Malaikat adalah makhluk ghaib . Mereka tidak mempunyai tokoh seperti manusia. Mereka mempunyai struktur yang terhad. Selain itu, mereka menggunakan ruang dan beberapa kolokialisme. Malaikat menyerupai cahaya. Malaikat diakui dalam setiap satu dari tiga agama Abrahamik yang luar biasa - Yahudi, Kristian, dan Islam.

Walaupun tidak ada gambaran seperti apa malaikat dalam buku yang ketat walaupun kitab suci mengatakan bahawa:

; Tidak semua daging sama, tetapi ada satu daging untuk manusia, yang lain untuk haiwan, yang lain untuk burung, dan yang lain untuk ikan. Terdapat kedua-dua badan langit dan badan duniawi, tetapi kemuliaan langit adalah satu perkara dan yang duniawi adalah yang lain. (corinthians 15: 39-40)> https://www.blueletterbible.org/kjv/1corinthians/15/39-40/s_1077039

Apa malaikat?

Malaikat adalah makhluk dunia lain dalam pelbagai agama. Penyelidikan falsafah malaikat dikenali sebagai ANGELOLOGI. Terdapat banyak agama dan seperti yang ditunjukkan oleh setiap agama ada berbagai keyakinan terhadap utusan surgawi. Tidak ada yang yakin dengan kualiti mereka dan sebenarnya tidak pernah ada yang mengalaminya.

Malaikat dan sejarah:

Siapakah tokoh-tokoh ini yang keluar dari kehangatan berkilauan untuk mengunjungi orang tua yang sedang berehat di bawah naungan kayu oak kuno? Ini adalah malaikat dan orang tua adalah Abraham. Ini adalah salah satu pemberitahuan utama malaikat di bahagian awal teks suci Ibrani. Dalam strukturnya yang tersusun sekarang, entri ini mungkin berusia sekitar 300 tahun, namun, kisah sebenarnya sudah pasti lebih mapan.

Pengalaman yang serupa telah menghubungkan Al-Quran di mana para malaikat mengatakan 'kedamaian' dan Abraham menjawab, "selamat sejahtera bagi kamu orang asing! ". Dalam catatan Yahudi, Abraham tetap dekat dengan masalah ketika mereka makan. Pokoknya dalam Al-Quran orang luar tidak makan, dan betul sekarang Abraham mulai sedar bahawa mereka adalah utusan surgawi. Kerana dalam adat istiadat suci Islam tidak makan.

Malaikat dalam Islam:

Dalam Islam , malaikat dipercayai sebagai utusan Tuhan. Mereka adalah pergaulan atau hubungan antara manusia dan Allah. Seperti yang ditunjukkan oleh Islam, dua malaikat selalu ada bersama setiap orang setiap kali satu di sebelah kanan dan satu di sebelah kiri. Yang kanan menyusun perbuatan baik dan yang kiri menyusun perbuatan buruk individu. Perbuatan baik dan buruk itu kemudian muncul kepada Allah dan sebagaimana ditunjukkan oleh perbuatan tersebut, individu tersebut akan pergi ke syurga (Jannat) atau api neraka (Jahanam). Kedua malaikat ini digelar Qaraman Qatibeen. Terdapat dua nama malaikat yang ditulis dalam Al-Quran Harut dan Marut; ini menunjukkan sihir dan sihir Babylon.

Beberapa waktu lain di dalam Al-Quran ada rujukan di mana seorang utusan surgawi mengunjungi Maria untuk mengungkapkan kepadanya bahawa dia telah diawasi oleh semua wanita untuk menjadi ibu dari Mesias.

Sejumlah malaikat menurut Islam mempunyai tanggungjawab yang jelas seperti ada malaikat hujan yang bertanggung jawab atas hujan dengan izin Allah, dan malaikat badai yang bertanggung jawab atas ribut dan guruh dengan izin Allah, dan malaikat maut yang bertanggungjawab atas kematian orang-orang dengan persetujuan yang maha kuasa, dll.

Di manakah malaikat hari ini?

Malaikat atau utusan suci ada di mana sahaja mereka berada tepat di sebelah anda, dan anda bahkan tidak tahu mengenainya. Malaikat semuanya ada. Malaikat boleh bergerak di tengah-tengah kita, dan kita bahkan tidak menyedarinya. Malaikat dapat berjalan-jalan dengan kita sebagai manusia, jadi Tuhan telah meminta kita untuk menganggap orang luar kerana ada di antara mereka yang boleh menjadi malaikat.

seperti apa malaikat?

Apakah rupa malaikat yang sebenarnya? Masih menjadi persoalan banyak individu dan respons yang tepat tidak ada yang benar-benar tahu mengenainya kerana tidak ada yang secara terang-terangan mengalami malaikat atau utusan suci dalam hidup mereka namun ada hipotesis dan orang beragama mempercayai mereka.

Adakah malaikat mempunyai Sayap?

