Jam tangan bukan hanya aksesori; mereka adalah identiti untuk seorang lelaki dan tentu saja, alat untuk memberitahu masa. Walaupun, kami mempunyai jam di telefon kami, tetapi tidak ada yang dapat mengatasi keanggunan memakai jam tangan berjenama.

Dengan berlalunya masa, jam tangan untuk lelaki menjadi keperluan untuk menjaga jadual harian mereka dan untuk meningkatkan pandangan mereka. Industri fesyen telah berkembang begitu juga dengan pengeluar jam tangan. Jam tangan telah merevolusikan reka bentuk dengan idea dan kaedah baru dan moden. Semua orang mahukan jam tangan yang boleh dipercayai yang akan menyediakan fesyen dan fungsi untuk tahun-tahun akan datang. Tonton jenama untuk lelaki telah muncul keperibadian dan gaya mereka. Setiap orang menyukai jenama jam tangan yang berbeza. Seorang lelaki mesti mempunyai koleksi jam tangan yang bagus di almari pakaiannya. Ini adalah citarasa, pilihan, identiti dan kelasnya sendiri. Satu persoalan mungkin timbul di benak anda bahawa bagaimana memilih jenama jam tangan terbaik untuk lelaki? Oleh itu, untuk kemudahan anda, kami telah mengumpulkan senarai jenama jam tangan untuk lelaki, yang dibuat setelah kajian terperinci jenama jam tangan untuk lelaki. Lihat senarai ini:

 1. ROLEX Rolex, jenama yang diketahui oleh semua orang. Hans Wilsdorf dan Alfred Davis di London, England menubuhkan syarikat pengeluar jam tangan ini pada tahun 1905 (116 tahun yang lalu) dengan nama "Wilsdorf dan Davis". Ia dinamakan semula sebagai "Rolex Watch Co. Ltd." pada tahun 1915. Beribu pejabat di Geneva, Switzerland. Menjelang 2018, Forbes (sebuah majalah perniagaan Amerika) meletakkan Rolex sebagai jenama paling berharga ke-71 di dunia. Salah satu slogan syarikatnya adalah "Mahkota untuk Setiap Pencapaian". Syarikat Rolex berperang yang pertama mencipta jam tangan kalis air, model Oyster yang terkenal. Pada tahun 1945, mereka juga membawa jam tangan berliku sendiri (jam tangan automatik) ke pasar. Menjelang tahun 2019, output pengeluaran syarikat lebih dari 800,000 keping, dengan pendapatan $ 5,2 bilion.

 2. OMEGA SA Syarikat pembuatan jam tangan ini ditubuhkan oleh Louis Brandt di La Chaux-de-Fonds pada tahun 1903, syarikat ini pada awalnya dikenali sebagai Louis "Brandt et Frère - Omega Watch & Co." Kemudian pada tahun 1982, syarikat itu secara rasmi dinamakan semula sebagai "Omega SA". Ia adalah anak syarikat atau anak perempuan kumpulan Swatch Switzerland. Ibu pejabatnya terletak di Biel / Bienne, Switzerland. "Omega - Tepat waktu untuk hidup", adalah slogan syarikat Omega, yang dikembangkan pada tahun 1931. Pada tahun 1892, Louis Brandt, bekerjasama dengan Audemars Piguet, menghasilkan jam tangan ulangan di dunia pada minit pertama. Omega telah memberikan jam tangan mewah kepada para horofil selama lebih dari 170 tahun. Omega SA juga merupakan penjaga masa rasmi untuk permainan video Need for Speed ​​II.

