Pelukis dinding memainkan peranan penting dalam menjadikan rumah anda kelihatan hebat. Pelukis profesional menggunakan teknik melukis yang berkesan dan menyerlahkan penampilan rumah yang elegan. Oleh kerana mereka mempunyai pengalaman di lapangan, mereka dapat membimbing klien mereka dalam masalah lukisan yang berbeza.

Pelukis dinding

Pelukis dinding dalaman kediaman berhampiran saya adalah pakar dalam kedua-dua bahagian dalaman dan juga lukisan luaran. Ini adalah dua jenis lukisan yang berbeza dan berbeza antara satu sama lain dalam pelbagai cara. Ini berbeza dalam teknik mereka, tetapi alat dan jenis cat untuk masing-masing juga berbeza.

Ciri-ciri Pelukis Dinding Profesional:

Syarikat lukisan profesional melatih pelukis dinding mereka untuk melayani pelanggan mereka dengan kemahiran mereka yang sangat profesional. Beberapa ciri terpenting yang terdapat pada pelukis profesional disebutkan di bawah:

1. Pelukis Dinding Profesional mempunyai Rasa Estetik yang Hebat:

Pelukis dinding profesional membantu pelanggan memilih warna yang sesuai dan tema yang sesuai untuk kediaman mereka. Tidak kira sama ada anda bercadang untuk melukis seluruh rumah atau satu bilik, anda boleh mendapatkan pertolongan daripada mereka untuk menentukan tema yang sesuai untuk sebuah tempat.

Pelukis Dinding profesional

Pelukis dinding profesional membimbing pelanggan mereka dengan mempertimbangkan pelbagai faktor. Rasa estetika pelukis yang hebat dapat menghasilkan keajaiban di tempat anda.

2. Pelukis Dinding Profesional Berfungsi dengan Mempertimbangkan Butiran Minit:

Sebab utama mengapa orang mengupah pelukis dinding profesional adalah kerana mereka bekerja dengan mempertimbangkan sedikit perinciannya. Pelukis profesional menyiapkan laman web ini sebelum bekerja. Mereka membuang semua elemen berharga dari tempat itu sebelum memulakan lukisan .

Corak warna

Mereka membungkus elemen dan permukaan yang berbeza seperti papan elektrik, suis, pemegang pintu, bingkai tingkap, dan lain-lain. Menutupnya dengan aluminium atau bahan lain menyelamatkannya dari percikan dan titisan cat.

Pelukis dinding profesional melaksanakan semua tugas ini untuk memastikan keseluruhan proses melukis kemas dan kemas. Mereka memastikan lapisan cat melekat pada permukaan dengan cara yang betul. Mereka membersihkan semua bahagian tepi dan memastikan lapisan cat tetap rata.

3. Pelukis Dinding Profesional Mempunyai Kemahiran Berkomunikasi yang Hebat:

Pelukis dinding profesional mempunyai kemahiran komunikasi yang sangat baik. Ini memainkan peranan penting dalam membantu klien memenuhi semua tuntutan dan kehendak mereka. Sekiranya pelukis dinding tidak mempunyai kemahiran komunikasi yang baik, mereka tidak dapat memahami keperluan pelanggan dengan cara yang betul.

Pelukis dinding profesional dengan kemahiran komunikasi yang baik memahami perincian pelanggan walaupun pelanggan tidak menyatakannya dengan jelas. Pelukis dapat memberikan cadangan dan idea mereka kepada pelanggan, tetapi kata-kata dan keputusan akhir benar-benar berdasarkan pada klien.

4. Pelukis Dinding Profesional Mempunyai Kemahiran Pengurusan Masa:

Pelukis dinding profesional dilatih untuk menguruskan projek pada waktu tersebut. Ini menghasilkan penjimatan masa untuk kedua-dua pelanggan dan juga syarikat lukisan . Apabila syarikat memberikan perkhidmatan tepat pada waktunya, ini akan meningkatkan pelanggan dan dengan itu mempromosikan jenama.