Ya, mereka mempunyai sayap. Seperti yang ditunjukkan oleh Alkitab dan utusan suci Al-Quran mempunyai sayap dan ada banyak sayap yang dapat dimiliki oleh utusan suci. Menurut Al-Quran ketika nabi (SAW) pergi ke Miraj untuk menemui Allah, dia akan pergi bersama Jibreel (Jibril) (seorang utusan surgawi) dan pergi ke langit ketujuh dan menolak untuk pergi lebih jauh dengannya kerana tidak diizinkan untuk menyeberang langit ketujuh bagaimanapun sayapnya boleh hangus. Jadi ini menunjukkan bahawa utusan suci memang mempunyai sayap. blueletterbible merujuk kepada malaikat sebagai terbang namun mereka tidak menjelaskan apakah mereka mempunyai sayap. Dalam buku yang bagus, tidak ada tanda-tanda utusan surgawi mempunyai sayap namun dalam Al-Quran menjelaskan di tempat-tempat tertentu bahawa mereka mempunyai sayap. "Kadang-kadang perkara yang paling produktif yang boleh anda lakukan adalah berehat dan biarkan malaikat anda membungkus anda dengan sayap mereka yang indah. Mereka membuat anda dilindungi" Anna Taylor

Penggambaran malaikat yang paling awal dimakan dari abad ketiga Masehi dan bukan pada ciptaan seni dan mozek tetapi dipotong pada benda-benda dan terutama pada keranda batu. Ini menunjukkan utusan surgawi sebagai lelaki tanpa sayap atau cahaya. Bagaimanapun, ini mulai berubah pada abad keempat, ketika utusan suci mulai digambarkan dengan sayap. Cara khusus yang ditunjukkan utusan suci bersayap sekarang adalah oleh semua kisah yang dipengaruhi oleh gambar kontemporari dewi Nike dan dewa Eros. Semua hal yang dipertimbangkan, kemungkinan utusan suci memiliki sayap didasarkan pada orang Yahudi, Kristian, dan Muslim.

Malaikat sebagai manusia:

Terdapat banyak frekuensi dalam penyelidikan yang menunjukkan bahawa malaikat muncul sebagai manusia untuk berbicara dan memahami apa yang mereka hadapi dengan permintaan untuk Tuhan. Malaikat dapat muncul sebagai manusia. Mereka dapat muncul sebagai orang ketika Tuhan mengizinkan mereka menjadi. Mereka mungkin sesuai dengan permintaan untuk Tuhan dan jika Tuhan mengizinkan mereka muncul sebagai manusia untuk pekerjaan tertentu maka mereka akan berjalan-jalan dengan kita, dan kita bahkan tidak tahu mengenainya.

Dalam Al-Quran, dikatakan bahawa sekali Jibreel (Jibril) muncul sebagai manusia kepada nabi (SAW) dan duduk di hadapannya dan mendapat beberapa maklumat mengenai siapakah Allah itu? Apa itu Islam ? Apa pendapat anda mengenai ramalan anda? Ini adalah pertanyaan yang diajukan kepada nabi (PHUH) oleh jibreel (Jibril) dan nabi (SAW) menyampaikannya dengan tenang dan mudah. Ketika Jibreel (Jibril) meninggalkan nabi (SAW) bertanya kepada Abu Bakar secara tidak sengaja bahawa dia tahu apa identitasnya? dia mengatakan tidak, saya tidak memiliki ide yang paling kabur, pada ketika itu nabi (SAW) menyatakan kepadanya bahawa jibreel (Jibril) kemudian mereka mengikutinya, namun tidak ada orang di sana. Ini menunjukkan bahawa utusan surgawi muncul sebagai manusia.

Dalam Alkitab , dikatakan bahawa di kubur Yesus kita diberitahu bahawa malaikat muncul

"Tetapi Mary berdiri menangis di luar kubur. Semasa dia menangis, dia membungkuk untuk melihat ke dalam kubur; dan dia melihat dua malaikat berwarna putih, duduk di mana tubuh Yesus terbaring - satu di kepala dan yang lain di kaki [ john 20:11 ) "

"Setiap perkara yang dapat dilihat di dunia ini bertanggung jawab atas malaikat"

 • Saint Augustine. *

Malaikat yang baik:

Tidak ada bukti dalam buku apa pun mengenai malaikat yang baik selain bagaimana beberapa malaikat menjaga syurga dan yang semestinya berguna bagi individu.

Terdapat banyak spekulasi mengenai malaikat besar. Beberapa malaikat memberikan anugerah kepada individu dan menangani mereka dan melindungi mereka dari risiko seperti malapetaka dan bencana yang berbeza. Terdapat banyak lagu buaian yang digunakan nenek untuk memberitahu anak-anak mereka bahawa utusan suci yang hebat akan memihak kepada mereka dan melindungi mereka dari setiap malapetaka jika mereka melakukan perkara-perkara bermanfaat dan dapat diterima oleh individu.

Saya percaya bahawa kita bebas, dalam batas-batas, namun ada tangan yang tidak kelihatan, malaikat pembimbing yang entah bagaimana, seperti baling-baling yang tenggelam, mendorong kita.

 • Rabindranath Tagore *

Malaikat jahat:

Seperti malaikat yang baik, individu menerima bahawa ada malaikat jahat atau roh jahat kerana mereka mengirimkan malapetaka jika Tuhan menghendaki mereka dan ada di antara mereka yang menjaga hukuman, jadi itulah sebab mengapa individu menerima bahawa mereka adalah malapetaka . Bagaimanapun, tidak ada yang sama seperti utusan surgawi yang mengerikan kerana mereka berada di seluruh manifestasi tuhan, dan tuhan telah menjadikan segala sesuatu sempurna untuk alasan tertentu.

Malaikat penjaga:

Malaikat yang ditugaskan untuk orang tertentu atau bandar atau kota untuk perlindungan dan keselamatannya disebut malaikat pelindung. Sekumpulan orang percaya bahawa malaikat pelindung akan melindungi mereka dari setiap kejahatan dan menjaganya dan ini adalah untuk mereka yang mempercayai mereka. Ini adalah makhluk ghaib yang tidak pernah dilihat atau dijumpai oleh seseorang secara peribadi, jadi tidak ada logik melainkan kepercayaan.

"Ke mana sahaja anda pergi, apa sahaja yang anda lakukan, semoga malaikat penjaga anda melindungi anda."

