Apa maksud ACAB?

ACAB (Semua pegawai adalah B ****** s) adalah singkatan yang digunakan sebagai cogan kata politik yang berkaitan dengan orang yang tidak berpakat yang menentang polis. Ini secara teratur digambarkan sebagai ungkapan dalam lukisan semburan, tatu, atau simbolisme lain di ruang siang yang luas. Dalam contoh yang berbeda dari ungkapan yang digunakan, di sana sini disinggung secara matematik sebagai "1312", menangani permintaan huruf dalam set huruf.

Asal istilah

Rujukan mengikuti slanga ke kanan hingga tahun 1940-an, bagaimanapun, akar kuat pertama adalah di UK pada tahun 70-an.

Banduan penjara dan bekas tahanan digunakan untuk menato singkatan di badan mereka, dan kata Inggris singkatan akan berarti "Semua petugas Adalah B ***** ds", kontras dengan AS "Semua petugas Adalah Bangsat".

Bentuk terakhir muncul tidak lama selepas varian UK.

Dari manakah ungkapan ACAB berasal?

Ungkapan itu pada mulanya muncul di England pada tahun 1920-an.

Namun, istilah bermusuhan disingkat "ACAB" oleh buruh yang melakukan demonstrasi pada tahun 1940-an.

Singkatan ACAB dapat disambungkan dengan penjahat di United Kingdom.

Namun, bukan hanya istilah yang digunakan di Eropah.

Di AS, setelah perbedaan pendapat Black Lives Matter 2020 di Phoenix, Arizona, 15 pembangkang dituduh membantu kumpulan jalanan penjenayah dengan menggunakan ungkapan "semua petugas adalah b ***** ds".

Polis yang menangkap mereka mengatakan bahawa mereka yang tidak mengikut undang-undang adalah individu dari "perhimpunan yang dikenali sebagai ACAB. Semua pegawai adalah B ***** ds".

Mengapa ACAB menjadi trend?

ACAB telah bergerak di UK mengikuti strategi polis yang digunakan pada siaga Sarah Everard baru di Clapham Common, London Selatan, yang selesai dalam pergaduhan dan penangkapan.

Pada hari Ahad, 21 Mac 2021, kumpulan besar berkumpul di dataran St Peter di Manchester menyampaikan buletin yang memakai tanda dagang, misalnya, "Kill The Bill" dan "ACAB".

Kumpulan aktiviti langsung aktivis wanita, Sisters Uncut menyelaraskan perbezaan pendapat setelah wanita dianiaya oleh polis untuk memerangi Sarah Everard, yang kononnya dibunuh oleh polis sebelum pada bulan Mac.

Perselisihan itu juga bagi individu dari orang-orang pada umumnya untuk menunjukkan kebencian mereka terhadap tuduhan polis dan kesalahan yang paling baru, yang akan memberi polis lebih banyak kuasa untuk membataskan pergaduhan, misalnya, memberi mereka waktu awal dan akhir dan menetapkan had kekecohan.

Sementara itu, ultras Rangers FC Union Bears telah mengalami reaksi kipas marah setelah menjadwalkan polis dengan cat semburan.

Kumpulan peminat Gers yang dipersoalkan menyiarkan gambar percikan "ACAB" yang dicat dengan warna biru, putih, dan merah di sepanjang tepi sebuah lori yang dibuang.

The Union Bears menyalahkan Polis Scotland untuk "mengganas luar biasa" setelah pegawai membuat lawatan ke rumah kepada peminat Old Firm di hadapan derby Rangers v Celtic pada 21 Mac 2021.

Sekutu diberi amaran untuk menghindari arena setelah banyak penutupan ejekan berjaya sebelum pada bulan Mac untuk menyaksikan gelaran Rangers berjaya di Ibrox dan Glasgow's George Square.

Komuniti punk sering membuat video di atasnya.

Pada masa ini, kebanyakan rakaman yang akan anda temui di TikTok dengan hashtag "ACAB" adalah dari kawasan tempatan pengacau, yang menggunakannya untuk memajukan pemikiran mereka atau menjelaskan mengapa mereka merasa "ACAB."

Sebilangan besar rakaman di bawah hashtag juga ditetapkan untuk bunyi "1312 oleh kemunduran." Bersama dengan "ACAB", rakaman biasanya juga menggabungkan moto liberal lain, mirip dengan "F- - k ICE", "F- - k Trump," dan "Makan orang kaya."

Yang lain di kawasan tempatan pengacau juga bergurau bahawa "ACAB" tidak memberi perbezaan kepada pegawai tertentu - seperti Pegawai Judy Hopps dari Zootopia atau mana-mana anjing yang berurusan dengan kuasa polis.

Di bawah hashtag, terdapat banyak rakaman yang menjelaskan keyakinan mereka.

Mengapa prinsip 'ACAB' berakar umbi dalam sejarah Amerika Syarikat

Untuk memahami cara bercakap mengenai ACAB memerlukan perbincangan yang lebih mendalam mengenai latar belakang keparahan polis yang berasas di Amerika Syarikat, yang telah lama difokuskan pada minoriti di Amerika sejak sekian lama.

