Apa maksud HMU? HMU adalah singkatan dari "hit me up." Ini adalah cara yang mudah dan cepat untuk memberitahu seseorang untuk menghubungi anda atau membuat rancangan pada masa akan datang. Contohnya, anda boleh mengatakan kepada rakan, "HMU ketika anda ingin bermain Mario Kart", atau "HMU ketika anda kembali ke bandar." Dalam kebanyakan kes, HMU digunakan di kalangan perniagaan awam atau tidak rasmi.

Apa maksud HMU?

Beberapa orang menggunakan HMU untuk menyampaikan bahawa seseorang telah meminta sesuatu, seperti, "dia HMU meminta uang," atau, "dia tarikh HMU." Penggunaan ini seiring dengan definisi "hit up", yang merupakan bahasa slanga bagi seseorang yang meminta sesuatu.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa "memukul" boleh bermaksud bahawa anda ingin pergi ke suatu tempat. Contohnya, anda dan rakan anda boleh "memukul" Pedagang Joe.

Sejarah HMU

"Hit me up" adalah frasa yang tidak dapat dipisahkan dari budaya hip-hop tahun 90-an. Selama dekad itu, banyak orang (bukan hanya pengedar dadah) menggunakan alat pager sehala untuk berkomunikasi dengan orang lain. "Sambungan" mungkin bukan nama yang tepat, karena perangkat ini tidak dapat menerima pesan berdasarkan teks. Sebaliknya, mereka mendapat nombor telefon. Seseorang dapat memanggil ("bip") pager anda di telefon mereka. Pager anda akan menyala, membuat "bip" yang terdengar dan nombor telefon yang dipasangkan akan muncul di layar sehingga Anda dapat menghubungi orang itu lagi.

"Hit up" telah berkembang dari peraturan paging langsung. Para rapper menggunakan frasa ini dalam beratus-ratus lagu popular, dan ia mempunyai pelbagai makna. Sekarang, frasa itu berkait rapat dengan telefon bimbit, iaitu versi pager moden.

Sejarah singkatan kecil, HMU, tidak semenarik semua itu. HMU pertama kali muncul di Urban Dictionary pada tahun 2009 dan meletup dengan kuat pada akhir tahun 2010.

Menurut laporan Facebook pada Memologi pada tahun 2010, HMU telah berubah menjadi keadaan yang jarang berlaku pada tahun ini. Sebagai rujukan , singkatan itu bahkan tidak disebut dalam laporan Memologi 2009.

Menurut Google Trends, carian HMU mencapai tahun 2010 dan dinilai semula setahun kemudian. Ini tidak bermaksud bahawa frasa tersebut kurang popular berbanding sebelumnya. Sekiranya ada, definisi HMU mungkin dilihat lebih sedikit kerana sekarang digunakan secara meluas, kebanyakan orang tahu apa maksudnya.

Makna Alternatif HMU

HMU juga digunakan untuk bermaksud "menghubungkan saya, tetapi terjemahan ini jarang berlaku. Apabila digunakan dengan cara ini, adalah permintaan untuk menetapkan sesuatu untuk seseorang, sama ada tarikh dengan rakan, makanan, pekerjaan, dll. HMU juga diejek kerana "memegang unicorn saya" dalam budaya meme sebagai jenaka tentang apa yang mungkin dimaksudkan oleh HMU, atau untuk membingungkan mereka yang tidak mengetahui maksud sebenarnya.

Cara menggunakan HMU

Walaupun anda boleh mengatakan memukul saya tanpa ada orang yang memberi anda pandangan, singkatan HMU hanya untuk penggunaan dalam talian. Terdapat pelbagai cara di mana anda dapat menggunakan singkatan ini dalam komunikasi harian anda, bergantung pada situasi dan konteksnya .

:one: Gunakan HMU untuk menyoroti maklumat hubungan

HMU dapat digunakan untuk menyoroti maklumat hubungan anda, memberi khalayak pilihan komunikasi yang lebih disukai.

:two: Gunakan HMU dalam Teks

Tempat yang paling biasa di mana anda akan melihat orang lain menggunakan HMU dan singkatan serupa yang lain adalah aplikasi pesanan segera. Tidak ada peraturan yang ketat untuk ejaan yang tepat. Berikut adalah beberapa variasi yang mungkin anda dapati dalam talian:

  • HMU digunakan sendiri dan dalam semua huruf besar untuk menunjukkan urgensi permintaan mesej atau komunikasi.

  • hmu gunakan versi ini jika anda ingin menjadi sebahagian daripada proses penulisan semuanya dalam huruf kecil yang semakin meningkat agar terdengar pelik atau berulang.

  • HMU pada awal atau akhir mesej. Menggabungkan singkatan ke dalam mesej anda mungkin merupakan cara terbaik untuk menggunakannya jika anda tidak mahu mengambil risiko disalahpahami oleh orang lain.

:three: Gunakan HMU sebagai kaedah mendapatkan cadangan

HMU boleh digunakan sebagai cara untuk mendapatkan cadangan, cadangan, atau maklumat lain yang diterima oleh orang ramai. Itu, atau makanan.

Sebagai Contoh: HMU dengan beberapa kentang goreng wafel jika anda benar-benar mencintai saya.

:four: Gunakan HMU untuk Menghubungi Orang Kembali

HMU tidak selalu digunakan dengan cara asalnya. Satu-satunya variasi singkatan ini ialah HYU bermaksud memukul anda, definisi yang berlawanan dengan HMU. Anda boleh menggunakannya dalam pemesejan teks jika anda ingin menjadi kenalan anda lagi.

