Uber tidak ada kurir di dekatnya adalah pemberitahuan yang dihasilkan oleh Uber Eats ketika pesanan anda telah dikirim ke semua kurir di wilayah Anda, tetapi tidak ada yang dapat mengambilnya. Semua mereka mungkin sibuk atau tidak ada yang bekerja buat masa ini. Tidak ada yang dapat memperoleh pesanan anda, tidak kira apa yang anda lakukan.

Uber tidak makan kurier berhampiran

Uber Tidak Mendapat Kurier Maksud Terdekat

Anda yang pernah berusaha membuat pesanan Uber Eats dan menerima pemberitahuan mengatakan bahawa tidak ada kurir di daerah ini yang tahu betapa memburukkannya hal ini. Anda tidak bersendirian jika anda tidak pasti maksudnya.

Uber Eats akan memberitahu anda jika tidak ada kurir di wilayah anda yang dapat mengambil pesanan anda. Semua mereka mungkin sibuk atau tidak ada yang bekerja buat masa ini. Tidak ada yang dapat memperoleh pesanan anda, tidak kira apa yang anda lakukan.

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan sekiranya masalah ini sering anda hadapi. Hasilnya, pengalaman penghantaran makanan anda mungkin akan memberi kesan negatif.

Uber Tidak Makan Kurier Berdekatan 2021

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, penghantaran makanan menjadi pekerjaan popular di beberapa negara. Penguncian yang disebabkan oleh Covid 19 meningkatkan kepentingan tugas-tugas ini, walaupun mereka sudah mendapat permintaan tinggi. Uber Eats adalah contoh perkhidmatan yang bertujuan untuk menyampaikan makanan ke kawasan setempat. Ramai pengguna Uber Eats akan mengetahui keadaan ini. Walau bagaimanapun, sukar untuk mengetahui cara melakukannya, dan karangan ini berlaku begitu. Selain Uber Eats, kami juga akan meneroka ciri-ciri perkhidmatan lain.

Apa itu Uber Eats?

Versi baru Uber dilancarkan pada bulan Ogos tahun lalu. Di Amerika Syarikat, atau California , aplikasi ini mula dilancarkan. Dalam beberapa tahun yang lalu, syarikat ini telah berkembang dan mengembangkan operasinya ke seluruh dunia.

Syarikat penghantaran makanan yang sangat baik, Uber Eats telah mengambil bahagian seperti Zomato dan Swiggy di India. Walau bagaimanapun, ia boleh membuat kesilapan dari semasa ke semasa.

Nama Makan Uber
Jenis Anak syarikat
Industri Memesan makanan dalam talian
Perkhidmatan Penghantaran makanan
Ditubuhkan Ogos 2014
Pemilik Uber

Aplikasi makan Uber

Isu Berkaitan dengan Uber Eats No Courier Nearby

Ini adalah situasi yang sangat menjengkelkan jika anda baru-baru ini membuat pesanan Uber Eats atau yang dijadualkan, tetapi menerima notis " tidak ada kurir di sekitar ". Dalam kes yang jarang berlaku, Uber tidak menemui kurier yang sesuai untuk menghantar makanan anda. Hasil daripada perkara di atas, anda menerima mesej ralat ini.

"Kurier" mungkin sudah biasa bagi anda. Makanan anda akan dihantar oleh kurir Uber Eats, yang akan mengambilnya dari restoran dan menghantarnya ke rumah anda, atau ke destinasi lain.

Tetapi ada sebab kedua untuk itu juga. Uber Eats dapat menunjukkan kepada anda mesej yang sama jika aplikasi tersebut terganggu kerana alasan apa pun. Kami mempunyai penyelesaian untuk kedua-dua keadaan tersebut.

Bagaimana Memperbaiki Uber Makan Tanpa Kurir Yang Berdekatan?

Adalah mungkin untuk mengatasi masalah ini dengan beberapa cara.

Tukar Lokasi Pesanan Makanan

Sekiranya anda masih tidak dapat mencari pengirim selepas menunggu, anda boleh mengubah lokasi penghantaran menjadi yang lebih biasa. Banyak masyarakat luar bandar terpaksa menangani masalah ini. Rakan anda yang tinggal di bandar, misalnya, mungkin menghargainya jika anda memesan makanan dihantar ke sana.

Ada kalanya restoran terletak di kawasan di mana pemandu penghantaran kekurangan bekalan. Restoran yang menawarkan masakan yang sama tetapi lebih popular mungkin merupakan pilihan yang lebih baik jika pesanan anda tidak dapat dihantar. Di suatu tempat di sekitarnya, kemungkinan ada orang yang menghantar.

Pengambilan Restoran

Berpura-pura sesaat bahawa sebahagian besar pemandu penghantaran makanan sibuk atau cuti. Anda lebih baik memesan makanan untuk diambil dan mengambilnya secara peribadi dari restoran dalam senario ini. Akibatnya, anda akan mengelakkan semua orang ramai dan dapat makan di rumah anda sendiri semasa anda memilih.

