Apakah maksud Penyekat Mesej aktif? Ini bermaksud seseorang dihalang untuk menghantar atau menerima mesej teks oleh pembawa mereka. Sekiranya demikian - pastikan orang yang anda kirimkan dapat menghantar dan menerima pesanan teks menggunakan tetapan telefon anda. Ini mungkin peraturan umum atau hukuman. Apabila blok mesej diaktifkan, tidak ada pernyataan yang dikirimkan ke penerima. Anda dapat melihat di layar "Pesan Gratis: Tidak dapat mengirim Mesej, blok Aktif."

:small_red_triangle_down: Mengapa penyekat mesej aktif?

Berikut adalah senarai kemungkinan sebab mengapa anda mungkin menerima pemberitahuan "Pemblokiran Mesej diaktifkan."

Ini adalah salah satu sebab yang paling umum untuk mengehadkan mesej kerana pemberitahuan aktif tersedia. Ia berlaku apabila pengirim atau penerima dimasukkan ke dalam senarai kenalan anda yang disekat. Anda boleh mencuba untuk memeriksa ini dengan menghubungi diri sendiri dan melihat sama ada sambungan berjaya atau tidak. Dalam situasi tertentu, sekatan ibu bapa juga mungkin tidak disengajakan.

:small_orange_diamond: Isu kod pendek

Sebab mengapa banyak pelanggan T-Mobile mengalami kesukaran ini nampaknya dijelaskan. Anda memerlukan nasihat daripada pakar profesional untuk mengatasi masalah ini. Ini bukan salah anda lagi.

Anda mungkin melihat bahawa menyekat pemberitahuan mesej beroperasi kerana tempoh penyedia perkhidmatan anda. Anda mungkin cuba menghubungi perkhidmatan pelanggan yang berkenaan untuk memeriksa sama ada perkhidmatan pemesejan ditangguhkan dengan tidak betul.

:small_orange_diamond: Lebihan Mesej Premium

Anda seterusnya boleh memilih untuk menyekat telefon daripada menerima atau mengirim mesej premium. Walaupun beberapa aplikasi pesanan menggunakan fungsi ini sahaja, ia tetap merupakan keperluan penting untuk kecekapan.

:small_orange_diamond: Pelan yang salah

Ia berlaku apabila keahlian anda tidak merangkumi perkhidmatan pesanan. Sila hubungi sokongan pelanggan untuk menentukan sama ada anda telah memilih pakej yang sesuai atau tidak. Walaupun perkhidmatan pesanan anda berada di bawah rancangan semasa anda, anda mungkin tidak mempunyai baki prabayar yang mencukupi untuk menghantar mesej.

:small_red_triangle_down: Bagaimana cara menyekat mesej tetap aktif?

1 - Menuju Julat Pemeriksaan

Periksa sama ada liputan rangkaian mencukupi. Di sudut kanan atas telefon, umumnya terdapat piktogram. Sekiranya julat tidak dinyatakan, anda tidak boleh menelefon atau mengirim dan menerima pesanan teks jika anda tidak dapat mengenal pasti bar.

Pergi ke tetapan peranti telefon anda dan pastikan telefon anda aktif. Anda mungkin tidak membuat panggilan atau menghantar dan menerima pesanan teks jika anda melihat Ditangguhkan atau saya masih bergerak dan bukannya Aktif.

2 - Periksa rancangan anda yang mengandungi Mesej

Pertama, pastikan bahawa pilihan menghantar / menerima pesanan teks diaktifkan di halaman tetapan akaun anda . Sekiranya anda memilih pilihan ini, menyekat mesej mungkin merupakan mesej aktif, kerana mesej teks bukan merupakan sebahagian daripada rancangan berbayar anda.

3 - Ke arah Periksa sama ada terdapat Bilik yang mencukupi

Untuk menghantar pesanan teks, anda memerlukan sekurang-kurangnya 15 peratus ruang kosong. Kosongkan ruang cakera dengan membuang aplikasi yang tidak diperlukan, dokumen berlebihan, dan gambar yang lapuk. Anda mungkin menghadapi kesukaran untuk menyekat mesej semasa berada di sempadan antarabangsa hanya kerana anda memasukkan kod negara yang salah. Anda perlu mencari di Google untuk mengetahui sama ada anda menggunakan kod negara yang betul.