:five: Gunakan HMU untuk menghubungi kemungkinan hubungan

Selalunya digunakan dalam profil temu janji dalam talian, "HMU" kadang-kadang mempunyai makna yang menjanjikan, seperti mencari hubungan yang berpotensi.

Contohnya: Oleh itu, HMU sekiranya anda ingin menjadi tarikh perkahwinan saya esok.

:six: Gunakan HMU sebagai GIF atau Mim

Di media sosial , atau semasa bertukar mesej dengan rakan, anda boleh menggunakan GIF atau meme untuk menyampaikan makna yang sama dengan HMU. Terima kasih kepada alat seperti GIPHY integrasi dengan media sosial aplikasi kini, apa yang anda perlu lakukan adalah membuka chat yang betul, mencari pilihan untuk menghantar GIF ke kotak chat dan taip HMU dalam bar carian.

Sekiranya anda ingin menambahkan humor pada perbualan anda, anda boleh mencari meme HMU dalam talian dan membagikannya dalam sembang. Sebagai alternatif, anda boleh membuat meme HMU anda sendiri menggunakan salah satu alat dalam talian khas.

Apa maksud HMU di media sosial?

HMU adalah singkatan dari memukul saya. Ini adalah istilah yang paling umum untuk memberi komen dan mesej peribadi di laman rangkaian sosial. Kebanyakan orang menggunakan ungkapan ini untuk memberitahu seseorang untuk bercakap dengan mereka kemudian. Ini adalah cara mengajak seseorang menghubungi orang ini secara berterusan tetapi belum. Contoh HMU adalah, bertemu seseorang dalam kumpulan di mana-mana platform media sosial dan ingin bercakap dengan mereka tetapi anda kini sibuk sehingga anda menghantar mereka mesej untuk menghubungi mereka sebentar atau bercakap dengan seseorang di media sosial tetapi pekerja lain nampaknya akan bercakap dengan anda kemudian. Singkatan ini banyak digunakan di WhatsApp, Instagram, Twitter , Facebook, dan aplikasi lain.

Unit Pemantauan Tinggi (HMU)

HMU (Unit Pemantauan Tinggi) adalah sistem berasaskan darat dengan dua komponen utama - HME (Elemen Pemantauan Tinggi) dan TMU (Unit Pemantauan Kesalahan menegak total).

HME menangkap isyarat Transponder dari tindak balas pesawat untuk disoal siasat dari stesen radar. Isyarat mengandungi data dari transmisi mod S, C dan A. HME menentukan panjang dan kedudukan geometri pesawat dengan membandingkan masa penerimaan isyarat transponder SSR di lokasi penerima yang berbeza. Maklumat ini dihantar ke TMU sebagai struktur tunggal sesaat. Data tersebut disusun oleh TMU untuk membuat track record pesawat yang melewati kawasan penutup. Perincian trek kemudian digabungkan dengan data cuaca untuk menilai nilai total Total Vertical Error (TVE).

Setelah selesai, proses pemantauan menghasilkan kajian mengenai TVE (Total Vertical Error), AAD (Assigned Altitude Deviation) dan ASE (Altimeter System Error) untuk setiap pesawat yang diukur. Dalam konteks Eropah, hasil Pemantauan Tinggi secara automatik dipindahkan ke EURA RMA di ibu pejabat EUROCONTROL, Brussels di mana ia disahkan dan dihantar ke pesawat dan pengendali yang dibenarkan.

:small_blue_diamond: Unit Pemantauan Ketinggian Berasaskan GPS (GMU)

Unit Pemantauan berasaskan GPS (GMU) adalah sistem bergerak untuk merakam panjang geometri pesawat menggunakan isyarat Sistem Penentududukan Global (GPS). GMU terdiri daripada dua tanduk GPS yang terpasang di tingkap kokpit kiri dan kanan, unit GMU dan komputer mudah alih sebagai alat rakaman. GM GMU merekodkan maklumat kedudukan tiga dimensi berterusan di beberapa bahagian syarikat penerbangan. Data ketinggian yang dianggarkan dianalisis setelah penerbangan diukur dengan data cuaca untuk menentukan ketinggian sebenar tahap Penerbangan yang ditetapkan pada waktu itu. GMU memerlukan jurutera di kokpit untuk merekod data penerbangan dan kualiti penerbangan jangka panjang daripada HMU. JASMA tidak mempunyai GMU.

:small_blue_diamond: Sistem Pemantauan Ketinggian ADS-B

AAMA, China RMA dan MAAR menggunakan Sistem Pemantauan Tinggi ADS-B (AHMS) untuk memantau prestasi jangka panjang. Jepun sedang berusaha untuk melancarkan AHMS pada tahun 2025.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang sering diajukan kepada orang-orang yang berkaitan dengan topik "apa maksud HMU".

1. Apakah maksud BML?

BML adalah singkatan yang bermaksud Bling My Line. Kadang-kadang boleh bermaksud Bless My Life, atau Bite My bibir. Bling My Line bermaksud menelefon atau menghantar mesej kepada saya, dan sering digunakan untuk temu janji dalam talian secara santai. Bless My Life sering digunakan di Instagram sebagai hashtag yang disertakan dalam foto keluarga, rakan, atau saat-saat bahagia yang lain.

2. Apakah maksud LLY dalam teks?

Ini bermaksud menjilat mencintaimu, yang bermaksud "Saya sangat mencintaimu" dalam istilah dalam talian. Ini adalah singkatan yang digunakan untuk pemesejan, sembang dalam talian, pesanan segera, e-mel, blog, kumpulan berita dan rangkaian sosial.