 • Tanpa Nama. *

Malaikat dan syaitan:

Sebagai malaikat orang juga percaya kepada syaitan dan syaitan . Dalam agama Kristian, orang percaya kepada malaikat, syaitan, atau malaikat jahat tetapi dalam Islam orang percaya kepada malaikat, syaitan, dan syaitan seperti yang tertulis dalam Al-Quran. Iblis adalah malaikat yang jatuh. Malaikat yang jatuh dikenali sebagai syaitan. Sebilangan orang percaya bahawa syaitan adalah roh jahat. Istilah iblis digunakan untuk merujuk kepada makhluk ghaib yang jahat atau buruk.

Syaitan:

Umat ​​Islam mempercayai Syaitan seperti yang tertulis di dalam Al-Quran bahawa Syaitan adalah malaikat, dan dia dulu adalah utusan surga Allah yang paling taat yang selalu memohon pada siang dan malam. Dia dibuat dari api. Selanjutnya, ketika Allah menjadikan manusia, dia meminta setiap malaikat untuk berlutut di hadapannya maka Syaitan menolak permintaannya dan berkata

"Saya terbakar dari api. Untuk alasan apa saya berlutut di hadapan manusia yang saya lebih utama daripada dia."

Pada ketika itu, Allah melemparkannya keluar dari Jannah dan Syaitan menjamin bahawa saya akan salah memberi maklumat kepada manusia anda seberapa banyak yang saya dapat.

Allah memberitahunya bahawa

"Hanya individu yang mempunyai kepercayaan pada saya tidak akan dapat disalah erti oleh anda"

Soalan Lazim:

Apa malaikat?

Malaikat adalah makhluk ghaib dari pelbagai agama. Banyak agama luar biasa seperti agama Kristian, Yahudi, dan Islam menerima bahawa utusan suci ada, dan agama mereka perlu mempunyai kepercayaan terhadap mereka. Bagaimanapun, tidak ada jawapan koheren mengenai kehadiran utusan suci kerana tidak ada yang melihatnya.

Berapakah bilangan malaikat?

Seperti yang ditunjukkan oleh Al-Quran dan kitab suci terdapat triliunan malaikat namun tidak banyak dari mereka yang disebut dalam buku-buku yang ketat seperti dalam Al-Quran ada referensi untuk Harut dan Marut yang menunjukkan ilmu sihir dan ramalan Babilonia.

Terdapat juga rujukan untuk Qaraman Qateeben. Ini juga disebut sebagai malaikat bahu, dan umat Islam menerima bahawa mereka menyusun perbuatan mereka yang hebat dan mengerikan dan menyerahkannya kepada tuhan sebagaimana yang ditunjukkan oleh mereka yang akan mendapat imbuhan di dunia ini dan dunia selepas itu.

Ada juga rujukan seorang malaikat yang mengunjungi Maria untuk menyatakan kepadanya bahawa dia telah dipilih di antara setiap wanita untuk menjadi ibu Mesias.

Selain itu, terdapat rujukan tentang utusan suci kematian, utusan suci kehidupan, utusan hujan surgawi, utusan suci dari ribut dan guruh, dan banyak lagi.

Apa yang dapat anda ceritakan mengenai malaikat secara ringkas?

 • Mereka benar-benar wujud. Bukan hanya dalam jiwa kita, atau legenda, atau imej kita, atau masyarakat kita. Mereka sama tulennya seperti orang atau saudara atau saudaramu. Mereka tersedia di tempat, membaca perkataan ini dengan anda.

 • Mereka tidak menggemaskan , suka dipeluk, menyenangkan, atau keren. Mereka menakutkan dan memaksakan. Mereka kolosal dan mereka adalah pahlawan.

 • Mereka adalah personaliti yang lebih hebat daripada Einstein .

 • Mereka asli 'ekstra duniawi' dan ' superman ' asli. Kekuatan mereka sudah lama melepasi setiap watak anekdot itu.

 • Mereka secara nyata dapat menggerakkan surga dan bumi jika Tuhan mengabulkannya.

 • Terdapat juga malaikat jahat, utusan surgawi yang jatuh, kehadiran jahat, atau penjahat. Ini juga bukan khayalan , pemilikan dan pengusiran syaitan adalah asli.

 • Malaikat tahu tentang anda tanpa mengira anda tidak dapat melihatnya. Walau bagaimanapun, anda boleh bercakap dengan mereka. Anda boleh bercakap dengan mereka tanpa bercakap.

 • Anda benar-benar mempunyai ' malaikat penjaga ' anda sendiri.

 • Kami berada di beberapa kawasan zon perang yang luar biasa di antara para malaikat dan orang-orang jahat, hingga ke masa yang kekal.

Mengapa malaikat menarik?

Motivasi utama mengapa malaikat menarik adalah kebersamaan mereka. Mereka sama sekali tidak sama dengan apa yang biasa kita alami. Mereka memikat karena orang luar dan makhluk luar angkasa menawan peluang mereka asli.

Betapa terpikatnya jika orang luar tiba di sini, jika anda menyedari bahawa itu bukan sains, melainkan kebenaran yang tegas? Yah, utusan suci sebenarnya adalah orang luar di antara kita, makhluk luar angkasa yang asli.

Mereka menaklukkan perbezaan yang dilindungi antara 'alam semesta ini' dan 'dunia itu'

Selain itu, adalah naluri manusia bahawa kita tertarik pada struktur bukan manusia yang pintar. Itulah sebabnya kami menemui haiwan bukan manusia seperti utusan surgawi yang sangat menawan, dan kami suka memikirkannya.

