Apa itu kasut? Sneakers (juga dikenali sebagai pelatih, kasut sukan, kasut tenis, kasut gim, tendangan, pakaian sukan, flat, kasut atletik, kasut skate, atau jogger) pada mulanya dikembangkan untuk sukan atau jenis aktiviti fizikal yang lain tetapi kini sering dipakai untuk pakaian kasual . Dengan popularisasi mereka pada pertengahan abad kedua puluh oleh perniagaan seperti Converse, Nike, dan Spalding, mereka telah berkembang menjadi pakaian, dengan kepelbagaian meningkat secara mendadak di berbagai pasar di seluruh dunia. Kasut, seperti kawasan lain di pasaran pakaian global, terutama tertumpu di Asia, dengan sembilan daripada 10 pasang dibuat di sana.

Terdapat banyak jenis kasut di luar sana, termasuk kasut yang boleh digunakan di gimnasium serta kasut berjoging dan lari. Sneaker adalah nama yang digunakan terutamanya di Amerika Utara, walaupun pelari dan pelatih adalah istilah yang digunakan di Australia dan England untuk kasut yang setanding.

Apa itu kasut:

Manusia memakai kasut sebagai salah satu aksesori mereka yang paling popular. Mereka digunakan oleh jantina dan individu dari pelbagai peringkat umur. Pada hakikatnya, seseorang memakainya sepanjang hayatnya, bermula sejak dia mula berjalan. Ramai orang bingung dengan nama sneaker kerana kasut itu menyerupai kasut. Semasa pelanggan mengunjungi kedai untuk membeli aksesori sukan, mungkin sukar untuk membezakan antara kasut lari, kasut atletik, kasut sukan, dan kasut. Walaupun kasut dan kasut mempunyai tujuan yang sama, beberapa perbezaan antara keduanya akan dibincangkan dalam artikel ini.

Adakah orang biasanya bertanya apa itu kasut? Kerana mereka keliru antara kasut dan kasut. Kasut bola sepak atau bola sepak, misalnya, kadang-kadang disebut sebagai cleat, dan beberapa orang membezakan antara kasut dan pelatih silang atau kasut lari. Yang lain merujuk kepada kebanyakan kasut sukan dengan sol getah sebagai kasut , selimut, kasut latihan, kasut bersalut kulit, kasut sukan, atau istilah lain.

  • Sneaker adalah ungkapan yang telah menjadi popular di kalangan orang di laman web ini, kerana mereka menggunakannya untuk merujuk kepada kasut sukan seolah-olah itu adalah sinonim. Walaupun tidak betul, banyak yang merujuk kepada semua jenis kasut dengan bahagian bawah getah sebagai kasut. Kerana bahagian bawah getahnya , kasut ini mengeluarkan sedikit bunyi semasa berjalan, begitulah cara mereka memperoleh nama mereka.

  • Istilah ini berasal dari kenyataan bahawa anda mungkin menyelinap orang lain semasa memakai kasut ini. Terdapat banyak jenis kasut yang tersedia di pasaran hari ini, termasuk kasut yang boleh digunakan di gimnasium serta kasut berjoging dan lari. Sneaker adalah nama yang terutama digunakan di Amerika Utara, walaupun pelari dan pelatih adalah istilah yang digunakan di England dan Australia untuk kasut yang serupa.

Ringkasan:

Istilah sneaker membingungkan banyak orang kerana kasut meniru kasut. Sneaker telah menjadi istilah yang banyak digunakan di web ini. Kasut gim, serta kasut lari dan lari, hadir dalam berbagai gaya.

Mengapa kasut dipanggil sneakers:

Salah satu soalan yang paling sering ditanya mengenai kasut adalah mengapa mereka diberi nama kasut. Seorang ejen pengiklanan hadir dengan sebutan yang popular ketika perniagaan Keds® pada mulanya memasarkannya secara besar-besaran pada awal tahun 1900-an. Kasut bawah getah ini dijuluki sebagai kasut oleh Henry Nelson McKinney kerana menghasilkan bunyi yang minimum di permukaan yang keras dan membolehkan seseorang menyelinap apa saja tanpa kasut mereka diperhatikan.

