Apa yang Possum makan ? Possum memakan serangga, burung, tikus, dan binatang mati. Telur, tanaman buah, katak, dan biji-bijian juga digunakan sebagai makanan. Kebenaran yang sedikit diketahui mengenai diet possum adalah bahawa mereka memerlukan kadar kalsium yang tinggi. Malangnya, makanan kucing, makanan anjing, dan sisa makanan juga diketahui dimakan oleh possum.

Apa yang Possum makan

Mengenai Possum

Adakah ia mempunyai "possum atau opossum?" Ini biasanya merupakan titik yang membingungkan. Tidak ada yang tahu bagaimana "o" dikeluarkan, tetapi "opossum" adalah istilah yang tepat. Tetapi, seawal tahun 1613, nama "possum" diterbitkan dan merupakan nama yang dikenali sebagai marsupial tunggal di Amerika Utara .

Lebih daripada 60 spesies possum wujud, Virginia, yang paling umum. Telah lama dianggap sebagai pemulung jahat, walaupun harta benda memiliki beberapa ciri positif. Di satu pihak, orang mempunyai kemampuan luar biasa untuk mencari makanan dan kemudian ingat di mana ia berada. Mereka kembali ke sumber makanan yang sama berulang kali. Dalam eksperimen makmal, anjing lebih cenderung mengingat di mana makanan itu ditempatkan daripada tikus, arnab , kucing, dan anjing.

P possum adalah haiwan yang sangat berbeza, jika anda berasal dari Australia, maka spesies Amerika masih disebut possum. Opossum, satu-satunya marsupial Amerika, dan salah satu daripada beberapa persamaan dengan sepupunya Aussie adalah apa yang kita bicarakan. Persatuan Opossum menyatakan bahawa terdapat 65 spesies Opossum yang berbeza di Amerika Utara. Virginia Opossum, yang menjadi tumpuan kita hari ini, adalah yang paling kerap dari beberapa jenis marsupial ini.

Nama Opossum atau Possum
Warna Putih atau Kelabu
Kaki 4
Bentuk Wajah panjang dan tajam dengan telinga dan ekor yang berwarna merah dan tidak berbulu.
Saiz Panjangnya hingga 40 inci, biasanya seukuran kucing rumah
Antena Tidak
Wilayah Ia dijumpai di kawasan pantai timur, tengah, dan barat AS.

Diet Possums

Diet Possum

Possum memakan hampir setiap sumber makanan yang dapat mereka temui dan mendapat akses. Akses makanan biasanya tidak menjadi perhatian kerana cara pemesinan dan pemakanan anatomi mereka. Tuan rumah mempunyai penglihatan yang lemah, tetapi deria penciuman dan pendengaran yang kuat. Mereka paling aktif pada waktu malam dalam mencari makanan secara berterusan. Mereka juga siap untuk meraih, memanjat, dan menangkap mangsa dengan cakar yang tajam. Anda mempunyai ekor panjang untuk membantu anda memanjat. Walaupun orang dewasa cukup bersedia untuk membersihkan, neonatus adalah ukuran lebah madu.

Opossum memakan apa pun dari binatang mati hingga serangga, tikus, burung, katak, tanaman, buah-buahan, dan biji-bijian, menurut perkhidmatan pengendalian hama Terminix. Mereka tidak hanya memakan daging kargo atau pembantaian. Diet Possum memerlukan kadar kalsium yang tinggi, yang dapat diperoleh dengan pengambilan sisa-sisa tulang pengerat dan binatang lain yang mati. Opossum akan memakan tong sampah kita bersama dengan makanan kucing, makanan anjing, dan sisa-sisa meja. Malangnya, 'rasa ekor' menjadikan mereka lebih banyak racun perosak daripada pembantu di banyak mata.

Possum Makan Berbagai Perkara

Opossum adalah pemulung dan peluang evolusi. Mereka pada waktu malam tetapi penglihatan lemah, yang tidak membantu mencari makanan. Nasib baik, mereka melakukannya dengan pendengaran yang hebat dan deria bau yang kuat. Ini menjadikan mereka oportunis yang cukup berjaya, terutama di pinggir bandar dan luar bandar dan sekitarnya.

