Kod majikan Walmart: 10108. Dail 18003675690;

Kod majikan Walmart 10108 Untuk mengesahkan pengambilan pembantu Walmart: Hubungi 1-800-367-5690. Diberikan kod majikan Walmart: 10108 .

Kod majikan Walmart:

Kod majikan Walmart

Kod majikan Walmart: 10108

Walmart Inc. (/ ˈWɔːlmɑːrt /; dahulunya WalMart Stores, Inc.) adalah syarikat runcit multinasional Amerika yang mengendalikan rangkaian pasar raya besar (juga dikenali sebagai supercenters), kedai serbaneka dan kedai runcit Amerika di Bentonville, Arkansas. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1962 oleh Sam Walton di Rogers, Arkansas, dan diperbadankan pada 31 Oktober 1969, di bawah Akta Ibu Pejabat Delaware. Dia juga memiliki dan mengendalikan gudang runcit Sam's Club. Sehingga April 2021, Wal-Mart mempunyai 10,526 kedai dan kelab di 24 negara.

Di 48 negara yang beroperasi dengan 48 nama yang berbeza, syarikat ini beroperasi dengan nama Walmart di Amerika Syarikat dan Kanada, dengan nama Walmart de México y Centroamérica di Mexico dan Amerika Tengah, dan nama Flipkart Wholesale di India. Chile, Kanada, dan Afrika Selatan: Sejak Ogos 2018, Walmart hanya memegang saham minoriti di Walmart Brazil , yang diganti namanya menjadi Grupo Big pada bulan Ogos 2019 dan memegang 20% ​​saham syarikat. s dan syarikat pelaburan swasta Advent International, yang memegang 80% saham syarikat.

Menurut Fortune Global 500 2020, Wal-Mart adalah syarikat berpendapatan tertinggi di dunia, dengan pendapatan AS $ 548,743 juta. Ia mempunyai 2.2 juta pekerja dan merupakan majikan swasta terbesar di dunia. Diuruskan oleh spesies Walton. Pewaris Sam Walton memegang lebih daripada 50% saham Wal-Mart melalui syarikat induk Walton Enterprises dan ekuiti yang berasingan. Wal-Mart adalah peruncit runcit terbesar di Amerika Syarikat pada tahun 2019, dan 65% daripada penjualan Wal-Mart AS $ 510,329 bilion berasal dari kedai AS.

Pada tahun 1972, saham Wal-Mart diperdagangkan secara terbuka di New York. Pada tahun 1988, ia merupakan peruncit yang paling menguntungkan di dunia. Pada bulan Oktober 1989, ia menjadi syarikat terlaris di Amerika Syarikat. Pada mulanya, syarikat ini secara geografis terbatas di wilayah Midwest selatan dan bawah, tetapi pada awal tahun 1990-an, syarikat itu mempunyai perniagaan dari pantai ke pantai. Sam's Club dibuka. Ditubuhkan di New Jersey pada bulan November 1989, kedai California pertama dibuka di Lancaster pada bulan Julai 1990. Wal-Mart dibuka di York, Pennsylvania pada bulan Oktober 1990 dan merupakan kedai perdana pertama di Timur Laut. Hasil pelaburan Wal-Mart di luar Amerika Syarikat bercampur; operasi dan anak syarikatnya di Kanada, Inggeris, Amerika Tengah, Amerika Selatan, dan China sangat berjaya, tetapi syarikat mereka di Jerman, Jepun, dan Korea Selatan telah gagal.

Sejarah awal:

1945-1969:

1945 Sam Walton, seorang ahli perniagaan, dan bekas pekerja JCPenney membeli cawangan perniagaan Ben Franklin dari Butler Brothers. Matlamat utama mereka adalah menjual produk dengan harga yang rendah untuk mendapatkan lebih banyak penjualan dengan harga yang berpatutan. Penurunan margin keuntungan menggambarkannya sebagai perang salib oleh pengguna. Dia mengalami kemunduran kerana harga yang sangat tinggi untuk membeli dan menyewa kedai, tetapi dia mendapati bahawa kos pembekal lebih rendah daripada kedai lain, dan peratusan pertumbuhan penjualan melemah. kewujudannya. Dengan pendapatan 105,000 dolar AS , tahun kedua meningkat menjadi 140,000 dolar AS, dan tahun kedua meningkat menjadi 175,000 dolar AS.