  • Oleh kerana kebanyakan kasut mempunyai tapak kaki yang kaku, perbezaan suara antara kasut bersol lembut dan kasut bersol keras lain pasti jelas. Keds® tidak boleh dianggap sebagai perniagaan pertama yang menghasilkan kasut bersalut getah. Plimsolls terkenal sebagai kasut pantai di England pada tahun 1830-an, dan Keds® menyalin rekaannya pada tahun 1900-an.

  • Plimsoll tergolong dalam kategori kasut dengan garis di getah tepat di bawah kanvas. Garisan ini boleh digunakan untuk menilai sama ada kaki akan menjadi basah atau tidak. Kaki manusia akan menjadi basah jika mereka berdiri di air lautan di atas palang. Kerana tidak semua kasut mempunyai garis ini, plimsoll dapat dianggap sebagai kategori yang terpisah. Walau bagaimanapun, mereka boleh disebut sebagai Keds walaupun jenama itu tidak membuatnya. Kerana terdapat begitu banyak jenis kasut, sukar untuk memahami apa yang mereka maksudkan.

Pemilihan kasut harus lebih sesuai untuk aktiviti seperti berlari dan berjoging dan menawarkan sokongan dan bantalan lengkungan kerana anak-anak dalam kursus latihan yang mencabar diharapkan dapat menyediakan kasut ini untuk sekolah. Banyak kasut separa sukan kurang mendapat sokongan dan tidak dimaksudkan untuk lebih daripada sekadar berjalan-jalan santai atau pakaian harian.

Ringkasan:

Henry Nelson McKinney menamakan kasut Keds pada awal tahun 1900-an. Walaupun jenama tidak mengeluarkannya, mereka dipanggil Keds. Sokongan yang tidak mencukupi menjadikan banyak kasut separa atletik tidak sesuai untuk kegunaan kasual.

Sneakers vs Trainer:

Kasut getah, kasut sukan, kasut, jurulatih, kasut latihan, semuanya hanya beberapa kasut kecil yang boleh ditukar ganti yang boleh kita pakai ketika melakukan sesuatu yang sukan, menuntut, atau penuh dengan aktiviti. Tetapi adakah anda perhatikan bahawa nama "kasut" dan "pelatih" merujuk pada gaya kasut sukan yang berbeza?

Bagi pemula, dipercayai bahawa anda sudah mengetahui bahawa tapak kaki kedua pasang kasut, kedua-duanya, terbuat dari getah. Jadi, apa yang membezakan sepasang kasut dari pasukan pelatih? Sekiranya anda membuat sedikit penyelidikan dalam talian, anda akan mendapat banyak maklumat mengenai kasut itu, bagaimana penampilannya, bahan apa yang dibuatnya, dan bagaimana untuk memberitahu kasut sukan sepasang yang lain.

Apa itu Pelatih:

Oleh itu, apabila anda mendapat idea yang jelas tentang bagaimana sepasang kasut itu, beberapa pelatih hanyalah bentuk slanga dari perkataan kasut latihan. Jenis kasut sukan yang termasuk dalam kategori ini mungkin dikenali dengan nama itu sendiri. Inilah sebabnya, sama ada anda berfikir untuk berjoging, aerobik, angkat berat, atau pelbagai sukan lain, anda akan melihat bahawa penampilan khusus yang akan difahami bahawa pelatih berbeza.

Apa perbezaan antara Sneakers dan Trainer:

Terutama, penampilan yang membezakan antara yang lain.

  1. Kasut sukan di atas kanvas digolongkan sebagai sepasang kasut, sedangkan apa-apa yang dimaksudkan secara eksplisit untuk sukan atau aktiviti diklasifikasikan sebagai sepasang pelatih. Sekiranya anda melihat pelari, anda akan melihat bahawa "kasut getah" atau kasut sukan mereka lebih tertumpu pada peningkatan prestasinya.

  2. Kasut kasut dilihat lebih bergaya. Pelatih diciptakan agar lebih sesuai dengan tujuan kasut seperti itu, daripada gaya dan reka bentuk fizikalnya ; oleh itu, julat harga untuk kedua-dua kasut sukan akan berbeza.

  3. Perbezaan antara kasut tenis dan kasut adalah banyak. Mereka berdua berasal dari keluarga reka bentuk kasut yang sama, walaupun perbezaannya semakin jelas.

