Mari kita bincangkan Apa yang ditawarkan oleh syarikat insurans kenderaan insurans insurans: Jurang insurans digunakan secara khusus pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa memerlukannya.

INSURANS GAP

Insurans jurang

Apabila anda mengalami kemalangan dan perlu mengemas kini kenderaan anda, polisi insurans kenderaan standard boleh membayar harga syiling sebenar. Sekiranya harga tunai sebenar adalah $ 10,000, tetapi anda berhutang $ tiga belas, 000 dalam pinjaman kereta anda atau jika bayaran sewa beli, maka tanpa liputan jurang , anda akan berhutang dengan perbezaan $ tiga, 000 walaupun anda sekarang tidak mempunyai kereta.

Walaupun sebilangan sewa kereta mempunyai klausa jurang atau penyelesaian Jurang Pengecualian yang dapat memaafkan perbezaannya, pinjaman tidak akan lagi memaafkan jumlah wang tunai yang anda pinjam untuk membeli kenderaan anda, dan mereka akan membuat anda dikenakan bayaran kerana membayar balik pinjaman anda.

Insurans kenderaan GAP akan datang dengan wang yang anda mahu bayar untuk mengembalikan baki gadai janji atau pajakan sehingga anda tidak lagi muncul sebagai pembayaran dari saku. Dalam keadaan ini, liputan kenderaan anda akan membayar $ 10,000 pertama, dan kemudian jurang perbezaan anda mungkin memberi anda $ 3,000 terakhir, dan anda akan keluar walaupun

Apa jurang insurans kenderaan yang menawarkan?

Insurans kenderaan GAP akan datang dengan wang yang anda mahu bayar untuk mengembalikan baki gadai janji atau pajakan sehingga anda tidak lagi muncul sebagai pembayaran dari saku. Dalam keadaan ini, liputan kenderaan anda akan membayar $ 10,000 pertama, dan kemudian jurang perbezaan anda mungkin memberi anda $ 3,000 terakhir, dan anda akan keluar walaupun

Tahap liputan

Insurans kereta boleh merangkumi beberapa atau semua alat berikut:

• Perayaan yang diinsuranskan (bil saintifik) • Kerosakan harta akibat daripada yang diinsuranskan • Kenderaan yang diinsuranskan (bahaya fizikal) • 1/3 pihak (kereta dan orang, kerosakan barang dan kecederaan badan) • 0.33 perayaan, perapian dan pencurian Dalam beberapa bidang kuasa yang merangkumi kemalangan kepada individu yang menumpang kenderaan yang diinsuranskan harus dilakukan tanpa mengambil kira kesalahan dalam kemalangan kereta (No Fault car coverage) • Bayaran untuk menyewa kenderaan jika kenderaan anda rosak. • Nilai untuk menarik kenderaan anda ke kemudahan pemulihan. • Kecederaan pada pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan.

Ringkasan

Cakupan jurang pada kereta merangkumi kerosakan yang dapat diinsuranskan oleh liputan kenderaan bergaya anda, beberapa contoh terdiri daripada

• rompakan • perapian • Vandalisme • kecederaan • Banjir • puting beliung • taufan

adakah anda dilindungi? Garis panduan khas menentukan keadaan di mana setiap objek dilindungi. sebagai contoh, sebuah kenderaan boleh diinsuranskan untuk menentang rompakan, kerosakan kebakaran, atau kecelakaan secara bebas.

Sekiranya kenderaan dinyatakan mengalami kerugian total dan harga pasar kenderaan lebih rendah dari jumlah yang harus dibayar kepada bank ini, ini membiayai kenderaan, liputan jurang juga dapat mengatasi perbedaan. Tidak semua peraturan liputan kereta merangkumi liputan jurang . Insurans jurang sering ditawarkan oleh syarikat kewangan semasa kenderaan tersebut dibeli.

Mungkin bermanfaat bagi anda jika…

Insurans GAP benar-benar bernilai untuk dibeli dengan beberapa motif. Di sini, kami menyenaraikan yang utama…

1-Anda memerlukan kereta moden

Sekiranya anda tidak bermaya untuk mendapatkan jenama kenderaan baru jika kenderaan anda dihapus, anda tidak boleh melupakan liputan jurang . Sebagai contoh, sekiranya anda membayar £ 30,000 untuk kenderaan baru dan 15 bulan kemudian, syarikat insurans kenderaan anda akan membayar £ 18,000 (berapa nilainya pada masa itu).

Sekiranya anda tidak lagi berpuas hati dengan penurunan kuantiti - walaupun benar-benar mencukupi untuk menawarkan anda kenderaan pengganti yang serupa - insurans jurang mungkin berbaloi.

2-Anda berhutang dengan syarikat perniagaan kewangan kereta

Sekiranya anda menggunakan kewangan untuk membeli kenderaan - contohnya gadai janji bukan awam - anda mungkin menganggap insurans GAP berguna. Ini kerana jika anda telah menjual kereta dengan cara ini dan dihapus atau dicuri, walaupun syarikat insurans kereta anda akan membayar harga yang setimpal pada masa itu, anda masih dibiarkan membayar nilainya semasa anda mula-mula beli Ia.

Soalan Lazim

Apabila anda memerlukan insurans GAP

Perlindungan jurang mungkin berlaku jika anda mengalami tekanan pada pinjaman kenderaan anda ketika kenderaan anda dicuri atau dijumlahkan. Jumlahnya bermaksud apabila kos pembaikan meningkat daripada nilai kenderaan.

Adakah insurans Gap berbaloi?

Sebelum membeli insurans Gap, anda harus mengetahui jenis perlindungan ini kerana jenis perlindungan ini mungkin hanya tersedia jika anda menyewa atau membiayai kenderaan baru. Kemudian, fikirkan berapa banyak hutang yang anda bayar dari pinjaman kenderaan anda mengenai nilai kereta anda.

Anda memerlukan insurans jurang dalam situasi berikut

  • Sekiranya anda membuat bayaran pendahuluan <20% pada kenderaan anda.
  • Sekiranya pinjaman automatik anda 60 bulan atau lebih lama
  • Sekiranya anda menyewa kenderaan

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas mengenai apa yang ditawarkan oleh syarikat insurans kenderaan insurans insurans jurang, kami menyimpulkan Sekiranya anda mempunyai pemanduan paling lama, ia akan menjadi lebih buruk lagi. Apabila syarikat insurans membayar penyelesaian untuk kereta yang jumlahnya kerugian, anda harus membayar nilai semasa kereta - dan kereta diketahui kehilangan nilai dengan cepat dari masa ke masa. Selepas setahun atau lebih, anda akhirnya dapat memperoleh separuh daripada apa yang sebenarnya dibayar untuknya. Di mana kereta anda mengalami kerugian total, insurans 'Gap' (pendek untuk perlindungan aset terjamin), dirancang untuk berfungsi dengan standard insurans kereta anda - memenuhi jurang antara apa yang akan mereka bayar, dan apa yang anda benar-benar perlukan jalan raya.

klik untuk mengetahui lebih lanjut

1- Apakah insurans jurang pada kereta 2- Apakah insurans jurang pada kereta 3- APAKAH INSURANS GAP?

Topik-topik yang berkaitan :

1- untuk apa jurang insurans?

2-apakah insurans jurang?

Insurans jurang 3-auto?