Waybill Uber? Waybills biasanya juga dikenali sebagai "syarat kontrak pengangkutan", tujuan asas penyelesaian perisian pesanan kurier penghantaran dalam taliannya yang menyediakan ciri & fungsi untuk membantu menguruskan pesanan dalam talian, penjejakan GPS, dan banyak lagi.

Waybill bermaksud di Uber

The Waybill Uber adalah bahagian dari aplikasi telefon pintar yang menyediakan pemacu untuknya. Bahagian tertentu ini memberitahu pemandu banyak maklumat mengenai perjalanan terakhirnya untuk diterima dengan peraturan bandar, insurans Uber merangkumi pelbagai maklumat untuk perjalanan dan juga pautan ke sijil insurans. Walau bagaimanapun, The waybill uber jelas bagi pemandu melalui aplikasi mudah alih sehingga permintaan perjalanan seterusnya diterima.

RINGKASAN Waybill biasanya penghantaran dalam talian yang memesan penyelesaian perisian kurier yang menyediakan ciri & fungsi untuk membantu menguruskan perkara dengan cara yang cekap.

Jalan masuk di Uber

The Waybill adalah sekeping aplikasi telefon pintar serba boleh, ia mempunyai pembawa dalam talian yang memberikan perincian lengkap dengan arahan yang berkaitan dengan kargo . Walau bagaimanapun, Biasanya nama pengirim dan penerima akan ditunjukkan, titik konsep pengiriman untuk diperkenalkan dengan tujuan, dan cara kita. Kawasan khusus itu memberitahu pemandu banyak data mengenai perjalanan terakhirnya untuk menyetujui garis panduan bandar, data penyertaan perlindungan Uber untuk tamasya sama seperti hubungan dengan bukti perlindungan

Tujuan waybill

Di sini saya menerangkan dua tujuan asas waybill Uber.

Jalan udara

Kami tahu bahawa waybill adalah kertas kerja yang tidak dapat dirundingkan yang dikeluarkan oleh syarikat penerbangan udara atau lautan untuk menerima pemilikan kapal pengangkut, yang memungkinkan mereka berfungsi sebagai resit untuk pengirim. Waybill udara menunjukkan tujuan kapal pengangkut dan merangkumi maklumat hubungan untuk pengirim dan penerima (penerima).

Bil E-Way

Rang undang-undang e-cara adalah makna sederhana untuk memastikan bahawa kita dapat barang yang dipindahkan mematuhi Undang-Undang GST dengan alat yang kuat untuk mengesan arah barang dan juga memeriksa pengelakan pajak.

Jenis Uber waybill

Terdapat dua jenis asas Waybill Uber seperti:

  1. Bil Cara E Normal

E Waybill normal akan dihasilkan apabila terdapat pengangkutan barang yang mempunyai satu jenis HSN.

  1. Bil Jalan Pukal

Apabila terdapat pengangkutan pelbagai jenis Barang yang mempunyai banyak kod HSN, E Waybill pukal akan dihasilkan.

Log masuk waybill

Kami tahu bahawa bahagian maklumat peribadi memberitahu pemandu banyak maklumat mengenai perjalanan terakhirnya untuk mematuhi peraturan bandar . Di sini, saya ingin memberitahu anda dokumentasinya. Anda memerlukan beberapa perkara yang tepat seperti:

  • Nama Pemandu

  • Nombor Lesen Memandu

  • Nombor & Nombor Plat

  • Nilaikan

  • Bilangan Penumpang

  • Nama penuh penumpang

  • Lokasi pengambilan

  • Lokasi drop-off

Data penyertaan perlindungan Uber untuk tamasya sama seperti hubungan dengan pengisytiharan perlindungan. Di sini timbul persoalan bahawa Mengapa menunjukkan data ini untuk perjalanan terakhir pemandu ? Pemandu Uber di New York, dan beberapa kawasan bandar besar yang lain, adalah sah dari segi undang-undang untuk melihat nama lengkap pengembara dalam catatan perjalanan. Uber memberikan panduan jalan kepada pemandu sehingga mereka dapat mematuhi garis panduan tersebut (model akan menjadi titik di mana bahan pentadbiran meminta untuk melihat waybill yang diperlukan semasa jalan keluar). Waybill jelas bagi pemandu di dalam aplikasi sehingga permintaan lawatan berikut diakui.

