Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg.

Fakta Pantas Mengenai Virat Kohli

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Nama Penuh : Virat Kohli

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Dilahirkan pada 5 November 1988 Delhi

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Umur 32 Tahun, 3 Bulan, 25 Hari

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sisi Nasional India

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Gaya Memukul dengan Tangan Kanan

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Medium lengan kanan Bowling

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Tinggi : 175 sm

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Nama Panggilan : Chikoo, Run Machine

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Profesion : Pemain Kriket (Batsman)

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Debut ODI (cap 175): 18 Ogos 2008 lwn Sri Lanka

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Debut ujian (cap 269): 20 Jun 2011 lwn Hindia Barat

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Debut T20I (topi 31) : 12 Jun 2010 lwn Zimbabwe

:diamond_shape_with_a_dot_inside: ODI Terakhir : 2 Disember 2020 lwn Australia

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ujian Terakhir : 5 Februari 2021 lwn England

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ujian Peringkat - 5, ODI - 1, Piala Dunia - 1, T20I - 7, IPLL - NA, CL - NA

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Pasukan Dimainkan India, Asia XI, India A, India Blue, Presiden Lembaga India XII, India Red, North Zone, Rest of India, Royal Challengers Bangalore, India Under-19, Delhi, Indian

Vіrаt Коhlі іѕ Your Ad Here mоѕt соnѕіѕtеnt сrісkеtеrѕ whо bulan Mei gо dоwn іn Your Ad Here hіѕtоrу оf Your Ad Here сrісkеtіng wоrld аѕ Your Ad Here bеѕt bаtѕmаn оf аll masa .Тhе nаtіоnаl сrісkеt tеаm іѕ dоіng grеаt undеr hіѕ lеаdеrѕhір, dan hіѕ реrѕоnаl lіfе іѕ fіnаllу ѕеttlеd. Ini benar-benar dibuat, dan dia membuat perubahan ketika dia mendapat waktu. Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg.

Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di Delhi yang berada di India. Dia adalah Pemain & Pemain Kriket India . Dia kini mengetuai Pasukan Kriket Nasional India. Dia berkahwin dengan pelakon Bollywood Anushka Sharma dan menjadi bapa pada 11-01-2021.

Dengan masa dan fokus pada dirinya, Virat telah menjadi salah satu pemukul yang paling boleh dipercayai dalam pasukan kriket pemukul India. Teknik pertahanannya begitu mantap seperti yang disukai oleh banyak pemain kriket lain. Dia adalah pemain pukulan yang baik dan menjaringkan lariannya di sekitar gawang. Tembakan pergelangan tangannya di bahagian kaki adalah sutera khas dan prestasinya bertambah baik apabila tekanan pada setiap pukulannya sangat baik. Dia adalah salah satu pemain terbaik yang dapat mengejar sasaran apa pun dan sekarang adalah pemukul terbaik di dunia sambil mengejar sasaran dan juga di India.

Keluarga dan Pendidikan Virat Kohli

Virat Kohli mempunyai tiga adik-beradik dia bongsu dari mereka semua. Tiga anak kepada ibu bapa India keturunan Punjabi. Ayahnya Prem Kohli adalah seorang peguam jenayah dan ibu Saroj Kohli seorang suri rumah. Dia mempunyai kakak lelaki Vikas dan kakak perempuan Bhavna.

Virat bersekolah di Sekolah Umum Vishal Bharti di Delhi. Tetapi pada usia 9 tahun, dia bergabung dengan Akademi Kriket Delhi Barat yang berada di Delhi dan kemudian mendaftar di Xavier Convent School di Delhi di mana dia cemerlang dalam akademik dan juga sukan. Kohli menghadiri Vishal Bharti hingga darjah 8 dan kemudian dia mendaftarkan diri di Savier Convent School di Delhi untuk menyelesaikan persekolahannya.

Hidup

Bermula pada 5 November 1988 di Délhі. Ada yang luar biasa, dan dia juga mengatakan ada juga ketika dia ada yang lain. Haruskah dia mengingatkannya jika dia memutuskan ketika ada. Tentukan dia harus memilih seperti yang diterbitkan. Vertr na berkata telah membuat mereka mengatakan bahawa ada beberapa permintaan. Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg.

Pada tahun 2006, kata-kata itu telah dibuat, dan dia akhirnya mengatakan bahwa ada yang lain seperti itu. Sudah tentu dia meminta bantuannya untuk semua. Harus diperhatikan dengan baiknya juga ada beberapa perkara yang berlaku. Ini juga merupakan jenama selebriti yang paling dihargai di India.