 3. AUDEMARS PIGUET Audemars Piguet adalah pembuat jam tangan mekanikal dan jam mewah dari Switzerland. Jules Louis Audemars, bersama dengan Edward Auguste Piguet mengasaskan syarikat pada tahun 1875. Audemars Piguet terkenal dengan memperkenalkan jam tangan Royal Oak (jam tangan sukan keluli tahan karat pertama) pada tahun 1972. Selain itu, ia telah mengembangkan jam tangan kerangka pertama pada tahun 1934 dan mengeluarkan beberapa jam tangan paling nipis di dunia. Pada tahun 2018, AP menghasilkan 40 ribu jam tangan, dengan pendapatan 1,1 bilion CHF. Pada tahun 1921, syarikat ini mencipta jam tangan jam melompat pertama di dunia. Koleksi Millenary mereka dilancarkan pada tahun 1995. Slogan mereka adalah "Untuk Melanggar Peraturan, Anda Harus Pertama Menguasai Mereka", yang diperkenalkan pada tahun 2012.

 4. PATEK PHILIPPE Patek Philippe SA adalah pengeluar jam dan jam tangan, yang diasaskan oleh Antoni Patek, Franciszek Czapek, dan Adrien Philippe pada tahun 1839. Ibu pejabatnya berpusat di Canton of Geneva, Switzerland. Jenama ini adalah salah satu pengeluar jam tangan tertua di dunia. Syarikat menawarkan lebih daripada 400 kedai di dunia. Sehingga Disember 2019, antara sepuluh jam tangan termahal di dunia yang dijual di lelong, tujuh adalah jam tangan Patek Philippe. Pada tahun 2019, Patek Philippe memperoleh AS $ 1,49 bilion dengan menjual jam tangan. Slogan atau moto syarikat ini adalah "Anda tidak pernah benar-benar memiliki Patek Philippe. Anda hanya menjaganya untuk generasi seterusnya", yang dilancarkan pada tahun 1996. Pada tahun 1956, Patek Philippe menghasilkan jam elektronik pertama di dunia, yang menerima " Anugerah untuk Miniaturisasi ”di New York pada tahun 1958.

 5. CARTIER Cartier adalah konglomerat barang mewah Perancis (syarikat pelbagai industri), yang merancang, mengeluarkan, mengedar, dan menjual jam tangan dan barang perhiasan lain. Ia ditubuhkan oleh Louis-François Cartier di Paris pada tahun 1847 (174 tahun yang lalu). Syarikat ini menawarkan perkhidmatannya di lebih dari 200 kedai di 125 negara. Pada tahun 2018, Forbes meletakkan Cartier jenama paling berharga ke-59 di dunia. Jenama ini terkenal dengan rangkaian jam tangan "Tank". Raja Edward VII dari Great Britain menyebut Cartier sebagai "tukang perhiasan raja dan raja perhiasan". Pada tahun 1974, syarikat melancarkan koleksi kulit pertama di burgundy. Pada tahun 2016, Cartier menjalankan perniagaan sebanyak 6.1 bilion Dolar.

 6. IWC SCHAFFHAUSEN Jenama ini terletak di Schaffhausen, Switzerland. Syarikat ini ditubuhkan oleh Florentine Ariosto Jones pada tahun 1868. IWC telah menjadi anak syarikat atau anak perempuan Kumpulan Swiss Richemont sejak tahun 2000. Syarikat ini menggunakan titanium dalam pembuatan jam tangan. Jenama ini terkenal kerana menghasilkan jam tangan juruterbang / penerbangan. Slogan syarikat adalah "Probus Scafusia". Ini adalah frasa Latin yang bermaksud "pengerjaan yang baik dan mantap dari Schaffhausen"; moto dikembangkan pada tahun 1903. Terdapat enam keluarga jam tangan IWC Schaffhausen: Pilot's Watches, Ingenieur, Portugieser, Da Vinci, Aquatimer dan Portofino.