Kepolisian saat ini sejauh yang mungkin kita bimbangkan mempunyai akar yang berasal dari jam tangan hamba, yang pertama kali dapat dikendalikan dalam beberapa saat pada pertengahan abad ke-18 dan biasa di seluruh Amerika Syarikat selatan. Unit berjaga-jaga ini, yang termasuk sukarelawan kulit putih, diizinkan untuk menerapkan undang-undang perbudakan dengan menggunakan segala cara dan cara yang dapat dibayangkan. Strategi termasuk memasuki rumah orang dengan kuat - tanpa memperhatikan bangsa, kewarganegaraan, atau kelas sosial - dengan keraguan bahawa pemegang harta itu melindungi individu yang tertindas.

Terlepas dari kenyataan bahawa jam tangan hamba secara rasmi dirobohkan setelah Perang Saudara selesai pada tahun 1865 (dan dengan santai, dikembangkan menjadi Ku Klux Klan) pengaturan pemerintah yang fanatik terus fokus pada beberapa masa lalu individu-individu Hitam yang ditindas. Untuk masa yang sangat lama setelah Perang Saudara, "Dark Codes" memerintahkan bagaimana dan di mana orang-orang Afrika Amerika dapat hidup dan bekerja - dengan tujuan akhir untuk menjamin pekerjaan sederhana walaupun setelah pembatalan dibatalkan.

Namun, walaupun setelah Kod Hitam dibuat melanggar undang-undang dengan mengesahkan Pindaan keempat belas pada tahun 1868, yang memberikan sekali individu yang ditundukkan insurans setara di bawah Perlembagaan, mereka telah lama diganti oleh undang-undang Jim Crow.

Sepanjang 80 tahun yang menyertainya, undang-undang Jim Crow mempertimbangkan pengasingan kaum dengan memerintahkan ruang awam yang terpisah untuk orang kulit hitam dan kulit putih. Ini termasuk sekolah, kafe, perpustakaan, bilik mandi, pengangkutan awam, dan dalam keadaan apa pun, memanfaatkan tempat perairan. Polis diamanahkan untuk mengizinkan undang-undang Jim Crow, dan orang kulit hitam yang diterima melanggar undang-undang sering kali dikenakan tindakan kejam atau memalukan polis.

Walaupun begitu, kepolisian pada masa Jim Crow dilakukan dengan dua panduan, sama seperti yang dilakukannya hari ini. Pada ketika individu kulit hitam merasa jengkel, terganggu, atau dikejar di suatu tempat berhampiran gerombolan - baik oleh pegawai, individu KKK (atau pegawai bertopeng sebagai individu KKK), dan penduduk swasta - pelakunya sering tidak dihukum. Lebih-lebih lagi, polis jarang bertanggung jawab kerana mengabaikan untuk menjadi orang tengah dalam keadaan seperti ini.

Antiquarians akan berpendapat bahawa salah satu kekecewaan penting dalam pembuatan semula setelah Perang Saudara gagal menangani latar belakang jam tangan hamba. Tragisnya, ini secara langsung berkaitan dengan pengukuhan sikap dasar tanpa belas kasihan dan ketaksuban polis yang masih biasa berlaku sekarang ini.

Apa yang kita maksudkan apabila kita mengatakan 'semua pegawai b * ds'

Mungkin kekeliruan terbesar mengenai ACAB sesuai dengan kepolisian saat ini adalah, tanpa keraguan, tidak semua polis adalah tikus. Tidak ada polis yang boleh diterima di luar sana, yang secara autentik perlu melindungi dan melayani rangkaian mereka?

Untuk meletakkannya dalam istilah yang paling mudah difahami, seperti aksioma yang sudah biasa: "satu busuk dapat merosakkan keseluruhan kumpulan."

Gambar seorang lelaki yang memegang tanda ACAB pada perbezaan pendapat.

Kerana persatuan polis yang ironis, bahkan hari ini, sangat luar biasa bahawa polis benar-benar bertanggungjawab terhadap kegiatan mereka — dan lebih mengejutkan lebih luar biasa bahawa mereka dianggap bertanggungjawab oleh salah satu daripada mereka sendiri. Pada ketika para "polis hebat" yang kononnya membantu melancarkan fikiran beberapa orang terhadap kesalahan pasangan mereka, mereka pada dasarnya terlibat.

Sebagai ciri cabaran penerbitan pelajar New York Times setahun yang lalu (sebelum intipati pendapat NYT dijatuhkan), juara berusia 17 tahun Narain Dubey memisahkan topik "tidak semua polis" dalam sebuah artikel tentang mengubah kisah sosial mengenai polis di Amerika. Dalam artikel ini, Dubey menangani cara polis bukan "pahlawan" setelah mengetahui tentang kebajikan polis pada usia muda. Bagaimanapun, dia tidak merasa kecewa sepenuhnya sampai beberapa tahun setelah fakta, ketika sepupunya, yang "muda, tidak bersenjata, Afrika-Amerika," ditembak dan dibunuh oleh polis ketika memandu.

"Individu tergesa-gesa untuk mencabar perbualan polis dengan kejahatan dengan kemungkinan bahawa" tidak semua polis adalah polis yang mengerikan, "" Dubey menulis, mengenai pertikaian penting terhadap ACAB. "Bagaimanapun, ketika kita bersangkutan dengan kualitas polisi individu yang mendalam, kita menangkis perbezaan pendapat mengenai masalah yang lebih besar: pengaturan kepolisian yang tidak diinginkan di Amerika Syarikat."