Kaedah untuk menyelesaikan masalah makan uber

Kaedah Berbeza untuk Memperbaiki Masalah Makan Uber Tanpa Kurir Berdekatan

Reboot telefon anda, menghapus data dan cache, dan memasang semula aplikasi adalah teknik lain yang boleh anda cuba. Sahkan bahawa peranti Android anda dikemas kini ke versi terbaru aplikasi sebelum menggunakannya. Sekiranya aplikasi anda tidak dikemas kini, ia mungkin mula menunjukkan masalah mendadak seperti ini.

Ini kerana aplikasi menjadi usang dan tidak dapat menyegerakkan dengan betul dengan pelayan. Sekiranya anda kerap mengemas kini aplikasi, anda akan mendapat reka bentuk , keselamatan, dan ciri lain dari UI terkini. Downdetector juga merupakan pilihan yang baik untuk diterokai. Penjejakan berdasarkan lokasi membolehkan anda mengetahui laman web atau perkhidmatan mana yang tidak tersedia. Berfikir untuk pergi ke laman web dan menghubungi sokongan pelanggan mengenai masalah ini jika semuanya gagal Membantu dan bersedia membantu anda, mereka berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda.

Apa Yang Berlaku Sekiranya Uber Makan Tidak Dapat Mencari Pemandu Penghantaran?

Anda akan dikembalikan sekiranya Uber Eats tidak dapat mencari pemandu untuk pesanan anda. Untuk mengelakkan permintaan yang berlarutan atau waktu menunggu yang tidak masuk akal, Uber mematuhi dasar dasar ini. Akibatnya, pesanan anda akan dibatalkan. Perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah menunggu beberapa minit dan menghantar semula pesanan anda.

Terdapat peluang yang baik bahawa semua pemandu sibuk jika anda membuat pesanan pada waktu makan biasa. Anda mungkin dapat menangkapnya selepas penghantaran lain jika anda menunggu selama 20 hingga 30 minit. Pesanan anda boleh diambil setelah penghantaran lain selesai.

Sekiranya anda membuat pesanan pada masa ketika kebanyakan pemandu tidak tersedia, mungkin tidak ada pemandu yang tersedia untuk mengambil pesanan anda, walaupun anda menunggu mereka tiba. Pesanan anda kemungkinan akan menghadapi masalah yang sama sekiranya anda terus membuat pesanan.

Apabila Pesanan Uber Makan Terlalu Lama, Bolehkah anda membatalkannya?

Sekiranya penghantaran terlalu lama, anda selalu boleh membatalkan pesanan Uber Eats anda . Mungkin ada bayaran pembatalan, bergantung pada kapan anda memutuskan untuk membatalkannya. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh perbelanjaan pemandu sekiranya mereka sudah dalam perjalanan untuk menghantar pesanan anda semasa anda membuat pesanan dengan mereka.

Sekiranya anda perlu membatalkan pesanan anda, ikuti langkah berikut:

  1. Pergi ke bar menu bawah aplikasi Uber anda.
  2. Aktifkan pesanan semasa anda dengan menggunakan simbol penerimaan.
  3. Terdapat pilihan pembatalan di skrin untuk pesanan.
  4. Setelah menekan "batalkan pesanan", anda perlu menekan "batalkan pesanan" sekali lagi.
  5. Seorang wakil Uber akan diberitahu bahawa pesanan anda telah dibatalkan, dan anda berpeluang untuk memberitahu mereka mengapa anda membatalkannya.
  6. Anda boleh kembali ke halaman pesanan dengan mengetuk "selesai".

Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mencabut item yang dibeli. Sebagai langkah perkhidmatan pelanggan, Uber Eats akan bertanya kepada anda mengapa anda membatalkan pesanan anda, bukan untuk menilai sama ada anda boleh atau tidak dapat membatalkannya.

Adakah Uber Eats akan Mengembalikan Bayaran Anda?

Akibatnya, layanan pelanggan memutuskan berdasarkan kes demi kes apakah pengembalian dana akan diberikan atau tidak. Walaupun anda menghubungi sokongan pelanggan setelah pembatalan pesanan, anda tidak mungkin akan menerima bayaran balik sepenuhnya. Bahagian sokongan pelanggan tidak mungkin akan membayar sepenuhnya kepada anda melainkan salah satu daripada rakan mereka yang bersalah atas pembatalan tersebut.

Pemandu mereka akan mengembalikan wang anda sekiranya dia tidak menyerahkan makanan kepada anda atau jika sesuatu seperti itu berlaku. Walau apa pun, anda tidak boleh menganggap bahawa anda akan mendapat bayaran balik untuk pesanan yang dibuat melalui Uber Eats, kerana ini sangat bergantung.

Sekiranya anda membatalkan Pesanan Uber Eats, Adakah anda akan dikenakan bayaran?

Ia bergantung pada fasa proses pesanan makanan anda untuk mengetahui adakah anda akan dikenakan bayaran pembatalan Uber Eats atau tidak. Anda boleh mendapatkan bayaran balik sekiranya anda membatalkan pesanan sebelum restoran menerima permintaan pesanan (selalunya dalam beberapa minit).

