Apa yang dimakan oleh groundhog? Groundhogs juga dikenali sebagai tukang kayu bukan sahaja memakan tanaman kebun tetapi kadang-kadang memakan cacing dan serangga. Makanan hijau seperti selada, dandelion, daisies, alfalfa, semanggi, murbei merah, dan daun hackberry yang mereka makan dari kebun. Makanan dalam kategori pokok merangkumi kulit kayu dan ranting seperti dogwood dan ceri hitam. Groundhogs suka makan sayur-sayuran seperti saderi, wortel, brokoli, kacang polong, jagung, dan kacang. Buah yang mereka makan termasuk beri, ceri dan epal. Groundhogs yang tidak mengejutkan juga memakan serangga seperti siput, serangga bulan Juni, dan belalang. Varieti makanan ini dapat dihasilkan di groundhog. Oleh itu, semakin banyak makanan groundhog yang anda miliki di kebun anda, semakin besar kemungkinan makhluk ini membuat terowong dekat dengan rumah anda. Ini jelas sekali kerana groundhogs berjalan tidak jauh dari 150 kaki dari rumah mereka untuk mencari makanan.

:arrow_right: Groundhogs:

Groundhog (Marmota monax) adalah herbivora yang juga disebut woodchuck, adalah tikus keluarga Sciuridae, memiliki tempat dengan pengumpulan tupai tanah besar yang dikenal sebagai marmot. Groundhog adalah haiwan paya Amerika Utara; ia dijumpai melalui bahagian penting di timur Amerika Syarikat , di seberang Kanada, dan ke Alaska. Ini pertama kali digambarkan secara logik melalui Carl Linnaeus pada tahun 1758.

:black_medium_square: Pengelasan Ilmiah

Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Kelas: Mammalia Order: Rodentia Family : Sciuridae Genus: Marmota Spesies: M. monax Nama Binomial Marmota monax

(Linnaeus, 1758)

:black_medium_square: Subspesies

 • M. m. monax Linnaeus, 1758
 • M. m. canadensis Erxleben, 1777
 • M. m. memberi Bangs, 1899
 • M. m. rufescens AH Howell, 1914

Groundhog yang juga dirujuk sebagai asas, chuck, kayu-kejutan, kayu tebal, whistlepig, sami merah, whistler, luak, moonrock, Kanada marmot, monax, minggu, memerang tanah dan, antara Perancis Kanada di timur Kanada ia dikenali sebagai siffleux . Groundhog dinamakan "badger kayu tebal" di Northwest untuk membezakan haiwan itu dari badai padang rumput. Sementara Monax ( Móonack ) adalah nama Algonguian dari groundhog yang bermaksud "penggali". Landhogs kecil dipanggil tergelak kecil. Groundhog , menjadi makhluk paya, sangat luar biasa di kalangan marmot . Marmot yang berbeza , seperti marmot pengecut dan berumur, tinggal di kawasan yang kasar dan berbukit.

Groundhog tersebut dengan margin yang luas yang sciurid terbesar dalam mencapai topografi kemuncak, dengan pengecualian British Columbia di mana capaiannya boleh bersebelahan bahawa agak yang Bigge sepupu r, marmot warga tua. Orang dewasa boleh mengukur dari 41.8 hingga 68.5 cm (16.5 hingga 27.0 in) panjang mutlak termasuk ekor 9.5 hingga 18.7 cm (3.7 hingga 7.4 in). Berat tukang kayu dewasa, berkisar antara 4.4 dan 13.9 lb (2 dan 6.3 kg).

Seperti semua marmot, groundhog lelaki lebih besar daripada yang betina. Mereka jauh lebih berat semasa pra-musim sejuk (ketika berkaitan dengan hiperfagia pra-musim sejuk) yang timbul akibat hibernasi pada musim bunga. Groundhogs lelaki dewasa yang normal berat sekitar tahun 3,83 kg (8,4 lb), dengan musim bunga hingga turun beban normal 3,1 hingga 5,07 kg (6,8 hingga 11,2 lb) sementara berat normal wanita adalah 3,53 kg (7,8 lb), dengan musim semi hingga jatuh titik tengah 3.45 hingga 4.8 kg (6.8 hingga 10.6 lb).

:black_medium_square: Corak Makan Groundhogs:

Groundhog mengalami corak makan yang berbeza . Kebiasaan makan mereka berbeza dari musim ke musim. Sepanjang musim bunga dan musim gugur, groundhog makan pada waktu tengah malam. Mereka menyapu kebun pada waktu pagi dan lewat malam sepanjang musim panas. Namun, apa yang dimakan groundhog sepanjang musim sejuk? Mereka tidak. Mengejutkan groundhog tidak makan di musim sejuk. Semua perkara sama, mereka mengembangkan simpanan lemak sepanjang tahun untuk menyokongnya dalam tempoh hibernasi dari Oktober hingga Februari. Selama ini, mereka tidur di terowong bawah tanah dan tinggal jauh. Tempoh hibernasi mereka berakhir pada bulan Februari. Oleh kerana mereka hampir ke masa hibernasi terakhir pada bulan Februari, groundhog telah kehilangan sebahagian daripada berat badan mereka dan bersedia untuk mula merawatnya sekali lagi.

:black_medium_square: Kerosakan harta benda:

Groundhog menggunakan cakar depan mereka untuk menggali liang atau terowong. Mereka membuat terowong berhampiran kawasan di mana peluang makanan lebih banyak. Jalan-jalan ini boleh menimbulkan masalah serius bagi barang-barang anda, terutamanya sekiranya mereka berada di sebelah kawasan perumahan anda. Kadang-kadang, bukaan terowong selebar 10-12 merangkak dan boleh menjadi bahaya (contohnya, kaki bawah yang dipusingkan, kaki yang patah, dan sebagainya) jika ada haiwan atau manusia tanpa sengaja melangkah di sekitar kawasan terbuka. Terowong boleh meregang dengan lebar 66 kaki dan 5 kaki ke bawah. Air hujan dapat mengalir ke terowong dan mungkin merosakkan asas harta tanah anda dalam masa yang lebih singkat. Terlepas dari kenyataan bahawa groundhog biasanya memakan tanaman, mereka juga boleh mengganggu wayar elektrik, selang, dan kerangka pengairan. Masalah-masalah ini boleh membahayakan dan menyusahkan harta benda anda. Groundhog juga boleh membuat bukaan tanpa bukit untuk membantu mereka melarikan diri dari pemburu , menjadikannya sukar dikenali. Untuk mengesyaki liang dan terowong berhampiran harta tanah anda, anda boleh menyewa pekerja mahir mengendalikan makhluk perosak. Mereka akan membantu mengurangkan masalah ini.

Ringkasan:

Groundhogs juga dikenal sebagai chuck, kayu-shock, kayu tebal, whistlepig, sami merah , whistler, badger, moonack, Canada marmot, monax, week, land beaver, dan, di antara orang Kanada Perancis di timur Kanada, ia dikenali sebagai siffleux . Mereka adalah herbivora dan memakan sayur-sayuran kebun, buah-buahan, dan serangga. Makanan kegemaran groundhog termasuk saderi, jagung, wortel, kacang polong, kacang, dan serangga seperti belalang, ramuan, dan siput. Mereka adalah hibernator sejati, berhijrah ke liang keren mereka di musim sejuk. Mereka menyimpan simpanan lemak di dalam badan mereka dan menggunakannya pada musim sejuk semasa tempoh hibernasi.

:arrow_right: Lima Perkara yang Anda Tidak Tahu Mengenai Groundhogs:

Ramai orang Amerika Utara mengelirukan Marmota monax yang terkenal sebagai Punxsutawney Phil, mereka mungkin tidak tahu banyak tentang Marmota monax. Pertama, groundhog adalah keliru, kata Chris Whittier, V97, guru pembantu penyelidik ubat pemuliharaan di Sekolah Cummings. Mereka benar-benar dalam keluarga yang serupa dengan tupai dan taring rumput.

Tambahan pula, walaupun pada hakikatnya mereka boleh makan sayur-sayuran taman anda pada musim bunga lewat, "ingat bahawa groundhogs adalah penting kehidupan liar tempatan mana-mana tempat mereka wujud, kata Whittier, yang adalah tambahan penyelia program tuan sekolah dalam ubat perlindungan." Pada jika anda mempunyai pertikaian dengan groundhogs di tanah anda, terdapat banyak kaedah alternatif untuk membantu ”.