"Bukannya beberapa petugas tidak melakukan hal-hal yang baik di jaringan kami, lanjutnya." Bagaimanapun, menghormati polis kerana tidak menangani kekuatan mereka adalah berisiko - itu menstandardkan kebiadapan polis dan mematikan masyarakat terhadap isu-isu ini. Kemungkinan bahawa "Tidak semua polis cacat polis berusaha untuk mengosongkan kerangka kerja. Pada ketika kita membuat usaha khusus untuk mempertikaikan pertempuran ini, kita menyebarkan masalah ciri dengan kepolisian perkauman."

Meme ACAB di media sosial

Oleh kerana ACAB telah menjadi tangisan pengembangan Black Lives Matter, istilah ini tidak dapat dielakkan di semua peringkat media berasaskan web. Saat ini kita hidup dalam detik penting yang ditandai dengan usia yang memerlukan perubahan dan keharmonian — dan tidak bersedia untuk bertahan lama untuk beberapa lama. Walau apa pun, usia ini juga sangat baik di web, seperti yang disahkan oleh pengembangan gambar ACAB pintar dan masam yang terdapat di Twitter, Reddit, Instagram, dan itu hanya puncak gunung es.

Meme Melintasi Haiwan

Ketika pembangunan Black Lives Matter membanjiri pertengahan tahun 2020, ia berlaku dengan pandemi Covid, yang dengan demikian melintasi kehebatan masyarakat arus perdana yang timbul. Permainan Nintendo Switch Animal Crossing berubah menjadi laluan terkenal bagi individu untuk berehat dalam keadaan terasing atau penguncian negara. Sudah tentu, ia juga melonjakkan lebih dari beberapa gambar ACAB. Semua perkara dipertimbangkan, siapa yang lebih baik daripada menjelaskan mengapa semua polis adalah mongel daripada banyak sahabat makhluk yang menawan dan terang?

SEJARAH 100 TAHUN 'ACAB'

Perbincangan mengenai 'Semua pegawai B ***** ds' adalah tidak menentu, namun, tidak ada yang dapat menyangkal gambaran yang jelas, seperti singkatan kedua-duanya, menjatuhkan api dari polis dan memotivasi perbincangan yang tulen mengenai pembangunan penghapusan

Walau sekian lama ada kekuatan polis dalam persatuan ini, ada beberapa penduduk di suatu tempat yang berteriak bahawa ia boleh tersekat sendiri.

Pada tahun 2020, ia adalah ACAB - atau "Semua pegawai adalah Bangsat." Ia dibacakan di jalan raya. Ini dilancarkan pada kapal penjelajah polis dan struktur pemerintahan. Ia menjadi tanda dagang di alam berpura-pura Animal Crossing dan meletup sebagai gambar di TikTok. Juga, mirip dengan ungkapan seperti "Screw the Police" yang dipindahkan pada tahun 1988, ACAB telah menjadi titik kilat lain yang mengganggu dalam cara pertempuran kehidupan mengenai bagaimana kita melihat, dan akhirnya memperlakukan, pelaksanaan undang-undang di Amerika. Penghapusan polis memerlukan ungkapan untuk menjadi standard, sementara persatuan polis kehilangan keperibadian keseluruhan mereka kerana penghinaan itu dinyatakan dengan cara apa pun.

Kemudian, di tengah-tengah mereka, sekumpulan individu baru untuk memerangi wacana sedang memikirkan apa yang tersirat. Adakah anda dapat "ACAB" secara mutlak sekiranya anda benar-benar menganggap ada polis yang boleh diterima di planet ini? Ada yang merasa bimbang bahawa ungkapan itu mengatasi coretan ekstrem yang boleh merugikan perkembangan Black Lives Matter. Sementara itu, kumpulan penyelaras di seluruh negara nampaknya dengan senang hati membiarkan tenaga ACAB berkembang maju. Saya melihatnya seminggu yang lalu di San Francisco mencabar barisan massa di luar penjara kawasan; Tanda dan serenade ACAB penting untuk kandungan terdepan, di samping karya seni lama seperti "f *** the polis" dan "f *** 12" yang lebih bertenaga.

Terdapat ayat yang pasti untuk ACAB bermula di negara ini yang secara asasnya membayangkan kepolisian masa kini. Malah, bahkan titik awal "petugas" menangani hubungan yang dimiliki polisi dengan penduduk - slanga berasal dari kata tindakan "petugas," yang menandakan "mengambil atau merebut." Ini adalah penilaian yang tepat mengenai kekuatan yang harus digunakan dan dipastikan, dan ini kembali pada tahun 1800-an. Walau bagaimanapun, penyalahgunaan dan penghinaan polis adalah sesuatu yang berlaku di mana-mana di dunia, dan sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ACAB telah menyebar ke pengulangan pertempuran.

ACAB telah memberi perhatian kepada pembahagi yang meluas dari Tahir Square di Kaherah (semasa Musim Semi Arab) ke Perancis ke Hong Kong, di mana peraturan pemerintah yang disukai oleh majoriti terus berlangsung. ACAB adalah titik pusat kemenangan mahkamah di Jerman, di mana wacana bebas mempunyai jaminan yang jauh lebih sedikit dibandingkan dengan arus perdana AS di Indonesia, yang menyaksikan kegemparan hebat dan tindakan keras polis setahun lalu setelah keputusan politik yang bermasalah. ACAB muncul di arena bola sepak, di luar struktur parlimen, dan dalam pertemuan pemberontak dari satu sisi planet ke yang lain. Saya percaya ini adalah alasan bahawa, seperti "menjengkelkan polis", ada banyak usaha yang sukar untuk ungkapan tanpa mengira bahasa yang anda bercakap.