Pada tahun kelima, penjualan perniagaan adalah AS $ 250,000. Lokasi, Walton tidak setuju dengan pengubahsuaian, jadi dia membuka sebuah kedai baru di 105 N. Main Street di Bentonville dan menamakannya Walton's Five and Dime. Kedai ini sekarang dikenali sebagai Muzium W Almat. Pada 2 Julai 1962, Walton membuka kedai Walmart Discount City yang pertama di 719 W.Walnut Street di Rogers, Arkansas. Reka bentuknya diilhamkan oleh Anne dan Hope, yang dikunjungi oleh Walton pada tahun 1961, dan Harry B. Cunningham, pengasas Kmart. Bangunan ini pada masa ini menempatkan sebuah kedai perkakasan dan sebuah kedai antik , dan kedai No. 1 telah berkembang menjadi pusat tumpuan beberapa blok di sebelah barat, yang terletak di 2110 W. Walnut Street. Dalam lima tahun pertama, syarikat itu berkembang ke 18 kedai di Arkansas dan mencapai penjualan $ 9 juta. Pada tahun 1968, dia membuka kedai pertamanya di luar Arkansas. Di Sexton, Missouri, dan Claremore, Oklahoma.

1969-1990:

Penubuhan dan pertumbuhan sebagai kekuatan serantau didirikan sebagai WalMart, Inc. Pada 31 Oktober 1969, dinamakan semula sebagai WalMart Stores, Inc.

Pada tahun 1970. Pada tahun yang sama, syarikat ini membuka pejabat kediaman. Dan pusat pengedaran pertama di Bentonville, Arkansas. Ia mempunyai 38 kedai, 1,500 pekerja, dan penjualan $ 44,2 juta .

Syarikat ini memulakan perdagangan saham sebagai syarikat awam pada 1 Oktober 1970 dan tidak lama kemudian menjadi saham awam di Bursa Saham New York. Pembahagian saham pertama berlaku pada bulan Mei 1971, dan harga sesaham adalah $ 47. Pada masa itu, Wal-Mart beroperasi di lima negeri: Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri, dan Oklahoma; di Tennessee pada tahun 1973, dan Kentucky dan Mississippi pada tahun 1974. Ketika syarikat itu berpindah ke Texas pada tahun 1975, terdapat 125 kedai, 7.500 pekerja, dan jumlah penjualan $ 340.3 juta.

Wal-Mart terus berkembang pesat pada tahun 1980-an. Rangkaian satelit syarikat juga siap awal tahun ini, melabur $ 24 juta untuk menghubungkan semua suara, data, dan penyimpanan video sehala ke pejabat Bentonville. Pada masa itu, syarikat itu memiliki jaringan satelit swasta terbesar, dan markas syarikat dapat melacak inventori dan penjualan dan segera berhubungan dengan bisnis. Pada tahun 1984, Sam Walton mula memperoleh 6% hingga 40% produk syarikat dari China. Pada tahun 1988, Walton meletak jawatan sebagai CEO dan digantikan oleh David Vidrio. Walton masih berfungsi sebagai ketua dewan. Pada tahun yang sama, pasar raya Wal-Mart pertama dibuka di Washington, Missouri. Melalui penyertaan gedung serbaneka, syarikat itu mengungguli Toys R Us dalam perniagaan mainan pada tahun 1998.

1990-2005:

Industri runcit muncul sebagai syarikat multinasional:

Walaupun Wal-Mart adalah peruncit ketiga terbesar di Amerika Syarikat, pada akhir 1980-an, Wal-Mart lebih menguntungkan daripada pesaingnya Kmart dan Sears. Menjelang tahun 1990, ia merupakan peruncit terbesar di Amerika Syarikat. Jualan di Amerika Syarikat. Wal-Mart tidak membuka cawangan di Pantai Barat atau Timur Laut sehingga musim panas tahun 1990 (kecuali satu-satunya Sam's Club di New Jersey, yang dibuka pada bulan November 1989), tetapi membuka kedai pertamanya di California pada bulan Julai dan Oktober pada tahun yang sama. Bulan United Pennsylvania, atau pertengahan tahun 1990-an, adalah peruncit paling berkuasa di Amerika Syarikat, berkembang ke Mexico pada tahun 1991 dan Kanada pada tahun 1994. Membeli-belah pada tahun 1995.

