Panggilan Walmart dalam nombor sakit adalah 1-800-775-5944. Apabila ada rakan sekerja Walmart merasa rendah maka dia boleh menghubungi nombor ini secara langsung.

SEJARAH WALMART

Walmart, sebelumnya dikenali sebagai "Walmart Discount City store, Inc." adalah syarikat peruncit multinasional Amerika. Syarikat peruncit ditemui oleh Sam Walton pada 2 Julai 1962, sekitar 58 tahun yang lalu, di Rogers, Arkansas. Walmart mengendalikan rangkaian kedai diskaun, pasar raya besar dan kedai runcit. Ibu pejabat Walmart terletak di Bentonville, yang merupakan bandar kesembilan terbesar di Arkansas, Amerika Syarikat. Walmart dimulakan sebagai sebuah kedai diskaun kecil yang menjual lebih banyak dengan lebih sedikit wang. Kini sekitar 50 tahun kemudian, ia telah menjadi syarikat runcit terbesar di dunia.

Menurut laporan yang diterbitkan pada 31 Oktober 2020, Walmart telah menubuhkan 11,510 kedai dan kelab di 27 negara, dengan 56 nama yang berbeza, misalnya, "Walmart de México y Centroamérica" ​​di Amerika Tengah dan Mexico, "Flipkart Wholesale" di India, "Asda StoreLtd." di United Kingdom. Setiap minggu, lebih daripada 265 juta pelanggan mengunjungi kedai Walmart dan laman webnya di seluruh dunia.

SAM WALTON

Samuel Moore Walton, yang biasanya dikenal sebagai Sam Walton, dilahirkan pada 19 Mac 1918, di Kingfisher, Oklahoma. Untuk beberapa jangka masa, Sam Walton adalah orang terkaya di Amerika. Dia juga mendapat penghormatan kerana bekerja di bidang runcit pada tahun 1992. Dia menerima Pingat Kebebasan Presiden dari presiden ketika itu, George HW Bush, hanya satu bulan sebelum kematiannya. Sebuah majalah perniagaan Amerika "Forbes" mendakwa Sam Walton sebagai orang terkaya Amerika Syarikat dari tahun 1982-1988

PEKERJAAN DI KEDAI SUPER WALMART

Menurut "penghitungan terbaru Fortune Global 500", Walmart telah menjadi syarikat terbesar di dunia dengan menyatukan pendapatan 2019 dengan AS $ 514.405 bilion. Majalah itu mendakwa berita itu pada 10 Ogos 2020. Ia juga menjadi majikan swasta terbesar di dunia dengan 2.2 juta pekerja yang bekerja di seluruh dunia dan sekitar 1.5 juta pekerja yang bekerja di Amerika Syarikat sahaja. Di AS, lebih daripada 75% kakitangan Walmart bekerja sebagai anggota pasukan sambilan , tetapi pada tahun ini - 2020, lebih daripada 200,000 pekerja dinaikkan pangkat menjadi tanggungjawab yang lebih besar dan jelas, sekarang mereka mendapat pakej gaji yang baik.

Walmart Amerika Syarikat 'penuh dan separuh masa pekerja s mendapat purata $ 14.00, setiap jam. 61,000 treler, 6,100 traktor dan lebih daripada 7,800 pemandu bekerja di bawah syarikat ini. Walmart begitu besar sehingga Walmart menghidupkan semula elektronik setiap minggu di gedungnya.

Walmart adalah tempat peluang besar. Pekerjaan di Walmart adalah peluang besar untuk membina kerjaya . Mereka melatih anda dan membuat anda belajar lebih banyak. Walmart membolehkan anda berkembang dengan memberi cabaran, peluang belajar dan mentor. Mereka sentiasa mendorong anda untuk berinovasi.

KEDAI WALMART DI SELURUH DUNIA

Walmart beroperasi di Amerika Syarikat dan di lebih daripada lima belas negara lain, termasuk:

 • China

 • Argentina

 • Kanada

 • Jepun

 • India

 • Inggeris

 • Cili

 • Afrika Selatan

 • Botswana

 • Lesotho

 • Ghana

 • Mexico

 • Honduras

 • Kenya

 • Malawi

 • Zambia

 • Uganda

 • Namibia

 • Tanzania

 • El Salvador

 • Guatemala

 • Nicaragua

 • Swaziland

 • Costa rica

 • Mozambik

Maklumat mengenai Walmart di beberapa negara yang diberikan di atas adalah berikut;

WALMART DI CHINA

Walmart di China pertama kali ditubuhkan pada tahun 1996, di Shenzhen dan sekarang jumlahnya meningkat 435 orang, dengan 96,600 rakan sekerja bekerja di kedai Walmart. Jualan bersih Walmart China adalah sekitar 10.67 bilion Dolar AS.

