Kereta Uber tidak ada bermaksud bahawa tidak ada pemandu Uber yang log masuk dalam jarak pemanduan yang boleh diterima dari anda. Untuk menyelesaikan masalah ini, anda boleh berusaha mengatur perjalanan atau menggunakan perkhidmatan alternatif seperti.

:eight_pointed_black_star: Apa itu Uber?

uber

Uber adalah organisasi sistem pengangkutan, terkenal dengan aplikasi teksi menaiki kenderaan. Sejak itu, jenama ini telah dikaitkan dengan inovasi revolusioner, di mana aplikasi teksi telah menembus dunia, mengubah pengangkutan dan memberi dunia strategi lain yang disebut Uberisation.

Titik pengambilan di pelayaran Uber bermula pada tahun 2009, ketika Garrett Camp dan Travis Kalanick menubuhkan 'UberCab,' edisi asal aplikasi popular hari ini. Minat ditunjukkan sejak awal ketika syarikat itu menerima wang awal $ 200,000 pada tahun 2009, menambah dana $ 1,25 juta lagi pada tahun 2010.

Uber secara rasmi bermula pada tahun 2011 di San Francisco berikutan peluncuran beta pada tahun 2010. Pada akhir tahun ini, syarikat itu mengumpulkan modal $ 44.5 juta yang luar biasa dan beralih ke jenama Uber hari ini.

Uber bergantung pada perisian aplikasi dan telefon bimbit dengan teknologi asas pertama. Memuat turun aplikasi Uber di telefon bimbit anda, menetapkan memetik lokasi dan titik akhir pada gps dan tekan permintaan pengendali Uber.

Pilihan kereta yang berbeza

Uber menyediakan beberapa alternatif, seperti peluang meminta premium perkhidmatan , kos membelah dengan penumpang atau kereta sokongan tertentu. Alternatif perjalanan paling kerap dinyatakan di bawah.

Uber Ride Perincian
UberX Sebuah kereta setiap hari untuk sehingga 3 penunggang
UberSUV SUV membawa sehingga 5 penumpang
Keselesaan Auto besar baru dengan pemandu kelas atas sehingga 3 orang
UberBLACK Sedan mewah untuk tiga pelumba
UberLUX Sebuah kereta mewah mewah hingga 3 penunggang
Cth Perjalanan mewah hingga tiga pelanggan kenderaan mewah
UberTAXI Sebuah teksi rakan kongsi untuk sehingga tiga penunggang
UberPOOL Gabungkan perjalanan anda dengan orang lain dan bayaran perpecahan tetap dikenakan
UberXL Kenderaan harian untuk empat atau lima orang
Membantu Perkhidmatan yang UberX bertujuan untuk senior bantuan dan kurang upaya individu .

:white_square_button: Ringkasan:

Sama ada tidak bercakap sepatah kata pun atau mencapai beg tangan anda, aplikasi Uber menganggarkan jalan panduan pemandu, jarak dihitung dan tambang, dan menghantar wang kepada pemandu melalui pilihan pembayaran pilihan anda. Terdapat beberapa ciri, seperti UberSUV dan UberBlack wokers dalam Silent Mode di Amerika Syarikat dan basikal Uber Jump.

:eight_pointed_black_star: Bagaimanakah ia berfungsi?

Uber menghubungkan pekerja dengan aplikasi mudah alih. Pemandu cenderung memiliki kenderaan sendiri. Selain itu, syarikat menyewa dan menyewa kereta melalui rakan sekerja pihak ketiga seperti Get Around, Fair, dan Hertz. UberFleet adalah aplikasi mudah alih yang direka untuk individu yang bertanggungjawab dalam skuad pemandu.

Sistem harga berubah Uber membantu pemandu dan penunggang sama. Penumpang yang memerlukan perjalanan boleh menggunakan aplikasi untuk memanggil kenderaan dan menerima anggaran tambang berdasarkan tujuan dan permintaan semasa. Uber memberi ganti rugi tambahan kepada pemandu untuk mengambil tambang semasa waktu sibuk.

Ini menunjukkan bahawa penumpang membayar sekitar waktu sibuk untuk memastikan peratusan pemandu mencukupi. Anda mungkin akan menghabiskan lebih banyak masa semasa cuti seperti acara Krismas. Tidak seperti teksi, mereka boleh mengharapkan pemandu daripada kereta dari perkhidmatan teksi . Uber juga menyewa basikal dan e - mobiliti dan terlibat dalam penyelidikan & inovasi pemanduan automatik.