Marsupial yang luar biasa ini mempunyai ciri-ciri tambahan yang sangat baik - tetapi kebanyakannya juga berkaitan dengan makan. Mereka mungkin ingat lagi di mana ia akan terletak untuk kali berikutnya, Opossum tidak hanya menemui makanan dengan baik. Dalam ujian makmal untuk mengingat di mana makanan diletakkan, Landscape Architecture Magazine melaporkan bahawa posum memperoleh skor lebih tinggi daripada tikus, arnab, kucing, dan anjing. Inilah sebabnya mengapa sangat sukar untuk membuang harta benda anda - di mana anda meletakkan produk anda!

Possum Bayi

Apa yang sedang dimakan bayi posum? Poskum muda akan tinggal sekitar 80 hari di dalam poket ibu mereka sebelum mereka dewasa. Sebaiknya, karena diet termasuk tikus, lipas, siput, dan siput, jumlah perosak tersebut dapat dikurangkan. Panggil Terminix Pest Management Professional untuk pemeriksaan percuma untuk memastikan bahawa posum dan perosak lain terkawal di mana sahaja di sekitar anda.

Anda mungkin tidak boleh mengambilnya sebelum anda meminta kawalan haiwan jika anda mendapati haiwan peliharaan bayi ditinggalkan di pinggir jalan di suatu tempat. Tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai pilihan selain membawa mereka pulang untuk menjaga kesihatan mereka? Anda boleh berada di tangan anda dengan teka-teki yang indah. Anda juga boleh memikirkan biologi dan tingkah laku anda sendiri.

Palsum bayi

Perkara Pelik Dimakan oleh Possums

Baiklah, jadi opossum memakan semua dan semua. Ia sangat jelas. Tetapi apakah beberapa perkara gila yang anda makan?

Rattlesnakes

Inilah sesuatu yang anda tidak tahu kami bertaruh: Walaupun ia adalah salah satu ular paling mematikan di Amerika, opossum tidak mengalami kesukaran untuk memakan ular ular! Bagaimana ini boleh berlaku ?!

Nah, pembangkang memiliki darahnya protein yang menjadikannya kebal terhadap racun ular. Ular hanyalah sumber makanan lain untuk opossum, tidak lain daripada katak atau muslihat panjang. Pada masa ini, para penyelidik menggunakan darah opossum untuk membantu menghasilkan antivenom manusia.

Sampah

Fikirkan tentang apa yang ada di tong sampah anda? Senarai ini berterusan dan berterusan, tikus, tikus, kecoak ... semut. Dan andaikan semua itu memakan apa?

Anda meneka! Opossum. Terdapat juga opossum untuk memburu mereka di mana sahaja terdapat perosak domestik . Sudah tentu, ini bermanfaat sebagai kawalan perosak percuma, tetapi apabila seekor haiwan menarik sampah anda untuk mengambil makanan, itu sangat tidak kemas.

Sebagai tambahan kepada perosak, opossum sendiri tertarik dengan wangian sampah - terutamanya sisa makanan yang dicampurkan. Bagi pemilik rumah, ini mungkin menjadi perhatian, terutamanya apabila opossum mencincang beg sampah dan menyebarkan sampah di sekitar halaman untuk sampai ke membazir mereka berbau.

Possum memakan rampasan

Makanan Haiwan Peliharaan

Sekiranya anda makan untuk anjing atau kucing anda, tetapi melihatnya hilang sebelum rakan anda dapat bersantai, penentang mungkin adalah orang yang bersalah. Opossum biasanya tidak memakan makanan ternakan yang ditinggalkan tanpa kediaman mereka, terutama di lokasi metropolitan di mana tidak ada banyak fauna atau makanan untuk diri mereka sendiri. Ini sering menjadi salah satu isyarat pertama bahawa opossum naik berhampiran harta tanah kerana sifat dan kehidupan malamnya yang terpencil menghalang opossum keluar dan berkomunikasi dengan orang dari siang hari.