"F *** the Police" membuat persatuan polis menjadi panik, tersinggung yang bertahan hingga tahun 1990-an, ketika ungkapan itu menarik perhatian masyarakat arus perdana. Perintah Polis Fraternal mengisytiharkan senarai hitam setiap perjumpaan yang "menganjurkan kekejaman terhadap kehendak undang-undang." Banyak bahagian polis membagikan ayat-ayat melodi tersebut dengan mengirim faks kepada polis yang berlainan, dan ini membawa kepada pembatalan pertunjukan dan kejadian yang berbeza. Suara-suara tradisionalis pada masa itu menjadi gila tentang bagaimana ungkapan itu adalah bukti etika muda. Pada tahun 2020, suara-suara tradisionalis masih belum pernah bersikap balistik mengenai bagaimana "ACAB" adalah bukti etika golongan muda.

Selain itu, semuanya sama, perbincangan antara peminat tetap menarik. Ada yang menganggap "Semua pegawai adalah Bangsat" sebagai perumpamaan bebas, sementara yang lain menganggap dasar yang merendahkan membuat semua polis menjadi komplet dan akibatnya berbahaya, sementara yang lain berpendapat bahawa setiap individu yang berubah menjadi polis semestinya menjadi individu yang mengerikan. Namun, dengan sedikit memperhatikan kehalusan, perkiraan ACAB dan tanda dagangan perbezaan pendapat seperti itu terletak pada bagaimana singkatan yang jelas dan menyerupai imej kedua-duanya menjengkelkan api neraka daripada polis sambil menggerakkan perbincangan yang tulus mengenai perkembangan pemansuhan. Ini meletakkan tanggung jawab darurat secara langsung kepada orang-orang yang membentuk kekuatan polis, sementara juga mengisi sebagai penanda bagi rakan kongsi yang perlu menunjukkan mereka tidak mempunyai sistem kepercayaan yang lebih ekstrem.

Nasib slang perbezaan pendapat bagaimanapun cair kerana dapat meriah, namun ACAB adalah gambaran bagaimana bahasa tetap ada ketika kaya dengan struktur dan kemampuan. Lebih penting lagi, kemunculannya semula adalah kemas kini bahawa individu tidak dapat menahan keinginan untuk bercakap mengenai polis dan pihak berkuasa, tanpa mengira waktu mereka tinggal.

Sejarah Ringkas ACAB

Itu luaran Utah State Capitol dan patung Churchill di London. Anak-anak anda membuat rakaman mengenainya dan anak-anak anda perlu memahami apa yang tersirat. Singkatan ACAB telah bergerak melalui pengembangan pertarungan AS, dari lukisan semburan hingga papan tanda hingga pakaian jalanan. Anak-anak anda membuat rakaman mengenainya, orang-orang anda bertanya apa itu. Ini muncul di struktur sipil. Jika anda tidak tahu sekarang, ini menandakan "Semua Polis adalah Bangsat." (Anda mungkin juga melihat pengganti angka, "1312," dengan angka mengisi huruf.) Ini adalah istilah dengan sejarah yang kaya, yang dapat dipertikaikan — dan yang dapat mendidik kita mengenai perbezaan pendapat, polisi, dan pengaruh yang dinamis antara sebuah negara dan penghuninya.

Sebab-sebab khusus istilah ini tidak jelas, namun, kesepakatan adalah bahawa ia muncul di England pada bahagian utama abad ke-20. Secara apokrokopi, "Semua petugas adalah b ****** s" pertama kali diringkaskan kepada ACAB oleh buruh yang memprotes pada tahun 1940-an. James Poulter di Vice membongkar beberapa filem video dari tahun 1958 mengenai bab-bab tertentu yang melambangkan ekspresi di kota. Walau apa pun, ACAB benar-benar mementingkan kehebatannya pada tahun 1970 ketika Daily Mirror menjalankan ekspresi sebagai ciri. Pergolakan dengan cerita menjelaskan bahawa polis telah mendapatkan seorang pemuda yang menenunkan ungkapan pada mantelnya setelah menggandakannya dari Malaikat Neraka yang dia lihat di bandar. Kanak-kanak itu menegaskan bahawa dia menganggap ACAB bermaksud "Semua orang Kanada adalah Bums" dan mendapat denda 5 GBP, namun, fitur itu menjadikan singkatan menjadi aksioma untuk usia yang lebih muda Tetapi bosan untuk dipindahkan oleh polis. Ini adalah momen yang menentukan bagi kecemasan yang sebenarnya dimotivasikan oleh ekspresi hari ini - namun kegilaan itu memberi kesan tidak sengaja untuk menghantar ACAB ke arah pengembangan perkembangan punk yang semakin meningkat.

Lebih-lebih lagi, dalam muzik punk, ACAB mengesan kediamannya yang lain. Perkembangan pengacau meningkatkan ACAB di seluruh planet ini, di mana ia berubah menjadi kata kunci untuk revolusi dan memusuhi perkembangan zalim dari New York ke Indonesia. Kenderaan penting itu, jelas, meledakkan melodi dua minit yang hebat: model yang paling terkenal adalah lagu "ACAB" oleh band London 4-Skins, namun, ada banyak lagi karunia.

