Lantai kayu keras Waterprrof adalah sesuatu yang mewakili harta benda anda. Memilih jenis lantai yang sempurna mungkin sukar. Tetapi walaupun anda seorang ibu bapa atau anda mempunyai haiwan kesayangan, anda harus membuat kajian sebelum memilih lantai. Anda mempunyai banyak pilihan. Sebagai ibu bapa atau pemegang haiwan peliharaan, anda harus menyimpan banyak perkara dalam fikiran anda. Seperti suatu hari bayi anda akan mula merangkak di lantai ini, berjalan di lantai ini, bermain di lantai ini, dan mungkin bayi anda cuba menulis sesuatu di lantai atau membuatnya kotor. Anda memerlukan sesuatu yang sesuai dengan semua keadaan.

Selain itu, anda juga dapat melihat beberapa kualiti lantai. Seperti mestilah tahan calar, tahan air , selesa, dan selamat. Oleh kerana kualiti tersebut dapat bermanfaat dalam jangka masa panjang. Yang perlu anda lakukan hanyalah menjaga lantai.

Tambahan pula, lantai kalis air atau kalis air adalah pilihan yang baik. Anda juga dapat melihat kualiti yang diinginkan di dalam lantai. Seperti penampilan, ketahanan, pemeliharaan, dan sebagainya.

Jenis lantai

Selain lantai, berikut adalah beberapa jenis lantai yang boleh anda lihat sebelum menyelesaikannya.

Lantai kayu keras

Salah satu jenis lantai yang baik kelihatan mengagumkan setelah dilengkapkan. Walaupun anda mempunyai banyak pilihan dari segi warna dan warna. Jenis lantai yang cukup keras dan tahan lama. Mudah dibersihkan dan tahan lama. Sesuai untuk semua bilik rumah. Bawa kualiti tahan air dan bahan calar. Kanak-kanak atau haiwan peliharaan boleh bermain dengan mudah di lantai ini dan anda juga boleh berehat.

Selain itu, kayu keras tidak pernah mengumpulkan habuk atau jenis kotoran seperti permaidani. Kualiti ini menjadikan lantai ini hebat dan menjadi jenis lantai yang bebas alahan. Yang baik untuk anak - anak dan haiwan kesayangan anda. Selain itu, terdapat pelbagai jenis kayu yang lebih disukai untuk lantai.

Sementara itu, oak adalah salah satu kayu yang dianggap terbaik untuk lantai kayu keras. Anda juga boleh mendapatkan oat putih atau cemara Australia. Kerana ini lebih sukar daripada kayu ek. Untuk lantai seperti itu, anda boleh menghubungi Hardwood Refinishing Services Middletown DE. anda juga boleh memilih Commercial Hardwood Flooring Dover DE, kerana mereka melakukan pekerjaan dengan baik.

Jubin

Salah satu lantai kelihatan berkelas lama. Terbaik untuk kanak-kanak dan haiwan peliharaan juga. Pemasangan dan penyelenggaraan tanpa keramaian. Bagus untuk bilik mandi , ruang bawah tanah, dapur, dan bilik lain yang menjadi pilihan anda. Anda boleh memilih mana-mana jenis seperti batu, seramik, marmar, dan sebagainya. Terdapat terlalu banyak cetakan dan bentuk yang terdapat di pasaran. Pilihan lantai mesra alam dan senang dibersihkan.

Tetapi kadang-kadang menjadi sukar untuk menghilangkan noda. Untuk ini, anda perlu membeli agen pembersih lantai untuk membersihkan noda tersebut. Sebagai tambahan kepada semua kelebihan jubin, terdapat beberapa kekurangan juga. Seperti apa jika harga jubin retak, anda perlu menukar keseluruhannya. Semasa mengganti bahagian tertentu, ia juga boleh merosakkan jubin sekitarnya yang lain. Tetapi secara keseluruhan ini berlaku lebih sedikit kali. Namun, anda boleh menggunakan lantai jubin jika anda mahu.