Adakah Possum Makan Buah

Possum adalah pengumpan umum kerana mereka tidak menyukai makanan tertentu. Hampir semua orang yang anda miliki makan tunas, tunas, kulit kayu, dan pakis. Walau bagaimanapun, sebilangan makanan lebih kerap dan cenderung dimakan daripada yang lain. Ini adalah buah dan bunga. Betul, ya. Ya. Possum seperti memberi makan buah , terutama pada musim panas atau musim gugur, sepanjang hari. Mereka makan bunga pada musim sejuk

Pilihan untuk beberapa jenis buah dan bunga tumbuhan asli:

 1. Epal
 2. Beri
 3. Jeruk
 4. Anggur
 5. Tembikai
 6. Buah kiwi
 7. Tembikai susu
 8. Carambola
 9. Supplejack

Adakah Possum Makan Sayuran

Terdapat sangat sedikit makanan, dan mereka tidak makan pemilih. Mereka akan memakan semua sayur-sayuran dengan sayur-sayuran. Sekali di kebun anda, possum memakan kentang, wortel, tomat, kacang polong, kacang, herba seperti ketumbar, kemangi dan daging babi, chard, brokoli, dan banyak lagi. Seperti kebanyakan haiwan, posum dapat memberi reaksi negatif terhadap makanan tertentu yang selamat untuk dimakan manusia di tempat lain. Apabila anda ingin menanam sayur-sayuran yang tidak anda makan, maka anda mempunyai pilihan bawang putih, bawang, dan cabai yang paling selamat.

Terdapat senarai makanan posum yang luas dan pelbagai. Anda pastinya termasuk dalam senarai pelaku possum apabila anda bertanya apa yang memakan tomato anda pada waktu malam. Walaupun tomato tidak ada di hutan belantara, makanannya akan dimakan oleh possum jika berada di kebun anda. Oleh kerana rasanya yang manis, mereka mungkin lebih suka tomato dan memakannya daripada sayur - sayuran lain, seperti wortel atau Pommes. Tetapi mereka memilih untuk memakan buah-buahan dan sayur-sayuran yang terlalu masak atau busuk, bukannya segar.

Makanan Brushtail Possums

Untuk sikat berus, makanan manusia tidak semula jadi dan boleh menjadikannya berpenyakit. Mereka biasanya memakan daun, bunga, buah, dan serangga. Makanan lain boleh mendorong penyakit dan kegemukan yang mengancam nyawa. Ekor sikat sangat kecil jika dibandingkan dengan orang dan boleh menyebabkan makanan manusia yang sangat tidak sihat. Manusia-makan brushtail boleh bertukar menjadi makan kurang mampu dan cepat menyesuaikan diri Penganjak makanan ternakan , dan orang boleh menjadi bergantung kepada makanan. Ini membahayakan mereka jika pergi bercuti atau meninggalkan makanan.

Sikat sikat yang diberi makan oleh manusia boleh berubah menjadi makanan yang kurang mampu dan dapat disesuaikan, dan orang boleh bergantung pada makanan. Ini membahayakan mereka jika pergi bercuti atau meninggalkan makanan . Populasi sikat bulu boleh menjadi sumber makanan manusia yang lebih tinggi secara tidak normal, yang boleh menyebabkan pencerobohan dan penyebaran jangkitan yang lebih besar, yang boleh menyebabkan sikat tempatan tidak sihat. Kekayaan berambut perang boleh menyebabkan mereka kehilangan rasa takut terhadap orang dan menjadikannya lebih terdedah kepada penganiayaan orang lain.