3. Adakah kurang ajar mengatakan LOL?

Kerana LOL adalah istilah slang, ia digunakan dalam perbualan tidak formal dan bukan dalam pengaturan formal. Secara tatabahasa, LOL diklasifikasikan sebagai kata kerja dan kata hubung, atau istilah yang menyatakan emosi yang kuat. LOLZ adalah alternatif LOL yang popular yang boleh digunakan untuk hiburan sebenar atau humor.

4. Apakah maksud WYD dalam bahasa slanga?

Bagi mereka yang tidak mengenalinya, ini adalah terjemahan dari "Apa yang anda lakukan?" Tetapi selalunya ia bermaksud lebih daripada itu. Secara amnya, ini sering digunakan sebagai kaedah tiga huruf untuk bertanya sama ada anda cukup selesa untuk melihat orang itu menghantar pesanan ringkas kepada anda.

5. Apakah maksud IMK dalam menghantar teks?

Singkatan IMK juga digunakan dengan istilah "Dalam Pengetahuan Saya" di mana pengirim ingin menunjukkan bahawa mereka tidak sepenuhnya yakin dengan pernyataan yang mereka buat, tetapi percaya itu benar. IMK adalah satu lagi bentuk AFAIK (Setahu saya) atau AFAIAA (Sejauh Saya Sedar).

6. Apakah maksud HM dalam sains?

Hectometre (Ejaan antarabangsa seperti yang digunakan oleh Biro Timbang dan Ukuran Antarabangsa; SI simbol: hm) atau hectometer (ejaan Amerika) adalah unit panjang dalam sistem metrik, sama dengan 100 meter.

Kesimpulannya

:anger: HMU adalah singkatan dari "hit me up." Ini adalah aplikasi jemputan sosial, yang sering disiarkan dalam talian untuk mengumumkan bahawa anda menginginkan sesuatu yang boleh anda lakukan dan mendorong orang lain menghubungi anda. Untuk setiap pertukaran individu, ini adalah undangan untuk komunikasi berterusan, yang bermaksud "kirimkan saya pesan" atau "panggil saya" atau cukup sebut "mari kita bicara lagi."

:anger:HMU juga dapat mewakili "menghubungkan saya", yang merupakan permintaan yang sering dikaitkan dengan seseorang atau sesuatu yang anda minati.

:anger:Akhirnya, HMU dapat mewakili "pegang unicorn saya", meme internet yang bermula sebagai lelucon mengenai pelbagai kemungkinan apa yang dapat diperjuangkan oleh HMU.

HMU adalah satu lagi singkatan yang kemungkinan besar pernah anda lihat di web dan pentingkannya kepada Google. Individu menggunakan HMU dan pemendekan web terkenal lain seperti NSFW atau SMH untuk menyampaikan sesuatu yang sudah melebihi tahap bahasa masa kini. Menggunakan singkatan ini adalah kaedah luar biasa untuk menyampaikan perasaan anda dalam talian dengan cepat dan mencukupi.

Masih memikirkan bahawa semuanya membingungkan? Sadarilah apa yang disiratkan oleh HMU, dari mana asalnya, dan bagaimana menggunakan singkatan ini secara tepat untuk mencuba agar tidak berubah menjadi pelanggaran norma sosial media berdasarkan web.

Apa kepentingannya di sini?

HMU mewakili hit me up dan digunakan untuk menyambut seseorang untuk menghubungi anda kemudian. HMU tidak dapat dipisahkan dari frasa seperti "hubungi saya", "pesan saya", "panggil saya", atau beberapa penyesuaian lain dari "sambung untuk menindaklanjuti dan memeriksa ini lebih jauh pada masa depan yang tidak terlalu jauh".

HMU adalah singkatan yang boleh anda gunakan untuk mendesak orang lain menghubungi anda namun tidak pada masa ini. Ia berfungsi dengan luar biasa apabila anda perlu memberikan kemas kini yang tidak mengganggu untuk individu lain, atau jika anda tidak mahu terputus hubungan, namun tidak mempunyai peluang untuk memeriksa perkara secara langsung mulai sekarang.

Berbeza dengan "SMS saya" atau "panggil saya", HMU cukup umum dan menggabungkan kaedah untuk akses kenalan ke individu seterusnya. Pada titik ketika anda menggunakan singkatan ini, anda membiarkan keputusan mengenai surat-menyurat tindak lanjut kepada mereka: tidak kira sama ada mereka perlu menghantar anda di Instagram, atau menggunakan pendekatan WhatsApp.

Contoh Penggunaan

HMU adalah slang web dan dengan cara ini, anda akan melihatnya digunakan dalam lawatan dalam talian, organisasi tidak rasmi, pemesejan, dan gambar web terkenal. Satu tempat yang mungkin tidak akan anda lihat ialah e-mel, kecuali jika itu adalah pesanan pantas (dan kasual) dari seseorang yang berada berdekatan dengan anda.

Walaupun diharapkan sepenuhnya menggunakan HMU untuk meminta individu lain untuk menghubungi anda, ada keadaan yang berbeza ketika individu secara umum akan menggunakan bentuk yang dipendekkan ini.

Individu secara berkala menggunakan HMU ketika menjadi penggoda di web. Dalam aplikasi temu janji seperti Tinder, anda boleh melihat gambaran profil seperti "hmu jika anda suka pina colada dan terperangkap dalam hujan lebat".

Pendekatan lain untuk menggunakan HMU adalah dengan meminta idea atau idea orang lain. Sebagai contoh, sekiranya anda mencari cadangan tempat makan di kota lain, anda boleh mengeposkan melalui media berasaskan web “Di manakah disarankan bagi saya untuk makan malam di bandar X? Hmu dengan idea ”.