Organisasi ini juga memulakan kedai di luar Amerika Utara. Ia memasuki Amerika Selatan pada tahun 1995 dan membuka kedai di Argentina dan Brazil. Pada bulan Julai 1999, Eropah memperoleh Asda di United Kingdom dengan harga AS $ 10 bilion.

Pada tahun 1997, Walmart dicatatkan pada Dow Jones Industrial Average. dan bekalan. H. Lee Scott menjadi Presiden dan CEO Wal-Mart pada tahun 2000 ketika pendapatan syarikat meningkat menjadi AS $ 165 bilion. Pada tahun 2002, ia disenaraikan sebagai syarikat terbesar di Fortune 500 di Amerika Syarikat untuk pertama kalinya dengan penjualan 219.8 bilion dolar AS dan keuntungan dolar AS.

Ketika Wal-Mart dengan cepat menjadi syarikat terbesar di dunia, banyak pengkritik bimbang kesannya terhadap masyarakat setempat, terutama di bandar-bandar kecil dengan banyak perniagaan yang mesra keluarga. Terdapat banyak kajian mengenai kesan ekonomi Wal-Mart ke bandar-bandar kecil dan bandar-bandar tempatan. Kenneth Stone, seorang profesor ekonomi di Iowa State University, mendapati dalam salah satu kajian bahawa beberapa bandar kecil mungkin kehilangan hampir separuh perniagaan runcit mereka dalam sepuluh tahun sejak menjalankan Walmart. Membandingkan perubahan yang dilihat di kedai-kedai bandar kecil pada masa lalu, termasuk pengembangan kereta api, pembuatan katalog Sears Roebuck, dan penciptaan pusat membeli-belah, kesimpulannya adalah bahawa pekedai yang menyesuaikan diri dengan perubahan di pasaran runcit telah berjaya sejak itu.

Ini mungkin kedatangan Wal-Mart. Kajian lanjutan yang dilakukan dengan kerjasama Mississippi State University mendapati bahawa "terdapat kesan positif dan negatif terhadap perniagaan yang ada di kawasan di mana pusat super baru itu berada. Setelah Badai Katrina pada bulan September 2005, Wal-Mart menggunakan rangkaian logistiknya untuk menganjurkan bantuan bencana yang cepat, menyumbang US $ 20 juta, 1,500 trak barang, dan 100,000 makanan runcit dan berjanji akan menyediakan pekerjaan untuk semua orang.

Kajian bebas yang dilakukan oleh Stephen Horwitz dari University of San Lorenzo, seorang pekerja yang terlantar, mendapati bahawa Walmart, Home Depot, dan Lowe menggunakan pengetahuan tempatan mereka mengenai rantaian bekalan, infrastruktur, pembuat keputusan, dan sumber lain untuk menyimpan bekalan dan membuka kedai lebih awal. Agensi Pengurusan Kecemasan Persekutuan (FEMA) telah mula bertindak balas. Walaupun syarikat itu dipuji secara meluas kerana tindak balas cepat terhadap kritikan FEMA , beberapa pengkritik dengan cepat menunjukkan bahawa masalah hubungan buruh syarikat masih ada.

2005-2010:

Inisiatif:

Inisiatif perlindungan alam sekitar: Pada bulan November 2005, Wal-Mart mengumumkan beberapa langkah perlindungan alam sekitar untuk meningkatkan kecekapan tenaga dan meningkatkan prestasi persekitaran keseluruhan yang tidak ada sebelumnya. Matlamat utama syarikat adalah membelanjakan $ 500 juta setahun untuk meningkatkan ekonomi bahan bakar. Kecekapan armada Wal-Mart meningkat sebanyak 25% dalam tiga tahun, dan meningkat dua kali ganda dalam sepuluh tahun; pengurangan pelepasan gas rumah hijau sebanyak 20% dalam tujuh tahun; pengurangan penggunaan tenaga di cawangan sebanyak 30%; Kurangkan sisa sebanyak 25%.