:eight_pointed_black_star: Kelebihan UBER

kelebihan uber

Menggunakan perkhidmatan teksi seperti Uber mempunyai banyak kelebihan berbanding jenis mobiliti lain. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, struktur bayaran fleksibel Uber mengarahkan pemandu ke tempat-tempat tertentu sepanjang musim tinggi, meningkatkan peluang teksi tersedia.

Uber, pada skala yang lebih besar, mendapat manfaat daripada komponen ekonomi perkongsian lain. Kelebihan ini ialah perniagaan yang beroperasi pada model perkongsian mungkin secara teoritis menggunakan aset yang kurang digunakan seperti pakaian, peralatan dan, dalam kes Uber, kereta.

:small_red_triangle_down: Cabaran

Walaupun aplikasi Uber biasanya meningkatkan keselesaan dan keberkesanan menunggang, ada beberapa sisi di mana teknik memberi dan menerima perjalanan ini mungkin akan memperkenalkan isu-isu baru bagi penunggang dan pemandu.

Sebagai permulaan, pelancong mesti mempunyai alat yang diaktifkan aplikasi dan pautan web untuk memanggil uber. Penumpang tidak dapat membanjiri uber dari jalan . Tanpa telefon atau komputer riba, Seseorang tidak dapat menggunakan Uber untuk nenek perjalanan.

Selain itu, Pekerja mesti lulus ujian untuk menjadi pemandu, tetapi Uber tidak mengesahkan kemahiran pemandu sepanjang proses merekrut. Kekurangan konsistensi dalam kepakaran pemandu menyebabkan masalah pelanggan yang lebih besar dan mungkin reputasi Uber tercemar.

Oleh kerana syarikat mengawal pekerjaan dan mengatur perjalanan dari jarak jauh, praktikalnya mustahil bagi syarikat untuk menangani peristiwa yang merangkumi pelbagai tetapan dan interaksi dengan tepat. Ini menyusahkan penumpang dan pemandu.

:white_square_button: Ringkasan

Selain itu, aplikasi Uber memberikan pengguna peta yang memaparkan semua pemandu yang ada di sekitarnya. Setelah pemandu dipilih, penumpang dapat menonton dalam waktu nyata semasa pemandu mereka menavigasi ke tempat pengambilan, menerima kemas kini mengenai jangkaan waktu ketibaan. Ini memberikan kemudahan terbaik semasa menjadualkan perjalanan.

:eight_pointed_black_star: Ralat Tidak Ada Kereta Uber

Kita semua berada dalam situasi di mana kita perlu sampai di sana dengan cepat dan disambut oleh paparan Uber "tidak ada kereta". Ini selalu buruk, lebih-lebih lagi jika anda tidak mempunyai kaedah lain untuk pergi ke mana anda perlu pergi atau jika anda perlu ke suatu tempat tepat pada masanya kerana kesuntukan masa.

Kesalahan ini berlaku apabila tidak ada pemandu Uber yang masuk ke aplikasi mereka di kawasan anda atau dalam jarak pemanduan yang wajar dari lokasi anda. Walaupun Uber sesekali akan mengarahkan pemandu yang berada lebih dari 10 minit ke rumah anda dan memberi ganti rugi kepada mereka, ada kalanya mereka berada terlalu jauh.

Walaupun ini adalah kejadian yang tidak biasa, ia sering berlaku kerana kekurangan pemandu; walaupun demikian, terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah ini sekiranya anda tergesa-gesa untuk pergi ke suatu tempat. Mari mulakan dengan melihat bagaimana anda dapat mengatasi bug, dan kemudian saya akan membincangkan beberapa alternatif jika ia tidak berjaya.

:eight_pointed_black_star: Mengapa Uber mengatakan 'Tiada Kereta Tersedia'?

uber kereta tidak ada

Berikut adalah beberapa kemungkinan sebab mengapa anda membaca 'Tiada Kereta Tersedia' di Uber:

:small_red_triangle_down: Kawasan Servis Tidak Ada

Sekiranya anda sudah mengunjungi lokasi di luar jangkauan perkhidmatan Uber, jelas bahawa aplikasinya menunjukkan 'Tidak ada kereta yang tersedia.' Uber sering dianggap tidak dapat dilayani di pinggir bandar, kawasan luar bandar atau kawasan yang melampau dengan laluan transit yang buruk atau tidak layak. Oleh itu, hanya dapat dilihat bahawa di tempat-tempat tertentu tidak ada kereta yang tersedia.

