Apa yang dimakan oleh groundhog? Groundhogs juga dikenali sebagai tukang kayu bukan sahaja memakan tanaman kebun tetapi kadang-kadang memakan cacing dan serangga. Makanan hijau seperti selada, dandelion, daisies, alfalfa, semanggi, murbei merah, dan daun hackberry yang mereka makan dari kebun. Makanan dalam kategori pokok merangkumi kulit kayu dan ranting seperti dogwood dan ceri hitam. Groundhogs suka makan sayur-sayuran seperti saderi, wortel, brokoli, kacang polong, jagung, dan kacang. Buah yang mereka makan termasuk beri, ceri dan epal. Groundhogs yang tidak mengejutkan juga memakan serangga seperti siput, serangga bulan Juni, dan belalang. Varieti makanan ini dapat dihasilkan di groundhog. Oleh itu, semakin banyak makanan groundhog yang anda miliki di kebun anda, semakin besar kemungkinan makhluk ini membuat terowong dekat dengan rumah anda. Ini jelas sekali kerana groundhogs berjalan tidak jauh dari 150 kaki dari rumah mereka untuk mencari makanan.

:arrow_right: Groundhogs:

Groundhog (Marmota monax) adalah herbivora yang juga disebut woodchuck, adalah tikus keluarga Sciuridae, memiliki tempat dengan pengumpulan tupai tanah besar yang dikenal sebagai marmot. Groundhog adalah haiwan paya Amerika Utara; ia dijumpai melalui bahagian penting di timur Amerika Syarikat , di seberang Kanada, dan ke Alaska. Ini pertama kali digambarkan secara logik melalui Carl Linnaeus pada tahun 1758.

:black_medium_square: Pengelasan Ilmiah

Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Kelas: Mammalia Order: Rodentia Family : Sciuridae Genus: Marmota Spesies: M. monax Nama Binomial Marmota monax

(Linnaeus, 1758)

:black_medium_square: Subspesies

 • M. m. monax Linnaeus, 1758
 • M. m. canadensis Erxleben, 1777
 • M. m. memberi Bangs, 1899
 • M. m. rufescens AH Howell, 1914

Groundhog yang juga dirujuk sebagai asas, chuck, kayu-kejutan, kayu tebal, whistlepig, sami merah, whistler, luak, moonrock, Kanada marmot, monax, minggu, memerang tanah dan, antara Perancis Kanada di timur Kanada ia dikenali sebagai siffleux . Groundhog dinamakan "badger kayu tebal" di Northwest untuk membezakan haiwan itu dari badai padang rumput. Sementara Monax ( Móonack ) adalah nama Algonguian dari groundhog yang bermaksud "penggali". Landhogs kecil dipanggil tergelak kecil. Groundhog , menjadi makhluk paya, sangat luar biasa di kalangan marmot . Marmot yang berbeza , seperti marmot pengecut dan berumur, tinggal di kawasan yang kasar dan berbukit.

Groundhog tersebut dengan margin yang luas yang sciurid terbesar dalam mencapai topografi kemuncak, dengan pengecualian British Columbia di mana capaiannya boleh bersebelahan bahawa agak yang Bigge sepupu r, marmot warga tua. Orang dewasa boleh mengukur dari 41.8 hingga 68.5 cm (16.5 hingga 27.0 in) panjang mutlak termasuk ekor 9.5 hingga 18.7 cm (3.7 hingga 7.4 in). Berat tukang kayu dewasa, berkisar antara 4.4 dan 13.9 lb (2 dan 6.3 kg).

Seperti semua marmot, groundhog lelaki lebih besar daripada yang betina. Mereka jauh lebih berat semasa pra-musim sejuk (ketika berkaitan dengan hiperfagia pra-musim sejuk) yang timbul akibat hibernasi pada musim bunga. Groundhogs lelaki dewasa yang normal berat sekitar tahun 3,83 kg (8,4 lb), dengan musim bunga hingga turun beban normal 3,1 hingga 5,07 kg (6,8 hingga 11,2 lb) sementara berat normal wanita adalah 3,53 kg (7,8 lb), dengan musim semi hingga jatuh titik tengah 3.45 hingga 4.8 kg (6.8 hingga 10.6 lb).

:black_medium_square: Corak Makan Groundhogs:

Groundhog mengalami corak makan yang berbeza . Kebiasaan makan mereka berbeza dari musim ke musim. Sepanjang musim bunga dan musim gugur, groundhog makan pada waktu tengah malam. Mereka menyapu kebun pada waktu pagi dan lewat malam sepanjang musim panas. Namun, apa yang dimakan groundhog sepanjang musim sejuk? Mereka tidak. Mengejutkan groundhog tidak makan di musim sejuk. Semua perkara sama, mereka mengembangkan simpanan lemak sepanjang tahun untuk menyokongnya dalam tempoh hibernasi dari Oktober hingga Februari. Selama ini, mereka tidur di terowong bawah tanah dan tinggal jauh. Tempoh hibernasi mereka berakhir pada bulan Februari. Oleh kerana mereka hampir ke masa hibernasi terakhir pada bulan Februari, groundhog telah kehilangan sebahagian daripada berat badan mereka dan bersedia untuk mula merawatnya sekali lagi.

:black_medium_square: Kerosakan harta benda:

Groundhog menggunakan cakar depan mereka untuk menggali liang atau terowong. Mereka membuat terowong berhampiran kawasan di mana peluang makanan lebih banyak. Jalan-jalan ini boleh menimbulkan masalah serius bagi barang-barang anda, terutamanya sekiranya mereka berada di sebelah kawasan perumahan anda. Kadang-kadang, bukaan terowong selebar 10-12 merangkak dan boleh menjadi bahaya (contohnya, kaki bawah yang dipusingkan, kaki yang patah, dan sebagainya) jika ada haiwan atau manusia tanpa sengaja melangkah di sekitar kawasan terbuka. Terowong boleh meregang dengan lebar 66 kaki dan 5 kaki ke bawah. Air hujan dapat mengalir ke terowong dan mungkin merosakkan asas harta tanah anda dalam masa yang lebih singkat. Terlepas dari kenyataan bahawa groundhog biasanya memakan tanaman, mereka juga boleh mengganggu wayar elektrik, selang, dan kerangka pengairan. Masalah-masalah ini boleh membahayakan dan menyusahkan harta benda anda. Groundhog juga boleh membuat bukaan tanpa bukit untuk membantu mereka melarikan diri dari pemburu , menjadikannya sukar dikenali. Untuk mengesyaki liang dan terowong berhampiran harta tanah anda, anda boleh menyewa pekerja mahir mengendalikan makhluk perosak. Mereka akan membantu mengurangkan masalah ini.

Ringkasan:

Groundhogs juga dikenal sebagai chuck, kayu-shock, kayu tebal, whistlepig, sami merah , whistler, badger, moonack, Canada marmot, monax, week, land beaver, dan, di antara orang Kanada Perancis di timur Kanada, ia dikenali sebagai siffleux . Mereka adalah herbivora dan memakan sayur-sayuran kebun, buah-buahan, dan serangga. Makanan kegemaran groundhog termasuk saderi, jagung, wortel, kacang polong, kacang, dan serangga seperti belalang, ramuan, dan siput. Mereka adalah hibernator sejati, berhijrah ke liang keren mereka di musim sejuk. Mereka menyimpan simpanan lemak di dalam badan mereka dan menggunakannya pada musim sejuk semasa tempoh hibernasi.