Lantai gabus

Lantai gabus hampir sama dengan lantai kayu keras. Tetapi tekstur dan penampilannya telah berubah. Lebih-lebih lagi, lantai gabus terasa seperti lantai permaidani dengan sentuhan lembut itu. Terdapat beberapa cetakan juga tersedia di pasaran yang kelihatan seperti kayu keras, yang merupakan bahagian terbaik.

Salah satu kelebihan terbaik untuk memilih lantai gabus berbanding dengan lantai permaidani adalah bahawa ini bebas habuk dan kotoran. Lantai gabus bersifat antimikroba. Ia juga menangkis pertumbuhan jamur dan ini membantu untuk tidak mengalami noda. Ia senang dibersihkan. Yang perlu anda lakukan hanyalah menggunakan pembersih vakum. Walaupun penyelenggaraannya agak rendah juga. Sesuai untuk setiap bilik tetapi terutama untuk ruang permainan, dan ruang tamu. Ia juga bebas calar, jadi anda tidak perlu risau tentang cakar haiwan kesayangan anda

Lantai vinil

Lantai vinil terkenal untuk kanak-kanak dan haiwan peliharaan kerana kualiti kalis air. Lebih-lebih lagi, rupa vinilnya hampir sama dengan lantai kayu keras. Ia senang dibersihkan dan dijaga. Satu lagi kualiti vinil terbaik ialah ini bebas calar. Anda boleh memilih cetakan dan warna yang berbeza mengikut pilihan anda. Pilihan lantai nada hangat juga terdapat di lantai vinil.

Tambahan pula, vinil bukanlah produk semula jadi, kadang-kadang menjadi sukar pada persekitaran. Anda boleh menghubungi Waterproof Vinyl Flooring Middletown DE untuk lebih banyak pertanyaan dan cadangan. Untuk pilihan penduduk, anda boleh menghubungi Residential Vinyl Waterproof Dover DE.

Lantai lamina

Lantai lamina bukanlah kayu keras yang benar tetapi pilihan lantai jenis kayu keras yang bagus. Ini adalah pilihan terbaik bagi mereka yang gemar lantai kayu keras tetapi tidak dapat memilikinya kerana masalah belanjawan. Lantai lamina adalah yang terbaik untuk orang yang mempunyai anak kecil. Ia kelihatan seperti lantai woof kerana mempunyai gambar spesies kayu yang ditekan di atasnya.

Menjadi lebih murah ada sebab lain untuk memilihnya juga. Ia tidak memerlukan penggilap atau wax agar tetap kelihatan baik. Selain itu, jika terdapat jenis tumpahan di lantai lamina maka anda hanya perlu mengelapnya agar lantai kelihatan lebih baik. Cuma anda perlu menjaganya dengan bersih menggunakan penyedot debu, penyapu, dan pel basah untuk membuatnya kelihatan baik. Lantai lamina mempunyai penutup rapat sehingga rambut binatang, serbuk sari, bulu mata, dort, atau debu tidak dapat menembusnya.

Kerana alasan ini, ia adalah pilihan terbaik bagi orang yang mempunyai anak, yang mungkin mengalami alahan. Satu perkara yang perlu anda perhatikan sebelum memasang lantai lamina ialah ia menjadi sangat licin ketika basah. Oleh itu, memasang lantai lamina di dapur atau bilik lain di mana air boleh masuk ke lantai boleh menjadi pilihan terburuk.

Lantai buluh

Ia adalah jenis lantai yang sesuai untuk kanak-kanak dan menjadi popular setiap hari. Kerana ia adalah salah satu jenis lantai yang paling sukar dan tahan lama. Walaupun secara praktikal, rumput dan bukan kayu, tetapi buluh dicampurkan dengan jenis lain seperti lantai kayu keras. Menjadi tahan noda mengurangkan kemungkinan kanak-kanak mengalami tumpahan yang tidak disengajakan.

Buluh tumbuh dengan cepat dan oleh itu senang untuk membuatnya semula.