Jadi, dalam topik hari ini mengenai kasut tenis berbanding kasut, kita akan membahas ciri asas yang membezakan kasut tenis dengan kasut. Sudah waktunya untuk berhenti merujuk kepada semuanya sebagai sepasang kasut!

1. Kesesuaian:

Sneakers digunakan sama seperti fesyen untuk penampilan atletik. Dalam peruncit barang sukan, dalam talian dan juga orang , terdapat banyak kemungkinan untuk dipilih. Sebahagiannya untuk berlari, sementara yang lain untuk bola keranjang, serta bola sepak, bermain luncur, bola tampar, dan aktiviti lain.

Anda juga boleh pergi ke banyak portal internet dan membuat sepasang kasut dengan memilih dari pelbagai kemungkinan warna dan corak serta pilihan atas, tali, jahitan , dan satu-satunya. Mereka tidak dirancang untuk sukan tertentu, tetapi mereka adalah kasut atletik.

Jika dibandingkan dengan kasut tenis, kasut lebih selesa. Mereka juga tidak mempunyai beberapa ciri teknikal yang terdapat pada kasut tenis, seperti sol tanpa calar, sokongan sisi, dan bahan penyerap kejutan. Secara keseluruhan, kasut adalah kasut kasual dan bergaya yang direka untuk setiap orang yang memakai seluar jeans.

Kasut tenis, sebaliknya, dirancang untuk dipakai ketika bermain tenis, seperti namanya. Mereka mempunyai ciri teknologi khusus dari segi jenis sokongan yang mereka berikan, berat badan, fleksibiliti tunggal, sesak nafas, dan sebagainya.

Mereka dirancang untuk meningkatkan prestasi pemain di gelanggang dengan membiarkan mereka bergerak dengan lebih cekap, menukar arah dengan lebih cepat, dan sebagainya. Bahkan tapak kaki dibuat dengan tujuan tertentu: untuk memberikan cengkaman maksimum pada gelanggang tanah liat, rumit, atau rumput.

Kasut tenis direka untuk membolehkan permulaan dan berhenti yang pantas serta gerakan lateral yang tersentak di permukaan rata seperti gelanggang tenis. Kasut tenis mempunyai tapak yang padat dan rata yang menghalang pemain daripada memutar pergelangan kaki ketika melakukan pergerakan lateral yang cepat dan akut. Tapak sol putih secara tradisional terbuat dari getah untuk mengelakkan meninggalkan tanda tergelincir di permukaan gelanggang, sementara pemeliharaannya terbuat dari nilon atau kulit.

Kerana gelanggang rumput atau tanah liat jauh lebih memaafkan, umur panjang tidak begitu penting. Corak pada sol direka untuk permukaan gelanggang tertentu. Sole yang ditangkap atau berlubang adalah pilihan yang lebih baik untuk permukaan rumput kerana cenderung licin. Herringbone adalah salah satu corak yang paling lazim dan sesuai untuk permukaan yang keras.

Sole yang ditangkap atau berlubang adalah pilihan yang lebih baik untuk permukaan rumput kerana cenderung licin. Herringbone adalah salah satu corak yang paling lazim dan sesuai untuk permukaan yang keras.

2. Ketersediaan:

Jika dibandingkan dengan sepupu mereka yang lebih teknikal, kasut biasanya lebih mudah didapat. Anda mungkin menjumpainya di hampir semua kedai kasut. Kedai peralatan tenis khusus adalah lokasi yang ideal untuk membeli kasut tenis berkualiti tinggi kerana mereka memilih kasut untuk memenuhi permintaan pelbagai jenis pemain tenis.

Anda juga boleh membeli kasut atau kasut tenis secara dalam talian, tetapi pastikan syarikat itu mempunyai polisi pengembalian, jadi anda tidak akan menghadapi masalah jika tidak sesuai (atau anda tidak menyukai reka bentuk atau gaya). Sebagai alternatif, jika anda seorang ahli Prime, anda hanya boleh mencari kasut tenis terbaik di Amazon dan mempunyai mereka dihantar dalam beberapa jam.