Di sini kami telah mengumpulkan senarai lima fakta yang perlu anda ketahui mengenai groundhog:

1. Groundhogs juga dikenali sebagai babi wistle atau potongan kayu:

Nama woodchuck tidak mempunyai persamaan dengan kayu, tumbuh-tumbuhan, atau pokok melainkan nama Amerika tempatan untuk mereka: wejack, wuchak, dan mungkin yang lain. Nama ini juga digunakan untuk nelayan. Nama wisel-babi, yang biasanya digunakan di Appalachia. Nama ini berasal dari kecenderungan groundhog untuk membuat bunyi siulan yang menusuk, biasanya untuk memberi amaran kepada groundhog yang berlainan ketika mereka merasa terancam oleh mangsa.

2. Groundhog sebenarnya tupai besar:

Groundhogs adalah ahli terbesar keluarga Sciuridae, beratnya hingga 15 paun. Mereka tergolong dalam klan taksonomi marmot atau tupai darat - sebuah perhimpunan yang juga menggabungkan tupai dan taring rumput. Oleh kerana ahli keluarga ini, groundhogs adalah penggali luar biasa yang membuat terowong bawah tanah yang kompleks. Terowong ini bermanfaat untuk tanah untuk kitar semula nutrien, peredaran udara, dan pengudaraan, tetapi sering digunakan oleh makhluk terowong lain, misalnya, rubah, rakun, opossum, dan skunk.

3. Groundhog adalah perantaraan penting dalam rantai makanan:

Salah satu groundhog makanan kegemaran yang mereka gemari memberi makan termasuk tanaman hijau. Mereka membuat terowong dan liang di dekat kebun orang dan memakan tanaman dari kebun. Oleh itu mereka juga dipanggil herbivora. Bukan hanya tanaman hijau tetapi mereka juga suka memakan serangga, belukar, perosak , semak, dan siput. Bahkan mereka dilihat memakan makhluk kecil lain, misalnya burung kanak-kanak. Oleh kerana saiz dan terowong orang dewasa mereka yang sangat besar — ​​juga kemampuan memanjat dan berenang — landhog tidak mempunyai banyak pemburu selain coyote, rubah, anjing liar di rumah, dan, tentu saja, orang . Walaupun, landhogs bayi mempunyai lebih banyak bahaya dari burung liar seperti burung hantu, burung, dan burung hantu.

4. Tempoh kehamilan lebih pendek bagi mereka:

Musim kawin groundhog sangat kecil tidak lebih dari satu atau dua bulan. Musim kawin mereka adalah pada awal musim bunga pada bulan Oktober dan November. Bukan hanya musim kawin tetapi juga tempoh kehamilan groundhogs juga satu bulan. Setelah satu bulan kehamilan, groundhog wanita melahirkan dua atau enam bayi yang buta dan tidak berambut. Groundhogs yang baru dilahirkan dipanggil tertawa kecil, anak anjing, dan kit. Keluarga groundhog bertaburan pada musim gugur untuk mencari makanan kerana mereka sudah lapar sejak musim bunga kerana berhibernasi. bayi yang baru lahir mencapai perkembangan seksual pada usia dua tahun. Groundhogs hidup secara berkala tiga hingga enam tahun di alam liar, namun dianggap telah hidup selama empat belas tahun dalam perbudakan.

5. Groundhogs adalah dari kategori spesies yang benar-benar hibernator:

Oleh kerana menjadi hibernator sejati, orang Amerika Utara telah mengetuai hari groundhog khas. Anehnya, groundhog tidak makan dalam tempoh masa hibernasi mereka. Tetapi selepas itu, mereka kehilangan banyak berat badan. Setelah kehilangan banyak berat badan, mereka berhijrah dan keluar dari terowong mereka pada musim sejuk mungkin pada bulan Februari untuk mencari makanan. Legenda memerhatikan bayangan tidak mempunyai premis logik. Itu benar-benar diimport dari kebiasaan Jerman yang berdasarkan pada tingkah laku badger Eropah - vertebrata kecil karnivor yang sangat rawak - bukan tikus - permintaan, tetapi yang juga melakukan terowong dan menjalani jenis hibernasi yang kurang luar biasa .

:stop_button: Pengenalan Groundhogs:

Sekiranya anda menghadapi kesukaran dalam mengenal pasti groundhog maka inilah panduannya: Warna Umumnya berwarna kelabu, kelabu-coklat :black_small_square: Kaki 4 :black_small_square: Bentuk Chunky, padat, badan ditutupi rambut panjang dengan ekor pendek. Cakar forefeet lubang penggali panjang dan melengkung Ukuran Kepala dan badan agak antara 16 "hingga 20" (40 cm hingga 51 cm). Ekornya berkisar antara 4 "hingga 7" (10 cm hingga 18 cm). :black_small_square: Antena No. :black_small_square: Wilayah Timur Laut dan tengah Amerika Syarikat

:arrow_right: Apa yang dimakan oleh groundhog untuk memerangkapnya?

Sekiranya anda bosan dengan terowong groundhog dan liang di dekat kebun anda, maka anda perlu memerangkapnya. Tetapi timbul persoalan apa yang dimakan oleh groundhog untuk memerangkapnya? Tidak perlu meletakkan umpan, set perangkap dan penempatan juga akan berfungsi. Letakkan perangkap di antara pintu kebun dan liang groundhog. Sembunyikan bahagian bawah perangkap dengan rumput, sehingga mereka tidak menyedari bahawa ada perangkap. Sekiranya anda lebih suka menggunakan umpan untuk memerangkapnya maka sayur-sayuran seperti jagung, kacang polong dan brokoli tidak akan pernah gagal. Salah satu sorotan yang akan anda lihat dalam banyak perangkap groundhogs adalah wilayah di mana anda dapat menarik umpan untuk mencuba umpan makhluk ke dalam jerat, dan petak ini sama berharga ketika anda menguruskan groundhog ketika mereka bergerak dengan yang lain haiwan. Terdapat pelbagai sumber makanan dan jenis yang suka dimakan oleh groundhog dan anda boleh menggunakannya sebagai perangkap, namun perlu diingat juga bahawa terdapat banyak sorotan berbeza yang dapat menambah penangkapan babi dengan berkesan. Oleh kerana groundhogs biasanya menggegarkan ruang di mana terowongnya, anda akan selalu menemui sayur-sayuran kebun atau produk semula jadi yang telah diambil, dan ini boleh menjadi tanda jenis perangkap yang mungkin berkesan untuk memerangkapnya.

Terdapat langkah-langkah berikut untuk memerangkap landak:

:black_large_square: Apa umpan untuk digunakan untuk groundhog:

Agak sukar untuk mencari umpan terbaik jika ingin memerangkap groundhog kerana sama seperti groundhog manusia juga mempunyai beberapa pilihan makanan. Mereka juga berfungsi sesuai dengan selera, kesukaan, dan ketidaksukaan mereka. Sekiranya anda meletakkan umpan untuk memerangkap mereka yang tidak mereka gemari makan maka anda mungkin gagal menjebaknya. Mungkin sayur-sayuran terbaik yang boleh anda dapatkan sebagai umpan groundhog adalah kacang polong, selada manis , dan kacang, sedangkan produk organik seperti tembikai, strawberi, dan pantai juga terkenal. Anda harus meletakkan umpan ini di dalam perangkap dalam kedudukan di mana groundhog perlu mencetuskan jerat untuk tiba di perangkap. Walaupun begitu, sambil memilih makanan yang betul untuk memerangkap dapat membantu menjebak groundhog dengan jayanya, elemen yang berbeza jauh lebih penting dalam menentukan apakah jerat anda akan mendapat groundhog.

:black_medium_square: Gunakan Umpan Racun di Groundhogs:

Cara lain untuk memerangkap groundhog adalah dengan menambahkan racun di umpan untuk memerangkapnya dengan mudah. Walaupun dinamakan umpan tetapi sebenarnya tidak tertutup perangkap dan bukan sejenis umpan. Mereka sebenarnya adalah serpihan racun kecil yang dilemparkan dekat terowong atau liang untuk memerangkap landak. Mereka berbau seperti makanan yang sedap. Orang menggunakan butiran racun ini sebagai perangkap dan menaburkannya di dekat liang. Landhogs mencium racun dan salah memakannya. Masalahnya dengan memikat racun adalah anda tidak dapat mengetahui di mana sisa-sisa groundhog akan dijumpai, dan sekiranya dia menemui kawasan di sekitar rumah anda, atau di dalam terowong, anda dapat menciumnya secara berkala tetapi tidak akan ada pilihan untuk menghilangkan mayat, yang dapat menarik lebih banyak gangguan makhluk halus.

