Beracun,

Definisi Toksik:

 1. Bahan beracun.

 2. Ubat-ubatan

 3. Karsinogenik, beracun atau dengan cara apa pun merupakan ancaman langsung kepada kehidupan. Hampir semua bahan beracun, hanya perbezaan (kuantiti) yang mempunyai kesan toksik (lihat toksik). Secara teknikal, bahan beracun jika (1) purata dos mematikan per kilogram berat badan (50 atau dos mematikan LD50) melebihi 50 mg (tetapi tidak lebih daripada 500 mg) apabila beratnya antara 200 hingga 300 tikus Albino diuruskan . Secara lisan (2) lebih daripada 200 mg LD 50 (tetapi tidak lebih daripada 1000 mg atau 1 gram) 24 kg per kg berat badan (atau kurang jika mati dalam masa 24 jam) Albino diberikan kepada kulit arnab. Berat masing-masing 2 hingga 3 kg. (3) Purata kepekatan maut di udara (kepekatan mematikan 50 atau LC50) lebih daripada 200 ppm (tetapi tidak lebih dari 2.000 ppm) gas atau wap (atau lebih dari 2 miligram per liter), tetapi 20 miligram per liter habuk, merokok atau tidak lebih dari dua setengah jam (antara 20 dan 300 gram) pada tikus Albania dengan penyedutan berterusan selama lebih dari satu jam (atau kurang apabila kematian berlaku dalam satu jam).

 4. Ini merujuk kepada pinjaman yang mempunyai risiko gagal bayar yang lebih tinggi.

 5. Sangat berbahaya atau gelisah di mana sahaja atau dengan cara yang berbahaya.

Sinonim Toksik

Miasmik, Jangkitan, Pestilensial, Tidak ramah lingkungan, Venenous, Malignan, Berbahaya, Berbahaya, Corrosive, Pestilential, Noisome, Baneful, Baleful, Deleterious, Pernicious, Dangerous, Virulent, Malignan, Mischievous, Toxicant, Counterproductive, Poisonous, Malefous, Malef , Terluka, Beracun, Merosakkan, Beracun, Menghakis, Menangkap, Meringankan, Melukai, Venenate, Menyakitkan, Tidak Dapat Dicegah, Berjangkit, Maut, Menyakitkan, Racun, Beracun, Tidak Selamat, Malignan, Berbahaya, Merusak, Miasmatik, Berjangkit, Merusak, Merusak, Memusnahkan , Envenomed, Ganas, Merugikan, Mencederakan, Merosakkan, Merugikan, Berbahaya, Miasmal, Berbisa, Merusak, Maut, Berbisa, Veneniferous, Berjangkit, Beracun

Bagaimana cara menggunakan Toksik dalam ayat?

 1. Menghilangkan sisa toksik.
 2. GAO menyebut "perbezaan statistik yang signifikan" di lapan bidang masalah, termasuk racun perosak, pencemaran udara dan kesihatan ekosistem akuatik.
 3. Apabila bahan kimia penyelidikan yang baru dibuat membunuh lebih daripada dua puluh ujian klinikal, ia didapati sangat beracun.
 4. Walnut hitam sangat toksik kepada kuda dan dianggap menyebabkan kejang dan kematian dalam beberapa kes.
 5. Hubungan beracun
 6. Hutang beracun
 7. Kata-kata yang keluar dari mulutnya beracun dan bertentangan kerana dia adalah syaitan dan tidak mendapat tempat di dunia ini.

Makna Definisi Beracun & Beracun