Ketua Eksekutif Li Scott mengatakan bahawa tujuan Wal-Mart adalah "perlindungan alam sekitar" dan akhirnya hanya menggunakan tenaga boleh diperbaharui tanpa pembaziran. Tiga kedai perintis baru telah dirancang, termasuk turbin angin, panel suria fotovoltaik, dandang biofuel, peti sejuk yang disejukkan dengan air, dan Xeriscape Gardens. Dalam tempoh ini, Wal-Mart juga menjadi penjual susu organik terbesar di dunia dan pembeli kapas organik terbesar. Pada masa yang sama mengurangkan pembungkusan. Dan kos tenaga. Pada tahun 2007, syarikat bekerjasama dengan perunding luaran untuk menyelidiki secara menyeluruh kesan persekitaran dan mencari potensi peningkatan.

Wal-Mart menubuhkan syarikat tenaga sendiri, Texas Retail Energy, di Texas, dan merancang untuk membekalkan tenaga murah ke kedainya dengan harga borong. Melalui usaha baru ini, syarikat berharap dapat menjimatkan 15 juta dolar AS setahun dan meletakkan asas dan infrastruktur untuk penjualan. Elektrik. Masa depan pengguna Texas.

Perubahan reka bentuk jenama dan kedai:

kedai

Kedai Pada tahun 2006, Wal-Mart mengumumkan bahawa mereka akan merancang semula kedai-kedai di Amerika Syarikat untuk menarik khalayak yang lebih luas, termasuk pembeli yang kaya. Syarikat itu membuka kedai barang mewah baru di Plano, Texas. Elektronik, perhiasan, wain mahal, dan bar sushi. Pada 12 September 2007, Wal-Mart melancarkan iklan baru dengan slogan "Simpan wang". Kehidupan yang lebih baik, "ganti" dengan "harga selalu rendah, selalu" yang telah digunakan sejak tahun 1988. Satu kajian yang dilakukan oleh Global Insight mengesahkan iklan tersebut dan mendapati bahawa penurunan harga Wal-Mart pada tahun 2006 menjimatkan pengguna sebanyak AS $ 287 bilion, setara dengan AS $ 957 seorang atau US $ 2,500 setiap isi rumah (kenaikan 7.3% dari tahun 2004).

Berdasarkan anggaran simpanan $ 2,329 untuk tahun ini. Pada 30 Jun 2008, Wal-Mart mengeluarkan tanda hubung dari logo dan menggantikan bintang dengan simbol percikan yang menyerupai cahaya matahari, bunga , atau bintang. Logo baru telah mendapat ulasan yang pelbagai dari pengkritik reka bentuk yang ingin mengetahui sama ada logo baru itu berani seperti pesaing seperti Target Bullseye atau semudah dikenali sebagai logo syarikat sebelumnya, yang telah digunakan selama 18 tahun. Logo baru pertama kali muncul di laman web syarikat pada 1 Julai 2008, dan logo kedai dikemas kini di pejabat AS pada musim gugur tahun 2008. Pada awal tahun 2009, Wal-Mart Canada mula menggunakan logo tersebut di kedainya.

Faedah dan bayaran domestik:

Pada 20 Mac 2009, Wal-Mart mengumumkan bahawa ia akan membayar sejumlah AS $ 933.6 juta bonus kepada setiap pekerja sambilan atau sepenuh masa.

Ini menambah $ 788.8 juta dalam pembahagian keuntungan, 401 (k) caruman pencen, potongan komoditi beratus-ratus juta dolar, dan sumbangan rancangan pembelian saham pekerja. Hasil kewangan untuk tahun yang berakhir pada 31 Januari 2009, adalah kukuh, dengan penjualan bersih AS $ 401.2 bilion, meningkat 7.2% berbanding tahun lalu. Pendapatan dari operasi berterusan meningkat 3% menjadi USD 13,3 bilion, dan pendapatan sesaham meningkat 6% menjadi USD 3,35.

