Integrasi menegak,

Definisi integrasi menegak:

 1. Gabungan dalam satu syarikat dengan dua atau lebih peringkat pengeluaran biasanya dikendalikan oleh syarikat yang berasingan.

 2. Integrasi menegak adalah strategi di mana syarikat memiliki atau mengawal pembekal, pengedar, atau lokasi runcitnya untuk mengawal nilai atau rantaian bekalannya. Integrasi menegak menguntungkan syarikat dengan membenarkan mereka mengawal proses, mengurangkan kos, dan meningkatkan kecekapan. Walau bagaimanapun, integrasi menegak mempunyai kekurangannya, termasuk sejumlah besar pelaburan modal yang diperlukan.

 3. Penggabungan syarikat pada tahap pengeluaran dan / atau pengedaran yang berbeza dalam industri yang sama.

  Apabila syarikat memperoleh pembekal inputnya, ia disebut integrasi mundur. Apabila memperoleh syarikat dalam rantaian pengedarannya disebut integrasi maju. Contohnya, sebuah syarikat minyak bersepadu secara menegak mungkin memiliki ladang minyak, kilang minyak, kapal tangki, trak, dan stesen minyak (petrol). Juga dipanggil penggabungan menegak. Lihat juga integrasi mendatar.

 4. Netflix adalah contoh utama integrasi menegak di mana syarikat ini bermula sebagai syarikat penyewaan DVD yang membekalkan kandungan filem dan TV. Pengurusan eksekutif syarikat menyedari bahawa mereka dapat menjana lebih banyak pendapatan dengan beralih ke penciptaan kandungan asli. Hari ini, Netflix menggunakan model pengedarannya untuk mempromosikan kandungan asalnya bersama filem dari studio utama.

Bagaimana menggunakan integrasi menegak dalam ayat?

 1. Steve tidak puas hanya menghasilkan wang dalam perniagaannya, dia juga ingin memperoleh pengedarnya, dan meningkatkan keuntungannya melalui integrasi menegak.
 2. Integrasi menegak adalah apabila syarikat memiliki atau mengawal pembekal, pengedar, atau lokasi runcitnya untuk mengawal nilai atau rantaian bekalannya.
 3. Kedua-dua syarikat mempunyai kaitan erat dari segi industri mereka dan telah bersaing sengit selama bertahun-tahun, jadi kedua-dua pihak mungkin setuju dengan strategi integrasi menegak yang menghilangkan persaingan dan menggabungkan kekuatan mereka.
 4. Akhirnya, ukuran syarikat, integrasi menegak, kepelbagaian, dan bentuk organisasi didapati menjadi pengaruh langsung yang penting.
 5. Integrasi mundur adalah apabila syarikat berkembang ke arah pengeluaran ke pembuatan.
 6. Penyatuan ke hadapan adalah apabila syarikat mengawal pengedaran atau pembekalan langsung produk mereka. .
 7. Integrasi menegak menguntungkan syarikat dengan membenarkan mereka mengawal proses, mengurangkan kos, dan meningkatkan kecekapan.
 8. Semasa mesyuarat dewan di Discover ™, kebanyakan ahli dewan bersetuju bahawa syarikat itu harus mempertimbangkan integrasi menegak dengan pihak ketiga yang mengambil bahagian dalam membuat kad plastik.

Makna integrasi Vertikal & Definisi integrasi menegak

Integrasi menegak ,

Integrasi menegak bermaksud,

 • Integrasi menegak adalah strategi di mana syarikat menggunakan pembekal, penjual atau tempat penjualan untuk mengawal rantaian nilai atau rantaian bekalannya sendiri. Integrasi menegak menguntungkan syarikat, membolehkan mereka mengawal proses, mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan. Walau bagaimanapun, integrasi menegak mempunyai kekurangannya, termasuk pelaburan modal yang tinggi.

  • Integrasi menegak berlaku apabila syarikat memiliki atau mengawal pembekal, pengedar atau sekumpulan titik untuk mengawal rantaian nilai atau rantaian bekalannya.
  • Integrasi menegak menguntungkan syarikat, yang membolehkan mereka menyelaraskan operasi, mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan.
  • Integrasi terbalik berlaku apabila syarikat bergerak dari pengeluaran ke pembuatan.
  • Integrasi aliran berlaku apabila syarikat mengawal pengedaran atau penghantaran langsung produk mereka.

 • Situasi di mana syarikat memperoleh satu atau lebih syarikat yang terlibat dalam proses pembuatan atau pengedaran barang / perkhidmatannya, seperti kilang penyulingan yang membeli rantai bar atau peruncit pakaian yang membeli kilang pakaian rajut.

Makna literal Integrasi Vertikal

Tegak:

Maksud Vertikal:
 1. Garisan menegak atau satah

 2. Struktur menegak

 3. Jarak antara titik tertinggi dan terendah di kawasan itu.

 4. Ringkasan untuk mencuba menegak

 5. Pada sudut tepat ke satah mendatar dalam satu arah atau arah sehingga bahagian atas tepat di atas bawah.

 6. Ini merangkumi peringkat atau perkembangan yang berbeza.

 7. Menunjukkan bahagian atas kepala.

 8. Kenal pasti titik penting atau titik tinggi mana pun.

Ayat Vertikal
 1. Lajur itu beberapa darjah condong secara menegak

 2. Kami merancang semula kerja pembukaan dengan pintu menegak yang sederhana dan tidak dihiasi

 3. Ketinggian menegak stesen ini ialah 2,100 meter

 4. Paksi menegak

 5. Terdapat tahap realiti pada manusia yang terletak pada tahap menegak badan, jiwa dan roh.

 6. Sekiranya tidak ada kanal karotid menegak yang betul, saluran obrant mungkin melekat pada telinga tengah.

Sinonim Vertikal

tegak, lurus, pipa, atas, bolt tegak, tegak lurus, tegak, lurus ke atas dan bawah, tegak, berdiri, di hujung

Kesepaduan:

Makna Integrasi:
 1. Proses atau proses integrasi.

 2. Cari satu atau lebih.

 3. Penyelarasan fungsi sistem saraf, termasuk maklumat deria dan kesinambungan motor.

Kalimat Integrasi
 1. Perikatan ekonomi dan politik

 2. Integrasi persamaan pembezaan am

 3. Integrasi motor visual

Sinonim Integrasi

penggabungan, penyeragaman, penyeragaman, penyatuan, penyatuan, pencampuran, penggabungan, penggabungan, asimilasi, kombinasi, penggabungan, penggabungan, penyatuan, penyatuan