3. Kos:

Kos kasut tenis atau kasut ditentukan oleh penggunaan teknologi "baru" semasa proses pembuatan kasut dan model dan jenama. Kasut yang murah akan mempunyai sol getah yang berkualiti rendah, praktikalnya tidak ada udara di tapak kaki, dan jahitan yang kurang terperinci (walaupun jahitan ada di sana, ia akan berkualiti rendah).

Kasut jarak jauh, yang sering mempunyai ciri atau teknologi keselesaan khas, berada di hujung spektrum harga yang lebih tinggi. Kasut tenis mempunyai harga yang lebih tinggi daripada kasut kerana mereka mesti memenuhi spesifikasi gelanggang tertentu agar dapat dikenali sebagai permainan yang sesuai. Sneakers dan kasut tenis dipromosikan sebagai edisi terhad atau versi spesifikasi di hujung julat lain (bahagian mewah)

4. Ketahanan:

Kasut tenis yang dimaksudkan untuk menjadi mantap kerana mereka adalah tertakluk kepada banyak haus dan lusuh setiap hari. Kerana strukturnya yang halus, kasut berkualiti tinggi dapat bertahan lama. Kasut tenis, sebaliknya, boleh dianggap lebih tahan lama daripada kasut biasa. Ini mungkin berubah berdasarkan seberapa kerap dan di mana anda menggunakannya.

Ringkasan:

Kasut kasut adalah kasut yang paling dipercayai. Anda boleh mendapatkan pelbagai jenis kasut di sini. Sebilangan individu suka mengumpulkan kasut yang terkenal. Kasut atas tinggi adalah trend lama.

Perbandingan antara kasut dan kasut tenis:

Parameter Perbandingan Kasut Kasut tenis
Tujuan Sneakers adalah kasut yang dimaksudkan untuk dipakai secara santai atau untuk tujuan lain. Kasut tenis dibuat khusus untuk digunakan di gelanggang tenis dan dimaksudkan untuk memberikan sokongan dan keselesaan penting semasa bermain tenis.
Bahan yang digunakan dalam pembuatan Kanvas, getah, dan bahan lain digunakan untuk membuat kasut. Kasut tenis terdiri daripada bahan penyerap kejutan, yang memungkinkan mereka menyerap hentaman sepanjang permainan.
Sokongan lateral Sneakers digunakan untuk kegunaan umum; oleh itu, mereka tidak mengandungi sokongan sisi. Kasut Tenis terdiri daripada sokongan sisi; dengan cara ini, mereka dapat menegakkan momen cepat di gelanggang.
Kusyen dan calitan Sneakers merangkumi bantalan dan bantalan tambahan untuk menjadikan berjalan dan berlari lebih selesa. Kasut tenis mempunyai bantalan yang lebih rendah daripada kasut, dan fokusnya adalah pada sokongan agar pemain tidak mendapat kecederaan semasa bermain.
Ketersediaan Sneakers boleh didapati di setiap peruncit kasut. Kasut tenis boleh didapati di kebanyakan peruncit kasut sukan.

Jenis kasut yang berbeza:

Kerana terdapat banyak jenis kasut yang dapat dipilih, kasut boleh dibilang menjadi pilihan utama untuk kasut. Kesemuanya boleh ditemui di sini. Kasut kasut adalah sepasang kasut yang paling boleh dipercayai yang boleh anda gunakan, sama ada anda mempunyai hari yang tenang, melakukan tugas, atau keluar dengan rakan-rakan. Sneakers terkenal sebagai "kasut mesra" selain selesa.

Tambahan pula, majoriti individu di jalanan menggunakan gaya kasut ini. Sneakers sangat popular kerana terdapat dalam pelbagai bentuk dan bentuk, dan mereka bergaya, selesa, dan murah. Beberapa orang juga terpesona dengan mengumpulkan kasut terkenal, yang mereka tambahkan ke koleksi mereka. Sneakerheads adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan orang-orang ini.

Mengenai subjek yang berasingan, tahukah anda bahawa anda boleh memakai beberapa reka bentuk kasut tanpa stoking? Atau bahawa anda boleh memperibadikan kasut anda agar sesuai dengan idea peribadi anda tentang "bergaya"? Percaya atau tidak, terdapat pelbagai jenis kasut yang boleh dipakai untuk pelbagai situasi dan dengan pelbagai pakaian.

