Antivirus Avast adalah rancangan antivirus teratas yang menawarkan pengguna pelan percuma dan premium. Sekiranya anda tidak mahu mengeluarkan wang, dapatkan rancangan Avast percuma. Ia menyediakan imbasan virus, pembersih sampah, dan semua alat keselamatan asas yang lain. Sekiranya anda pengguna internet maka anda memerlukan alat canggih untuk perlindungan web. Dapatkan rancangan Avast premium dan selamatkan peranti anda dari semua ancaman malware dan internet yang berbahaya.

Avast menyediakan mod pembaharuan automatik pada rancangan premiumnya . Model pembaharuan automatik menghalang luput lesen. Avast memberikan lesen langganan tahunan kepada pengguna. Setelah lesen tamat, anda perlu memperbaruinya jika tidak, anda tidak boleh menggunakan alat premiumnya. Tetapi apabila rancangan pengguna berada dalam mod pembaharuan automatik, ia akan diperbaharui secara automatik dan kemudian anda dapat mengakses semua alat Avast. Sekiranya anda ingin meningkatkan rancangan Avast, anda perlu membatalkan pembaharuan automatik.

Langkah-langkah untuk membatalkan langganan Avast:

Sekiranya anda tidak mahu rancangan Avast anda diperbaharui secara automatik maka anda perlu membatalkan langganan. Anda boleh membatalkan langganan antivirus Avast dengan akaun Avast anda. Ikuti langkah-langkah yang diberikan untuk membatalkan langganan Avast :

 1. Buka penyemak imbas web anda

 2. Cari antivirus Avast

 3. Lawati laman web Avast

 4. Klik pada butang log masuk

 5. Masukkan kelayakan akaun Avast

 6. Pergi ke tab Langganan

Pilih butang Berhenti Langgan

Pilih butang Berhenti Berlangganan untuk membatalkan langganan. Tetingkap pengesahan akan muncul di skrin. Pilih butang Confirm dan kemudian tekan butang Got It. Setelah membatalkan langganan, status akan berubah menjadi Tamat.

Anda juga akan menerima e-mel mengenai pembatalan langganan Avast. Anda boleh menggunakan alat Avast anda sehingga tarikh luput. Anda mesti membatalkan langganan Avast sebelum tarikh luput jika tidak, rancangan Avast anda akan diperbaharui secara automatik.

Sekiranya antivirus Avast anda diperbaharui secara automatik tetapi anda tidak mahu menggunakan rancangan itu, maka anda boleh membatalkan langganan. Batalkan langganan Avast sebelum 30 hari dan anda boleh meminta bayaran balik dengan mudah. Selepas 30 hari, anda boleh membatalkan langganan tetapi tidak dapat menuntut bayaran balik.

Memperbaharui antivirus Avast secara manual

Sekiranya antivirus Avast anda tidak berada dalam mod pembaharuan automatik maka anda perlu memperbaharui antivirus Avast anda secara manual. Avast akan mula menghantar pop timbul amaran tamat sebulan sebelum tarikh luput Avast. Anda boleh memperbaharui rancangan Avast anda sebelum atau selepas tamat tempoh.

Ikuti langkah-langkah yang diberikan untuk memperbaharui antivirus Avast:

 1. Buka papan pemuka Avast anda .

 2. Pilih butang R Statement eactivate

 3. Anda akan diarahkan ke halaman pembaharuan Avast

 4. Pilih rancangan pembaharuan Avast yang sesuai

 5. Masukkan butiran pengebilan anda

Ikut pada skrin arahan untuk melengkapkan proses pembaharuan Avast. Selepas pembaharuan Avast, anda akan menerima surat pengesahan pembaharuan di alamat e-mel berdaftar anda. Buka semula papan pemuka antivirus Avast anda dan jalankan imbasan sistem.

Anda juga boleh memperbaharui antivirus Avast anda sebelum tamat tempoh kerana baki hari tidak akan berakhir. Sekiranya pengguna memperbaharui rancangan Avastnya 15 hari sebelum tamat tempoh, 15 hari selebihnya akan ditambahkan ke langganan barunya. Buka akaun antivirus Avast anda dan klik pada butang Langganan. Klik pada butang Renew dan berikan butiran pengebilan . Sekarang periksa sama ada rancangan anda diperbaharui atau tidak. Setelah memperbaharui antivirus Avast, anda boleh menggunakan alat Avast dan melindungi peranti dari ancaman .

Meningkatkan rancangan antivirus Avast

Sekiranya anda menggunakan rancangan antivirus percuma, anda akan mendapat pop timbul peningkatan biasa. Antivirus Avast yang asas tidak dapat melindungi peranti anda dari malware seperti ransomware dan ancaman lain. Anda boleh meningkatkan antivirus Avast dengan mudah dan menggunakan alat keselamatan premium.

Ikuti langkah-langkah yang diberikan untuk meningkatkan antivirus Avast:

 1. Pergi ke desktop.

 2. Klik pada ikon Avast (oren)

 3. Papan pemuka Avast akan dipaparkan di skrin

 4. Klik pada butang Naik Taraf

Anda akan diarahkan ke laman web Avast. Klik pada rancangan Avast yang ingin anda beli. Tekan butang Beli Sekarang dan halaman keranjang belanja akan dipaparkan. Periksa rancangan Avast dan tekan butang Confirm. Sekarang masukkan butiran penagihan dan klik pada butang Beli.

Anda akan mendapat surat Avast di alamat e-mel yang didaftarkan. Buka surat dan periksa URL penyediaan dan resit. Klik pada pautan dan ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan proses pemasangan .

Mengakhiri

Sebelum memasang rancangan Avast baru pada peranti anda, anda mesti menyahpasang persediaan Avast percuma. Jangan sekali-kali memasang pelbagai rancangan antivirus di komputer anda. Arahkan ke folder Programs dan cari antivirus Avast, klik kanan padanya dan pilih pilihan Uninstall .

Anda mungkin perlu mengikuti beberapa arahan di skrin untuk menyelesaikan proses penyahpasangan. Sekarang mulakan semula peranti anda dan buka surat Avast. Klik pada URL dan pasang persediaan Avast pada komputer anda. Setelah selesai, klik butang mulakan semula. Sekarang buka papan pemuka rancangan antivirus Avast yang telah ditingkatkan dan imbas komputer anda .