Penindasan di telinga adalah salah satu pilihan fesyen yang tidak pernah ketinggalan zaman. Dengan begitu banyak tindikan telinga yang dapat diakses, mudah menjadi bingung. Orang tidak lagi mempunyai satu tindik di setiap telinga. Teruskan membaca untuk mengetahui mengenai pelbagai jenis tindikan telinga yang boleh diakses.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Mencucuk Telinga

Penting untuk melakukan penyelidikan semasa membuat tindik telinga sehingga anda tahu dengan tepat apa yang anda mahukan. Apabila bermaksud memasang beberapa almari pakaian yang elegan dan eksklusif, aksesori telinga kecil tidak akan pernah gagal.

:ballot_box_with_check: Latar belakang

IT disebutkan bahawa implikasi ekonomi dan sosial dari menindik telinga, khususnya di dunia kontemporari, menyoroti perlunya lebih banyak penyelidikan mengenai topik ini.

Kajian ini bertujuan untuk menilai trend dan komplikasi menindik telinga pada sampel orang Nigeria.

Objektif dan Matlamat kajian ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada corak dan komplikasi tindik telinga untuk mencegah komplikasi yang berlaku dengannya.

Sebilangan besar responden (93.2%) mengatakan bahawa mereka tidak akan membiarkan anak lelaki juga menindik telinga. Komplikasi dicatat oleh hampir 20.5 peratus responden. Kata-kata perpisahan Di Nigeria , menindik telinga masih biasa dilakukan, dengan responden lebih suka pada wanita.

Sebilangan besar tindikan dilakukan pada kanak-kanak oleh orang yang tidak terlatih. Ada kebutuhan untuk meningkatkan kesadaran akan risiko tindikan telinga dan untuk membuat undang-undang yang menyekat tindikan telinga, terutama pada anak-anak, itulah sebabnya undang-undang ini diusulkan.

Kemudian, ia juga melibatkan teknik seperti

  • Teknik satu jarum
  • Teknik dua jarum

Ringkasan : tindik telinga masih popular di Nigeria, dengan responden menyukainya pada wanita. Orang yang tidak terlatih melakukan banyak tindikan pada anak-anak. Sebilangan besar responden (93.2%) mengatakan bahawa mereka tidak akan membiarkan telinga anak lelaki mereka ditembusi.

:large_orange_diamond: Jenis tindikan telinga

Oleh kerana terdapat banyak jenis tindik telinga, penting untuk melakukan kerja rumah sebelum memilikinya sehingga anda dapat memahami dengan tepat apa yang anda mahukan ketika anda menginginkannya, dan juga berapa banyak yang menyakitkan.

Tetapi sebelum anda pergi ke salun, atau seperti yang mereka ketahui sekarang, 'bar anting-anting', agar telinga anda dicucuk secara kekal, inilah semua yang perlu anda ketahui.

Orang boleh mempunyai satu atau lebih kancing di lobus atau gelang tulang rawan untuk menunjukkan betapa gelisahnya anda pada awal hari. Meski begitu, pada tahun 2020, ada berbagai tindik telinga yang sesuai dengan setiap sikap, serta anting-anting yang sesuai.

Penggunaan media sosial memungkinkan untuk melihat gaya tindikan telinga apa yang dapat diakses, serta perhiasan moden dan eksklusif yang dapat dipasangkan dengannya.

  • Menindik lobus biasa dan menindik lobus melintang adalah dua jenis tindik lobus.
  • Menusuk tragus, menusuk selesa, menusuk heliks ke depan, menindik industri, menindik aurikel adalah semua contoh tindikan telinga luar.
  • Menindas anti tragus, menusuk heliks, menusuk rook, menindik daith, menusuk keong luar, menindik orbital adalah semua contoh tindikan telinga dalam.

Menindik industri

Penembusan perancah, bar, atau bangunan adalah penonjolan dua rawan telinga atas. Sekiranya anda mencari setiap tindik, tindikan industri adalah begitu.

Menindik Lobes

Penembusan lobus adalah tindikan di cuping telinga, seperti namanya. Ini adalah salah satu yang paling tidak menyenangkan kerana ia berada di bahagian bawah telinga yang berdaging. Waktu penyembuhan juga adalah yang paling lama, berlangsung sekitar enam minggu.