Selain itu, ia adalah produk yang mesra alam. Menjadi mesra alam juga selamat untuk haiwan peliharaan. Buluh itu sendiri mempunyai pelbagai jenis dan terdapat perbezaan dari jenis buluh yang ada. Di antara jenis ini, yang paling kuat adalah lantai papan buluh anyaman Strand. Manakala lantai buluh karamel adalah yang paling lemah.

Lantai getah

Getah cukup kuat untuk berdiri di hampir setiap keadaan. Ini adalah jenis lantai yang jika anda menjaganya dengan betul maka ia boleh bertahan lebih dari dua puluh tahun. Selain ini, sangat mudah dijaga dan dibersihkan. Secara amnya, anda hanya memerlukan gerombolan, air bersih, dan sedikit air suam untuk membersihkan lantai getah. Berbanding dengan lantai getah asli, lantai getah sintetik lebih tahan terhadap noda. Selain itu, lapisan jubin yang tebal dapat mengurangkan pencemaran bunyi dan memberikan pelembutan yang lebih besar sekiranya terjatuh secara tidak sengaja.

Getah mempunyai bau khas dan sebagai bahan semula jadi, bau ini mesra alam. Tetapi jika anda ingin memasang lantai getah di bilik tidur atau bilik permainan anda, sebelum anda membuat pembelian, anda mesti memeriksa bagaimana reaksi anak anda terhadap perkara ini.

Lantai permaidani

Permaidani adalah jenis lantai yang paling mewah dan sangat selesa. Menjadi selesa adalah salah satu perkara yang terbaik adalah ia kelihatan baik. Dan terdapat banyak reka bentuk dan warna yang terdapat di pasaran. Lantai permaidani adalah yang terbaik untuk orang yang mempunyai anak yang lebih muda atau binatang peliharaan yang lebih tua, yang sepatutnya jatuh.

Kerana permaidani lembut dan kanak-kanak atau haiwan peliharaan tidak cedera pada musim gugur. Ini adalah jenis lantai yang paling sesuai untuk merangkak bayi dan mereka yang belajar berjalan. Menjadi paling selesa, lantai karpet juga paling murah digunakan untuk projek lantai

Lantai kayu keras kalis air

Semasa memilih ruang terbaik untuk bilik di rumah anda, anda perlu mengetahui beberapa perkara. Pertama sekali, anda harus mengetahui betapa kuatnya lalu lintas di dalam bilik. Kedua, anda harus sedar bahawa lantai cenderung tumpah atau terkena air dengan cara tertentu. Mengetahui dua perkara ini akan membantu anda menentukan jenis lantai terbaik untuk bilik tersebut. Bilik seperti bilik mandi atau dapur akan menumpahkan air, jadi pilih lantai kayu tahan air untuk kawasan ini. Jadi apa lantai parket yang paling tahan air?

Lantai parket

Dari semua pilihan lantai yang berbeza, ini mungkin merupakan perkara yang paling penting untuk diperhatikan. Lantai kayu keras memerlukan lebih banyak penyelenggaraan daripada jenis lantai yang lain, tetapi tetap dapat menjadikan rumah anda kelihatan cantik. Terdapat beberapa cara untuk mengelakkan kelembapan dari lantai kayu keras. Tetapi ia bukan yang terbaik apabila terpaksa menahan perubahan air atau kelembapan. Kayu keras juga cenderung melindungi terhadap kelembapan dari tahap kelembapan yang berbeza-beza.

Lantai Papan Vinil Mewah, Lantai Jubin Kalis Air

Lantai vinil mewah terdapat dalam jalur papan panjang dengan teras kalis air yang tegar. Papan vinil saling bersatu tanpa menggunakan sealant yang membuat meterai untuk mengelakkan kebocoran atau kelembapan yang cuba masuk. Lantai ini adalah jenis fleksibel yang bermaksud ia akan bertahan lebih lama. Anda boleh mengatur lantai dengan pelbagai gaya dan warna yang sesuai dengan penampilan umum rumah anda. Lihat pilihan lantai vinil kalis air kami di sini.

LVP sangat sesuai untuk bilik mandi dan ruang bawah tanah kerana dapat mengatasi lalu lintas air atau pejalan kaki yang terdapat di pasar tani Brazil.