2011-2019:

Sebuah armada, trak Wal-Mart menempuh perjalanan berjuta-juta kilometer setiap tahun, dan syarikat itu merancang untuk menggandakan kecekapan armadanya antara tahun 2005 dan 2015. Mereka menggunakan biofuel yang terbuat dari minyak masak kitar semula yang diperoleh dari memasak di kedai Wal-Mart. Pada Januari 2011, Wal-Mart mengumumkan rancangan pemakanan lima tahun untuk jenamanya untuk menghilangkan garam dan gula dan menghilangkan lemak trans. Wal-Mart juga berjanji untuk merundingkan masalah pemakanan dengan pembekal, menurunkan harga makanan dan sayur-sayuran keseluruhan, dan membuka kedai di kawasan berpendapatan rendah yang disebut "gurun makanan" di mana tidak ada pasar raya.

Pada 23 April 2011, syarikat itu mengumumkan bahawa ia sedang menguji sistem penghantaran kediaman barunya, Walmart To Go, yang membolehkan pelanggan memesan produk tertentu yang terdapat di laman webnya. Ujian pertama dilakukan di San Jose, California, dan syarikat itu belum mendedahkan sama ada sistem penghantaran akan dilancarkan ke seluruh negara. Pada 14 November 2012, Wal-Mart melancarkan perkhidmatan langganan pesanan mel pertama yang dinamakan Goodies. Pelanggan membayar yuran langganan $ 7 sebulan dan menghantar 5 hingga 8 sampel makanan setiap bulan sehingga mereka dapat mencuba produk baru. Perkhidmatan ditutup pada akhir 2013.

Pada bulan Jun 2014, beberapa pekerja Wal-Mart mogok di bandar-bandar utama di Amerika Syarikat, menuntut gaji yang lebih tinggi. Pada bulan Julai 2014, pelakon dan pelawak Amerika Tracy Morgan mengemukakan tuntutan mahkamah terhadap Walmart, menuntut ganti rugi untuk beberapa perlanggaran kereta yang didakwa disebabkan oleh pemandu salah satu treler dalam talian syarikat itu.

Dia tidur selama 24 jam. Limousin Morgan berlari di atas treler, mencederakan treler dan dua penumpang lain, dan membunuh pelawak keempat, James McNair. Wal-Mart membayar 10 juta dolar AS kepada keluarga McNair tetapi tidak membuat janji. Morgan dan Wal-Mart mencapai jumlah yang tidak diketahui pada tahun 2015, tetapi Wal-Mart kemudian menuduh syarikat insuransnya "berniat jahat" enggan membayar pampasan. Syarikat dengan cepat menutup lima kedai pembaikan paip pada tahun 2015; namun, pekerja dan Kesatuan Pekerja Makanan dan Perdagangan Antarabangsa (UFCW) percaya bahawa beberapa kedai ditutup kerana mogok untuk meningkatkan upah dan memperbaiki keadaan kerja.

UFCW mengemukakan aduan kepada Lembaga Perhubungan Buruh Nasional. Sejak itu, semua lima kedai dibuka semula. Pada tahun 2015, Wal-Mart adalah pengeluar suria komersial terbesar di Amerika Syarikat, dengan 142 megawatt dan 17 projek penyimpanan tenaga, yang kebanyakannya terletak di atas bumbung, dan tempat letak kereta juga mempunyai 20,000 meter persegi bangsal suria. Pada 15 Januari 2016, Wal-Mart mengumumkan bahawa ia akan menutup 269 kedai pada tahun 2016, yang mempengaruhi 16,000 pekerja.