Penjelasan ketiga yang kita minati terhadap utusan surgawi adalah bahawa mereka benar-benar makhluk yang dominan. Kami satu atau lain cara berpendapat bahawa kelaziman meragukan dan keadilan dapat diterima dan sangat mengagumkan. Tetapi di mana pentingnya kita menyedari bahawa keseimbangan tidak menyenangkan kerana kita secara keseluruhan adalah sesuatu yang sangat mirip namun keunggulan dan kehebatan itu menyeronokkan dan mengejutkan indah. Utusan suci sebenarnya tidak sesuai di khalayak ramai; mereka tiada tandingan dan dunia lain.

Apa perbezaannya sama ada anda percaya kepada malaikat atau tidak?

Baiklah, ini adalah pertanyaan yang sangat baik, kerana sangat mustahak untuk menyedari bahawa jika kita percaya kepada utusan suci, mengapa itu penting bagi saya?

Untuk menjawab pertanyaan ini, izinkan saya menjelaskan bahawa terdapat tiga fakulti yang diterima oleh orang.

 1. Kepercayaan kepada malaikat dalam pengertian pertama menunjukkan bahawa hanya terdapat perbezaan psikologi dalam panduan alam semesta kita.

 2. Mempercayai malaikat dalam pengertian kedua mempunyai kesan yang tulen dan signifikan terhadap kehidupan anda. Ini menunjukkan bahawa anda menerima bahawa anda percaya bahawa utusan suci akan mengawasi anda dan melindungi anda.

 3. Memiliki kepercayaan pada malaikat dalam pengertian ketiga menunjukkan kekaguman berlebihan yang memuja dewa palsu.

Jelas sekali, kita membincangkan dua fakulti awal.

Kembali ke pertanyaan, mengapa penting untuk menyimpan stok utusan surgawi?

Pertama, jika kita mempunyai keyakinan dalam jangka masa yang lama walaupun kita yang pertama dan tidak berdaya kerana ia sangat mempengaruhi kehidupan kita. Kita tidak mempercayai realisme, namun kita akan sangat terkait dengan Tuhan. Kaki kita akan berada di tanah seperti asas pokok.

Juga, ini memberi anda sensasi keajaiban dan minat.

Ketiga dengan anggapan bahawa keyakinan itu bukan sekadar penilaian mental namun kepercayaan, ia akan memberikan kecenderungan lain, kecenderungan serupa yang anda rasakan ketika anda masih kecil, memegang tangan orang yang sukar, sensasi keselamatan dan jaminan.

Memasukkan utusan surgawi mempunyai kesan yang lebih besar jika anda mempercayai Tuhan dan bertanya kerana anda meminta dan tuhan akan mengirimkan pertolongan langsung melalui utusan suci. Ini akan menjadikan keyakinan anda lebih berasas.

CATATAN : Seharusnya jelas bahawa utusan surgawi bukan tuhan. Mereka hanya bekerja dengan izin Tuhan. Sekiranya Tuhan tidak ingin menyakiti anda, tidak ada binatang di dunia ini yang dapat menghubungi anda.

Adakah kita menjadi malaikat setelah kita mati?

Tidak, kita tidak menjadi malaikat setelah kita mati. Spesies tidak berubah. Tuhan tidak menjadikan kita secara tidak sengaja, tetapi ada rancangan untuk menjadikan kita manusia, jadi spesies tidak dapat diubah, dan kita akan menjadi manusia setelah kita mati.

Bolehkah kita bercakap dengan malaikat?

Betul, mengapa tidak kita dapat berbicara dengan malaikat pada waktu apa pun yang kita perlukan, mereka secara konsisten berada di sekitar kita untuk mengetahui apa yang kita katakan dan apa yang kita lakukan. Dan untuk alasan apa yang akan mengabulkan kepada kita utusan suci sebagai kurir di adakah kita tidak dapat bercakap dengan mereka?

Malaikat tidak pernah terlalu jauh untuk mendengar anda.

Mengapa orang mempercayai malaikat?

Mereka mahu, rasanya baik, rasanya betul. Mereka fikir mereka perlu - seperti mempercayai polis ketika anda berjalan di lorong dalam kegelapan. Gerak hati. Sebab-sebab falsafah. Itu adalah sebahagian dari agama mereka.

Kesimpulan:

Seperti apa rupa malaikat?

 • Malaikat adalah makhluk surgawi. Mereka ghaib. Tidak ada logik saintifik untuk membuktikannya tetapi banyak orang beragama yang mempercayai Islam, Kristian, dan Yahudi percaya bahawa malaikat memang ada. Tidak ada yang benar-benar menemui malaikat dalam hidup mereka.

 • Sebilangan orang percaya bahawa malaikat mempunyai sayap, dan mereka memakai kain putih.

 • Malaikat dapat muncul sebagai manusia, jadi diperintahkan oleh tuhan untuk bersikap baik kepada orang asing kerana ia boleh menjadi malaikat.

 • Malaikat takut , besar, dan mereka selalu ada di sekitar kita.

 • Malaikat dapat mendengar kita, melihat kita tetapi kita manusia tidak dapat melihat dan mendengarnya.

 • Dalam buku-buku agama terdapat rujukan di mana para nabi telah menemui malaikat dalam bentuk asalnya dan bentuk manusia seperti yang dibincangkan sebelumnya.

