Harga stok Twitch belum tersedia kerana anda tidak dapat membeli stok Twitch pada masa ini. Langganan Twitch boleh didapati dalam tiga peringkat. Tahap satu berharga $ 4.99 , tahap kedua berharga $ 9.99, dan tahap ketiga berharga $ 24.99.

Mengenai Twitch Stock

Stok Twitch

Maklumat tambahan

Nama Berkedut
Jenis perniagaan Anak syarikat
Jenis laman web Streaming langsung, streaming video
Kawasan dilayan Di seluruh dunia
Orang penting Emmett Shear (CEO), Sara Clemens (COO)
Ibu bapa Amazon
Komersial Ya
Dilancarkan 6 Jun 2011; 10 tahun yang lalu
Status semasa Aktif

Kami harap anda tidak terlalu gembira kerana stok Twitch tidak dapat dibeli. Firma itu berjaya sebelum pembelian Amazon , dan stok AMZN mungkin akan mencerminkannya dalam beberapa tahun akan datang. Amazon cukup pelbagai. Anak syarikat Zappos, Whole Food, Audible, Double Helix dan Alexa terdiri daripada jenama utama di banyak industri. Walaupun ada yang langsung mencipta visi perniagaan Bezos, yang lain banyak membeli.

Anda mungkin memperoleh saham Amazon sekitar $ 1000 sesaham; lawati broker biasa anda untuk maklumat tambahan. Namun, jika anda ingin melabur di Twitch tanpa harga saham dari Amazon, terdapat beberapa pilihan untuk dipilih. Anda mungkin menggunakan broker biasa untuk memperoleh saham di Twitch, seperti yang ditunjukkan. Sebilangan pelabur tetap memilih untuk membeli saham dan ETF menggunakan broker murah.

Bukan untuk anda, syarikat perkapalan? ETF sentiasa boleh dicuba. Pemilik ETF tidak perlu membeli ekuiti lengkap di sebuah firma, melainkan memilikinya dengan dana secara tidak langsung. Walau bagaimanapun, jika saham menghasilkan keuntungan, pemegang saham mempunyai sebahagian daripada keuntungan tersebut. Kelemahan utama ETF ialah sebagai pelabur, anda tidak akan terlibat dengan perusahaan yang anda beli.

Ringkasan

Pertama, pertimbangkan untuk melabur dalam syarikat yang penting untuk pertumbuhan Amazon. Sebagai contoh, UPS (NYSE: UPS) sangat penting untuk pertumbuhan korporat yang berterusan. Sudah tentu, FedEx lain. Ia diperdagangkan dengan nama FDX di Bursa Saham New York dan mengalami kenaikan harga saham secara mendadak tahun lalu.

Harga Stok Twitch

Harga Stok Twitch

Jelas, tidak ada harga saham Twitch. Anda harus melabur di firma induk Amazon untuk mendapatkan saham di Twitch (NASDAQ: AMZN). Pada masa ini, pembelian sedemikian kurang dari $ 1000 per saham.

Twitch mempunyai saingan besar: YouTube. Dan, seperti yang anda ketahui, Google membeli YouTube pada tahun 2006 dengan harga $ 1.65 bilion. Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan antara YouTube dan Twitch. Setelah selesai membaca catatan ini, teruskan dan lawati laman web Twitch dan perhatikan semua yang anda perhatikan.

Twitch hampir sepenuhnya dikhaskan untuk permainan . Dan ketika menonton orang lain bermain permainan video semakin popular, penganalisis Amazon tertarik dengan seberapa berkesan platform ini.

YouTube, adalah pilihan kandungan yang diserahkan oleh orang ramai. Terdapat juga video yang tersimpan di Twitch yang mungkin dilihat di YouTube. Selepas pemerolehan, CEO Emmett Shear tetap menjadi CEO Twitch, dan keputusan itu disengajakan.

Twitch baru-baru ini cuba berhubung sedikit. Walaupun laman web ini pada masa lalu tertumpu pada permainan, streaming langsung, konsert dan acara lain kini disertakan. Ini dijelaskan oleh syarikat:

"Kami berkembang kerana kami percaya bahawa menyatukan artis dan pemain akan meningkatkan keduanya. Untuk menunjukkan bahawa artis dan pemain permainan komuniti kreatif yang lebih luas sangat penting untuk kejayaan masa depan Twitch dan industri permainan yang lebih hebat. "

Ringkasan

Twitch sudah cukup berjaya, tetapi Shear menyimpulkan bahawa syarikat itu tidak memerlukan wang. Ia memerlukan infrastruktur. Beroperasi sebagai anak syarikat Amazon, Twitch telah membolehkan AWS memanfaatkan jejak multinasionalnya.