Dari kedai-kedai ini yang akan ditutup, 154 terletak di Amerika Syarikat (150 kedai Wal-Mart AS, 115 kedai Wal-Mart International, dan 4 kedai Sam's Clubs). Di Amerika Syarikat, 95% kedai ini berada pada jarak kurang dari 10 batu dari kedai Wal-Mart yang lain. 269 ​​kedai ini hanya merangkumi kurang dari 1% dari jumlah keluaran dan penjualan global syarikat. Semua 102 kedai Walmart Express yang telah menyertai juruterbang sejak 2011 telah disenaraikan sebagai ditutup. Wal-Mart merancang untuk memberi tumpuan kepada "memperkuat supercenters, mengoptimumkan pasaran persisian, mewujudkan perniagaan e-commerce dan memperluas perkhidmatan pengumpulan pelanggan. Pada tahun 2017, syarikat itu merancang untuk membuka 50-60 supercenters, 85-95 pasar komuniti, 7-10 Sam's kelab, dan 200-240 lokasi di seluruh dunia.

pada akhir tahun fiskal 2017, Wal-Mart membuka 38 supercenter, berpindah, memperluas, atau mengubah 21 kedai diskaun menjadi supercenters, sejumlah 59 supercenters, membuka 69 kedai kejiranan, 8 kedai Sam's Club, dan 173 Kedai antarabangsa itu dipindahkan. , Kembangkan atau bina semula 4 cawangan, 177 cawangan di seluruh dunia. Pada 8 Ogos 2016, Walmart mengumumkan pengambilalihan laman web e-dagang Jet.com dengan harga AS $ 3.3 bilion. Selain AS perniagaan e-dagang sedia ada Walmart, Jet.com pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Mark Lohr juga akan membawa Jet.com .

Struktur pemerolehan tersebut adalah pemerolehan pembayaran tunai AS $ 3 bilion dan saham Wal-Mart AS $ 300 juta lagi. Seiring waktu, sebagai sebahagian daripada program insentif eksekutif Jet.com . Walmart mengumumkan bahawa ia akan bekerjasama dengan IBM dan Tsinghua University untuk menggunakan blockchain untuk mengesan rantaian bekalan daging babi China. Pada 15 Februari 2017, Wal-Mart mengumumkan pengambilalihan Moosejaw, peruncit acara luar dalam talian yang terkemuka, dengan harga sekitar AS $ 51 juta. Pemerolehan berakhir pada 13 Februari 2017. Pada 16 Jun 2017, Wal-Mart meluluskan pengambilalihan syarikat lelaki. Bonobos 310 juta USD.

Wal-Mart Amerika Syarikat:

Wal-Mart Amerika Syarikat

Wal-Mart USA adalah bahagian terbesar syarikat. Penjualannya pada tahun fiskal 2019 adalah 331,66 bilion dolar AS, menyumbang 65% dari jumlah penjualan. Ini terdiri daripada tiga format runcit yang telah menjadi arus perdana di Amerika Syarikat: pusat membeli-belah super dan kedai diskaun. . Suku. Pasaran dan format kecil lain. Kedai diskaun menjual pelbagai produk yang paling tidak boleh dimakan, walaupun fokusnya kini beralih ke supercenters, yang merangkumi lebih banyak kedai runcit. Sehingga April 2021, terdapat 4,743 kedai Wal-Mart di Amerika Syarikat. Di Amerika Syarikat, 90% penduduk tinggal dalam jarak 10 batu dari kedai Wal-Mart. Terdapat 5,342 orang di Walmart US dan Sam's Club.

Pasaraya Wal-Mart:

Wal-Mart Supermarket, atau "Wal-Mart", adalah pasar raya besar dengan luas antara 6,400 hingga 24,200 kaki persegi, tetapi luas rata-rata adalah 16,500 kaki persegi. Mereka menyimpan barang dagangan umum. Dan kedai runcit perkhidmatan penuh, termasuk daging dan ayam, makanan bakar, deli, makanan sejuk beku, produk tenusu, sayur-sayuran segar, dan makanan laut. Banyak pasar raya Wal-Mart juga mempunyai pusat kebun, kedai haiwan peliharaan, farmasi , penghantaran tayar dan pelincir, pusat optik, makmal menonton untuk penyuntingan foto, studio potret, dan banyak kedai bilik tidur seperti kedai telefon bimbit, studio kuku dan kuku, kedai penyewaan video , cawangan tempatan, bank (contohnya, cawangan National Wood Forest Bank). Di lokasi yang lebih baru) dan restoran makanan segera.