Apa itu Air Waybill (AWB)?

AWB atau Air Waybill lebih kerap dikenali sebagai tanda penyampaian FedEx anda. Ini biasanya dibuat di FedEx.com dan mengandungi keseluruhan data bundel sama seperti pengekodan barcode dan nombor 12 digit yang digunakan untuk mengikuti penghantaran anda dalam perjalanannya.

Rekod yang tidak dapat diperdebatkan yang diberikan oleh pengangkut udara atau laut untuk mengiktiraf pemilikan penghantaran, dan yang diisi sebagai resit untuk pengirim (pengangkut). Waybill udara menunjukkan lokasi objektif penghantaran dan menggabungkan data hubungan untuk pengirim dan penerima (pengumpul,)

Waybill (UIC) adalah arkib yang diberikan oleh pengangkut yang memberikan kehalusan dan garis panduan yang mengenal pasti penghantaran pemindahan produk. Lazimnya ia akan menunjukkan nama pengirim dan pelakon, tempat permulaan pemindahan, objektif dan kursus. Sebilangan besar pengangkut kargo dan organisasi perkapalan menggunakan jalan masuk dalaman yang disebut bil rumah. Ini biasanya mengandungi syarat-syarat "perjanjian perjanjian pengangkutan" di bahagian belakang struktur yang menutup titik pemotongan risiko dan perjanjian yang berbeza. Waybill adalah seperti resit utusan, yang mengandungi kehalusan pengirim dan pengajar serta tempat permulaan dan objektif.

Perkhidmatan UPS Worldwide

Pentadbiran pengangkutan UPS ditawarkan oleh TFI International Inc., anak syarikat atau bahagiannya, yang tidak bekerjasama dengan United Parcel Service, Inc. atau sekali lagi mana-mana rakan sekutu, pembantu, atau elemen yang berkaitan ("UPS"). UPS tidak mengharapkan sebarang risiko mengenai pentadbiran pengangkutan LTL Freight UPS atau beberapa pentadbiran lain yang ditawarkan atau diberikan oleh TFI International Inc. atau sebaliknya rakan, bahagian, pembantu, atau elemen yang berkaitan.

Waybill Perkhidmatan Seluruh Dunia UPS bertujuan untuk menangani kerumitan pengangkutan global, namun cukup asas untuk digunakan untuk penghantaran biasa di seluruh dunia. Anda boleh mengetahui garis panduan kesediaan yang menarik untuk di seberang Jambatan UPS Worldwide Services di bahagian bernama Cara Bersedia.

Untuk pelbagai penghantaran bundel anda, seperti yang ditunjukkan dalam model 1 dalam carta, anda hanya memerlukan UPS Worldwide Services Waybill yang sudah siap untuk bundle utama. Sekiranya tidak terlalu banyak masalah, catat jumlah paket yang diingati untuk penghantaran di kawasan 5A dari UPS Worldwide Services Waybill. Anda juga harus memasukkan tanda lokasi dan nama Penjejakan Perkhidmatan Seluruh Dunia UPS dengan semua kumpulan tambahan anda, seperti yang ditunjukkan dalam model 2 dalam garis besar. Sekiranya semua bungkusan dalam penghantaran anda mempunyai ukuran dan berat yang sama, jika tidak terlalu banyak masalah, periksa kontena di kawasan 5D dari UPS Worldwide Services Waybill.