:black_large_square: Kepentingan Lokasi Perangkap:

Bagaimanapun umpan dapat membantu memilih sama ada perangkap groundhog berbuah atau tidak, kawasan jerat adalah bahagian siklus penangkapan yang jauh lebih penting. Sangat sesuai untuk mencari jerat sekitar enam kaki dari bukaan ke terowong, dan sekiranya anda mempunyai lebih dari satu titik laluan, letakkan banyak umpan di dekat bukaan terowong yang akan memudahkan untuk menangkap landasan dengan cepat. Sangat sesuai untuk membasuh jerat dengan air untuk menghilangkan aroma manusia, dan sekiranya anda dapat menutupi sebahagian makanan dengan menjumpainya di semak atau di bawah pohon yang rendah, langkah ini akan membuat groundhog curiga terhadap perangkap.

:arrow_right: Apa yang Perlu Dilakukan Mengenai Groundhogs

Groundhogs terkenal dengan memakan tanaman kebun dan semua kehijauan. Mereka boleh memakan semua sayur-sayuran dalam masa yang lebih sedikit dan boleh menyebabkan kerosakan harta benda anda dalam jangka masa yang sedikit. Oleh kerana groundhogs hibernate, mereka mungkin tidak akan mendatangkan bahaya antara awal November dan akhir Februari. Kerosakan yang dilakukan selama ini mesti ditanggung oleh rusa atau kelinci.

Terowong groundhog dipandang sebagai masalah untuk kawasan pertanian kerana ada lebih banyak kemungkinan mesin rosak ketika mereka berjalan di atas bukit. Lebih-lebih lagi, banyak pemilik kuda takut kuda mereka akan tersandung terowong groundhog di kandang dan membahayakan diri mereka sendiri. Kadang-kadang ada kes-kes bahawa manusia dicederakan oleh tersandung di terowong groundhog.

:black_large_square: Toleransi:

Sebab mengapa manusia mencari cara untuk menyingkirkan landak adalah kerana mereka adalah binatang yang tidak memberi kelebihan kepada manusia. " Ini adalah alasan kerana mereka tidak banyak bermanfaat bagi manusia oleh itu orang mencari alasan untuk menghapusnya entah bagaimana. Anda mungkin tidak melihat groundhog bermanfaat untuk diri anda tetapi mereka atas sebab apa pun, mereka dilahirkan atas sebab tertentu dan mereka mempunyai tempat dan namakan dalam ekosistem. Anda tidak boleh menghapusnya. Anda harus menghormatinya dan juga menerimanya untuk ekosistem.

Mereka memberi makanan kepada burung mangsa, coyote, rubah, musang, badger, dan elang. Terowong mereka menawarkan tempat perlindungan kepada makhluk darat dan air, reptilia , tikus yang lebih sederhana, dan makhluk yang lebih besar yang mengejutkan, misalnya, musang. Groundhogs dan manusia dapat bertepatan dalam jangka masa yang lama tanpa perjuangan. Sekiranya anda mempunyai terowong groundhog di harta tanah anda dan tidak berpuas hati dengan penduduknya, kami katakan — biarkan.

:black_large_square: Menghilangkan dari Harta Tanah atau Tempat Kediaman:

Sejauh terowong groundhog menyebabkan kerosakan serius pada kediaman anda, disarankan untuk meletup atau menghapuskannya dari tanah pertanian dan tempat tinggal anda. Groundhogs dapat digali dari terowong dengan menyerang secara tidak sengaja mengesan makhluk, memerangkap umpan, atau mengganggu terowong. Walau bagaimanapun, hanya ada sedikit masa dalam setahun di mana ini mungkin dapat dilakukan dengan penuh kasih sayang, jadi waktunya penting.

:black_large_square: Masa:

Sebelum cuba mengeluarkan atau mengusir groundhog dari tempat penginapan, ingatlah bahawa bayi yang baru lahir bergantung pada groundhog betina dan mereka bersendirian di terowong untuk musim musim bunga atau awal musim panas. Jadi mengusir mereka pada masa ini tahun boleh menjadi tidak berperikemanusiaan.

Wanita akan menentang penyerahan bayi yang baru lahir, dengan tekanan yang luar biasa. Namun, bertahan melewati titik tanpa kembali pada tahun ketika groundhogs menambah berat badan dan mengamankan kawasan yang sesuai untuk beristirahat, anda akan menyekat ketahanan masa mereka yang lebih sejuk. Musim ideal terbaik untuk membuang landhog dari terowong adalah dari pertengahan hingga sebelum musim gugur atau antara awal bulan Julai hingga akhir September di banyak wilayah.

:black_large_square: Penutup Burrows:

Sebelum menyekat terowong groundhog, pasangkan seluruh lorong terowong secara bebas (mungkin ada beberapa) dengan keratan rumput, kertas , atau bahan dan pergerakan layar yang setanding untuk memastikan sama ada terowong itu kosong sekarang.

Sekiranya, setelah tiga hingga lima hari dalam iklim musim panas yang cerah, bahan tersebut tidak terganggu, ini bermaksud terowong kosong. Gunakan cek besar, wayar pagar yang dikimpal (dengan ukuran tidak lebih besar daripada kotak tiga inci) untuk menutup terowong.

 • Potong wayar ke kawasan tiga demi tiga kaki.
 • Fokus segmen di setiap pintu masuk terowong.
 • Tutup pagar, dalam keadaan apa pun, satu kaki ke bawah.
 • Kuku jika diperlukan dengan staples pemandangan.

:black_large_square: Gangguan:

Sekiranya terowong groundhog diduduki, ganggu mereka:

 • Gali sebahagian pintu masuk groundhog.
 • Jauhkan sayur-sayuran dan buah-buahan hijau dari pintu masuk.
 • Letakkan sebilangan bahan mesra alam dan berkesan tetapi kuat berbau tepat di lorong terowong groundhog, sesuatu seperti kencing yang dibasahi kotoran kucing untuk memerangkap babi yang berserabut.
 • Lekatkan jalan masuk secara longgar, sehingga bau tetap berada di dalam terowong.

:black_medium_square: Pagar:

Walaupun groundhogs adalah pendaki yang baik, anda dapat melindungi sayur-sayuran dan kebun buah anda dengan pagar. Mereka berfungsi dengan baik sambil memastikan kawasan yang sedikit. Untuk menjadi penghalang yang berkesan, pagar kebun sempadan sekurang-kurangnya harus:

 • Dibuat dari ayam atau dawai yang dikimpal dengan ukuran jaringan tidak lebih dari tiga hingga tiga inci.
 • Tiba pada jarak tiga hingga empat kaki dari permukaan tanah.
 • Mempunyai dua belas hingga lapan belas merangkak pagar yang tidak stabil di bahagian atas sehingga goyah ketika groundhog cuba memanjatnya.
 • Mempunyai pangkalan L-footer yang tertutup atau tersangkut ke tanah atau helai elektrik yang memagari empat merangkak dari tanah dan enam merayap di depan (untuk mengorek lubang).

:stop_button: SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

:one: Adakah groundhogs baik untuk apa sahaja?

Kebiasaan mengganggu Groundhogs sering menyembunyikan kelebihan yang mereka berikan kepada persekitaran dan orang ramai - bahkan petani dan pekerja taska. Oleh itu, dalam perayaan Hari Groundhog, kita harus menyiasat adab-adab dengan mana groundhog membantu memperbaiki dunia kita.

:black_small_square: Pengudaraan Tanah:

Semasa menggali liang dan terowong, groundhog memainkan peranan virus dalam pengudaraan tanah dalam satu atau lain cara. Seperti bahagian-bahagian lain dari bahagian tubuh tumbuhan juga perlu bernafas. Mereka melakukan proses dengan mengambil oksigen dan mengeluarkan CO2. Di tanah yang tidak tersentuh atau tanah yang tidak digali di sana akarnya menghabiskan oksigen yang terhad sementara CO2 terkumpul. Kekurangan oksigen dan pengumpulan CO2 menyukarkan mereka untuk 'bernafas.' Pada titik ketika groundhogs menggali terowong mereka, mereka menemukan tanah yang padat dan padat ke lingkungan, menjaga oksigen yang menyokong akar. Dengan cara ini selagi terowong tetap ada, oksigen akan terus masuk ke dalam tanah dan membantu tumbuh-tumbuhan.