Asal HMU

Sebilangan pelanggan mengaitkan penyebab Hit Me Up dengan alat pager - alat khas yang menjadi arus perdana pada tahun 90an. Pager tidak dapat menerima pesanan segera, tetapi mereka akan memberi isyarat dan menunjukkan nombor telefon individu yang cuba menghubungi anda atau "menghantam anda".

Sungguh, titik permulaan pemendekan sebenarnya tidak jelas. Begitu juga, seperti banyak singkatan yang berbeza, suatu hari HMU baru muncul di Urban Dictionary. HMU pada ketika itu berubah menjadi corak dalam talian arus perdana dan segera tersebar di mana-mana di web.

Apabila HMU berubah menjadi imej web, pelanggan membenarkannya sebagai kepentingan seterusnya - tahan unicorn saya. Walaupun pada bila-bila masa digunakan dalam talian sebagai jenaka atau gambar.

Sejak HMU digunakan secara teratur untuk menjadi penggoda, perkembangan karakteristik singkatan itu berubah menjadi bagian dari adegan temu janji berdasarkan web. Salah satu hasil utama yang akan diberikan oleh Google kepada anda apabila anda menaip HMU adalah laman web temu janji yang agak sukar di mana mereka menawarkan pelbagai audit untuk aplikasi temu janji lain seperti Tinder atau OkCupid, sama seperti pelbagai profil khusus wanita yang tidak kelihatan seperti individu tulen.

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan ini atau laman web yang setanding untuk tujuan temu janji berasaskan web, beri petunjuk untuk melihat panduan kami mengenai kaedah yang paling mahir untuk melihat dan menjauhkan diri dari penipu kencan berasaskan web.

Arahan untuk Menggunakan HMU

Walaupun anda boleh mengatakan memukul saya sehingga ada yang dapat mendengar tanpa individu yang memberi anda penampilan, singkatan HMU dipakai untuk penggunaan dalam talian seperti dulu. Ada pelbagai cara yang dapat Anda gunakan untuk memadatkan ini dalam surat-menyurat harian anda, bergantung pada keadaan dan pengaturan.

Gunakan HMU dalam Teks

Yang paling terkenal di mana anda akan melihat orang lain menggunakan HMU dan singkatan perbandingan lain adalah aplikasi teks. Tidak ada panduan yang teruk untuk ejaan yang tepat dari singkatannya. Berikut adalah jenis yang ingin anda lihat di web:

HMU. Digunakan sendiri dan dalam semua huruf besar untuk menunjukkan kehabisan pesanan atau permintaan kenalan.

hm. Gunakan terjemahan ini jika anda perlu menjadi corak pengembangan menyusun semuanya dengan huruf kecil untuk membuatnya terdengar lebih santai atau santai.

HMU pertama dan paling utama atau akhir mesej. Menyelaraskan singkatan ke dalam mesej anda kemungkinan besar merupakan pendekatan paling ideal untuk digunakan jika anda lebih suka tidak mengubah orang lain yang salah memahami anda.

Gunakan HMU untuk Menghubungi Orang Kembali

HMU tidak selalu digunakan dalam strukturnya yang unik. Salah satu jenis singkatan ini adalah HYU yang mewakili hit anda - makna yang bertentangan dengan HMU. Anda boleh menggunakannya dalam jawapan isi kepada seseorang jika anda perlu menjadi individu yang menjangkau mereka kembali.

Gunakan HMU sebagai GIF atau Mim

Melalui media berasaskan web, atau ketika berdagang mesej dengan rakan, anda dapat menggunakan GIF atau gambar untuk menyampaikan kepentingan yang serupa dengan HMU. Oleh kerana alat seperti GIPHY diselaraskan ke dalam kebanyakan aplikasi media dalam talian sekarang, anda hanya perlu memulakan perbincangan yang betul, cari alternatif untuk menghantar GIF di kotak perbincangan dan taip HMU ke bar pertanyaan.

Sekiranya anda perlu menambahkan humor dalam perbincangan anda, anda boleh mencari gambar HMU di web dan memberikannya dalam perbincangan. Sebaliknya, anda boleh membuat gambar HMU menggunakan salah satu alat dalam talian yang unik.

Mulailah Menggunakan Akronim dalam Komunikasi Harian Anda

Berbual dengan seseorang dalam talian sering kali merupakan pertemuan alternatif untuk bercakap dengan seseorang, semua perkara dipertimbangkan. Oleh itu, mengapa tidak bermain-main dengannya dan tambahkan beberapa pemotongan, emotikon, GIF, dan kaedah yang berbeza untuk menyampaikan mesej anda.

Adakah anda pernah mengulas mengenai singkatan HMU sebelum ini? Apakah perbezaan yang anda gunakan dalam surat-menyurat dalam talian anda? Tawarkan penglibatan anda dalam bahasa slang dalam komen di bawahnya. HMU mewakili Hit Me Up. Ini ucapan selamat untuk seseorang berhubung dengan anda. Secara berkala, sama dengan gaya sekarang, ia tidak dipromosikan.

Pengaturan pertama untuk mengatakan "memukul saya" kepada seseorang adalah ketika meminta sesuatu, biasanya tunai. Contohnya, "Adik saya memukul saya kerana perniagaannya gagal."

Walaupun boleh, bagaimanapun, menyiratkan bahawa definisi telah diperluas untuk menyokong kontak. Seperti dalam, hantarkan saya, sambung, atau anda tahu di mana saya berada jika anda memerlukan saya. Sekiranya anda melihat singkatan HMU di web, kemungkinan itulah yang dimaksudkan oleh individu.

