Konsep asas di belakang apa yang dimaksudkan dengan perlindungan insurans jurang cukup mudah untuk difahami - bagaimana sebenarnya liputannya? Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa memerlukannya.

Anda berada di tangan yang baik.

Perlindungan insurans jurang:

Perlindungan insurans jurang cukup serba boleh, tetapi ketahuilah bahawa ia hanya merangkumi kerosakan pada kenderaan anda, bukan harta benda atau kemalangan fizikal yang berlainan akibat kemalangan. Berikut adalah beberapa soalan biasa yang berkaitan dengan insurans liputan jurang.

Sebilangan besar soalan yang diajukan oleh pelanggan:

Adakah insurans GAP melindungi rompakan?

Pasti, insurans jurang mungkin berlaku rompakan jika kereta anda dicuri dan tidak dijumpai.

Adakah insurans GAP melindungi harga yang boleh dikurangkan?

Tidak. Walaupun dalam keadaan kebetulan dilindungi dengan bantuan liputan jurang anda, anda tetap harus membayar potongan anda. Dalam frasa yang berbeza, jika jumlah pembayaran "jurang" adalah $ 4.000 dan potongan anda ialah $ 500, jumlah pembayaran umum anda mungkin $ 3,500.

Adakah GAP merangkumi kegagalan enjin cowl?

Tidak. Liputan GAP paling mudah digunakan sekiranya berlaku kerugian sepenuhnya dari kemalangan yang dilindungi, sekarang bukan untuk pembaikan mekanikal.

Adakah insurans GAP melindungi kehilangan nyawa?

No. jurang insurans paling sesuai digunakan untuk kehilangan kenderaan dan tidak lagi meliputi kecederaan badan, harga perubatan, kehilangan gaji atau harga pengebumian.

Adakah insurans GAP melindungi kewajaran negatif?

Ya. Ekuiti buruk adalah istilah lain untuk jurang antara apa yang anda berhutang untuk gadai janji kereta anda dan nilai sebenar kereta

Orang juga meminta

1- berapakah insurans anjing?

2- apakah jurang insurans pada kereta?

3- apakah jurang insurans auto?

Tahap liputan

Insurans kereta boleh merangkumi beberapa atau semua alat berikut:

• Perayaan yang diinsuranskan (bil saintifik)

• Kerosakan harta benda akibat diinsuranskan

• Kenderaan yang diinsuranskan (bahaya fizikal)

• 1/3 pihak (kereta dan orang, kerosakan barang dan kecederaan badan)

• 0.33 perayaan, perapian dan pencurian

Dalam beberapa bidang kuasa perlindungan untuk kemalangan terhadap individu yang menumpang kenderaan yang diinsuranskan harus dilakukan tanpa memperhatikan kesalahan dalam kemalangan kereta (No Fault car coverage)

• Bayaran untuk menyewa kenderaan jika kenderaan anda rosak.

• Nilai untuk menarik kenderaan anda ke kemudahan pemulihan.

• Kecederaan pada pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan.

Garis panduan khas menentukan keadaan di mana setiap objek dilindungi. sebagai contoh, sebuah kenderaan boleh diinsuranskan untuk menentang rompakan, kerosakan kebakaran, atau kecelakaan secara bebas.

Sekiranya kenderaan dinyatakan mengalami kerugian total dan harga pasar kenderaan lebih rendah dari jumlah yang harus dibayar kepada bank ini, ini membiayai kenderaan, liputan jurang juga dapat mengatasi perbedaan. Tidak semua peraturan liputan kereta merangkumi liputan jurang. Insurans jurang sering ditawarkan oleh syarikat kewangan semasa kenderaan tersebut dibeli.

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas mengenai apa yang merangkumi perlindungan insurans jurang, kami menyimpulkan bahawa perlindungan insurans Jurang dapat menawarkan cara untuk melunaskan pembiayaan tertunggak pada kereta anda, yang bermaksud bahawa jika kereta anda dicuri atau mengalami kerosakan, anda tidak perlu terus membuat pembayaran di atasnya. Lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar jumlah kerugian setelah kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

klik untuk mengetahui lebih lanjut:

1- Apakah jurang insurans kesihatan dan perlindungannya? 2- Apa itu insurans auto gap 3- Apakah insurans gap pada kereta

Topik-topik yang berkaitan :

1- apa perlindungan insurans jurang pada kereta? 2- insurans jurang?

Apa yang dilindungi insurans jurang?