:black_small_square: Pencampuran Tanah:

Pengaliran tanah Groundhog juga membantu nutrien penting dengan mencampurkan ke dalam tanah. Bahan organik secara konsisten terkumpul di atas kotoran. Bahan ini penuh dengan gula yang perlu ditanggung oleh makhluk hidup, seperti cacing dan serangga. Pada masa yang sama, makanan tambahan yang berbeza seperti zat besi, kalsium, dan fosfor perlahan-lahan ditapis dari tanah ketika air menariknya. Pada titik ketika groundhog menggali terowongnya, ia menyampaikan bahan semula jadi lebih jauh, memberikan makanan kepada mikroorganisma, dan membawa mineral ke permukaan — di mana tanaman menggunakannya kembali.

:black_small_square: Burrows Burrows:

Terowong groundhog adalah sesuatu selain pembukaan bawah tanah. Ini adalah satu set laluan dan bilik yang saling berkaitan dengan banyak pintu yang boleh mencapai hingga 40 kaki . Ini sesuai untuk groundhog, namun untuk beberapa makhluk yang berbeza juga. Beberapa hibernator haiwan - seperti kelinci, opossum, rakun, dan skunk - akan bergerak dengan landak untuk waktu yang lebih sejuk sepanjang tahun, tidur di salah satu bilik di terowong mereka. Burung ini juga akan memberi manfaat kepada hibernator sesama mereka ketika groundhog akan berpindah kerana mereka tidak dapat menggali liang mereka sendiri. Sebahagian daripadanya adalah binatang yang lebih sederhana - seperti bajing, vixens, dan voles - namun, mereka juga menarik pemburu yang lebih besar seperti berang-berang, musang, dan ular. Malah, rubah dan coyote juga akan menggunakan gua groundhog. Pemburu ini mengejar tikus dan hama hortikultur lain (bahkan groundhogs!), Yang mengimbangi sebahagian dari kelemahan yang postur groundhog kepada peternak.

:two: Apa yang suka dimakan oleh groundhog?

Groundhogs suka makan segala-galanya dari bunga hingga sayur-sayuran dan buah-buahan. Makanan kegemaran mereka termasuk brokoli, semanggi, pisang, kacang polong, kacang, selada, alfalfa, dan kacang soya. Makanan hijau segar yang ditanam di kebun seperti selada, murbei merah, dandelion, daisies, alfalfa, semanggi, brokoli dan daun hackberry. Makanan dalam kategori pokok termasuk kulit kayu dan ranting seperti dogwood dan ceri hitam. Groundhog juga memakan sayur-sayuran seperti kacang, saderi, jagung, kacang polong, dan wortel. Buah yang mereka makan termasuk buah beri, ceri dan epal. Groundhogs yang tidak mengejutkan juga memakan serangga seperti belalang, siput dan bug Jun.

:three: Apa yang dimakan groundhog pada musim panas?

Pada musim panas groundhogs mencari pada waktu malam dan matahari terbit untuk daun hackberry, murbei, dan maple. Mereka juga akan makan belalang, siput, dan belalang, namun makanan hidup adalah tahap rutin makan mereka yang sedikit.

:four: Apa yang dimakan dan diminum oleh groundhog?

• Hijau seperti selada,, semanggi, dandelion, alfalfa, daisies, murbei merah, dan daun hackberry. • Pokok seperti kayu doog dan ceri hitam dll. • Sayuran kebun seperti wortel, jagung, saderi, kacang polong, dan kacang. • Buah-buahan seperti beri, ceri, dan epal. • Serangga seperti kutu bulan, siput , dan belalang.

Groundhogs tidak minum air tetapi mereka menyelesaikan kekurangan cecair dari cecair tanaman buah

:five: Apa yang dimakan groundhog pada musim sejuk?

Groundhog tidak makan di musim sejuk. Oleh kerana mereka adalah hibernator sebenarnya, mereka menyimpan simpanan lemak pada waktu lain dalam setahun dan memakannya pada musim sejuk. Groundhogs adalah herbivora dan memakan sayur-sayuran kebun, rumput, tanaman lain, kacang, beri, dan biji-bijian. Mereka kadang-kadang memakan makanan lain seperti serangga (misalnya belalang) atau makhluk kecil lain.

:six: Umpan apa yang harus digunakan untuk groundhog?

Anda dapat menggunakan biji bunga matahari, selai kacang, jagung, dan cantaloupe sebagai umpan untuk memerangkap groundhog. Letakkan perangkap berhampiran pintu masuk liang / terowong. Sekiranya terdapat lebih dari satu pintu masuk maka liang maka letakkan lebih banyak umpan di setiap pintu masuk akan menjadikan proses perangkap lebih mudah.

:seven: Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar?

Groundhogs suka makan makanan seperti selada daisies, alfalfa, murbei merah, semanggi, dandelion, dan daun hackberry di alam liar. Mereka juga memberi makan Pohon (khususnya kulit kayu dan ranting) seperti dogwood dan ceri hitam, wortel, jagung, kacang polong, saderi, dan kacang . Serangga seperti siput, serangga bulan Jun, dan belalang dan juga sebahagian dari groundhogs di alam liar .

:eight: Bagaimana groundhogs mempersiapkan hibernasi?

Groundhogs adalah hibernator sejati, mereka berhibernasi dari Oktober hingga Februari. Ketika musim sejuk mulai, groundhogs bersembunyi di liang dan terowong kecil. Mereka adalah herbivora tetapi mereka tidak makan apa-apa dalam tempoh hibernasi. Sebagai gantinya, mereka menyimpan makanan yang berlapis-lapis pada bulan-bulan yang tersisa dalam setahun dan tetap hidup pada masa hibernasi. Setelah hibernasi ketika mereka telah kehilangan banyak berat badan, mereka keluar dan kembali mula makan.

:nine: Adakah groundhogs makan pada waktu malam?

Ya, groundhogs makan pada waktu malam. Pada bulan-bulan musim bunga dan musim panas yang lebih panas, groundhogs tidur nyenyak di liang mereka yang sejuk pada waktu siang. Dan pada awal pagi dan awal petang waktu mereka bergerak di sana sini untuk mencari makanan. Semasa di musim sejuk, mereka tidak makan.

:keycap_ten:Apa yang perlu dilakukan mengenai groundhog di halaman anda?

:black_small_square: Taburkan lada hitam, darah kering, makanan darah, atau serbuk talcum di sekitar kawasan kebun anda dan terowong groundhog. Anda juga boleh menggunakan gunting rambut untuk memerangkap. :black_small_square: tapis dan masukkan bawang putih dan lada panas, campurkan dengan air dan sabun cair agar melekit dan semburkan di sekitar kebun. :black_small_square: Letakkan sebilangan bahan mesra alam dan berkesan tetapi padat di dalam bukaan terowong, sama seperti sekumpulan kotoran kucing. Lekatkan jalan masuk dengan bebas untuk mengunci bau di dalam liang.

:black_small_square: Groundhog selalu mencari lubang kosong. Tutup rangkaian liang mereka. Tutup papan berukuran tiga kaki persegi dawai yang dikimpal, tertumpu pada bukaan lorong sebelum terowong yang tidak diingini ditemui semula.

:arrow_right: Kesimpulan:

Apa yang dimakan oleh groundhog? Groundhogs juga dikenali sebagai woodchuck adalah herbivora dan tikus dari keluarga Sciuridae. Mereka gemar memakan sayur-sayuran kebun, buah-buahan, tanaman, dan kadang-kadang serangga. Groundhogs suka makan makanan seperti selada daisies, alfalfa, murbei merah, semanggi, dandelion, dan daun hackberry di alam liar. Mereka juga memberi makan Pohon (khususnya kulit kayu dan ranting) seperti dogwood dan ceri hitam, wortel, jagung, kacang polong, saderi, dan kacang. Serangga seperti siput, serangga bulan Juni, dan belalang, dan juga sebahagian dari groundhog. Mereka membuat liang di dekat taman dan menyebabkan kerosakan pada harta benda. Mereka boleh menyebabkan kerosakan pada tanah pertanian dan jentera mereka. Groundhogs adalah hibernator sejati, mereka berhibernasi dari Oktober hingga Februari. Ketika musim sejuk bermula, groundhogs bersembunyi di liang dan terowong kecil. Mereka adalah herbivora tetapi mereka tidak makan apa-apa dalam tempoh hibernasi. Sebagai gantinya, mereka menyimpan lapisan lemak makanan pada bulan-bulan yang tersisa dalam setahun dan tetap hidup dalam tempoh hibernasi. Setelah hibernasi ketika mereka telah kehilangan banyak berat badan, mereka keluar dan kembali mula makan. Tetapi groundhog memberikan kelebihan kepada tanah kerana ia membantu dalam pengudaraan tanah, pencampuran tanah dan liang membantu hibernator kecil lain untuk hidup di musim sejuk.

