Insurans tiga kali ganda AAA boleh didapati oleh Persatuan kereta Amerika, juga dikenali sebagai Triple-A dan AAA. Walaupun syarikat ini lebih terkenal dengan bantuan di tepi jalan, mereka masih mencipta segmen yang pasti dalam pasaran insurans. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk mendapatkan insurans kereta Triple AAA, mungkin ada sedikit maklumat yang dapat membantu. AAA menawarkan 3 bentuk insurans kenderaan: perlindungan untuk orang lain dan harta benda mereka, perlindungan untuk anda dan penumpang anda, dan perlindungan untuk aset anda. American Automobile Association (AAA) adalah salah satu daripada setiap nama yang paling dipercayai dan paling dikenali dalam insurans. Hari ini, AAA mempunyai lebih daripada 58 juta ahli di AS dan Kanada. syarikat ini telah berjalan lama sejak penubuhannya lebih dari 100 tahun yang lalu, tetapi premis termudah AAA tetap sama: pengangkutan yang selamat dan efisien mungkin menjadi asas utama masyarakat kita.

Insurans AAA

AAA mungkin terkenal dengan bantuan pinggir jalan, tetapi syarikat itu menawarkan perlindungan insurans yang meluas. AAA bertujuan untuk membentuk kehidupan dengan lebih mudah dengan menawarkan sejumlah wang tunai untuk membantu anda dan keluarga anda tetap aman. Keahlian AAA terkenal kerana memberi anda akses kepada diskaun untuk pelbagai kedai dan perkhidmatan. AAA juga menawarkan potongan pada polisi insuransnya, seperti diskaun multi-polis, multi-kenderaan, kesetiaan, dan pemandu yang baik. Semua insurans AAA diperibadikan melalui kelab serantau, yang dapat memberikan lebih banyak perincian mengenai potongan sebenar yang ada

Bantuan di tepi jalan

Insurans AAA difikirkan untuk perkhidmatan jalan raya kecemasannya. Sekiranya ada yang tidak kena dalam perjalanan anda, anda hanya perlu mencuba dan memanggilnya. mereka menyediakan perkhidmatan 24 jam di tepi jalan. Sekiranya anda mempunyai tayar, lemak anda akan dipasang. Jika tidak ada lemak yang dapat diperoleh, kendaraan yang dikunjungi ditarik hingga sejumlah mil, sesuai dengan kebijakan. Perkhidmatan ini juga berguna sekiranya kunci anda terkunci di dalam kenderaan anda. Sekiranya penyedia perkhidmatan tidak dapat membuka kereta, perkhidmatan tukang kunci atau pembayaran balik untuk perkhidmatan tukang kunci komersial disediakan, sehingga jumlah yang ditentukan. Sekiranya anda kehabisan bahan bakar, anda akan diberi cukup bahan bakar untuk mencapai stesen terdekat. Sekiranya anda ahli AAA Basic, anda akan mendapat bahan bakarnya. Perkhidmatan lain termasuk bantuan bebas tol, perkhidmatan bateri, penyambungan atau perkhidmatan winching, penggantian untuk perkhidmatan, dan penerimaan cek di tepi jalan atau pembaikan.

Panduan

Insurans AAA juga terkenal dengan panduan dan alat peta berguna pemegang polisi, percuma untuk orang yang merupakan komponen perkhidmatan. Peta dan panduan ini memberi anda petunjuk belokan demi belokan, memastikan anda mempunyai alat untuk mencari tepat di mana anda akan pergi ketika melakukan perjalanan yang panjang. Yang harus anda lakukan dan lakukan adalah memanggil isyarat yang ditentukan dan bercakap dengan wakil, memberikan perincian keahlian anda.

Rekod Perkhidmatan

Insurans kereta AAA juga terkenal dengan akaun perkhidmatan pelanggannya. syarikat mempunyai perkhidmatan pelanggan yang mesra dan pantas yang muncul untuk pembeli dan pemegang insurans. Potongan harga yang diberikan kepada pemegang insurans kereta AAA di pelbagai perniagaan di seluruh negara disahkan sebagai perkara yang baik untuk insurans mereka.

Apa yang Ditawarkan dalam Polisi?

AAA merangkumi liputan seperti berikut: -

 • Allstate dan American Family Insurance untuk Mengembalikan Jutaan dalam Premium Auto

 • Teknologi keselamatan automatik baru menjadikan penanggung insurans dalam kegelapan

 • Cara untuk mengelakkan pembaziran wang di kereta anda

Anda pernah mengalami kemalangan kereta: sekarang apa?