Apabila disembuhkan, tindikan ini sangat serba boleh, jadi jangan ragu untuk mencuba pelbagai gaya! Pilihannya tidak terhad.

Menindik Lobe Melintang

Piercing lobus melintang adalah sentuhan baru pada gaya yang lebih lama. Sebuah barbel dimasukkan secara seragam melalui cuping telinga dan bukannya dari bahagian dalam hingga ke luar pada tindikan ini. Ukuran dan bentuk cuping telinga mengira panjang gelombang tindikan melintang.

Satu-satunya kelemahan untuk menindik ini ialah memerlukan lebih lama untuk sembuh daripada kebanyakan jenis tindikan lain. Penindasan melintang mempunyai kemungkinan penyakit yang lebih tinggi akibatnya.

Menusuk tulang rawan

Mengapa tidak dilakukan dengan menusuk tulang rawan jika tindik biasa tidak mencukupi? Gaya menindik ini sangat popular di kalangan lelaki dan wanita. Mempunyai tindik tulang rawan tidak begitu buruk bagi kebanyakan orang.

Bahagian yang paling mencabar adalah dua minggu pertama selepas operasi, di mana anda boleh mengharapkan sedikit ketidakselesaan dan kesakitan. Tetapi setelah dijaga dengan baik, anda akan sempurna.

Menindik orbital

Mana-mana dua tindik yang dihubungkan oleh satu perhiasan adalah berkaitan dengan tindikan orbit. Ia biasanya dilakukan di kawasan cuping telinga.

Menusuk heliks

Heliks pierced adalah tindikan tulang rawan yang berada di bahagian atas telinga dan unik dan bergaya.

Oleh kerana ia dilakukan dengan jarum kecil, tindikan ini tidak terlalu kuat. Ketika datang ke jenis menindik ini, barbel biasanya digunakan. Anda boleh menggunakan apa yang anda mahukan.

Piercing Helix ke hadapan

Ini adalah kaedah untuk menusuk heliks. Tempat menusuk heliks ke hadapan berbeza dari tempat menusuk heliks normal. Penusukan heliks ke depan dilihat dekat dengan akar heliks, dekat dengan bahagian bawah rahang.

Sebilangan besar, kancing popular untuk bentuk tindik ini, tetapi tindikan heliks ke depan dapat dipasangkan dengan beberapa aksesori yang berbeza.

Menindik Daith

Gelung yang memeluk tulang rawan di telinga dikenali sebagai daith. Bahagian terbaik mengenai tindik ini adalah bahawa ia sangat serba boleh dan boleh dipakai oleh hampir semua orang.

Malah ada yang percaya bahawa menindik Daith dapat menolong sakit kepala migrain kerana kecemasan.

Menindas Tragus

Penindasan tragus sangat serba boleh dan meningkatkan pelbagai gaya perhiasan . Walau bagaimanapun, bergantung pada ukuran tragus anda, bahagian telinga anda di hadapan saluran telinga, ia agak menyakitkan untuk diperoleh.

Penindasan Anti-Tragus

Adakah latihan yang memerlukan menindas anti-Tragu? Anti-tragus piercing adalah jenis tindik tulang rawan yang berlaku tepat di atas lobus. Walaupun judulnya, banyak persamaan dengan tindikan tragus dari segi gaya.

Menindik dengan selesa

Tusukan itu terdapat di tulang rawan belakang, berhampiran pinggir luar telinga. Menindik ini adalah antara yang paling dikenali jika anda mencari sesuatu yang berbeza. Kerana ketiadaan tempat, anda lebih cenderung menggunakan perhiasan mikro.

Mencucuk konch

Conch piercings adalah bentuk tindik tulang rawan yang boleh dilakukan di bahagian dalam dan luar badan. Walau bagaimanapun, ia sering merangkumi kedua-duanya. Bahagian telinga ini, yang mewakili kerang kerang, memberikan judul yang menusuk.

Menusuk rook

Mencucuk papan dicapai selari dengan pinggir luar telinga, berhampiran rawan telinga rawan yang sebenarnya. Menindik pandangan ini adalah contoh hebat bagaimana tindikan kreatif menjadi berlebihan.

Ringkasan : Sekarang dapat dilihat jenis tindikan telinga yang dapat diakses melalui internet. Protuberansi berganda rawan telinga atas dikenali sebagai perancah, batang, atau penembusan bangunan.