Rujukan:

Utusan suci adalah binatang duniawi dan berseri. Mereka tidak mempunyai tokoh seperti orang. Mereka mempunyai semacam reka bentuk yang terhad. Mereka membakar ruang dan menurut beberapa ungkapan. Malaikat mengambil cahaya. utusan surgawi dilihat dalam ketiga agama Abrahamik yang luar biasa - agama Yahudi, Kristian dan Islam

Walau bagaimana pun tidak ada gambaran tentang apa yang menyerupai utusan surgawi dalam buku yang teruk sekalipun buku tulisan suci mengatakan bahawa:

Tidak semua tisu tidak dapat dibezakan, namun ada satu bahan untuk avidual, yang lain untuk makhluk, yang lain untuk burung dan yang lain untuk ikan. Terdapat kedua-dua badan yang berseri dan badan semula jadi, namun keajaiban yang luar biasa adalah sesuatu yang pasti dan yang semula jadi adalah yang lain. (Korintus 15: 39-40)

Alkitab Surat Biru

1 Korintus 15 :: Versi King James (KJV)

1 Korintus 15 - Lebih-lebih lagi, saudara-saudaraku, aku memberitahukan kepadamu Injil yang telah kuceritakan kepadamu, yang sama seperti yang kamu perolehi, dan di mana kamu berdiri;

Apa itu utusan suci?

Utusan surgawi adalah haiwan yang luar biasa dalam pelbagai agama. Pemeriksaan falsafah utusan surgawi dikenali sebagai ANGELOLOGI. Terdapat pelbagai agama dan seperti yang ditunjukkan oleh setiap agama terdapat perasaan yang berbeza terhadap malaikat. Tidak ada yang memastikan kualiti mereka dan tidak pernah ada yang menemui mereka.

Utusan dan sejarah surgawi:

Siapakah tokoh-tokoh ini yang keluar dari kehangatan berkilauan untuk mengunjungi seorang individu tua yang sedang berehat di bawah naungan kayu tua? Ini adalah utusan surgawi dan individu lama adalah Abraham. Ini adalah salah satu pemberitahuan penting dari utusan suci dalam kepingan yang paling tepat pada waktu kandungan suci Ibrani. Dalam reka bentuknya yang dibuat sekarang, bahagian ini mungkin berusia sekitar 300 tahun, bagaimanapun kisah sebenarnya tidak dapat disangkal lagi.

Pertemuan perbandingan dikaitkan dalam Al-Quran, di mana para utusan surgawi mengatakan 'harmoni' dan Abraham menjawab, "harmoni bagi kamu orang asing!". Dalam catatan Yahudi, Abraham tetap berada di tempat yang aneh ketika mereka sedang makan. Pokoknya dalam Al-Quran orang buangan tidak makan, dan sekarang sudah efektif Abraham mulai berhati-hati bahawa mereka adalah malaikat. kerana dalam agama Islam, malaikat tidak makan.

Utusan syurga dalam Islam:

Dalam Islam, utusan surgawi diterima sebagai kurir tuhan. mereka adalah pertalian atau pergaulan antara individu dan Allah. Seperti yang ditunjukkan oleh Islam, dua utusan suci boleh dipercayai dengan setiap individu setiap kali satu di sebelah kanan dan satu di sebelah kiri. Yang betul membentuk perbuatan besar dan yang kiri menjadikan perbuatan mengerikan daripada individu. Perbuatan-perbuatan besar dan dahsyat itu kemudian muncul kepada Allah dan seperti yang ditunjukkan oleh perbuatan-perbuatan tersebut, individu tersebut akan pergi ke syurga (Jannat) atau neraka (jepun um). Kedua utusan surgawi ini disebut Qaraman Qatibeen. Terdapat dua nama utusan surgawi yang ditulis dalam Al-Quran Harut dan Marut. ini menunjukkan sihir dan pesona Babilon.

Kemudian dalam Al-Quran, ada sebutan di mana seorang malaikat mengunjungi Maria untuk mengungkapkan kepadanya bahawa dia telah disiasat oleh semua wanita untuk menjadi ibu Massiah.

Terdapat pelbagai utusan suci menurut Islam yang mempunyai tugas yang tegas seperti ada utusan suci dari hujan yang bertanggung jawab atas hujan turun dengan persetujuan Allah, seorang utusan suci suci yang bertanggung jawab atas ribut dan mengaum dengan izin Allah a utusan kematian surgawi yang bertanggung jawab atas kematian individu dengan persetujuan yang maha kuasa, dan sebagainya

Di manakah utusan suci hari ini?

Utusan suci atau kurir suci berada di mana sahaja mereka berada berdekatan dengan anda dan anda tidak memikirkannya. utusan suci semuanya selesai. utusan suci boleh bergerak dalam diri kita dan kita tidak memahaminya. Malaikat dapat berjalan di sekitar kita sebagai manusia sehingga tuhan telah menyebut kita untuk melihat pariah kerana beberapa di antaranya boleh menjadi utusan surgawi.

apa yang menyerupai utusan surgawi?

Apakah rupa utusan suci yang sebenarnya? Pada tahap inilah topik pelbagai orang dan reaksi yang sesuai adalah tidak ada yang memikirkannya mempertimbangkan cara tidak ada seorangpun yang secara terang-terangan menemui utusan surgawi atau malaikat dalam hidup mereka bagaimanapun ada spekulasi dan individu yang tegas mempercayainya.

Adakah utusan suci mempunyai Sayap?

Sesungguhnya, mereka mempunyai sayap.

Seperti yang ditunjukkan oleh Alkitab dan Al-Quran malaikat mempunyai sayap dan ada sejumlah besar sayap yang dapat dimiliki malaikat. Menurut Al-Quran ketika nabi (SAW) pergi ke Miraj untuk menemui Allah, dia akan pergi bersama Jibreel (Jibril) (seorang malaikat) dan pergi ke langit ketujuh dan menolak untuk pergi lebih jauh bersamanya kerana tidak diizinkan untuk menyeberang langit ketujuh tanpa mengira sayapnya dapat diketatkan. jadi ini menunjukkan bahawa malaikat memang mempunyai sayap.