Lantai kayu yang direkayasa

Lantai kayu keras ini dibina lebih kuat daripada lantai pepejal lain yang terdedah kepada kelembapan tinggi sepanjang tahun. Lantai rekayasa terbuat dari kayu asli dan mempunyai pelbagai lapisan. Tingkat atas mempunyai kayu berkualiti terbaik. Lantai kayu yang direkayasa lebih tahan terhadap air daripada lantai parket. Walau bagaimanapun, kalis air bukanlah yang nombor satu di antara lantai kayu keras terbaik. Lantai direkayasa berkualiti tinggi (tebal 8 lapisan dan dibuat di Amerika Syarikat) diketahui dapat menahan perubahan kelembapan. Sekiranya anda bimbang tentang lantai parket, cari produk rekayasa berkualiti tinggi. Sekiranya, setelah tiga tahun, papan parket anda mula kelihatan seperti akordeon, anda tidak perlu risau.

Setelah melihat semua jenis lantai ini, lantai papan vinil adalah yang paling kalis air. Sekiranya anda mencari pilihan lantai terbaik untuk bilik yang cenderung tumpah, memilih lantai papan vinil untuk bilik itu adalah cara yang tepat.

Adakah lantai kayu keras kalis air?

Tidak, mereka akan rosak jika paip pecah atau rumah dinaiki air. Sebilangan besar lantai akan menahan tumpahan atau masuknya air dari luar kerana air cepat kering.

Lantai kayu keras memberi kelebihan kepada pemilik rumah daripada lantai lain: Mereka cantik secara klasik, sangat tahan lama, dan sering berfungsi. Di beberapa rumah yang lebih tua, permaidani menyembunyikan lantai kayu keras yang mencolok yang, walaupun telah bertahun-tahun diabaikan, sering dapat dikembalikan kepada kegemilangannya yang dulu.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Bagaimana cara mengapit lantai kayu keras?

Sekiranya anda mempunyai lantai kayu dan ingin kalis air, ada dua soalan penting untuk ditanyakan. Pertama, adakah anda benar-benar bermaksud "kalis air", atau adakah anda bermaksud lebih tahan air, dan kedua, bagaimana anda melakukannya? Terdapat perbezaan penting antara "kalis air" dan kalis air. Sebilangan besar lantai kayu veneer adalah penghalau air, namun, seperti lantai yang dipernis atau digilap, biasanya lantai lebih kalis air daripada lantai. Dengan semua ini, jika anda ingin menutup lantai kayu, anda mesti memotong pekerjaan anda.

Walaupun terdapat banyak produk di pasaran yang akan membantu melindungi lantai anda dari air, sama ada ia memenuhi jangkaan anda bergantung pada apa yang anda fikir akan menjadi hasilnya. Sekiranya anda ingin tahu bahawa hanya beberapa jalan basah dari bilik mandi ke longgokan tuala tidak akan menyakitinya, inilah masalahnya. Tetapi, jika anda merancang untuk menutup lantai kayu di dalam bilik, anda akan menggantinya. Biliknya basah, jadi sama sekali berbeza.

Membangunkan lantai agar basah dari luar atau berjalan di bilik mandi cukup mudah dan melibatkan beberapa perkara.

Siapkan lantai Untuk menyiapkan lantai untuk kalis air, anda mesti membersihkan bilik pembersih lantai dengan betul dan memperbaiki kerosakannya.

Gosok lantai anda Untuk hasil yang baik, penting untuk meluangkan masa untuk menggilap. Semasa anda berpasir, anda harus bermula dengan tepi pasir dan kertas pasir kasar dan beralih ke pasir yang lebih halus. Apabila proses pengamplasan selesai, anda harus membersihkan dan mengosongkannya semula.