 7. CHOPARD Chopard adalah pengeluar dan peruncit jam tangan, barang kemas dan aksesori lain yang mewah. Jenama ini ditubuhkan 161 tahun yang lalu pada tahun 1860, oleh Louis-Ulysse Chopard di Sonvilier, Switzerland. Menurut laporan 2016, syarikat itu menghasilkan 75 ribu jam tangan dan 75 ribu barang perhiasan. Karl-Friedrich Scheufele, bersama kakaknya, Caroline Scheufele adalah ketua presiden Chopard. Pada 10 November 2015, jam tangan Chopard "Happy Diamond" dijual dalam lelongan dengan harga sekitar US $ 1.67 juta. Koleksi "Happy Diamond" Chopard adalah salah satu koleksi yang sangat terkenal dan sangat berharga, yang dilancarkan pada tahun1976.

 8. BLANCPAIN Blancpain SA ditubuhkan pada tahun 1735, 286 tahun yang lalu, oleh Jehan-Jacques Blancpain, di Villeret, Switzerland. Ia adalah jenama pembuatan jam tangan tertua di dunia. Blancpain telah menjadi anak syarikat Swiss Swatch Group sejak tahun 1992. Syarikat ini terkenal dengan jam tangan menyelam Fifty Fathoms, yang dilancarkan pada tahun 1953. Slogan atau moto syarikat yang ada adalah "Blancpain tidak pernah membuat jam tangan kuarza dan tidak akan pernah " Jenama ini menghasilkan kurang daripada tiga puluh jam tangan setiap hari. Pada tahun 1988, Blancpain mencipta kronograf sepersekian detik tertipis di dunia (double chronograph) pada masa itu. Koleksi paling klasik Blancpain adalah koleksi Villeret, yang dinamai sempena tempat kelahiran Blancpain.

 9. JAEGER-LECOULTRE Syarikat pengeluar jam dan jam mewah ini ditubuhkan Antoine LeCoultre pada tahun 1833 (188 tahun yang lalu). Ibu pejabat berpusat di Le Sentier, Switzerland. Jenama ini telah menjadi anak syarikat milik penuh kumpulan mewah "Richemont" sejak tahun 2000. Ia dianggap sebagai jenama Richemont peringkat teratas. Pada tahun 1844, Antoine LeCoultre mencipta Millionomètre, yang merupakan instrumen pertama dalam sejarah yang mampu mengukur mikron, yang memungkinkan pembuatan bahagian jam tangan dengan tepat. Pada tahun 1847, syarikat itu mencipta jam tangan tanpa kunci. Pada tahun 1907, LeCoultre Caliber 145 menetapkan rekod pergerakan paling tipis di dunia pada ketebalan 1.38 mm. Kini syarikat telah menghasilkan lebih dari 1,242 kaliber berbeza. Jaeger-LeCoultre menawarkan jaminan sehingga enam tahun.

 10. VACHERON CONSTANTIN Vacheron Constantin SA ditubuhkan oleh Jean-Marc Vacheron, pada tahun 1755. Ibu pejabatnya terletak di Plan-les-Ouates, Canton of Geneva, Switzerland. Ia telah menjadi anak syarikat atau anak perempuan Kumpulan Richemont Swiss sejak tahun 1996. Pada tahun 2018, jenama ini menghasilkan 20 ribu jam tangan. Jam tangan poket jenama ini No. 402833, yang dimiliki oleh Raja Fuad I dari Mesir (1929), berada di antara jam tangan saku termahal yang pernah dijual di lelong . Pada tahun 2015, syarikat itu memperkenalkan jam tangan saku No. 57260, yang dianggap sebagai jam tangan mekanikal paling rumit yang pernah dibuat dalam sejarah pembuatan jam tangan, dengan 57 komplikasi horologi. Jam tangan "Patrimony", model Vacheron Constantin, terkenal dengan reka bentuknya yang elegan dan sederhana serta sarungnya yang sangat nipis.