Untuk UPS Worldwide Express Freight ™, gunakan satu UPS Worldwide Services Waybill setiap penghantaran. Untuk penghantaran berbilang katil, anda hanya memerlukan waybill yang sudah siap untuk tempat tidur utama. Ingatlah jumlah tempat tidur yang banyak untuk penghantaran anda di landasan perjalanan. Di setiap tempat tidur tambahan dalam penghantaran anda, anda harus meletakkan tanda lokasi yang telah siap dan Label Penjejakan Perkhidmatan Seluruh Dunia UPS. Bundel di dalam katil tidak memerlukan alamat atau tanda berikut. Anda harus menghubungi UPS untuk merancang semua penghantaran UPS Worldwide Express Freight

Dokumentasi Tambahan

Anda mungkin memerlukan catatan yang berbeza, berdasarkan nilai dan idea penghantaran dan berdasarkan garis panduan khusus negara objektif. Anda tidak perlu repot dengan Invois Komersial untuk sampul surat UPS Express, atau penghantaran yang mengandungi hanya arkib. Untuk perkara ini, penyataan mengenai UPS Worldwide Services Waybill sudah memadai. Bagaimanapun sekiranya penghantaran anda mengandungi produk yang akan dibeli atau dijual, tiga pendua Invois Komersial diperlukan.

Waybill Perkhidmatan Kanada

Waybill Perkhidmatan Kanada kami digunakan untuk penghantaran di dalam Kanada. Ini hanyalah tanda pengimbas dan nombor berikut tepat di struktur, menjadikannya bermanfaat untuk menambahkan pertolongan yang diperlukan berikut nama ke kumpulan utama penghantaran yang berbeza. Sebarang paket tambahan dalam penghantaran hanya memerlukan kehalusan lokasi dan pengenalan standard berikut tanda untuk tahap pentadbiran yang dipilih.

Perkhidmatan Seluruh Dunia

Gunakan Waybill Perkhidmatan Seluruh Dunia kami untuk penghantaran yang dihantar ke luar Kanada ke AS dan destinasi antarabangsa yang lain. Waybill ini dilengkapi dengan sebilangan beg plastik yang hampir sama. Untuk menggunakan Waybill, cukup isikan, letakkan di dalam kantong waybill plastik kami bersama dengan sebarang dokumen kastam, dan pasangkan pada bungkusan. Sebarang penghantaran berbilang keping mesti mempunyai Label Penjejakan Perkhidmatan Seluruh Dunia pada setiap pakej tambahan.

Waybill Lyft

Bil jalan itu membolehkan pegawai penguatkuasa mengenali maklumat mengenai petikan semasa atau terkini anda. Sekiranya anda menghampiri dengan selamat dan meminta jalan masuk oleh lapangan terbang atau pegawai penguatkuasa undang-undang, ikuti langkah berikut:

Pergi ke Dashboard * Ketuk 'surat angkutan' anda akan berada di sebelah kiri menu

Akses Papan Pemuka anda sama ada melalui menu panel kiri dalam aplikasi atau pergi ke penyemak imbas web.

BIL LADING (B / L)

Kami mendapati bahawa pengangkutan barang melalui laut diawasi oleh Peraturan Hamburg tahun 1978. Untuk mengangkut barang melalui laut, Peraturan Hamburg mengikuti keperluan untuk memberikan beberapa maklumat penting mengenai transaksi dalam dokumen. Ini disebut "Bill of Lading (B / L)."

AB / L boleh dikeluarkan oleh pengangkut, ejen pengangkutan, syarikat perkapalan, operator kapal, dan bahkan kapten kapal.

Fungsi penting B / L

Di sini, saya menerangkan beberapa fungsi penting untuk Penerimaan barang yang dihantar di kapal dan keadaannya yang jelas

Bukti kontrak pengangkutan

Anda memerlukan beberapa dokumentasi dan prosedur penting seperti:

Nama dan alamat pengirim.

Nama dan alamat syarikat penerbangan.