Setiap kali anda membeli kereta baru, anda selalu berada dalam keadaan tertekan sehingga anda mungkin terlibat dalam kemalangan atau kereta anda mungkin dicuri. Anda menempuh jarak lebih jauh untuk memastikan bahawa kereta anda dilindungi dan selalu risau tentangnya ke mana sahaja anda pergi. Oleh itu, adalah baik untuk memiliki insurans untuk kereta anda. Insurans jurang (Perlindungan Auto Dijamin) merangkumi perkara-perkara berikut:

 1. Ini merangkumi kecurian, sekiranya kereta anda dicuri dan anda tidak dapat menyediakan trek atau memulihkan kereta yang hilang.

 2. Sekiranya kereta terbakar akibat kemalangan atau bencana lain yang tidak menentu, maka insurans anda juga boleh menanggungnya.

 3. Komponen utama yang dilindungi oleh insurans jurang adalah kemalangan yang ditanggung oleh kereta anda. Dari kerosakan kecil hingga besar, semua kerosakan dilindungi di bawah polisi insurans ini .

 4. Kerosakan kereta akibat bencana alam lain seperti banjir, letusan gunung berapi atau taufan juga menjadi tanggungjawab syarikat insurans.

Perkara yang tidak merangkumi insurans:

Oleh kerana anda sudah biasa mengetahui kerosakan besar yang dapat anda atasi daripada insurans jurang, sekarang perhatikan perkara yang tidak dijamin oleh insurans jurang.

 1. Mana-mana bahagian kereta yang tidak ada semasa anda membeli kereta dan anda memasangnya kemudian di dalam kereta tidak akan menjadi tanggungjawab syarikat insurans. Mereka hanya akan menutup bahagian yang dipasang oleh kilang.

 2. Sekiranya terdapat pembayaran pinjaman yang belum selesai dan anda tidak mempertimbangkannya sebelumnya, itu juga bukan tanggungjawab insurans.

 3. Sekiranya anda ingin membeli insurans jurang , untuk itu anda mesti mempunyai insurans kereta asas terlebih dahulu. Sekiranya anda belum mengambilnya, maka anda tidak layak mendapat insurans jurang.

 4. Sekiranya kereta yang disewa , anda mungkin mempunyai deposit yang berkaitan dengan sekuriti adalah penalti yang berkaitan dengan kewangan, yang juga tidak akan dilindungi oleh insurans jurang.

Bagaimana insurans jurang berfungsi?

Perlindungan Auto Dijamin mengisi jurang antara berapa harga sebenar kereta ketika anda membelinya dan berapa harganya setelah bertahun-tahun atau bulan ketika kereta anda rosak atau dicuri. Untuk memahami ini mari kita lihat contohnya: Contohnya: Anda membeli sebuah kereta baru dengan harga $ 20,000 tetapi setelah setahun ia dicuri dan anda ditinggalkan dengan segala tekanan dan kebimbangan. Anda akan pergi ke syarikat insurans kereta anda (jika anda telah mengambilnya) dan anda akan meminta pembayaran . Mereka akan membayar anda mengikut nilai semasa kereta tidak kira berapa harganya . Katakan lebih dari satu tahun; nilai kereta telah dikurangkan menjadi $ 14,000 sehingga anda akan dibayar jumlah ini. Sekarang, bagaimana dengan kerugian $ 6000? Di sinilah insurans jurang akan masuk. Ini akan membantu anda mengatasi kerugian $ 6000 ini dan akan memulihkannya untuk anda.

Bilakah anda perlu mengambil insurans kekurangan?

Sekiranya anda sudah memiliki insurans kereta maka anda mungkin tertanya-tanya mengapa insurans jurang perlu diambil. Oleh itu, pertimbangkan sebab-sebab berikut dan jika anda menganggap ada di antara mereka yang menjadi hak anda, maka anda harus membelinya.

 1. Kereta yang anda beli mempunyai sejarah kehilangan nilai dengan cepat.

 2. Anda mempunyai kurang daripada 20% wang pendahuluan untuk kereta anda pada masa pembelian.

 3. Sekiranya anda telah membeli kereta secara pinjaman, maka tempoh pembayaran pinjaman adalah besar seperti 3 hingga 5 tahun. Dalam keadaan ini jika anda mengalami kerosakan maka anda akan mempunyai dua kali ganda beban , untuk membayar pinjaman dan juga kos kerosakan keseluruhan kereta . Oleh itu insurans jurang adalah sisi selamat yang sempurna untuk anda.

 4. Penggunaan kereta sangat tinggi contohnya anda mempunyai banyak ahli di rumah anda dan semua orang menggunakan kereta tunggal. Ini mengurangkan usia kereta dan mungkin kehilangan nilainya dengan cepat.

 5. Sekiranya anda telah menandatangani kontrak untuk jangka waktu tertentu dan selepas itu anda harus mengembalikan kereta, maka anda perlu memiliki insurans ini kerana sekiranya berlaku kecurian atau kerosakan anda perlu membayar keseluruhan kerosakan atau kerugian tersebut .

Apakah jenis insurans jurang yang berbeza?