:arrow_right: Lima Perkara yang Anda Tidak Tahu Mengenai Groundhogs:

Ramai orang Amerika Utara mengelirukan Marmota monax yang terkenal sebagai Punxsutawney Phil, mereka mungkin tidak tahu banyak tentang Marmota monax. Pertama, groundhog adalah keliru, kata Chris Whittier, V97, guru pembantu penyelidik ubat pemuliharaan di Sekolah Cummings. Mereka benar-benar dalam keluarga yang serupa dengan tupai dan taring rumput.

Tambahan pula, walaupun pada hakikatnya mereka boleh makan sayur-sayuran taman anda pada musim bunga lewat, "ingat bahawa groundhogs adalah penting kehidupan liar tempatan mana-mana tempat mereka wujud, kata Whittier, yang adalah tambahan penyelia program tuan sekolah dalam ubat perlindungan." Pada jika anda mempunyai pertikaian dengan groundhogs di tanah anda, terdapat banyak kaedah alternatif untuk membantu ”.

Di sini kami telah mengumpulkan senarai lima fakta yang perlu anda ketahui mengenai groundhog:

1. Groundhogs juga dikenali sebagai babi wistle atau potongan kayu:

Nama woodchuck tidak mempunyai persamaan dengan kayu, tumbuh-tumbuhan, atau pokok melainkan nama Amerika tempatan untuk mereka: wejack, wuchak, dan mungkin yang lain. Nama ini juga digunakan untuk nelayan. Nama wisel-babi, yang biasanya digunakan di Appalachia. Nama ini berasal dari kecenderungan groundhog untuk membuat bunyi siulan yang menusuk, biasanya untuk memberi amaran kepada groundhog yang berlainan ketika mereka merasa terancam oleh mangsa.

2. Groundhog sebenarnya tupai besar:

Groundhogs adalah ahli terbesar keluarga Sciuridae, beratnya hingga 15 paun. Mereka tergolong dalam klan taksonomi marmot atau tupai darat - sebuah perhimpunan yang juga menggabungkan tupai dan taring rumput. Oleh kerana ahli keluarga ini, groundhogs adalah penggali luar biasa yang membuat terowong bawah tanah yang kompleks. Terowong ini bermanfaat untuk tanah untuk kitar semula nutrien, peredaran udara, dan pengudaraan, tetapi sering digunakan oleh makhluk terowong lain, misalnya, rubah, rakun, opossum, dan skunk.

3. Groundhog adalah perantaraan penting dalam rantai makanan:

Salah satu groundhog makanan kegemaran yang mereka gemari memberi makan termasuk tanaman hijau. Mereka membuat terowong dan liang di dekat kebun orang dan memakan tanaman dari kebun. Oleh itu mereka juga dipanggil herbivora. Bukan hanya tanaman hijau tetapi mereka juga suka memakan serangga, belukar, perosak , semak, dan siput. Bahkan mereka dilihat memakan makhluk kecil lain, misalnya burung kanak-kanak. Oleh kerana saiz dan terowong orang dewasa mereka yang sangat besar — ​​juga kemampuan memanjat dan berenang — landhog tidak mempunyai banyak pemburu selain coyote, rubah, anjing liar di rumah, dan, tentu saja, orang . Walaupun, landhogs bayi mempunyai lebih banyak bahaya dari burung liar seperti burung hantu, burung, dan burung hantu.

4. Tempoh kehamilan lebih pendek bagi mereka:

Musim kawin groundhog sangat kecil tidak lebih dari satu atau dua bulan. Musim kawin mereka adalah pada awal musim bunga pada bulan Oktober dan November. Bukan hanya musim kawin tetapi juga tempoh kehamilan groundhogs juga satu bulan. Setelah satu bulan kehamilan, groundhog wanita melahirkan dua atau enam bayi yang buta dan tidak berambut. Groundhogs yang baru dilahirkan dipanggil tertawa kecil, anak anjing, dan kit. Keluarga groundhog bertaburan pada musim gugur untuk mencari makanan kerana mereka sudah lapar sejak musim bunga kerana berhibernasi. bayi yang baru lahir mencapai perkembangan seksual pada usia dua tahun. Groundhogs hidup secara berkala tiga hingga enam tahun di alam liar, namun dianggap telah hidup selama empat belas tahun dalam perbudakan.

5. Groundhogs adalah dari kategori spesies yang benar-benar hibernator:

Oleh kerana menjadi hibernator sejati, orang Amerika Utara telah mengetuai hari groundhog khas. Anehnya, groundhog tidak makan dalam tempoh masa hibernasi mereka. Tetapi selepas itu, mereka kehilangan banyak berat badan. Setelah kehilangan banyak berat badan, mereka berhijrah dan keluar dari terowong mereka pada musim sejuk mungkin pada bulan Februari untuk mencari makanan. Legenda memerhatikan bayangan tidak mempunyai premis logik. Itu benar-benar diimport dari kebiasaan Jerman yang berdasarkan pada tingkah laku badger Eropah - vertebrata kecil karnivor yang sangat rawak - bukan tikus - permintaan, tetapi yang juga melakukan terowong dan menjalani jenis hibernasi yang kurang luar biasa .

:stop_button: Pengenalan Groundhogs:

Sekiranya anda menghadapi kesukaran dalam mengenal pasti groundhog maka inilah panduannya: Warna Umumnya berwarna kelabu, kelabu-coklat :black_small_square: Kaki 4 :black_small_square: Bentuk Chunky, padat, badan ditutupi rambut panjang dengan ekor pendek. Cakar forefeet lubang penggali panjang dan melengkung Ukuran Kepala dan badan agak antara 16 "hingga 20" (40 cm hingga 51 cm). Ekornya berkisar antara 4 "hingga 7" (10 cm hingga 18 cm). :black_small_square: Antena No. :black_small_square: Wilayah Timur Laut dan tengah Amerika Syarikat

:arrow_right: Apa yang dimakan oleh groundhog untuk memerangkapnya?

Sekiranya anda bosan dengan terowong groundhog dan liang di dekat kebun anda, maka anda perlu memerangkapnya. Tetapi timbul persoalan apa yang dimakan oleh groundhog untuk memerangkapnya? Tidak perlu meletakkan umpan, set perangkap dan penempatan juga akan berfungsi. Letakkan perangkap di antara pintu kebun dan liang groundhog. Sembunyikan bahagian bawah perangkap dengan rumput, sehingga mereka tidak menyedari bahawa ada perangkap. Sekiranya anda lebih suka menggunakan umpan untuk memerangkapnya maka sayur-sayuran seperti jagung, kacang polong dan brokoli tidak akan pernah gagal. Salah satu sorotan yang akan anda lihat dalam banyak perangkap groundhogs adalah wilayah di mana anda dapat menarik umpan untuk mencuba umpan makhluk ke dalam jerat, dan petak ini sama berharga ketika anda menguruskan groundhog ketika mereka bergerak dengan yang lain haiwan. Terdapat pelbagai sumber makanan dan jenis yang suka dimakan oleh groundhog dan anda boleh menggunakannya sebagai perangkap, namun perlu diingat juga bahawa terdapat banyak sorotan berbeza yang dapat menambah penangkapan babi dengan berkesan. Oleh kerana groundhogs biasanya menggegarkan ruang di mana terowongnya, anda akan selalu menemui sayur-sayuran kebun atau produk semula jadi yang telah diambil, dan ini boleh menjadi tanda jenis perangkap yang mungkin berkesan untuk memerangkapnya.