Sama ada anda ingin merancakkan perniagaan anda dengan kasut edisi terhad atau menyimpan perkara-perkara penting dan tidak rasmi dengan kasut putih yang terkenal, kasut ini mungkin menjadi pilihan anda. Ramai orang percaya bahawa memakai kasut membolehkan anda “menyelinap” dengan cepat kepada seseorang, begitulah cara mereka mendapat namanya. Hanya kerana sepasang kasut itu mempunyai arti khusus di sebalik namanya tidak bermaksud anda harus memakainya dan mengejar orang lain.

Walau bagaimanapun, sangat penting untuk diperhatikan bahawa kasut seperti ini sangat bergaya dan bergaya hari ini. Mari kita teruskan ini - positif - perhatikan dengan menyelidiki lebih banyak jenis kasut yang mungkin dipakai dengan pelbagai barang pakaian di dalam almari anda.

Jenis kasut

1. Sneakers Plimsoll:

Kasut kasut Plimsoll adalah gaya kasut yang cukup baik dan banyak digunakan. Kasut Plimsoll, yang sering dikenal sebagai kasut rendah, terdapat dalam pelbagai gaya yang sesuai dengan pilihan setiap individu. Caranya untuk memakai kasut ini adalah dengan menggunakan stoking tanpa tunjuk sehingga kasut tersebut mungkin menjadi tumpuan perhatian. Mereka kelihatan hebat dengan seluar jeans kurus atau seluar jeans yang digulung. Fakta bahawa kasut ini memperlihatkan pergelangan kaki telanjang anda adalah pernyataan fesyen dengan sendirinya. Perlu diingat bahawa kasut ini tidak boleh dipakai dengan stoking tinggi!

2. Kasut Bola Keranjang Paling Tinggi:

Kasut kasut tinggi sudah cukup lama dalam fesyen. Sebabnya adalah kerana mereka mempunyai kelebihan. Satu, anda boleh memakai stoking panjang dengan yakin tanpa perlu risau mereka mengintip dari bahagian atas kasut anda. Dua, mereka selalu kelihatan baik. Selain menjadi bahan utama di gelanggang bola keranjang, kasut sneakers yang tinggi sangat sesuai dengan seluar jeans ketat dan seluar pendek.

3. Orang Atlet:

Kasut biasa dengan tali kasut tidak mempunyai daya tarikan yang sama dengan kasut sporty dengan tali kasut. Kasut sukan biasanya disebut sebagai kasut sukan " sport " dan dihasilkan oleh Adidas dan Nike, dua jenama sukan kegemaran kami. Kasut ini adalah gabungan fesyen dan utiliti yang sempurna. Tidak kira sama ada anda berjalan atau berjoging, mendapatkan sepasang kasut ini adalah penyelesaian yang paling boleh diterima.

4. Kasut Selipar:

Kasut kasut klasik adalah reka bentuk yang licin. Tidak ada tali kasut pada kasut ini, sehingga mudah untuk memasukkan kaki ke dalamnya. Selipar kasut baru-baru ini membuat penampilan semula. Mereka hadir dalam pelbagai reka bentuk dan kemasan logam , tetapi tetap selesa seperti biasa. Sneakers ini, tanpa keraguan, sangat santai dan santai. Namun, kerana ini adalah kasut rendah, anda harus mengelakkan memakai stoking tinggi, kerana ini akan merosakkan penampilan kasut.

5. Sneaker Asli:

Kami bercakap mengenai kasut Vans yang terkenal ketika menyebut kasut asli. Kasut kasut Vans satu-satunya kasut yang ingin dipakai oleh sesiapa sahaja kerana ia selesa dan bergaya. Kasut ini boleh digunakan dengan apa sahaja, termasuk gaun, pakaian, dan seluar pendek, yang menjadikannya inovatif. Reka bentuknya bersih dan mudah, menjadikan mereka "asli".

6. Kasut Kulit:

Kasut kulit kini menjadi trend terpanas di pasar kasut. Walaupun mereka berada di pihak yang mahal, anda akan melabur dalam jangka panjang dengan kasut ini kerana mereka tidak cepat kehilangan daya tarikan mereka. Kasut ini sesuai dengan pakaian formal dan perniagaan kerana ia terdiri daripada bahan mewah.

