Apa yang Dilindungi Insurans Pemilik Rumah?

Setiap pemilik harta harus memahami nilai perlindungan insurans pemilik rumah. Pelan insurans pemilik kediaman bukan hanya melindungi pemilik rumah dari bencana sintetik dan juga alam, tetapi juga melindungi anda dari sejumlah situasi lain.

Polisi insurans pemilik rumah standard membayar anda sekiranya berlaku kerosakan akibat kebakaran, ribut teruk, taufan dan juga ribut. Kerosakan harta benda, pemilikan dan kediaman anda adalah elemen utama yang harus dilindungi. Liputan yang ditawarkan oleh polisi bukanlah salah satu elemen yang paling penting; elemen yang paling penting adalah jumlah yang mereka tawarkan sekiranya berlaku sebarang bencana.

Perlindungan insurans tanggungjawab

Ini melindungi anda sekiranya anda bertanggungjawab atas kecederaan atau kerosakan bangunan orang lain. Dalam situasi seperti itu, insurans pemastautin pasti akan memberi anda perlindungan minimum sebanyak 18,000 USD sebagai perlindungan. Pemegang polisi boleh memperoleh kos tambahan $ 1.5 juta. Liputan tanggungjawab juga meliputi kecederaan tertentu yang berlaku di kawasan rumah anda seperti haiwan kesayangan anda yang menggigit seseorang. Sejumlah $ 700 dibayar kepada penyedia insurans dengan polisi pemilik harta tanah standard; ini dapat meningkatkan sehingga $ 5,000 setelah membayar tambahan.

Kaji masalah terlebih dahulu

Anda perlu meneliti semua masalah sebelum mendapatkan insurans pemilik rumah. Fikirkan reputasi syarikat insurans dan juga jangan membuat keputusan berdasarkan premium pelan. Dengan menggunakan Internet, anda dapat mencari penyedia insurans rumah terkenal dengan kadar insurans pemilik rumah terbaik. Dengan sedikit kerja kajian penyelidikan, anda dapat memperoleh tawaran yang paling berkesan.

Apa yang anda harapkan mungkin berbeza dari satu syarikat ke syarikat yang lain, tetapi secara keseluruhan syarikat anda harus menanggung kos dari satu hingga dua tahun semasa anda berfungsi untuk merumuskan apa yang dilakukan kepada anda. Yang dinyatakan, mereka biasanya tidak akan membayar sehingga tuntutan insurans anda benar-benar diperiksa dengan teliti. Pengecualian dari dasar tersebut adalah semasa berlakunya bencana yang mengakibatkan banyak orang di satu lokasi seperti gempa bumi atau angin puting beliung. Sering kali, kerana keadaan, perniagaan pasti akan menghabiskan perbelanjaan bernilai seminggu atau lebih untuk memberikan sejumlah wang kepada pelanggan mereka semasa siasatan berlangsung.

Siapkan dana keselamatan anda

Satu perkara yang harus anda lakukan, kerana anda biasanya perlu menunggu untuk mendapatkan pemeriksaan insurans anda, adalah dengan menyediakan dana keselamatan atau kecemasan yang tersedia untuk anda di suatu tempat. Jangan menyembunyikannya di tempat kediaman anda, namun sekiranya berlaku bencana, syarikat insurans anda akan menanggung kerugian hampir seratus dolar tanpa wang tunai. Menempatkan wang ini di seluruh negara adalah kaedah paling selamat untuk memastikan bahawa anda mempunyai kemudahan untuk mendapatkannya. Anda berhasrat untuk memastikan walaupun sesuatu yang melampau berlaku di kawasan anda dan juga ke bank kejiranan anda, anda masih boleh mengeluarkan wang anda.

