Berikut adalah senarai 8 drama Korea teratas pada tahun 2020. Disenaraikan dalam urutan populariti mereka yang menurun: Kaunter luar biasa, liga kompor panas, Ekstrakurikuler, Dunia perkahwinan, Penthouse: perang dalam hidup, kemalangan mendarat, Kerajaan (musim 2), kelas Itaewon. Ini adalah siri televisyen Korea 2020 terbaik yang mesti anda tonton.

1. Drama TV Korea

:small_blue_diamond: Drama televisyen Korea, yang lebih umum dianggap sebagai drama K, adalah siri tv yang dihasilkan di Korea Selatan dalam bahasa Korea. Drama Korea popular di seluruh dunia, sebahagiannya kerana penyebaran budaya Korea yang popular dan ketersediaannya yang meluas melalui perkhidmatan streaming yang sering menyediakan sari kata berbahasa.

:small_blue_diamond: Banyak drama K telah diperkenalkan di seluruh dunia, dan sebilangan kecilnya mempunyai pengaruh yang signifikan terhadap bangsa lain. Drama Korea yang terkenal juga disiarkan di banyak negara lain di saluran tv tradisional mereka, dalam bahasa ibunda mereka. Malah 8 drama Korea teratas pada tahun 2020 juga dikenali dan disiarkan di peringkat antarabangsa.

:small_blue_diamond: Secara keseluruhan, rancangan TV Korea dan Amerika paling banyak ketagihan. Rancangan TV Korea dan Amerika adalah rancangan TV terbaik sepanjang masa .

2. Drama Korea peringkat tertinggi 2020

Drama Korea mendapat banyak kejayaan menerusi skrip , produksi dan lakonan terbaik mereka. Sekiranya anda masih tidak menyukai drama K-maka anda mesti menonton salah satu daripada 8 drama Korea teratas pada tahun 2020. Berikut adalah senarai:

2.1. Kaunter Uncanny

:seedling: Menceritakan kisah pemburu syaitan yang dikenali sebagai Kaunter yang kembali ke bumi dengan dalih sebagai kakitangan di sebuah bangunan mi untuk menangkap roh-roh jahat yang telah kembali ke bumi untuk mengejar kebangkitan. Oleh itu, Bulan adalah yang termuda di Kaunter. ketika dipenuhi dengan kemalangan automotif yang misterius sebagai anak kecil, dia akhirnya menjadi tokoh utama di kalangan Kaunter.

:seedling: Do HA Na mempunyai kekuatan untuk merasakan lokasi roh-roh jahat, bahkan orang-orang yang jauhnya jauh. dia juga akan melihat ingatan orang lain melalui sedikit dan bekerja dengan Moon untuk berusaha menjauhkan diri dengan roh jahat. Ga Mo Tak boleh menjadi Counter dengan kekuatan yang tidak dapat dibayangkan. Dia bekas pegawai keselamatan Pertubuhan Kesihatan Sedunia hilang ingatannya tujuh tahun lalu. Oleh itu, Ga Mo Tak adalah mentor Moon.

Pelakon 2.1

 • Ahn Suk Hwan
 • Yoo Joon Sang
 • Kim Se Jeong
 • Yeom Hye Ran
 • Jo Byung Kyo

2.2. Liga Stove Panas

:fallen_leaf: "Stove League" hampir merupakan masa pengaturan kumpulan besbol utama. Drama berpusat pada kumpulan kegagalan yang merancang musim yang luar biasa setelah kemasukan penyelia umum moden mereka, dan setiap adegan akan berpusat pada isu yang mereka miliki ketika mereka bersiap-siap untuk mengakhiri kumpulan yang lebih beralasan. Baek Seung Soo adalah penyelia umum kumpulan baseball yang mahir, Dreams. Kumpulan meletakkan kaki persatuan.

:fallen_leaf: Lee Se Young adalah penyelia operasi kumpulan dan juga peminat kumpulan besbol. Dia sangat menghargai Dreams dan dia tidak pernah menyerah pada kumpulan itu. Han Jae Hee, seorang lelaki yang bersemangat, yang merupakan cucu pencipta perabot. Kim Young Chae, yang mungkin merupakan pemain softball bertukar menjadi penyiar sukan. Yoo Min Ho, seorang pelempar, yang kurang siuman dengan bola keranjang.