 • Insurans Liabiliti Syarikat mempunyai undang-undang mereka mengenai minimum mandatori liputan liabiliti. Insurans liabiliti merangkumi kos kerosakan pihak ketiga. jika pemegang polisi liabiliti mengalami kemalangan kerana kesalahannya, maka tanggungjawab akan menanggungnya untuk mengimbangi semua kos kerosakan sama ada kerosakan kereta atau kerosakan fizikal, dalam keadaan ini, jika dia mempunyai insurans kenderaan liabiliti maka semua kosnya sekiranya dibayar melalui sakunya atau jika dia mempunyai pelan perlindungan liabiliti maka syarikat insurans membayar semua kosnya. Di negeri-negeri, perlindungan liabiliti minimum adalah wajib walaupun, sebagai rancangan liputan yang lebih baik, anda mempunyai liputan luas yang anda dapat.

 • Pemandu Motor yang Tidak Diinsuranskan Di bawah liputan ini, jika anda cedera dalam kemalangan dan juga orang yang bersalah tidak mempunyai sejumlah wang tunai, insurans anda akan menanggungnya.

 • Liputan Komprehensif: Ini melindungi anggota dari kecurian, kerosakan ribut, dan situasi lain yang sepertinya bukan akibat perlanggaran. Untuk lebih jelasnya, lihat liputan komprehensif artikel

 • Perlindungan Perubatan: Sekiranya anda ahli polisi AAA dan cedera semasa berjalan di jalan raya, atau di dalam kereta orang lain, anda akan menuntut kos perubatan.

 • Perlindungan Perlanggaran: Anda dilindungi di sini jika kenderaan anda bertembung dengan sesuatu kecuali kenderaan lain. Pelan ini memberi liputan terhadap sebarang kejadian yang disebabkan oleh sebab semula jadi.

 • Bayaran Balik Kereta Sewa Sekiranya anda mendapat liputan komprehensif atau perlanggaran, dan kenderaan anda tidak berfungsi lebih dari 24 jam, anda akan dibayar balik untuk perbelanjaan kereta sewa.

Kekurangan

Insurans tiga kali ganda AAA hanya tersedia untuk ahli-ahlinya. yang bermaksud anda mempunyai keahlian tahunan untuk menggunakan faedahnya. Keahlian mungkin berharga antara $ 60 dan $ 100. Itu bergantung pada berapa peratus faedah yang anda dapat, dan jumlah orang yang termasuk dalam rancangan tersebut.

Kelemahan lain ialah perkhidmatan pengekstrakan dan winching tidak termasuk untuk pemulihan kenderaan yang dilalui salji. Penyedia perkhidmatan tidak akan menyaluti salji, lumpur, atau pasir untuk menarik kenderaan anda. Lebih-lebih lagi, jika anda berada di bahagian yang tidak didefinisikan sebagai "jalan", perkhidmatan ini tidak berlaku untuk anda. Contohnya, kenderaan tidak akan dapat dipulihkan dari pantai, tempat kosong, atau pertandingan

Ringkasan: Insurans AAA terkenal dengan bantuan tepi jalan. sekiranya ada kejadian tidak dijangka berlaku semasa memandu atau dalam perjalanan, insurans ini memberikan perlindungan. Jenis liputan yang disediakannya adalah pengisian semula bahan bakar, kunci yang terkunci di dalam kenderaan, servis bateri, walaupun keadaan kecemasan berlaku semasa memandu. Dasar AAA juga memandu pemegang polisi melalui peta dan memberikan arahan yang betul. ia mempunyai keburukan, menyediakan kemudahan ini hanya kepada anggota dasar AAA

artikel berkaitan

AAA Auto Insurance bersaing dengan World Club yang lebih tinggi

The Better World Club adalah kelab motor lain yang menawarkan insurans automatik, tetapi berputar mesra alam.

Semua produk dan perkhidmatannya menekankan amalan lestari alam sekitar, seperti menawarkan bantuan di tepi jalan untuk basikal yang tetap sebagai kereta.

Sokongan dan pembaikan pelanggan yang hebat. Diskaun keahlian 10-30% untuk hotel dan sehingga 25% untuk kereta sewa, keduanya merupakan nilai tambah besar untuk Ryan Brown dari Top Ten Ulasan.

Dia juga menyatakan bahawa interaksi dengan wakil syarikat itu cepat dan menyenangkan.

Tidak diuji dalam insurans. Semasa AAA bermula pada tahun 1902, Better World Club bermula satu abad kemudian pada tahun 2002.

Program insuransnya masih di peringkat awal dan hanya menawarkan liputan di Massachusetts, California, Arizona, Oregon, dan Washington.

Ini bermakna tidak banyak maklumat mengenai perkhidmatannya.