Dalam 50 tahun sejak ciri Daily Mirror, ACAB telah menunjukkan kemampuan menyesuaikan diri, dan secara umum tidak baik: ini merupakan contoh pemikiran tentang kehalusan dan kekuatan yang berubah, dari artikulasi ketakselarasan yang mudah hingga idea revolusi bernuansa filosofi skinhead yang lebih tidak bermanfaat. Ini menjadi subjek tuntutan wacana penghinaan di Jerman. Liga Anti-Fitnah sekarang mencatatkan ACAB sebagai imej / pemalukan yang merendahkan, namun memperhatikan bahwa "ia harus diputuskan dengan sengaja dalam suasana di mana ia muncul," kerana itu adalah kata kunci untuk seorang fanatik dan memusuhi fanatik perjumpaan.

Pada masa ini ACAB kini berada di puncak yang terkenal. Selain itu, bukan hanya pembuat anarko dan penipu yang menggunakannya lebih lama: Rakaman TikTok bernama #acab telah dilihat lebih dari satu bilion kali. Walaupun nampaknya banjir ini telah meningkat tanpa tempat, ACAB sering muncul di musuh Amerika yang lebih luas dalam pengembangan kegilaan polis sebelumnya. Pada tahun 2018, misalnya, lukisan semburan muncul di papan di Portland, Oregon yang menunjukkan keganasan polis dan menegaskan Black Lives Matter. "Portland, apakah makanan putih anda muncul?" tanda bertanya. "Memang benar," tambah penanda yang didorong. "SEBUAH TEKSI."

Pertunjukan lukisan semburan yang stabil namun memerlukan kesan yang baik di mana ACAB kekal dalam perkembangan perbezaan pendapat hari ini. Di satu pihak, ACAB adalah kata kunci yang mudah digunakan dan artikulasi keberanian untuk menentang ketabahan. Di sisi lain, ia kuat - boleh dikatakan provokatif, dan masalah yang boleh menimbulkan lebih banyak masalah daripada pengaturan. Di Kompleks, Kevin L. Clark telah menarik perhatian bahawa ACAB, yang sering digunakan oleh para penentang putih, adalah tipe allyship yang "salah informasi" dan dapat menimbulkan kejahatan polis yang lebih menonjol. Beberapa aktivis mengusulkan untuk mempertimbangkan semula singkatan kepada "Semua petugas yang buruk." Tetapi perlindungan terbaik ACAB mungkin datang dari pemberontak, yang telah lama mengajar ACAB. Seperti yang dikatakan oleh satu kumpulan, tidak semua polis adalah tikus, tetapi bukannya semua polis "terhad" - bukan individu yang mengerikan, namun secara institusi terperangkap dalam kerangka yang secara intrinsik keras.

Walau apa pun, ACAB meneruskan corak dan jika individu menggunakan singkatan batu bawah tanah, keberatan terhadap keganasan polis semakin kuat. Istilah ini mungkin tidak bermaksud hal yang dapat dipercaya bagi setiap individu yang menggunakannya, namun, landasan mendasar - bahawa penganiayaan kuasa tidak dapat diterima - terdengar di semua tempat.

ACAB menerangkan

Setelah kematian George Floyd dan ketika kisah keparahan polis meletakkan ciri-ciri dan halaman media dalam talian, sangat mustahak untuk memahami cara-cara yang rumit yang dirangka oleh kerangka syarat undang-undang semasa untuk melakukan apa yang disumpah semua pegawai: untuk melayani dan memastikan.

Istilah ACAB sering digunakan oleh mereka yang marah dengan individu warna yang tidak berkesudahan yang telah menendang baldi kerana polis - namun apa sebenarnya maksudnya? Banyak individu memahami singkatan yang dimaksudkan "semua polis mengerikan," namun ungkapan itu benar-benar menunjukkan "semua polis adalah tikus." Kelayakan ini penting memandangkan kenyataan bahawa kesopanan "semua polis mengerikan" dengan cepat mendorong beberapa orang untuk menentang sesuatu seperti yang dinyatakan, "Semua perkara dipertimbangkan, tidak semua polis mengerikan. Hanya ada beberapa yang busuk, ”dan jelas menyebabkan ia kelihatan seperti semua polis adalah individu yang mengerikan, yang tidak tepat. Walau bagaimanapun, jika kita menggali lebih jauh, ACAB tidak menyerang polis tunggal - ia menimbulkan banyak cacat cela dalam kerangka kepolisian yang memberdayakan kebiadaban, terutama terhadap etnik minoriti.

Menyesatkan menandakan "untuk mengubah sesuatu yang menyebabkannya lalai untuk menangani kualiti dan ciri-ciri yang diharapkan dapat ditangani"; pada dasarnya, ia bermaksud merosakkan. Semua polis adalah tikus kerana mereka mempunyai kerangka buruk, bukan kerana sifat etika mereka sendiri. Sebilangan besar individu berkuasa untuk benar-benar menjaga ekuiti dan memastikan individu dari kawasan setempat mereka, dan melakukan usaha yang jujur ​​untuk melakukannya. Bagaimanapun, kerangka kepolisian Amerika dikendalikan oleh individu kulit putih, untuk individu kulit putih. Juga, sangat sukar bagi pegawai tunggal untuk melayani dan memastikan golongan minoriti apabila kerangka yang memanfaatkannya mengambil alih pihak penindas, berulang-ulang.