KATA KUNCI BERKAITAN

1 Suka

Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar?

Apa yang dimakan oleh groundhog di alam liar? Groundhogs, terutama herbivora, memakan pelbagai jenis tanaman, termasuk kebun orang. Tetapi mereka juga memakan makanan yang kita anggap sebagai perosak , seperti larva, serangga lain, dan siput . Malah mereka dilaporkan memakan haiwan kecil lain seperti burung bayi .

Apa yang perlu digunakan sebagai umpan untuk groundhog?

Apa yang harus digunakan sebagai umpan untuk groundhog? Letakkan perangkap berhampiran liang dan kawasan yang sering dikunjungi groundhog. Kemudian makan perangkap. Walaupun banyak yang berjaya dengan biji bunga matahari, selai kacang, dan jagung, tembikai melon sering menjadi makanan pilihan.

Apa yang dimakan groundhog?

Apa yang dimakan groundhog? Groundhogs terutama herbivora dan bergantung pada tanaman hortikultur yang tipikal. Tetapi kadang-kadang mereka memakan beberapa serangga dan cacing:

Sayur-sayuran seperti selada, alfalfa, semanggi, dandelion, daisies, mulberi merah, daun hackberry

Pokok seperti ceri hitam dan dogwood (terutama kulit kayu dan ranting) Tumbuhan seperti wortel, saderi, jagung, kacang polong, kacang Buah-buahan seperti beri, ceri dan epal serangga Jun, siput, belalang dan serangga lain.

Adakah groundhog hibernate untuk musim sejuk?

Groundhogs dikenal sebagai "dormancy sejati" dan tidak aktif dari akhir musim gugur hingga akhir musim sejuk atau awal musim bunga, ketika suhu badan dan degupan jantung turun secara mendadak. … “Hibernasi bukanlah tidur nyenyak yang berlangsung sepanjang musim sejuk,” jelas Zervanos.

Tabiat makan Groundhog

Groundhog mempunyai corak makan bermusim yang berbeza. Semasa musim bunga dan musim luruh, groundhog dimakan pada tengah hari. Mereka berkeliaran di kebun pada waktu pagi dan lewat petang pada musim panas. Tetapi apa yang dimakan groundhog semasa musim sejuk? Mereka tidak. Sebaliknya, mereka mengumpulkan simpanan lemak sepanjang tahun untuk mengekalkannya dalam tempoh hibernasi dari Oktober hingga Februari. Selama ini, mereka berhibernasi di liang bawah tanah dan tetap tidak kelihatan. Menjelang akhir hibernasi Februari, groundhog telah kehilangan separuh berat badannya dan bersedia untuk mula makan semula.

Adakah orang makan groundhog?

Groundhogs tidak hanya boleh dimakan, tetapi lembut dan enak jika dibersihkan dan disediakan dengan betul. Mereka menjalani diet vegetarian sepenuhnya dan tidak mempunyai penyakit yang mengancam nyawa bagi manusia. Groundhog serupa dengan arnab dan disiapkan dengan cara yang sama untuk kebanyakan resipi groundhog.

Sejauh mana terowong groundhogs?

Sistem liang mereka terletak kira-kira 2-4 kaki di bawah tanah dan dapat memanjang 15-25 kaki secara mendatar. Lubang groundhog utama biasanya berada di pinggir liang.

Apa rasanya groundhog?

Daging groundhog halus seperti arnab, tetapi gelap dan sedikit seperti permainan babi hutan, menjadikannya sangat sesuai untuk memar. Apabila dipanaskan dalam cecair selama kira-kira 2 jam, daging menjadi sangat lembut dan jatuh dari tulang.

Bagaimana groundhogs mempersiapkan hibernasi?

Groundhogs menghabiskan banyak masa pada bulan-bulan yang hangat untuk bersiap sedia untuk berhibernasi. Groundhogs memakan hampir satu paun makanan sehari pada musim gugur untuk menyimpan lemak dan menggali sarang dalam untuk menyusun rumput dan ranting untuk membuat sarang yang selesa untuk tidur siang yang panjang.

Apa yang diminum groundhogs?

Groundhog tidak minum air. Mereka terus menghidrat dengan memakan tanaman yang boleh dimakan yang basah dengan hujan dan embun.

Bolehkah Anjing Makan Bug Jun?

Ya, anjing boleh makan pepijat june. Kedua-dua peringkat dewasa dan larva cacing Jun, tetapi ada yang mengatakan bahawa rasa tahap larva lebih menarik. Makan bug dewasa dewasa adalah pendekatan yang digunakan kebanyakan orang, tetapi larva juga sering berkhasiat.

Chunky landhog

Delaware

Chunk the Groundhog yang terkenal di dunia membesarkan keluarga di halaman belakang seorang lelaki Delaware.

Bagaimana cara memasang lubang groundhog?

Tutup lubang tersebut

Ini dapat dilakukan hanya dengan mengisi liang bawah tanah dengan "terowong mengisi" atau campuran kerikil dan tanah. Namun, untuk menjadikan penyelesaiannya tahan lama, mungkin lebih baik mengisi lubang dengan beberapa bau yang menyakitkan ini sebelum menutup lubang.

Adakah rubah memakan groundhog?

Pemangsa utama Groundhog adalah helang, rubah, coyote, bobcats, anjing, dan manusia. Tetapi kereta membunuh banyak landhog setiap tahun.

Apa yang dimakan groundhog pada musim panas?

Pada musim panas, Groundhog mencari daun hackberry, mulberry dan maple pada waktu senja dan subuh. Kami juga makan siput, belalang dan larva, tetapi makanan hidup adalah sebahagian kecil dari makanan kita.

Adakah groundhog tinggal bersendirian?

Groundhogs adalah makhluk bersendirian, dan mereka menghabiskan musim panas dan jatuh sambil menelan dan tidur di bawah sinar matahari. Mereka boleh makan kira-kira satu paun makanan setiap kali duduk. Pada musim sejuk, mereka berhibernasi.

Adakah groundhog makan epal?

Ya, groundhogs makan epal. Terutama, groundhog memakan rumput, semanggi, alfalfa, dan dandelion. Selain itu, groundhog suka makan buah-buahan dan sayur-sayuran kebun seperti beri, epal, selada, jagung, dan wortel.

Adakah groundhogs makan ayam?

Adakah groundhogs makan ayam? Ya, groundhogs makan ayam. Groundhogs terutamanya pemakan tumbuhan dan tidak diketahui memakan ayam atau telur ayam. Walaupun kadang-kadang mereka akan memakan serangga, siput, dan telur burung kecil, mereka mungkin lebih berminat dengan makanan ayam anda daripada ayam itu sendiri.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apa yang boleh saya beri makan groundhog liar?

Sayuran hijau seperti selada, alfalfa, semanggi, dandelion, daisies, murbei merah dan daun hackberry. Pokok (terutamanya kulit kayu dan ranting) menyukai ceri hitam dan dogwood. Tumbuhan seperti lobak merah, saderi, jagung, kacang polong dan kacang. Buah-buahan seperti beri, ceri dan epal.

Q: Adakah groundhog berbahaya?

Sekiranya tersangkut oleh haiwan kesayangan atau terperangkap dalam perangkap, tukang kayu mungkin menimbulkan sedikit bahaya menggigit untuk mempertahankan diri, tetapi tidak lebih dari herbivora lain. Seperti gigitan haiwan, ia boleh menyakitkan. Groundhog mempunyai gigi depan yang besar, jadi binatang yang lebih besar akan memiliki gigi yang besar.

Q: Adakah groundhogs baik untuk sesuatu?

Selain memberi makan pemangsa dan menyingkirkan sayur-sayuran tambahan yang menjengkelkan, manfaat lain dari groundhogs adalah pengudaraan tanah. Dengan menggali liang mereka, mereka mengganti sejumlah besar tanah. Groundhog direka untuk menggali.

S: Apa yang paling dibenci groundhog?

Groundhogs membenci bau bawang putih dan lada. Untuk mengelakkan mereka kembali ke kebun anda, hancurkan sedikit bawang putih dan lada dan buang ke dalam liang mereka. Lakukan hari demi hari sehingga mereka melarikan diri. Anda juga boleh membuat bawang putih dan semburan lada untuk menguap sayur-sayuran anda.

Q: Apa yang ditakuti oleh groundhog?