Itu mungkin baik bagi orang yang ingin memerlukan risiko, tetapi mereka yang berusaha mencari syarikat dengan sejarah yang stabil harus mempertimbangkan pilihan lain.

Pilihan yang baik untuk pemandu persekitaran. Sekiranya mencuba penyedia insurans tetapi berusia dua puluh tahun tidak menakutkan anda, dan anda lebih suka menghabiskan hijau dengan syarikat hijau, polisi World Club yang lebih tinggi layak mendapat pandangan.

Soalan yang paling banyak diajukan

Sekiranya saya membeli bantuan di tepi jalan dari AAA atau pembawa insurans semasa saya?

Michaela dari blog Insure menunjukkan bahawa beberapa syarikat insurans mengenakan bayaran serendah $ 4.56 setiap tahun untuk bantuan di tepi jalan.

Mungkin sayang pada masa depan. Sering menggunakan pelan bantuan di tepi jalan yang ditawarkan oleh syarikat insurans anda boleh menyebabkan kadar yang lebih tinggi, sesuai dengan Clark Howard dari Clark.com

Beberapa syarikat insurans yang memberikan bantuan di tepi jalan menganggap setiap penggunaan perkhidmatannya sebagai tuntutan kesalahan, yang bermaksud kadar anda boleh meningkat jika anda terlalu kerap memerlukan penarik. taman permainan, tempat tidur anak sungai, padang terbuka, tanjakan perahu, dan hutan atau jalan persendirian.

Apa liputan yang ditawarkan oleh AAA?

AAA menawarkan program bantuan di tepi jalan yang anda tidak semestinya menjadi pemegang polisi insurans. AAA terkenal dengan bantuan pinggir jalan, anda akan membeli keahlian peringkat dasar dengan harga sekitar $ 55, mencari di mana anda tinggal.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program ini, lihat pendapat ahli dalam ulasan bantuan tepi jalan AAA.

Perlindungan insurans AAA lain

AAA menawarkan sejumlah pilihan wang yang anda boleh meningkatkan polisi insurans AAA anda. Berikut adalah pilihan tambahan yang tersedia dari AAA, selain bantuan tepi jalan yang disebutkan sebelumnya.

 • Bayaran Balik Sewa AAA menawarkan penggantian sewa untuk menampung nilai kereta sewa sekiranya kereta anda rosak dan mahu diperbaiki kerana kerugian yang ditanggung.

 • Jurang Insurans Jurang jumlah dari AAA membantu menutup perbezaan kos antara nilai tunai sebenar kereta anda dan juga jumlah yang masih terhutang pada pinjaman atau pajakan kereta.

 • Pengampunan Kemalangan: AAA menawarkan pengampunan kemalangan untuk membantu anda mengelakkan kenaikan premium insurans kereta AAA anda selepas kemalangan kereta.

 • Hilang Deductible: AAA menawarkan pemotongan hilang yang mengurangkan perlindungan komprehensif dan pelanggaran anda yang ditolak setiap tempoh polisi yang anda tetap bebas tuntutan.

Artikel berkaitan

Insurans jurang

Adakah Insurans Saya Melindungi Kereta Sewa?

ADAKAH INSURANS KERETA MENGELAKKAN CERITA?

Lebih banyak mengenai AAA

Sebagai tambahan kepada insurans, AAA menawarkan keahlian tahunan yang memberi anda bantuan di tepi jalan seperti akses ke ribuan diskaun AAA ke pelbagai kedai, perkhidmatan, tiket filem, tiket acara, tiket commons, diskaun perjalanan, dan banyak lagi.

AAA menawarkan Latihan dan program akademik Pemandu yang dilesenkan oleh pelbagai jabatan automobil negeri.

Ia menawarkan pinjaman dan perkhidmatan perbankan termasuk pinjaman rumah, program pembelian mobil, pinjaman siswa, program deposit, pinjaman peribadi, pembiayaan semula auto, pembiayaan motosikal, dan jaminan yang diperpanjang.

AAA menawarkan Kad Visa MasterCard Ahli AAA. Dengan kad ini, anda akan menerima kredit penyata $ 75 setelah membuat pembelian minimum $ 500 dalam 90 hari pertama pembukaan akaun. anda juga mungkin memperoleh 3X mata untuk perjalanan dan pembelian AAA yang layak, memperoleh mata 2X untuk pembelian gas, runcit, dan kedai ubat, dan memperoleh satu mata setiap $ 1 untuk pembelian di tempat lain.

Liputan AAA

 • Pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan dan kurang diinsuranskan

 • Pembayaran perubatan dan perlindungan kecederaan diri (PIP)

Walaupun anda akan dapat perkhidmatan AAA di tepi jalan di mana-mana lokasi, anda tidak boleh mendapatkan insurans AAA di setiap daerah. Anda mesti mengukur semasa sebuah daerah di mana AAA menjual rancangan insurans langsung. Yang paling mudah untuk diperiksa adalah perjalanan dalam talian untuk mencari liputan di kawasan anda.