Terdapat langkah-langkah berikut untuk memerangkap landak:

:black_large_square: Apa umpan untuk digunakan untuk groundhog:

Agak sukar untuk mencari umpan terbaik jika ingin memerangkap groundhog kerana sama seperti groundhog manusia juga mempunyai beberapa pilihan makanan. Mereka juga berfungsi sesuai dengan selera, kesukaan, dan ketidaksukaan mereka. Sekiranya anda meletakkan umpan untuk memerangkap mereka yang tidak mereka gemari makan maka anda mungkin gagal menjebaknya. Mungkin sayur-sayuran terbaik yang boleh anda dapatkan sebagai umpan groundhog adalah kacang polong, selada manis , dan kacang, sedangkan produk organik seperti tembikai, strawberi, dan pantai juga terkenal. Anda harus meletakkan umpan ini di dalam perangkap dalam kedudukan di mana groundhog perlu mencetuskan jerat untuk tiba di perangkap. Walaupun begitu, sambil memilih makanan yang betul untuk memerangkap dapat membantu menjebak groundhog dengan jayanya, elemen yang berbeza jauh lebih penting dalam menentukan apakah jerat anda akan mendapat groundhog.

:black_medium_square: Gunakan Umpan Racun di Groundhogs:

Cara lain untuk memerangkap groundhog adalah dengan menambahkan racun di umpan untuk memerangkapnya dengan mudah. Walaupun dinamakan umpan tetapi sebenarnya tidak tertutup perangkap dan bukan sejenis umpan. Mereka sebenarnya adalah serpihan racun kecil yang dilemparkan dekat terowong atau liang untuk memerangkap landak. Mereka berbau seperti makanan yang sedap. Orang menggunakan butiran racun ini sebagai perangkap dan menaburkannya di dekat liang. Landhogs mencium racun dan salah memakannya. Masalahnya dengan memikat racun adalah anda tidak dapat mengetahui di mana sisa-sisa groundhog akan dijumpai, dan sekiranya dia menemui kawasan di sekitar rumah anda, atau di dalam terowong, anda dapat menciumnya secara berkala tetapi tidak akan ada pilihan untuk menghilangkan mayat, yang dapat menarik lebih banyak gangguan makhluk halus.

:black_large_square: Kepentingan Lokasi Perangkap:

Bagaimanapun umpan dapat membantu memilih sama ada perangkap groundhog berbuah atau tidak, kawasan jerat adalah bahagian siklus penangkapan yang jauh lebih penting. Sangat sesuai untuk mencari jerat sekitar enam kaki dari bukaan ke terowong, dan sekiranya anda mempunyai lebih dari satu titik laluan, letakkan banyak umpan di dekat bukaan terowong yang akan memudahkan untuk menangkap landasan dengan cepat. Sangat sesuai untuk membasuh jerat dengan air untuk menghilangkan aroma manusia, dan sekiranya anda dapat menutupi sebahagian makanan dengan menjumpainya di semak atau di bawah pohon yang rendah, langkah ini akan membuat groundhog curiga terhadap perangkap.

:arrow_right: Apa yang Perlu Dilakukan Mengenai Groundhogs

Groundhogs terkenal dengan memakan tanaman kebun dan semua kehijauan. Mereka boleh memakan semua sayur-sayuran dalam masa yang lebih sedikit dan boleh menyebabkan kerosakan harta benda anda dalam jangka masa yang sedikit. Oleh kerana groundhogs hibernate, mereka mungkin tidak akan mendatangkan bahaya antara awal November dan akhir Februari. Kerosakan yang dilakukan selama ini mesti ditanggung oleh rusa atau kelinci.

Terowong groundhog dipandang sebagai masalah untuk kawasan pertanian kerana ada lebih banyak kemungkinan mesin rosak ketika mereka berjalan di atas bukit. Lebih-lebih lagi, banyak pemilik kuda takut kuda mereka akan tersandung terowong groundhog di kandang dan membahayakan diri mereka sendiri. Kadang-kadang ada kes-kes bahawa manusia dicederakan oleh tersandung di terowong groundhog.

:black_large_square: Toleransi:

Sebab mengapa manusia mencari cara untuk menyingkirkan landak adalah kerana mereka adalah binatang yang tidak memberi kelebihan kepada manusia. " Ini adalah alasan kerana mereka tidak banyak bermanfaat bagi manusia oleh itu orang mencari alasan untuk menghapusnya entah bagaimana. Anda mungkin tidak melihat groundhog bermanfaat untuk diri anda tetapi mereka atas sebab apa pun, mereka dilahirkan atas sebab tertentu dan mereka mempunyai tempat dan namakan dalam ekosistem. Anda tidak boleh menghapusnya. Anda harus menghormatinya dan juga menerimanya untuk ekosistem.

Mereka memberi makanan kepada burung mangsa, coyote, rubah, musang, badger, dan elang. Terowong mereka menawarkan tempat perlindungan kepada makhluk darat dan air, reptilia , tikus yang lebih sederhana, dan makhluk yang lebih besar yang mengejutkan, misalnya, musang. Groundhogs dan manusia dapat bertepatan dalam jangka masa yang lama tanpa perjuangan. Sekiranya anda mempunyai terowong groundhog di harta tanah anda dan tidak berpuas hati dengan penduduknya, kami katakan — biarkan.

:black_large_square: Menghilangkan dari Harta Tanah atau Tempat Kediaman:

Sejauh terowong groundhog menyebabkan kerosakan serius pada kediaman anda, disarankan untuk meletup atau menghapuskannya dari tanah pertanian dan tempat tinggal anda. Groundhogs dapat digali dari terowong dengan menyerang secara tidak sengaja mengesan makhluk, memerangkap umpan, atau mengganggu terowong. Walau bagaimanapun, hanya ada sedikit masa dalam setahun di mana ini mungkin dapat dilakukan dengan penuh kasih sayang, jadi waktunya penting.

:black_large_square: Masa:

Sebelum cuba mengeluarkan atau mengusir groundhog dari tempat penginapan, ingatlah bahawa bayi yang baru lahir bergantung pada groundhog betina dan mereka bersendirian di terowong untuk musim musim bunga atau awal musim panas. Jadi mengusir mereka pada masa ini tahun boleh menjadi tidak berperikemanusiaan.

Wanita akan menentang penyerahan bayi yang baru lahir, dengan tekanan yang luar biasa. Namun, bertahan melewati titik tanpa kembali pada tahun ketika groundhogs menambah berat badan dan mengamankan kawasan yang sesuai untuk beristirahat, anda akan menyekat ketahanan masa mereka yang lebih sejuk. Musim ideal terbaik untuk membuang landhog dari terowong adalah dari pertengahan hingga sebelum musim gugur atau antara awal bulan Julai hingga akhir September di banyak wilayah.

:black_large_square: Penutup Burrows:

Sebelum menyekat terowong groundhog, pasangkan seluruh lorong terowong secara bebas (mungkin ada beberapa) dengan keratan rumput, kertas , atau bahan dan pergerakan layar yang setanding untuk memastikan sama ada terowong itu kosong sekarang.