Groundhogs takut pemangsa, termasuk coyote, rubah, dan anjing, dan mencium air kencing mereka adalah amaran untuk menjauhkan diri. Sekiranya anda tidak mempunyai anjing, beberapa orang mendakwa bahawa meletakkan sampah kucing terpakai tepat di dalam lubang groundhog akan menjauhkan perosak ini. Bau kuat lain yang tidak disukai groundhogs termasuk serbuk talcum dan bawang putih.

S: Berapa lama groundhog hidup?

Jangka hayat: Di alam liar, groundhog boleh hidup hingga enam tahun, rata-rata dua atau tiga. Dalam kurungan, marmot akan hidup sehingga 14 tahun. Pembiakan: Groundhog cenderung menyendiri, kecuali pada musim bunga ketika sampah empat hingga enam muda dilahirkan.

S: Apa yang membunuh groundhog?

Kristal kuning sebagai umpan lalat adalah bentuk racun yang membunuh groundhog. Racun lain yang digunakan oleh banyak orang ketika cuba menyingkirkan tikus San Francisco ini adalah strychnine. Strychnine berfungsi dengan mencekik groundhog.

Kesimpulannya

:white_check_mark: Groundhogs, terutama herbivora, memakan pelbagai jenis tanaman, termasuk kebun orang. Tetapi mereka juga memakan makanan yang kita anggap sebagai perosak, seperti larva, serangga lain, dan siput. Malah mereka dilaporkan memakan haiwan kecil lain seperti burung bayi.

:white_check_mark: Groundhogs dikenal sebagai "dormancy sejati" dan tidak aktif dari akhir musim gugur hingga akhir musim sejuk atau awal musim bunga, ketika suhu badan dan degupan jantung turun secara mendadak. … “Hibernasi bukanlah tidur nyenyak yang berlangsung sepanjang musim sejuk,” jelas Zervanos.

Apa yang dimakan oleh Groundhogs? Groundhog memakan pelbagai jenis buah, sayur, biji dan serangga serta siput. Groundhogs memakan pelbagai jenis tanaman, bahkan dari kebun orang . Tetapi mereka juga dapat memusnahkan benda-benda seperti rumput liar, berbagai serangga dan siput yang dianggap manusia sebagai perosak. Mereka bahkan memakan makhluk kecil lain seperti burung muda.

Diet Keseluruhan

Daun belukar, kacang, gandum, pakis, bunga, rumput, dan buah adalah komponen penting dalam diet groundhog. Banyak spesies yang paling sering dimakan adalah chickweed, dandelion, semanggi, pisang, aster, dan soda.

Groundhogs mungkin melakukan lebih banyak daripada menetapkan jadual untuk kedatangan musim bunga. Groundhogs, kadang-kadang dikenali sebagai woodchuck , boleh menyebabkan kerosakan teruk pada kediaman dan perniagaan kerana tabiat makan mereka. Apa yang menjadikan groundhogs begitu merisaukan?

Mari belajar terlebih dahulu jenis makanan dan corak makan pilihan anda untuk menjawab soalan ini dengan sebaik-baiknya.

Buah-buahan Beri, Ceri dan Epal
Sayur-sayuran Selada , Kubis , Timun
Benih Alfalfa, Red mulberry, pecinta C , Dandelions, dan daun beri Hack

Hibernasi

Setiap tahun, groundhog hibernate sepanjang bulan musim sejuk. Apabila mereka keluar dari liang mereka sebelum tumbuh-tumbuhan tumbuh, mereka biasanya memakan sebentar dahan kecil dan kulit pohon. Pada bulan-bulan musim gugur, groundhog memuat makanan untuk mendapatkan lemak dan tetap hidup semasa fasa hibernasi musim sejuk.

Groundhogs Makan Pattner

Groundhog mempunyai tabiat makan yang berbeza. Tabiat pemakanan mereka berbeza antara musim. Earthhogs memberi makan di tengah malam pada musim bunga dan musim gugur.

Pada waktu pagi dan larut malam, mereka bersiar-siar di perkarangan semasa musim panas. Tetapi apa yang dimakan groundhog pada musim sejuk tahun ini? Mereka tidak. Mereka tidak. Anehnya, pada musim sejuk, groundhog tidak makan.

Mereka tumbuh lemak kedai sepanjang tahun untuk mengekalkan mereka semasa hibernasi mereka dari Oktober hingga February.They tidur di dalam terowong bawah tanah pada masa ini dan jauh. Masa hibernasi mereka selesai pada bulan Februari.

Ketika mereka hampir memasuki fasa hibernasi akhir pada bulan Februari , groundhog telah menurunkan berat badan mereka dan bersedia untuk merawatnya semula.

Gaya makan

Ketika groundhog mencari makanan, makanan mereka biasanya berlangsung selama maksimum dua jam. Sebilangan besar pola makan mereka berlaku pada waktu pagi, diikuti pada waktu petang.

Kerosakan harta benda

Cakar di bahagian depan landhog sangat sesuai untuk penggalian terowong. Gua-gua ini boleh memberikan masalah, terutamanya jika berdekatan dengan rumah anda. Dalam keadaan lain, liang berdiameter sekitar 10-12 inci.

Mereka mungkin berisiko (seperti pergelangan kaki bengkok, kaki patah, dll.) Jika seseorang dan haiwan menginjak kotoran yang digali di kawasan ini. Burrows dapat mencapai lebar hingga 66 kaki dan kedalaman 5 kaki. Air hujan dapat masuk ke dalam gua dan, dari masa ke masa, menghancurkan pangkalan anda.

Walaupun groundhogs umumnya merumput pada tanaman, mereka juga mungkin menggali di bawah tanah menggunakan kabel elektrik , sistem pengairan, dan sirip. Masalah ini boleh membahayakan dan menyusahkan harta benda anda dengan serius.

Groundhog juga boleh membina lubang tanpa batas untuk membantu mereka melarikan diri dari pemangsa dan menjadikan identiti mereka lebih sukar. Pakar kawalan makhluk perosak yang terlatih dapat membantu mencari dan memberi ubat kepada disyaki liang.

Ringkasan

Groundhogs adalah chuck, kayu-shock, kayu tebal, wisel, bulan merah, badger, marmot di Kanada, monax, minggu, bumi dan dikenali di Kanada timur sebagai aliran masuk di kalangan orang Kanada Perancis. Mereka adalah herbivora dan memakan sayur-sayuran, buah-buahan, dan serangga dari kebun. Makanan pilihan Groundhog termasuk bilik bawah tanah, jagung, wortel, kacang polong, babi hutan, dan serangga seperti belalang, rumput, dan siput.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai groundhogs eat. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Adakah groundhogs memakan bijirin?

Kacang-kacangan, daun dari semak, pakis, biji-bijian, bunga , buah, dan biji-bijian adalah antara bahan yang paling penting dalam diet groundhog. Sebilangan besar tanaman groundhog yang dikonsumsi kebanyakannya adalah semanggi, aster, pisang, dan sorrel.

:two: Apa yang paling membenci groundhog?

Tumbuhan dengan aroma yang kuat, seperti lavender, akan menjauhkan tanah dari kebun anda. The Farmers 'Almanac juga mendakwa bahawa groundhogs mencium bau mereka: pudina, sage, kemangi , lemon, rosemary, thyme, chives, dan oren.

:three: Apa pembunuhan groundhog?

Kristal kuning adalah sejenis racun yang membunuh groundhog seperti umpan lalat. Strychnine adalah racun lain yang digunakan oleh banyak orang untuk menyingkirkan tikus ini di San Francisco. Strychnine berfungsi dengan mencekik groundhog.

:four: Bagaimana saya menyingkirkan groundhog bangsal saya?

Penyelesaian terbaik untuk menyingkirkan groundhog di bawah bangsal atau serambi anda adalah dengan menangkap dan membuangnya. Perangkap langsung terkenal dan diakui sangat cekap dalam menangkap dan menggerakkan groundhog. Anda boleh menyewa atau membeli web langsung seperti yang ada.

Kesimpulannya

Groundhog juga diakui sebagai herbivora dan tikus dari keluarga Sciuridae. Anda suka makan sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuh-tumbuhan dan serangga kadang-kadang. Groundhogs lebih suka salad, alfalfa, murbei merah, semanggi, dandelion, dan daun beri beri.

Mereka berpesta di pohon (terutama kulit kayu dan ranting), seperti dogwood dan ceri hitam, wortel, jagung , kentang, saderi, dan kacang. Serangga seperti siput, serangga pada bulan Jun, dan belalang, serta groundhog tertentu.

artikel berkaitan

1 - Guntingan Dan Siput 2 - Setae Dalam Cacing Tanah

Apa yang dimakan oleh groundhog? Groundhog memakan pelbagai jenis tanaman. Tetapi mereka juga boleh memakan perosak seperti belukar, serangga lain, dan siput, yang kita anggap sebagai perosak. Haiwan kecil lain, seperti burung bayi, juga dilaporkan dimakan oleh mereka.