Sekiranya anda mencari tindik khas, sayatan perindustrian adalah cara yang tepat. Sebagai sebahagian daripada ini, tindikan melintang mempunyai peluang penyakit yang lebih besar. Masa pemulihan juga adalah yang paling lama, memakan masa sekitar 6 minggu.

Menindik ini sangat serbaguna setelah ia sembuh, jadi jangan ragu untuk bereksperimen dengan gaya yang berbeza! Peluang tidak terhad.

Sebilangan besar orang tidak suka menggerudi tulang rawan mereka. Penusukan heliks ke hadapan boleh terletak berhampiran bahagian bawah rahang, dekat dengan pangkal heliks.

Betapa menyakitkannya menindik telinga?

"Berapa banyak ini akan menyakitkan?" mungkin merupakan soalan yang paling sering ditanya sebelum memasukkan jarum yang ditakuti ke telinga anda. Baiklah, semuanya tertumpu pada betapa sensitifnya anda untuk disakiti. Jenis tindikan tertentu harus dicegah sekiranya anda ingin menghilangkan rasa sakit.

Walaupun tindikan lobus hanya dapat menyebabkan sengatan ringan ketika jarum melewati telinga, tindikan tulang rawan terkenal sangat menyakitkan, dengan kejutan tajam diikuti dengan rasa sakit yang kusam.

Walaupun begitu, kebanyakan orang bersetuju bahawa jarum menusuk jauh lebih menyakitkan daripada senjata menusuk.

Beberapa cara terbaik untuk mengatasi kesakitan tidak termasuk memikirkannya (percayalah, ia akan menjadikannya lebih teruk), bercakap dengan rakan atau bermain muzik jika anda kesepian, dan sebelum anda mengetahuinya, anda akan mempunyai menindik baru.

Ringkasan : Menggunakan jarum menusuk dan bukannya menusuk senapang lebih menyakitkan. Sekiranya anda ingin menghilangkan rasa sakit, anda harus mengelakkan bentuk tindikan seperti itu. Bercakap tentang kesakitan bukanlah salah satu kaedah terbaik untuk mengatasinya.

:point_right: Penjagaan selepas operasi

Anting-anting harus disimpan sebelum saluran epitel, yang memerlukan 2-3 minggu normal.

Orang tersebut harus dinasihatkan untuk membersihkan kedua-dua belah telinga di bawah anting-anting dua kali sehari dengan garam normal atau hidrogen peroksida steril selama dua minggu atau sehingga saluran itu menjadi epitel, dan menggerakkan anting-anting dua kali sehari untuk mengelakkan pembentukan lekatan.

Selepas 4-6 minggu, anting-anting yang menusuk dapat ditarik dan pasangan baru ditambahkan.

:moneybag:Kos

Pelbagai tindikan sudah pasti menjadi trend popular yang nampaknya tidak akan hilang akhirnya, dengan empat hingga enam tindikan di satu telinga menjadi tuntutan yang paling popular.

Walau bagaimanapun, jika anda menuju ke salon untuk membuat penampilan penuh, anda akan memerlukan sekurang-kurangnya satu sen. Walaupun harga berbeza-beza bergantung pada tempat yang anda kunjungi, kebanyakan tempat akan dikenakan harga antara £ 15 hingga £ 30 untuk cuping telinga dan £ 20 hingga £ 30 untuk tulang rawan, tidak termasuk jenis perhiasan, yang akan menjadi lebih banyak jika anda mempunyai lobus yang ditusuk.

Ringkasan : tindikan telinga yang paling popular adalah empat hingga enam, dengan cuping adalah salah satu yang paling mahal. Lubang telinga biasanya berharga antara £ 15 dan £ 30, dan kos tulang rawan antara £ 20 hingga £ 30.

:question: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Dari pelbagai jenis tindik telinga yang manakah menghilangkan keresahan?

Menindik Daith adalah menindik yang diletakkan di bahagian dalam telinga anda. Beberapa orang percaya bahawa menindik ini dapat membantu migrain dan gejala lain yang berkaitan dengan kegelisahan.

2. Apakah kaedah termudah untuk mencucuk telinga?

Menindik Lobes

Penindasan Lobes Khas

Lobus adalah lapisan kulit yang paling mudah disembuhkan. Lobus juga paling tidak menyenangkan satu atau dua daripada sepuluh.

