Peguam Negara AS adalah perwakilan utama dan pengarah pentadbiran Pejabat AS. Pejabat Peguam AS (USAO) adalah Ketua Pendakwa Amerika Syarikat dalam kes undang-undang jenayah dan mewakili Amerika Syarikat dalam kes undang-undang sivil.

Siapakah Peguam Negara AS?

Dia adalah ketua pegawai penguatkuasaan undang-undang Amerika Syarikat atau kerajaan negeri, biasanya beroperasi di cabang eksekutif. Orang tersebut mewakili pemerintah dalam proses pengadilan dan bertindak sebagai penasihat utama kepada pegawai dan agensi pemerintah dalam masalah hukum.

Peguam Negara AS adalah pengarah Jabatan Kehakiman AS dan Ketua Pegawai Undang-undang kerajaan persekutuan. Dia mewakili Amerika Syarikat dalam hal-hal perundangan secara umum dan memberikan nasihat dan cadangan kepada Presiden dan ketua jabatan eksekutif lain jika diperlukan.

Dalam kes-kes graviti luar biasa atau kepentingan khusus, Peguam Negara AS boleh hadir sendiri di hadapan Amerika Syarikat.

Ringkasan : Singkatnya, dia adalah ketua Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat, Ketua Pendakwa Kerajaan Persekutuan Amerika Syarikat, dan anggota Kabinet Amerika Syarikat.

Apa yang dilakukan oleh Peguam Negara AS?

Jawapannya, untuk persoalan apa yang dilakukan oleh Peguam Negara AS? adalah seperti berikut. Sebagai Pengarah Jabatan Kehakiman, Peguam Negara bertanggungjawab untuk melaksanakan undang-undang persekutuan, memberikan nasihat undang-undang di mahkamah persekutuan, menafsirkan undang-undang di mana agensi eksekutif lain beroperasi, mengatur institusi jenayah persekutuan, dan menyiasat pelanggaran undang-undang persekutuan.

Peguam Negara sering mengatur dan memandu operasi pengacara AS dan tentera AS di berbagai daerah kehakiman.

Pendakwa AS akan mendakwa semua jenayah terhadap Amerika Syarikat dan akan mendakwa atau membela terhadap Kerajaan apa-apa tindakan sivil, tuntutan atau proses yang berkaitan dengan Amerika Syarikat; Pasukan AS akan menegakkan semua undang-undang, penuntutan, dan perintah yang sah di bawah kuasa Amerika Syarikat.

Jelasnya, tanggungjawab Peguam Negara adalah penting dan meluas. Peguam Negara akan mendakwa kes-kes yang berkaitan dengan pemerintah dan, jika perlu, akan memberi nasihat kepada Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif.

Sebagai Ketua Hakim Jabatan Kehakiman, Peguam Negara menguatkuasakan undang-undang persekutuan, memberikan panduan undang-undang di mahkamah persekutuan, menafsirkan undang-undang yang mengatur jabatan eksekutif, ketua penjara persekutuan dan kemudahan jenayah, dan menyiasat kemungkinan pelanggaran undang-undang persekutuan.

Di samping itu, Peguam Negara AS boleh dipanggil untuk mewakili Amerika Syarikat di hadapan Mahkamah Agung dalam situasi yang sangat luar biasa. Peguam Negara adalah anggota Kabinet Presiden Amerika Syarikat.

Tugas Perdana Peguam Negara AS:

Tugas peguam negara AS sangat penting. Peguam Negara akan melaksanakan undang-undang persekutuan dan negeri. Oleh kerana mereka bersumpah untuk menegakkan perlembagaan dan undang-undang Amerika Syarikat, dan juga undang-undang negara, mereka juga enggan menyokong negara dalam kes persekutuan.

Peguam Negara AS bertanggungjawab untuk perkara berikut:
 1. Mewakili "Amerika Syarikat dalam masalah undang-undang
 2. Menyelia dan mengarahkan "pengurusan dan operasi pejabat, jawatankuasa, cawangan, dan pejabat jabatan
 3. Nasihat dan pendapat mengenai masalah hukum, baik formal maupun tidak formal, kepada Presiden dan Kabinet dan kepada ketua-ketua jabatan dan badan eksekutif Pemerintah, sebagaimana yang diperuntukkan oleh undang-undang
 4. Menasihati Presiden mengenai pelantikan jawatan kosong dan kehakiman persekutuan di dalam Kerajaan, seperti AS
 5. Mewakili atau mengawasi "perwakilan Pemerintah Amerika Syarikat di hadapan Mahkamah Agung Amerika Syarikat dan semua mahkamah antarabangsa dan domestik lain di mana Amerika Syarikat adalah anggota atau mempunyai kepentingan yang dianggap sesuai;" dan
 6. Melakukan atau mengawasi pelaksanaan "tugas lain yang dibenarkan oleh undang-undang atau dengan perintah eksekutif

Apakah kelayakan Peguam Negara?

