Modal teroka,

Definisi modal usaha:

 1. Modal usaha adalah satu bentuk modal swasta dan pembiayaan yang diberikan oleh pelabur kepada syarikat baru dan perniagaan kecil yang dianggap berpotensi untuk pertumbuhan jangka panjang. Modal usaha biasanya berasal dari pelabur bernilai tinggi, bank pelaburan dan institusi kewangan lain. Walau bagaimanapun, ia tidak selalu berbentuk wang, tetapi dapat diberikan dalam bentuk pengalaman teknikal atau pentadbiran. Modal usaha sering diperuntukkan kepada perniagaan kecil dengan potensi pertumbuhan yang luar biasa atau kepada syarikat yang berkembang pesat dan nampaknya bersedia untuk terus berkembang.

 2. Permulaan atau Modal Pertumbuhan atau Modal Pinjaman yang disediakan oleh pelabur swasta (Venture Capitalites) atau Institusi Kewangan Khas (Syarikat Kewangan Pembangunan atau Syarikat Modal Venture). Ia juga dipanggil modal teroka.

  Modal usaha adalah cara membiayai perniagaan baru atau baru muncul. Mereka biasanya berasal dari firma modal teroka yang pakar dalam membina jabatan kewangan berisiko. Bersama dengan modal teroka, firma modal teroka menawarkan pembiayaan awal sebagai pertukaran saham awal. Ia sering dijumpai di industri teknologi pembangunan tinggi, seperti bioteknologi dan perisian.

  Orang yang mencipta modal teroka adalah kapitalis teroka dan biasanya bekerja untuk firma modal teroka. Syarikat biasanya mempunyai satu atau lebih portfolio pelaburan yang melibatkan perkongsian terhad. Pelabur usaha selalunya merupakan rakan kongsi umum di jabatan, dan pelabur individu atau institusi lain (terutamanya dana universiti dan dana pencen) adalah rakan kongsi terhad dalam perkongsian terhad. Modal Teroka vs Hutang

  Walaupun kredit dan modal teroka adalah kaedah kewangan korporat yang biasa, modal teroka sangat berbeza dengan pinjaman.

  Dengan pinjaman, pemberi pinjaman membayar wang tersebut kepada syarikat, dan syarikat tersebut wajib membayar faedah sebagai tambahan kepada jumlah tersebut dalam jangka waktu yang ditentukan berdasarkan kontrak. Pinjaman kadangkala merangkumi aset (seperti barang atau inventori) atau akaun belum terima. Bagi banyak perniagaan kecil, pinjaman dilengkapi dengan jaminan peribadi dari pemilik perniagaan. Sekiranya pemberi pinjaman ini gagal bayar (gagal membayar), bantuan ini membolehkan pemberi pinjaman mendapatkan balik sebahagian daripada pelaburan mereka.

  Dengan Venture Capital, syarikat permulaan mengeluarkan saham peribadi untuk mengumpulkan wang. Dana Perkongsian Modal Venture memiliki permulaan yang berkesan. Sebagai tambahan, modal teroka biasanya digunakan hanya dalam sektor pertumbuhan tinggi, di mana risikonya tinggi. Dalam kes ini, ada sedikit atau tidak ada aset untuk menjamin pinjaman dalam keadaan lalai. Oleh itu, peluang mendapatkan pinjaman sangat rendah dan pelaburannya terhad. Peluang pembayaran pinjaman semestinya sangat tinggi. Kejayaan. Modal pelaburan terhadap pelaburan malaikat dan pembiayaan awal

  Perbezaan utama antara pelaburan modal teroka dan pelaburan malaikat dan skala adalah dalam jangka hayat perniagaan, ukuran dolar dan struktur transaksi.

  Modal Venture Kalendar tidak biasa digunakan untuk pembiayaan awal. Sebaliknya, pusingan ini sering disebut Seri AA atau PreA dan merangkumi dana dari rakan dan keluarga, pelabur malaikat dan syarikat kewangan, dan kesatuan peringkat awal. Firma modal usaha biasanya memasuki pusingan siri A (semua pusingan adalah selepas AA atau PreA). Walaupun pelaburan modal teroka dan pelaburan awal / awal berisiko tinggi, pelaburan awal dan lanjutan biasanya dibuat pada tahap awal, ketika risikonya tinggi.