Cara membeli Twitch Stock

Anda tidak boleh membeli saham Twitch sebagai permulaan. Kenapa? Kerana Amazon telah melakukannya. Pada tahun 2014, Amazon membeli perkhidmatan streaming video 970 juta dolar. Twitch kini merupakan bahagian dari raksasa e-dagang.

Sebelum pembelian Amazon, Twitch mempunyai anggaran $ 100 juta. Baru-baru ini, syarikat itu memperoleh sekitar $ 35 juta dari pelabur swasta, termasuk Bessemer Venture , Thrive Capital dan Draper Associates.

Pengkritik pemerolehan tertanya-tanya apa yang Amazon mahukan dengan rangkaian video seperti Twitch. Jeff Bezos ingin menguji kemasukannya ke dalam perniagaan permainan. Penyelesaiannya mudah. Pada tahun 2012, perniagaan membeli Double Helix dan mempunyai dua atau dua pereka permainan. Twitch telah menjadi satu lagi langkah untuk menjadikan perniagaan permainan video lebih mantap.

Fire TV menunjukkan penglibatan Bezos dalam sektor ini sebagai contoh lain. Amazon sebelum ini mempunyai beberapa permainan yang tersedia di Facebook dan telefon pintar, tetapi pelanggan dapat menikmati lebih banyak permainan Amazon dengan Fire TV.

Walaupun Amazon bukan pencipta permainan video , perniagaan memasuki sektor ini secara perlahan dan pasti dengan gaya klasik Amazon: sangat berhati-hati.

Langganan ke Twitch Prime

Langganan ke Twitch Prime

Sekiranya Twitch adalah rahsia terbaik untuk Amazon, maka yang kedua adalah "Twitch Prime." Walaupun langganan ini biasanya $ 12,99 / bulan, pada bulan September 2016 syarikat induk Twitch memasukkan keahlian ini ke laman web runcitnya, sehingga anggota Amazon Prime dapat bergabung secara percuma ke Twitch Prime.

"Twitch Turbo" adalah pilihan langganan kedua di laman web streaming. Langganan $ 8.99 sebulan menjadikan pengalaman melihat permainan lebih lancar dengan membuang iklan, meningkatkan penyimpanan video dan emotikon dan warna sembang yang unik.

Twitch adalah rangkaian sosial pemain, lebih daripada sekadar laman web untuk melihat dan mengadakan siaran langsung. Ini sebahagiannya adalah produk dari platform itu sendiri. Berbanding sukan profesional, peminat Twitch boleh berhubung terus dengan aliran kegemaran mereka, pemain yang kompetitif dan satu sama lain dengan memberi komen mengenai Twitch Chat dalam masa nyata. Semasa penstriman, penonton boleh berinteraksi, mengemukakan soalan pendidikan dan membincangkan pita secara terbuka.

Taip "Cheer1" ke Twitch Chat akan menghasilkan segitiga animasi kelabu yang berharga 1,4 sen untuk anda. "Cheer100" menghasilkan berlian menari ungu $ 1.40. Pengguna boleh bersorak “Cheer10000” (US $ 140) dan emosi menjadi lebih besar dan lebih jelas.

Ringkasan

Selain memuji penyiar dalam Twitch Chat, peminat juga dapat menawarkan live streamer kegemaran mereka menggunakan wang dalam aplikasi yang disebut "bit." Penonton boleh membeli bit dari $ 1.40 per 100, yang menjadikan kadar pertukaran sekitar 1.4 sen hingga 1 bit. "Twitch cheering bit" seperti emosi sembang animasi.

Apakah titik Twitch?

Titik berkedut

Adakah Twitch hanya versi YouTube langsung? Ya dan tidak. Ya dan tidak. Twitch direka untuk membolehkan penyiar mengembangkan ikutan dan ikutan mereka menjadi gabungan rasmi Twitch atau sekutu Twitch.

  • Gabungan Twitch:

Sebaik sahaja anda mempunyai minimum 50 ahli yang disiarkan lapan jam dalam tiga puluh hari terakhir dan rata-rata tiga penonton yang berbeza setiap aliran untuk tiga aliran serentak, anda menjadi ahli gabungan Twitch. Penonton dan penyokong mungkin membayar Bits pada tahap ini, yang merupakan mata wang Twitch yang berkesan dapat mengalirkan wang dengan wang sebenar.

Sebilangan kecil adalah $ 0.01, jadi semakin banyak anda menyiarkan, semakin banyak anda meminta penonton untuk bit tambahan. Gabungan Twitch boleh memohon sumbangan , membayar permainan atau item yang akan datang dan bahkan membayar jumlah pengikut yang anda terima. Ia sedikit berbeza daripada menjadi pengeluar kandungan di YouTube, di mana sebahagian besar keuntungan anda adalah dari wang iklan.