Petikan tahun 2010 ke Urban Dictionary menyokong lelucon yang HMU mewakili memegang unicorn saya, namun itu tidak mempunyai premis. Oleh kerana definisi itu disatukan oleh pelanggan UnicornLover238, anda bahkan boleh mengatakan bahawa mereka mempunyai kecenderungan.

Di mana anda boleh menggunakan HMU?

HMU digunakan di web, pada dasarnya melalui laman media berasaskan web seperti Twitter dan Facebook, atau aplikasi bicara seperti Snapchat atau WhatsApp.

Walaupun anda mungkin mengatakan "pukul saya" untuk didengar oleh semua orang, singkatannya belum memasuki ucapan biasa, jadi gunakan HMU di web.

Terdapat pelbagai keadaan di mana anda dapat menggunakan HMU. Di sini mereka berdekatan dengan model:

Idea untuk berkumpul, sama ada pada waktu tertentu atau akhirnya. Contohnya, “Kita harus menonton filem baru itu! hmu apabila anda lapang. "

Permintaan untuk sesuatu, seperti meminta cadangan atau anggapan. Contohnya, “Di manakah disarankan bagi saya untuk makan tengah hari? hmu dengan fikiran. "

Menjadi penggoda, untuk memperkasakan perbincangan atau tarikh, dan dapat digunakan pada aplikasi kencan seperti Tinder atau Bumble. Contohnya, "hmu jika anda menyukai makhluk, perjalanan, dan makanan roti halia."

Memberi kehalusan kenalan, serupa dengan nombor telefon atau alamat e-mel anda. Sebagai contoh, "Jika Anda perlu mengunjungi, hmu di [email dilindungi] ."

Bilakah HMU Berasal?

Seperti di Facebook, singkatan HMU tidak dapat dipercaya pada pertengahan tahun 2009. Dua atau tiga siaran setiap hari memasukkannya, sebilangan besar kemungkinan kesalahan tatabahasa.

Pada bulan Mei tahun itu, istilah ini berkembang, dengan purata 20 jawatan setiap hari. Ia terus berlipat ganda setiap bulan. Pada tahun 2010, perkembangan itu dengan cepat melaju, berkembang dengan kecepatan 75% setiap bulan. Menjelang akhir pertengahan tahun itu, HMU berada pada 80000 setiap hari yang ditentukan.

Anehnya, HMU digunakan secara adil sepanjang musim semi, kerana orang muda mempunyai banyak masa tambahan untuk membakar. Namun, ketika anak-anak kembali ke kelas, istilah itu ternyata lebih kerap digunakan pada akhir minggu.

Google Trends untuk hmu

Anda juga boleh mengikuti kenaikan HMU di Google Trends, yang berkaitan dengan apa yang dijumpai oleh Facebook. Penampilan yang dihubungkan untuk istilah tersebut adalah penyimpangan yang umum dari "apa maksudnya", yang baik - seperti yang dirujuk, individu menggunakan HMU di dalam perbincangan dan melalui media berasaskan web, bukan sebagai kata biasa dalam tampilan Google.

Dapatkan Hip Dengan Lebih Banyak Syarat Slang

HMU mungkin telah mendapat kemasyhuran pada tahun 2010, namun tetap menjadi istilah slanga yang biasa digunakan dalam talian hari ini. Juga, kerana anda memahami apa yang disiratkan oleh HMU, anda boleh mula menggunakan singkatan khusus ini dengan pasti. Dengan kata pendek, ia digunakan untuk memberitahu, kepada seseorang, untuk memberitahu anda bahawa anda tidak hadir melainkan kemudian atau mengingatkan anda untuk apa sahaja. Ini adalah pemendekan yang digunakan oleh banyak individu melalui media dalam talian. Sejumlah individu mendengarnya dengan menarik dan pertanyaan tiba-tiba membunyikan loceng adalah apa kepentingannya di sini ?. Pada masa kini banyak individu menggunakan jenis kata kecil semasa mereka bercakap. HMU sangat terkenal di Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Skype, atau kaedah korespondensi lain, di mana sekurang-kurangnya dua individu bercakap antara satu sama lain atau menguruskan pemahaman.

Apa kepentingannya di sini?

Sebilangan besar individu, yang belum pernah mendengar pengisytiharan HMU sebelumnya, perlu menyedari apa kepentingannya di sini? HMU bermaksud "Pukul saya" Seperti mengalu-alukan seseorang untuk menghantar mesej kepada anda dengan masa anda menasihati mereka atau masa mereka mendapatkan atau dalam keadaan lain untuk menghubungi anda. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa implikasi HMU kerana strukturnya pendek dan cenderung sesuai dengan beberapa ungkapan lain. Seperti HMU juga dapat digunakan untuk "Hold My Payung" namun itu bukan artikulasi yang asli. Kepentingan sebenar HMU adalah "memukul saya."

  • Kepentingan Akronim:

Huruf utama kata atau nama yang ditulis dalam huruf besar dikenal sebagai singkatan. Pemotongan usia muda yang biasa digunakan. Masanya telah tiba melahap ketika ada jangka waktu yang singkat, dan anda akan terlambat singkatan pendek ini akan membantu anda meninggalkan penegasan mengikut kehendak anda. Contohnya, Sekiranya anda terlambat untuk berkumpul dan anda perlu menasihati rakan anda untuk menghubungi anda atau bertemu dengan anda kemudian. Anda boleh menggunakan 'HMU' pemendekan untuk meninggalkan catatan, di mana 'maksudnya adalah "memukul saya."