Nilai Bersih Virat Kohli

Virat Kohli mempunyai kekayaan bersih yang sangat besar untuk dirinya sendiri dalam jangka masa beberapa tahun. Nilai bersihnya dianggarkan berjumlah $ 60 juta dolar termasuk aset berharga dan koleksi kereta mewah yang dimilikinya. Pendapatan tahunannya meningkat kepada $ 25 juta dolar tahun lalu. Kohli adalah pemain sukan dengan gaji tertinggi di negara ini dan juga pemain kriket dengan gaji tertinggi di antara mereka di IPL. Sumber pendapatannya adalah iklan kriket, tawaran sokongan dan pelaburan peribadi. Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg.

Ketinggian Virat Kohli Di Kaki Dan Ukuran Badan Lain

Ketinggian Virat Kohli dalam Sentimeter ialah 175 cm. Ketinggiannya dalam meter ialah 1.75 m. Virat Kohli Tinggi dalam inci ialah 5 '9. Beratnya 70 kg 150 lbs. Ukuran Badan adalah 40-30-14 Inci. Saiz Kasutnya ialah 10 Inci. Warna Mata dan Rambutnya Hitam.

Kehidupan peribadi

Kapten kriket India Virat Kohli dan isterinya bintang Bollywood Anushka Sharma menyambut anak perempuan mereka sendiri pada 11 Januari 2021 di Hospital Breach Candy Mumbai. Kohli berkata dalam satu mesej di media sosial . "Kami sangat gembira dan gembira dapat berkongsi dengan anda bahawa kami telah dikurniakan seorang bayi perempuan malam ini. Kami mengucapkan terima kasih atas semua kasih sayang, doa dan harapan yang baik. Anushka dan bayi kedua-duanya sihat dan kami merasa sangat diberkati untuk memulakan bab kehidupan ini yang baru bagi kita. Kami berdua berharap agar anda menghormati privasi kami pada masa ini, ”Ini ditulis oleh Kohli dalam satu mesej di Twitter. Kedua-dua pelakon dan rakan-rakan pemain kriket itu ke media sosial untuk memberikan harapan terbaik kepada pasangan itu.

Virushka bermaksud peminat Virat dan Anushka sangat gembira dengan namanya dan mereka berharap pasangan dengan foto Anushka Sharma dan Virat memegang bayi di tangan mereka.

Urusan / Teman wanita Virat Kohli

 1. Sarah-Jane Dias (Pelakon, khabar angin)
 2. Sanjana (Model, Pelakon, khabar angin)
 3. Tamannaah Bhatia (Pelakon, khabar angin)
 4. Izabelle Leite (model Brazil, khabar angin)
 5. Mansha Bahl (Model, Pelakon)

Pengesahan Jenama

Virat Kohli mempunyai banyak tawaran sokongan dengan syarikat seperti -

 1. Syarikat 3C (pemain harta tanah)
 2. Adidas
 3. Gillette
 4. Gionee
 5. Oakley
 6. Adil & Cantik
 7. Fastrack
 8. Audi
 9. PepsiCo
 10. Nike
 11. Motor TVS
 12. MRF
 13. Banyakavar
 14. Puma
 15. Tissot
 16. Fastrack (dari Titan)
 17. Bank Negara Punjab
 18. Cabaran Diraja (dari United Spirits)
 19. Adil dan Cantik
 20. Herbalife
 21. Mesin Terbang
 22. Pelancong Amerika
 23. Kasut Ketua Merah
 24. Toyota Motors
 25. Celkon Mobiles
 26. Cinthol (dari Godrej)
 27. Colgate Palmolive
 28. Galakan
 29. Makan tengah hari (dari Nestle)
 30. Uber
 31. Vicks
 32. Saman Sangam

Fakta Yang Perlu Diketahui Tentang Virat Kohli

 1. Dia memamerkan tatu naga emas di lengan bawahnya, yang sepertinya dipercayai membawa tuah.

 2. Virat Kohli hanya mengambil 133 inning untuk mencapai 20 abad ODI dan dia adalah pemain kriket terpantas untuk mencuba begitu.

 3. Nama Kohli diberikan oleh Pelatih Delhinya Ajit Chaudhary pada masa kecilnya.

 4. Virat kohli Lelaki Berpakaian Terbaik Antarabangsa - Pada tahun 2012, Virat Kohli dinobatkan sebagai salah satu di antara satu di antara sepuluh Lelaki Antarabangsa Berpakaian Terbaik dalam senarai yang juga termasuk Presiden AS Barrack Obama.

 5. Virat kohli adalah penjaring terbanyak untuk India dalam T20 antarabangsa dengan 2102 larian dalam 58 perlawanan dengan purata 48.88.