Alkitab huruf biru menyinggung utusan surgawi kerana terbang pula mereka tidak menjelaskan apakah mereka mempunyai sayap. Dalam buku besar itu, tidak ada tanda-tanda malaikat mempunyai sayap namun dalam Al-Quran ia menjelaskan di ruang-ruang tertentu bahawa mereka mempunyai sayap.

"Pada suatu ketika, perkara yang paling menguntungkan yang dapat kamu lakukan adalah berehat dan membiarkan utusan suci kamu menyelimuti kamu dengan sayap mereka yang mempesona. Mereka telah menutupi kamu"

Anna Taylor

Penggambaran utusan surgawi yang paling cepat dimakan dari abad ketiga Masehi dan tidak terdapat dalam manifestasi imajinatif dan mozek, tetapi lebih tepatnya dipotong pada objek dan terutama di tempat rehat akhir batu. Ini menunjukkan malaikat sebagai lelaki tanpa sayap atau cahaya. Bagaimanapun, ini mula berubah pada abad keempat ketika malaikat mulai digambarkan dengan sayap. Cara khas malaikat bersayap digambarkan pada masa ini dipengaruhi oleh gambar kontemporari dewi Nike dan dewa Eros. Mengingat segalanya, kemungkinan malaikat memiliki sayap didasarkan pada orang Yahudi, Kristian dan Muslim.

Utusan surgawi sebagai manusia:

Terdapat pelbagai frekuensi dalam pemeriksaan yang menunjukkan bahawa utusan suci muncul sebagai individu kepada individu untuk bercakap dan memahami apa yang mereka hadapi dengan permintaan untuk Tuhan.

Utusan surgawi dapat muncul sebagai individu. Mereka boleh muncul sebagai individu ketika Tuhan mengizinkannya. Mereka secara tidak sengaja memeriksa permintaan Tuhan dan jika Tuhan mengizinkan mereka muncul sebagai manusia untuk pekerjaan tertentu maka mereka akan berjalan di sekitar kita dan kita tidak memikirkannya.

Dalam Al-Quran, dikatakan bahawa sekali Jibreel (Jibril) muncul sebagai manusia kepada nabi (SAW) dan duduk di hadapannya dan mendapat beberapa data mengenai siapa Allah? Apa itu Islam? Apa pendapat anda mengenai jangkaan anda? Ini adalah permintaan yang disampaikan kepada nabi (PHUH) oleh jibreel (Jibril) dan nabi (SAW) cenderung kepada mereka dengan tenang dan mudah. pada ketika Jibreel (Jibril) meninggalkan nabi (SAW) bertanya kepada Abu Bakar sekiranya dia memahami wataknya? dia mengatakan tidak, saya bahkan tidak mempunyai petunjuk yang paling jauh, ketika itu nabi (saw) menemukan kepadanya bahawa jibreel (Jibril) pada ketika itu mereka mengikutinya namun tidak ada seorang pun di sana. ini menunjukkan bahawa malaikat muncul sebagai individu

Dalam kitab suci, dikatakan bahawa di ruang penguburan Yesus kita diberitahu bahawa utusan surgawi muncul

“Bagaimanapun, Mary berdiri sambil menangis di luar tempat perkuburan. Semasa dia menangis, dia berpusing untuk menyelidiki ruang pengebumian; dan dia melihat dua utusan surgawi berwarna putih, duduk di mana kumpulan Yesus berbaring - satu di kepala dan yang lain di kaki [john 20:11] "

"Setiap perkara yang nyata di dunia ini bertanggung jawab atas utusan surgawi"

Orang suci Augustine. *

Utusan syurga yang hebat:

Tidak ada pengesahan dalam buku apa pun mengenai utusan suci yang hebat selain bagaimana beberapa malaikat menjaga syurga dan yang semestinya berharga bagi manusia.

Terdapat pelbagai teori mengenai malaikat yang luar biasa. Beberapa malaikat memberikan berkat kepada manusia dan menguruskannya serta melindungi mereka dari bahaya seperti kejadian dan pelbagai bencana. Terdapat pelbagai lagu sokongan yang digunakan nenek untuk memberitahu anak-anak mereka bahawa malaikat yang luar biasa akan menyokong mereka dan melindungi mereka dari setiap bencana sekiranya mereka menyelesaikan perkara yang bermanfaat dan memuaskan bagi orang.

Saya menerima bahawa kita bebas, berada dalam batasan, tetapi kemudian ada tangan yang tidak mencolok, pengirim surgawi yang mengarahkan yang dengan satu atau lain cara, seperti baling-baling yang diturunkan, mendorong kita.

Rabindranath Tagore *

Utusan suci yang mengerikan:

Sebagai utusan suci yang hebat, orang mengakui bahawa ada utusan suci yang mengerikan atau roh yang menjijikkan kerana mereka menghantar malapetaka jika Tuhan memerlukannya dan ada di antara mereka yang menjaga kebinasaan sehingga itulah penjelasan yang diakui oleh orang-orang bahawa mereka mengerikan. bagaimanapun, tidak ada yang serupa dengan malaikat yang dahsyat kerana mereka secara keseluruhan menunjukkan tuhan dan tuhan telah menjadikan semuanya sempurna untuk penjelasan spesifiknya.

Utusan syurgawi :

Utusan syurga yang dilantik untuk individu tertentu atau bandar atau bandar untuk insurans dan kesejahteraannya dikenali sebagai utusan surgawi. Sekumpulan individu menerima bahawa utusan ilahi akan melindungi mereka dari setiap kekejian dan menjaganya dan ini adalah untuk individu yang menyimpan stoknya. ia adalah haiwan luar biasa yang tidak pernah dilihat atau dialami olehnya sehingga tidak ada alasan kecuali keyakinan.