Keperluan negara untuk Peguam Negara, sama ada perlembagaan atau perundangan, berbeza. Kelayakan yang paling biasa termasuk umur minimum, kewarganegaraan, tempat kelahiran, status pilihan raya, dan kemasukan bar. Yang lain melarang Peguam Negara memegang beberapa jawatan.

Beberapa Negara secara tegas memerlukan syarat ini berdasarkan perlembagaan atau perundangan mereka. Yang lain kurang tepat dan memerlukan tauliah. Negara, misalnya, juga memerlukan Peguam Negara untuk menjadi pemilih. Sekiranya tidak ada peruntukan umur minimum, kita tahu bahawa dia mesti berumur sekurang-kurangnya 18 tahun, kerana ketika ini tidak ada negeri yang memerlukan individu yang lebih muda untuk memohon status pemilihan.

Menurut Persatuan Peguam Negara Nasional (NAAG), perlembagaan negeri menentukan Pejabat Peguam Negara di 44 negeri dan sistem pemilihan dan jangka masa di 42 negeri. Perlembagaan 23 negeri menetapkan syarat unik untuk pejabat, yang paling penting adalah usia minimum dan tempat tinggal.

Huraian tugas Peguam Negara memberitahu bahawa Peguam Negara mesti dilesenkan untuk mengamalkan undang-undang.

Untuk mewakili Amerika Syarikat dalam masalah undang-undang dan / atau menawarkan nasihat undang-undang, Peguam Negara mesti kompeten untuk melakukannya.

Di AS, anda perlu menjadi peguam berlesen untuk menawarkan nasihat undang-undang. Walaupun perihal pekerjaan tidak dapat menentukan bahawa individu tersebut mestilah pengacara berlesen, syarat pekerjaan itu menjadikannya sesuai.

Ringkasan : Sekiranya kita meringkaskan orang yang ingin menjadi peguam negara mesti menjadi peguam & mempunyai lesen untuk mempraktikkan undang-undang. Setelah melantik sebagai Peguam Negara tugasnya merangkumi memberi nasihat dan mewakili badan perundangan dan agensi negeri mereka dan berfungsi sebagai "Peguam Rakyat" untuk warganegara. Sebilangan besar mereka dipilih, walaupun sebilangan kecil dilantik oleh gabenor.

Apa yang disiasat oleh Peguam Negara AS?

Peguam Negara AS menyiasat dan mendakwa pelanggaran undang-undang negara. Pejabat Peguam Negara merangkumi bahagian sivil dan jenayah. Bahagian sivil menjalankan penghakiman terhadap orang dan syarikat yang dituduh menerima pampasan haram tetapi tidak melanggar undang-undang jenayah.

Bahagian Jenayah menyiasat orang yang dituduh melakukan kegiatan jenayah, termasuk penipuan terhadap negara. Dalam kes-kes tertentu, penyelidikan yang dimulai sebagai penyiasatan sipil dapat disebut sebagai bahagian jenayah jika penyiasatan sivil menunjukkan bukti kegiatan haram.

Jenis kes yang biasanya disiasat dan diadili oleh Pejabat ini adalah seperti berikut:

 1. Jenayah yang mana negara menjadi mangsa
 2. Rasuah politik dan korupsi polis
 3. Kes di seluruh negeri di mana pendakwa telah menolak pendakwaan atau telah meminta bantuan.
 4. Kes di mana pendakwa telah hilang kelayakan.
 5. Jenayah terancang, pemerasan, pengubahan wang haram.

Apakah Surat dari Pejabat Peguam Negara?

Setelah pihak pendakwa negeri menetapkan orang atau organisasi sebagai sasaran penyiasatan sivil atau jenayah, Pejabat Peguam Negara dapat, melalui surat, memenuhi sasaran tersebut. Surat itu menyatakan tujuannya sedang disiasat oleh pihak berwajib Negara.