 11. ULYSSE NARDIN Ulysse Nardin SA adalah sebuah syarikat pembuatan jam tangan, yang ditubuhkan oleh Ulysse Nardin, pada tahun 1846, yang beribu pejabat di Le Locle, Switzerland. Selain jam tangan, syarikat juga mengeluarkan alat tulis dan aksesori lain. Syarikat ini telah menjadi anak syarikat Kering, kumpulan mewah Perancis, sejak tahun 2014. Pada tahun 2001, Ulysse Nardin melancarkan "jam tangan Freak". Pada tahun 2005, jenama ini melancarkan jam tangan "Freak Diamond Heart", yang menampilkan pelindung berpaten yang terbuat dari berlian sintetik. Syarikat ini pertama kali mendapat perhatian kerana membuat kronometer laut yang sangat tepat.

 12. OFFICINE PANERAI Officine Panerai, atau hanya dipanggil Panerai, adalah syarikat pembuat jam tangan mewah Itali. Pengasas Panerai ialah Giovanni Panerai; syarikat ditubuhkan pada tahun 1860 di Florence, Tuscany, Itali. Ibu pejabat syarikat berpusat di Geneva, Switzerland. Pamerai adalah anak syarikat milik penuh (syarikat anak perempuan) Compagnie Financière Richemont SA. Jenama ini menawarkan jam tangan di empat jalur pemasaran : Edisi Bersejarah, Kontemporari, Manifattura dan Edisi Khas dalam jumlah 500, 1000, 2000 atau 4000 unit. Ferrari dan Panerai menandatangani lima tahun perjanjian untuk mereka bentuk, pembuatan dan mengedarkan Panerai jam tangan mempunyai tanda dagangan Ferrari. Kerjasama mereka berakhir pada tahun 2010. Jam tangannya yang paling terkenal adalah Luminor dan Radiomir

 13. GIRARD-PERREGAUX Girard-Perregaux SA ditubuhkan oleh Jean-François Bautte dan Constant Girard, pada tahun 1791, mempunyai pengalaman 227 tahun. Syarikat ini beribu pejabat di La Chaux-de-Fonds, Switzerland. Pada tahun 1999, syarikat ini membuka Muzium Girard-Perregaux di Villa Marguerite (berhampiran ibu pejabatnya). Ia dianggap sebagai jenama Kering peringkat teratas. Syarikat ini terkenal dengan Tourbillon yang bersejarah dengan tiga jambatan emas , yang dianugerahkan pingat emas di Pameran Antarabangsa di Paris, pada tahun 1889, sejurus selepas pelancaran jam tangan itu. Model terkenal syarikat lain termasuk Vintage 1945, Tri-Axial Tourbillon dan Laureato. Penambahan terbaru Laureato adalah model sarung nilam, yang dipersembahkan pada tahun 2020, "Laureato Absolute Light".

 14. HUBLOT Hublot, pengeluar jam tangan mewah Switzerland , diasaskan oleh Carlo Crocco dari Itali pada tahun 1980. Ia adalah anak syarikat milik penuh LVMH Perancis. Ibu pejabat syarikat itu terletak di Nyon, Switzerland. Pada tahun 2012, Hublot menjalankan perniagaan sebanyak € 262.6 juta. Hublot mengendalikan 96 kedai di seluruh dunia. Pada tahun 2007, Hublot membuka kedai jenama mono pertamanya di Paris. Jenama ini mempunyai kedai utama di Bond Street, London. Pada tahun 2008, Hublot menyetujui perjanjian penajaan dengan kelab bola sepak Manchester United bernilai £ 4 juta setahun. Pada tahun 2019, jenama tersebut menjadi jenama jam tangan pertama yang bekerjasama dengan ICC, acara yang dihoskan bersama oleh England dan Whales. Dengan menggabungkan kerajinan dan reka bentuk berusia berabad-abad dengan teknik teknik terkini, Hublot adalah kekuatan perintis dalam pembuatan jam tangan, menghasilkan reka bentuk asli dan masa depan.

