perkakas kecil Bahagian utama dari mana-mana rumah adalah dapur. Dengan kata lain, dapur adalah jantung dari mana-mana rumah sama seperti jantung adalah organ utama tubuh manusia. Tidak ada pencinta makanan yang dapat membayangkan hidupnya tanpa mempunyai dapur. Semua keperluan yang berkaitan dengan makanan dipenuhi di dapur, sama ada anda mahukan hidangan lazat dan lazat di makan malam atau mahu sandwic panggang di sarapan.

Pengenalan Peralatan Rumah dan Dapur

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, teknologi menjadikan hidup kita mudah. Sekarang, dengan bantuan peralatan elektronik rumah dan dapur, anda boleh menyediakan banyak hidangan lazat dalam beberapa minit.

Peralatan rumah dan dapur seperti, penggiling pengadun, pembersih udara, kompor gas, penyedot debu, microwave, pemanas bilik, pembersih air, mesin basuh, peti sejuk, kompor induksi, pembuat sandwic, dan lain-lain membantu anda mempermudah hidup anda tanpa melakukan banyak usaha . Dalam artikel ini, kami berkongsi beberapa peralatan rumah dan dapur yang mesti ada dan ini

1. Pengisar Pengadun

Pada masa ini, pengisar pengadun adalah salah satu peralatan elektronik yang paling biasa dimiliki oleh setiap dapur. Seperti yang kita semua tahu apa pengisar pengadun. Terdapat pengisar pengadun yang berbeza untuk tujuan yang berbeza seperti penggiling juicer digunakan untuk mengekstrak jus dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Terdapat banyak jenama penggiling pengadun yang terdapat di pasaran. Beberapa jenama pengisar pengadun yang terkenal di pasaran adalah Preethi, Bosch, Panasonic, Bajaj, dan lain-lain. Dari jenama terkenal ini, Bajaj adalah jenama yang paling berguna dan berharga kerana menyediakan banyak ciri dengan harga yang rendah. Sekiranya anda merancang untuk membeli pengisar pengadun dan bingung mana yang terbaik, selalu gunakan pengisar pengadun yang akan memberikan sebilangan besar ciri di bawah anggaran anda.

2. Pembersih Udara

Masalah pencemaran udara semakin meningkat dari hari ke hari. Sekiranya anda tinggal di Delhi, India adalah salah satu bandar yang paling tercemar. Maka anda harus mempunyai pembersih udara di rumah. Pada masa ini, indeks kualiti udara Delhi meningkat dari hari ke hari yang bermaksud bahawa kualiti udara berbahaya bagi kesihatan anda. Dalam situasi seperti itu, pembersih udara adalah penyelesaian terbaik . Pembersih udara bukan sahaja melindungi anda dari udara berbahaya tetapi juga memberi udara bersih dan segar untuk bernafas.

Terdapat beberapa aspek penting yang harus anda pertimbangkan semasa membeli pembersih udara untuk rumah seperti anda harus selalu mempertimbangkan pembersih udara bernilai CADR tinggi. CADR bermaksud kadar penghantaran udara bersih yang bermaksud seberapa cepat pembersih udara dapat membersihkan udara di dalam rumah.

3. Peti Sejuk

Kita tidak dapat membayangkan dapur kita tanpa peti sejuk. Peti sejuk membantu menjaga kesegaran buah-buahan, sayur-sayuran, makanan, dan lain-lain. Semasa anda keluar membeli peti sejuk untuk dapur, anda akan menemui pelbagai jenis peti sejuk di pasar seperti pintu tunggal, pintu dua pintu, dan peti sejuk sebelah. Pilih salah satu daripadanya mengikut anggaran dan saiz keluarga anda.

4. Mesin basuh

Mesin basuh adalah satu lagi perkakas rumah yang penting. Mesin basuh bukan sahaja menjimatkan masa kita tetapi juga mencuci pakaian tanpa banyak usaha. Separuh automatik dan automatik sepenuhnya adalah dua jenis mesin basuh. Anda boleh pergi dengan sesiapa sahaja mengikut anggaran anda. Mesin basuh automatik sepenuhnya kemudian dikelaskan kepada dua kategori, salah satunya adalah mesin basuh automatik dengan muatan atas dan satu lagi.

Rumah adalah tempat di mana semua kemudahan dan keselesaan ada. Sekiranya anda menukar rumah atau melengkapkan kediaman anda, anda mesti memerlukan beberapa peralatan untuk membuat hidup anda bebas dan puas membeli atau memilih 4 perkara wajib. Inilah 4 perkakas terbaik saya yang boleh didapati di mana-mana rumah.

