Vzwpix spam adalah muslihat yang digunakan oleh pelaku jahat untuk membuat pengguna memasang perisian hasad pada peranti mereka. Dalam kebanyakan kes, pengguna menerima mesej dari alamat e-mel , yang terdiri daripada nombor telefon sepuluh digit palsu diikuti oleh @ vztext.com .

Apa itu VZWPIX?

VZWIPX adalah perkhidmatan e-mel Verizon yang membolehkan pengguna Verizon menghantar e-mel secara langsung dari aplikasi pesanan telefon bimbit mereka. Biasanya, kita mungkin berkata kepada rakan-rakan kita setelah mengklik gambar "Hai, kirimkan gambar / pix saya". Kata Pix berasal dari gambar . Setiap gambar terdiri daripada ribuan piksel.

Cara menggunakan VZWPIX:

Langkah 1

Buka foto di telefon bimbit Verizon Wireless anda yang ingin anda muat naik ke VZW Pix.

Langkah 2

Pilih pilihan "Kirim ke Album Dalam Talian" dan kemudian tunggu gambar diunggah ke laman VZW Pix.

Langkah 3

Buka mana-mana penyemak imbas laman web standard pada komputer PC atau Mac anda .

Langkah 4

Navigasi ke laman Web Pemesejan Multimedia Verizon.

Langkah 5

Klik pada butang "Masuk" di sudut kanan atas tetingkap dan log masuk ke laman web menggunakan nombor sel atau nama pengguna anda. Sekiranya anda belum mempunyai akaun di VZW, anda boleh membuatnya dengan mengklik pautan "Daftar Dalam Talian".

Langkah 6

Klik pada tab "Media Saya" di kanan atas tetingkap untuk melihat foto yang anda muat naik.

Teks spam VZWPIX

Banyak pengguna telah melaporkan bahawa mereka mendapat e-mel dan teks spam. Ini kerana dalam telefon bimbit Verizon ada pilihan di mana orang boleh menghantar e-mel secara langsung dari mesej teks kepada anda. Biasanya, jika seseorang menyimpan nombor anda pada nama kenalan yang salah, mungkin ada kemungkinan anda mendapat e-mel langsung dari mesej teks Verizon, ini kerana seseorang mungkin menghantar mesej kepada orang lain tetapi kerana nama kenalan yang salah, anda mungkin mendapat e-mel yang mungkin kelihatan spam kepada anda.

Bagaimana Vzwpix penipuan?

Banyak pakar teknologi dan banyak syarikat teknikal menyatakan bahawa terdapat ribuan mesej yang dihantar oleh mereka dalam beberapa saat kepada pelanggan mereka, yang merupakan titik utama bahawa ia selamat. Setelah mereka bertindak balas, penipu itu mempunyai nombor telefon pengguna, yang kemudian dijual kepada syarikat yang berurusan dengan mesej spam dan kemungkinan pencurian identiti.

Sebagai nota, mesej penipuan di Vzwpix semakin meningkat tetapi mereka akan berada di tangan pihak berkuasa mereka segera setelah mereka mengumumkan. Algoritma pelayan mereka menjadi sangat rendah pada masa turun naik di laman web yang biasanya menunjukkan bahawa laman web mendapat lebih banyak lalu lintas. Pelbagai tawaran dan produk di Vzwpix menarik lebih banyak penipu kepadanya. Lalu lintas yang padat biasanya menderita kerana penipuan ini.

Verizon ialah teknikal besar syarikat , yang bermakna ia juga akan mengandungi beberapa kesilapan dan masalah teknikal, yang mungkin telah ditangkap ke pelayan mereka. Kadang-kadang, gangguan ini adalah sebab mengapa orang berfikir bahawa Vzwpix adalah penipuan.

Mesej dari Verizon yang sah mengandungi kod polisi khas mereka, yang merupakan titik utama untuk tidak mendapat penipuan. Verizon telah membeza-bezakan polisi mengenai kod dan kemudahan utamanya yang diberikan kepada pengguna atau pelanggannya dan benar-benar sah.