Banyak pasar raya Wal-Mart memiliki McDonald's, tetapi pada tahun 2007, Wal-Mart mengumumkan bahawa ia akan berhenti membuka McDonald's di kebanyakan kedai barunya. Diganti dengan kereta bawah tanah. Terdapat beberapa stesen minyak di beberapa tempat, menjual produk yang dihasilkan oleh Murphy USA (dipisahkan dari Murphy Oil pada tahun 2013), Sunoco, Inc. Pusat membeli-belah super pertama dibuka pada tahun 1988 di Washington , Missouri. Konsep serupa, Hypermart USA, dibuka di Garland, Texas setahun yang lalu. Semua kedai Hypermart USA telah ditutup atau ditukar menjadi supercenters.

Pada 30 April 2021, terdapat 3.570 Wal-Mart Supercenters di 49 dari 50 negeri, District of Columbia, dan Puerto Rico.

Hawaii adalah satu-satunya republik yang menjadi penyokong pusat. Ini merangkumi dua tingkat, meliputi kawasan seluas 24.000 kaki persegi, dan terletak di Crossgates Commons di Albany, New York. Pasar raya biasa menjual kira - kira 120,000 barang, sementara kedai dalam talian Wal-Mart menjual 35 juta barang. Sejak itu, nama Supercenter telah dihapus dan kedai-kedai ini sekarang disebut sebagai Walmart kerana syarikat memperkenalkan logo Walmart baru pada tahun 2008. Walau bagaimanapun, jenama itu masih digunakan di kedai Kanada. Wal-Mart (Pusat Super Inggeris Inggeris).

Pasar Kejiranan Wal-Mart:

Wal-Mart Neighborhood Market, kadang-kadang disebut sebagai Wal-Mart's "Neighborhood Market" atau secara tidak rasmi "Neighborhood Market", adalah pasar raya terkecil Wal-Mart, berkisar antara 28.000 hingga 65.000 kaki persegi (2.600 hingga 6.000 meter persegi). Dan luas rata - rata sekitar 3900 meter persegi, iaitu sekitar seperlima dari kawasan Wal-Mart Super Center. , kedai terutama untuk tiga kategori penjualan utama Wal-Mart: bahan makanan, yang merangkumi sekitar 55% penjualan syarikat, farmasi, dan di beberapa kedai, serta bahan bakar.

Barangan runcit dan bekalan: Kedai ini menjual bahan makanan segar, makanan gourmet dan roti, daging, produk tenusu, bahan makanan organik, bahan makanan am, dan makanan sejuk beku, serta bekalan serbuk cuci dan bekalan haiwan kesayangan. Beberapa kedai menawarkan penjualan wain dan bir dan farmasi layan diri. Beberapa kedai, seperti Midtown Center di Bentonville, Arkansas, menawarkan pizza yang disesuaikan dengan tempat duduk. Pembeli juga boleh menggunakan kedai Wal-Mart dan mengambil pesanan secara dalam talian dari kedai Pasar Komuniti Wal-Mart.

Harga barangan Walmart Neighborhood Market adalah sama dengan harga di Walmart SuperCenters yang lebih besar. Seorang penganalisis Moody mengatakan bahawa struktur harga syarikat yang lebih luas memberikan pasar raya "kelebihan daya saing" berbanding pesaing Whole Foods, Kroger, dan Trader Joe's.

Kedai-kedai di pasar kejiranan pada mulanya berkembang dengan perlahan untuk mengisi jurang di pasar raya Wal-Mart dan kedai diskaun di pasar yang ada. Dalam 12 tahun pertama operasi, syarikat ini membuka sekitar 180 kedai komuniti Wal-Mart. Menjelang tahun 2010, Wal-Mart mengatakan pihaknya sudah siap untuk mempercepat rancangan untuk memperluas kedai runcitnya. Sehingga April 2021, terdapat 685 pasar komuniti Wal-Mart, masing-masing mempunyai 90 hingga 95 pekerja sepenuh masa atau sambilan.

Kini terdapat 12 pasar raya Amigo di Puerto Rico. Neighbourhood Markets dan Amigo menambah hingga 697, sementara dua yang pertama dan perniagaan kecil lain menambah hingga 800.