Di samping itu, tindak lanjut dari matlamat mungkin diperlukan. Beberapa surat meminta pertemuan sasaran, dalam hal ini pemerintah dapat membuat keputusan terhadap sasaran tersebut dalam upaya untuk merundingkan penyelesaian uang atau perjanjian pengakuan.

Ringkasan : Bahagian Jenayah Peguam Negara menyiasat dan menuntut jenayah di Negeri. Walau bagaimanapun, pendakwaan kejahatan yang berlaku secara tempatan jarang dilakukan oleh Peguam Negara. Penyiasatan tersebut disiasat dengan lebih tepat oleh pihak berkuasa kota dan penduduk disarankan untuk menyerahkan siasatan tersebut kepada polis setempat dan peguam daerah mereka.

Gaji Peguam Negara AS:

Analisis gaji / pampasan Peguam Negara AS bergantung pada perincian ringkasan pembayaran yang diterima secara sah dari syarikat dan ejen yang tidak jelas di Amerika Syarikat. Data pembayaran berasal dari 13.454 maklumat yang diperoleh secara sah dari pekerja, pelanggan, dan di sebilangan besar operasi perniagaan perdagangan masa dalam tiga tahun terakhir. Pampasan pelaksanaan Peguam Negara adalah komponen penting dalam pakej gaji AD.

Meter gaji ini telah diperbaharui untuk menyatukan maklumat dari kesan COVID-19. Kadar pembayaran di Pejabat Peguam Negara berbeza dari $ 32,083 setahun hingga $ 95,093 setahun.

Rata-rata Gaji Peguam Negara di seluruh AS

Julat Gaji (Persentil) Purata ke- 25 Gaji Tahunan ke-75 $ 51,000 $ 73,700 $ 95,500 Gaji Bulanan $ 4,250 $ 6,142 $ 7,958 Gaji Mingguan $ 981 $ 1,417 $ 1,837 Gaji Setiap Jam $ 25 $ 35 $ 46

Ringkasan : Peguam AS dibentuk di bawah kuasa 28 Kod 548 Amerika Syarikat, Upah, dan diluluskan oleh Peguam Negara. Pembayaran untuk pelaksanaan adalah aspek penting dalam jadual pembayaran AD.

Bolehkah Peguam Negara AS disekat?

Ya, menurut undang-undang US AG dapat disekat . Artikel II Perlembagaan memberikan hak kepada Kongres untuk mengutuk "Presiden, Wakil Presiden dan semua penjawat awam Amerika Syarikat." Hakim Persekutuan juga boleh dihukum, dan ini telah berlaku.

Sebab ia sebenarnya tidak dilakukan adalah kerana jawatan Kabinet adalah jawatan cabang eksekutif dan dengan itu mewakili keredhaan Presiden.

Dia mungkin memecat atau meminta mereka untuk mengundurkan diri. Dakwaan tersebut menangani masalah politik di mana Presiden Grant tidak mahu memecat Setiausaha Perangnya, William Belknap, yang telah terlibat dalam beberapa skema rasuah yang telah melanda pemerintahan Grant.

Pada banyak kesempatan ketika anggota kabinet memiliki kemungkinan tuduhan jenayah yang tampaknya besar, mereka diminta untuk mengundurkan diri. Impeachment telah dilancarkan sekitar hari ini, dan itu sepatutnya merupakan operasi yang panjang dan rumit.

Penjelasannya, hanya kerana orang memilih orang yang tidak disukai oleh kebanyakan elit yang ada, tidak bermaksud seseorang itu tidak dibenarkan melakukannya.

Ringkasan : Pendakwaan Peguam Negara kerana rasuah sama rumitnya dengan presiden. Namun, dengan Presiden, pilihan raya juga boleh menjadi ujian. Tidak ada yang serupa dengan anggota Kabinet. Dewan Perwakilan memiliki satu-satunya kuasa dakwaan, dan Senat memiliki satu-satunya kuasa dakwaan. Ya, anggota kabinet dan hakim persekutuan boleh ditangkap.

Siapakah Peguam Negara AS Semasa?

William Pelham Barr adalah pemangku Peguam Negara AS. Dia Peguam Negara AS ke - 85 . Presiden Donald Trump menyatakan hasratnya untuk melantik Barr ke jawatan itu pada 7 Disember 2018 dan secara rasmi dicalonkan pada 3 Januari 2019. Perkara itu disahkan oleh Senat pada 14 Februari 2019 dengan suara 54-45 dan mengangkat sumpah pada hari yang sama.