Pilihan lain adalah bahawa pada waktu tertentu di kawasan yang anda gunakan sekarang selalu melihat 'Tiada Kereta Tersedia.' Sebagai contoh, jika anda berada di kawasan yang tidak mempunyai kehidupan malam yang sangat sibuk dengan permintaan teksi yang rendah, penunggang Uber boleh memilih untuk tidak memandu pada waktu tersebut, yang menyumbang kepada keseluruhan 'Tidak ada kereta.'

:small_red_triangle_down: Aplikasi Tidak Lumayan

Sekiranya anda gagal mengemas kini aplikasi Uber untuk beberapa waktu sekarang, versi yang sudah usang mungkin menunjukkan 'Tiada Kereta Tersedia.' Jadi walaupun ketika siang hari cerah atau ketika anda tidak dapat menemui teksi Uber di lokasi di mana anda berada, anda mungkin tidak melihat kenderaan di sekitar anda kerana versi usang.

:small_red_triangle_down: Cuaca buruk.

Cuaca buruk, seperti hujan lebat, banjir atau ribut hujan batu, dapat menghentikan Uber sebentar sehingga cuaca cerah. Anda juga dapat melihat 'Tidak ada kereta yang tersedia' jika pihak berkuasa tempatan anda telah memberi amaran mengenai cuaca buruk, Uber dan aplikasi ridesare lain.

Pelanggaran dasar Cab Pengguna mempunyai senarai 'tanpa perjalanan' yang menjadikannya halus mengatakan anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan mereka. Dengan Uber, anda akan selalu menunjukkan kepada anda 'Tiada Kereta Tersedia' walaupun anda menyedari genangan banyak kereta di jalanan apabila anda mempunyai penilaian buruk atau tingkah laku buruk yang konsisten (tetapi tidak cukup buruk untuk disenarai hitam oleh Uber).

Anda biasanya mendapati diri anda berada dalam keadaan 'Tidak Ada Kereta Tersedia' jika anda melanggar 'Syarat Penggunaan' Uber atau Garis Panduan Komuniti Pengguna. Oleh kerana anda menilai pemandu untuk pengalaman perjalanan anda, pemandu juga menilai pengalaman anda dengan anda, dan pemandu lain mungkin tidak aktif dalam menerima perjalanan anda sekiranya anda mempunyai penilaian yang rendah.

:small_red_triangle_down: Isu Rangkaian

Lebih kerap daripada anda, anda melihat 'kereta tidak tersedia' di Uber, kerana sambungan rangkaian berubah-ubah, yang menjadikan Uber tidak dapat menyegerakkan data. Periksa sama ada anda mempunyai masalah rangkaian dengan melayari internet, dan anda mungkin melihat 'Tiada Kereta tersedia' kerana itu.

:white_square_button: Ringkasan

Terdapat banyak masalah lain, baik sosial dan pelbagai, yang tidak dapat menyebabkan kenderaan Uber. Sebagai contoh, jika rakan kongsi Uber memprotes atau jika ada pandemi global yang memaksa sekatan perjalanan, anda dapat melihat 'Tiada Kereta Tersedia' di Uber.

:eight_pointed_black_star: Apa yang akan anda lakukan seterusnya?

aplikasi uber

Mendapatkan pop timbul 'tanpa kereta' tidak semestinya anda akan terlambat atau tidak mengikut jadual, temu ramah atau tarikh anda. Terdapat pelbagai cara untuk mengatasi ini dan berjalan dalam beberapa minit. Bagaimana anda dapat mencapainya? Berikut adalah beberapa petua yang baik:

:small_red_triangle_down: Panggil untuk Menunggang

Sekiranya aplikasi Uber anda memberitahu anda bahawa tidak ada kereta yang tersedia, anda boleh meminta perjalanan. Pemandu akan diberi masa 3 minit untuk menjawab permintaan anda sekiranya ini berlaku. Dalam banyak keadaan , pemandu akan berada dalam talian dan membuat jalan untuk membawa anda dalam masa terdekat.