  Pembiayaan Modal Money Venture bermula dengan syarikat yang lebih matang (tetapi tidak semestinya menguntungkan), yang lebih mahal dan mempunyai lebih banyak pembiayaan. Pembiayaan untuk malaikat dan benih biasanya berkisar antara beberapa ribu dolar hingga satu juta dolar, sementara modal usaha biasanya berjuta-juta, puluhan juta atau ratusan juta dolar.

  Struktur transaksi Angel Investments juga sering menggunakan pelbagai struktur transaksi modal teroka, walaupun tujuannya terutama untuk membantu mengurangkan kos undang-undang, mengurangkan kos transaksi overhead, dan mempercepat kadar ini. Di mana peringkat awal pelabur dan pelabur dan malaikat boleh bersetuju. Dengan syarat. Sebilangan struktur alternatif ini merangkumi penukaran dan SELAMAT (Pengurusan Mudah Modal Masa Depan). Tidak seperti modal teroka, syarikat boleh tukar dan syarikat selamat tidak memindahkan ekuiti kepada pelabur kemudian, dan syarikat permulaan yang gagal, kadangkala tidak memindahkan apa-apa. Modal Teroka vs Pendanaan Orang Ramai

  Perbezaan utama antara modal teroka dan crowdfunding adalah ekuiti. Kapitalis teroka telah memperoleh saham. Tidak ramai Sebaliknya, crowdfunding adalah seperti platform pra-pesanan berisiko tinggi, di mana ada peluang baik bahawa tidak ada startup yang dapat membuat pesanan awal.

 3. Modal dilaburkan dalam projek berisiko tinggi, biasanya dalam perniagaan baru atau baru muncul.

 4. Walaupun ini mungkin berisiko bagi pelabur yang melabur dalam dana, pulangan lebih tinggi daripada purata mungkin. Bagi syarikat atau firma yang bermula dengan sejarah operasi terhad (kurang dari dua tahun), pembiayaan modal teroka menjadi semakin popular, jika bukan sumber modal, terutama jika tidak. Mereka tidak mempunyai akses ke pasaran kewangan, pinjaman bank atau instrumen kredit lain. Kelemahan utama ialah pelabur biasanya menerima saham dalam perniagaan dan oleh itu mereka dapat menaikkan suara yang dinamik dalam keputusan perniagaan.

Bagaimana menggunakan modal usaha dalam ayat?

 1. Kadang kala syarikat melihat potensi keuntungan syarikat lain dan memberi anda modal teroka untuk memulakan anda.
 2. Pergi dari menjadi industri kelas atas menjadi aktiviti khas pada akhir Perang Dunia II, dengan banyak peserta memainkan peranan penting dalam menggerakkan inovasi.
 3. Cara terpantas untuk mengembangkan perniagaan anda dari awal adalah dengan pelabur malaikat menyediakan modal teroka untuk anda mulakan tanpa mempertaruhkan wang anda.
 4. Modal usaha tersedia untuk membiayai syarikat dan perniagaan. Ia boleh digunakan pada peringkat perkembangannya yang berlainan.
 5. Dianjurkan agar dana bersama dan dana pencen dilaburkan dalam dana modal teroka.
 6. Lelaki itu menyampaikan ideanya kepada usahawan untuk mengumpulkan modal teroka untuk membina syarikatnya yang kecil tetapi menjanjikan.

Makna modal usaha & Definisi modal usaha

Modal Teroka ,

Definisi Modal Usaha:

 1. Modal usaha adalah satu bentuk ekuiti dan dana swasta yang disediakan oleh pelabur kepada pemula dan perniagaan kecil yang dianggap mempunyai potensi pertumbuhan jangka panjang . Modal usaha biasanya diperoleh daripada pelabur kaya, bank pelaburan dan institusi kewangan lain. Walau bagaimanapun, tidak selalu dalam bentuk wang, tetapi juga dapat dipindahkan dalam bentuk pengalaman pakar atau pengurusan. Modal usaha biasanya diperuntukkan kepada syarikat kecil yang berpotensi untuk pertumbuhan yang besar atau kepada syarikat yang telah mengalami pertumbuhan pesat dan bersedia untuk berkembang di masa depan.

  • Pembiayaan modal usaha tersedia untuk perniagaan dan usahawan. Ini dapat dilakukan pada peringkat perkembangan anda yang berbeza.
  • Pergi dari menjadi aktiviti khas pada akhir Perang Dunia II menjadi industri yang sangat maju, dengan banyak pelaku memainkan peranan penting dalam mempromosikan inovasi.