Kemahiran mengurus masa sangat penting semasa melaksanakan sebarang tugas. Dalam kes lukisan, penyelesaian projek yang tepat pada masanya menghasilkan perkhidmatan yang cekap kepada pelanggan.

5. Pelukis Dinding Profesional Menggunakan Peralatan Yang Betul:

Permukaan yang berbeza memerlukan teknik melukis yang berbeza, dan dengan itu alat untuknya juga berbeza-beza. Pelukis profesional mempunyai pengetahuan terkenal mengenai teknik dan alat yang berbeza yang digunakan untuk melukis dinding.

Berus cat

Lebih-lebih lagi, mereka juga mengetahui pelbagai alat dan kedai dari mana ia dapat dibeli dengan harga yang efektif. Ini menghasilkan penjimatan wang untuk pelanggan kerana mereka tidak perlu membeli alat secara bebas.

Berbagai jenis alat yang digunakan oleh kawasan perumahan berhampiran saya termasuk penggelek , dulang cat, berus, kertas pasir, cangkuk, kain jatuhkan, tangga, dan sarung tangan.

6. Pelukis Dinding Profesional Biasa dengan Seluruh Proses Lukisan:

Cat bukan sahaja boleh dicirikan berdasarkan warnanya. Jenis cat yang berbeza berbeza antara satu sama lain berdasarkan kilauan, tekstur, masa pengeringan, kelikatan , dan faktor lain yang berkaitan.

Selain daripada faktor-faktor ini, penyegel, primer, kemasan, dan pernis juga berbeza dan boleh didapati dalam jumlah yang banyak. Orang biasa tidak dapat mengenal pasti perbezaan di antara mereka dan tidak dapat memperoleh produk terbaik dari pasaran.

Pelukis biasa dengan proses

Lebih-lebih lagi, mereka juga membimbing pelanggan mereka dengan menolong mereka memilih kombinasi yang tepat. Pelanggan boleh memilih cat yang tidak sesuai untuk permukaan tertentu, sehingga mengelupas, mencuci, dan retak. Ini memberikan gambaran buruk keseluruhan bilik.

Mempekerjakan pelukis dinding profesional menghasilkan keuntungan yang lebih besar kepada pelanggan. Pelukis profesional menggunakan produk berkualiti tinggi, yang menghasilkan hasil yang luar biasa.

7. Pelukis Dinding Profesional Membantu Anda Menjimatkan Wang:

Pelukis dinding profesional boleh memainkan peranan penting dalam membantu pelanggan mereka menjimatkan sejumlah besar wang. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, pelukis profesional membawa peralatan dan peralatan mereka sendiri, jadi pelanggan tidak perlu membayar semua keperluan penting ini.

Lebih-lebih lagi, mereka juga menghitung jumlah cat yang diperlukan sehingga cat atau wangnya tidak terbuang. Profesional ini pakar dalam mengira jumlah kos cat, peralatan, alat, kertas dinding, dan perkhidmatan lain yang berkaitan.

Hasilnya, pelanggan ini mengetahui jumlah perbelanjaan dan dapat menyesuaikannya mengikut anggarannya. Oleh itu, pengambilan pelukis profesional menghasilkan penjimatan wang.

8. Pelukis Dinding Profesional Membantu Anda Menjimatkan Masa:

Pelukis dinding profesional membantu pelanggan mereka menjimatkan masa penting mereka. Setelah tugas melukis diserahkan kepada syarikat lukisan tertentu, syarikat tersebut akan memastikan tanggungjawab untuk keseluruhan projek tersebut.

Dengan menyerahkan tugas syarikat, klien akan bebas dan tidak perlu memeriksa setiap aktiviti. Dia benar-benar boleh bergantung pada perkhidmatan mereka dan dengan demikian dapat meneruskan kehidupan rutinnya.

Lebih-lebih lagi, mereka juga membersihkan laman web ini sebelum akhirnya meninggalkannya. Ini mengakibatkan menjimatkan masa untuk klien kerana dia tidak perlu meluangkan waktu yang sangat berharga untuk menjadikan tempat itu kemas, bersih, rapi, dan bebas dari sampah.