"Ke mana saja anda pergi, apa sahaja yang anda lakukan, semoga utusan syurga anda akan melindungi anda."

Tidak diketahui. *

Utusan dan roh jahat :

Sebagai utusan surgawi, individu juga percaya pada kehadiran jahat dan syaitan juga. Dalam agama Kristian individu mempercayai utusan suci, syaitan atau utusan suci yang dahsyat namun dalam Islam individu meletakkan utusan suci, syaitan dan syaitan seperti yang tertulis dalam Al-Quran.

Syaitan adalah utusan suci yang jatuh. Utusan surgawi yang jatuh dikenali sebagai roh jahat. Beberapa kumpulan menerima bahawa syaitan adalah roh jahat.

Istilah syaitan digunakan untuk menyinggung binatang surgawi yang menjijikkan atau mengerikan.

Syaitan :

Muslins memiliki kepercayaan kepada Syaitan seperti yang tertulis dalam Al-Quran bahawa Syaitan adalah utusan surgawi dan dia dulu adalah malaikat Allah yang paling banyak diberikan untuk mengemis siang dan malam. Dia dibuat dari api. lebih-lebih lagi, ketika Allah menjadikan manusia, dia menyebut setiap utusan suci sujud di hadapannya maka Syaitan menolak ajakannya dan berkata

"Saya terbakar dari api. Mengapa mungkin saya tunduk di hadapan manusia, saya lebih hebat daripada dia."

Pada masa itu Allah mengeluarkannya dari Jannah dan Syaitan memastikan bahawa saya akan menyesatkan manusia anda dengan seberapa banyak yang saya dapat.

Allah memperhatikannya

"hanya orang yang mempercayai saya tidak akan pernah ditipu oleh anda"

Berkali-kali mengemukakan pertanyaan:

Apa itu utusan suci?

Utusan surgawi adalah haiwan dunia lain dari pelbagai agama. pelbagai agama yang tidak dapat difahami seperti agama Kristian, Yahudi dan Islam mengakui bahawa malaikat memang ada dan penting bagi agama mereka untuk mempercayainya. Bagaimanapun, tidak ada jawapan yang jelas mengenai kehadiran malaikat kerana tidak ada yang melihat mereka.

Berapa jumlah utusan surgawi yang ada?

Seperti yang ditunjukkan oleh Al-Quran dan buku teks suci ada triliunan utusan suci namun sangat sedikit dari mereka yang disebutkan dalam buku-buku yang tepat seperti dalam Al-Quran ada rujukan untuk Harut dan Marut yang menunjukkan ilmu sihir dan ramalan Babilonia.

Terdapat juga rujukan kepada Qaraman Qateeben, hal ini disebut sebagai utusan suci dan umat Islam mengakui bahawa mereka membuat perbuatan mereka yang luar biasa dan mengerikan dan menyerahkannya kepada tuhan sebagaimana yang ditunjukkan oleh mana mereka akan mendapat ganti rugi di dunia ini dan dunia selepas itu.

Selain itu ada rujukan kepada seorang utusan surgawi yang mengunjungi Maria untuk mengungkapkan kepadanya bahawa dia telah dipilih di antara semua wanita untuk menjadi ibu dari Mesias.

Lebih-lebih lagi, ada rujukan kepada malaikat maut, malaikat hidup, malaikat hujan, malaikat ribut dan guruh dan banyak lagi.

Apa yang dapat anda cerahkan mengenai utusan suci secara ringkas?

Mereka ada. Bukan hanya dalam fikiran kita, atau legenda, atau gambar kita, atau pesanan sosial kita. Mereka hampir sama nyata seperti orang atau saudara atau saudara anda.

Mereka boleh diakses di tempat, meneliti kata-kata ini dengan anda.

Mereka tidak dicintai, suka diemong, menyenangkan atau sejuk. Mereka menakutkan dan memaksa. Mereka epik dan mereka adalah legenda.

Mereka watak yang lebih mengagumkan daripada Einstein.

Mereka benar-benar 'luar biasa' dan 'superman' yang disahkan. Kekuatan mereka melebihi semua watak episodik itu.

Mereka dapat membentuk perspektif tulen yang menggerakkan langit dan bumi jika Tuhan menganugerahkannya.

Lebih-lebih lagi ada malaikat berbahaya, malaikat yang jatuh, keberadaan jahat atau lowlifes. Ini bukan mimpi, pemilikan dan penyingkiran iblis adalah nyata.

Utusan suci memikirkan anda sama ada anda tidak dapat melihatnya atau tidak. anda boleh bercakap dengan mereka. anda boleh bercakap dengan mereka tanpa bercakap.

Anda benar-benar mempunyai 'malaikat' anda sendiri.

Kami dijamin kawasan pertempuran yang sukar dipercayai di antara malaikat dan bajingan yang melonggarkan hingga ke masa yang tidak pernah berakhir.

Atas sebab apa utusan surgawi menarik?

The vital inspiration driving why angels are intriguing is their otherness .they are not exactly equivalent to what we ordinarily experience. they are spellbinding as untouchables and extraterrestrial animals are dazzling if they were real.

How enthralled would it be if untouchables showed up here if you understood it was not science fiction yet rather an exacting truth? welll angels are outcasts among us, the certifiable extraterrestrial.

They vanquish the ensured qualification between 'this current universe' and 'that world '

Other than it is human intuition that we are thus intrigued by savvy non-human construction. That is the explanation we find non-human creatures like angels extraordinarily spellbinding and we love to consider them.