3. Apakah kaedah paling selamat untuk menusuk telinga?

Sebarang tindikan, tanpa mengira siapa yang melakukannya, menanggung risiko. Walaupun telinga anda dicucuk di kios pusat membeli-belah umumnya selamat, masih ada peluang. Anda harus membuat janji temu dengan pakar dermatologi atau penyedia perubatan lain agar telinga anda dicucuk.

4. Apakah bentuk tindik telinga yang paling berbahaya?

Piercing yang paling bermasalah adalah yang mengandungi rawan, seperti tindikan telinga yang lebih tinggi. Kerana bekalan darah ke zon yang terhad, tindikan ini berkaitan dengan pemulihan yang lemah.

5. Apakah tindikan yang paling rumit untuk dilakukan?

Daith memang mempunyai tindikan yang paling teruk. Penindasan Daith adalah pecah gumpalan tulang rawan di atas saluran telinga di telinga dalam. Penusukan heliks diletakkan di alur tisu telinga atas.

6. tindik manakah yang paling mudah terkena pendarahan?

Biasanya, tindikan tulang rawan berdarah lebih banyak daripada tindikan tisu lembut seperti kening. Oleh kerana tulang rawan kekurangan bekalan darahnya, tisu yang menutupnya membantu proses pemulihan awal dengan memberikan aliran darah ke kawasan tersebut.

7. Adakah penindasan heliks sukar disembuhkan?

Walaupun tusukan lobus dapat sembuh dalam waktu sekitar satu bulan, tindikan heliks dapat memakan waktu antara tiga hingga enam bulan untuk sembuh. Malangnya, kerana setiap orang berbeza, sukar untuk memberikan masa pemulihan yang tepat. Jangkakan tindikan itu menyakitkan, berubah warna, dan bahkan membesar atau berdarah (awalnya).

8. Mengapa tindik kedua lebih sukar ditanggung?

Menindik tisu lebih cenderung sakit berbanding tindik telinga yang lain kerana separuh bahagian atas telinga lebih tebal daripada cuping. Semasa menggerakkan jarum melalui tulang rawan, terdapat lebih banyak daya tarik.

9. Adakah sesuatu yang buruk untuk melakukan tiga tindikan secara serentak?

Jangan memaksa seseorang terlalu keras; tidak mengapa menangguhkan tindikan untuk hari lain. Sebilangan besar penindik yang boleh dipercayai tidak akan melakukan lebih daripada tiga atau empat

:bulb: Kesimpulannya

Mencucuk telinga telah menjadi trend global . Tujuannya biasanya untuk meletakkan lubang di telinga (pinna) sehingga anting-anting dapat dimasukkan. Bagi kebanyakan orang, ini lebih daripada sekadar trend; ia adalah semangat. Mencucuk telinga dan memakai perhiasan dilakukan dengan pelbagai alasan, baik secara individu maupun profesional.

Pada masa terawal ia hanya dilakukan pada bayi dan kanak-kanak dari usia kecil dan oleh individu yang tidak profesional tetapi kemudian lebih disukai untuk memberikan prosedur hanya kepada wanita dan kemudian kemudian menjadi trend fesyen dunia.

Mengikut trend terkini dan meningkat, pelbagai jenis tindikan telinga dilakukan oleh profesional. Bergantung pada tahap kesakitan dan kos dsbnya, ia boleh dipilih dengan mudah oleh orang yang menuntutnya.

Ini meningkatkan tahap keperibadian dan gaya membawa perhiasan dengan cara yang berbeza. Teruskan memilih gaya anda dan bersinar seperti bintang dalam perhimpunan.

Topik-topik yang berkaitan

Bar Ear Piercing Anti-Tragus Piercing Industrial Piercing Body Piercing?