Poskum berus

Jangan Menawarkan Possum Brushtail di Halaman Belakang dengan Makanan

Anda harus menghidangkan makanan yang meminimumkan bahaya kecederaan jika anda memilih untuk melakukannya:

 1. Elakkan makanan yang tidak sihat seperti roti, kek, biskut, daging mentah, dan tulang yang dimasak (dan kadang-kadang mengancam nyawa).
 2. Sebilangan makanan boleh menyebabkan penyakit yang mengancam nyawa.
 3. Daging mentah dapat memberikan parasit seperti toxoplasma goodie. Tulang yang dimasak tidak dapat dicerna dengan cukup.
 4. Menawarkan hidangan makanan yang lebih selamat dan sangat sedikit setiap hari.
 5. Alternatif paling selamat untuk harta benda sikat adalah sebilangan kecil buah. Buat setiap beberapa hari paling banyak sedikit kiub (1cm x 1cm x 1cm).
 6. Ukuran hidangan penting! Sebilangan besar buah boleh berpose.
 7. Sediakan makanan untuk orang di tempat tinggi yang jauh dari haiwan dan rubah .
 8. Letakkannya di dahan pokok atau tempat makan set pohon.
 9. Bersihkan stesen makan secara berkala untuk mengelakkan penyakit menjadi sumber.

Apa Yang Boleh Saya Lakukan Daripada Membantu Brushtail Possum?

Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan untuk membantu mengurangkan orang di kebun anda untuk menyokong kehadiran mereka tanpa risiko membahayakan mereka.

 1. Pastikan bahawa anda selamat dari haiwan
 2. Jaga kucing dalaman atau luaran. Tetap di dalam rumah.
 3. Benarkan beberapa jalan keluar ke anjing - pokok dan teralis yang kuat ke dinding tinggi dan bumbung menyediakan cara sedemikian.
 4. Tumbuh tumbuh-tumbuhan untuk memiliki sikat yang akan menyediakan sumber makanan semula jadi seperti bunga dan buah.
 5. Sediakan kotak sarang kalis air untuk lokasi bersarang di pokok di harta tanah anda. Land for Wildlife menunjukkan 4 meter di atas tanah menghadap ke selatan dari matahari, dengan bahan bersarang di dalam kotak dan jalur lipas di dalam dek kotak sarang, untuk mengelakkan lebah menyerang dari musim bunga.
 6. Elakkan menggunakan racun seperti umpan siput dan umpan tikus, yang boleh memudaratkan sikat.
 7. Gunakan EDTA besi semasa memakai lapisan siput (ini masih boleh membuat bulu sikat sakit, tetapi cenderung menyebabkan kematian).
 8. Gunakan kandang umpan yang memungkinkan akses siput tetapi tidak mempunyai akses sikat.
 9. Pakai penutup kolam.
 10. Pastikan jalan keluar disediakan jika posum masuk - misalnya, batu bata yang diletakkan di tangga atas kolam atau tumpukan batu bata yang kuat yang dapat dipanjat untuk keluar dari kolam.
 11. Jangan keluarkan harta benda dan lepaskan harta benda di tempat lain dari harta benda anda. Itu salah (Akta Pemuliharaan Hidupan Liar, 1950). Selepas pergerakan ini, hanya beberapa harta benda sikat yang bertahan.

Kebaikan Memiliki Possum

Satu-satunya marsupial di Amerika cenderung mempunyai reputasi yang buruk. Mungkin makhluk ini tidak menarik kerana penampilan opossum dan gaya hidup pada waktu malam. Lagipun, sangat menggelikan untuk mencari makhluk seperti tikus besar dalam sinar cahaya dengan mata manik dan selera makan . Daripada memiliki posum ini di dekat kita, mereka sangat berguna jika dibandingkan dengan jenis haiwan lain. Opossum bukan sahaja memainkan peranan penting dalam ekologi, tetapi juga boleh menjadi aset berguna untuk kebun anda, walaupun majoriti orang mengurangkan jumlah mereka dengan cepat.

Opossum, kadang-kadang disebut sebagai posum dengan membuang serangga kecil dan racun perosak membantu kebun anda. Ortensia makan pelbagai makanan seperti omnivor . Ini termasuk bit, siput, dan siput yang memusnahkan tanaman kebun. Kehidupan malam ini juga memakan bahan tanaman. Opossum biasanya lebih suka dedaunan yang jatuh atau segar. Kelebihan lain yang dimiliki oleh makhluk tersebut adalah membersihkan buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh membawa penyakit.