Pertanyaan singkatan yang diakui adalah apa kepentingannya di sini? Ia hampir diketahui oleh semua orang tetapi ingin tahu mengenai bahagian yang dominan. HMU bermaksud 'memukul saya' bukan pada masa ini melainkan untuk waktu yang lain. Ini digunakan secara umum ketika menyampaikan sebagai berbicara melalui pelbagai media dan laman web berasaskan web.

  • Contoh Asas Penggunaan HMU:

Contoh penting pekerjaan HMU

Zaman muda menggunakan "HMU." Banyak individu pada masa lalu juga mengetahui perkataan ini tetapi kadang-kadang, individu baru mengenal perkataan ini. Lebih-lebih lagi, banyak individu berfikir tentang apa yang disiratkan atau diandalkan oleh HMU namun tidak mempunyai pilihan untuk melihat bagaimana menggunakan dan kapan hendak memohon. Individu juga menggunakan banyak singkatan yang berbeza untuk menjimatkan masa, dan mereka lebih suka mengetik pendek daripada menyusun keseluruhan kalimat. HMU boleh dilihat sebagai slanga web, viral melalui media berasaskan web.

Berikut adalah Beberapa Contoh Penggunaan HMU;

Model 1:

Orang pertama: Hei! Bagaimana kalau kita melepak di hujung minggu.

Orang kedua: Saya telah menghuni hujung minggu ini!

Orang pertama: Bagaimana dengan Seterusnya?

Orang kedua: Belum pasti, HMU kemudian.

Dalam model ini, saya menawarkan seseorang untuk bertemu menjelang akhir minggu namun individu berikutnya mengatakan bahawa dia tidak mempunyai masa akhir minggu ini kerana dia sibuk. Pada ketika itu, individu 1 mengatakan apa-apa mengenai satu hujung minggu dari sekarang dan individu itu mengatakan bahawa dia belum pasti HMU (tekan saya). Bermakna dia mengatakan bahawa dia tidak pasti namun membiarkannya mengingatkan melalui menghubunginya satu minggu dari sekarang.

Model 2:

Orang pertama: Hei! John, saya memerlukan kenderaan anda di mana anda berada?

Orang kedua: Saya keluar dan hendak pulang dalam beberapa waktu.

Orang pertama: Baiklah HMU

Orang kedua: Ya pasti.

Banyak individu menggunakan HMU dari pelbagai perspektif dan dengan banyak artikulasi. Banyak individu yang salah maklumat mengenai apa yang disiratkan oleh HMU adalah… !!. Namun, kecenderungan yang sebenarnya akan menghubungi individu atau individu lain nanti. tidak ada artikulasi luar asas di dalamnya.

  • Apa maksud HMU dalam Teks:

apa kepentingannya di sini dalam teks

Gambar oleh: Pixabay

Apa kepentingannya di sini semasa pesanan anda? Ini adalah singkatan HMU "Hit Me Up" yang penting dalam kandungan bahawa seseorang meminta sesuatu daripada anda Sama seperti Robert memukul saya untuk menunggang basikal setiap Sabtu malam. Dalam ayat ini, tersirat bahawa Robert berubah untuk menandakan "bercakap dengan saya lebih jauh." Bukan hanya HMU terdapat banyak kata pendek atau singkatan yang digunakan individu untuk membatasi ungkapan atau kata-kata Dan menjelaskan idea mereka. Seperti, TTYL, BRB, TYS dan banyak lagi. TTYL bermaksud "Berbual dengan anda kemudian." BRB bermaksud "Be Right Back" dan TYS bermaksud "Menyatakan rasa terima kasih kepada Anda". Ia juga boleh digunakan dalam huruf besar atau huruf kecil yang tidak memberi perbezaan. Namun, lebih baik jika individu menggunakannya dengan huruf kecil kerana huruf besarnya menyerupai agak tidak masuk akal seperti berteriak di web.

  • Apa maksud HMU di Instagram, Facebook, dan Laman Sosial:

media dalam talian

Gambar oleh: Flickr

Akronim ini viral tidak masuk akal di setiap laman web yang mesra. Apa kepentingannya di Instagram? Instagram adalah laman sosial di mana individu bercakap antara satu sama lain dan HMU menyiratkan di Instagram "memukul saya" dengan baik boleh digunakan dari pelbagai sudut pandangan seperti, hubungi kembali atau hubungi apabila anda mendapat masa. Apa kepentingannya di sini di Facebook dan Twitter? HMU adalah singkatan terkenal yang tersebar luas di seluruh dunia, dan memang begitu. Dia digunakan untuk mengatakan kepada individu berikut bahawa mereka berhubung dengan saya kemudian atau lebih cepat kepentingannya yang penting adalah "berhubung dengan saya", "Jangkau saya" hubungi saya kemudian "dan seterusnya Instagram, Facebook, dan banyak pelanggan laman sosial lain menggunakan banyak singkatan semasa mereka bercakap antara satu sama lain.

  • Beberapa Kegunaan HMU Lain:

Sebarang singkatan Tidak ditentukan hanya untuk satu kepentingan, ia boleh mempunyai sekurang-kurangnya satu daripada satu kepentingan. Oleh kerana HMU juga mempunyai lebih daripada satu kaedah seperti "Hold My Payung," "Hit Me Up" dan banyak kaedah lain juga. Ini adalah artikulasi yang digunakan individu untuk menunjukkan bahawa memanggil saya kemudian, menghubungi saya atau sesuatu yang berkaitan dengannya. Terdapat banyak bentuk pendek yang digunakan individu melalui Instagram, Facebook, dan Twitter. Semua orang menggunakannya di setiap laman web media berasaskan web atau dalam perbincangan antara satu sama lain. Seperti kata Lmao juga sangat terkenal hari ini. Oleh kerana ia adalah LOL, pada dasarnya mewakili "Ketawa dengan bangga". Ini juga menyiratkan "Banyak tawa" namun kepentingannya jelas. Individu menggunakannya dengan cara yang bijak untuk tergelak dengan barang-barang aneh. "Meliputi bil diskaun HMU sebelum akhir bulan Mac akan menguras Rizab Operasi Gas Utility. Kami, bersama dengan banyak utiliti lain yang terjejas, menyebut bantuan kewangan di peringkat Negeri dan Persekutuan, ”kata Weber.