Kasut kulit, percaya atau tidak, adalah pilihan yang sangat baik untuk sukan kerana ia lebih lembut daripada alternatif. Mereka juga mempunyai sarung tangan seperti sarung tangan di kaki anda (seperti dalam, mereka membentuk dengan sempurna). Pastikan bahawa memakai stoking panjang tidak mengurangkan daya tarikan mereka.

7. Kasut Kanvas:

Tradisional dan selesa adalah perkataan yang sesuai untuk menerangkan kasut kanvas. Kasut kanvas adalah kasut berasaskan bahan bertingkat rendah yang terkenal oleh jenama terkenal seperti Converse All-Stars. Kasut ini biasanya dipasangkan dengan baik dengan pakaian kasual kerana ia adalah pilihan kasut tradisional. Tambahan pula, kasut inilah yang melahirkan seluar jeans bergaya milenium.

8. Sneakers Lampu LED:

Sneaker LED dengan cepat mendapat perhatian di kalangan wanita, terutama generasi baru, walaupun mereka juga dipakai oleh lelaki. Tiub LED yang membungkus satu-satunya kawasan luar kasut adalah yang menjadikan kasut ini sangat unik. Warna LED mungkin satu atau beberapa, bergantung pada pilihan pemiliknya. Kerana kasut ini agak flamboyan, ia kelihatan hebat di pesta atau acara.

9. Sneakers Campuran Tekstil:

Oleh kerana ia adalah tahun 2019, terdapat kasut yang terdiri daripada banyak bahan. Sneakers ini dihasilkan dari pelbagai bahan, termasuk plastik dan kulit, kulit dan tekstil , dan banyak lagi. Penting untuk mengetahui campuran kasut anda (jika anda membelinya) supaya kaki anda terbiasa dengan bahan tersebut. Anda boleh memakai kasut ini dengan santai dan untuk sukan.

10. Sneaker Sintetik:

Walaupun ini adalah tahun 2021, ada kasut yang terbuat dari berbagai bahan yang dapat diakses. Plastik dan kulit, kulit dan tekstil, dan pelbagai bahan lain digunakan untuk membuat kasut ini. Sekiranya anda membeli kasut, adalah mustahak untuk mengetahui campuran apa yang dibuatnya supaya kaki anda terbiasa dengannya. Kasut sintetik tidak bernafas, mereka mengeluarkan bau, tidak selesa, membuat kaki anda dipanaskan, dan dihasilkan dengan bahan berkualiti rendah. Ini adalah kasut yang harus anda hindari sama sekali jika anda ingin memakai kasut secara berkala.

11. Kasut Velcro:

Sneaker Velcro dapat meningkatkan penampilan pakaian kasual dengan gaya yang sesuai jika dipasangkan dengan betul, walaupun sebenarnya bukan jenis kasut yang boleh dipakai dengan semua jenis pakaian. Kasut ini, yang hadir dalam berbagai warna dan reka bentuk, terlihat bagus dengan pakaian jalanan, pakaian malam , dan ensembel kasual. Perkara yang paling baik ialah mereka berkualiti tinggi dan berpatutan.

12. Sneakers Pereka:

Sneaker pereka, seperti namanya, adalah kasut yang dihasilkan oleh jenama pereka. Balenciaga, Marc Jacobs, dan label pereka lain, misalnya, menyediakan koleksi kasut mewah yang biasanya dipakai dengan pakaian formal. Walaupun sangat selesa, mereka tampil khas dan mahal, serta-merta menaikkan ensembel rata ke tingkat berikutnya. Memang benar bahawa kasut berjenama boleh menjadi trend.

Ringkasan:

Kasut kasut adalah sepasang kasut yang paling dipercayai yang boleh anda gunakan. Terdapat banyak jenis kasut yang boleh dipakai untuk pelbagai situasi dan pakaian yang berbeza. Sebilangan orang terpesona dengan mengumpulkan kasut terkenal, yang mereka tambahkan ke koleksi mereka. Kasut kasut tinggi sudah lama dalam fesyen.