Pelakon 2.2

 • Nam Goong Min
 • Taman Eun Bin
 • Oh Jung Se
 • Anak Jong Hak
 • Jo Byung Kyoo

2.3. Ekstrakurikular

:herb: "Ekstrakurikular" percuma di Netflix yang lalu. Ia mengikuti pelajar sekolah menengah oh Ji-soo ketika dia menjalankan perniagaan pemerdagangan seks yang berbahaya untuk satu tujuan mudah: memperoleh wang yang cukup untuk pergi ke sekolah. Tetapi setelah rakan sekelasnya, Bae Gyu-ri mengetahui rahsianya dan mula memerasnya, perkara-perkara menjadi lebih sukar.

:herb: Yang menggila adalah bahawa walaupun terdapat tahap jenayah dan keganasan yang tinggi, drama ini hampir disiarkan kerana banyak kaitan dengan para sarjana di seluruh dunia. Bagi banyak orang, fakulti adalah Associate in Nursing impian yang tidak dapat dielakkan berkat keadaan hidup dan kewangan, dan juga keinginan untuk wang tunai yang digambarkan oleh negara Amerika Ji-soo adalah beberapa perkara yang akan membuat individu mengangguk faham.

Pelakon 2.3

 • Taman Joo-Hyun
 • Kim Dong-Hee
 • Nam Yoon-Soo
 • Choi Min-Soo

2.4. Dunia Berkahwin

:small_blue_diamond: Ji Sun Woo mungkin doktor perubatan keluarga. Dia berkahwin dengan Lee Tae oh dan mereka mempunyai seorang anak lelaki. Dia kelihatan memiliki segalanya, bersama dengan kerjaya yang berjaya dan keluarga yang puas, namun dia dikhianati oleh suaminya dan banyak orang lain.

:small_blue_diamond: Sementara itu, Lee Tae oh impian untuk berubah menjadi pengarah filem terkenal. Dia menjalankan perniagaan pengalihan bersekutu dengan sokongan dari setengah ji Sun Woo yang lebih baik. walaupun dia mencintai pasangannya, Lee Tae oh jatuh ke dalam hubungan yang berbahaya.

Pelakon 2.4

 • Taman Sun Young
 • Kim Hee Ae
 • Kim Young Min
 • Taman Hae Joon
 • Han So Hee

2.5. Penthouse: Perang dalam Kehidupan

:maple_leaf: Penghuni kediaman Hera Royal, sebuah loteng penthouse mewah dengan 100 tingkat, mempunyai banyak fakta dalaman dan menutup aspirasi. Sim Su Ryeon, yang lahir dari kekayaan, adalah penguasa loteng penthouse. Cheon Seo Jin, primadona rumah, melakukan semua yang dia mampu untuk memberikan segalanya kepada gadisnya.

:maple_leaf: Kebaikan Yoon Hee berasal dari yayasan keluarga yang miskin, tetapi dia berusaha untuk memasuki masyarakat tinggi dengan menjadi penguasa penthouse, puncak kemenangan di matanya. Pertarungan untuk kekayaan, kawalan, dan perbezaan di penthouse Seoul yang paling digemari bermula.

Pelakon 2.5

 • Kim So Eun
 • Lee Ji Ah
 • Eugene
 • Eh Ki Joon
 • Yoon Jong Hoon

2.6. Crash Landing pada Anda

Kisah misteri terbaik yang sangat digembar-gemburkan mengenai seorang benefisiari chaebol yang membuat krisis mendarat di Korea Utara sejak kecelakaan paragliding dan seorang pegawai luar biasa Korea Utara yang memuja dengannya dan yang sedang menyimpan dan mengamankannya.