 6. Virat Kohli telah dikekalkan oleh Royal Challengers Bangalore (RCB) Liga Perdana India, RCB untuk INR 17 cr untuk musim ke-13 VIVO IPL. Dengan gaji Rs 17 cror Kohli kini merupakan penghasil terpenting dalam sejarah liga. Fakta Yang Perlu Diketahui Tentang Virat Kohli

 7. Kohli telah membuktikan dirinya sebagai dalang abad ini kerana dia satu-satunya kapten Asia yang telah memenangi siri Ujian di England, Afrika Selatan dan Australia. Dia menjulang trofi Border Gavaskar untuk kali pertama di Australia pada tahun 2019 dan masing-masing telah memenangi satu ujian di Afrika Selatan dan di England pada awal tahun 2018.

 8. Kemenangan Ujian baru-baru ini pasti akan terpahat dalam ingatan penyokong India selama bertahun-tahun untuk kembali.

 9. Kohli mula bermain kriket pada usia lapan tahun di bawah bimbingan jurulatih Rajkumar Sharma. Pada tahun 1996-97, Rajkumar Sharma memulakan akademinya dan Kohli adalah antara 200 pelajar utama.

 10. Dalam sebuah wawancara dengan Cricket Country, Rajkumar mengatakan, “Dalam setiap minggu, semangat dan bakat menjulang Virat yang tidak terkalahkan memenangkan saya. dulu saya sangat yakin bahawa dia bakat istimewa. Dia kuat bertanya-tanya dan akan bertanya dari saya banjir soalan. Kesungguhannya untuk mengetahui nuansa setiap aspek sukan sangat mengesankan saya. "

Ringkasan Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg. Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di Delhi yang berada di India. Dia adalah Pemain & Pemain Kriket India. Dia kini mengetuai Pasukan Kriket Nasional India. Dia berkahwin dengan pelakon Bollywood Anushka Sharma dan menjadi bapa pada 11-01-2021.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Ada beberapa pertanyaan yang berkaitan dengan Virat Kohli Height In Feet adalah seperti berikut:

S1. Adakah hantaran ke-12 Virat Kohli?

Semua peminat ingin tahu mengenai kelayakan Virat dan Anushka. Virat lulus ke-12 dan Anushka telah menamatkan pengajiannya. Virat menamatkan pendidikan sekolahnya di Sekolah Umum Vishal Bharati. Tetapi pada usia 9 tahun, dia bergabung dengan Akademi Kriket Delhi Barat yang berada di Delhi dan kemudian mendaftar di Xavier Convent School di Delhi di mana dia cemerlang dalam akademik dan juga sukan. Kohli menghadiri Vishal Bharti hingga darjah 8 dan kemudian dia mendaftarkan diri di Savier Convent School di Delhi untuk menyelesaikan persekolahannya.

S2. Adakah Virat lebih pendek daripada Anushka?

Semua gambar sebenar bercakap perkara lain. Anushka dengan 5′9 ″ Virat Kohli.

S3. Adakah Virat Kohli ke-12 gagal?

Dia telah menamatkan persekolahannya dari sekolah Umum Vishal Bharti. Tujuan di sebalik berkongsi maklumat ini adalah walaupun anda mengalami kegagalan atau keciciran, tetapi anda mempunyai kemahiran yang terbaik, Tidak ada yang dapat menghalang anda daripada berjaya.

S4. Adakah Virat Kohli vegan?

Virat Kohli seorang pemain kriket India yang berasal dari keluarga Punjabi dan merupakan makanan untuk sebahagian besar kariernya. Oleh itu, sebelum mengambil alih jawatan sebagai kapten pasukan kriket India sepenuh masa, Kohli memutuskan untuk terus berusaha untuk mencapai tahap kecergasannya. Setelah menyaksikan peningkatan yang ketara dalam permainannya. Kohli juga memutuskan untuk menjadi vegan.

Kesimpulannya

Ketinggian Virat Kohli Di Kaki adalah 5 kaki 9 inci (1.75 m). Virat Kohli dilahirkan pada 5 November 1988 di New Delhi India. Virat Kohli adalah pemain kriket dan kapten pasukan kebangsaan India sekarang. Kerana persembahannya yang luar biasa di lapangan, dia dianggap sebagai salah satu pemukul terkemuka di seluruh dunia. Beratnya sekitar 70 kg. Vіrаt Коhlі іѕ Your Ad Here mоѕt соnѕіѕtеnt сrісkеtеrѕ whо bulan Mei gо dоwn іn Your Ad Here hіѕtоrу оf Your Ad Here сrісkеtіng wоrld аѕ Your Ad Here bеѕt bаtѕmаn оf аll masa .Тhе nаtіоnаl сrісkеt tеаm іѕ dоіng grеаt undеr hіѕ lеаdеrshір, dan hіѕ реrѕоnаl lіfе іѕ fіnаllу ѕеttled. Ia sudah mulai berkembang, dan dia juga membuat keputusan ketika dia mendapat waktu. Dengan masa dan fokus pada dirinya, Virat telah menjadi salah satu pemukul yang paling boleh dipercayai dalam pasukan kriket pemukul India.