 15. BULGARI Bulgari adalah jenama mewah Itali yang terkenal dengan jam tangan, perhiasan, aksesori, wangian dan barangan kulit . Jenama ini diasaskan oleh Sotirios Voulgaris, pada tahun 1884, di wilayah Epirus, Yunani. Syarikat ini telah membuat jam tangan selama 137 tahun. Ia beribu pejabat di Rome, Itali. Koleksi jam tangan Bulgari merangkumi ciptaan BVLGARI BVLGARI, Octo, Diagono dan Haute Horlogerie untuk lelaki; ia juga merangkumi koleksi jam tangan wanita. Syarikat ini menggabungkan reka bentuk Itali dan pembuatan jam tangan Switzerland. Bulgari menawarkan perkhidmatannya di sekitar 300 kedai di seluruh dunia. Kedai terbesar adalah Bulgari Ginza Tower 10 tingkat di Tokyo, yang mempunyai ruang lantai runcit seluas 940 meter persegi; ia juga merangkumi bar lounge dan restoran. Jam tangan Bulgari yang paling menarik pertama adalah "koleksi Serpenti yang diilhamkan oleh Art Deco", dengan reka bentuk seperti ular, diluncurkan pada tahun 1940-an.

 16. NOMOS GLASHÜTTE NOMOS Glashütte adalah syarikat pengeluar jam tangan Jerman. Jenama NOMOS ditubuhkan oleh Roland Schwertner, pada tahun 1990. Berkantor pusat di Glashütte, Jerman. Ia terkenal dengan jam tangan manual penggulungan dan mekanikal automatik . Koleksi jam tangan pertamanya muncul pada tahun 1992. Jenama ini dimulakan oleh empat model klasik NOMOS, iaitu Tangente, Ludwig, Orion, dan Tetra. Sehingga kini, lebih daripada 150 anugerah reka bentuk berprestij dimenangi oleh jam tangan NOMOS (sehingga Disember 2018). Lebih kurang 20,000 keping dibuat oleh NOMOS setiap tahun. Pada masa ini, terdapat tiga belas model jam tangan NOMOS, yang hadir dengan pelbagai jenis, iaitu: • Tangente • Tetra • Orion • Ludwig • Tangomat • Kelab • Zurich • Ahoi • Lux • Lambda • Metro • Minimatik • Autobahn

 1. BREITLING SA Breitling SA adalah pembuat jam mewah berpusat di Grenchen, Switzerland. Syarikat Breitling ditubuhkan oleh Léon Breitling pada tahun 1884, di Saint-Imier. Syarikat ini terkenal dengan kronometer buatan yang direka untuk penerbangan. "The Chronomat" adalah salah satu koleksi syarikat yang terkenal, yang dilancarkan pada tahun 1941. Chronomats adalah salah satu model terlaris yang pernah dihasilkan oleh pengeluar jam tangan Switzerland. Jam tangan "The Breitling Emergency" (koleksi jenama) mengandungi pemancar radio untuk penggunaan penerbangan awam. Pada bulan April 2013, syarikat itu mengumumkan versi baru jam tangan kecemasan "Emergency II". Jenama ini juga telah mengembangkan beberapa jam pintar, seperti "Exospace B55", yang mempunyai ciri khas untuk profesional aeroangkasa.

 2. BREMONT Syarikat jam tangan Bremont adalah pengeluar jam tangan Britain. Syarikat ini ditubuhkan oleh Nick English, bersama dengan saudaranya Giles English, pada tahun 2002. Ibu pejabat syarikat itu terletak di Henley-on-Thames, England. John Ayton adalah ketua syarikat jam tangan Bremont. Jenama ini menghasilkan 8,000 hingga 10,000 kepingan jam tangan setiap tahun. Jenama ini telah lama dihubungkan dengan penerbangan, dengan pelbagai jam tangan juruterbang. Bremont telah memenangi sejumlah anugerah seperti "Jenama Mewah Britain Terbaik yang Muncul Terbaik" 2008, "Anugerah Watch Brand of the Year" 2011, "Brand Breakthrough" 2012, "Jam Tangan Mewah Tahun Ini" 2012, "Brand Jam Tangan Mewah Tahun Ini dan Reka Bentuk Stor Tahun Ini "2013," HSBC Global Connections, pemenang keseluruhan "2013, dan" Watch Company Of The Year "2019.