4 - Cuba selamatkan Kenalan

Sekiranya semua pilihan yang disebutkan di atas telah dicuba dan masalahnya tetap ada, mungkin terkait dengan kontak tertentu. Anda mungkin salah mengetik nombor yang salah . Tanggalkan sambungan dan tulis semula nombor komunikasi yang betul.

Seperti yang telah kami katakan sebelumnya, anda tidak dapat mengirim mesej kerana orang lain telah menyekat kenalan anda atau sebaliknya. Pergi ke kenalan anda dan periksa senarai kenalan yang disekat. Buka kunci jika ada dalam senarai. Minta orang lain untuk melakukan orang yang sama. Untuk menentukan sama ada anda telah mengeluarkannya dari senarai blok, hubungi penerima.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Kesalahan "Penyekat mesej aktif" yang anda terima pada telefon pintar dan iPhone Android akan menunjukkan bahawa orang lain disekat. Salah satu perkara pertama yang anda perhatikan semasa ralat ini dibuat ialah anda mempunyai mesej dalam senarai blok anda atau dalam senarai blok anda.

:small_red_triangle_down: Membebaskan Nombor pada Peranti Android

Ketik butang Pilihan Lanjutan dan pergi ke Aplikasi Nombor Telefon. Navigasi ke Tetapan Nombor yang Disekat dan tatal ke bawah. Di sebelah kenalan, anda ingin membuka blokir akan muncul pilihan buka blokir. Ketuk untuk menghapus kenalan senarai blok .

Sekat Atau Nyahsekat Kenalan iPhone

Ketik Aplikasi Nombor Telefon Paparan atau pustaka aplikasi anda. Pergi ke Terkini dan ketik ikon di sebelah kenalan tertentu. Tatal ke bawah skrin untuk mencari pilihan Block Caller — Ketuk Blok Kenalan Tidak Diketahui pada ini. Anda juga boleh menyahsekat kenalan.

Akses Premium yang berterusan

Agak mudah untuk memeriksa bahawa anda mempunyai akses premium di telefon anda. Pergi ke Tetapan dan klik pada Pengurusan Aplikasi. Anda harus melihat ikon berjenama Messenger. Ketik dan semak Akses Khas. Akses premium harus dibenarkan. Sekiranya belum diaktifkan, aktifkan.

Kadang-kadang anda mungkin mengalami masalah "menyekat mesej secara aktif" kerana anda memasukkan semua komponen bukan teks ke dalam mesej anda. Anda akan menyelesaikannya dalam keadaan ini dengan menghantar mesej teks tulen tanpa gambar, GIF, emoji, atau lampiran.

Untuk semua perkhidmatan pesanan penting, had watak adalah 160 aksara. Sekiranya had watak ini dilampaui, mesej teks biasa dapat ditukar menjadi MMS.

Pemesejan

Anda mungkin dapat mendaftarkan nombor anda sebagai nombor Pesanan walaupun setelah berpindah dari iPhone ke Android. Untuk mengatasi masalah ini, hubungi pegawai Apple. Ia biasanya merupakan pilihan terakhir jika semua ubat sebelumnya gagal.

Tahan butang kuasa telefon anda sehingga ia dimulakan semula. Cuba tanggalkan telefon anda dan masukkan semula jika anda mempunyai bateri yang boleh dicabut. Sila keluarkan kad SIM dari dulang yang sesuai dan masukkan semula jika anda tidak dapat menghabiskan bateri.

:small_red_triangle_down: Pemblokiran Mesej adalah masalah Aktif dalam Beberapa Aplikasi

Di Gmail

Masalah ini menyangkut sistem pesanan teks dan berpotensi memperluas cara komunikasi lain, seperti Gmail . Untuk pelbagai sebab, kesalahan mungkin berlaku. Beberapa perkara berikut adalah:

1 - Masukkan alamat e-mel yang salah

2 - Taipkan masa di akhir ID e-mel

3 - Jenis masa yang anda inginkan dihantar ke alamat e-mel, misalnya, jurang antara ruang.

Langkah-langkah untuk Menyelesaikan

1 - Pastikan alamat e-mel yang diberikan adalah tepat. Elakkan di akhir alamat e-mel meletakkan noktah.

2 - Algoritma Google dapat mengenal pasti pengumpulan data peribadi melalui surat spam. Ini mungkin melabelkan anda sebagai perisian hasad dan memulakan pemblokiran mesej.

3 - Gunakan Kumpulan Google untuk menghantar mesej kepada banyak orang.

