Sentiasa pastikan gambar menggambarkan perkataan yang tepat mengenai produk anda. Kerana fotografi produk Amazon yang betul memainkan peranan penting dalam membuat pelanggan memikirkan apakah mereka akan melakukan pembelian atau tidak. Terdapat banyak penjual dan kedai dalam talian yang menjual semua produk serupa. Anda hanya mempunyai beberapa saat untuk mempengaruhi keputusan pengguna.

Fotografi gaya hidup Amazon adalah sesuatu yang biasanya digayakan dalam gambar dengan alat peraga lain, pada beberapa model, atau di rumah anda untuk memberi idea kepada calon pelanggan tentang bagaimana produk tersebut dapat memberi kesan yang signifikan dalam kehidupan mereka. Terdapat banyak cara untuk meningkatkan fotografi produk. Di sini kami memberi anda 5 petua paling mengagumkan yang dapat membawa gambar penyenaraian amazon anda ke tahap yang baru.

1. Perhatikan Keperluan Teknikal Amazon semasa Menembak

Amazon mempunyai sekumpulan peraturan dan keperluan teknikal yang tepat untuk gambar produk dalam senarai mereka. Oleh itu, lebih baik mendapatkan idea mengenai keperluan tersebut sebelum memulakan proses penggambaran. Jika tidak, anda sekali lagi perlu mengedit foto mengikut panduan setelah mengambil gambar. Ini akan memakan masa dan tidak perlu meningkatkan kerumitan proses. Garis panduan fotografi produk Amazon merangkumi syarat untuk peluasan nama fail yang betul, mod warna, konvensyen penamaan, tanda sempang, ruang, dan watak tambahan lain, dll.

2. Cuba Tambahkan Foto yang Dibolehkan Maksimum

Amazon membenarkan memuat naik sehingga lapan gambar setiap produk. Jadi, anda perlu memanfaatkan slot maksimum. Cuba berikan gambar produk dari setiap sudut dan gambarkan penggunaan komoditi yang berbeza sehingga, pelanggan dapat mengetahui cara menggunakannya. Selain itu, jika produk ini dapat dipakai, anda dapat menambahkan carta ukuran dengan berbagai perubahan ukuran untuk berbagai wilayah atau negara . Ia dapat membantu pelanggan untuk memilih yang sesuai untuk mereka.

3. Tambahkan Infografik jika Anda Boleh

Beberapa kajian ilmiah mempunyai bukti bahawa otak manusia mampu memproses gambar dengan lebih mudah dan pantas daripada perkataan atau bentuk maklumat lain. Ia hanya mengambil masa sekitar 13 hingga 80 milisaat. Anda boleh memanfaatkan fakta yang menakjubkan ini dan menambahkan beberapa infografik termasuk beberapa spesifikasi penting produk. Ini akan lebih mudah bagi pelanggan untuk memahami lebih lanjut mengenai produk dan memutuskan untuk menyokong pembelian tersebut.

4. Sertakan Gambar Gaya Hidup Minimum Satu

Gambar gaya hidup membantu pelanggan untuk membayangkan diri mereka dengan produk yang digunakan dalam kehidupan sebenar mereka. Fotografi produk Amazon semacam ini bukan sahaja membantu mereka meneroka pelbagai kegunaan produk tetapi juga tarikan estetika gambar gaya hidup meyakinkan pelanggan untuk membuat pembelian terakhir.

5. Sertakan Carta yang Membandingkan Spesifikasi Produk Sejenis

Sekiranya produk yang anda cuba jual mempunyai rakan sejenis yang serupa dengan sedikit variasi, cuba buat carta untuk mempamerkan dan sorot sedikit perbezaan produk dengan produk serupa dari keluarga yang sama, seperti tempat tidur, barang pakaian , dll. Sebagai alternatif, anda juga boleh menambahkan gambar produk serupa dari jenama yang berbeza untuk membuktikan mengapa produk anda lebih baik daripada yang lain.

Garisan bawah

Oleh itu, penampilan visual sangat penting untuk menarik perhatian pelanggan dengan segera. Kesan pertama sangat membantu meningkatkan penjualan. Sebaik sahaja anda menghalangnya keluar dari produk anda, maka anda boleh terus mengesankannya dengan kaedah lain yang memberi jalan kepada penukaran dan keuntungan yang lebih tinggi.

Terdapat banyak perkhidmatan profesional untuk fotografi produk Amazon berkualiti tinggi. Sekiranya anda tidak cukup yakin untuk melakukannya sendiri, anda harus mengikuti kebaikannya.