Barr berkhidmat sebagai Peguam Negara AS ke-77 di bawah bekas Presiden George HW Bush dari November 1991 hingga Januari 1993. Ia diluluskan sebulat suara oleh Senat.

Barr dilahirkan di New York City pada 23 Mei 1950. Beliau mendapat ijazah sarjana muda dalam pemerintahan dari Columbia University pada tahun 1971 dan ijazah sarjana dalam bidang pemerintahan dan pengajian Cina dari Columbia University pada tahun 1973. Beliau mendapat ijazah sarjana muda dalam pemerintahan dari Columbia University pada tahun 1971 dan ijazah sarjana dalam pengajian kerajaan dan Cina dari Universiti Columbia pada tahun 1973.

Barr bergabung dengan Washington, DC pada tahun 1978. Barr berkhidmat sebagai Penolong Peguam Negara Jabatan Kehakiman pada tahun 1989. Pada bulan April 1989, dia menjadi Timbalan Peguam Negara Jabatan Kehakiman.

Ringkasan : William Barr (lahir 23 Mei 1950) telah menjadi Peguam Negara AS sejak tahun 2019, dan sebelumnya dari tahun 1991 hingga 1993. Dia adalah Peguam Negara AS ke-77 semasa pemerintahan George HW Bush dari tahun 1991 hingga 1993 dan kembali ke jawatan sebagai Peguam Negara AS ke-85 di bawah presiden Trump pada Februari 2019.

Garis Masa Sejarah Peristiwa Organisasi Utama oleh Peguam Negara AS.

Berikut adalah beberapa peristiwa luar biasa yang berlaku di bawah pengawasan Peguam Negara AS;

Penciptaan Bahagian Tanah "Awam": Peguam Negara Wickersham, dengan perintah bertarikh 16 November 1909, menciptakan "Bahagian Tanah Awam" sebagai tindak balas kepada keperluan "untuk menangani perniagaan yang sangat besar dan berkembang yang berkaitan dengan tanah awam di Hal ehwal Amerika Syarikat dan India.

Skop litigasi yang ditugaskan ke Bahagian Tanah "Awam": Peguam Negara George W. Wickersham dalam Pekeliling DOJ 122 pada 14 Disember 1909, menjelaskan skop litigasi yang diberikan kepada Bahagian Tanah Awam.

Peguam Negara Mencadangkan Promosi Pengawas Bahagian menjadi "AAG": Menjelang tahun 1910, Jaksa Agung menyatakan dalam laporannya kepada Kongres bahawa "sejauh mana, kepelbagaian, dan kepentingan pekerjaan yang ditugaskan ke Bahagian ini sangat besar sehingga Peguam yang bertanggungjawab mempunyai pangkat Penolong Peguam Negara, dan saya mencadangkan penubuhan jawatan itu. "

Papan dan Penginapan $ 5 sehari: Peguam Negara JC McReynolds dalam Surat Pekeliling No. 71, 1 Mei 1913, menasihati Pegawai dan Kakitangan Jabatan Kehakiman dan Mereka yang Berkaitan dengan itu. "... dengan mematuhi peruntukan Akta yang menyediakan peruntukan untuk masa kini dan perbelanjaan luar jangka dari Jabatan India,… diluluskan pada 3 Mac 1873,… papan dan penginapan akan dikenakan pada kadar tidak melebihi $ 5 sehari…

Pasukan Petugas Presiden dan Ketua Strategi ENRD untuk Memerangi Perdagangan Liar: Pasukan Petugas Pemerdagangan Hidupan Liar dibentuk oleh Perintah Eksekutif 13648, yang ditandatangani pada 1 Julai 2013 oleh Presiden Obama. Perintah Eksekutif meminta rancangan nasional untuk menyokong usaha Amerika Syarikat. Pemerintah untuk mengatasi masalah ini di rumah dan untuk menyokong pemerintah antarabangsa dalam memerangi pemerdagangan hidupan liar dan jenayah terorganisir yang berkaitan.

Ringkasan : Dari banyak peristiwa luar biasa dalam sejarah Peguam Negara AS, perkara-perkara yang disebutkan di atas adalah sedikit yang sangat penting. Keputusan ini membawa perubahan ketara dalam kehidupan warga AS.

Bagaimana saya menghubungi Peguam Negara Amerika Syarikat?