4 - Sekiranya semua ubat tidak berfungsi, bantuan talian bantuan mungkin diperlukan.

Di Hangouts Google

Google Hangouts adalah, jika tidak semua, pemesejan lalai telefon Google. Anda boleh mengirim mesej Hangout atau SMS biasa, tetapi hanya jika nombor penerima dihubungkan dengan akaun Gmail mereka.

Sekiranya anda menghadapi masalah, cubalah beberapa teknik penyelesaian masalah asas yang telah kami gariskan sebelumnya. Pastikan terdapat penerimaan wayarles yang mencukupi dan WiFi berfungsi dengan betul. Sekiranya kedua-dua prosedur ini tidak berfungsi, cuba daftar dan daftar melalui aplikasi Hangouts.

Log keluar dari telefon adalah proses yang mudah. Yang perlu anda lakukan ialah melancarkan Mesyuarat dan pergi ke bar menu sudut kiri atas. Sekarang klik Tetapan dan akses Akaun Google anda , dan tekan Tanda. Log masuk sekali lagi dengan log masuk apabila aplikasi dibuka semula. Pastikan nombor telefon anda disahkan dan anda dapat mengetahui sendiri di Hangouts melalui kenalan.

Dalam Mesej

Seperti aplikasi mesej lalai untuk Hangouts di semua telefon Google, Pemesejan adalah perkhidmatan pesanan lalai untuk semua peranti Apple. Teks boleh dihantar menggunakan platform SMS konvensional jika penerima bukan pengguna iMessaging yang berdaftar atau jika perkhidmatan pesanan telah dinonaktifkan secara tidak sengaja.

Pertimbangkan untuk menetapkan semula tetapan rangkaian jika iMessaging tidak berfungsi dengan betul. Ia tidak merosakkan data anda dengan cara apa pun. Namun, ia akan membuang rangkaian WiFi dan VPN yang sebelumnya digunakan. Terdapat risiko anda terlepas sebarang kemas kini, jadi lihat halaman Tetapan Kemas Kini Perisian .

Penyetelan semula kilang mungkin satu-satunya jalan keluar jika anda tidak memulihkan perkhidmatan pesanan ke semua langkah ini. Langkah-langkah untuk cadangan dan pemulihan yang berkesan mungkin berbeza-beza bergantung pada peranti , tetapi langkah-langkah asasnya tetap sama.

Lycamobile

Nampaknya masalah ini tidak terhad kepada pelanggan T-Mobile. Pelanggan Lycamobile juga melaporkan masalah penapisan mesej aktif. Seperti yang disebutkan di atas, jika rancangan Anda telah berakhir sebelum waktunya, atau anda mengabaikan untuk mengecas telefon anda, anda mungkin akan menerima pemberitahuan pop-up.

Langkah-langkah untuk mengatasi masalah tersebut telah diperhatikan oleh pengguna yang memutuskan sambungan Wi-Fi dan mesej kelihatan bangun sekali lagi

Keluarkan telefon dari kad SIM Lycamobile dan letakkan pada peranti lain. Sekiranya anda terikat dengan kad SIM secara jelas, periksa bahawa perkhidmatan SMS Lycamobile anda dikonfigurasi ke pusat pesanan Lycamobile terbaru.

Anda harus mengatasi masalah ini. Ini dapat disahkan dengan menuju ke halaman Konfigurasi dan mengklik untuk Menghantar Profil. Hubungi nombor bebas tol anda jika tidak ada kemas kini pusat mesej terkini. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan mendapatkan rancangan dari laman web anda. Rancangan bermula hanya 19 dolar

Komputer Metro

Mesej kerap untuk melarang mesej adalah bahawa rancangan anda tidak membenarkan panggilan antarabangsa di Metro PC (panggilan ke AS, Kanada, UK, atau Australia). Dalam keadaan seperti ini, ia akan membantu dalam mengemas kini rancangan anda.