Sebagai editor Panduan Membeli Barang Kemas, kami menulis mengenai perkara yang kami sukai dan kami rasa anda juga akan menyukainya. Kami sering mempunyai perkongsian gabungan, dan mungkin menjana pendapatan dari pautan ini tanpa sebarang kos kepada anda. Tindik telinga adalah jenis tindik badan yang paling popular di seluruh dunia, dan di AS sahaja, dianggarkan lebih 80% populasi telah dicucuk cuping telinga mereka. Namun, walaupun semua orang tahu tentang tindikan telinga, tidak banyak orang yang menyedari bahawa terdapat juga jenis tindikan telinga yang lain. Adakah anda tahu bahawa terdapat sekurang-kurangnya 12 jenis tindik telinga yang popular? Siapa sangka bahawa telinga yang rendah hati mempunyai banyak cara untuk berpakaian! Sama seperti cincin hidung, telinga memberikan banyak pilihan untuk mengekspresikan diri. Dalam artikel ini, kami membahas jenis tindikan telinga utama, menentukan faktor kesakitan dan membincangkan masa penyembuhan masing-masing untuk membantu anda memutuskan mana yang terbaik untuk anda. Sama ada anda seorang pemula yang menindik telinga atau ingin menambahkan tindik lain ke portfolio anda. Walaupun kami telah memasukkan alat penghilang rasa sakit untuk setiap jenis menindik, ingatlah bahawa ia berdasarkan pengalaman orang biasa. Toleransi setiap orang terhadap kesakitan berbeza sehingga pengukur kesakitan adalah subjektif. Dengan itu, mari kita lihat jenis tindikan telinga teratas. Piercing Earlobe: Ini adalah jenis tindik telinga yang paling biasa dan kebanyakan orang merasa selesa dengan ini. Adalah perkara biasa bagi anak-anak dan remaja kecil untuk menusuk lobus dan dalam banyak budaya Asia, seperti India atau Sri Lanka, adalah sebahagian tradisi untuk membuat cuping telinga anda dicucuk. Dalam banyak kes, ini sering dilakukan semasa anak masih bayi. Cucian lobus sederhana cukup bagi kebanyakan orang kerana ia membolehkan anda memakai semua jenis anting-anting, sama ada dangles, kancing atau candelier. Bagi wanita, mencucuk kedua telinga adalah kebiasaan manakala bagi lelaki, tindikan tunggal adalah perkara biasa. LETE PIERCING PAIN METER: Lobanya berdaging dan lentur, tanpa tulang atau tulang rawan dan salah satu jenis tindikan telinga yang paling tidak menyakitkan. Anda hanya akan merasakan sengatan dan kemudian selesai. Ada yang mengatakan ia kurang menyakitkan daripada terkena selesema. MASA PENYEMBUHAN: Jenis tindikan ini sembuh dengan cepat, biasanya memakan masa antara 5-6 minggu. Pastikan anda menjaga kebersihan dan ikuti rancangan penjagaan yang disyorkan untuk mengelakkan jangkitan. Piercing Lobe Atas: tindik lobus atas duduk lebih tinggi di lobus dan sesuai untuk pendamping lobus. Walaupun cukup mudah, ia membolehkan anda menaikkan faktor sejuk tanpa banyak usaha. Bergantung pada ukuran telinga anda, anda boleh memilih 2, 3 atau bahkan 4 tindik di sepanjang cuping anda. Ini memungkinkan untuk memasang kancing telinga yang bergaya dan pelbagai anting-anting gaya bergaya yang lain. METER PAIN PIERCING LOBE UPPER: Sekali lagi, kerana ini masih merupakan bahagian telinga anda yang berdaging, rasa sakit pada tindik lobus atas lebih rendah daripada jenis lain. MASA PENYEMBUHAN: Seperti menusuk lobus, jenis ini juga memerlukan masa sekitar 5 hingga 6 minggu untuk sembuh sepenuhnya. Helix Piercing: Terletak di pinggir atas telinga, heliks melalui tulang rawan telinga lembut. Ini adalah kawasan telinga yang besar, menjadikannya sempurna untuk pelbagai tindikan. Lazimnya terdapat 2 atau 3 heliks tindik, yang disebut double helix dan triple helix, duduk di atas satu sama lain di sepanjang telinga atas. Gelung adalah jenis perhiasan heliks yang paling popular tetapi anda juga boleh memilih batang lengkung dan lurus. HELIX PIERCING PAIN METER: Piercing helix menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan bagi kebanyakan orang. Ini akan berlangsung selama tempoh penyembuhan juga. WAKTU PENYEMBUHAN: Heliks adalah tindik tulang rawan yang memerlukan masa lebih lama untuk sembuh, dan akan