Sekiranya individu mempunyai insurans yang tidak mencukupi, atau insurans yang tidak mencukupi, mereka biasanya akan mengetahui pada masa bencana. Ini adalah masa yang paling mengerikan untuk belajar, kerana tidak ada yang dapat anda lakukan mengenainya pada waktu itu. Jadi bersikap agresif dan lihatlah insurans anda sekarang. Sekiranya anda mempunyai perlindungan insurans yang sangat baik, anda perlu dilindungi sebanyak 120% dari nilai rumah anda. Selain itu, periksa bencana yang diliputi oleh dasar anda. Sekiranya anda mendapati bahawa ada malapetaka yang sering berlaku di kawasan anda yang tidak dilindungi, anda mungkin ingin menyiasat bagaimana memasukkan perlindungan ke rancangan anda.

Apakah Insurans Pemilik Rumah dan Apa Yang Dilindungi?

Insurans Pemilik Rumah memberikan jaminan belanjawan untuk rumah dan harta benda individu anda. Ketahui asas mengenai apa itu Insurans pemilik rumah gadai janji dan apa yang dilindungi.

APA INSURANS RUMAH?

Insurans pemilik rumah terdiri daripada penyertaan yang dapat membantu membayar untuk memperbaiki atau mengganti rumah anda dan barang-barang sekiranya tidak dicederakan oleh risiko tertentu, seperti kebakaran atau pencurian. Ia juga dapat membantu menyebarkan perbelanjaan sekiranya anda secara kebetulan merosakkan harta benda orang lain atau jika seorang tetamu dirugikan di rumah anda.

APAKAH KOS INSURANS RUMAH?

Perbelanjaan insurans pemilik rumah bergantung pada pelbagai komponen, termasuk rangkuman yang anda pilih, sorotan rumah anda, dan anggaran kesan anda. Mungkin ada perbelanjaan tambahan untuk kemasukan tambahan atau had kemasukan yang diperluas. Pakar boleh membantu anda memilih penyertaan yang sesuai dengan keperluan anda dan membantu menentukan sama ada anda layak untuk had pengaturan.

APAKAH PENUTUP INSURANS RUMAH?

Insurans pemilik rumah biasanya membantu melindungi:
Rumah anda Harta perseorangan
Struktur yang berbeza di harta tanah anda Kewajipan untuk luka atau kerosakan harta benda orang lain

Anda juga boleh mempunyai pilihan untuk membeli tambahan kemasukan s untuk keselamatan lebih menonjol. Pendekatan insurans pemilik rumah biasa menawarkan kemasukan bagi bahaya yang disebabkan oleh api, serangan kilat, ribut angin, dan hujan es. Walau apa pun, adalah mustahak untuk menyedari bahawa tidak semua peristiwa bencana dijamin dengan perlindungan pemegang harta tanah . Sebagai contoh, bahaya yang dibawa oleh gegaran dan banjir tidak biasa dijamin oleh harta insurans pemilik rumah. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk membeli strategi insurans yang berasingan untuk membantu memastikan kediaman anda dan memberi kesan terhadap bahaya tersebut.

Memelihara PERLINDUNGAN

Salah satu penyertaan asas strategi insurans pemilik kediaman adalah kepatuhan jaminan, yang membantu menyebarkan struktur kediaman di mana anda tinggal (misalnya pendirian rumah, pembahagi, dan bumbung). Menjaga insurans juga dapat membantu menyebarkan struktur yang berbeza yang bersambung dengan kediaman, misalnya, carport atau geladak, terhadap bahaya tertentu.

PERLINDUNGAN STRUKTUR berbeza

Sebilangan besar pendekatan insurans pemilik rumah juga merangkumi penyertaan untuk struktur yang berbeza yang ada di harta tanah anda tetapi terpisah dari rumah anda, sama dengan carport, gudang peranti, atau pagar yang ditarik balik.

PERLINDUNGAN HARTA individu

Insurans pemilik rumah tidak hanya membantu menyebarkan kerosakan rumah anda. Ia juga boleh memasukkan aset individu yang anda simpan di dalamnya. Andaikan alat anda diambil dari rumah anda atau perabot anda rosak akibat kebakaran. Insurans harta tanah individu dapat membantu membayar untuk memperbaiki atau mengganti kesan anda jika mereka dicederakan atau dihancurkan oleh bahaya yang dijamin. Banyak penjamin menawarkan penyertaan mengikut budi bicara yang juga dapat membantu melindungi barang yang anda miliki. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai pilihan untuk membeli penyertaan yang diperluas untuk barang, permata, jam tangan, dan penyembunyi yang mempunyai nilai melebihi had penyertaan harta tanah anda.

