Apa yang Dilindungi Insurans Perlanggaran?

Perlindungan insurans perlanggaran adalah perlindungan insurans yang membantu membayar untuk memperbaiki atau menukar kereta dan trak anda sekiranya mengalami kerosakan dalam kemalangan dengan kereta atau barang tambahan, seperti pagar atau pokok. Sekiranya anda menyewa atau membiayai kenderaan anda, perlindungan insurans kemalangan biasanya diminta oleh penyedia pinjaman. Sekiranya kereta dan trak anda dilunaskan, kemalangan adalah perlindungan insurans pilihan pada pelan insurans kenderaan anda.

PENUTUPAN AUTO BERKUALITI TINGGI BERMULA DI SINI.

Apabila anda memandu dengan perlindungan insurans berkualiti tinggi, anda memandu dengan puas. Perlindungan insurans kereta Allstate dapat membantu anda tetap dilindungi di mana sahaja jalan raya membawa anda.

APAKAH PENUTUP INSURANS PENGUMPULAN?

  • Bantuan perlindungan insurans kemalangan membayar untuk memperbaiki atau menukar kenderaan anda jika ia mengalami kerosakan dari:
  • Kemalangan dengan kenderaan tambahan
  • Kerosakan dengan benda, seperti pagar atau pokok
  • Kecelakaan kereta tunggal yang merangkumi penggulingan atau pembalikan
  • APA YANG TIDAK DILAKSANAKAN OLEH INSURANS KOLIS?
  • Perlindungan insurans kemalangan tidak merangkumi:
  • Kerosakan pada kereta anda yang tidak berkaitan dengan pemanduan (contoh: ribut hujan es atau pencurian).
  • Kerosakan pada lori individu tambahan.
  • Perbelanjaan klinikal (anda sendiri atau satu individu lagi).

POTONGAN DAN BATASAN PENUTUPAN KEMALANGAN.

Perlindungan insurans kemalangan mempunyai insurans yang dapat dikurangkan , iaitu jumlah yang anda bayar sebelum perlindungan anda dibelanjakan untuk kes anda. Anda biasanya dapat memilih jumlah insurans kemalangan yang anda tolak semasa membeli perlindungan insurans.

Bergantung pada firma insurans anda, anda mungkin mempunyai sejumlah insurans yang boleh dikurangkan sehingga boleh dipilih-- umumnya $ 0, $ 500 atau $ 1,000. Sekiranya anda memilih pengurangan insurans yang dikurangkan, kos anda mungkin akan meningkat. Begitu juga, jika anda memilih insurans yang lebih besar yang boleh ditolak, kos anda mungkin lebih rendah. Perlu diingat, bagaimanapun, anda pasti perlu membayar perbelanjaan yang boleh ditolak insurans anda untuk pemasangan kenderaan sebagai sebahagian daripada tuntutan insurans yang dilindungi. Oleh itu, jika anda memilih insurans yang boleh ditolak $ 1,000 serta kenderaan anda kemudiannya mengalami kerosakan dalam kecelakaan yang dilindungi, anda pasti perlu membayar $ 1,000 untuk harga perkhidmatan pembaikan. Potongan biasa biasanya bervariasi dari $ 250 hingga $ 1,000, namun, nilai kenderaan anda adalah aspek penting yang perlu diingat semasa menentukan jumlah insurans yang boleh dikurangkan.

Perlindungan kerosakan mempunyai sekatan, yang merupakan jumlah optimum yang pasti akan dibayar oleh pelan anda terhadap tuntutan insurans yang dilindungi. Batasan perlindungan kemalangan anda biasanya merupakan wang tunai sebenar bagi lori anda (nilainya ditolak penurunan nilai).

Sebagai contoh, nyatakan kenderaan anda berjumlah dalam kemalangan yang dilindungi. Penyedia insurans anda tentu akan mengurangkan anda melihat penurunan nilai kenderaan, dikurangkan insurans anda boleh ditolak. Ingatlah bahawa " penurunan nilai" menyiratkan bahawa anda mungkin tidak memiliki kemampuan untuk menukar kereta lama anda dengan antara versi yang lebih baru dan juga versi. Anda mungkin perlu menggunakan sejumlah wang anda sendiri untuk melakukannya.

MENGAPA MEMBELI PENUTUP KOLISI?

Sekiranya anda berhutang tunai pada kereta dan trak anda, atau jika anda menyewanya, perlindungan kemalangan biasanya tidak pilihan; kebanyakan penyedia pinjaman dan juga pemilik pajakan memerlukannya. Sekiranya kereta dan trak anda diselesaikan, anda boleh memilih untuk membeli perlindungan kemalangan.

Satu perkara yang perlu dipertimbangkan : Berapa banyak yang akan membuat anda kembali untuk memperbaiki atau mengubah kenderaan anda jika ia mengalami kerosakan atau kerosakan dalam kemalangan. Sekiranya anda tidak dapat membaiki kenderaan anda atau mendapatkan yang baru setelah bangkai kapal, perlindungan insurans kecelakaan membeli mungkin memberi anda jaminan.

Terima kasih kerana menjelaskan Perlindungan Insurans Perlanggaran!