menyakitkan, merah dan bahkan berdarah pada masa penyembuhan. Anda melihat antara 3-6 bulan masa penyembuhan. Piercing Helix ke hadapan: Jalankan jari anda di sepanjang lengkung atas telinga anda hingga ke depan dan di mana ia miring dan berhenti adalah tempat menindik heliks ke depan duduk. Sekali lagi, terdapat cukup banyak ruang di sini untuk sehingga 3 stud yang lulus. Jenis perhiasan utama yang dipakai pada heliks depan adalah kancing, tetapi anda juga boleh memilih gelung. Ini adalah jenis menindik yang sangat unik dan sangat menarik. METER PAIN HELIX PIERCING: Anda akan merasa sakit semasa menusuk heliks ke depan, terutamanya disebabkan oleh tekanan yang perlu mendorong jarum melalui tulang rawan. Yikes! Namun, bagi kebanyakan orang, rasa sakit itu berlalu dengan cepat walaupun rasa tidak selesa dapat berlanjutan untuk sementara waktu. MASA PENYEMBUHAN: Penyembuhan heliks ke depan akan mengambil masa sekurang-kurangnya 3 bulan untuk sembuh tetapi bagi sesetengah orang, proses penyembuhan dapat berlangsung hingga 6 bulan. Daith Piercing: Ini adalah jenis tindik telinga yang semakin popular, bukan hanya kerana faktor sejuk tetapi juga kerana sebilangan orang mendakwa bahawa tindik daith dapat membantu mengurangkan migrain dan sakit kepala. Walaupun tidak ada bukti saintifik bahawa ini benar, banyak orang yang mengalami penindasan daith mendakwa bahawa ia telah menolong mereka dengan sakit kepala yang teruk. Walau bagaimanapun, daith adalah tindik yang indah, terletak tepat di telinga. Adalah biasa untuk memilih gelung untuk menindik jenis ini kerana ia sesuai di sepanjang lengkung telinga. Gelang tapal kuda juga merupakan pilihan yang baik. DAITH PIERCING PAIN METER: Walaupun tidak menyakitkan seperti yang dilihat, tindik daith menyebabkan ketidakselesaan dan kesakitan bagi kebanyakan orang. Anda akan merasakan sengatan dan tajam semasa prosedur semasa jarum melalui tulang rawan telinga anda. Biasanya terdapat sakit yang menyakitkan selama beberapa jam selepas itu dan kesakitannya dapat bertahan hingga seminggu. MASA PENYEMBUHAN: Menindas daith memerlukan masa yang sangat lama untuk sembuh, kadang-kadang memerlukan masa selama 9 bulan untuk telinga pulih sepenuhnya. Anda perlu menjaganya, terutama pada bulan awal. Tragus Piercing: Tragus piercing duduk di singkapan kecil tulang rawan di atas saluran telinga anda. Rasa runcing yang anda rasakan bergerak dari sisi ke sisi ketika anda menyentuh telinga anda. Selalunya ada ruang untuk hanya satu menusuk tragus, tetapi beberapa orang dengan tragi yang lebih besar dapat memilih beberapa tindikan. Pelbagai cara dan gelung berfungsi dengan baik untuk tempat tragus dan membuat perhiasan telinga yang menakjubkan. Walaupun tragus lebih rumit daripada kebanyakan jenis tindikan telinga yang lain, ini adalah tempat yang luar biasa untuk memamerkan telinga anda. TRAGUS PIERCING PAIN METER: Tragus mempunyai jumlah tulang rawan yang lebih tebal yang bermaksud bahawa ia memerlukan lebih banyak tekanan dan memerlukan lebih banyak masa untuk menyelesaikan tindikan dengan jayanya. Anda akan mengalami tekanan semasa prosedur, tetapi mungkin tidak menyakitkan sepertinya. Anda akan merasa sakit dan sakit selama beberapa jam selepas itu dan hingga beberapa hari selepas menindik tetapi intensiti boleh berbeza dari orang ke orang. MASA PENYEMBUHAN: Penindasan tragus biasanya memerlukan 3 hingga 6 bulan untuk sembuh tetapi beberapa penerima melaporkan merasa sakit walaupun sehingga 8 bulan setelah prosedur. Ini adalah kawasan yang rentan dijangkiti sehingga memerlukan perawatan selepas waktu yang sangat baik untuk memastikan ini tidak terjadi. Anti-Tragus Piercing: Anti-tragus terletak di seberang tragus dan di atas cuping telinga, di bibir menegak rawan telinga anda. Sebilangan orang mempunyai ruang untuk melakukan dua tusukan di bahagian telinga ini, sementara yang lain mungkin sukar untuk memasukkannya walaupun satu! Anatomi telinga anda akan menentukan jenis penindasan anti-tragus terbaik yang sesuai dengan anda.