Latar belakang sejarah ketaksuban dasar di negara ini terlalu panjang dan kompleks untuk disiasat dalam artikel ini. Walau apa pun, sangat penting untuk membicarakan mengenai tugas kuasa polis dalam sejarah awal Amerika. Kekuatan polis yang diselaraskan dan disubsidi secara terbuka ditubuhkan di Boston pada tahun 1838 untuk memastikan kenderaan produk ke dan dari pelabuhan Boston. Walau bagaimanapun, di selatan, banyak asas kepolisian yang penting muncul dari keperluan untuk mencirikan dan menangani individu warna; mereka adalah jam tangan hamba yang menuju ke masa Pembinaan Semula, dan, nampaknya, berjalan di struktur lain hari ini.

Sebagai permulaan, sejak para pejabat berkuasa, mereka dilatih bahawa setiap orang di sekitarnya adalah bahaya dan mereka harus bersedia bertindak dengan cepat sekiranya mereka merasa hidup mereka dalam bahaya. Mengikut kajian tahun 2015 yang ditujukan di 280 pejabat kuasa undang-undang, de-heightening adalah salah satu yang paling tidak fokus pada kebolehan, dengan pendatang baru hanya bersiap selama lapan jam, berbeza dengan 58 jam senjata. Tidak dapat dinafikan waktu tambahan dihabiskan untuk merancang hasil paling buruk yang dapat dibayangkan daripada melatih pegawai apa yang harus mereka lakukan dalam semua kolaborasi dengan warga biasa yang mungkin tidak ramah: diamkan keadaan dan dapatkan senjata jika semuanya gagal.

Tambahan pula, inilah tempat perlumbaan muncul dalam imej. Seorang pegawai diluluskan untuk menggunakan kuasa kerana bahaya yang jelas, dan sebilangan besar pandangan tersebut tidak sesuai dengan kecenderungan perkauman, tidak kira sama ada tersurat atau dapat disahkan. Kecenderungan tertentu adalah individu yang mungkin tidak disengajakan dengan sengaja tetapi akan mempengaruhi bagaimana mereka berinteraksi dengan individu dari pelbagai bangsa. Harvard IAT adalah pendekatan untuk mengukur kecenderungan ini, dan telah biasa digunakan untuk mempertimbangkan polisi. Satu penyiasatan mengesan bahawa 96% pegawai yang diadili mengaitkan individu dengan warna dengan senjata, sementara yang lain melihat bahawa polis lebih pantas menekan tangkapan bernama "menembak" ketika berhadapan dengan gambar suspek gelap yang dilengkapi daripada ketika ditunjukkan gambar suspek putih yang lengkap.

Bahaya kecenderungan tersirat ini dapat dijumpai oleh Amadou Diallo, seorang pekerja Guinea gelap berusia 23 tahun yang ditembak berkali-kali oleh pegawai NYPD setelah mereka mengelirukan dompet dalam genggamannya dengan senjata. Pegawai bersiap sedia untuk membuat tembakan setiap kali ada tanda-tanda bahaya, banyak yang menunjukkan kecenderungan perkauman, dan mereka sering didekati untuk bertindak cepat dalam keadaan tekanan tinggi. Ini adalah malapetaka yang menunggu untuk berlaku. Banyak yang lain bekerja dalam tugas di mana mereka menguruskan individu yang memberontak dan kuat secara konsisten: buruh makanan murah, penjaga perubatan, tenaga pengajar. Namun mereka dididik untuk secara konsisten ramah, untuk secara konsisten merendahkan keadaan. Atas alasan apa seorang polis harus disahkan dalam menembak seorang kanak-kanak berusia 12 tahun dengan senapang pura-pura, dalam menahan seorang lelaki yang salah disalahkan sebagai palsu? Mungkin perbezaan antara polis dan pakar makanan yang murah adalah hanya salah seorang dari mereka yang diberitahu bahawa pembunuhan adalah alternatif yang sesuai.

Selanjutnya, itu hanya kecenderungan yang difahami. Mungkin jauh lebih menakutkan adalah cara laporan FBI mengesankan bahawa penindas perkauman yang tidak berkesudahan telah berusaha dan berlaku berkaitan dengan penembusan kuasa polis di seluruh negara. Atas sebab apa kuantiti "kulit penampakan" ini, yang mereka sebut sebagai diri mereka sendiri, tidak terkira banyaknya? Menurut Guardian, "Di AS, tidak ada strategi pemerintah untuk menyaring atau mengamati 800.000+ polis negara itu untuk perspektif fanatik." Dalam kes yang memilukan, perhimpunan pegawai di Los Angeles pada tahun 1991 adalah objektif tuntutan memandangkan penyalahgunaan asas dan penyembelihan penghuni minoriti di sekitar sana. Pegawai tersebut adalah individu dari kaum neo-Nazi, penindas perkauman, namun mereka dibenarkan untuk menyertai khidmat Sheriff daerah. Pada tahun 2012, seorang pegawai yang pergi ke perhimpunan KKK menembak dan menyembelih seorang pemuda gelap. Laporan lain menyatakan, "Ketaksuban sangat mendasar di Madison County Sheriff's Department, ACLU menyatakan, bahawa struktur tangkapan jelas pejabat itu disertai dua perkataan yang sebelumnya diisi: 'Dark' dan 'Male.'"