Peningkatan Pelan AAA

Kelab AAA tempatan anda mungkin mempunyai pilihan liputan tambahan. sebagai contoh, rancangan insurans kereta AAA melalui Auto Club South boleh didapati dalam tiga jenis: Essential, Advantage, dan supreme.

Pelan Penting memastikan polisi anda tidak akan meningkat untuk tuntutan kecil - di bawah $ 250 jika anda bersalah, dan $ 750 jika tidak. Pelan Advantage menambah pilihan pengampunan tuntutan penuh yang berlaku setelah anda diinsuranskan dengan AAA selama lima tahun tanpa tuntutan. Dengan Ultimate, anda memerlukan satu tuntutan yang dimaafkan dari awal rancangan anda. anda juga mungkin meningkat kepada $ 50 sebagai kredit untuk pembaharuan anda setiap tempoh polisi. Pada tahap ini, potongan anda juga menyusut sebanyak $ 50 bagi setiap tempoh polisi tanpa tuntutan.

.

Kesetiaan : Dapatkan potongan sehingga 5 peratus setelah satu tahun jumlah automatik berterusan Fitur keselamatan yang dipasang di dalam kereta anda: anda akan mendapat diskaun ini untuk liputan terpilih sebaik sahaja anda mempunyai ciri anti-kecurian, tali pinggang keledar bermotor, beg udara, dan ciri keselamatan lain Diskaun kereta baru: ketepikan sehingga 30 peratus setelah anda membeli kereta yang berumur tidak lebih dari 3 tahun.

Soalan Lazim

1. Berapa kos AAA setahun? Kos tahunan keahlian AAA berbeza-beza disokong oleh rancangan yang anda pilih dan juga dunia tempat anda tinggal, tetapi biasanya dalam lingkungan $ 50 hingga $ 150 setiap tahun. nilai berbeza-beza sangat menyokong planet tempat anda tinggal untuk memastikan anda duduk bersama dengan cawangan AAA tempatan anda. Ia biasanya berharga antara $ 30 dan $ 65 untuk menampilkan murid keahlian AAA anda dan ada diskaun untuk tahun pertama.

1. Apakah kelebihan AAA? Pelbagai perkhidmatan dalam cawangan yang ditawarkan oleh AAA termasuk gambar pasport, perkhidmatan notaris dokumen, dan akses kepada ejen pelancongan AAA untuk membantu merancang percutian anda. Tidak semua perkhidmatan juga ditawarkan oleh semua cawangan AAA.

1. Adakah keahlian AAA berkuat kuasa serta-merta? Faedah Keahlian Asas AAA berkuat kuasa sebaik sahaja anda menyertai, termasuk bantuan di tepi jalan. Pelan Keahlian Premier dan RV / Motosikal berkuatkuasa 7 hari selepas anda mendaftar dalam keahlian atau setelah pembayaran peningkatan anda diterima.

1. Adakah AAA menjual insurans kenderaan? Walaupun AAA paling terkenal dengan program bantuan di tepi jalan, AAA menjual insurans auto selain banyak jenis perlindungan insurans lain termasuk insurans pemilik rumah dan penyewa.

1. Di manakah AAA berniaga? AAA menjual insurans kereta dan motosikal di 32 negeri, insurans pemilik rumah di 25 negeri, dan insurans penyewa di 10 negeri.

Kesimpulannya

Hari ini, AAA mengendalikan lebih daripada 1,000 agensi pelancongan, membuat penginapan dan restoran, menerbitkan panduan pelancongan, dan memberikan potongan untuk ahli kelab di ribuan syarikat. Semasa kita membincangkan insurans kereta AAA, kita membincangkan lebih daripada 50 perniagaan individu di bawah payung AAA. Setiap negeri boleh memiliki syarikat insurans auto AAA yang mandiri, dan setiap syarikat beroperasi di bawah garis panduan yang sama. Di semua syarikat dan kumpulan AAA yang berbeza, penyedia insurans mendapat penilaian yang sangat baik dari AM Best kerana kekuatan kewangannya, yang bermaksud bahawa apabila ia sampai ke tahap yang tepat, AAA sangat mungkin bersedia untuk membayar tuntutan insurans.

Topik-topik yang berkaitan

APA INSURANS GAP?

Adakah insurans hayat dikenakan cukai?

Insurans Haiwan Peliharaan

INSURANS KERETA UNTUK PELAJAR KOLEJ

Insurans Kereta Progresif