Uber Eats akan mengembalikan sebahagian pesanan sekiranya anda membatalkannya setelah restoran menerimanya. Bayaran balik separa akan diberikan sekiranya anda membatalkan pesanan anda setelah pesanan dibuat, tetapi sebelum pemandu mengambilnya.

Sekiranya anda membuat pesanan dan dikenakan bayaran untuk membatalkannya, kemungkinan, penyediaan pesanan anda sudah bermula ketika anda membuat pesanan dalam talian. Makanan terbuang dan restoran dan pemandu terpaksa berhenti di pertengahan perjalanan kerana pembatalan tersebut, jadi sebahagian bayaran dinilai.

Soalan Lazim

1. Bagaimana saya membetulkan fakta bahawa tidak ada kurir di kawasan berhampiran saya?

"Tidak ada kurir di sekitar" bermaksud tidak ada pemandu penghantaran di kawasan ini, jadi anda harus menunggu sehingga seseorang tiba atau mengambil makanan sendiri.

2. Adakah berlaku sekiranya UberEats tidak dapat mencari pemandu?

Sekiranya UberEats tidak mempunyai pemandu yang tersedia untuk memenuhi pesanan anda, mereka akan mengembalikan wang anda dan memberitahu anda bahawa tidak ada pemandu yang tersedia untuk menghantar pesanan anda.

3. Tidak ada yang mengambil pesanan Uber Eats saya. Kenapa ini?

Uber Eats membayar restoran untuk pemandu yang tidak hadir untuk tempahan mereka. Ia kerap berlaku. Pesanan anda tidak akan siap semasa anda tiba di restoran kerana restoran berpendapat pemandu akan menyelamatkan dan perniagaan akan dibayar kerana tidak melakukan apa-apa, sebab itulah ia tidak pernah siap.

4. Uber Eats: Bolehkah anda diberhentikan dari syarikat?

Bergantung pada keadaan, penonaktifan dari Eats kerana penipuan atau pelanggaran besar lain dapat mengakibatkan penyahaktifan dari perkhidmatan Uber lain.

5. Uber Eats: Berapa lama kurier tiba di kawasan berhampiran?

Dengan Uber Eats, tidak ada kurir yang berdekatan. Sebilangan besar pesanan selesai dalam masa 5 minit. Proses penugasan mungkin memakan masa lebih lama sekiranya berlaku permintaan yang tinggi.

6. Bolehkah pemandu Ubereats melihat tip saya?

Petua anda sememangnya dapat dilihat oleh pemandu Uber Eats jika anda memilih untuk memberi petua melalui aplikasi Uber Eats. Sebagai alternatif, anda boleh membayar pemandu anda secara tunai pada masa penghantaran pembelian anda. Tidak kira berapa banyak petua pengguna , pemandu Uber Eats akan diberitahu.

7. Uber Eats sangat perlahan. Kenapa?

UberEats tidak mempunyai had bilangan pemandu yang boleh mendaftar. Oleh kerana itu, Uber menarik semakin banyak pemandu setiap hari. Akibatnya, jumlah restoran atau pengguna tidak meningkat. UberEats sangat lambat untuk pemandu penghantaran kerana sebab ini.

8. Adakah masa kelewatan ubereats terhad?

Tidak mudah untuk menerima bayaran balik melalui Uber, dan jika anda membatalkan pesanan anda setelah pemandu memasukkan makanan ke dalam kereta mereka, mereka akan mendapat pertukaran makan tengah hari secara percuma.

9. Bolehkah saya memesan UberEATS selepas tengah malam?

UberEATS telah memulakan perkhidmatan penghantaran lewat malam sehingga anda dapat memesan makanan hingga jam 2 pagi

10. Makan Uber boleh dibatalkan sekiranya terlalu lama untuk menghantar makanan.

Pesanan anda boleh dibatalkan pada bila-bila masa, tidak kira sejauh mana jaraknya. Terserah kepadanya untuk membuangnya namun mereka merasa sesuai jika anda membatalkannya setelah pemandu mengambilnya. Ini percuma untuk mereka, dan mereka tidak perlu membayar apa-apa untuknya.

Kesimpulannya

Sekiranya tidak ada pemandu yang tersedia untuk menerima pesanan Uber Eats anda, anda harus terlebih dahulu berusaha menyesuaikan tetapan anda untuk mengemas kini senarai pemacu kepada siapa pesanan tersebut dihantar. Pada ketika ini, anda mungkin perlu memilih pilihan pengambilan dan mengambil makanan anda secara peribadi. Uber Eats akan segera membatalkan pesanan anda dan mengembalikan wang anda jika pemandu membatalkan atau jika mereka tidak dapat mencari pemandu.

Sahkan status pesanan sebelum membatalkannya jika terlalu lama. Bayaran balik yang lengkap tidak akan diberikan sekiranya restoran telah mula memasak makanan anda atau jika pemandu telah mengambilnya. Uber Eats masih perlu membayar rakan kongsi untuk makanan dan masa yang digunakan oleh pesanan anda, jadi ini adalah langkah yang perlu.

artikel berkaitan

Kaya Uber Berapa kos uber per batu Waybill Uber