Gunakan produk kalis air yang anda suka. Semua produk kalis air disertakan dengan arahan pengeluar dengan tepat dan mesti dipatuhi. Walau bagaimanapun, prinsip umum adalah menerapkan sekurang-kurangnya tiga lapisan poliuretana atau resin kalis air dan biarkan setiap lapisan kering sepenuhnya sebelum beralih ke lapisan berikutnya. Anda perlu memeriksa gelembung atau kerutan di antara lapisan dan mengosongkannya sebelum aplikasi berikutnya. Semasa memulakan langkah ini, adalah idea yang baik untuk menggunakan pelapik kain semula jadi untuk liputan yang baik dan berus pada akhir untuk hasil yang baik.

:point_right: Petua:

  • Kerja ini paling baik dilakukan pada hari-hari hangat dan kering untuk memberi ruang lantai kering dengan cepat dan sekata.
  • Setelah selesai menggunakannya, pusingkannya ke arah pintu untuk mengelakkan tersekat di tengah-tengah bilik dan akhirnya terpaksa menguruskan kerja anda.

S: Apakah jenis lantai kayu keras yang tahan air?

Setelah melihat semua jenis lantai ini, lantai papan vinil adalah yang paling kalis air. Sekiranya anda mencari pilihan lantai terbaik untuk bilik yang cenderung tumpah, memilih lantai papan vinil untuk bilik itu adalah cara yang tepat.

Q: Adakah kayu keras tahan air dengan baik?

Kayu keras semula jadi masih banyak pilihan dalam banyak cara, tetapi kayu keras kalis air menawarkan fleksibiliti dan ketahanan. Untuk kawasan yang mempunyai lalu lintas tinggi, mungkin terdapat kawasan basah di mana perkara sebenarnya tidak dapat dilakukan.

S: Apakah lantai kalis air tahan calar yang terbaik?

Lantai vinil adalah pilihan lantai yang popular untuk keluarga dengan haiwan peliharaan. Jubin dan kepingan vinil mewah sangat tahan lama, tahan lama dan tahan terhadap kelembapan, calar dan penyok. Ia juga senang dijaga. Jubin vinil mudah dibersihkan, senang dipasang dan murah.

S: Apakah lantai kayu yang terbaik jika anda mempunyai anjing?

Lantai kayu yang direkayasa

Sekiranya anda masih mahukan kayu asli, periksa Lantai Kayu Rekayasa. Sekiranya anda menggunakan kayu, lantai kayu yang direkayasa adalah lantai kayu keras terbaik untuk anjing. Ia agak kurang biasa daripada kayu keras dan masih memberikan rupa kayu asli yang cantik dan klasik.

Q: Lantai parket mana yang paling mahal?

Pilih lantai yang direkayasa

Lantai kayu keras umumnya lebih mahal daripada lantai kayu yang dirancang. Tetapi harganya mungkin serupa kerana beberapa lantai kejuruteraan mempunyai lapisan baru yang berkualiti tinggi.

S: Apakah lantai kayu yang paling tahan lama?

jubin

Ubin adalah pilihan lantai yang paling tahan lama di pasaran, dan kombinasi ketahanan dan penampilan parket semula jadi adalah kombinasi yang sukar ditewaskan.

Q: Adakah kayu keras yang direkayasa lebih baik daripada kayu padu?

Kayu keras yang dirawat secara amnya lebih stabil. (Tetapi tidak selalu) kerana lapisannya pada umumnya lebih kuat daripada kayu keras, dan kerana lapisannya tegak lurus satu sama lain, mereka cenderung mengembang dan berkontrak kurang, jadi lapisannya lebih keras, terutama pada musim sejuk yang lebih kering.

Kesimpulannya

Anda boleh memilih mana-mana pilihan yang dibincangkan di atas untuk lantai. Semua pilihan lantai juga di bawah anggaran. Lebih-lebih lagi, setiap jenis mempunyai kepentingan dan peranannya di ruangan yang berbeza. Hidup menjadi lebih mudah setelah memasang lantai kalis air. Pilih yang terbaik untuk diri sendiri dan selesa.

artikel berkaitan

Penyangga Lantai

Pel terbaik untuk lantai lamina

Mengapa Lantai Parket Sangat Mahal?

Membersihkan Lantai Konkrit