Barbel melengkung adalah pilihan terbaik untuk anti-tragus, dan juga kancing sederhana. Anda juga boleh memilih cincin, tetapi yang terbaik adalah memakai cincin anti-tragus setelah tindikan sembuh kerana pergerakan gelung dapat memperburuk dan memperlambat proses penyembuhan. Sebilangan orang mendakwa bahawa penindasan anti-tragus juga membantu sakit kepala dan migrain, tetapi sekali lagi, ini belum terbukti secara saintifik. ANTI-TRAGUS PIERCING PAIN METER: Penindasan anti-tragus boleh menyebabkan kesakitan kepada kebanyakan orang, kerana memerlukan banyak tekanan untuk menyelesaikan prosedur. Anti-tragus mempunyai tulang rawan tebal dan cukup sensitif. Sebilangan besar orang melaporkan merasa sakit untuk masa yang lama setelah tindikan berlaku. MASA PENYEMBUHAN: Tempoh penyembuhan yang diharapkan untuk anti-tragus boleh berlangsung dari 3 hingga 6 bulan. Menjaga tindikan bersih akan membantu dalam proses ini. Rook Piercing: Rook piercing agak rumit dan memerlukan keahlian hebat dari pihak piercer, jadi pastikan anda mencari piercer yang dipercayai dan berlesen untuk melakukan ini untuk anda. Rook duduk di bahagian atas telinga dalam anda, di mana lipatan besar itu, dan kerana ketebalan bahagian telinga, prosedur ini boleh dilakukan untuk beberapa orang. Menusuk papan sangat bergaya tempat yang bagus untuk mempamerkan pejantan, gelang, cincin manik yang tertawan atau barbel melengkung. ROOK PIERCING PAIN METER: Ini adalah salah satu jenis tindikan telinga yang lebih menyakitkan dan boleh menjadi tidak selesa bagi kebanyakan orang. Banyak tekanan diberikan semasa menindik dan anda akan merasakan kesakitan yang tajam. Sebilangan besar orang merasakan kesakitan semasa proses penyembuhan kerana tindikan jenis ini agak tinggi. MASA PENYEMBUHAN: Menusuk rook memerlukan masa yang sangat lama untuk sembuh, kadang-kadang hingga 10 bulan atau setahun. Ia memerlukan perhatian dan kesabaran untuk memastikan bahawa menusuk rook tidak dijangkiti selama ini. Conch Piercing: Conch piercing mendapat namanya dari fakta bahawa bahagian dalam telinga kelihatan seperti cangkang kerang. Anda boleh mendapatkan dua jenis tindikan keong, yang dikenali sebagai kerucut dalaman dan kerucut luar. Walaupun kancing adalah jenis perhiasan yang paling popular untuk penindik ini, batang lurus dan melengkung kelihatan hebat juga. Ini adalah menindik yang sangat menarik dan kelihatan sangat panas. CONCH PIERCING PAIN METER: Walaupun jenis menindik ini memerlukan banyak tekanan untuk mendorong jarum melalui tulang rawan tebal telinga dalam anda, rasa sakit tidak dapat bertahan lama. Bagi kebanyakan orang, ia menjadi berdenyut dan hilang selepas beberapa hari. Bagi yang lain, ia boleh bertahan selama beberapa minggu dalam bentuk kesakitan berdenyut yang membosankan. MASA PENYEMBUHAN: Tempoh penyembuhan untuk menusuk kerang boleh berlangsung dari 3 hingga 9 bulan dan bergantung pada seberapa baik anda menjaganya dan kesihatan anda secara keseluruhan. Menindik Industri: Tidak dapat dinafikan bahawa tindikan industri sangat sejuk dan canggih. Ini adalah salah satu tindikan telinga yang jarang berlaku dan disertai dengan banyak kesakitan, tetapi bagi banyak orang, ia semestinya menyusahkan. Penindasan industri memerlukan dua lubang terpisah di tulang rawan atas. Perhiasan itu kemudian dilalui melalui lubang-lubang ini, menghubungkannya. Perhiasan menindik telinga industri yang biasa adalah barbel, sering dihiasi dengan pesona, anak panah atau batu permata. Menindik ini bukan