Mendapatkan panggilan spam dan mesej penipuan secara berterusan menjadikan pengguna sangat curiga terhadap laman web tersebut, dan laman web tersebut mengalami kejatuhan besar. Verizon selalu meminta pengesahan Manusia dan masa nyata untuk pujian mereka. Perlindungan masa nyata alat elektronik mengesan virus dan penipuan

Mesej penipuan ini boleh memberi kesan buruk kepada komputer kita dan dapat mematikannya dengan serta-merta jika kita mengklik pautan mereka. Itulah sebabnya penting untuk mengimbas atau mengesahkan mesej dan pengirim yang tidak diketahui ini. Fungsi perisian hasad komputer kadang-kadang tidak berfungsi untuk spam, jadi alternatif utamanya adalah perlindungan Masa Nyata.

Terdapat pertumbuhan besar dalam sejarah Vzwpix dalam beberapa tahun terakhir, tetapi kadar penipuan juga meningkat. Banyak orang di seluruh dunia dengan pengetahuan untuk mencuri segala jenis maklumat teknikal menggunakan kemahiran mereka di pihak yang kurang sah. Apabila penggodam mencuri semua maklumat peribadi kami seperti butiran akaun bank, mereka biasanya memasukkan virus ke dalamnya sehingga kami tidak dapat mengaksesnya.

Walaupun pekerja dalam sokongan teknikal melakukan semua yang mereka mampu untuk melindungi pelanggan dari penipuan dan pencurian, terdapat terlalu banyak ancaman untuk dipantau sekaligus. Mereka hanya mengabaikannya, atau hanya melaporkan kepada jenayah siber yang merupakan kepala yang tepat untuk menangani semua penipu ini.

Perlu banyak kerja keras bagi orang kelas menengah untuk mendapatkan lebih banyak wang yang dicuri oleh penggodam ini hanya dalam beberapa saat. Dunia sekarang menjadi sangat berbahaya di mana tidak ada gunanya menyimpan wang kita. Kuantiti penipuan semakin meningkat dari hari ke hari.

Penerima pesanan teks atau e-mel yang tidak diminta yang meminta mereka menguangkan cek, menyimpan beberapa dan menghantar selebihnya kepada orang lain, diminta untuk tidak melakukannya kerana lebih berbahaya dan dapat mencuri semua maklumat peribadi kami dalam beberapa saat. Mereka menangkap sifat manusia dan membahagikannya kepada dua bahagian, iaitu positif dan negatif. Yang negatif lebih menarik.

Sekiranya anda menerima mesej seperti itu, jangan membalasnya, mereka boleh menggodam sistem anda dengan mudah dan dapat mengumpulkan semua maklumat peribadi anda seperti butiran akaun bank , butiran kad, dan banyak lagi penipuan lain yang sangat kejam bagi kami.

Buang virus e-mel VZWPIX:

Virus e-mel Vzwpix mewakili pelbagai jenis perisian hasad dan dapat menyerang, setelah lampiran berbahaya dalam e-mel / penggodam dibuka. Tamatkan jangkitan dan kemudian atasi kerosakan virus dengan alat pembaikan. Virus e-mel Vzwpix adalah strategi yang digunakan oleh pelaku jahat untuk membuat pengguna memasang perisian hasad pada peranti mereka.

Dalam kebanyakan kes, pengguna menerima mesej dari alamat e-mel, yang terdiri daripada nombor mudah alih sepuluh digit palsu diikuti oleh @ vztext.com . Pada mulanya, pengguna mungkin percaya bahawa e-mel tersebut terdiri daripada lampiran gambar kerana namanya (misalnya, 8400587425Img_Picture), walaupun pada hakikatnya, ia adalah fail Zip dengan format yang dapat dieksekusi (exe) yang tidak jelas.

Setelah diklik, virus e-mel Vzwpix dapat menjangkiti mesin dengan serta-merta, seperti yang dapat dijalankan menjalankan sekumpulan perintah di komputer dengan serta-merta. Terdapat banyak malware yang dapat diekstrak bergantung pada apa yang disusun penyerang di latar belakang. Atas sebab ini, anda perlu membiasakan diri dengan penipuan e-mel Vzwpix agar tidak menjangkiti mesin anda dengan program jahat.