The third clarification we are charmed towards angels is that they are overwhelming animals. We somehow imagine that pervasiveness is questionable and value is satisfactory and shockingly superb. But where it tallies we understand that equilibrium is terrible as we, in general, are something practically the same yet transcendence and significance is fun and shockingly exquisite. angels don't fit in our overall population; they're unmatched and extraordinary.

Why does it matter if you put stock in holy messengers?

Well, it is a fantastic request, considering the way that it is basic to understand that expecting we have confidence in angels, what difference does it make for me?

To react to this request let me clear that there are three resources in which individuals acknowledge.

Having confidence in holy messengers in the main sense infers that there is only a mental differentiation in our guide of the universe.

Having confidence in heavenly messengers in the subsequent sense has a certifiable and critical impact on your life. it suggests that you acknowledge that you accept that angels will watch you and secure you.

Believing in heavenly messengers in the third sense infers inordinate adoration worshipping a false god.

We are examining the underlying two resources.

Getting back to the request, what difference does it make to take confidence in angels?

First, if we believe in a long time even in our first and feeble sense it has a significant impact on our life. We don't trust in authenticity yet we will be significantly connected with God. our feet would be on the ground like the establishments of the tree.

Additionally, it gives you an impression of supernatural occurrence and interest.

Third, accepting the conviction isn't just mental evaluation anyway trust, it will give another tendency, a comparable tendency you felt when you were a child, holding the hand of an intense man, the vibe of wellbeing and confirmation.

Taking confidence in angels has a more prominent impact if you trust in God and ask, considering the way that you beseech and god will send help directly through angels. it will make your conviction more grounded.

NOTE: It should be clear that angels are not god. They simply work with the approval of God. if god might not want to hurt you no creature in this world can get in touch with you

Do we become holy messengers after we kick the bucket?

No, we don't become heavenly messengers after we kick the bucket species dondon'tge. God didn't commit us by error however there was an arrangement to make us human so species can't be changed and we will be people after we kick the bucket.

Would we be able to converse with heavenly messengers?

Undoubtedly, why not we can talk with angels whenever we need them they are reliably around us checking out the thing specifically we're saying and what we're doing .and why might godsend us angels as dispatches if we couldn't banter with them

Holy messengers are never too far off to even think about hearing you.

For what reason do individuals trust in holy messengers?

They need to, it feels better, it feels right.

They think they need to - like putting stock in cops when you're strolling in a back street in obscurity.

Instinct .

Philosophical explanation.

It is essential for their religion.

End :

What do holy messengers truly resemble?

Holy messengers are glorious animals. they are otherworldly. there is no logical rationale to demonstrate them except for some strict individuals who have confidence in Islam, Christianity and Judaism accept that holy messenger exists. nobody has truly experienced any heavenly messenger in their life.

A few groups accept that holy messenger have wings and they wear a white fabric.

Holy messengers can show up as human so it is requested by the god to regard outsiders as it very well may be a heavenly messenger.

Heavenly messengers are unfortunate, colossal and they are consistently around us.

Heavenly messengers can hear us, see us however we people can't see and hear them.

In strict books, there are references where prophets have experienced heavenly messengers in their unique structure and human structure as examined before

1 Suka

The concept of angels can be found in all the Abrahamic religions. Every single Jew, Christian and Muslim believes in the existence of angels, now the question arise that how the angels look like ? If we consider the Christian scripts, we can see that angels are always believed to be blonde with two large feathers on their back. The angels are always seen wearing white robes, but we of course we can't say that it's authentic because in Christian mythology, even Jesus Christ is also portrayed as Tall White Blonde Blue eyed Palestinian. However, if we consider the ground realities then it is nearly impossible for man living in Middle East to have such Nordic looks. Thus, proving that these pictures are just associated with him, they aren't considered authentic at all.

If we go by with the above example, then it is quite difficult to know how angels really look like. However, in Islamic scriptures, especially in Hadiths, which are actually the sayings of Prophet Muhammad (Peace Be Upon Him), It is actually written that once prophet Muhammad was teaching his companions and all of a sudden a man with black hair and beard came and sat with him and asked few questions, Prophet replied to all those questions and then the man went away from there, after all this, the prophet's companion asked him about that guy and the prophet said that he was Gabriel, one of the arch angels of the Lord(Source: Sahih Al Bukhari, Al Muslim).

Ringkasan

Till now we can say that angels can get themselves into human form. There are other Islamic scriptures that describe angels having feathers or wings. These sorts of images are also found in Christian mythology. The artists from the medieval times did not actually know that how angels were described in the biblical text, therefore, the artists usually painted their own thoughts. However, we still can't say that what the angels look when they are in their normal form. To answer this, we have to study various books of Sah e Sita (Aunthic Books Considered in Sunni school of thoughts), as it is impossible for an individual to do so, therefore, for your ease, we will discuss about the important features and frequently asked questions about angels.

What do angels symbolize in art?

Since the medieval times, angels have been used as a symbol of purity, innocence. Often angels are seen as a symbol of love such as cupid. That's why when the Roman emperor accepted Christianity and it became the state's official religion, then there was a surge in the number of biblical paintings especially about angel Gabriel and Jesus Christ. Most of the paintings depicted how angels delivered the message of God to His prophets and noble men. Paintings were usually drawn on wood and paper.

Are there religions that worship angels?

Yazidis, an indigenous group of people living in modern day Iraq, previously known as Mesopotamia. They primarily live in Nineveh and Dohuk, Iraq. They worship angels. They believe that angels are sent by the God. Although, they do not claim divinity about them and consider them the creation of God. However, they worship angels on the behalf of God.