 1. Tikus, tikus, dan ular ditangkap, dibunuh, dan dimakan (termasuk yang beracun).
 2. Pemulung ditentang dan mayat binatang mati dibersihkan.
 3. Opossum menentang rabies dan botulisme secara semula jadi dan oleh itu mereka tidak mungkin menyebarkan jangkitan ini.
 4. Opossum pada sengatan lebah dan kalajengking kebal dari racun.
 5. Seluar dalam tidak menggali, tetapi liang makhluk lain akan menghuninya.

Kebaikan possum

Kekurangan Possum

Opossum tahan rabies dan jarang membawa penyakit ini. Walau bagaimanapun, tinja opossum kadang-kadang membawa telur parasit yang dapat membuat kuda tidak sihat jika tinja mencemari makanan dan air. Sebilangan besar Opossum tidak menumpahkan parasit dan walaupun terdedah, kebanyakan kuda tidak dijangkiti penyakit ini, menurut Jabatan Tenaga dan Perlindungan Alam Sekitar. Strategi terbaik untuk mengurangkan peluang untuk mencemari adalah menjauhkan opossum dari lumbung dan air dan makanan kuda. Opossum juga menjadi tuan rumah untuk kutu dengan pelbagai penyakit.

Opossum umumnya tidak membahayakan manusia dan haiwan, walaupun racun perosak rumah tangga sering diganggu oleh gigi, desis, dan rintihan. Kadang-kadang, pergaduhan meletus dan oposum dengan taringnya yang tajam menyebabkan kecederaan yang teruk. Walau bagaimanapun, opossum biasanya melindungi diri mereka ketika mereka bermain dengan kematian, sehingga 45 minit, dengan mengeluarkan bau busuk dan busuk.

 1. Sebagai pemulung, opossum makan makanan haiwan kesayangan di luar rumah dengan rela hati. Mereka mempunyai kenangan indah dan kembali semalam untuk menyelesaikan apa yang ditinggalkan oleh Fido atau Kitty.
 2. Anda boleh memiliki kutu di halaman dan kebun anda dan menjatuhkan larva dan telur kutu.
 3. Opossum adalah oportunis yang akan senang tinggal di rumah, garaj, atau kawasan kejiranan.
 4. Mereka menolong mengumpulkan sampah dari dapur di timbunan kompos anda.
 5. Opossum adalah myeloencephalitis kuda atau pembawa protozoa EPM. Penyakit yang tidak dapat disembuhkan dan mematikan ini dapat menular ke kuda melalui rumput, rumput kering, dan bijirin yang dijangkiti oleh kotoran Opossum.

Perkara Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Possum

Opossum adalah satu-satunya marsupial Amerika Utara. The Rocks, West Plains dan bahagian Utara semuanya tinggal di banyak bahagian di Amerika Syarikat. Opossum hidup secara bersendirian dan hanya pada waktu malam yang aktif. Walaupun salah satu kanggaru berkaitan, opossum lebih perlahan, menyebabkan aroma yang memilukan ketika terancam. Berbagai diet dan tingkah laku pembiakan mereka membolehkan haiwan liar ini hidup dalam pelbagai keadaan dan tempat. Pembasmian opossum harus dilakukan oleh pakar semasa anda menghadapi serangan kutu.

Pencegahan Possum

Seorang tuan rumah harus menyimpan sampah di dalam bekas tertutup dengan pakaian kalis haiwan, idealnya di dewan yang selamat atau di kawasan luar, supaya opossum tidak dapat berlindung di dalam rumah. Untuk mengelakkan menarik oposum dan fauna gangguan lain, makanan haiwan peliharaan adalah amalan yang bijak pada waktu malam. Sumber makanan dan tempat perlindungan lain yang jelas, seperti buah dan beri yang jatuh, serta bateri kayu dan kayu balak harus dikeluarkan dari tempat penginapan. Pada hari yang indah, periksa lubang dan pintu masuk di luar rumah, seperti penutup pengudaraan yang pecah. Untuk mengurangkan akses ke kediaman lebih jauh, dahan pokok yang digantung di dekat bumbung mesti dikurangkan, kerana oposum adalah pendaki yang berkelayakan.