 2. Definisi Modal Teroka: Melabur pada mulanya dengan prospek pertumbuhan yang besar. Namun, ia tidak mempunyai akses ke pasaran modal kerana ia adalah syarikat swasta.

 3. Makna Modal Usaha: Wang yang dilaburkan dalam perniagaan baru yang akan menguntungkan tetapi pada masa yang sama mempunyai risiko yang besar.

 4. Venture Capital bermaksud: Dana yang masuk ke dalam syarikat, biasanya semasa proses pra-IPO , adalah dalam bentuk pelaburan, bukan pinjaman. Pelaburan ini dikendalikan oleh individu atau kumpulan kecil yang disebut kapitalis teroka, yang menuntut keuntungan yang lebih tinggi dan disokong oleh saham yang lebih besar dalam syarikat.

 5. Syarikat pelaburan yang tujuan utamanya adalah untuk menambah modal. ASET baru terutamanya digunakan untuk syarikat yang mengembangkan idea, produk atau proses baru.

Makna Literal Modal Usaha

Usaha:

Makna Usaha:
 1. Perjalanan atau pengembaraan yang berisiko atau sukar.

 2. Berani melakukan sesuatu atau di mana sahaja ia berbahaya atau menyakitkan.

Kalimat Usaha
 1. Syarikat terkemuka di perairan yang kurang dikenali

 2. Ia berubah menjadi badai salji

Sinonim Venture

meneruskan, usaha, perjalanan, perjalanan, perjalanan, berangkat, berangkat, ekspedisi, mengembara, naik, mencari, pengembaraan, bergerak, pergi, perjalanan, perjalanan, usaha, pelayaran, pengembaraan, penjelajahan

Modal:

Maksud Modal:
 1. Bandar terpenting di suatu negara atau wilayah biasanya merupakan pusat pemerintahan dan pusat pentadbiran. Tempat, lebih daripada yang lain, dikaitkan dengan aktiviti atau produk tertentu.

 2. Aset dalam bentuk wang tunai atau aset lain yang berkaitan dengan seseorang atau organisasi atau tersedia atau disediakan untuk tujuan tertentu, misalnya B. Untuk memulakan perniagaan atau melabur.

 3. Huruf dengan ukuran dan bentuk apa pun yang memulakan ayat dan nama

 4. Hukuman mati (kerana jenayah atau tuduhan)

 5. (Huruf abjad) dihasilkan secara besar-besaran dan berbentuk awal kalimat dan nama.

 6. Ia digunakan untuk menyatakan persetujuan, kepuasan atau kebahagiaan.

 7. Bahagian lain, biasanya lebih lebar, di bahagian atas lajur atau lajur

Kalimat Modal
 1. Warsaw adalah ibu negara Poland

 2. Terlalu banyak pulangan modal pelaburan

 3. Tuliskan nama dengan huruf besar

 4. Pembunuhan adalah kejahatan besar

 5. Dengan andaian karya itu dapat diterbitkan, ia akan mempunyai nama saya dan juga huruf besar N dengan beberapa nama.

 6. Lajur mempunyai huruf besar

Sinonim Modal

huruf besar, yang mana, modal blok, rizab, kewangan, dana, kekayaan, aset, wang, blok, kewangan, pusat pemerintahan, sarana, kota terpenting, huruf besar, huruf besar, pusat pentadbiran, sumber , bandar pertama, poket dalam, pokok, stok

Modal Teroka ,

Apakah Definisi Modal Teroka?

 1. Definisi ringkas Venture Capital adalah: Biasanya satu bentuk pelaburan untuk memulakan perniagaan baru sebagai pertukaran saham atau mengembangkan produk baru dalam perniagaan yang ada.

 2. Istilah yang digunakan secara bergantian dengan istilah peribadi. AMP Capital menggambarkan Venture Capital sebagai pembiayaan yang diberikan oleh satu atau lebih pelabur swasta untuk pembangunan syarikat yang agak muda. Syarikat modal teroka AS telah mengenal modal teroka sebagai pelaburan dalam syarikat teknologi.

Makna Literal Modal Usaha

Usaha:

Sinonim Venture

kemajuan

Modal Teroka ,

Bagaimana Menentukan Modal Teroka?

 • Modal melabur dalam projek berisiko tinggi, biasanya projek permulaan.