  • Rakan Twitch:

Anda benar-benar melakukannya sebagai pengeluar kandungan setelah anda mencapai kedudukan sebagai rakan kongsi. Dalam tiga puluh hari sebelumnya, anda mesti melakukan streaming 25 jam atau lebih lama, menyiarkan 12 hari tunggal dari tiga puluh hari terakhir, dan rata-rata sekurang-kurangnya 75 penonton setiap strim. Pasangan Twitch menerima langganan bulanan, menjadi saluran yang disahkan, dan tersedia secara eksklusif untuk pelanggan anda untuk perbualan terkunci.

Ringkasan

Semua orang bermula sebagai streamer di Twitch. Anda atau saya mungkin memulakan saluran. Kita memerlukan orang untuk memerhatikan wang untuk membuatnya. Jadi, langkah pertama untuk membina komuniti anda adalah melakukan streaming sesering mungkin dan mendorong orang lain untuk menonton.

Twitch menjana wang

Twitch menjana wang

Oleh itu, tujuan Twitch adalah menjana wang , tentu saja. Amazon mengenakan kadar langganan streamer bulanan:

  1. Tahap 1 ialah 4.99 dolar

  2. Dan Tier 2 9,99 dolar

  3. Tahap 3 ialah 24,99 dolar

Perubahan utama adalah bukan iklan aliran dan pengguna memperoleh Sub-emotik dengan tahap yang lebih tinggi. Selain daripada ini, walaupun, jika anda mahu, ada yang menonton aliran Twitch secara percuma, ahli mendapat faedah tambahan, tetapi wang langganan benar-benar menyokong streamer kegemaran anda. Sudah tentu tidak banyak pelanggan TIer 2 atau Tier 3 berbanding Tier 1.

Adakah Twitch mempunyai pertandingan?

Orang mengalirkan bahan berjam-jam sehari pada tahun 2021. Demografi utama milenium dan GenZ khususnya. Twitch bukan satu-satunya permainan di bandar ini. Tetapi ia tetap berkuasa tertinggi dalam permainan . Ini bermakna terdapat banyak perkhidmatan setanding untuk permainan atau pilihan streaming langsung lain untuk pengguna!

  • YouTube: Raja streaming. Tidak ada yang setanding dengan bagaimana mendominasi platform YouTube. Pada tahun 2020, Youtube menjana pendapatan abjad $ 20 bilion (NASDAQ: $ GOOGL). Lebih daripada 2.3 bilion individu pergi ke laman web ini sekurang-kurangnya sebulan sekali.

  • Discord: kami melaporkan mengenai Discord beberapa bulan yang lalu dan berpeluang Microsoft memperoleh platform tersebut. Discord tidak tepat seperti Twitch, kerana fokus utamanya pada saluran sembang adalah di platform.

Penyedia kandungan di YouTube menghasilkan sebahagian besar pendapatan iklan mereka dan membayar sejumlah tontonan. Strim langsung YouTube juga boleh diakses. Sekalipun pengalaman itu tidak sebanding dengan Twitch. Sekiranya YouTube dapat mengetahui apa yang dilakukan Twitch, platform permainan mungkin berada dalam bahaya.

Ringkasan

Namun, jika anda menyertai atau menjalankan saluran suara, anda boleh melakukan streaming video. Pengalaman tidak begitu kuat seperti di Twitch. Tetapi kerana Discord didirikan untuk perniagaan permainan, apakah akan mengejutkan jika di masa depan memperkenalkan kemungkinan untuk permainan langsung? Kontrak dengan Microsoft telah dipecahkan dan spekulasi bahawa Discord ingin diumumkan melalui IPO sendiri.

Apa Masa Depan untuk Stok Twitch?

Tahan Masa Depan untuk Saham Twitch

Perniagaan permainan video dan eSports meningkat dengan cepat apabila permainan profesional sampai ke khalayak ramai. Beberapa unjuran menjangkakan sekitar 500 juta orang akan mengikuti atau menghadiri acara eSport secara langsung di seluruh dunia pada tahun 2021.

Amazon telah berjaya membungkus afiliasi Twitch dengan langganan Amazon Prime. Jadi mereka mungkin tidak mahu stok Twitch. Syarikat ini benar-benar mempunyai lebih daripada 200 juta pelanggan di seluruh dunia. Kerana wabak COVID-19 , pengeluaran kandungan dan ekonomi pertunjukan berkembang lebih cepat daripada yang dirancang.

Generasi muda lebih bebas membuat kandungan mereka sendiri daripada bekerja dalam pekerjaan 9 hingga 5 biasa. Dan platform Twitch memberi ganjaran kepada mereka.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai harga saham twitch. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Adakah Twitch adalah syarikat yang diperdagangkan secara terbuka?