 3. TAG Heuer TAG Heuer SA adalah sebuah syarikat yang merancang, mengeluarkan dan memasarkan jam tangan, aksesori fesyen lain, kacamata dan telefon bimbit. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1860, oleh Edouard Heuer di St-Imier, Switzerland. Ibu pejabat berpusat di La Chaux-de-Fonds, Switzerland. TAG bermaksud "Teknik d'Avant Garde". TAG Heuer adalah anak syarikat milik penuh LVMH (French Multinational Corporation). Slogan syarikat adalah "Don't Crack Under Pressure", yang diperkenalkan pada tahun 1991. Pada 9 November 2015, merek tersebut mengumumkan peluncuran jam pintar pertama mereka, yang mereka sebut sebagai "Tag Heuer Connected". Syarikat ini memenangi banyak anugerah kerana pengeluaran kelas tinggi mereka. Jam tangan TAG Heuer adalah pilihan terbaik bagi mereka yang mencari jam tangan mewah yang juga merupakan salah satu jenama jam tangan mewah yang lebih murah.

 4. ROGER DUBUIS Jenama ini diasaskan oleh Roger Dubuis & Carlos Dias pada tahun 1995, bekerja selama 25 tahun. Ibu pejabat syarikat terletak di Geneva, Switzerland. Roger Dubuis diakuisisi oleh kumpulan Richemont pada tahun 2008. Jam tangan syarikat termasuk koleksi "Excalibur" dan "Velvet", juga termasuk jam tangan sukan bermotor bekerjasama dengan Squadra, Cors Lamborghinie, dan Pirelli. Kaliber Roger Dubuis terbuat dari titanium , karbon, emas, berlian, seramik dan kobalt.

 5. FP JOURNE Syarikat ini ditubuhkan oleh François-Paul Journe dan dinamakan sempena pengasasnya , pada tahun 1999. Syarikat ini beribu pejabat di Geneve, Switzerland. Syarikat menghasilkan jam tangan setiap tahun. Slogannya adalah "Invenit et Fecit", yang dalam bahasa Latin yang bermaksud, "dia mencipta dan membuatnya". Ini adalah satu-satunya jenama, yang memenangi hadiah utama tiga kali Aiguille d'Or dari Fondation du Grand Prix D'Horlogerie de Genève; pada tahun 2004, 2006 dan pada tahun 2008. Jenama ini menghasilkan jam tangan dalam jumlah terhad; kira-kira kurang dari seribu jam tangan dibuat setiap tahun. FP Journe telah membuka sepuluh butik di pelbagai negara di seluruh dunia. Kedai pertama dibuka di Tokyo pada bulan Mei 2003.

 6. TIFFANY & CO Tiffany & Co. atau Tiffany's adalah syarikat perhiasan dan peruncit mewah Amerika. Syarikat ini ditubuhkan oleh Charles Lewis Tiffany dan John B. Young, pada 18 September 1837. Syarikat ini mempunyai kemahiran selama 183 tahun. Ia beribu pejabat di New York City. Ia menjual jam tangan, perhiasan, barang kulit, wangian, botol air, alat tulis, perak sterling, aksesori peribadi dan banyak lagi. Tiffany terkenal dengan perhiasan berlian dan perak. Ia telah membuka 326 gerainya di seluruh dunia. Syarikat ini juga terkenal dengan jam tangan yang elegan, yang dihasilkan di Switzerland. Bahan dan berlian berkualiti tinggi digunakan dalam pembuatan jam tangan mewah sejati. Syarikat ini telah membuat jam tangan bergaya lelaki dan wanita selama lebih dari 150 tahun.