PERLINDUNGAN WAJIB

Strategi insurans pemilik rumah yang biasa memberikan penyertaan kewajiban apabila seseorang yang tidak tinggal bersama anda dirugikan ketika berada di harta tanah anda. Anggaplah seorang tetamu tersandung di tangga beranda anda yang hancur. Kemasukan tanggungjawab kecederaan yang ketara dapat membantu membayar kos sah anda yang seterusnya atau perbelanjaan hospital yang berkaitan dengan tetamu sekiranya anda disalahkan. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk membina sekatan risiko anda dengan memasukkan pendekatan payung individu. Pengendali anda dapat menjelaskan alternatif apa yang dapat anda capai.

BATASAN DAN POTONGAN

Ingatlah bahawa setiap penyertaan dalam strategi insurans pemilik rumah bergantung pada pemotongan jumlah terbesar yang akan dibayar oleh pendekatan anda terhadap kemalangan yang dijamin. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk mengubah titik pemotongan kemasukan ke keperluan anda dengan mempertimbangkan, misalnya, anggaran kediaman dan aset anda dan jumlah yang mungkin dikenakan untuk membetulkan atau mengganti mereka sekiranya mereka dicederakan atau dirobohkan oleh yang dijamin bahaya.

Pada amnya, anda biasanya perlu membayar potongan anda sebelum faedah insurans anda bermula untuk membantu menyebarkan musibah. Teliti pendekatan anda atau hubungi operator anda untuk meninjau titik pemotongan dan pemotongan penyertaan anda. Anda biasanya boleh mengubahnya untuk memenuhi keperluan anda.

Jaminan yang ditawarkan oleh strategi insurans pemilik kediaman dapat diisi sebagai jaringan kesejahteraan sekiranya perkara yang tidak dijangka berlaku. Pakar yang berdekatan dapat membantu anda memilih jenis penyertaan dan had yang menjadi pertanda baik untuk anda.

Berapa Kos Insurans Pemilik Rumah?

Berapakah jumlah yang akan dikenakan oleh insurans pemilik rumah? Pada saat anda membeli rumah lain, ini mungkin merupakan salah satu pertanyaan utama yang masuk ke otak anda. Lebih-lebih lagi, ini adalah pertanyaan penting, terutamanya sekiranya anda cuba menghabiskan rancangan kos harian anda. Jawapan pendek untuk soalan itu adalah: Itu bergantung. Ini adalah sebahagian daripada pemboleh ubah yang dapat membantu menentukan jumlah yang akan anda bayar untuk insurans pemilik rumah:

  • Potongan yang anda pilih
  • Anggaran rumah dan barang anda
  • Sejarah jaminan perlindungan anda
  • Faktor yang berbeza, misalnya, usia dan kawasan rumah anda

BAGAIMANA DEDUCTIBLE ANDA MEMILIH SELEPAS KOS DASAR ANDA?

Salah satu faktor yang menentukan jumlah yang anda bayar untuk insurans pemilik rumah adalah yang boleh ditolak, yang merupakan jaminan yang banyak.

Anda biasanya boleh memilih pemotongan untuk penyertaan harta tanah anda dalam strategi pemegang gadai janji anda. Sebagai contoh, anda dapat memilih $ 1,000 yang dapat dikurangkan yang akan berlaku untuk penyertaan rumah anda, penyertaan struktur yang berbeza, dan penyertaan harta tanah anda.

Sekiranya anda memilih potongan yang lebih tinggi, caj tahunan untuk strategi perlindungan anda mungkin akan lebih rendah. Kekurangannya? Sekiranya anda perlu membuat kes untuk memperbaiki rumah anda, anda perlu mengeluarkan lebih banyak wang tunai sebelum perlindungan anda membantu menyebarkan perbelanjaan pembaikan. Sekali lagi, memilih potongan yang rendah dapat meningkatkan premium anda, namun anda akan membayar sedikit ketika anda mendokumentasikan kes.