“Pada saat iklim batas melanda, dua hal terjadi. Yang pertama, dari sudut pandang bekalan gas, entah dari mana ada batasan besar pada bekalan gas kerana iklim yang dingin. Sebahagian besar gas yang masuk ke kerangka gas petroleum utara muncul dari Lembangan Permian di Texas barat dan selepas itu melalui Oklahoma dan Kansas selatan mereka juga mendapat sebahagian gas dari titik itu. Ini pada dasarnya adalah bekalan gas yang mengurus saluran paip gas petroleum utara. Kesukaran yang mereka hadapi dengan iklim yang terbatas adalah bahawa kepala sumur membeku. Terdapat tercekik berapa banyak gas yang memasuki akhir persediaan saluran paip. Gas telah menjadi premium pada masa itu. "

Weber mengatakan untuk menambah bahawa Majlis Kebolehpercayaan Elektrik Texas (ERCOT) di dalam Texas dan Southwest Power Pool (SPP) di tingkat selatan pinggir mereka kerana pembekuan iklim mereka mengalami permintaan keterlaluan yang berlebihan. Hasilnya adalah bahawa SPP perlu memasuki fasa penyimpangan.

"Kesan bersih dari semua kekuatan yang diberikan dari pasaran SPP melambung tinggi. Kos diskaun kami pada amnya ialah $ 27 hingga $ 34 satu megawatt-jam secara konsisten. Kadang-kadang kos megawatt-jam melebihi $ 1,000, satu jam megawatt di pusat komersial SPP, ”kata Weber.

"Kita tidak boleh menghentikan aktiviti kita, kita harus terus memahami meter dan kita perlu terus membuat bil. Kita perlu terus menyesuaikan diri dengan potongan harga tenaga semasa kita maju. Kami perlu terus maju bergantung pada data yang kami miliki pada saat bil tersebut dibuat dan kos tersebut harus dibayar kerana kami juga membayar bil diskaun kami, ”kata Weber.

"Kami tidak boleh membuang stesen talian kami untuk menyekat kos kami. Sekiranya ada pelanggan yang meminta gas untuk memanaskan kediaman atau perniagaan mereka atau apa sahaja, kita perlu membekalkannya. Oleh itu, sekiranya kita mempunyai lubang antara perjanjian dan permintaan kita, kita perlu mendapatkannya pada hari demi hari premis, ”kata Ketua Pegawai Eksekutif HMU, Ken Weber.

"Sekiranya pelanggan sedang bertengkar dan mereka memerlukan masa untuk membuat lapisan pewarnaan instalment dalam pemasangan yang serupa sepanjang masa, kami akan bekerjasama dengan klien seberapa banyak yang kami dapat. Ada juga pilihan yang dapat kita anggap sama seperti menjatuhkan hukuman atau tuduhan apa pun jika jangka waktu ansuran tercapai untuk alasan semacam itu, ”kata Weber.

"Kami tidak memiliki manual saat ini untuk memiliki pilihan untuk melakukan semua itu. Kami akan memikirkannya, kami bersedia membincangkannya, namun secara jujur, kami tidak mempunyai idea foggiest untuk melakukan interaksi semacam itu. Apa sahaja yang kita lakukan dari sudut kredit dan perkara semacam itu akan merangkumi banyak kawalan manual kerangka pengecasan, perkara semacam itu. Sekiranya pelanggan berada dalam keadaan di mana mereka memerlukan bantuan, kami akan bekerjasama dengan mereka. Kita perlu, kita lebih suka tidak menutup siapa pun lebih lama daripada yang mereka butuhkan untuk membayar bil yang tinggi tetapi kita juga perlu menjaga bil kita. "

Weber mengatakan pada pertemuan hari Khamis itu, dia belum menyampaikan apa-apa kepada media kerana dia perlu berkomunikasi dengan dewan dan memastikan dalam mana-mana lembaga itu memahami semua yang sedang berlaku sebelum kita menyampaikan sesuatu kepada media .

"Saya rasa kita harus mengatakan bahawa jika seseorang merasa mereka akan mengalami kesulitan mengurus tagihan ini, cukup hubungi kami. Kami tidak tahu bagaimana kami akan mengaturnya tetapi anda tahu seperti yang dikatakan Terry (Arentson) bercakap dengan kami, beritahu kami. Jangan hanya mengabaikan bil dan katakan saya tidak dapat membayarnya. Be that as it may, get in touch with us and we can begin chipping away at something,” said Randall Reed, HMU board part.

Weber said individuals on the spending charging will not be just about as affected as much because their bill is ordinarily determined throughout some period for even instalments.

On Friday, Weber said the Board of Trustees has postponed punishments and accommodated verbal arrangements fanning out reimbursement of this charging cycles higher bill of more than 2-4 months.

“LIHEAP clients are as yet covered under the colder time of year ban, however, we will work with clients as indicated above,” said Weber.