Ketuhar gelombang mikro:

Ini adalah keperluan utama untuk memasak makanan dengan bantuan oven kita dapat memasak makanan dengan mudah dalam masa yang singkat itu adalah peralatan menjimatkan ruang. Ia mempunyai banyak kebolehan misalnya anda boleh memasak atau memanggang, memanggang, memanggang dan memanaskan makanan. Anda semua dapat mempersiapkan seluruh keluarga anda dan membahagiakan mereka dengan menawarkan pizza, kuih-muih, ayam panggang, dan lain-lain yang enak. Hidup anda akan berubah menjadi mudah. Memasak adalah kebiasaan di rumah semua orang sekarang ini menjadi hobi yang dapat anda penuhi dan menghabiskan masa untuk hobi anda. Ini indah untuk keperluan dalaman. ia membentuk dapur anda lebih bergaya. Teknologi terkini semakin maju sekarang oven datang dalam reka bentuk ultra moden yang mempunyai warna, ukuran dan ciri-ciri moden yang menjimatkan masa. satu perkara lagi ialah anda akan. Tetap mengikuti trend tidak perlu ditinggalkan setiap orang harus belajar dan mempraktikkan perkara-perkara baru bukan bermaksud meniru orang lain secara membuta tuli tetapi, mengenai bergerak maju. Anda juga boleh menjemput saudara-mara dan rakan-rakan anda kepada mereka dengan kemahiran membakar anda dan mendapat pujian dalam bentuk pahala. Kadang kala penaik menjadi terapi yang membolehkan anda berehat dan melupakan semua masalah anda dan mengurangkan tekanan. Ini memberi pendedahan kepada hidangan baru dan membolehkan anda meneroka rasa baru untuk orang lain dan anda sendiri. anda juga dapat menjana wang dengan menggunakan oven, anda dapat menjual dalam talian barangan penaik anda dan menjana wang, ini adalah peluang yang baik untuk menggunakan ketuhar, masa, dan kemahiran membuat anda dan melindungi diri anda dari segi kewangan. Ketuhar secara keseluruhan adalah alat serbaguna untuk menjadikan Dapur anda cantik dan menjadikan anda bahagia.

Penghawa dingin:

Perubahan persekitaran secara tiba-tiba, kebanyakannya cuaca panas dan ringan sedang berlaku dan nisbah pemanasan semakin tinggi sekarang keperluannya untuk menjaga atau membeli penghawa dingin. Sekurang-kurangnya penghawa dingin tunggal adalah mustahak jika anda tidak mampu membayar lebih dari satu kerana cuaca panas yang kelihatannya tidak selesa untuk bekerja, tidur, belajar, udara bahkan bersantai di rumah Penghawa dingin biasanya digunakan di pusat membeli-belah, pejabat, sekolah, universiti, hospital, jadi mengapa tidak di rumah. Ia mempunyai banyak faedah. Pertama-tama, ia adalah sumber terbaik jika semua orang menghiburkan persekitaran yang sejuk atau ekstra sejuk kerana dapat menikmatinya dengan santai, ia juga mempunyai kelebihan kesihatan bagi mereka yang mengalami masalah pernafasan yang dapat mendapatkan udara yang disaring dengan bantuan penghawa dingin. Jarang berlaku suhu bilik yang tinggi membuat kita marah dan bahkan kita dapat tidur nyenyak kerana penghawa dingin anda cenderung untuk tidur dengan mudah dan damai. Lebih baik bersenam di mana, suhu di sana sangat sejuk. Penghawa dingin membantu kita bersenam dalam persekitaran yang selesa. Penapis udara lebih melindungi pelindung dari tempat itu. Ini meningkatkan prestasi kerja anda, tidak ada yang mahu bekerja dengan pakaian yang berpeluh. Tempat yang sejuk membolehkan kita bekerja dengan berkesan dan mengatasi pelbagai masalah. ini juga terbaik bagi para tetamu anda untuk memberi mereka persekitaran yang damai semasa makan, bercakap, bermain.

Pemanas air :

Pada musim sejuk, air suam atau panas sangat diperlukan untuk mandi, mencuci pinggan dan kain serta mencuci pakaian, kita sangat sukar untuk mendidih atau memanaskan sejumlah besar air di atas dapur dan membawanya ke tempat yang diperlukan. Ia berisiko dan berbahaya. pemanas air menjadikan beban kerja kita lebih rendah kerana ia menggunakan elektrik atau gas. Pemanas air terpasang bersama dengan keran di mana ia diperlukan, misalnya di dapur, bilik mandi mudah mendapat air peringatan dari paip dan menggunakannya untuk tujuan apa pun. ini adalah mesin penjimat masa peranti ini segera mengeluarkan air panas kerana permintaan anda adalah selamat untuk dikendalikan dan tidak mahal, ia adalah penggunaan tenaga yang cekap.

Penjana:

Masalah elektrik semakin merebak dari hari ke hari tidak ada kawasan atau kawasan yang tersisa yang tidak menghadapi gangguan elektrik kerana wajib membeli atau menyimpan penjana di rumah. Jenis penjana yang berbeza akan datang. Penjana agak mahal tetapi jika anda mempunyai kemampuan untuk membeli sehingga anda dapat memberikan kemudahan, kelonggaran, keselesaan dan menjauhkan diri dari kecelakaan, ketegangan dan masalah lain. Penjana menyediakan orang tua anda untuk berehat dan membiarkan anak-anak anda belajar dengan lancar yang tidak mungkin berlaku sekiranya tiada elektrik, semua peralatan utama dapat dijalankan oleh penjana seperti sistem penyaman udara, pemanas air, peti sejuk, pam bah, dll. Apabila berlaku kecelakaan atau Strom akan berlaku penjana menjadikannya kurang kerana setiap keperluan rumah berjalan dengan aktif.

Kesimpulan:

Semakin banyak alat yang anda miliki, semakin banyak rumah anda menjadi lebih mewah, itu tidak bermaksud membelanjakan terlalu banyak wang untuk kemewahan tetapi perhatikan barang yang paling banyak diperlukan.