Pelakon 2.6

 • Anak Ye Jin
 • Kim Jung Hyun
 • Hyun Bin
 • Seo Ji Hye

Baca Juga :rose:

 1. Isteri Hyun Bin
 2. Nama BTS
 3. Berapakah bilangan ahli BTS?
 4. Apakah Nilai Bersih BTS?

2.7. Kerajaan (musim2)

Setelah mendapati bahawa matahari bukanlah penyebab status tetap mayat hidup, dan sebagai awalnya, hangatnya gelombang mayat hidup menjadi dinamis kerana bermulanya musim musim sejuk dan merosot untuk sampai ke ibu kota. Dalam usaha untuk membebaskan individu di tengah-tengah siksaan dan merebut kembali haknya ke kedudukan royalti, Mahkota Daulat Lee Chang mencari Jo Hak Joo dalam usaha untuk menjatuhkannya, sedangkan Penguasa sedang bersaing melawan masa untuk mewujudkan penerima manfaat untuk kedudukan kerabat diraja.

Pelakon 2.7

 • Bae Doo Na
 • Joo Ji Hoon
 • Ryu Seung Ryong
 • Kim Sang Ho

2.8. Kelas Itaewon

:small_orange_diamond: Pada hari utama menghadiri sekolah menengah barunya, Park Sae ro Yi memukul rakan sekolahnya Jang Geun Won, yang menggertak rakan sekolahnya yang lain. Pembuli itu adalah anak eksekutif korporat Jang Dae Hee. Bapa pembuli menjalankan perniagaan membina Jagga di mana sahaja ayah Park Sae ro Yi bekerja. eksekutif korporat Jang Dae Hee menuntut kepada Park Sae ro Yi agar dia meminta maaf kepada anaknya, namun Park Sae ro Yi menolak.

:small_orange_diamond: Kerana penolakannya, Park Sae ro Yi diusir dari fakulti dan bapanya tersingkir dari pekerjaannya. Tidak lama kemudian, kemalangan berlaku. Ayah Park Sae ro Yi meninggal dunia dalam kemalangan basikal yang disebabkan oleh bekas rakan sekelasnya Jang Geun Won. Terbakar dengan kemarahan, Park Sae ro Yi dengan kejam mengalahkan Jang Geun Won. Dia sekarang tidak aktif dan menerima hukuman penjara kerana serangan ganas.

Pelakon 2.8

 • Park Seo Joon
 • Yoo Jae Myung
 • Ahn Bo Hyun
 • Kim Da Mi

3. Drama Korea Peringkat Tertinggi Sepanjang Masa

Drama Korea menjadi popular di seluruh dunia. Mereka mendapat banyak kemasyhuran kerana kemahiran menulis dan merancang cerita yang luar biasa. Sekiranya anda tertanya-tanya mengenai filem mana yang harus saya tonton? atau drama mana yang harus saya mulakan? maka memang permulaan Korea adalah yang terbaik. Drama Korea telah tersedia di banyak laman web untuk memberikan akses mudah ke seluruh dunia. Malah, 8 drama Korea tahun 2020 juga ada di Netflix. Berikut adalah senarai pendek drama Korea peringkat tertinggi sepanjang masa:

1. Penjaga: Dewa Kesepian dan Agung 2. Keturunan Matahari 3. Wanita Kuat Do Bong Soon 4. Pencinta Bulan: Jantung Merah Ryeo 5. Cintaku Dari Bintang 6. W: Dua Dunia 7. Penyembuh 8. Sementara kamu sedang tidur 9. Crash Landing On You 10. Oh My Venus

Ringkasan: Drama Korea adalah drama terkenal di seluruh dunia. 8 drama Korea teratas disebutkan dalam artikel ini. Tema pendek, pemeran dan jalan cerita juga dibincangkan di sini. K-Drama dinilai tertinggi sepanjang masa disenaraikan. Laman di mana anda dapat menonton drama K juga disebutkan.

4. K-Drama Terbaik di Netflix

Adakah anda telah menonton semua Netflix sepanjang kuarantin? pergi. Sekiranya anda belum berada di kereta K-Drama, anda akan kehilangan beberapa drama yang menyakitkan hati. selain ini, filem BTS juga popular dan popular di Netflix. Anda boleh mencari di google atau di Netflix untuk mengetahui berapa banyak filem BTS yang ada?