 7. LOUIS VUITTON Louis Vuitton Malletier, atau disingkat LV, adalah syarikat fesyen Perancis atau syarikat barang mewah. Louis Vuitton menubuhkan syarikat itu, sekitar 167 tahun yang lalu, pada tahun 1854. Produknya adalah jam tangan, kasut, siap pakai, perhiasan, beg , cermin mata hitam, aksesori dan buku. Dari tahun 2006 hingga 2012, ia dianggap sebagai jenama mewah paling berharga di dunia. Pada tahun 2020, perniagaannya bernilai US $ 15 bilion. Syarikat ini mengendalikan lebih daripada 460 kedai di 50 negara. Jam tangan LV yang mempesonakan untuk lelaki berkualiti tinggi dan inovatif.

 8. BELL & ROSS Bell & Ross adalah pengeluar jam tangan mewah Perancis. Syarikat ini ditubuhkan oleh Bruno Belamich (Bell) dan Carlos A. Rosillo (Ross), pada tahun 1992 sebagai projek universiti. Bell & Ross berpusat di Paris dan mengeluarkan jam tangan di La Chaux-de-Fonds, Switzerland. Syarikat ini telah membekalkan jam tangan pilot ke angkatan udara Perancis sejak tahun 1992. Ia adalah pembekal jam tangan rasmi kepada Escadron de Chasse 2/4 La Fayette dan program angkasa Perancis. Bell & Ross Space 1 adalah kronometer automatik pertama, yang dipakai di angkasa pada tahun 1994. BR 01 adalah salah satu contoh jam tangan jenama terbaik dan bergaya ini. Syarikat ini mempunyai kepakaran dalam menyelam jam tangan; jam tangan tahan air tinggi. Bell & Ross memegang Guinness World Record untuk menonton dengan rintangan air yang paling tinggi, di 11,000 meter.

 9. TUDOR Tudor ditubuhkan oleh Hans Wilsdorf, pengasas Rolex SA, pada tahun 1926. Kedua-dua syarikat tersebut dimiliki oleh Yayasan Hans Wildorf. Tudor terkenal dengan pembuatan penyelam dan jam tangan tentera. Tudor Heritage "Jam tangan penasihat penasihat" dan "Kronograf Fastrider" dirilis pada tahun 2011. Pada tahun 2018, jenama itu mengumumkan Heritage Black Bay GMT di pameran Baselworld (pertunjukan jam tangan dan perhiasan). Pada awal tahun 2000-an, jam tangan sukan Tudor dengan tali kain menjadi popular. Slogan Tudor adalah "Lahir untuk berani". Jam tangan Tudor ini adalah kegemaran selebriti seperti David Beckham dan Lady Gaga. Jam tudor agak kurang mahal daripada Rolex SA.

 10. SEIKO Seiko Holdings Corporation (セ イ コ ー ホ ー ル デ ィ ン グ ス 株式会社) adalah pengeluar jam tangan, jam, perhiasan, separa konduktor, alat elektronik dan produk optik Jepun. Syarikat ini ditubuhkan oleh Kintarō Hattori, pada tahun 1881. Ibu pejabat syarikat terletak di Ginza, Chūō, Tokyo, Jepun. Jenama ini terkenal dengan memperkenalkan jam tangan kuarza pertama di dunia (yang dilancarkan pada 25 Disember 1969) dan juga jam tangan kuarza pertama di dunia dengan komplikasi kronograf. Jam tangan Seiko berkisar antara sekitar ¥ 4,000 (US $ 45) hingga ¥ 50,000,000 (US $ 554,000). Jenama ini mempunyai beberapa rangkaian koleksi seperti Seiko 5, "Credor" mewah, "Velatura", "Presage", "Prospex", dan siri "Grand Seiko".

 11. LAURENT FERRIER Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2010, oleh Laurent Ferrier. Syarikat ini menghasilkan sekitar 150 jam tangan pada tahun 2018. Ia beribu pejabat di Plan-les-Ouates, Switzerland. Syarikat Laurent Ferrier telah memenangi tiga anugerah yang berbeza, pada tahun 2010, 2015 dan 2018.