WALMART DI JEPUN

Walmart dinamakan sebagai Seiyu di Jepun. Ia ditubuhkan pada tahun 1963. Merupakan salah satu rangkaian pasar raya terbesar di Jepun. Jumlah unit runcit Seiyu di Jepun lebih daripada 300.

WALMART DI CHILE

Kedai pertama Walmart yang beroperasi di Chile adalah pada tahun 2009. Ibu pejabatnya adalah di Santiago. Walmart mempunyai 364 kedai dan 45,900 pekerja.

WALMART DI INDIA

Walmart di India dipanggil sebagai Flipkart. Kedai pertamanya dibuka pada tahun 2009, di Amritsar. Walmart mengendalikan 28 unit peruncit dengan jumlah pekerja 5,200.

WALMART DI RAKYAT BERSATU

Walmart menubuhkan kedai pada tahun 1999 dengan nama Asda. Ia telah menjadi pasar raya kedua terbesar di Britain dengan 631 kedai runcit dan lebih daripada 140,000 syarikat bersekutu. Ia melayani lebih daripada 18 juta pelanggan setiap minggu.

WALMART DI KANADA

Walmart Canada ditemui pada 17 Mac 1994. Walmart adalah syarikat peruncit kedua terbesar di Kanada berdasarkan hasil. Walmart mempunyai 408 kedai di Kanada.

WALMART DI AFRIKA SELATAN

Walmart menamakan kedai-kedai di Afrika Selatan sebagai "Massmart", yang ditemui pada tahun 2011. Syarikat ini mengendalikan lebih daripada 423 kedai di Afrika Selatan. Jumlah pekerja Massmart adalah 48,000.

WALMART DI MEXICO

Kedai pertama Walmart yang dibuka di luar Amerika Syarikat adalah di Mexico pada tahun 1991. Walmart di Mexico dan Amerika Tengah disebut sebagai Walmart de México y Centroamérica atau sekadar Walmex. Ia telah menubuhkan 2599 kedai dan terdiri daripada 239,000 pekerja di Mexico dan Amerika Tengah.

PANGGILAN WALMART DALAM NOMBOR SICK

Kesihatan selalu penting untuk bekerja. Rasa rendah diri atau tidak sihat selalu menjadi alasan utama pekerja mengambil cuti. Sebilangan keadaan perubatan tidak membenarkan anda bekerja untuk jangka masa pendek atau kadang-kadang panjang. Oleh itu, jika anda bekerja di Walmart dan baru bekerja, maka persoalan yang timbul di fikiran anda adalah seperti bagaimana memanggil orang sakit di Walmart. Oleh itu, izinkan saya memberitahu anda, anda mempunyai cara untuk memanggil orang sakit di Walmart.

DENGAN PANGGILAN

Panggilan Walmart dalam nombor sakit adalah 1-800-775-5944. Nombor tersebut tersedia untuk rakan sekerjanya untuk melaporkan ketidakhadiran yang tidak dijadualkan atau tiba-tiba. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Hubungi talian kecemasan rasmi Walmart iaitu 1-800-775-5944, anda akan mendengar sistem suara automatik.

 2. Ia akan meminta anda memasukkan nombor Pengenalan Walmart (WIN).

 3. Kemudian nama anda, hari lahir anda, nombor kedai anda tempat anda bekerja.

 4. Akhirnya, mereka akan meminta alasan anda memanggil orang sakit.

 5. Kemudian, sistem automatik akan memberi anda kod pengesahan. Tulis nombor yang perlu diingat.

 6. Kemudian panggilan anda akan disambungkan ke kedai dan jabatan anda secara automatik.

 7. Anda boleh bercakap dengan pengurus anda dan menerangkan alasannya untuk berhenti.

DENGAN LAPORAN ONLINE

Sekiranya anda tidak suka membuat panggilan, anda juga boleh berhubung dengan Walmart melalui laman web rasminya. Cukup buka laman web dan laporkan ketidakhadiran dalam talian. Lakukan langkah-langkah berikut untuk memanggil dalam keadaan sakit.