Gelombang Korea secara rasmi di sini untuk tinggal. Kami memperhatikan muzik mereka, dan menonton filem-filem mereka pada masa ini, jadi di sini bukan masa yang lebih tinggi untuk memikat persembahan TV mereka. Sebaik sahaja anda mengatasi sarikata setinggi satu inci, anda akan diperkenalkan dengan sebilangan besar filem hebat. Berikut adalah K-Drama paling mudah untuk disiarkan di Netflix pada masa ini.

:small_blue_diamond: Tidak Boleh Tidak Baiklah :small_blue_diamond: Kerajaan :small_blue_diamond: Kelas Itaewon :small_blue_diamond: Ketika Camellia Mekar :small_blue_diamond: Ekstrakurikular :small_blue_diamond: Senarai Main Hospital :small_blue_diamond: Hyena :small_blue_diamond: Vagabond

Soalan Lazim

Kami mempunyai banyak soalan yang berkaitan dengan drama Korea teratas pada tahun 2020. Sebilangan kecilnya dibincangkan di bawah:

Apa itu No 1 Kdrama 2020?

Dr. Romantic 2, sebuah serial klinikal yang diketuai oleh Han Suk-kyu, Ahn Hyo-seop, dan Lee Sung-kyung, mengambil posisi teratas dalam ranking drama Korea ini juga dengan penilaian terbaik pada pertengahan 2020 di Televisyen kabel kategori.

Siapa pelakon Korea terbaik?

Pelakon Korea yang paling popular dan tampan adalah: :small_orange_diamond: Lee Joon Gi :small_orange_diamond: Lee Jong Suk :small_orange_diamond: Lagu Joong Ki :small_orange_diamond: Ji Chang Wook :small_orange_diamond: Lee Min Ho :small_orange_diamond: Kim Soo Hyun :small_orange_diamond: Taman Bo Gum

Di mana saya boleh menonton drama Korea dengan sari kata dalam talian?

:tulip: Anda akan dapat menemui beberapa drama k dengan subscriber bahasa Inggeris di YouTube, yang dipindahkan secara sah oleh saluran seperti KBS atau saluran tidak rasmi yang lain. Anda juga boleh memuat turun beberapa aplikasi hebat percuma seperti Viki, yang boleh diakses di kedai Google. Saya sendiri telah menyaksikan banyak drama k-popular yang terkenal di sana dengan sari kata bahasa Inggeris.

:tulip: Atau anda terus mempunyai alternatif untuk mencari laman web lain. Sudah tentu laman web seperti ini mempunyai kekurangan termasuk yang tidak diingini tetapi sekiranya anda gagal menemui drama dengan kapal selam Bahasa Inggeris, anda akan dapat terus mencari "tajuk drama dengan kapal selam Bahasa Inggeris" di Google dan menemui sendiri beberapa laman web tidak rasmi yang hebat .

Kesimpulannya

:shamrock: K-drama mempunyai sebilangan besar genre seperti drama aksi, drama sejarah, drama fakulti, drama perubatan, drama undang-undang, atau mungkin komedi seram. Walaupun kebanyakan drama membawa tema emosi yang mendalam, terdapat reka bentuk & nada yang sama sekali berbeza.

:shamrock: Walau bagaimanapun, terdapat peningkatan dalam drama Korea untuk menunjukkan masalah sosial yang sedang berlaku dengan masyarakat Korea seperti stigma keadaan psikologi, perbezaan jantina, bunuh diri, klasikisme, buli, kamera pengintip, rasuah, prasangka atau perkauman. Dan kerana semua perkara ini, drama Korea sangat popular di seluruh dunia. Dan 8 drama Korea teratas tahun 2020 disenaraikan di sini:

 1. Kaunter Uncanny
 2. Liga Stove Panas
 3. Ekstrakurikular
 4. Dunia Berkahwin
 5. Penthouse: Perang dalam kehidupan
 6. Mendarat dengan teruk
 7. Kerajaan (musim 2)
 8. Kelas Itaewon

Anda juga boleh membaca:rose: Apakah maksud BTS? siapa tentera BTS? Apakah ketinggian ahli BTS?

Rujukan
 1. Drama Korea Terbaik tahun 2021 untuk Anda Tonton Binge
 2. 13 Drama Korea Terbaik Tahun 2020
 3. Drama Korea Terbaik untuk Tonton di Netflix | Masa