Mesej boleh dihantar ke Jabatan Kehakiman, termasuk Peguam Negara, menggunakan e-mel. Mesej anda akan dihantar ke Jabatan Kehakiman yang bertanggungjawab untuk menangani dengan betul. Mesej boleh dihantar ke Jabatan Kehakiman, termasuk Peguam Negara, menggunakan e-mel. Surat-menyurat anda akan dihantar ke Jabatan Kehakiman yang bertanggungjawab untuk menangani dengan betul.

Surat-menyurat dengan Jabatan, termasuk Peguam Negara, dapat disampaikan kepada:

AS - Kementerian Kehakiman

950 Pennsylvania Avenue, Barat Laut

Washington, DC: 20530-0001

Jabatan boleh dihubungi melalui telefon di alamat berikut:

Talian Maklum Balas Jabatan: 202-353-1555

Papan Suis Jabatan Kehakiman: 202-514-2000

TTY / ASCII / TDD: 800-877-8339 (atau Perkhidmatan Relay Persekutuan), komponen Jabatan Kehakiman juga dapat dihubungi secara langsung. Dapatkan maklumat anda di halaman Maklumat Perhubungan Komponen

Ringkasan : Anda boleh menghubungi melalui e-mel, telefon, alamat pos & dengan mengisi borang di halaman maklumat hubungan komponen. Kebimbangan anda pasti akan disampaikan kepada pihak jabatan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Berikut adalah beberapa soalan yang paling sering ditanya, yang mungkin memberikan lebih banyak pandangan mengenai topik ini.

Apakah perbezaan antara peguam AS dan peguam negara?

Setiap daerah mahkamah persekutuan Amerika Syarikat mempunyai peguam negara. Peguam Negara AS, yang merupakan ketua pegawai penguat kuasa Amerika Syarikat dan pengarah Jabatan Kehakiman, bertanggungjawab untuk mengawasi peguam AS.

Adakah AS pernah mempunyai peguam negara?

Sejak tahun 1959, 34 negeri telah menamakan atau memilih wanita sebagai peguam negara. Pennsylvania mempunyai tiga wanita yang memegang jawatan sebagai Peguam Negara dengan Anne X.

Bagaimana anda menghubungi peguam AS?

Peguam AS yang dilantik secara presiden ditandai dengan tanda bintang (*) selepas nama mereka dan harus disebut sebagai "Yang Berhormat." Semua yang lain harus disebut sebagai "Mr." atau "Ms." Pemangku Peguam AS yang dilantik ditentukan oleh tanda karet (^).

Siapa yang menyiasat Peguam Negara AS?

Di Jabatan Kehakiman AS, FBI bertanggungjawab kepada Peguam Negara dan melaporkan penemuannya kepada Peguam AS di seluruh dunia. Operasi perisikan FBI diawasi oleh Pengarah Perisikan Nasional.

Berapakah bilangan peguam Amerika Syarikat?

Pada masa ini, terdapat 93 Peguam AS: satu untuk setiap 94 daerah kehakiman persekutuan, kecuali Guam dan Marianas Utara, di mana hanya ada satu AS

Siapa bos Peguam Negara AS?

Presiden AS adalah ketua tertinggi Peguam Negara AS.

Berapakah bilangan penolong jeneral peguam AS?

Terdapat 350 penolong peguam AS (AUSA) yang berada di Amerika Syarikat.

Kesimpulan:

Peguam Negara AS adalah ketua pegawai undang-undang negeri atau wilayah mereka. Mereka menasihati dan mewakili badan perundangan dan badan negeri mereka dan berfungsi sebagai "Peguam Rakyat" untuk warganegara.

Sebilangan besar mereka dipilih, walaupun sebilangan kecil dilantik oleh gabenor. Menurut 28 USC § 547, peranan Peguam Amerika Syarikat adalah: (1) untuk mendakwa kes jenayah yang dibawa oleh kerajaan pusat; (2) untuk menuntut atau membela kes sivil di mana Amerika Syarikat adalah pihak; dan (3) untuk mendapatkan hutang yang terhutang kepada kerajaan pusat di mana agensi pentadbiran tidak dapat melakukannya.

Peguam dilantik oleh Presiden dan disahkan oleh Senat dan berkhidmat selama empat tahun atau mengikut budi bicara Presiden.

Topik-topik yang berkaitan:

Bekas Peguam Negara AS

Siapakah Peguam Negara AS?

Apa yang dilakukan oleh Peguam Negara?