PREMIUM DASAR ANDA DAN NILAI RUMAH DAN HARTA ANDA.

Perbelanjaan insurans pemilik kediaman anda juga dilampirkan pada berapa banyak wang yang anda beli. Sekiranya anda membeli strategi perlindungan untuk menutup rumah yang bernilai $ 250,000, anda akan lebih banyak daripada seseorang yang rumahnya bernilai sebahagian besar daripada jumlah itu.

Menjamin Rumah Anda

Penjamin anda boleh mengesyorkan memasang had kemasukan kediaman bergantung pada jenis kediaman yang anda lindungi dan bahan-bahan yang dibuatnya. Anda mungkin juga mempunyai pilihan untuk membeli tempat tinggal tambahan, hingga jumlah tertentu. Sangat mustahak untuk memahami bahawa had kemasukan rumah anda bertujuan untuk membantu membayar untuk membina semula rumah anda jika ia dimusnahkan oleh bahaya yang dijamin. Sejauh ini, kemungkinan besar anda tidak dapat membeli kemasukan yang tetap dengan had yang lebih rendah daripada nilai rumah anda. Institut Maklumat Insurans (III) juga mengesyorkan agar pemegang harta benda mempertimbangkan semasa memilih had kemasukan mereka. Contohnya, rumah anda mungkin bernilai $ 300,000 hari ini, tetapi jika anda perlu memperbaikinya setelah mengalami musibah dalam 5 tahun, ia mungkin berharga $ 325,000 untuk diubahsuai. Pastikan untuk mendapatkan beberapa maklumat mengenai monitor bengkak ketika membeli pengaturan.

Menjamin Harta Peribadi Anda

Ukuran penyertaan harta tanah individu yang anda beli mempengaruhi caj strategi insurans pemilik kediaman anda. insurans pemilik rumah biasanya merangkumi penyertaan harta benda individu, yang mendorong pembayaran untuk memperbaiki atau mengganti barang anda jika anda mengalami musibah yang dijamin. Nyatakan barang anda bernilai $ 50,000. Anda perlu menjamin bahawa anda membeli cukup dekat dengan penyertaan harta tanah kediaman untuk mengganti keseluruhan barang anda sekiranya tidak dicederakan atau dihancurkan. Perkara lain, jika berlaku malapetaka, anda mungkin tidak mendapat wang yang mencukupi untuk menggantikan keseluruhan barang anda. Walaupun begitu, ingat bahawa semakin banyak penyertaan yang anda beli, semakin mahal premium pendekatan anda. Pastikan untuk melaporkan dan membuat stok setiap perkara anda untuk membantu menjamin anda membeli cukup banyak.

PREMIUM INSURANS SEJARAH DAN PEKERJA RUMAH ANDA

Kadar yang anda bayar untuk penyertaan insurans pemilik rumah dapat dipengaruhi oleh sejarah jaminan perlindungan anda. Pemegang harta yang mempunyai lebih sedikit kes biasanya membayar lebih sedikit untuk perlindungan daripada individu yang mencatat lebih banyak kes.

UMUR RUMAH, FAKTOR RISIKO, DAN HAL-HAL LAIN YANG MEMPENGARUHI KOS

Banyak komponen boleh mempengaruhi perbelanjaan strategi perlindungan pemegang harta tanah anda. Berikut adalah sebahagian elemen yang dapat mempengaruhi jumlah yang anda bayar untuk perlindungan rumah, seperti yang ditunjukkan oleh III:

  • Zaman kediaman anda
  • Keadaan bumbung
  • Di mana awak tinggal
  • Sorotan rumah anda, (misalnya, kolam atau pagar)

Pada titik ketika anda mencari perlindungan pemegang harta tanah, ia membantu melihat bagaimana penyertaan, titik pemotongan penyertaan, dan potongan yang anda pilih mempengaruhi perbelanjaan strategi. Adalah idea yang bijak untuk berkomunikasi dengan pakar perlindungan berdekatan jika anda memerlukan bantuan untuk memahami petikan perlindungan rumah atau penyertaan perlindungan rumah anda sekarang.