Apa yang dimakan oleh groundhog

Diet Groundhogs

Apa yang dimakan oleh groundhog? Jenis makanan yang lebih senang dimakan oleh groundhog akan dibincangkan dalam artikel ini. Sebagai jawapan pantas, inilah yang perlu anda ketahui…

Apa yang dimakan groundhogs, dan apa yang mereka makan? Namun, groundhog lebih suka memakan tanaman, buah-buahan, dan sayur-sayuran lain seperti rumput, semanggi, alfalfa, dandelion, dan rumpai serta kacang polong dan brokoli.

Mereka juga memakan jagung dan epal serta raspberi dan ceri merah dan hitam. Tidak jarang mereka memakan serangga dan haiwan kecil.

Kami umumnya menerima bahawa groundhog hanya memakan tanaman kerana dianggap herbivor . Groundhogs, sebaliknya, mungkin bukan herbivor yang ketat ... bahagian berikut akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai tabiat diet groundhog.

Tumbuhan, Sayuran & Buah

Sebahagian besar diet groundhog terdiri daripada tumbuhan. Bagaimana dengan mengatakan bahawa groundhogs memakan kebanyakan tumbuhan? Terdapat banyak jenis rumput yang suka dimakan oleh groundhog.

 • Daun pokok maple
 • Semanggi
 • Alfalfa
 • Tumbuhan lain dengan rupa yang serupa

Beberapa tanaman yang suka dimakan oleh para groundhog adalah: -

 • Selada
 • Brokoli
 • Kacang
 • Lobak
 • Kacang soya
 • Jagung

Groundhog juga akan memakan pelbagai jenis buah, termasuk: -

 • Epal
 • Raspberry Hitam
 • Ceri
 • Peretas
 • Mulberry
 • Beri lain yang kelihatan serupa

Petani kehilangan banyak wang ketika groundhog memakan tanaman mereka kerana kerosakan yang mereka lakukan. Kaedah kawalan perosak digunakan untuk menghilangkan groundhog kerana ini.

Fakta menarik mengenai groundhog adalah bahawa walaupun kelihatan kecil ketika dewasa atau dewasa, ia boleh memakan lebih dari 1 lb tanaman (termasuk tanaman ) setiap hari!

Pengambilan kalori harian groundhog lebih tinggi daripada pengambilan groundhog bersaiz purata. Sebilangan besar groundhog dapat memberi kesan yang signifikan dalam jangka waktu pendek kerana diet nabati mereka.

Haiwan

Beberapa corak diet groundhogs mencegah kita memanggilnya herbivora lengkap, walaupun dianggap herbivora. Oleh itu, haiwan kecil, seperti yang berikut, sering dimakan oleh groundhog .

 • Burung semasa kecil
 • Telur pelbagai jenis burung
 • Siput
 • Belalang
 • Jangkrik
 • Grubs
 • Pepijat
 • Haiwan kecil lain yang serupa

Kadang-kadang, groundhog akan memakan burung bayi yang kebetulan mereka terjumpa secara tidak sengaja. Groundhogs memakan telur, belalang , dan bahkan serangga besar seperti pepijat bulan Jun. Walaupun demikian, tumbuh-tumbuhan dan sayur-sayuran akan terus menjadi bahagian penting dalam diet Groundhog.

Diet Groundhogs

Apa yang dimakan Groundhogs pada musim yang berbeza?

Diet groundhog berbeza mengikut musim, bergantung pada ketersediaan makanan di kawasan ini.

Musim Bunga dan Musim Panas

Groundhogs mencari makan pada waktu senja untuk sayur-sayuran dan tanaman seperti hackberry, murbei , dan daun maple pada musim panas dan musim bunga. Belalang, belalang, dan siput juga dimakan selama musim-musim ini, tetapi mereka membuat sebagian kecil dari makanan mereka.

Musim luruh

Groundhogs mulai memakan kulit pohon, ranting kecil / ranting, dan serangga kecil yang ada pada awal musim luruh ketika tanaman hijau mulai jatuh. Ini adalah masa tahun ketika groundhog akan lebih bergantung pada protein dan lemak haiwan ketika tumbuh-tumbuhan dan sayur-sayuran mulai kering. Selama bulan-bulan musim luruh , groundhog juga akan menyediakan makanan untuk disiapkan untuk musim sejuk.

Musim Sejuk

Groundhogs berhibernasi pada musim sejuk, hanya bangun untuk memakan makanan yang disimpan di liang dan sarang mereka . Groundhog adalah herbivor dalam tabiat makan mereka. Semasa musim panas, musim bunga, dan musim luruh, mereka makan sekitar dua jam pada satu masa, tetapi mereka makan lebih sedikit semasa musim sejuk untuk menjimatkan tenaga.

Sebilangan besar makanan mereka dimakan pada awal pagi dan larut malam pada musim bunga, musim panas, dan musim gugur. Pada bulan-bulan yang lebih sejuk, mereka makan lebih sedikit.

Ringkasan:

Tumbuhan, sayur-sayuran, buah-buahan, dan sayur-sayuran lain adalah apa yang sering dimakan oleh groundhog. Mereka makan pelbagai jenis sayur-sayuran dan rumput seperti alfalfa dan semanggi serta dandelion dan rumpai seperti selada dan labu. Kadang-kadang mereka memakan serangga kecil dan haiwan.

Apa yang dimakan oleh Groundhogs untuk memerangkap mereka?

Perangkap groundhog anda kini siap digunakan. Gunakan umpan groundhog yang dipilih dan diletakkan dengan teliti untuk memikat haiwan masuk. Di bawah ini, anda akan mendapat maklumat mengenai umpan groundhog terbaik dan petua umpan pakar.

Makanan yang dicuri groundhog anda dari kebun anda sangat sesuai untuk umpan perangkap anda. Pertimbangkan untuk menggunakan buah - buahan atau sayur-sayuran masak sebagai umpan jika anda tidak pasti apa yang menarik groundhogs: Tumbuhan hijau herba dan buah-buahan manis.

 • Groundhogs dan woodchuck tertarik pada cantaloupe dalam ujian lapangan Havahart. Potong cantaloupe menjadi 2 "kiub, dan gosokkan jus dan kulit cantaloup di seluruh perangkap di dalam dan di luar.

 • Kemudian, letakkan beberapa buah buah di dalam perangkap pada kedudukan yang ditunjukkan di atas. Gunakan cantaloupe untuk membuat jejak umpan yang menuju ke perangkap anda.

 • Letakkan perangkap umpan anda kira-kira 3 kaki dari lubang tanah groundhog jika anda tahu di mana ia berada.

 • Semasa menggigit dan mengendalikan perangkap, pakai sarung tangan untuk mengelakkan memindahkan bau anda ke perangkap.

 • Dengan cara yang sama seperti groundhogs menghindari manusia, mereka juga dapat menghindari perangkap anda jika ada aroma anda juga. Ini semua mengenai perangkap.

Fakta Pantas mengenai Groundhogs

Nama Groundhogs
Nama saintifik Marmota Monax
Saiz purata Ekor 20 "panjang 6-7"
Jangka hayat purata 3-6 tahun
ciri-ciri mata dan telinga bulat kecil di atas api rata; dua gigi seri yang panjang dan berkembang; bulu coklat; badan bulat kecil dengan ekor lebat kecil; kaki pendek, kuat dengan cakar melengkung untuk menggali

Fakta Groundhogs

Apa yang Benci Groundhogs?

Groundhogs boleh dihalang oleh lavender dan tanaman lain dengan bau yang kuat. Herba seperti pudina, sage, kemangi, rosemary, thyme, chives, dan oregano menyakitkan groundhog.

Ketika datang ke groundhog (juga dikenali sebagai woodchuck ), mereka melakukan lebih banyak daripada meramalkan musim. Taman rumah boleh rosak teruk jika mereka mengembara ke halaman. Mereka boleh menyebabkan kerosakan struktur pada bangsal, jalan masuk, atau pondasi.

Siapa tahu apa yang dimakan groundhog? Dietnya meliputi bunga , sayur-sayuran, ranting, dan kulit kayu, serta serangga dan bahkan menanam anak benih, jadi taman rumah Anda adalah permainan yang adil. Dua petanda masalah groundhog adalah terowong dalam dan tanaman yang dimakan.