Oleh kerana pengguna menganggap lampiran itu adalah gambar, mereka mengklik dua kali pada fail tersebut, yang mengakibatkan pelaksanaan kod jahat - ia menghubungi pelayan jauh untuk memuat turun muatan akhir, dan hampir semuanya.

Akibatnya, pengguna mungkin mengalami aktiviti merosakkan yang disebutkan di bawah ini:

  • Kerugian kewangan kerana malware / penipuan perbankan.

  • Kehilangan gambar, dokumen, video dan data lain pada mesin secara berterusan kerana jangkitan ransomware

  • Maklumat peribadi berkompromi (nombor keselamatan sosial, maklumat kad kredit, dll.)

  • Penggabungan ke dalam botnet (mesin yang dijangkiti mula menghantar spam secara automatik)

  • Penyusupan pepijat malware, virus , dll.

Oleh itu, untuk mengesahkan sama ada e-mel Vzwpix bukan satu penipuan, anda harus menyemak nombor telefon yang disediakan - mestilah dari orang yang anda kenali, dan isi e-mel itu masuk akal. Sekiranya anda mempunyai kecurigaan, jangan sekali-kali membuka lampiran yang disematkan ke e-mel - atau sekurang-kurangnya mengimbasnya dengan perisian / perkhidmatan dalam talian anti-malware seperti Virus Total.

Sekiranya anda tidak bernasib baik dan menyebabkan diri anda dijangkiti perisian hasad, penyingkiran virus e-mel Vzwpix harus dilakukan tanpa penangguhan, kerana akibat jangkitan malware yang disebutkan sebelumnya boleh merosakkan pengguna komputer mana pun.

Untuk membuang virus e-mel Vzwpix dengan selamat, muat turun dan pasang perisian anti-malware yang dibina dengan baik dan lakukan imbasan sistem sepenuhnya. Untuk itu, anda mungkin juga perlu mengakses Safe Mode dengan Networking . Akhirnya, jika anda mengalami kesan sampingan setelah penyingkiran virus, kami sarankan memperbaiki mesin dengan bantuan alat pembaikan seperti "reimage".

Belajar mengenali e-mel pancingan data / penipuan untuk mengelakkan jangkitan malware:

Lampiran e-mel spam adalah salah satu penyebab utama jangkitan malware dan pengguna dari syarikat. Kaedah ini agak lama dan masih menjadi salah satu vektor serangan utama bagi penjenayah siber. Menurut perhitungan , hampir 90% daripada semua perisian hasad dihantar dengan tepat melalui e-mel spam sama ada lampiran berbahaya atau pautan hiper. Beban muatannya mungkin berbeza, walaupun biasanya, bug perbankan seperti Zeus, Trickbot, dan Emotet disampaikan kepada mangsa yang tidak curiga.

Oleh itu, perlu diberi tumpuan ketika berurusan dengan e-mel setiap hari, terutamanya jika anda adalah pekerja korporat. Membuka lampiran tidak dapat dilihat oleh mangsa, walaupun perisian hasad dapat masuk ke mesin induk dan kemudian dapat dipindahkan ke komputer lain yang disambungkan ke rangkaian yang sama, mengumpulkan bukti penting dan memecahkan sistem syarikat.

Perhatikan bahawa penipuan e-mel adalah tipuan yang sangat biasa digunakan dalam e-mel pancingan data ini. Dalam kebanyakan kes, pengguna akan melihat alamat e-mel yang asli, tanpa mengira ia palsu , dan mereka juga dapat melihat nama syarikat yang sering digunakan atau nama CEO / pengurus syarikat.

Oleh itu, walaupun e-mel itu kelihatan sah tetapi termasuk lampiran, yang terbaik adalah memeriksanya dengan perisian anti-malware atau alat dalam talian seperti Virus Total. Selanjutnya, sebelum mengklik pautan, arahkan tetikus anda ke atasnya untuk melihat URL sasaran sebenar di sudut kiri bawah tetingkap (atau di atasnya, bergantung pada aplikasinya).

Adakah VZWPIX adalah Domain Mencurigakan?