Sekiranya, setelah tiga hingga lima hari dalam iklim musim panas yang cerah, bahan tersebut tidak terganggu, ini bermaksud terowong kosong. Gunakan cek besar, wayar pagar yang dikimpal (dengan ukuran tidak lebih besar daripada kotak tiga inci) untuk menutup terowong.

 • Potong wayar ke kawasan tiga demi tiga kaki.
 • Fokus segmen di setiap pintu masuk terowong.
 • Tutup pagar, dalam keadaan apa pun, satu kaki ke bawah.
 • Kuku jika diperlukan dengan staples pemandangan.

:black_large_square: Gangguan:

Sekiranya terowong groundhog diduduki, ganggu mereka:

 • Gali sebahagian pintu masuk groundhog.
 • Jauhkan sayur-sayuran dan buah-buahan hijau dari pintu masuk.
 • Letakkan sebilangan bahan mesra alam dan berkesan tetapi kuat berbau tepat di lorong terowong groundhog, sesuatu seperti kencing yang dibasahi kotoran kucing untuk memerangkap babi yang berserabut.
 • Lekatkan jalan masuk secara longgar, sehingga bau tetap berada di dalam terowong.

:black_medium_square: Pagar:

Walaupun groundhogs adalah pendaki yang baik, anda dapat melindungi sayur-sayuran dan kebun buah anda dengan pagar. Mereka berfungsi dengan baik sambil memastikan kawasan yang sedikit. Untuk menjadi penghalang yang berkesan, pagar kebun sempadan sekurang-kurangnya harus:

 • Dibuat dari ayam atau dawai yang dikimpal dengan ukuran jaringan tidak lebih dari tiga hingga tiga inci.
 • Tiba pada jarak tiga hingga empat kaki dari permukaan tanah.
 • Mempunyai dua belas hingga lapan belas merangkak pagar yang tidak stabil di bahagian atas sehingga goyah ketika groundhog cuba memanjatnya.
 • Mempunyai pangkalan L-footer yang tertutup atau tersangkut ke tanah atau helai elektrik yang memagari empat merangkak dari tanah dan enam merayap di depan (untuk mengorek lubang).

:stop_button: SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

:one: Adakah groundhogs baik untuk apa sahaja?

Kebiasaan mengganggu Groundhogs sering menyembunyikan kelebihan yang mereka berikan kepada persekitaran dan orang ramai - bahkan petani dan pekerja taska. Oleh itu, dalam perayaan Hari Groundhog, kita harus menyiasat adab-adab dengan mana groundhog membantu memperbaiki dunia kita.

:black_small_square: Pengudaraan Tanah:

Semasa menggali liang dan terowong, groundhog memainkan peranan virus dalam pengudaraan tanah dalam satu atau lain cara. Seperti bahagian-bahagian lain dari bahagian tubuh tumbuhan juga perlu bernafas. Mereka melakukan proses dengan mengambil oksigen dan mengeluarkan CO2. Di tanah yang tidak tersentuh atau tanah yang tidak digali di sana akarnya menghabiskan oksigen yang terhad sementara CO2 terkumpul. Kekurangan oksigen dan pengumpulan CO2 menyukarkan mereka untuk 'bernafas.' Pada titik ketika groundhogs menggali terowong mereka, mereka menemukan tanah yang padat dan padat ke lingkungan, menjaga oksigen yang menyokong akar. Dengan cara ini selagi terowong tetap ada, oksigen akan terus masuk ke dalam tanah dan membantu tumbuh-tumbuhan.

:black_small_square: Pencampuran Tanah:

Pengaliran tanah Groundhog juga membantu nutrien penting dengan mencampurkan ke dalam tanah. Bahan organik secara konsisten terkumpul di atas kotoran. Bahan ini penuh dengan gula yang perlu ditanggung oleh makhluk hidup, seperti cacing dan serangga. Pada masa yang sama, makanan tambahan yang berbeza seperti zat besi, kalsium, dan fosfor perlahan-lahan ditapis dari tanah ketika air menariknya. Pada titik ketika groundhog menggali terowongnya, ia menyampaikan bahan semula jadi lebih jauh, memberikan makanan kepada mikroorganisma, dan membawa mineral ke permukaan — di mana tanaman menggunakannya kembali.

:black_small_square: Burrows Burrows:

Terowong groundhog adalah sesuatu selain pembukaan bawah tanah. Ini adalah satu set laluan dan bilik yang saling berkaitan dengan banyak pintu yang boleh mencapai hingga 40 kaki . Ini sesuai untuk groundhog, namun untuk beberapa makhluk yang berbeza juga. Beberapa hibernator haiwan - seperti kelinci, opossum, rakun, dan skunk - akan bergerak dengan landak untuk waktu yang lebih sejuk sepanjang tahun, tidur di salah satu bilik di terowong mereka. Burung ini juga akan memberi manfaat kepada hibernator sesama mereka ketika groundhog akan berpindah kerana mereka tidak dapat menggali liang mereka sendiri. Sebahagian daripadanya adalah binatang yang lebih sederhana - seperti bajing, vixens, dan voles - namun, mereka juga menarik pemburu yang lebih besar seperti berang-berang, musang, dan ular. Malah, rubah dan coyote juga akan menggunakan gua groundhog. Pemburu ini mengejar tikus dan hama hortikultur lain (bahkan groundhogs!), Yang mengimbangi sebahagian dari kelemahan yang postur groundhog kepada peternak.

:two: Apa yang suka dimakan oleh groundhog?

Groundhogs suka makan segala-galanya dari bunga hingga sayur-sayuran dan buah-buahan. Makanan kegemaran mereka termasuk brokoli, semanggi, pisang, kacang polong, kacang, selada, alfalfa, dan kacang soya. Makanan hijau segar yang ditanam di kebun seperti selada, murbei merah, dandelion, daisies, alfalfa, semanggi, brokoli dan daun hackberry. Makanan dalam kategori pokok termasuk kulit kayu dan ranting seperti dogwood dan ceri hitam. Groundhog juga memakan sayur-sayuran seperti kacang, saderi, jagung, kacang polong, dan wortel. Buah yang mereka makan termasuk buah beri, ceri dan epal. Groundhogs yang tidak mengejutkan juga memakan serangga seperti belalang, siput dan bug Jun.

:three: Apa yang dimakan groundhog pada musim panas?

Pada musim panas groundhogs mencari pada waktu malam dan matahari terbit untuk daun hackberry, murbei, dan maple. Mereka juga akan makan belalang, siput, dan belalang, namun makanan hidup adalah tahap rutin makan mereka yang sedikit.

:four: Apa yang dimakan dan diminum oleh groundhog?

• Hijau seperti selada,, semanggi, dandelion, alfalfa, daisies, murbei merah, dan daun hackberry. • Pokok seperti kayu doog dan ceri hitam dll. • Sayuran kebun seperti wortel, jagung, saderi, kacang polong, dan kacang. • Buah-buahan seperti beri, ceri, dan epal. • Serangga seperti kutu bulan, siput , dan belalang.

Groundhogs tidak minum air tetapi mereka menyelesaikan kekurangan cecair dari cecair tanaman buah

:five: Apa yang dimakan groundhog pada musim sejuk?