Pemandu yang bertindak balas terhadap "permintaan perjalanan" menarik insentif perjalanan 50 peratus. Insentif yang menarik seperti ini akan membolehkan pemandu bertindak pantas ketika pemberitahuan diterima. Sekiranya anda meminta perjalanan, anda tidak akan menjamin perjalanan.

:small_red_triangle_down: Cari pelbagai jenis menunggang

Uber mempunyai pelbagai kategori perjalanan. Anda boleh mencari jenis tertentu, katakan perjalanan Uber biasa dan tidak menemui kereta yang ada. Anda boleh sampai ke destinasi dengan cepat dengan memilih kategori lain.

Jenis tunggangan Uber Comfort dan Uber Black disertakan. Sebagai contoh, Uber Black menyediakan kereta mewah. Anda boleh mengurangkan perbelanjaan dengan memilih model kereta mewah yang lebih rendah, walaupun harganya agak tinggi.

Jenis perjalanan Uber lain disesuaikan untuk haiwan peliharaan dan orang kurang upaya. Biasanya ada kemungkinan untuk mendapatkan pemandu rapat dari kumpulan ini. Walaupun agak pelik untuk memerlukan kereta yang disesuaikan untuk haiwan, anda hanya perlu menjelaskan kepada pemandu dan mencapai tujuan perjalanan anda.

:small_red_triangle_down: Masa untuk Menunggang

Sekiranya anda perlu melakukan perjalanan penting pada masa akan datang, anda boleh mengelakkan kerumitan 'tidak ada kereta yang tersedia' dengan membuat tempahan terlebih dahulu. Anda hanya akan dikenakan bayaran semasa membuat tempahan, jadi kenaikan harga perjalanan Uber tidak akan mempengaruhi anda sehingga tarikh pengambilan . Anda juga boleh mengubah atau membatalkan tempahan anda sebelum tarikh yang ditentukan, tetapi anda akan dikenakan harga.

Merancang perjalanan berfungsi sama seperti perjalanan Uber biasa. Anda harus merancang perjalanan, memberikan butiran penting dan anda akan bersedia untuk pergi.

:small_red_triangle_down: Pemeriksaan Isu Rangkaian

Seperti yang ditunjukkan sebelumnya, masalah penyambungan rangkaian boleh menyebabkan Uber menunjukkan "tidak ada kereta yang tersedia." Periksa bilangan bar pada SIM yang anda gunakan untuk penggunaan data.

Anda juga dapat melihat mesej yang mengatakan 'tidak ada Internet' di bawah lingkaran yang menggambarkan WiFi ketika anda menggunakan WiFi untuk melihat apakah ada tanda seru yang melekat pada logo.

:small_red_triangle_down: Cubalah beberapa mod pengangkutan

Walaupun ini mungkin bukan alternatif terbaik, jika anda benar-benar pergi ke sana, anda mungkin harus memilih pendekatan lain. Terdapat pilihan lain untuk berkongsi perjalanan yang boleh diuji jika Uber tidak mempunyai pemandu, termasuk Lyft.

Walaupun Lyft dan Uber mungkin bersaing, ini tidak bermaksud anda harus berpegang teguh pada satu sama lain, dan walaupun Lyft kadang-kadang lebih mahal, ia lebih baik daripada apa-apa.

:small_red_triangle_down: Nyahpasang dan pasang semula aplikasi

Anda boleh mencuba memulihkan program selepas satu atau dua minit jika terdapat gangguan sementara yang menyebabkan Uber menunjukkan Tiada Kereta Tersedia. Cuba hapus dan pasang aplikasi sekali lagi jika tidak berfungsi. Sekiranya cacat pelayan, kemungkinan aplikasi Uber dicopot pemasangan dan pemasangan.

:white_square_button: Ringkasan:

Berfungsi dengan menghubungkan anda ke pemandu terdekat yang tersedia ketika anda meminta teksi melalui aplikasi mereka. Sekiranya hasilnya adalah 'tidak ada kereta yang tersedia', ini menunjukkan bahawa tidak ada pemandu yang berdekatan dengan lokasi pengambilan anda. Juga boleh difahami bahawa pemandu jiran tidak masuk ke aplikasi semasa meminta.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai Uber tidak ada kereta yang tersedia. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Apa sebenarnya UberEATS?