untuk orang yang lemah hati, tetapi seperti yang mereka katakan, tidak ada rasa sakit tanpa keuntungan. INDUSTRIAL Piercing PAIN METER: Ini adalah salah sering dipanggil jenis menyakitkan sebahagian besar tindikan telinga, kerana ia memerlukan dua tebukan berasingan dalam bahagian tulang rawan sensitif telinga. Elakkan menindik industri jika anda tidak mempunyai toleransi yang tinggi terhadap kesakitan. MASA PENYEMBUHAN: tindikan telinga industri memerlukan masa hingga satu tahun untuk sembuh bagi beberapa orang, dengan waktu penyembuhan rata-rata sekitar 6 hingga 9 bulan. Snug Piercing: Ini adalah tindikan mendatar yang melalui bahagian dalam dan luar telinga anda. Kadang-kadang ia dipanggil anti-heliks kerana terletak tepat di seberang heliks. Sebilangan besar tindikan yang selesa melalui bahagian dalam telinga dan bahagian tengah telinga luar, memerlukan dua perforasi yang terpisah. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memilih tindik yang selesa di sekitar pinggir luar telinga, yang bermaksud bahawa hanya diperlukan satu perforasi. Ini adalah jenis tindik telinga yang bergaya dan juga sangat kelihatan. Ini menjadi semakin popular untuk mendapatkan tindik yang selesa dan pasti meningkatkan permainan perhiasan anda. SNUG PIERCING PAIN METER: Mendapatkan tindik yang selesa adalah menyakitkan kerana ini adalah salah satu bahagian telinga yang paling tebal. Rasa sakit boleh menjadi sengit seperti tekanan semasa menindik. MASA PENYEMBUHAN: Tembusan yang selesa boleh menjadi sukar untuk sembuh dan memakan masa hingga 6 bulan. Elakkan tidur di atasnya pada waktu itu. Sebaiknya bersihkan tempat luka 2 atau 3 kali sehari dengan larutan garam untuk menjaga kebersihan dan bebas daripada jangkitan. Piercing Lobe melintang: tindik lobus melintang terletak pada cuping telinga yang berdaging tetapi tidak seperti tindikan lobus yang melintasi dari depan ke belakang, yang satu ini dari sudut ke sisi lobus pada sudut. Ia serupa dengan tindik industri, tetapi di sini, anda hanya dapat melihat hujung kedua ujungnya dan bukan perhiasannya. Barbel panjang adalah perhiasan pilihan untuk menindik jenis ini. Lobus melintang menarik dan unik, tetapi boleh menyakitkan. Pastikan anda mencari alat penoreh yang baik untuk melakukan pekerjaan ini kerana memerlukan kemahiran dan kepakaran. TRANSVERSE LOBE PIERCING PAIN METER: Penindasan lobus melintang kedengaran sangat menyakitkan kerana melalui sedikit lemak daging, tetapi sebenarnya, ia tidak begitu buruk. Sebilangan besar orang merasa sakit sedikit, agak serupa dengan tindik lobus. MASA PENYEMBUHAN: Penindasan lobus melintang mudah dijaga dan sembuh kira-kira sekitar 2-3 bulan tetapi bagi sebilangan orang memerlukan masa sehingga 10 bulan. Ini bukan proses penyembuhan yang sangat menyakitkan atau sukar, yang menjadikannya pilihan yang bagus untuk mendapatkan penampilan yang sejuk dan unik dengan kesakitan minimum. Sebelum Anda Mencucuk Telinga: Tidak setiap tindikan telinga akan sesuai dengan semua orang, jadi penting untuk memastikan bahawa anda mengetahui apa yang terlibat sebelum anda melakukan. Itu bergantung pada gaya anda dan bagi sesetengah orang, pada gambar yang anda mahukan orang lain. Malangnya, masih ada prasangka berdasarkan penampilan dan ini boleh mempengaruhi bidang kehidupan anda, seperti prospek pekerjaan atau hubungan. Pada penghujung hari, perkara yang paling penting adalah memilih tindik telinga yang anda sukai dan benar-benar mahu memamerkan. Apa gunanya usaha dan kesakitan?