Tidak mungkin melabur di Twitch sebagai perniagaan yang disenaraikan secara terbuka. Akibatnya, anda tidak akan dapat membeli stok Twitch. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar berminat untuk memperdagangkan syarikat yang kini memilikinya, Amazon adalah pilihan terbaik.

2 - Apa sebenarnya ticker Twitch?

Huya, yang serupa dengan Amazon.com Inc. AMZN, -0,09 peratus live-streaming unit yang dikenali sebagai Twitch, mengemukakan kertas kerja dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa pada hari Isnin lewat yang menyatakan bahawa syarikat itu berhasrat untuk disiarkan di Amerika Syarikat. Huya akan berdagang di Bursa Saham New York di bawah HUYA.

3 - Adakah mungkin untuk melabur dalam saham TikTok?

Ketahui cara membeli stok TikTok. Anda boleh membeli saham di TikTok Global, Walmart, dan Oracle, dua syarikat Amerika yang akan mengawal gabungan 20 peratus syarikat. Menurut rancangan semasa, Oracle akan memiliki 12.5 peratus kepentingan dalam TikTok Global, sementara Walmart akan memegang saham 7.5 peratus.

4 - Apa sebenarnya ciri Twitch?

Berkedut juga tawaran pelbagai jenis kandungan bertujuan ke arah secara langsung dan direkodkan siaran , termasuk muzik, menunjukkan bercakap, sukan, pelancongan, dan makanan. Kategori kandungan lain termasuk makanan, perjalanan, dan sukan.

5 - Kaedah apa yang digunakan Twitch untuk menjana wang?

Selain mengenakan bayaran keahlian bulanan kepada pelanggan, Twitch menjana wang dengan mengeluarkan mata wang digital mereka sendiri (dikenali sebagai Bits), menyiarkan iklan video, dan menjual item kepada pengguna. Sebahagian daripada pendapatan yang dihasilkan oleh platform kemudiannya diedarkan kepada penyedia kandungan yang menyumbang kepadanya.

6 - Berapakah usia kanak-kanak sebelum mereka menggunakan Twitch?

Penggunaan platform Twitch menghendaki pengguna berusia sekurang-kurangnya 13 tahun, sementara Common Sense menyarankan agar remaja berusia 15 tahun ke atas menggunakan platform tersebut. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh streaming langsung yang tidak dijangka, ketersediaan perbualan terbuka, dan kemudahan untuk mengakses kandungan dewasa.

7 - Adakah Twitch hanya digunakan untuk permainan video?

Walaupun terdapat sebilangan besar individu yang keluar dari pekerjaan dan mencari cara untuk menjana wang dari rumah, laman streaming tradisional "berfokus kepada pemain" Twitch telah muncul sebagai tempat yang tepat untuk mereka yang tidak suka bermain game.

8 - Adakah twitch berjaya secara kewangan?

Twitch, berbeza dengan Discord bebas iklan, mempunyai strategi perniagaan menjana pendapatan yang sangat menguntungkan. Twitch menjana pendapatan dari empat sumber utama: langganan, iklan, mata wang dalam platform, dan pembelian produk.

9 - Adakah OK untuk saya memaparkan wajah saya di Twitch?

Walaupun sangat digalakkan oleh sebilangan besar penyiar dan penonton, anda tidak diminta untuk menampakkan wajah anda semasa anda melakukan streaming langsung di Twitch atau platform lain.

10 - Apakah tujuan Twitch?

Menggerenyet adalah rangkaian video streaming yang membolehkan anda untuk melihat orang lain bermain permainan video yang menyeronokkan dan pandai bergaul persekitaran . Pemain permainan yang menyiarkan perlawanan mereka (dikenali sebagai streamer) menggunakan aplikasi Twitch (dan juga laman web Twitch.tv ) untuk memainkan permainan kegemaran mereka sambil menawarkan komen mengenai aksi tersebut.

Kesimpulannya

Anda tidak boleh membeli saham Twitch mulai sekarang. Walau bagaimanapun, barang-barang yang ditonton oleh pengguna di laman web ini pasti dapat dinikmati secara percuma. Twitch mempunyai kesadaran jenama dan parit industri yang mungkin tidak dapat diatasi oleh platform. Terutama ketika datang ke permainan video streaming. Tetapi selalu ada peniru apabila ada kejayaan. Syarikat seperti YouTube dan Netflix pasti mempunyai wang tunai dan asas pengguna untuk meminimumkan potensi Twitch.

Streamer Twitch teratas adalah pemain permainan Ninja profesional yang kini membelanjakan $ 500,000 di laman web ini sehingga $ 800,000 sebulan. Memandangkan kos untuk keahlian harga Twitch, mungkin masuk akal untuk menganggap bahawa platform ini sangat setia. Oleh kerana permainan video dan eSports terus menjadi lebih popular, Twitch harus berkembang ke platform peminat permainan di seluruh dunia.

artikel berkaitan