Domain mel Vzwpix.com sah, mempunyai catatan MX DNS yang tepat, dan dapat menerima e-mel baru. Algoritma versi IQPS ini diubah secara berkala dan sangat berguna untuk mengekalkan rekod . IQPS mengandungi penguji tinggi yang dapat menguji secara mencurigakan melalui sebarang penipuan. Anda harus sentiasa sedar jika anda menggunakan domain ini.

Soalan Lazim :pencil2:

1- Adakah Vzwpix virus?

Virus e-mel Vzwpix adalah perisian hasad yang boleh menjangkiti hos setelah mengklik pada mesej Verizon palsu. Dalam kebanyakan kes, pengguna menerima mesej dari alamat e-mel, yang terdiri daripada nombor telefon sepuluh digit palsu diikuti oleh @ vztext.com .

2- Bagaimana saya menghentikan e-mel Vzwpix?

Anda boleh menyekat mesej dari alamat e-mel melalui akaun MyVerizon anda dalam talian dengan menambahkan blok ke talian anda. Mesej penipuan ini boleh memberi kesan buruk kepada komputer kita dan dapat mematikannya dengan serta-merta jika kita mengklik pautan mereka.

3- Apa maksud Vzwpix com?

http://vzwpix.com , juga disebut pemesejan gambar dan video Verizon, adalah ciri yang membolehkan anda mengambil gambar atau merakam video 30 saat pada peranti anda dan mengirimkannya ke peranti atau alamat e-mel lain yang serasi.

4- Mengapa saya terus mendapat teks rawak dari e-mel?

Ia dipanggil spam. ia datang kepada anda sebagai pesanan SMS melalui e-mel pembawa selular anda ke gerbang teks. Sekiranya anda tidak perlu menerima mesej SMS dari akaun e-mel (beberapa sistem amaran automatik mungkin menggunakan kaedah ini), kemudian hubungi pembawa anda dan minta mereka mematikannya di pintu masuk mereka.

5- Adakah Vzwpix com laman web yang selamat?

Vzwpix adalah syarikat multimedia terkenal yang dibangunkan oleh Verizon. Ini adalah laman web yang selamat, tetapi ia merangkumi banyak penipu di dalamnya.

6- Bolehkah anda mendapat virus dari mesej teks?

Cukup dengan membuka dan membaca pesanan teks SMS tidak mungkin menjangkiti telefon anda, tetapi anda boleh mendapat virus atau perisian hasad jika anda memuat turun lampiran yang dijangkiti atau mengklik pautan ke laman web yang disusupi.

7- Bagaimana saya menyekat teks spam di iPhone saya?

Menyaring spam pada iPhone adalah mudah. Pergi ke Tetapan dan ketik Mesej. Tatal ke bawah ke Tapis Pengirim Tidak Dikenal dan aktifkan tetapannya.

8- Bagaimana saya menghentikan teks spam yang kotor?

Ketik "blok" menggunakan fungsi carian peranti anda. Untuk telefon Android, cari tiga titik di sudut kanan atas teks anda. Klik di atasnya dan pilih "Orang" dan "Pilihan." Seterusnya, pilih " Blok " untuk berhenti menerima mesej teks spam dari nombor tersebut.

9- Bagaimana saya melaporkan teks spam?

Sekiranya anda menggunakan peranti Android , anda boleh menyekat dan melaporkan teks spam. Buka aplikasi Mesej. Pilih dan tahan mesej yang ingin anda laporkan, tekan "Blok", kemudian "Laporkan Spam" dan "OK". Voila.

10- Apa itu vText?

vTeks membolehkan anda menghantar dan menerima mesej dari rakan masa anda. vText membolehkan anda menghantar mesej kepada rakan anda sama ada mereka dalam talian atau luar talian, supaya anda sentiasa berhubung.

KESIMPULAN:

Banyak pengguna telah melaporkan bahawa mereka mendapat e-mel dan teks spam. Ini kerana dalam telefon bimbit Verizon ada pilihan di mana orang boleh menghantar e-mel secara langsung dari mesej teks kepada anda.

artikel berkaitan

Apa itu VZWPIX? Bagaimanakah ia berfungsi? Spam E-mel VZWPIX