Uber telah bekerjasama dengan restoran di banyak tempat untuk menyampaikan makanan dalam 35 minit. UberEATS adalah perkhidmatan berbayar dengan aplikasi Android dan iOS. UberEATS ditawarkan di 500+ bandar di seluruh dunia.

:two: Adakah Uber lebih murah daripada teksi?

Uber biasanya lebih murah untuk perjalanan jauh dengan kelajuan yang lebih cepat, namun teksi adalah alternatif yang lebih baik untuk perjalanan melalui tempat yang sesak seperti New York.

:three: Apa itu Uber dan bagaimana ia berfungsi?

Uber menghubungkan penunggang, pemandu, dan kedai makan. Di kawasan di mana pun Uber tersedia, Anda dapat menggunakan aplikasi mudah alih Uber untuk mengatur perjalanan. Aplikasi ini memberikan anggaran waktu ketibaan untuk pemandu ke lokasi pengambilan anda apabila pemandu di sekitarnya menerima permintaan anda.

:four: Apakah objektif utama Uber?

Uber memberi tumpuan untuk menjadikan pengangkutan sebagai prosedur mudah dengan memudahkan individu memperoleh kereta. Objektif utama syarikat adalah untuk menyediakan perjalanan yang ekonomik , selamat dan boleh dipercayai yang juga menyediakan pekerjaan dan pendapatan yang dapat diramalkan kepada pemandu.

:five: Adakah lebih baik untuk Uber atau teksi?

Teksi mungkin merupakan alternatif terbaik sekiranya permintaan tinggi. Walaupun tanpa kenaikan harga, UberX berharga lebih tinggi daripada teksi, terutama untuk perjalanan yang lebih pendek. Tambang minimum $ 8 dikenakan untuk kereta, berbanding $ 2.50 untuk teksi kuning di New York.

:six: Bolehkah saya membayar wang tunai untuk Uber?

Pasti, wang diterima. Pilih Tunai dari tetapan aplikasi Pengebilan sebelum menempah perjalanan. Membayar wang operator anda pada akhir perjalanan anda.

:seven: Adakah anda memberi nasihat kepada pemandu Uber?

Adalah pilihan untuk mengetuk. Anda boleh memberikan tip, dan pemandu boleh menerima petua secara percuma. Bagaimana saya boleh memberikan tip untuk pemandu saya? Pendekatan termudah untuk memberi nasihat kepada pemandu anda adalah melalui aplikasi.

:eight: Bolehkah anda meminta Uber mempunyai pemandu wanita?

Mereka diberitahu bahawa mereka tidak boleh. Namun, orang boleh menolak pemandu Uber untuk menunggang yang mereka tidak selesa . Pada tahun 1981, syarikat penerbangan digugat kerana hanya merekrut ejen wanita.

:nine: Teksi lebih selamat daripada Uber?

Penilaian rekod keselamatan Uber memerlukan membandingkannya dengan perjalanan teksi, namun data mengenai kekerapan pelanggaran keselamatan di Uber dan teksi biasa seperti Yellow Cab sukar diperoleh. Anda akan mendapati bahawa Uber lebih selamat di beberapa lokasi daripada teksi biasa, dan tidak di kawasan lain.

:keycap_ten:Adakah selamat untuk mengambil Uber pada waktu malam?

Seorang pemandu boleh membawa seseorang lewat malam, dan jika anda duduk tepat di belakang mereka, anda tidak akan melihatnya dan anda tidak dapat melihatnya. "Untuk keselamatan dan keselesaan anda, Campbell selalu menasihati anda untuk duduk di belakang tempat duduk di bahagian penumpang.

:blue_book: Kesimpulan:

Mendapatkan pop timbul 'tiada kereta tersedia' bukanlah pengalaman yang baik, terutamanya jika ia berkaitan dengan janji temu penting, temu ramah atau tarikh. Artikel ini menjelaskan pelbagai sebab dan kaedah yang dicadangkan untuk mengatasi keadaan dan tiba tepat pada waktunya.

Harus diingat bahawa anda tidak boleh bergantung sepenuhnya pada satu jawapan alternatif. Sebagai contoh, Uber Black yang mahal tidak akan bermakna jika sistem yang tidak berfungsi menyebabkan 'kenderaan tidak tersedia.' Ia membantu menetapkan strategi terbaik untuk meneruskan apa yang anda hadapi terlebih dahulu.

artikel berkaitan