Soalan Lazim:

S1: Bagaimana cara mendapatkan resit pembayaran dari Walmart?

J: Semasa bekerja, pergi ke halaman utama OneWalmart dan klik pautan Paystub. 2. Sekiranya anda tidak bekerja, anda perlu log masuk ke OneWalmart untuk melihat pautan ke resit pembayaran. Klik Walmart Spark di sudut kanan atas mana-mana halaman untuk log masuk, dan kemudian klik pautan Pay Stub di laman utama OneWalmart.

S2: Bagaimana cara mendapatkan kod pengesahan Wal-Mart saya?

J : Selamat datang ke Pusat Bantuan Wal-Mart. Buka halaman kata laluan yang dilupakan. Masukkan alamat e - mel yang didaftarkan di akaun Walmart.com anda. Pilih Minta kod pengesahan. Periksa kod dalam e-mel.

S3: Sekiranya saya tidak lagi bekerja di Walmart, bagaimana saya mendapatkan w2 di Walmart?

J: Sekiranya anda belum menerima W2 sebelum minggu kedua bulan Februari (W2 mesti dihantar sebelum 31 Januari 2020), maka cara terbaik untuk mendapatkan W2 adalah dengan menghubungi Walmart majikan lama anda. Dapatkan salinan anda dan minta saya menghantar salinan lain kepada anda supaya anda dapat memperolehnya.

S4: Apakah nombor pekerja Wal-Mart?

J: Wal-Mart mempunyai lebih daripada 2.3 juta pekerja di seluruh dunia dan hampir 1.6 juta pekerja di Amerika Syarikat sahaja.

S5: Bolehkah saya melihat gaji saya dalam talian?

J: Majikan anda kemungkinan besar akan memberikan anda slip gaji dalam talian melalui jabatan gaji anda. Sekiranya anda tidak dapat menemuinya, sila hubungi bahagian gaji.

S6: Bagaimana cara mendapatkan notis penamatan perkhidmatan dari Wal-Mart?

J: Dail 18003675690.

S7: Apakah Aplikasi WalmartOne yang baru?

A: WalmartOne adalah portal dalam talian yang direka khas untuk pekerja dan pekerja Walmart untuk mengakses maklumat yang dilindungi secara langsung. Ia dapat digunakan dalam talian sebagai versi desktop atau mudah alih (menggunakan sistem Android atau iOS).

S8: Bolehkah saya mengaktifkan W2 dalam talian?

J: Lihat W2 anda secara dalam talian Sekiranya majikan anda membenarkan anda mengakses maklumat bil anda secara dalam talian, sila log masuk ke login.adp.com. Harap maklum bahawa tidak semua syarikat menggunakan portal dalam talian kami. Sekiranya anda tidak dapat log masuk, hubungi terus majikan anda untuk menanyakan mengenai W2 anda.

S9: Bagaimana pekerja Wal-Mart melaporkan penyakit?

J: Hubungi Sedgwick 8004925678 pada bila-bila masa. Untuk membantu anda melaporkan ketidakhadiran anda di Walmart, sistem telefon automatik Sedgwick juga boleh mengarahkan anda ke kemudahan atau hotline maklumat yang sesuai .

S10: Apakah kod majikan Wal-Mart?

J : 10108.

Kesimpulan:

Pada bulan kalendar Gregorian 2021, perniagaan antarabangsa Wal-Mart merangkumi 5,184 kedai dan 800,000 kakitangan di dua puluh tiga negara di luar u. 100% daripada syarikat - syarikat tersebut ditempatkan di Argentina, Brazil, Kanada, dan juga Inggris. Dengan 2.2 juta pekerja di seluruh dunia, syarikat adalah pemimpin peribadi terbesar di Amerika Syarikat dan Mexico dan satu daripada setiap majikan swasta terbesar di Kanada. Pada tahun 2019, penjualan dunia Wal-Mart adalah 120.824 bilion dolar AS, merangkumi 23.7% daripada jumlah penjualan. 14,500 kaki persegi) Judith McKenna adalah Presiden dan Ketua Pegawai Kerajaan.

BACA JUGA