Hubungi profesional kawalan makhluk perosak yang berdaftar untuk menjalankan pemeriksaan dan menolong anda membuat rancangan rawatan yang optimum jika anda mengesyaki adanya serangan. Teknik seperti perangkap dan pagar untuk dikeluarkan dari Opossum dapat digunakan. Seorang pakar juga dapat memberikan butiran yang lebih berharga untuk membantu mencegah serangan di masa depan.

Tabiat Possum

Opossum adalah makhluk malam, yang bermaksud bahawa setelah gelap, mereka paling aktif. Mereka biasanya dikenal sebagai binatang kesendirian ketika mereka tidak membiak secara agresif. Walaupun mereka lebih suka melancong ke luar negara, opossum juga merupakan perenang yang kompeten dan dapat memanjat pokok dan bangunan lain dengan cekap dengan ibu jari belakang dan ekor panjangnya yang bertentangan.

Opossum memakan buah, gandum, dan serangga secara umum, tetapi mereka juga memakan tumpukan kompos, tong sampah, dan makanan haiwan peliharaan, jika mereka dapat mengaksesnya. Ikan, burung, dan mamalia juga diketahui makan. Opossum biasanya mempunyai dua atau tiga liter setahun dan pada setiap sampah, rata-rata, tujuh orang muda. Anak muda menghabiskan beberapa minggu kehidupan pertama mereka di kantung ibu mereka, seperti marsupial lain. Opossum muda meninggalkan ibu mereka dalam mencari habitat mereka selepas waktu itu.

HAbitat posum

Habitat Possum

Opossum adalah alat pemulung yang baik hanya untuk sistem kekebalan tubuh yang hebat dan kemampuannya untuk menyesuaikan diri dengan cekap ke berbagai habitat dan persekitaran geografi. Opossum menyukai suasana berhutan dengan kumpulan dahan dan daun yang gugur. Seperti haiwan lain, opossum lebih suka mempunyai sumber makanan dan air berhampiran tempat perlindungan mereka. Opossum berlindung, dalam kebanyakan kes, dalam pinjaman haiwan yang ditinggalkan. Tiang kayu, balak berongga, dan tempat perlindungan anda adalah pilihan lain.

Ancaman Possum

Kadang-kadang Opossum menyekat pakaian dan garaj di mana sarang kotor mungkin dibina. Sekiranya mereka mempunyai akses ke kawasan rumah, mereka juga boleh merobek saluran atau pengasingan. Mereka juga boleh menghancurkan rumput ketika menggali makanan. Opossum mampu memusnahkan unggas , burung buruan, dan sarangnya. Oposa dapat menahan gigi yang tajam dan mendesis ketika anda terkejut. Opossum boleh menggigit dalam keadaan yang jarang berlaku sekiranya merasa terancam.

Walaupun mereka tampaknya menjadi tuan rumah utama rabies kerana gaya hidup Opossum, mereka jarang berkontrak dan bahkan lebih sedikit orang menyebarkan penyakit ini. Opossum mungkin bertanggungjawab untuk beberapa keadaan tambahan, termasuk leptospirosis, tularemia, dan tuberkulosis. Mereka juga mungkin terserang, terutama di lingkungan kota , dengan kutu dan tungau. Ketika diancam atau dirosakkan, opossum "harta benda bermain", bertindak seperti binatang mati, telah diketahui mendorong penonton untuk menganggap rabies sebagai lawan. Anda menarik bibir anda, menggosok gigi, menyemburkan air liur di sekitar mulut anda, dan mengeluarkan cecair tanpa cela dari gendang dubur. Ini adalah strategi pertahanan semula jadi untuk opossum, bukan petunjuk rabies.