Bagaimana Mengecat Bilik?

Permulaan DIYers dan pengubahsuaian berpengalaman juga menikmati melukis bilik. Bagaimanapun, ia agak tidak menyakitkan, murah, dan mudah diperbaiki jika ada yang salah. Namun, sebelum anda mengambil roller dan bergolek, pastikan anda mempunyai strategi dalam fikiran. Teruskan membaca untuk belajar melukis bilik dan langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk memastikan pekerjaan yang baik.

:white_check_mark: Mulakan dengan membayangkan bagaimana anda mahu produk jadi kelihatan, dan ingat bahawa anda tidak terhad kepada empat dinding dengan warna yang sama. Pertimbangkan untuk melukis dinding aksen dengan warna terang dengan menggunakan nada atau cat yang serupa untuk menonjolkan cetakan. Jangan teragak-agak untuk melihat apakah bumbung mungkin memerlukan kerja kosmetik juga.

:white_check_mark: Warna akan berkelakuan berbeza dalam pencahayaan yang berbeza, jadi anda perlu mengujinya di ruangan. Periksa warnanya untuk melihat apakah warna tersebut muncul di dalam bilik pada pelbagai waktu sepanjang hari. Banyak laman web syarikat cat kini mempunyai pilihan yang membolehkan anda memuat naik gambar bilik anda.

:white_check_mark: Setiap pendekatan berbeza, dan bergantung pada warna yang anda pilih dan keadaan dinding, anda memerlukan bahan yang berbeza:

Alat lukisan dinding

  • Kertas pasir
  • Pita pelukis
  • Cat
  • Penggelek cat
  • Tiang sambungan roller cat
  • Jatuhkan kain
  • Dulang cat
  • Kain buruk

:white_check_mark: Menurut Carl Minchew, naib presiden kejuruteraan warna dan seni bina di Benjamin Moore, peraturan umum untuk melukis bilik tidur utama atau bahagian luar rumah anda adalah satu galon per 400 kaki persegi. Walau bagaimanapun, ini hanyalah garis panduan kasar: Menggunakan kalkulator cat untuk mendapatkan angka yang lebih tepat, yang anda perlukan untuk projek besar.

Cara melukis bilik

:white_check_mark: Asas pigmen yang lebih gelap biasanya memerlukan lebih banyak lapisan cat daripada warna yang lebih ringan. Sebelum mengecat dinding dengan warna cerah, tambahkan primer berwarna kelabu ke permukaan. Menurut Minchew, semakin glossiernya, semakin baik had liputannya, tetapi tidak akan mempengaruhi jumlah gelen yang anda perlukan.

:white_check_mark: Sekiranya anda tidak mahu menghancurkan sofa kesayangan anda atau mengeluarkan sesuatu dari bilik, tolak sesuatu ke tengah jika anda tidak mempunyai cukup ruang. Tutup barang dengan kain jatuhkan atau selimut plastik ringan, dan lantai dengan yang sama. Tambahkan gulungan pita pelukis ke sudut ruangan, cetakan pondasi dan mahkota, dan selongsong pintu dan tingkap, selamatkan dengan pisau dempul jika perlu. Anda harus melewatkan perekaman sepenuhnya jika anda mempunyai meterai yang bagus sehingga cat tidak masuk ke bawah pita dan cat itu bersih setelah dikeringkan. Untuk menahan soket dan suis lampu yang luar biasa, potong penutupnya dan tutup dengan pita pelukis.

:white_check_mark: Kacau cat dengan kayu cat kayu dan kacau semula seperti yang diperlukan semasa proses. Sekiranya anda menggunakan lebih daripada satu galon cat, campurkan bekas ke dalam baldi besar sekiranya terdapat perbezaan warna.