Jenis-Jenis Penjelasan
1). Insurans jurang kewangan Sekiranya anda telah meminjam wang dari mana-mana tempat untuk membeli kereta, insurans ini akan mengisi jurang hutang yang perlu anda bayar.
2). Kembali ke insurans jurang suara Sekiranya kereta anda mengalami kerosakan besar, mereka akan mengisi jurang antara apa yang dibayar oleh syarikat insurans dan berapa harga sebenarnya.
3). Insurans jurang penggantian kenderaan Jenis insurans ini telah dirancang untuk mengimbangi kerugian yang mungkin anda hadapi sekiranya harga kereta meningkat atau potongan yang anda dapat semasa membeli kereta dan kereta itu mungkin tidak akan tersedia pada masa akan datang. Ia memberikan wang anda kembali supaya anda dapat membeli yang baru.

Berapakah kos insurans jurang?

Jadual ini menunjukkan kos insurans jurang tahunan dari negeri ke negeri.

Tidak. Nyatakan Rata-rata
1 Louisiana $ 2,389
2 Florida $ 2,239
3 Texas $ 2,050
4 California $ 1,968
5 Georgia $ 1,936
6 DC $ 1,928
7 Pulau Rhode $ 1,918
8 Carolina Selatan $ 1,759
9 Delaware $ 1,757
10 Colorado $ 1,741
11 Montana $ 1,693
12 Connecticut $ 1,688
13 Wyoming $ 1,684
14 Kentucky $ 1,621
15 Arkansas $ 1,620
16 Mississippi $ 1,580
17 Nevada $ 1,570
18 Jersi baru $ 1,558
19 Arizona $ 1,557
20 Mexico baru $ 1,479
21 Oklahoma $ 1,468
22 Maryland $ 1,467
23 Minnesota $ 1,453
24 Virginia Barat $ 1,451
25 Alabama $ 1,449
26 Illinois $ 1,434
27 Kansas $ 1,432
28 Washington $ 1,426
29 Missouri $ 1,411
30 Dakota Selatan $ 1,394
31 Nebraska $ 1,365
32 Carolina Utara $ 1,359
33 Tennessee $ 1,357
34 Alaska $ 1,337
35 Oregon $ 1,327
36 New York $ 1,320
37 Utah $ 1,300
38 Hawaii $ 1,295
39 Vermont $ 1,294
40 Massachusetts $ 1,275
41 Pennsylvania $ 1,270
42 Virginia $ 1,270
43 Utara Dakota $ 1,229
44 Indiana $ 1,213
45 Iowa $ 1,123
46 Idaho $ 1,062
47 Wisconsin $ 1,049
48 Ohio $ 1,034
49 New Hampshire $ 985
50 Maine $ 912

Soalan Lazim:

I. Siapa yang menawarkan insurans jurang yang terbaik?

Syarikat-syarikat yang terkenal dengan polisi insurans jurang yang terbaik di seluruh dunia adalah: a) Semua syarikat insurans negeri (AS) b) Syarikat insurans Negeri Farm (AS) c) AAA (Persatuan Automobil Amerika) d) Syarikat insurans korban progresif Walau bagaimanapun jika anda mencari syarikat di wilayah lain maka anda harus mempertimbangkannya mengikut keadaan tempat anda tinggal.

II. Berapa lama insurans jurang berlaku?

Biasanya kesahan jurang insurans adalah selama 1 hingga 2 tahun, selepas itu anda perlu membayar harga sebenar kereta. Tetapi ini sekali lagi bergantung pada keadaan dan syarikat yang anda pilih sehingga tidak selalu berlaku.

III. Bolehkah saya membuang insurans sendiri?

Ya, anda boleh membuangnya jika anda merasa tidak bermanfaat untuk anda atau anda tidak memerlukannya lagi. Sebilangan besar syarikat menawarkan pengembalian wang anda jika anda mengeluarkan atau melepaskan diri dari insurans. Bayaran balik akan bergantung pada jangka masa insurans yang anda pilih.

IV. Adakah jurang insurans akan membayar kereta baru?

Fungsi insurans jurang adalah untuk mengisi jurang kewangan yang masih ada antara kerugian dan nilai sebenar kereta. Sekiranya kereta baru, ia akan membantu anda dari segi kewangan untuk memastikan anda mudah membeli kenderaan baru yang ingin anda beli.

artikel berkaitan

1). Apa itu insurans? 2). APA INSURANS GAP? 3). Apakah insurans jurang dan apakah yang dilindungi 4). Apakah perlindungan insurans jurang 5). Adakah insurans jurang berbaloi?

Rujukan

1). https://www.insure.com/car-insurance/car-insurance-rates.html 2). https://www.thebalance.com/what-does-gap-car-insurance-cover-2645572