Tidak dinafikan bahawa Virtual Landline adalah komoditi panas baru di pasaran dan semua orang menginginkannya. Teknologi revolusioner ini bukan sahaja telah menandakan tempatnya dalam dunia perniagaan tetapi juga menarik perhatian pengguna kediaman. Semasa mencari penyedia perkhidmatan VoIP yang tepat untuk telefon rumah dan perniagaan anda, anda mungkin mendapati bahawa walaupun teknologinya sama, pengalamannya berbeza. Yang paling penting ialah harga perkhidmatan VoIP kediaman cukup mudah difahami. Walau bagaimanapun, perniagaan VoIP mempunyai banyak kategori dan rancangan harga yang berbeza. Ini kerana sistem telefon kediaman mudah, sementara keperluan setiap perniagaan berbeza.

Harga dan ciri :

Biasanya, VoIP kediaman perkhidmatan VoIP telefon mempunyai empat puluh kelas yang sama lima ciri-ciri suis lembut. Penyedia perkhidmatan Kediaman VoIP biasanya mempunyai satu atau dua talian telefon, satu atau dua peti mel suara, tanpa sambungan, satu nombor telefon, satu nombor maya atau nombor pemajuan maya dan mempunyai minit yang tidak bermeter atau murah setiap bulan. Oleh kerana padang permainan sangat rata, setiap penyedia mempunyai senarai langsung termasuk harga rendah, ciri, dan ciri eksklusif lain jika ada.

Landasan Maya Rumah dan pejabat bertindih :

Perniagaan kecil biasanya bertindih dengan kedua-dua kategori VoIP. Beberapa perniagaan hanya memerlukan minit yang murah, sementara ada perniagaan yang menginginkan PBX maya (Private Branch Exchange). Bagi yang pertama, penyedia perkhidmatan Maya membenarkan perniagaan menggunakan rancangan yang sama dengan kediaman. Namun, perbezaan utama dalam kes tersebut adalah 'polisi penggunaan yang munasabah'. Oleh kerana perniagaan pada amnya menggunakan lebih banyak minit daripada pengguna rumah, selagi perniagaan kecil tidak mengoperasikan pusat panggilan atau menggunakan pendail automatik dan mematuhi peraturan dengan ketat maka mereka memenuhi syarat sebagai perniagaan kecil . Mereka mendapat perkhidmatan dan harga yang sama dengan pengguna kediaman.

Lebih banyak penyelesaian dengan Talian Maya :

Sebagai tambahan kepada beberapa minit dan telefon, sistem Virtual Landline perniagaan menawarkan pelbagai perisian dan penyelesaian perkakasan yang lebih maju daripada apa yang diperlukan oleh kediaman mana pun. Selain daripada pembekal perniagaan VoIP pembantu automatik juga menawarkan trunking SIP (Session Initiation Protocol), jambatan persidangan, telepresence dan banyak lagi. Banyak penyedia perkhidmatan VoIP menawarkan aplikasi desktop yang berintegrasi dengan program lain. Beberapa pembekal juga mempunyai perisian khusus pusat panggilan yang menganalisis barisan panggilan dan membantu pengurus dan penyelia untuk membantu pekerja mereka dalam memberikan pengalaman pelanggan yang lebih baik.

Harga penyelesaian Landasan Maya Perniagaan:

Pelbagai penyedia perkhidmatan Landasan Maya perniagaan mempunyai tahap harga yang serupa dengan sistem telefon dan PBX yang ingin mereka ganti. Walau bagaimanapun, fungsi teknikal perkhidmatan tidak selalu sama dengan sistem telefon lama. Secara tradisinya, satu nombor telefon dan satu talian telefon adalah sama. Tetapi talian telefon VoIP dapat menguruskan beberapa panggilan secara serentak, yang disebut 'saluran'. Jumlah panggilan telefon yang dapat diambil oleh satu nombor telefon adalah sebahagian besarnya dibatasi oleh lebar jalur yang tersedia. Dengan cara ini, setiap perniagaan besar dapat membuat lebih dari seratus panggilan pada masa yang sama dengan mudah. Sebagai perbandingan, perkhidmatan VoIP kediaman mempunyai maksimum tiga saluran VoIP. Dua panggilan serentak, ditambah satu panggilan masuk atau ditangguhkan menunggu. Dalam VoIP perniagaan, semua panggilan telefon masuk disalurkan sebagai sambungan nombor telefon utama, kecuali perniagaan membeli nombor telefon langsung tambahan. Satu lagi ciri hebat perniagaan VoIP adalah bahawa semua panggilan keluar atau panggilan yang dibuat dengan aplikasi mudah alih mempunyai ID pemanggil yang sama sebagai nombor perniagaan utama.