Nama dan kewarganegaraan kapal.

Keadaan kargo yang jelas

INCOTERMS, syarat-syarat ini menunjukkan pembayaran , Jika sudah dibayar, itu akan menyatakan "pra-bayar" dan jika tidak, itu akan dibaca "kumpulkan" atau tidak dibayar.

Bilangan salinan asal yang dihantar

Tempat, tarikh, dan tandatangan sama ada syarikat penerbangan, syarikat perkapalan, operator kapal, atau kapten kapal

Walaupun begitu, kadangkala penting untuk mempunyai laporan tajuk yang menyokong tanggungjawabnya; dalam kes-kes ini, Bill of Lading mungkin digantikan oleh jenis arkib lain, seperti Sea Waybill.

Jika tidak disebut "Express Release Bill of Lading" atau "Straight Bill of Lading", Sea Waybill digunakan ketika pengangkut memilih untuk menyampaikan tanggungjawab untuk pengiriman dengan segera. Ini menyiratkan bahawa produk dapat disampaikan kepada individu yang diakui dalam catatan, dan mereka hanya perlu mengesahkan wataknya berbanding dengan memperkenalkan arkib untuk menjamin kargo.

Perhatikan bahawa Sea Waybill hanya memiliki kemampuan yang jelas dan tidak menawarkan gelaran untuk barang dagangan (tidak dapat dirundingkan).

Pada saat penghantaran ditumpuk, pengangkut mendapat SWB pada dasarnya sebagai sumber perspektif. Untuk keadaan ini, baik pengangkut maupun pengirim tidak berkomitmen untuk menyampaikan arkib tambahan kepada pengangkut, dan karenanya barang itu dihantar ketika ia bebas di pelabuhan.

Uber menjunjung tinggi

Kami memberikan pentadbiran koordinasi tertentu untuk usaha yang menyertainya: penerbangan, kereta, pembangunan, barang pembeli, agen kecantikan dan pertimbangan individu, makanan dan minuman, barang moden, item klinikal, bahan, dan itu baru permulaan.

Kami hanya panggilan

Anda boleh mendapatkan bantuan secara langsung dalam aplikasi. Untuk menangani pakar, pergi ke Bantuan dalam aplikasi Pemandu, kemudian, pada ketika itu, cari tahu masalah yang anda hadapi untuk melihat alternatif bantuan yang dapat diakses.

Anda bertanya, kami menjawab

Individu yang memandu menggunakan aplikasi Uber memerlukan alternatif untuk menghubungi kami melalui telefon ketika mereka memerlukan bantuan atau mempunyai pertanyaan. Kerana kritikan mereka, Uber menawarkan sokongan dalam aplikasi dan telefon untuk pemandu keluar dan pergi atau tidak. Tidak kira sama ada anda mempunyai pertanyaan mengenai catatan anda atau perlu melaporkan kejadian, anda dapat menghubungi kami.

Untuk berbincang terus dengan pakar yang sudah bersedia di telefon, pergi ke Bantuan dalam aplikasi Pemandu, kemudian, pada masa itu, terokai masalah yang anda hadapi untuk melihat alternatif bantuan dapat diakses.

Ringkasan Waybills dianggap sebagai penyelesaian perisian pesanan kurier penghantaran dalam talian yang menyediakan ciri & fungsi untuk membantu menguruskan perkara dengan cara yang cekap. Terdapat beberapa sistem yang digunakan dalam waybill sementara dua jenis juga digunakan dalam ini.

Soalan Lazim

1. Bagaimana Uber berfungsi?

Buka aplikasi Pemandu anda> Ketuk ikon menu> Ketuk Bantuan

Navigasi ke masalah yang anda alami

Sekiranya sokongan telefon tersedia untuk jenis masalah anda, ketuk Sokongan Panggilan

2. Bagaimana anda menulis jalan masuk?

Anda memerlukan maklumat peribadi maklumat Penghantar atau maklumat Penerima. Dalam maklumat terperinci mengenai penghantaran ini, kami memasukkan No Rujukan, Dimensi, Jenis Penghantaran, Perkhidmatan Tambahan, Butiran Penghantaran.