 12. HAMILTON WATCH SYARIKAT Hamilton Watch Company ditubuhkan oleh Abram Bitner, pada tahun 1886 di Lancaster, Pennsylvania, Amerika Syarikat. Hamilton Watch Company menjadi anak syarikat (syarikat anak perempuan) Swatch Group (konglomerat pembuatan dan pemasaran jam tangan terbesar di dunia. Ia beribu pejabat di Bienne, Switzerland. Syarikat ini menjadi popular dengan membuat kronometer kereta api (atau jam kereta api). Siri pertamanya jam tangan poket, Broadway Limited, dipasarkan sebagai "Watch of Railroad Accuracy". Hamilton Watch Company menawarkan perkhidmatannya di 1.600 lokasi di seluruh dunia. Syarikat ini mendapat banyak pencapaian seperti pada tahun 1957, Hamilton Venture menjadi jam tangan elektronik pertama di dunia yang dikuasakan oleh bateri , yang bermaksud, "Hamilton Pulsar" adalah jam tangan digital LED pertama di dunia.

 13. LONGINES Compagnie des Montres Longines Francillon SA, atau secara ringkas disebut sebagai Longines, ditubuhkan oleh Auguste Agassiz pada tahun 1832, memiliki pengalaman selama 1189 tahun. Ibu pejabatnya berpusat di Saint-Imier, Switzerland. Longines telah menjadi anak syarikat Swatch Group sejak tahun 1983. Slogan Longines adalah "Elegance is a Attitude", yang dirilis pada tahun 1999. Moto mereka sebelumnya adalah "Jam Terhormat di Dunia". Longines menghasilkan banyak jam tangan berkualiti tinggi; ia mempunyai 2,781 koleksi model yang berbeza. Logo Longines adalah jam pasir bersayap, didaftarkan pada tahun 1889; ia adalah tanda dagang tertua yang tidak berubah.

 14. PARMIGIANI FLEURIER Parmigiani Fleurier SA ditubuhkan oleh Michel Parmigiani pada tahun 1996. Syarikat ini beribu pejabat di Fleurier, Switzerland. Pada tahun 2006, jenama tersebut menghasilkan "Bugatti 370", sebuah jam tangan penggerak, yang memenangkan "Watch of the Year Award" pada tahun 2006 dari akhbar Jepun. Semua jam tangan mereka dibuat dengan tangan dan dibina hanya dengan logam dan batu berharga. Hanya menghasilkan jam tangan setiap tahun, sekitar 150 jam tangan. Jalur jam tangan mereka yang popular termasuk "Forma" (Kalpa), Toric, dan Bugatti 370, yang diilhamkan oleh kereta lumba Bugatti. Mereka membuat jam tangan dengan tali getah atau gelang keluli , dan jam tangannya tahan air hingga 200 meter.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Berapa lama beg Louis Vuitton bertahan?

Beg Louis Vuitton yang mewah adalah standard bagasi antarabangsa. Beg ini abadi; Beg Louis Vuitton bertahan hampir 20 tahun.

Jam tangan mewah apa yang paling berpatutan?

Jenama jam tangan yang paling berpatutan untuk lelaki adalah: • Seiko • Timex • Casio • G-Shock • MVMT • Triva • AVI-8, dll.

KESIMPULAN

Jam tangan menjadi penting untuk menjaga jadual harian. Setiap lelaki dan wanita suka memakai jam tangan; mereka mempunyai pilihan jenama yang berbeza, sambil mengawasi anggaran mereka. Berikut adalah senarai tiga puluh jenama jam tangan berkualiti tinggi, bergaya, klasik dan terbaik untuk lelaki, yang akan meningkatkan daya tarikan mereka.

BACA JUGA

Jam Tangan Bestari untuk Jam Tangan Anak-Anak vs Jam Tangan Dual Cara Mengambil Tangkapan Skrin pada Jam Tangan Apple