Groundhog tidak makan di musim sejuk. Oleh kerana mereka adalah hibernator sebenarnya, mereka menyimpan simpanan lemak pada waktu lain dalam setahun dan memakannya pada musim sejuk. Groundhogs adalah herbivora dan memakan sayur-sayuran kebun, rumput, tanaman lain, kacang, beri, dan biji-bijian. Mereka kadang-kadang memakan makanan lain seperti serangga (misalnya belalang) atau makhluk kecil lain.

:six: Umpan apa yang harus digunakan untuk groundhog?

Anda dapat menggunakan biji bunga matahari, selai kacang, jagung, dan cantaloupe sebagai umpan untuk memerangkap groundhog. Letakkan perangkap berhampiran pintu masuk liang / terowong. Sekiranya terdapat lebih dari satu pintu masuk maka liang maka letakkan lebih banyak umpan di setiap pintu masuk akan menjadikan proses perangkap lebih mudah.

:seven: Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar?

Groundhogs suka makan makanan seperti selada daisies, alfalfa, murbei merah, semanggi, dandelion, dan daun hackberry di alam liar. Mereka juga memberi makan Pohon (khususnya kulit kayu dan ranting) seperti dogwood dan ceri hitam, wortel, jagung, kacang polong, saderi, dan kacang . Serangga seperti siput, serangga bulan Jun, dan belalang dan juga sebahagian dari groundhogs di alam liar .

:eight: Bagaimana groundhogs mempersiapkan hibernasi?

Groundhogs adalah hibernator sejati, mereka berhibernasi dari Oktober hingga Februari. Ketika musim sejuk mulai, groundhogs bersembunyi di liang dan terowong kecil. Mereka adalah herbivora tetapi mereka tidak makan apa-apa dalam tempoh hibernasi. Sebagai gantinya, mereka menyimpan makanan yang berlapis-lapis pada bulan-bulan yang tersisa dalam setahun dan tetap hidup pada masa hibernasi. Setelah hibernasi ketika mereka telah kehilangan banyak berat badan, mereka keluar dan kembali mula makan.

:nine: Adakah groundhogs makan pada waktu malam?

Ya, groundhogs makan pada waktu malam. Pada bulan-bulan musim bunga dan musim panas yang lebih panas, groundhogs tidur nyenyak di liang mereka yang sejuk pada waktu siang. Dan pada awal pagi dan awal petang waktu mereka bergerak di sana sini untuk mencari makanan. Semasa di musim sejuk, mereka tidak makan.

:keycap_ten:Apa yang perlu dilakukan mengenai groundhog di halaman anda?

:black_small_square: Taburkan lada hitam, darah kering, makanan darah, atau serbuk talcum di sekitar kawasan kebun anda dan terowong groundhog. Anda juga boleh menggunakan gunting rambut untuk memerangkap. :black_small_square: tapis dan masukkan bawang putih dan lada panas, campurkan dengan air dan sabun cair agar melekit dan semburkan di sekitar kebun. :black_small_square: Letakkan sebilangan bahan mesra alam dan berkesan tetapi padat di dalam bukaan terowong, sama seperti sekumpulan kotoran kucing. Lekatkan jalan masuk dengan bebas untuk mengunci bau di dalam liang.

:black_small_square: Groundhog selalu mencari lubang kosong. Tutup rangkaian liang mereka. Tutup papan berukuran tiga kaki persegi dawai yang dikimpal, tertumpu pada bukaan lorong sebelum terowong yang tidak diingini ditemui semula.

:arrow_right: Kesimpulan:

Apa yang dimakan oleh groundhog? Groundhogs juga dikenali sebagai woodchuck adalah herbivora dan tikus dari keluarga Sciuridae. Mereka gemar memakan sayur-sayuran kebun, buah-buahan, tanaman, dan kadang-kadang serangga. Groundhogs suka makan makanan seperti selada daisies, alfalfa, murbei merah, semanggi, dandelion, dan daun hackberry di alam liar. Mereka juga memberi makan Pohon (khususnya kulit kayu dan ranting) seperti dogwood dan ceri hitam, wortel, jagung, kacang polong, saderi, dan kacang. Serangga seperti siput, serangga bulan Juni, dan belalang, dan juga sebahagian dari groundhog. Mereka membuat liang di dekat taman dan menyebabkan kerosakan pada harta benda. Mereka boleh menyebabkan kerosakan pada tanah pertanian dan jentera mereka. Groundhogs adalah hibernator sejati, mereka berhibernasi dari Oktober hingga Februari. Ketika musim sejuk bermula, groundhogs bersembunyi di liang dan terowong kecil. Mereka adalah herbivora tetapi mereka tidak makan apa-apa dalam tempoh hibernasi. Sebagai gantinya, mereka menyimpan lapisan lemak makanan pada bulan-bulan yang tersisa dalam setahun dan tetap hidup dalam tempoh hibernasi. Setelah hibernasi ketika mereka telah kehilangan banyak berat badan, mereka keluar dan kembali mula makan. Tetapi groundhog memberikan kelebihan kepada tanah kerana ia membantu dalam pengudaraan tanah, pencampuran tanah dan liang membantu hibernator kecil lain untuk hidup di musim sejuk.

KATA KUNCI BERKAITAN

1 Suka

Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar?

Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar? Groundhogs, terutama herbivora, memakan pelbagai jenis tanaman, termasuk kebun orang. Tetapi mereka juga memakan makanan yang kita anggap sebagai perosak , seperti larva, serangga lain, dan siput . Malah mereka dilaporkan memakan haiwan kecil lain seperti burung bayi .

Apa yang perlu digunakan sebagai umpan untuk groundhog?

Apa yang harus digunakan sebagai umpan untuk groundhog? Letakkan perangkap berhampiran liang dan kawasan yang sering dikunjungi groundhog. Kemudian makan perangkap. Walaupun banyak yang berjaya dengan biji bunga matahari, selai kacang, dan jagung, tembikai melon sering menjadi makanan pilihan.

Apa yang dimakan groundhog?

Apa yang dimakan groundhog? Groundhogs terutama herbivora dan bergantung pada tanaman hortikultur yang tipikal. Tetapi kadang-kadang mereka memakan beberapa serangga dan cacing:

Sayur-sayuran seperti selada, alfalfa, semanggi, dandelion, daisies, mulberi merah, daun hackberry

Pokok seperti ceri hitam dan dogwood (terutama kulit kayu dan ranting) Tumbuhan seperti wortel, saderi, jagung, kacang polong, kacang Buah-buahan seperti beri, ceri dan epal serangga Jun, siput, belalang dan serangga lain.

Adakah groundhog hibernate untuk musim sejuk?

Groundhogs dikenal sebagai "dormancy sejati" dan tidak aktif dari akhir musim gugur hingga akhir musim sejuk atau awal musim bunga, ketika suhu badan dan degupan jantung turun secara mendadak. … “Hibernasi bukanlah tidur nyenyak yang berlangsung sepanjang musim sejuk,” jelas Zervanos.