Soalan Lazim

1. Apa yang digemari untuk dimakan?

Tikus kecil, serangga, cacing, siput dan siput, burung, dan katak adalah sumber utama makanan. Opossum juga memakan sayur-sayuran, buah beri, buah-buahan, sampah, makanan haiwan peliharaan, dan biji burung. Walaupun mereka bukan pemakan yang sangat baik, ikan atau epal adalah umpan possum yang ideal.

2. Adakah baik mempunyai possum?

Opossum, yang biasa disebut sebagai posum, bermanfaat selain pembasmian kutu untuk ekosistem dan persekitaran yang sihat. Selain menelan binatang yang mati dari segala jenis, mereka menangkap dan memakan lipas, tikus, dan tikus (juga dikenal sebagai bangkai).

3. Adakah kucing dimakan oleh possum?

Kucing atau mamalia lain yang lebih besar belum menjadi mangsa Opossum tetapi menyerang jika bersudut atau berlumba-lumba mencari makanan. Opossum menyebabkan kehilangan pala, bir, buah, dan anggur di kebun rumah tangga . Anda memakan makanan haiwan kesayangan di luar dan merampas tong kompos.

4. Adakah berisiko mendapat opossum?

Opossum biasanya lembut, menyendiri, dan jarang berbahaya. Sekiranya disajikan dengan ancaman, opossum biasanya memainkan "possum" mati.

5. Makanan opossum mana yang buruk?

Hati ayam yang dimasak, tauhu yang dimasak atau 1-2 jangkrik yang berisi, dan serangga berdebu dewasa lain seperti cacing pakan, atau banyak cacing tanah yang ditawarkan 3-4 kali seminggu atau 1 raja atau 3-4 ulat. Gula yang berasaskan laktosa , seperti susu, boleh ditoleransi dengan teruk dan harus dielakkan.

6. Adakah possum memakan roti?

Brushtail Possum menggunakan bahan tumbuhan, burung, burung, dan beberapa serangga yang disediakan. Makanan yang paling biasa adalah daun kayu putih , tetapi juga getah, herba, bunga, dan buah (kebanyakannya watt). Di persekitaran bandar, pelbagai makanan termasuk buah dan roti dimakan oleh Common Brushtail Possum.

7. Apa oposum yang teruk?

Walaupun opossum cenderung membawa makanan busuk, risiko rabies dari kriteria yang salah ini agak rendah. Rabies sangat jarang berlaku kerana suhu badan yang rendah dan bahkan, dalam kes ini, opossum tidak menyerang atau bahkan melindungi diri mereka dari orang atau binatang yang lebih besar.

8. Adakah possum menggigit kita?

Opossum cenderung mengerang lebih kerap dan mendesis lebih kerap daripada menggigit giginya yang tajam. Mereka adalah haiwan yang agak damai dan mahu dengan segala cara untuk mengelakkan konfrontasi. Tetapi mereka mempunyai kekuatan untuk menggigit jika dimasak.

9. Apakah kelebihan posum?

Selain perosak biasa di rumah tangga, opossum memakan siput dan sluts di halaman belakang anda, yang boleh menyebabkan malapetaka. Mereka juga dapat membantu membersihkan Buah dan Beri yang telah matang.

10. Apa yang harus saya lakukan sekiranya halaman belakang rumah saya mempunyai posum?

Galakkan mereka meninggalkan bilik dan membuka pintu di luar dengan mengunci pintu. Opossum biasanya tidak ganas, oleh itu anda boleh menolong mereka melalui sapu dengan lembut.

Kesimpulannya

Opossum adalah seperti pelupusan sampah untuk alam semula jadi; kawan-kawan kecil ini memakan hampir apa sahaja, seperti rakun. Tidak kira sama ada anda cuba memancing opossum dalam perangkap atau memahami mengapa anda muncul di halaman anda untuk memakan semua yang kelihatan. Anda akan menyedari bahawa lebih mudah dengan artikel kami untuk bertanya pada diri sendiri mengenai makanan yang tidak mereka gemari, daripada apa yang mereka makan!

artikel berkaitan

Apa yang dimakan oleh Rakun Apa yang dimakan oleh Rama-rama yang boleh dimakan oleh anjing