Seperti kapasiti saluran VoIP, kapasiti manusia tidak semudah hanya menambah lebih banyak lebar jalur. Oleh itu, penyedia VoIP perniagaan menawarkan ciri seperti kumpulan panggilan, barisan panggilan dan panggilan balik automatik (ACB), dengan premium. Sudah tentu, semua ciri seperti itu tidak sesuai untuk persekitaran rumah.

Baca lebih lanjut untuk mengetahui Bagaimana Panggilan VoIP Murah berfungsi?

Tidak semua orang mengetahui bagaimana teknologi telefon VoIP berfungsi dan dapat difahami bahawa sesetengah orang mungkin ragu-ragu dengan harga murah yang diiklankan oleh penyedia perkhidmatan. Namun, ini bukan sekadar taktik pemasaran, penyedia VoIP yang dihoskan sebenarnya mampu memberikan panggilan telefon tempatan dan antarabangsa dengan harga yang lebih murah berbanding dengan harga yang dikenakan oleh pengendali telefon tradisional lama. Perbezaan besar ini dapat menghasilkan bil yang lebih murah untuk orang yang mempunyai keluarga atau rakan jarak jauh, tetapi besarnya simpanan dapat jauh lebih besar bagi perusahaan.

Panggilan VoIP dan Antarabangsa untuk Peranti Mudah Alih

Bergantung pada konfigurasi SIP trunking atau pakej yang dibeli dari penyedia yang dihoskan, panggilan telefon antarabangsa dari peranti mudah alih tidak memerlukan caj yang berasingan. Peranti mudah alih akan dilayan seperti titik akhir SIP yang lain. Panggilan telefon boleh diteruskan dari dan ke telefon bimbit, seperti telefon meja IP.

Dengan teknologi telefon VoIP dan panggilan antarabangsa yang murah, dunia semakin sedikit. Dalam persekitaran ekonomi dan perniagaan yang benar-benar antarabangsa hari ini, tidak ada aset yang lebih besar daripada dapat menghubungi orang lain dengan murah dan cepat, walaupun berada di lokasi fizikal mereka.

Berikut adalah beberapa Rancangan Panggilan Antarabangsa VoIP

Pelan panggilan antarabangsa VoIP boleh dibayar sama seperti anda pergi atau berdasarkan langganan, seperti rancangan domestik. Pelan berdasarkan langganan biasanya akan merangkumi sebilangan minit pada kadar asas. Dalam kebanyakan kes, panggilan antarabangsa dikenakan secara berasingan bergantung pada destinasi. Beberapa operator juga menyediakan rancangan langganan berasingan untuk panggilan antarabangsa.

Jenis rancangan panggilan antarabangsa yang lain bayar-seperti-anda-pergi. Untuk rancangan seperti ini tidak ada kos bulanan, namun setiap panggilan telefon dikenakan secara berasingan. Lebih sesuai untuk perusahaan yang tidak mempunyai keperluan tradisional untuk memanggil nombor telefon antarabangsa tetapi jarang perlu menghubungi pembekal, rakan kongsi atau pelanggan.

Beberapa penyedia perkhidmatan bahkan menawarkan rancangan yang terdiri daripada panggilan tanpa had VoIP ke beberapa negara atau ke destinasi tertentu. Panggilan telefon antarabangsa ke wilayah lain dikenakan pada harga biasa. Ini boleh bermanfaat bagi perniagaan yang harus sering berkomunikasi dengan pengedar atau penyedia yang berada di seluruh dunia.

Sekiranya anda ingin membuat panggilan antarabangsa murah dan panggilan percuma di UK, maka anda harus beralih ke perniagaan VoIP.