Penghinaan ini menyebar melalui media berasaskan web, di mana individu yang menyiarkan dan melihat mesej yang terikat dengan radikalisme berbahaya jarang ditolak. Pemeriksaan oleh Reveal News mendapati bahawa banyak pegawai polis adalah individu dari kumpulan Facebook yang menangani banyak sistem kepercayaan berisiko dari Islamophobia untuk menyokong kesimpulan Gabungan. Radikal ini menggunakan tahap media berbasis web untuk menyebarkan mesej mereka, memilih individu baru untuk motivasi mereka, dan tercekik dengan suara individu yang setuju dengan mereka.

Seorang pegawai adalah panggilan di mana kita tidak tahan mempunyai pembunuh yang ditutupi jawatan. Penegasan, "ada pegawai yang dapat diterima juga" bukanlah penghiburan ketika "petugas yang mengerikan" memiliki kekuatan dan berniat untuk mengeksekusi individu yang tidak bersalah dan turun dengan hukuman yang setimpal. Penindas kaum tertarik dengan seruan ini kerana mereka menyedari betapa banyak keburukan yang dapat dilakukan oleh petugas, berapa banyak kekuatan yang mereka pegang. Bagi sebilangan individu berkulit putih, isu ini melibatkan perhatian polis. Bagi individu warna, ia melibatkan daya tahan.

Rangka kerja dasar tidak hanya menempatkan pegawai yang garang dan memberi penindas perkauman situasi di mana mereka dapat menunaikan harapan mereka, ia juga terus menjaga pegawai yang telah melakukan kesalahan yang tulen. Sejumlah negeri telah meluluskan "bil hak pegawai," yang memberikan kelebihan polis semasa peperiksaan yang tidak dimiliki oleh orang biasa. Ini memasukkan hak istimewa untuk tempoh "menggigil" sebelum pejabat perlu bereaksi terhadap pertanyaan, yang dapat mereka gunakan untuk meluruskan kisah mereka dan menyelesaikan beberapa cara untuk melindungi diri mereka sendiri. Mereka mendapat pilihan untuk masa dan syarat pemeriksaan balas yang lebih menyenangkan, dan sebelum mereka disoal siasat, mereka ditawarkan kemasukan ke nama pengadu dan pengisytiharan mereka. Lebih-lebih lagi, rekod kesalahan polis bersifat peribadi di 23 negeri dan mempunyai akses yang terhad pada 15, jadi kenyataan banyak masa lalu pegawai ditutupi.

Cara hidup di pejabat polis bukanlah tanggungjawab yang lebih besar. Walaupun 92.6% pegawai yang ditinjau dalam laporan Institut Keadilan Nasional mengarahkan "setuju dengan tegas" atau "setuju" dengan pernyataan itu, "Pejabat polis Anda mengambil posisi yang sangat ekstrem terhadap perlakuan buruk oleh polis," separuh setuju bahawa "tidak menghairankan bagi seorang polis untuk memilih untuk mengabaikan arahan tidak wajar oleh pegawai yang berlainan," dan 61% menyatakan bahawa pegawai "secara amnya tidak melaporkan bahkan pelanggaran jenayah yang tulen yang merangkumi penganiayaan kuasa oleh pegawai individu." Isu tanggungjawab ini, baik di bahagian polis dan keseluruhan undang-undang, memberi kuasa kepada pegawai untuk menjauhkan diri dari disiplin walaupun dalam pembunuhan yang mengerikan, serupa dengan Eric Garner atau Tamir Rice, yang baru berusia 12 tahun sekarang ditembak dan disembelih.

Ketiadaan disiplin ini juga memungkinkan para pegawai untuk menangani kekuatan mereka tanpa takut akan hasil dengan menggunakan kekuatan yang terlalu tinggi, penangkapan palsu, dan pertanyaan tanpa jaminan. Sebilangan besar orang tidak benar-benar mengetahui keistimewaan mereka, jadi mereka akan bersetuju dengan siasatan yang tidak sah kerana mereka percaya bahawa mereka tidak akan dieksploitasi atau mereka menyedari bahawa jika mereka melakukan pembalasan, mereka boleh bertukar menjadi hashtag yang lain, yang lain namakan dalam buku pelanggaran umat manusia. Individu yang berwarna tidak semestinya mengarahkan anak-anak mereka mengenai kaedah yang betul untuk diteruskan ketika mereka berhadapan dengan seorang pegawai untuk tidak disembelih. Letakkan tangan anda di roda, nyatakan ketika anda mengejar sesuatu, jangan berlepas dari rumah anda tanpa izin pemandu anda. Cubalah untuk tidak membantah, jangan berjalan dengan tudung, jangan menolong. Dark kids get the hang of starting in their soonest years that their skin shading makes them an objective for individuals who meander their neighborhoods with firearms and who have the force, at any second, to pull them away in binds.

The authority objection documented against Derek Chauvin, George Floyd's executioner, expresses, “The respondent had his knee on Mr. Floyd's neck for 8 minutes and 46 seconds altogether. Two minutes and 53 seconds of this was after Mr. Floyd was non-responsive. Police are prepared that this sort of limitation with a subject in an inclined position is naturally risky.” Make no misstep; this was focused on killing done without trying to hide, as three different officials (who, as of May 31st, have not been captured) overlooked Floyd

In a meeting with the Washington Post, Justin Nix, a criminal equity analyst at the University of Louisville said, “The solitary thing that was huge in foreseeing whether somebody shot and executed by police was unarmed was whether they were dark. Wrongdoing factors didn't make any difference regarding foreseeing whether the individual slaughtered was unarmed.”