Tabiat makan Groundhog

Groundhog mempunyai corak makan bermusim yang berbeza. Semasa musim bunga dan musim luruh, groundhog dimakan pada tengah hari. Mereka berkeliaran di kebun pada waktu pagi dan lewat petang pada musim panas. Tetapi apa yang dimakan groundhog semasa musim sejuk? Mereka tidak. Sebaliknya, mereka mengumpulkan simpanan lemak sepanjang tahun untuk mengekalkannya dalam tempoh hibernasi dari Oktober hingga Februari. Selama ini, mereka berhibernasi di liang bawah tanah dan tetap tidak kelihatan. Menjelang akhir hibernasi Februari, groundhog telah kehilangan separuh berat badannya dan bersedia untuk mula makan semula.

Adakah orang makan groundhog?

Groundhogs tidak hanya boleh dimakan, tetapi lembut dan enak jika dibersihkan dan disediakan dengan betul. Mereka menjalani diet vegetarian sepenuhnya dan tidak mempunyai penyakit yang mengancam nyawa bagi manusia. Groundhog serupa dengan arnab dan disiapkan dengan cara yang sama untuk kebanyakan resipi groundhog.

Sejauh mana terowong groundhogs?

Sistem liang mereka terletak kira-kira 2-4 kaki di bawah tanah dan dapat memanjang 15-25 kaki secara mendatar. Lubang groundhog utama biasanya berada di pinggir liang.

Apa rasanya groundhog?

Daging groundhog halus seperti arnab, tetapi gelap dan sedikit seperti permainan babi hutan, menjadikannya sangat sesuai untuk memar. Apabila dipanaskan dalam cecair selama kira-kira 2 jam, daging menjadi sangat lembut dan jatuh dari tulang.

Bagaimana groundhogs mempersiapkan hibernasi?

Groundhogs spend a considerable amount of time on warm months preparing for hibernation. Groundhogs eat nearly a pound of food a day in the fall to store fat and dig deep nests to line up grass and twigs to create comfortable nests for long naps.

What do groundhogs drink?

Groundhogs do not drink water. They continue to rehydrate by eating edible plants that are wet with rain and dew.

Can dogs eat june bugs?

Yes, dogs can eat june bugs. Both the adult and larval stages of the June worm, but some say that the taste of the larval stage is more attractive. Eating adult june bug is the approach most people use, but larvae are also often nutritious.

Chunky the groundhog

Delaware

The world-famous “Chunk the Groundhog” raises a family in the backyard of a Delaware man.

How to plug groundhog holes?

Close those holes

This can be done simply by filling those underground burrows with a “tunnel fill” or a mixture of gravel and soil. However, to make the solution durable, it may be better to fill the holes with some of these pungent odors before sealing the holes.

Do foxes eat groundhogs?

The main predators of Groundhog are hawks, foxes, coyotes, bobcats, dogs, and humans. But cars kill many groundhogs every year.

What do groundhogs eat in the summer?

In summer, Groundhog looks for hackberry, mulberry and maple leaves at dusk and dawn. We also eat snails, grasshoppers and larvae, but live food is a small part of our diet.

Do groundhogs live alone?

Groundhogs are solitary creatures, and they spend their summers and falls gorging and napping in the sun. They can eat about a pound of food per sitting. In winter, they hibernate.

Do groundhogs eat apples?

Yes, groundhogs eat apples. Primarily, groundhogs eat grasses, clover, alfalfa, and dandelions. Additionally, groundhogs like to eat garden fruits and vegetables like berries, apples, lettuce, corn, and carrots.

Do groundhogs eat chickens?

Do groundhogs eat chickens? Yes, groundhogs eat chicken. Groundhogs are primarily plant eaters and are not known to eat chicken or hen eggs. Although they will eat insects, snails, and small bird eggs on occasion, they are probably more interested in your chicken's food rather than the chickens themselves.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: What can I feed a wild groundhog?

Green vegetables like lettuce, alfalfa, clovers, dandelions, daisies, red mulberry and hackberry leaves. Trees (especially bark and twigs) love black cherry and dogwood. Vegetation like carrots, celery, corn, peas and beans. Fruits like berries, cherries and apples.

Q: Are groundhogs dangerous?

If stuck by a pet or caught in a trap, a woodchuck may present a slight danger of biting in self-defense, but no more than any other herbivore. Like any animal bite, it can be painful. Groundhogs have large front teeth, so a larger animal will have large teeth.

Q: Are groundhogs good for something?

Besides feeding predators and getting rid of those pesky extra vegetables, another benefit of groundhogs is aeration of the soil. By digging their burrows, they displace large amounts of subsoil. Groundhogs are designed to dig.

Q: What do groundhogs hate the most?

Groundhogs hate the smell of garlic and pepper. To deter them from coming back to your garden, crush some garlic and pepper and throw them in their burrows. Do this day after day until they run away. You can also make a garlic and pepper spray to vaporize your vegetables.

Q: What are groundhogs afraid of?

Groundhogs fear predators, including coyotes, foxes, and dogs, and smelling their urine is a warning to stay away. If you don't have a dog, some people claim that putting used cat litter right inside a groundhog's hole will keep this pest away. Other strong smells that groundhogs don't like include talcum powder and garlic.

Q: How long does a groundhog live?

Lifespan: In the wild, groundhogs can live up to six years, two or three being on average. In captivity, marmots would live up to 14 years. Reproduction: Groundhogs tend to be solitary, except in the spring when a litter of four to six young are born.

Q: What kills a groundhog?

Yellow crystals as fly bait are a form of poison that kills groundhogs. Another poison that many people use when trying to get rid of these San Francisco rodents is strychnine. Strychnine works by suffocating the groundhog.

Kesimpulannya

:white_check_mark: Groundhogs, primarily herbivores, feed on a variety of plants, including people's gardens. But they may also eat what we consider to be pests, such as larvae, other insects, and snails. They are even reported to eat other small animals such as baby birds.

:white_check_mark: Groundhogs are known as “true dormancy” and are dormant from late fall to late winter or early spring, when body temperature and heart rate drop dramatically. … “Hibernation is not a deep sleep that lasts throughout the winter,” explains Zervanos.

What Do Groundhogs Eat? Groundhogs eat a variety of fruit , vegetable , seeds and insects and snails. Groundhogs consume a range of plants, even from gardens of people . But they can also destroy things like grubs, various insectsand snails that humans consider pests. They even devour other tiny creatures like young birds.

Overall Diet

The leaves of a shrub, nuts, grain, ferns, flowers, grass, and fruit are essential components of the diet of groundhogs. Many of the most commonly eaten by species are chickweed, dandelion, clover, plantains, asters, and soda.

Groundhogs may do more than establish the schedule for spring arrival. Groundhogs, sometimes known as woodchucks , may cause severe damage to homes and businesses because of their feeding habits. What do groundhogs make them so troubling?

Let's first learn your preferred meal kinds and eating patterns to answer this question best.

Buah-buahan Berries, Cherries and Apples
Sayur-sayuran Lettuce , Cabbage , Cucumbers
Seeds Alfalfa, Red mulberry, C lovers , Dandelions, and Hack berry leaves

Hibernation

Every year, groundhogs hibernate throughout the winter months. When they get out of their burrows before plants sprout, they generally briefly consume small branches and tree bark. In the fall months, groundhogs load on food a way to obtain fat and remain alive during the winter hibernation phase.

Groundhogs Eating Pattner

Groundhogs have different feeding habits. Their dietary habits vary between seasons. Earthhogs feed in the middle of the night during the spring and fall.

In the morning and late evening, they wander through the grounds during the summer season. But what do groundhogs consume during the colder season of the year? Mereka tidak. Mereka tidak. Surprisingly, in winter, groundhogs don't eat.