Jenama Sneaker Terkenal:

1. Nike:

Nike adalah syarikat kasut yang paling popular dan menguntungkan, dengan kasut yang sesuai dengan setiap selera. Di Nike, mustahil untuk tidak menemui sesuatu yang menarik. Selanjutnya, Nike bertanggungjawab untuk salah satu barisan kasut bola keranjang yang paling popular sepanjang masa, Air Jordans. Satu lagi tawaran Nike yang terkenal ialah Air Max. Kasut kasut Nike bermula dari sneakers ramping dan rendah hingga high-top.

2. Adidas:

Kasut Adidas adalah pesaing paling langsung untuk Nike's. Adidas mempunyai barisan kasut dengan penampilan fesyen. Tambahan pula, Adidas adalah jenama yang mempunyai sejarah panjang perkongsian pereka, dengan setiap kasut baru membawa sesuatu yang segar. Semua orang, terutama mereka yang gemar memakai pakaian dalam dan fesyen, suka kasut ini.

3. Van:

Walaupun berasal dari kasut skater, mereka telah mendapat populariti dalam pakaian jalanan. Van membuat kasut yang fleksibel, bergaya, dan senang dipakai. Tambahan pula, kasut ini sangat kukuh dan hampir dengan pakaian apa pun.

Jenama lain:

Nike, Adidas, dan Vans adalah syarikat kasut yang paling terkenal, tetapi ada beberapa lagi yang menyediakan kasut yang selesa dan tahan lama yang sangat sesuai untuk pakaian jalanan dan fesyen vintaj:

a. Puma b. Bercakap c. Projek Biasa d. New Balance adalah jenama yang mengkhususkan diri dalam sukan e. Pinggan mangkuk f. Asics g. Memfailkan Potongan

Ringkasan:

Nike, Adidas, dan Vans adalah syarikat kasut yang paling terkenal. Terdapat beberapa lagi jenama yang menyediakan kasut yang selesa dan tahan lama. Puma, Saucony, dan Common Project adalah beberapa tawaran jenama terkenal ini.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

1. Apa yang disebut kasut di London?

Orang yang tinggal di London tidak menggunakan perkataan kasut . Mereka lebih suka mengatakan kasut sukan, kasut gim atau plimsoll . Mereka biasanya menggunakan kata pelatih untuk kasut sukan ini.

2. Apakah persamaan antara kasut dan kasut kanvas?

a. Lelaki dan wanita menggunakan kasut kanvas dan kasut. b. Kasut ini untuk kegunaan kasual. c. Di samping itu, kedua-duanya ringan dan selesa. d. Kasut ini sesuai digunakan di luar dan di sukan.

3. Apa itu kasut angsa emas?

Golden Goose Deluxe Brand didirikan satu dekad yang lalu, dan ia diilhamkan oleh budaya skate California Selatan dan kualiti kraftangan Itali yang abadi . Alessandro Gallo dan Francesca Rinaldo digunakan moto " sempurna ketidaksempurnaan" untuk kasut kini ikonik mereka untuk mewujudkan kesan yang tersendiri dalam dunia fesyen.

Menurut sumber yang mengetahui masalah ini, syarikat ekuiti swasta Permira telah membeli Golden Goose, jenama kasut mewah Itali yang dipakai oleh selebriti seperti Taylor Swift dan Selena Gomez, dalam perjanjian dengan harga sekitar € 1.3 bilion ($ 1.09 bilion).

4. Apakah kasut yang paling selesa?

Berikut adalah senarai kasut paling selesa:

(a) Pelancaran Brooks 5. (b) Adidas Ultra Boost. (c) Saucony GRID 9000. (d) Pro Converse One Star. (e) Hoka One One Bondi 5. (f) Asics Gel Quantum 360. (g) Asics Gel-Lyte V. (h) Vans Slip-On Lite (i) Nike Epic React Flyknit (j) Nike Air Force 1 (k ) Imbangan Baru 990v4 (l) Nike Air Vapormax (m) Reebok Workout Plus (n) Nike Zoom Fly SP (o) Adidas Pure Boost