Sekiranya anda ingin menyingkirkan groundhog, anda boleh menggunakan racun perosak yang direka untuk tikus lain. Beberapa barang keperluan rumah yang biasa digunakan untuk mengusir pemetik kayu termasuk serpihan ammonia dan lada merah, serbuk talcum , dan bawang putih. Sebagai racun groundhog, antibeku tidak berkesan. Sebaliknya, pemilik rumah mungkin ingin mencuba salah satu penghalau yang lain.

Apa yang dimakan Groundhogs di Taman?

Hijau muda yang lembut seperti selada dan kubis, serta cantaloupes, kacang hijau, timun , zucchini, dan jagung, adalah antara makanan kegemaran mereka. Daripada meninggalkan mereka di kebun selama beberapa hari, pilihlah mereka sebaik sahaja mereka matang.

Sekiranya anda ingin mengelakkan groundhogs bersembunyi di halaman anda, buang tempat persembunyian yang berpotensi dengan menarik rumpai, memotong rumput, mengumpulkan tongkat, dan membersihkan timbunan sikat.

Siapkan pagar dawai setinggi sekurang-kurangnya 3 kaki dan kedalaman 12 inci di sekitar taman atau halaman anda. Selain itu, groundhog tidak akan dapat menskalakannya, memaksa mereka untuk menghentikan terowong dan mencari lokasi baru untuk liang mereka. Membuat bentuk pendakap dengan bahagian atas dan bawah pagar anda pada sudut 90 darjah ke bahagian luar halaman atau taman anda akan memberikan hasil yang terbaik.

Landhog yang ditangkap dan dilepaskan dengan tidak betul boleh menyebabkan tekanan pada haiwan. Profesional kawalan haiwan dapat membantu anda sekiranya anda tidak sampai ke tahap ini dan tidak pasti bagaimana menangkap haiwan itu sendiri.

Adakah Groundhogs Makan Tomato?

Sebahagian besarnya, woodchuck (atau groundhog) adalah vegetarian, memakan rumput dan tanaman lain seperti rumpai atau semanggi, serta tanaman hiasan dan tanaman kebun seperti selada atau tomato. Walaupun anda mempunyai kebun, buah anda berisiko. Memanjat pokok buah-buahan adalah aktiviti kegemaran para pemetik kayu. Selain itu, tukang kayu adalah penggerutu yang boleh merosakkan pokok, pokok renek, geladak, papan sisi, dan perabot luaran ketika mereka mengasah gigi palsu ke tepi pisau cukur.

Sekiranya ia ada di kebun sayur anda, itu adalah tukang kayu, bukan? Tidak seperti rakun , tukang kayu menyukai sayur-sayuran segar dan dapat merosakkan kebun dengan cepat. Di alam liar, seorang dewasa boleh menimbang seberat 12 paun. dan minum 1-2 lbs. Selain menggerogoti dan mengorek, tukang kayu dapat mendatangkan malapetaka di pondok rumah.

Groundhogs di taman

Adakah Groundhogs Makan Ular?

Adalah dipercayai bahawa alasannya adalah bahawa groundhogs muda lebih rentan terhadap serangan ular kerana mereka lebih cenderung dijumpai di kandang ular. haiwan tenusu adalah herbivora dan memakan rumput, tanaman, beri, dan tanaman jika ada.

Serigala, coyote, rubah, bobber, beruang, helang besar, dan anjing semuanya adalah pemangsa groundhog yang biasa. Hasil dari kemudahan di mana ular dapat memasuki Burr, groundhog muda sering dalam bahaya dimakan oleh mereka. Makan tanaman berdaun agar tetap terhidrat dan bukannya minum air.

Pelbagai jenis tanaman termasuk dari kebun manusia adalah apa yang dimakan oleh marmot. Selain larva dan serangga lain, mereka juga dapat memakan siput yang kita anggap sebagai perosak di persekitaran kita. Mereka dilaporkan memakan anak ayam dan haiwan kecil lain juga.

Soalan Lazim

1. Apakah makanan kegemaran groundhog?

Antara makanan kegemarannya ialah alfalfa dan semanggi serta kacang polong dan kacang. Dia juga menikmati selada, brokoli , pisang, dan kacang kedelai. Tidak jarang bagi groundhog memakan anak benih anda sebelum mereka berpeluang untuk mulai tumbuh. Sebelum membuat kesimpulan bahawa anda mempunyai groundhog, pastikan untuk memeriksa liang yang digunakan oleh arnab dan rusa untuk memakan tanaman tertentu.

2. Adakah groundhogs di halaman anda menjadi masalah?

Semasa menggali, groundhog boleh menyebabkan kerosakan struktur yang serius jika tidak dikendalikan dengan betul. Penanaman, tumpukan kayu , dan puing-puing di sekitar landasan rumah perlindungan anda, meningkatkan kemungkinan mereka akan tinggal di harta tanah anda atau liang di bawah rumput atau pondok rumah anda.

3. Bolehkah anda tahu jika groundhogs ramah?

Biasanya terdapat satu lelaki dan dua wanita dalam setiap kumpulan, bersama dengan sampah bayi semasa dan keturunan musim pembiakan sebelumnya (biasanya wanita). Interaksi lelaki-wanita umumnya mesra .

4. Seberapa agresif groundhog?

Spesies groundhog ini boleh ditemui di seluruh Amerika Syarikat tengah dan timur. Anak-anak makhluk ini diketahui menggali liang di kawasan berumput dan memakan kebun. Anda sukar untuk menyingkirkan mereka kerana mereka agresif dan boleh menghidap rabies.

5. Groundhog akan dibunuh oleh permen karet, bukan?

Gulung kepingan gula-gula getah buah dan letakkan di lubang yang menuju ke liang mereka jika ada di tangan. Namun, gusi itu beracun untuk groundhog kerana mengganggu sistem pencernaan mereka.

6. Ada apa dengan halaman anda yang menarik groundhog?

Groundhogs cenderung ke halaman anda kerana tumbuh-tumbuhan yang tumbuh di sana. Bahan biasa dalam penghalau yang dibeli di kedai, seperti air kencing rubah atau koyote dalam bentuk cecair atau butiran, adalah air kencing pemangsa.

7. Adakah anda akan diserang oleh groundhog?

Walaupun groundhog jarang menyerang manusia, pertemuan groundhog-manusia adalah perkara biasa.

8. Adakah groundhog bermanfaat dengan apa cara?

Apa sahaja dan semua yang anda tanam akan dimakan oleh groundhog. Daun, bunga, dan rumput adalah kegemaran mereka, dan mereka adalah vegetarian. Tanaman kebun tertentu, seperti wortel , kacang, dan kacang polong, adalah makanan kegemaran. Sehingga mereka akan memanjat pokok untuk mendapatkan epal dan pir untuk dimakan.

9. Adakah mungkin groundhog menggegarkan anjing anda?

Secara umum, groundhog tidak menggegarkan anjing kecuali mereka merasa terancam. Mereka adalah herbivora yang lebih suka tidak memulai konflik dengan haiwan lain, jadi mereka akan mundur jika mereka berkesempatan. Untuk mengelakkan konfrontasi dengan anjing , mereka akan melarikan diri ke liang mereka secepat mungkin untuk mengelakkan digigit.

10. Adakah mungkin berkawan dengan groundhog?

Mendominasi, menjual, atau menukarkan groundhog adalah haram di kebanyakan negeri. Untuk menjaga anjing peliharaan, anda memerlukan izin dan lesen khas. Doktor haiwan groundhog mungkin sukar dicari, kerana kebanyakannya tidak merawat groundhog secara berkala.

Kesimpulannya

Groundhog mempunyai tabiat makan yang berbeza yang berubah mengikut musim dan keadaan cuaca. Musim bunga dan musim gugur, groundhog makan sekitar tengah hari. Semasa musim panas, mereka mencari-cari makanan di kebun pada waktu pagi dan lewat petang. Musim sejuk adalah masa yang sukar untuk groundhog. Mereka tidak, dan tidak. Kerana mereka berhibernasi dari Oktober hingga Februari, mereka mengumpulkan simpanan lemak sepanjang tahun. Ini adalah ketika mereka berhibernasi di liang bawah tanah dan tetap tersembunyi dari pandangan selama tempoh ini. Groundhog telah kehilangan separuh berat badan mereka semasa hibernasi dan bersedia untuk mula makan lagi ketika bulan Februari semakin hampir.

artikel berkaitan

Apa yang suka dimakan Groundhogs Adakah Groundhogs agresif