:white_check_mark: Seterusnya, cat dinding berwarna terang bersebelahan. Mulakan di bahagian atas bilik dan jalankan ke bawah, bermula dengan siling. Rancang tiga lapisan cat terbaru jika anda menutup dinding gelap dengan warna yang lebih ringan. Warna gelap akan menyembunyikan cat yang lebih ringan yang telah sampai ke sana. Satu dinding pada satu masa mesti diketuk. Dari atas ke bawah, gunakan sikat untuk "memotong" di atas cetakan dan sudut. Menggunakan pukulan panjang dalam corak W ketika menggunakan cat dengan roller untuk memastikan liputan yang mencukupi. Tanggalkan pita pelukis dan tunggu sehingga dinding kering sebelum melukis permukaannya.

:white_check_mark: Buka tingkap dan gunakan kipas untuk memastikan bilik sentiasa berventilasi dengan baik semasa projek. Sekiranya hari lembap, cat menjadi lebih lama sehingga kering. Menjaga bilik agar sentiasa panas dan kipas berjalan dapat mempercepat proses pengeringan.

:white_check_mark: Anda telah menambah beberapa lapisan, jadi belum tiba masanya untuk berehat. Keluarkan semua pita pelukis dan kumpulkan kain jatuhkan, periksa bahawa semua titisan atau splatters kering sepenuhnya sebelum memindahkannya. Berus untuk cat berasaskan susu getah dan air harus dicuci dengan sabun dan air, sementara berus untuk cat berasaskan minyak harus dibersihkan dengan alkohol mineral. Pembersihan dan pembentukan semula bulu boleh dilakukan dengan menggunakan sikat pelukis.

:white_check_mark: Tempoh masa yang diperlukan untuk menyelesaikan projek anda dikira berdasarkan ukuran bilik, teknik yang anda gunakan untuk melukis, dan tahap kemampuan anda. Contohnya, mengecat siling dan memotong dengan warna gelap akan memakan masa lebih lama daripada mengecat dinding dengan warna yang neutral. Beberapa ruang mungkin selesai dalam beberapa jam, sementara yang lain boleh memakan masa beberapa hari. Pastikan anda mempersiapkan lebih banyak masa daripada yang anda jangkakan, dan jangan lupa untuk merancang dan membersihkan.

Ringkasan Pelukis dinding memainkan peranan penting dalam meningkatkan penampilan rumah anda. Pelukis profesional menggunakan kaedah melukis yang cekap untuk menjadikan rumah biasa kelihatan cantik. Mereka akan memberi nasihat kepada pelanggan mereka mengenai pelbagai masalah lukisan kerana mereka mempunyai kepakaran dalam bidang ini.

Soalan Lazim

Terdapat banyak persoalan dalam fikiran semua orang mengenai pelukis dinding dan lukisan dinding. Ini adalah jawapan kepada beberapa soalan yang sering diajukan.

1. Apakah cat dinding yang betul?

Cat lateks adalah sejenis cat yang digunakan untuk melukis dinding. Kerana kemudahan pembersihan dan jangka hayat yang tahan lama, cat lateks adalah bentuk cat yang paling banyak digunakan dan digemari. Oleh itu, ia kurang terdedah kepada pudar dan bernafas lebih banyak daripada minyak, menyebabkan cat kurang melepuh. Untuk sebahagian besar penggunaan dinding dan isi rumah, pelukis lebih suka cat lateks.

2. Berapakah kos untuk mengupah pelukis untuk satu bilik?

Kos mengecat bahagian dalam rumah antara $ 1.50 hingga $ 3.50 setiap kaki persegi. Menurut Smart Asset, apabila lantai, dinding, dan trim dimasukkan, kosnya meningkat menjadi $ 3 hingga $ 4 per kaki persegi. Setelah mengumpulkan petua dari syarikat lukisan ternama, anda dapat mengetahui bahawa melakukan pekerjaan itu sendiri lebih murah. Anda mesti menyedari kemampuan untuk menyelesaikan misi, akses ke tempat tinggi, alat, dan kepentingan yang anda letakkan di rumah anda.

3. Berapa banyak cat yang diperlukan kawasan 12x12?

Kawasan seluas 12x12 dengan dinding setinggi 8 kaki akan memerlukan sekitar 1.5 gelen cat. Rata-rata, pelukis mengenakan bayaran $ 300 hingga $ 1,000 setiap bilik, bergantung pada ukurannya. Kos melukis bilik 12x12 antara $ 400 hingga $ 950.