“Should HMU get any kind of monetary help it will be circulated back to our clients? Something else, a different thought or potentially choices are as yet being talked about. We are as yet assembling data and likely will not have a clue about the all-out sway until mid or late March.”

At the point when gotten some information about the LP tanks, HMU used to have that would be utilized in such a crisis. Weber said they were gone before he was recruited yet his agreement is with the low expenses of flammable gas at the time a choice was made to wipe out the Gas Peaking Facility (it must be staffed full-time).

At the Thursday executive gathered, the leading body of trustees affirmed the brief exchange of assets if necessary from CDs to the working gas store. In the letter delivered Friday, Weber said due to the premonition and key arranging of the HMU Board of Trustees, HMU has adequate working stores to endure this hardship and cover their energy bills surprisingly. He additionally said "it is minor comfort yet remember you are in good company in this battle, utility clients all through the Midwest including a considerable lot of your kindred Iowans have been affected by this occasion. “Covering HMU's discount bill before the finish of March will drain the Gas Utility Operating Reserves. We, alongside the numerous other affected utilities, are mentioning monetary alleviation at the State and Federal levels,” said Weber.

“At the point when the limit climate hit, two things occurred. Number one, from the point of view of gas supply, abruptly there was a gigantic limitation on gas supply because of the chilly climate. The greater part of the gas that comes in toward the northern petroleum gas framework emerges from the Permian Basin in west Texas and afterwards up through Oklahoma and southern Kansas they additionally get a portion of the gas from that point. That is essentially the gas supply that takes care of the northern gaseous petrol pipeline. The difficulty they ran into with the limited climate was that the wellheads were freezing up. There was a narrowing on how much gas was entering the stockpile end of the pipeline. Gas was turning into a premium by then.”

Weber said to add to that Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) inside Texas and Southwest Power Pool (SPP) in the southern level of their casing because of the climate freeze-up they were languishing outrageous requests overpower. The net outcome was that SPP needed to go into a phase of reduction.

“The net consequence of all that will be that power provided out of the SPP market soar. Our discount cost is generally $27 to $34 a megawatt-hour consistently. Sometimes megawatt-hour costs surpassed $1,000, a megawatt-hour in the SPP commercial centre,” said Weber.

“We can't simply stop our activity, we need to keep on understanding meters and we need to keep on producing bills. We need to keep on adapting to the discount cost of energy as we go ahead. We need to push ahead dependent on the data we have at the time those bills are produced and those costs must be paid because cover our discount bills too,” said Weber.

“We can't simply remove our line station to restrict our cost. On the off chance that we have clients requesting gas for warming their homes or their business or whatever, we need to supply it. So if we have a hole between our agreement and request, we need to get it on the everyday spot premise,” said HMU CEO Ken Weber.

“Ifttling and they need time to make the instalments if they are on a fixed pay for instance or something along that line, we will work with the clients however much we can. There is likewise the choice we can consider similarly as postponing any sort of punishments or expenses if an instalment term is reached out for that kind of reason,” said Weber.

“We simply don't have a manual right currently to have the option to do any of that. We will think about it, we're willing to discuss it, however, truth be told we don't have the foggiest idea how to carry out that sort of interaction. Anything we do from the point of view of credits and that sort of thing would pretty much include a ton of manual control of the charging framework, that kind of thing. If a client is in a circumstance where they need some assistance, we will work with them. We need to, we would prefer not to close anyone off any longer than they need to cover the high bill yet we do need to take care of our bills too.”

Weber said at the Thursday meeting, he hadn't put anything out yet to the press is because he needed to converse with the board and ensure in any event the board was comprehension of all that was going on because of thing out to the media.

“I figure we should put out period the eveninstalmentsne feels they will experience difficulty covering this bill, simply get in touch with us. We don't have a clue how we will mastermind it yet you know like Terry (Arentson) of said speak with us, let us know. Don't simply overlook the bill and say I can't pay it. Be that like it, may reach us and we can begin dealing with something,” said Randall Reed, HMU board part.

Weber said individuals on the spending charging will? not be just about as affected as much because their bill is ordinarily determined throughout some period for even instalments.

On Friday, Weber said the Board of Trustees has deferred punishments and accommodated verbal arrangements fanning out reimbursement of this charging cycles higher bill of more than 2-4 months.

“LIHEAP clients are as yet covered under the colder time of year ban, however, we will work with clients as verified above,” said Weber.

“Should HMU get any sort of monetary help it will be appropriated back to our clients? Something else, da different thought or potentially alternatives are as yet being talked about. We are as yet assembling data and likely will not have the foggiest idea about the all-out sway until mid or late March.”

At the point when gotten some information about the LP tanks, HMU used to have that would be utilized in such a crisis. Weber said they were gone before he was employed however his arrangement is with the low expenses of petroleum gas at the time a choice was made to wipe out the Gas Peaking Facility (it must be staffed full-time).

At the Thursday executive gathering, the leading group of trustees affirmed the transitory exchange of assets if necessary from CDs to the working gas store. In the letter delivered Friday, Weber said due to the prescience and key arranging of the HMU Board of Trustees, HMU has adequate working stores to face this hardship and cover their energy bills surprisingly. He additionally said "it is minor comfort however remember you are in good company in this battle, utility the Midwest including a large number of your kindred Iowans have been affected by this occasion Conference:

I trust what does HMU implies is clear at this point. HMU is an articulation, individuals use it as per their necessities. At the point when they are discussing. They utilize the abbreviation where they need it. Individuals additionally prefer to utilize short words or shortenings. They can utilize it shrewdly when they are occupied with other stuff and need to close the talk. Each individual is utilizing the “HMU” abbreviation these days.4