They grow fat stores all year round to sustain them during their hibernation from October to February.They sleep in underground tunnels at this period and keep far away. Their time of hibernation finishes in February.

As they are near the end hibernation phase in February , groundhogs have dropped part of their body weight and are ready to take care of them again.

Style of eating

When groundhogs seek food, their meals generally last for a maximum of two hours. The bulk of their eating patterns occur in the morning, followed later in the afternoon.

Damage to property

The claws on the front of the groundhogs are perfect for the digging of tunnels. These caves can offer issues, especially if they are close to your house. In other circumstances, burrows may be about 10-12 inches in diameter.

They might provide a risk (eg, twisted ankles, broken legs, etc.) if a person and animal treads in these regions of excavated dirt. Burrows can reach up to 66 feet broad and 5 feet deep.Rainwater can slip into caves and, over time, destroy your base.

While groundhogs generally graze on plants, they may also be burrowing under the ground on electrical cables , irrigation systems, and fins. These problems might harm and complicate your property seriously.

Groundhogs may also build boundless holes to assist them in escaping predators and make their identity harder. Trained pest control specialists can help to locate and give a remedy to suspected burrows.

Ringkasan

Groundhogs are chuck, wood-shock, thick wood, whistle pig, red moon, badger, marmot in Canada, monax, week, earth and are known in eastern Canadian as an efflux among French Canadians. They are herbivores and eat vegetables, fruits, and insects from the garden. Groundhog's preferred foods include a cellar, maize, carrots, peas, boars, and insects such as grasshopper, grasses, and snails.

Soalan Lazim

People ask many questions about groundhogs eat. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Are groundhogs eating grain?

Nuts, leaves from bushes, ferns, grains, flowers , fruit, and grains are among the most vital ingredients of a groundhog diet. Some of the plants groundhogs consume most are clovers, asters, plantains, and sorrel.

:two: What hates groundhogs the most?

Plants with intense aromas, like lavender, will keep the soil from your garden. The Farmers' Almanac also claims that groundhogs detest their smell: mint, sage, basil , lemon, rosemary, thyme, chives, and orange.

:three: What's the groundhog killing?

Yellow crystals are a kind of poison that kills groundhogs like fly bait. Strychnine is another poison that many people use to get rid of these rats in San Francisco. Strychnine works by choking the groundhog.

:four: How do I get rid of my shed's groundhog?

The best solution to get rid of the groundhog beneath your shed or porch is by capturing and removal. Live traps are famous and recognized for being highly efficient in catching and move groundhogs. You can hire or purchase a live web as it is available.

Kesimpulannya

Groundhogs are likewise recognized to be herbivores and rodents of the Sciuridae family. You like to eat garden veggies, fruit, plants and insects sometimes. Groundhogs prefer salad, alfalfa, red mulberry, clovers, dandelions, and hack berry leaves.

They feast on trees (especially bark and twigs), such as dogwood and black cherry, carrots, maize , potatoes, celery, and beans. Insects such as snails, bugs in June, and grasshoppers, as well as certain groundhogs.

artikel berkaitan

1 - Snips And Snails 2 - Setae In Earthworm

What do groundhogs eat? Groundhogs eat a variety of plants. But they may also eat pests such as grubs, other insects, and snails, which we consider to be pests. Other small animals, such as baby birds, have also been reported to be eaten by them.

What do groundhogs eat

Dieting of Groundhogs

What do groundhogs eat? The types of food that groundhogs prefer to eat will be discussed in this article. As a quick answer, here's what you need to know…

What do groundhogs eat, and what do they eat? However, groundhogs prefer to eat plants, fruits, and other greens such as grasses, clover, alfalfa, dandelions, and weed as well as peas and broccoli.

They also eat corn and apples as well as red and black raspberries and cherries. It is not uncommon for them to eat insects and small animals.

We generally accept that groundhogs eat only plants because they're considered herbivores . Groundhogs, on the other hand, may not be strict herbivores… following sections will give you a better understanding of a groundhog's dietary habits.

Plants, Vegetables & Fruits

The majority of a groundhog's diet consists of plants. What about saying that groundhogs eat mostly plants? There are many types of grass that groundhogs like to eat.

 • Leaves of the maple tree
 • Clovers
 • Alfalfa
 • Other plants with a similar appearance

Some of the crops that groundhogs enjoy eating are:-

 • Lettuce
 • Brokoli
 • Kacang
 • Lobak
 • Soybeans
 • Jagung

Groundhogs will even eat a variety of fruits, including:-

 • Epal
 • Black Raspberry
 • Cherries
 • Hackberries
 • Mulberries
 • Other berries that look similar

Farmers lose a lot of money when groundhogs eat their crops because of the damage they do. Pest control methods are used to get rid of groundhogs because of this.

An interesting fact about the groundhog is that even though it appears to be small when fully grown or mature, it can consume more than 1lb of plants (including crops ) per day!

A groundhog's daily caloric intake is higher than that of an average-sized groundhog. A large number of groundhogs can have a significant impact in a short period due to their plant-based diet.

Animals

Some dietary patterns of groundhogs prevent us from calling them complete herbivores, even though they are considered herbivores. Consequently, small animals, such as the following, are frequently eaten by groundhogs .

 • Birds in their infancy
 • Eggs of various kinds of birds
 • Siput
 • Grasshoppers
 • Crickets
 • Grubs
 • Bugs
 • Other small animals that are similar

Occasionally, groundhogs will eat baby birds that they happen to come across by accident. Groundhogs eat eggs, grasshoppers , and even large insects like June bugs. Despite this fact, plants and greens will continue to be an important part of Groundhog's diet.

Groundhogs diet

What Do Groundhogs Eat During the Different Seasons?

The diet of a groundhog varies with the seasons, depending on the availability of food in the area.

Spring and Summer

Groundhogs forage at dusk for greens and plants like hackberry, mulberry , and maple leaves in the summer and spring. Grasshoppers, grubs, and snails are also eaten during these seasons, but they make up a very small portion of their diet.

Autumn

Groundhogs begin to feed on tree bark, small branches/twigs, and any available small insects in early autumn when the greens begin to fall. This is the time of year when groundhogs will rely more on animal protein and fat as plants and greens begin to dry up. During the autumn months, groundhogs will also stock up on food to prepare for winter.

Winter

Groundhogs hibernate in the winter, only waking up to feed on the food stored in their burrows and dens . Groundhogs are herbivores in their feeding habits. During the summer, spring, and autumn, they eat for around two hours at a time, but they eat less during the winter to conserve energy.

Most of their food is consumed in the early morning and late evening during spring, summer, and fall. During the colder months, they eat less.

Ringkasan:

Plants, vegetables, fruits, and other greens are what groundhogs eat most of the time. They eat a variety of greens and grasses such as alfalfa and clover as well as dandelions and weeds like lettuce and squash. They eat small insects and animals on occasion.

What Do Groundhogs Eat to Trap Them?

Your groundhog trap is now ready for use. Use a carefully selected and carefully placed groundhog bait to lure the animal in. Below, you'll find information on the best groundhog baits and expert baiting tips .

The food that your groundhog steals from your garden is ideal for baiting your trap. Consider using ripe fruits or vegetables as bait if you're not sure what attracts groundhogs: Herbaceous green plants and sweet fruits.