3. Bagaimana saya boleh mendapatkan pernyataan dari Uber?

Anda juga boleh memuat turun tab untuk kebanyakan perjalanan yang anda lalui.

Langkah 1 Pilih 'Perjalanan Saya' dari menu.
Langkah 2 Pilih perjalanan untuk dikaji.
Langkah 3 Ketik butang 'Lihat Detail'.
Langkah 4 'Muat turun invois' untuk diterima dalam fail PDF

4. Adakah anda tahu apa had waybill?

Orang Berdaftar, mesti diaktifkan apabila pergerakan barang bernilai lebih dari Rs 50,000. Orang berdaftar atau pengangkut boleh memilih untuk menghasilkan dan membawa bil walaupun nilai barang kurang dari Rs 50,000.17

5. Apakah nombor Waybill?

Waybill juga dikenal sebagai "nombor penjejakan." Setiap syarikat penerbangan yang kami bekerjasama mempunyai jenis penjejakan yang berbeza dengan kombinasi huruf dan angka yang berbeza. Nombor penjejakan setiap pembawa berbeza antara satu sama lain. Anda mungkin mengesan nombor wayar mereka menggunakan halaman penjejakan kami

6. Apakah jalan pemandu Uber?

Kedua-dua aplikasi pemandu Uber dan Lyft mempunyai layar Uber waybill , yang dilengkapi dengan peraturan penguatkuasaan nama pemegang akaun, dan ringkasan perjalanan terakhir. Tetapi tidak semua pegawai penegak hukum fokus pada peraturan seperti polisi lapangan terbang.

7. Ke mana arah jalan masuk?

Waybill biasanya dilampirkan pada penutup bungkusan. Perkara yang berbeza merujuknya untuk mengenal pasti dan mengesan bungkusan dengan mudah. Dengan peningkatan permintaan e-commerce dari hari ke hari, waybill telah menjadi komponen pakej yang lebih penting lagi.

8. Apakah jalan masuk pada aplikasi Uber ?

The Waybill adalah bahagian dari aplikasi mudah alih yang Uber menyediakan banyak kemudahan untuk pemandunya. Ia memeriksa semua perincian mengenai kargo dan kebenaran mereka untuk memberikan barang kepada mereka. Maklumat perlindungan insurans Uber untuk perjalanan serta pautan ke sijil insurans.

9. Adakah Uber makan untuk laporan CRA?

Sama seperti pemegang perniagaan pertengahan, anda ingin melaporkan pendapatan anda selama setahun dan membayar cukai yang berkaitan. Ini berlaku untuk pendapatan dengan kedua-dua perjalanan Uber dan Uber Eats. Anda bertanggungjawab untuk memungut, mengirim, dan memfailkan cukai penjualan pada semua perkongsian perjalanan anda

10. Apakah Waybill di UberEATS?

The Waybill adalah bahagian dari aplikasi mudah alih yang disediakan oleh Uber untuk semua pemacu. Bahagian itu memberitahu banyak maklumat kepada pemandu. Tujuan waybill adalah penyelesaian perisian pesanan kurier penghantaran dalam talian yang menyediakan ciri & fungsi untuk GPS.

Kesimpulannya

Tidak syak lagi, setiap kali anda memikirkan perkhidmatan pantas dalam talian Waybill Uber berada di bahagian atas senarai. Di sini, saya menjelaskan kepada anda bahawa apa itu Waybill Uber? dengan perinciannya yang lengkap. Keutamaan pertama saya adalah memuaskan anda dengan pandangan dan kajian saya yang kuat. Saya harap artikel ini sangat bermanfaat untuk anda semua.