4. Adakah perlu membasahi kuas cat anda sebelum melukis?

Sekiranya anda akan menggunakan lapisan getah, basahi sikat dengan air terlebih dahulu, atau gunakan alkohol semula jadi jika anda akan menggunakan cat berasaskan minyak. Kelembapan yang tersisa kemudiannya dapat dikeluarkan dari berus, membiarkannya lembap tetapi tidak berlumpur. Langkah ini akan membantu lekatan cat ke permukaan dan membuat aplikasi lebih halus.

5. Adakah mengupah pelukis yang mahir bernilai?

Anda mungkin tergoda untuk mengecat dalaman atau luaran rumah anda, tetapi pilihan ini biasanya memerlukan lebih banyak masa dan sumber dalam jangka masa panjang. Menyewa pelukis yang mahir sememangnya merupakan pelaburan yang baik, jadi anda boleh yakin bahawa projek ini akan disiapkan pada kali pertama.

6. Bagaimana anda dapat mengetahui berapa banyak warna yang anda perlukan untuk dinding?

Gandakan ketinggian dinding dengan lebar dinding untuk mendapatkan luas dinding. Oleh kerana satu galon cat menempati 350 kaki persegi, pengiraannya membahagikan rakaman persegi sebenarnya dengan 350. Sekiranya anda menyesuaikan bilangan lapisan cat yang anda perlukan, pengiraan cat akan dikemas kini.

7. Semasa melukis, adakah anda menggulung atau memotong terlebih dahulu?

Sebelum melancarkan cat pada permukaan kunci, potong di sudut. Bermula sekitar dua panjang berus dan melukis ke sudut, cat semua sisi setiap sudut. Cat hendaklah disapu dengan berus 2 atau 3 inci. Sebelum atau selepas menggulung, anda boleh memotong bahagian sekelilingnya.

8. Warna apa yang menjadikan bilik kelihatan lebih besar?

Gunakan nada lembut seperti warna putih, biru, dan hijau untuk hasil terbaik, dan perhatikan bahawa bilik yang lebih terang terdengar lebih besar dan lebih mesra. Dan inilah tip bonus: Gunakan rona yang lebih ringan untuk hiasan dinding dan cetakan daripada yang anda lakukan untuk dinding anda.

9. Semasa melukis, bagaimana anda mengelakkan sapuan berus?

Pastikan berus berada pada sudut pada bahagian ketika menggunakan cat, dan bukannya lurus ke atas dan ke bawah. Sebaiknya gunakan berus lembut untuk mengaplikasikan cat ke permukaan daripada yang kasar. Petua lain yang berguna adalah mencelupkan hujung berus dalam sedikit air sebelum menjatuhkannya ke cat.

10. Adakah lebih baik melukis dengan roller atau berus?

Oleh kerana permukaan lut roller mengandungi lebih banyak cat dan mengedarkan lapisan cat yang lebih halus daripada berus, ia lebih menjimatkan kos daripada berus. Semakin pendek panjang filamen, kira-kira 10mm, dindingnya lebih halus, tetapi secara umum, lebih mudah menggunakan roller untuk filamen panjang.

Kesimpulan:

Dengan menyewa pelukis dinding profesional, seseorang dapat memperoleh ketenangan ketika mereka mengambil alih keseluruhan proses. Ini memberi kelonggaran dan keselesaan kepada pelanggan, yang sebaliknya tidak mungkin dilakukan jika seseorang memutuskan untuk mengecat kediamannya sendiri. Oleh itu, seseorang mesti mengupah pelukis dinding profesional dari syarikat ternama untuk mendapatkan perkhidmatan terbaik.

artikel berkaitan

Bagaimana memilih perkhidmatan melukis bilik tidur?

Apakah perkhidmatan yang disediakan oleh kontraktor lukisan dalaman?

Bagaimana cara melukis bilik dengan cepat dan bebas masalah?

Ahli Tangan

Diluluskan oleh Saira Imran