 • Groundhogs and woodchucks were attracted to cantaloupe in Havahart field tests. Cut the cantaloupe into 2" cubes, and rub the juice and rind of the cantaloupe all over the trap's inside and outside.

 • Then, place a few pieces of fruit in the trap in the positions indicated above. Use cantaloupe to make a bait trail leading to your trap.

 • Position your baited trap about 3 feet from the groundhog's burrow if you know where it is.

 • When baiting and handling the trap, wear gloves to avoid transferring your scent to the trap.

 • In the same way that groundhogs avoid humans, they may also avoid your trap if it has your scent on it, as well. It's all about the trapping.

Quick Facts about Groundhogs

Nama Groundhogs
Scientific Name Marmota Monax
Average Size 20” long 6-7” tail
Average Lifespan 3-6 years
ciri-ciri small round eyes and ears on top of flat heat; two long, growing incisors; brown fur; small round body with a small bushy tail; short, strong legs with curled claws for burrowing

Groundhogs facts

What Do Groundhogs Hate?

Groundhogs can be deterred by lavender and other plants with strong odors. Herbs such as mint, sage, basil, rosemary, thyme, chives, and oregano offend groundhogs.

When it comes to groundhogs (also known as woodchucks ), they do much more than predict the seasons. A home garden can be seriously damaged if they wander into the yard. They can cause structural damage to sheds, driveways, or foundations.

Who knows what groundhogs eat? Its diet includes flowers , vegetables, twigs, and bark, as well as insects and even plant seedlings, so your home garden is fair game. Two telltale signs of a groundhog problem are deep tunnels and eaten crops.

If you want to get rid of a groundhog, you can use pesticides designed for other rodents. Some common household items that can be used to repel woodchucks include ammonia and red pepper flakes, talcum powder , and garlic. As a groundhog poison, antifreeze is ineffective. Instead, homeowners may want to try one of the other repellents.

What Do Groundhogs Eat in the Garden?

Young, tender greens like lettuce and cabbage, as well as cantaloupes, green beans, cucumbers , zucchini, and corn, are among their favorite foods. Instead of leaving them in the garden for a few days, pick them as soon as they're ripe.

If you want to prevent groundhogs from hiding in your yard, remove potential hiding places by pulling weeds, trimming the grass, collecting sticks, and clearing brush piles.

Set up a wire fence that is at least 3 feet tall and 12 inches deep around your garden or yard. In addition, groundhogs will be unable to scale it, forcing them to stop tunneling and find a new location for their burrows. Creating a bracket shape with the top and bottom of your fence at 90-degree angles to the outside of your yard or garden will give you the best results.

Incorrectly caught and released groundhogs can cause stress to the animal. Animal control professionals can help you if you've come to this point of no return and are unsure of how to capture the animal yourself.

Do Groundhogs Eat Tomatoes?

For the most part, woodchuck (or groundhog) is a vegetarian, eating grasses and other plants like weeds or clover, as well as ornamental plants and garden crops such as lettuce or tomatoes. Even if you have an orchard, your fruit is at risk. Climbing fruit trees is a favorite activity of woodchucks. Furthermore, woodchucks are gnawers who can damage trees, shrubs, decks, sidings, and outdoor furniture as they sharpen their incisors to a razor edge.

If it's in your vegetable garden, it's a woodchuck, right? Unlike raccoons , woodchucks adore fresh vegetables and can decimate a garden quickly. In the wild, a single adult can weigh as much as 12 lbs. and consume 1-2 lbs. In addition to gnawing and burrowing, woodchucks can wreak havoc on a home's foundation.

Groundhogs in garden

Do Groundhogs Eat Snakes?

It is believed that the reason for this is that young groundhogs are more susceptible to snake attacks because they are more likely to be found in snake dens. dairy animals are herbivores and feed on grasses, plants, berries, and crops when available.

Wolves, coyotes, foxes, bobbers, bears, large eagles, and dogs are all common groundhog predators. As a result of the ease with which snakes can enter Burr, the young groundhogs are often in danger of being eaten by them. Eat leafy plants to stay hydrated instead of drinking water.

A wide variety of plants including those from human gardens is what marmots eat. Aside from the larvae and other insects, they can also eat the snails that we consider to be a pest in our environment. They reportedly ate chicks and other small animals as well.

Soalan Lazim

1. What is the favorite food of a groundhog?

Among his favorite foods are alfalfa and clover as well as peas and beans. He also enjoys lettuce, broccoli , plantains, and soybeans It is not uncommon for groundhogs to eat your seedlings before they have a chance to even begin to grow. Before concluding that you have groundhogs, make sure to check for burrows that rabbits and deer use to eat certain plants.

2. Are groundhogs in your yard a problem?

When burrowing, groundhogs can cause serious structural damage if they are not properly controlled. Plantings, woodpiles , and debris around your home shelter groundhogs, increasing the likelihood that they will live on your property or burrow under the grass or foundation of your home.

3. Can you tell if groundhogs are friendly?

There is usually one male and two females in each group, along with the current litter of infants and the previous breeding season's offspring (usually a female). Male-female interactions are generally cordial .

4. How aggressive are groundhogs?

This species of groundhog can be found throughout the central and eastern United States. These critters are known to dig burrows in grassy areas and to eat gardens. You have a hard time getting rid of them because they're aggressive and can carry rabies.

5. Groundhogs will be killed by bubble gum, right?

Roll up pieces of juicy fruit gum and place them in the holes leading to their burrow if you have any on hand. However, the gum is poisonous to groundhogs because it irritates their digestive system .

6. What is it about your yard that attracts groundhogs?

Groundhogs are likely drawn to your yard because of the vegetation that grows there. A common ingredient in store-bought repellents, such as fox or coyote urine in liquid or granule form, is predator urine.

7. Will you be attacked by groundhogs?

Even though groundhogs rarely rush humans, groundhog-human encounters are common.

8. Are groundhogs beneficial in any way?

Any and everything you have planted will be devoured by a groundhog. Leaf, flowers, and grasses are favorites of theirs, and they are vegetarians. Certain garden crops, such as carrots , beans, and peas, are favorites. So much so that they will climb trees to get apples and pears to eat.

9. Is it possible for a groundhog to rush your dog?

In general, groundhogs don't rush dogs unless they feel threatened. They are herbivores who prefer not to initiate conflict with other animals, so they will retreat if they have the chance. To avoid a confrontation with a canine , they will flee into their burrows as quickly as possible to avoid being bitten.

10. Is it possible to make friends with a groundhog?

Domesticating, selling, or bartering a groundhog is illegal in most states. To keep a pet groundhog, you'll need a special permit and license . A groundhog vet may be difficult to find, as most do not treat groundhogs regularly.

Kesimpulannya

Groundhogs have distinct eating habits that change according to the season and the weather conditions. Spring and fall, groundhogs eat around midday. During the summer, they forage through gardens in the mornings and late afternoons. Winter is a tough time for groundhogs, though. They don't, and they won't. Because they hibernate from October to February, they accumulate fat reserves throughout the year. This is when they hibernate in underground burrows and remain hidden from view during this period. Groundhogs have already lost half of their body weight during hibernation and are ready to start eating again as February approaches.

artikel berkaitan

What do Groundhogs like to eat Are Groundhogs aggressive