 1. Log masuk ke akaun pekerja WalmartOne.

 2. Setelah log masuk, klik pada tab KERJA yang terdapat di bahagian maklumat peribadi anda.

 3. Klik pada menu tiga titik di sebelah kanan.

 4. Pilih pilihan "Laporkan Ketidakhadiran".

 5. Sistem automatik Walmart akan mengisi anda MENANG dan maklumat pekerjaan lain dengan sendirinya.

 6. Ini akan menunjukkan kepada anda pilihan seperti, adakah ini terlambat atau tidak hadir atau jika ada penyakit atau kecederaan.

 7. Klik pilihan yang sesuai dengan anda dan terangkan masalah anda dan tekan kirim.

 8. Nombor pengesahan akan muncul di skrin anda, perhatikan yang perlu diingat.

MENGIKUT NOMBOR SEDGWICK

Selain daripada ini, ia juga memberikan nombor Sedgwick-nya iaitu 800-492-5678. Waktu untuk Sedgwick adalah 7:00 AM hingga 7:00 PM Tetapi, memanggil antara 8:00 AM hingga 5:00 PM pada hari kerja dan 8:00 AM hingga 4:00 PM pada hari Sabtu adalah lebih baik. Hubungi sahaja nombor tersebut dan beritahu mereka mengenai masalah anda dan alasan anda tidak hadir atau pergi. Sedgwick's sebenarnya adalah sistem telefon automatik yang akan memindahkan panggilan anda ke kemudahan anda atau ke talian maklumat bersekutu Walmart, jika perlu.

Sedgwick juga memberi anda nombor faksnya, iaitu 859-264-4372 atau 859-280-3270. Ia juga menyediakan e-melnya yang [dilindungi e-mel] . Kirimkan mereka untuk melaporkan masalah, minta mereka memberi anda cuti atau minta mereka menyelesaikan pertanyaan anda. Anda juga boleh melaporkan cuti melalui My Sedgwick.

 1. Log masuk ke akaun Sedgwick anda.

 2. Laporkan cuti sakit atau masalah lain.

 3. Atau, di sini anda juga boleh melaporkan mengenai ketibaan lewat atau sisa awal.

Syarikat bersekutu mesti melaporkan ketidakhadiran melalui Sedgwick dalam masa dua hari dari ketidakhadiran tersebut.

DENGAN MEMANGGIL JABATAN HR

Sekiranya anda tidak mahu bercakap dengan pengurus anda, cukup hubungi 1800, panggilan akan dialihkan terus ke pejabat HR, laporkan ketidakhadiran anda kepada mereka. Mereka akan memberitahu kedai anda. Hubungi mereka antara jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang

RINGKASAN: Anda boleh memanggil orang sakit di Walmart dengan 4 cara. Anda boleh menyambung ke Walmart dengan nombor yang disebutkan di atas. Ia juga menyediakan sumber dalam talian untuk digunakan oleh pekerja untuk ketidakhadiran yang tidak dijadualkan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Berikut adalah beberapa soalan lazim yang menarik berkaitan dengan panggilan Walmart dalam nombor sakit yang biasanya ditanyakan oleh pekerja Walmart. Panggilan Walmart dalam nombor sakit dan nombor panggilan Walmart kedua-duanya boleh digunakan untuk memanggil tujuan sakit atau kerana mempunyai cuti kecemasan.

Mengapa Walmart memotong waktu 2020?

Walmart memotong waktu operasi di kedai mereka untuk memberi pekerja tambahan masa untuk mengisi semula rak dan membersihkan di tengah wabak tersebut.

Adakah Walmart menaikkan gaji pada tahun 2020?

Menurut laporan itu, syarikat itu telah meningkatkan gaji 165,000 pekerja setiap jam. Walmart telah meningkatkan gaji permulaan pekerja dari $ 11 sesaham kepada $ 15 sejam.

KESIMPULAN

Walmart adalah syarikat peruncit multinasional terbesar di dunia, yang dijumpai pada tahun 1962. Walmart mengendalikan kedai di 27 negara yang berbeza, menawarkan perkhidmatannya kepada lebih daripada 265 juta pelanggan, setiap minggu.

Untuk melaporkan sakit di Walmart, ia telah memberikan nombor rasmi dan nombor Sedgwick kepada pekerjanya, yang juga dipanggil panggilan walmart dalam nombor sakit, Associates juga boleh log masuk ke laman web rasmi Walmart.

LIHAT JUGA

Bagaimana menjana wang dalam talian pada tahun 2021 Pekerjaan yang boleh menjadikan anda kaya Pukul berapa Pusat Wang Walmart Tutup?