5. Apakah kasut untuk fasciitis plantar?

• Kasut lari terbaik untuk fasciitis plantar: Asics Gel Nimbus 20 dan 22 • Kasut berlari busa terbaik untuk fasciitis plantar: Imbangan Baru 1080v10 • Kasut berjalan terbaik untuk fasciitis plantar: Hoka One One Bondi x Upacara Pembukaan • Kasut berjalan berpatutan terbaik untuk fasciitis plantar: Saucony Grid Omni Walking • Kasut hiking terbaik untuk plantar fasciitis: Keen Targhee • Sandal selesa terbaik untuk plantar fasciitis: Sandal Slaid Pemulihan Kocota • Sandal terbaik untuk fasciitis plantar: NOAT Krista

6. Apa kasut sneaker gaya 2021?

Di sini kami telah menyusun senarai kasut dengan gaya 2021:

i. Sneakers Baki Baru 990v5 ($ 175) ii. Sneaker Reebok Club C 85 ($ 70) iii. Sneaker Nike Daybreak ($ ​​90) iv. Sneakers Balance Baru 311, DSW ($ 65) v. Veja Condor 2 Sneakers ($ 1600 vi. Sneakers Asics GEL-1090 ($ 100) vii. April: Athletic Propulsion Labs Techloom Breeze Sneakers ($ 200) viii. Nike Air Max 270 Premium Sneaker ($ 150) )

7. Apakah kasut yang dibuat?

Kasut itu sendiri diperbuat daripada polimer fleksibel, dengan sol getah tebal dalam kebanyakan kes. Walaupun reka bentuk awalnya sederhana, pengeluar kemudian menyesuaikan kasut sukan untuk memenuhi keperluan pelanggan mereka .

Kulit mungkin merupakan bahan mewah yang paling biasa digunakan dalam pengeluaran kasut. Terdapat pelbagai sebab mengapa pembuat kasut dan seniman menggunakan kulit dalam ciptaan mereka. Kulit tidak hanya memiliki penampilan mewah, elegan, tetapi juga sangat kuat dan tahan lama, terutama jika dijaga dengan baik.

8. Apakah perbezaan antara kasut dan kasut?

Sneakers adalah perkataan yang digunakan di Amerika Utara untuk pelatih dan jogger, sedangkan kasut digunakan di Australia dan England. Kasut adalah istilah umum untuk kasut wanita, lelaki, dan kanak-kanak.

Kasut kasut bukan satu-satunya bentuk kasut sukan yang tersedia. Dua ciri utama yang membezakan kasut dari kasut adalah sol getah dan reka bentuknya. Kasut kasut biasanya dipakai di Amerika Utara.

9. Adakah kasut dan pelatih sama?

Tidak, kasut dan pelatih tidak sama. Perbezaan yang paling ketara antara kasut dan pelatih adalah aktiviti yang digunakan. Secara amnya, kasut dipakai sebagai kasut lari. Pelatih, sebaliknya, digunakan untuk pelbagai latihan , termasuk latihan plyometric, gymming, latihan berat badan, dan latihan aerobik.

10. Adakah OK untuk memakai kasut berlari untuk berjalan?

Ya, secara ringkas. Kasut lari dan kasut berjalan mempunyai banyak ciri yang sama yang menjadikannya sesuai untuk aktiviti fizikal . Walaupun kasut lari dibina untuk menahan ketegangan berlari, kasut itu juga bagus seperti kasut berjalan.

Kesimpulan:

Sneakers adalah kasut yang lembut, fleksibel , dan selesa yang sangat sesuai untuk sukan dan bentuk aktiviti fizikal yang lain. Pelatih, kasut lari, kasut atletik, kasut tenis, kasut latihan, dan kasut sukan adalah beberapa tajuk yang diberikan kepada kasut ini kerana ia digunakan untuk aktiviti fizikal. Sneaker juga dapat dipakai setiap hari sebagai pakaian kasual.

Kasut dan kasut tenis sering dikelirukan oleh masyarakat umum, kerana kemiripannya yang menyerlah. Walaupun terdapat persamaan, kedua-dua jenis kasut mempunyai banyak perbezaan. Kasut kasut, kasut sukan, kasut tenis, pelatih, dan kasut gim adalah nama biasa untuk item yang sama. Sneaker, kasut sukan, kasut tenis, pelatih, dan kasut latihan adalah syarat untuk perkara yang sama.

ARTIKEL BERKAITAN *:

Saya suka sneaker dan jogger untuk berjalan kaki dan anda memberikan garis panduan yang sangat informatif mengenai kasut. Terima kasih