Now, you might be thinking about a parent, auntie or uncle, cousin, another family member, or companion that is a cop. You might resent the assertion “all cops are rats.” But ACAB doesn't target singular officials; obviously, individuals from law implementation have families and companions. They appear for birthday celebrations and embrace their kids and give to a noble cause, very much like numerous others do. In any case, the ethical character of an individual cop has nothing to do with the way that they work to maintain a request made by white individuals to abuse ethnic minorities. This isn't to say we needn't bother with cops, yet we need to found genuine changes to the policing framework and the remainder of the criminal equity framework so that officials can really serve and secure all residents.

Be that as it may, when will this change come? If not with the passings of Philando Castile, Sandra Bland, Tamir Rice, Breonna Taylor, George Floyd, Sean Reed, Dion Johnson, Tony McDade, at that point when? What number of more shots, hands, boots, tasers, rods will scar dark and earthy-colored bodies before individuals understand that we can't keep on maintaining this current request? We can't bear to set an agreeable time and date for correspondence.

KESIMPULAN:

That show of strong yet needling spray painting is a decent impression of where ACAB remains in the dissent development today. On one hand, ACAB is a simple watchword and a compelling articulation of hostile to tyrant fortitude. On the other, it's forceful—irrefutably aa provocative, and one that may create a larger number of issues than arrangements. Over at Complex, Kevin L. Clark has called attention to that ACAB, regularly utilized by white dissenters, is a “misinformed” type of allyship and can prompt more prominent police viciousness. A few activists have proposed amending the abbreviation to the insignificantly less hostile “All Cops Are Bad.” But the best protection of ACAB may come from agitators, who have been lecturing ACAB for quite a long time. As one gathering put it, it isn't so much that all cops are rats, but instead that all cops are “limited”— not terrible individuals themselves, however institutionally caught in a framework that is innately severe.

In any case, ACAB proceeds to pattern and if individuals utilize an underground rock abbreviation, the clamor against police ruthlessness is just becoming stronger. The term may not mean steady things to each and every individual who utilizes it, however, the hidden supposition—that maltreatment of power is unsuitable—resounds all over.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q1.What's the best defense of the idea of ACAB ? Yet, the best safeguard of ACAB may come from revolutionaries, who have been lecturing ACAB for quite a long time. As one gathering put it, it isn't so much that all cops are rats, yet rather than all cops are “limited”— not awful individuals themselves, yet institutionally caught in a framework that is inalienably harsh.

Q2.Where did the idea of ACAB come from? While it might appear to be that this flood has risen up out of no place, ACAB has sprung up every so often in the more extensive American enemy of police mercilessness development previously. Back in 2018, for instance, spray painting showed up on a bulletin in Portland, Oregon that pointed out police mercilessness and upheld Black Lives Matter.

Q3.Why do people say all cops are Acab? With evidence comes the interest of responsibility. Something is incredible, wrong in American police culture. This is the reason the colloquialism “ACAB” — or “All cops are b*****ds” — has become a famous revitalizing cry. It doesn't really mean each and every cop is an awful cop, very much like saying Black Lives Matter doesn't mean white lives don't.

Q4.What does Acab stand for in TikTok? What does “ACAB” represent? The abbreviation “ACAB” means “all cops are b - ds.” On TikTok, it is for the most part utilized by the troublemaker local area, however, its establishments are established in the revolutionary development.

Q5.Where does the term Acab come from for a tattoo? Where does ACAB come from? The abbreviation ACAB is found in UK slang during the 1970s when it turned into a famous tattoo among detainees and others related to crime. ACAB initially represented All Coppers Are Bastards; this full expression has been recorded as ahead of schedule as the 1950s.

Q6.How is Acab used around the world? ACAB is utilized all throughout the planet by an assorted gathering of individuals for a wide scope of political purposes and goals. A few gatherings, like bigoted skinheads, may utilize ACAB as a piece of rough activities to cancel the policy for an extreme right perspective.

Q7.Why does Acab stand for all cops are b ** s? “ACAB has been somewhat associated with the rebel development for some time regarding the issues around police fierceness. Furthermore, it's an abbreviation for all cops are rats, which is kind of implied now, I think, to mirror the discernment that police are a subculture that builds up a portion of the bigot policing that we've seen,” said Blazak.

S8. What does “ACAB” stand for? The abbreviation “ACAB” means “all cops are b - ds.” On TikTok, it is for the most part utilized by the troublemaker local area, however, its establishments are established in the rebel development. The people group, which as a rule shows solid left-inclining conclusions, oftentimes makes recordings on the theme. The term has additionally been viewed as “1312,” which represents the mathematical request in the letters that show up in the letter set.

Q9.Does 'ACAB' DOMINATES TIKTOK Lots of people on TikTok have been placing the abbreviation into their inscriptions as a slang term. The pattern regularly includes individuals dressing in messy garments and playing the tune 'ACAB' by The 4-Skins while putting their center fingers up.

The 4-Skins are a British band from the 1980s, famous on the troublemaker scene. Their music managed points from police badgering and political defilement to war and joblessness in the midst of the violent Thatcher years.

S10. 'ACAB' TAKES OVER TWITTER? The utilization of ACAB is altogether different on Twitter, as most posts are utilizing the abbreviation to show their shock at the US – and other nations' – police power.