Apa yang dilindungi insurans liabiliti?

Polisi insurans liabiliti sama sekali berbeza dengan polisi insurans kenderaan biasa. Insurans kereta adalah suatu kemestian di setiap negeri di Amerika. Pemandu kenderaan boleh didenda kerana tidak memilikinya dan lesen boleh diambil dalam keadaan terburuk. Penting untuk memahami perbezaan antara perlindungan insurans kenderaan yang berbeza sebelum membelinya.

Insurans tanggungan adalah 2 jenis.

Yang pertama, tanggungjawab kecederaan fizikal akan menanggung kos yang berlaku kerana kerosakan yang anda cetuskan kepada orang lain. Ini termasuk jumlah yang disebabkan oleh kehilangan gaji serta pelbagai bil perubatan lain. Kerosakan bangunan akan menyembunyikan perbelanjaan kerana kerosakan yang berlaku pada bangunan fizikal akibat kecelakaan itu. Pastikan untuk memeriksa keperluan negara anda sebelum memperoleh perlindungan insurans tanggungjawab. Apabila jumlah ganti rugi melebihi had perlindungan insurans liabiliti anda, anda akan bertanggungjawab untuk jumlah simpanan. Anda juga dapat mengajukan tuntutan jika anda tidak dapat melunaskan jumlah yang melebihi itu.

Polisi insurans liabiliti adalah elemen penting dalam polisi insurans kenderaan asas.

Ia memenuhi tugas sosial pemandu kenderaan dengan memilikinya. Terdapat pelbagai ejen polisi insurans yang perlu dipertimbangkan sekiranya anda bingung dengan jenis rancangan yang ditawarkan. Ejen-ejen ini tentunya akan dengan senang hati membantu anda kerana anda mungkin akan membawa mereka. Ada laman web yang ada di web yang menawarkan info maksimum mengenai berbagai produk perlindungan insurans tanggungjawab. Perbandingan boleh dibuat dengan sebilangan item untuk mempelajari yang paling berkesan. Terdapat pelbagai rancangan insurans tanggungjawab yang tersedia. Mereka adalah:

Tanggungjawab umum benar-benar setanding dengan polisi insurans kenderaan asas di mana ia melindungi minat perniagaan dari kes pihak ketiga.

  • Pastikan untuk mendapatkan polisi insurans liabiliti setelah menilai keperluan anda dan juga membezakan banyak kos serta ciri.
  • Jauh lebih baik untuk memiliki polisi insurans dan juga tidak memerlukannya daripada memerlukannya tetapi tidak memilikinya. Apa yang anda boleh lakukan adalah mendapatkan polisi insurans penghuni yang mempunyai perlindungan Liabiliti yang diperlukan.
  • Huraian yang jauh lebih baik untuk perhatian adalah sesuai dijelaskan oleh kakitangan yang sebenarnya telah terlatih dan berpengetahuan mengenai faedah dan juga penyelesaian yang anda dapat dari insurans.
  • Terdapat 'liputan umum' setiap barang sekiranya berlaku kecurian dan kerosakan. Terdapat 'perlindungan insurans tanggungjawab' terhadap kerugian ekonomi yang merupakan akibat daripada kecederaan.
  • Ini menunjukkan bahawa jika seseorang terluka di harta tanah anda, insurans penyewa dapat menanggung kos hospital. Sekiranya pemilik polisi insurans diambil tindakan undang-undang, maka perlindungan insurans penyewa juga boleh membayar saman tersebut.
  • Wakil insurans juga dapat menjelaskan jawapan kepada masalah yang dilindungi oleh perlindungan insurans penyewa.

Biasanya, polisi insurans penghuni boleh merangkumi apa-apa yang mungkin berlaku di sebuah apartmen. Paling minimum adalah idea banyak orang - tetapi ini tidak benar secara khusus.

Terutama, harta benda pasti akan dilindungi sekiranya orang yang tidak dikenali memperoleh keinginan untuk mengambilnya atau merosakkannya.