Sekiranya masalahnya adalah dengan kad SIM, kad itu tidak boleh dihapuskan dan diletakkan di peranti lain. Satu-satunya penyelesaian adalah menetapkan semula rangkaian sepenuhnya. Periksa pembayaran bil penerima anda sehingga kini. Anda mungkin tidak menerima mesej anda walaupun anda melakukan semuanya dengan betul

Hubungi pusat maklumat tempatan di Metro PC dan minta sebilangan besar telefon bimbit atau kad SIM. Anda dapat melihat bahawa untuk peratusan pengguna yang banyak, ia dapat menyelesaikan masalah.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Sekiranya kenalan disekat, teksnya tidak ke mana-mana. Orang yang nombor anda telah disekat tidak akan mendapat bukti bahawa mesej anda kepada anda telah disekat; teks anda akan kelihatan seperti ia dihantar dan tidak dihantar, tetapi pada hakikatnya ia telah dihantar untuk ether.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai penyekat mesej. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Bolehkah anda memberitahu sesiapa sekiranya teks anda disekat?

Cari pengesahan itu apabila anda melihat mesej anda dengan orang yang anda fikir menyekat anda. "Anda tahu bahawa komunikasi terakhir telah diterima dan dijawab. Sekiranya anda tidak melihat isyarat" diberikan "dalam mesej yang anda kirim kemudian, ini mungkin bermaksud bahawa anda disekat.

:two: Bagaimana anda boleh mengatakan jika ada yang menyekat anda?

Sekiranya anda menerima mesej seperti "Mesej Tidak Berlesen" atau anda menerima pemberitahuan, itu adalah petunjuk kemungkinan blok. Seterusnya, anda boleh cuba menelefon orang tersebut. Sekiranya, sekali (atau setengah deringan) anda memanggil mel suara atau berdering dan ia pergi ke mel suara, ini lebih banyak bukti bahawa anda telah dilarang.

:three: Adakah mesej yang disekat datang ketika dibebaskan?

Tidak. Mereka yang dihantar semasa disekat hilang. Sekiranya anda menyahsekatnya, anda akan menerima apa sahaja apabila ia dibersihkan, untuk pertama kalinya. Mesej tidak disimpan dalam barisan semasa disekat.

:four: Bolehkah anda mendapatkan kembali mesej teks yang disekat?

Secara umum, pemilik telefon Android dapat memulihkan teks yang dilarang sehingga mereka membuangnya dari senarai blok. Langkahnya adalah seperti berikut. Pilih mesej yang disekat yang ingin anda pulihkan. Ketik Pulihkan Peti Masuk.

:five: Sekiranya dia menyekat saya, bolehkah saya melihatnya dalam talian?

Anda tidak dapat melihat kenalan terkini yang dilihat atau dalam talian di tetingkap sembang lagi. Ketahui lebih lanjut di sini. Ketahui lebih lanjut di sini. Anda tidak melihat kemas kini profil foto sambungan. Setiap mesej yang dihantar ke sambungan yang disekat akan selalu menunjukkan tanda centang (mesej dihantar) dan tanda semak kedua tidak akan pernah muncul (berita disampaikan).

:six: Bolehkah SMS disekat?

Ketik tiga titik teratas skrin dan navigasi Tetapan> Nombor dan Mesej> Bilangan blok. Masukkan atau pilih nombor dari Kotak Masuk atau Kenalan yang akan disekat, dan kemudian pilih simbol hijau + untuk menambahkan nombor tersebut ke senarai blok anda.

:seven: Adakah terdapat pesanan teks, RoboKiller?

RoboKiller juga memberi anda lebih dari 500 juta perlindungan penipuan telefon terkenal dari pangkalan data spammer di seluruh dunia. RoboKiller juga membuang sebahagian besar teks spam. Biasanya, RoboKiller menjual keahlian selama tiga tahun dengan harga $ 119.

:eight: Bagaimana saya boleh menghentikan mesej Vzwpix?

Buka aplikasi pemesejan lalai untuk menyekat pengirim individu pada peranti Android . Ketik mesej pengirim yang anda mahu pergi ke blok itu. Tekan titik mengetuk menegak di sudut kanan atas. Pilih Blok Kenalan.

:nine: Berapa banyak mesej yang boleh anda hantar?

Jumlah maksimum mesej ketika datang ke teks massa biasanya tidak dibatasi. Namun, perisian tertentu mungkin tidak menghantar lebih dari beberapa ribu pesanan teks sekaligus. Ini akan membantu pengingat janji temu atau teks perniagaan . Namun, ini masih lebih banyak daripada mesej kumpulan.

:keycap_ten:Mengapa saya mendapat banyak spam?

Mesej spam biasanya berasal dari alamat e-mel yang tidak sah dan mungkin termasuk maklumat seksual atau haram. E-mel ini sering menggunakan teknik yang menakutkan, termasuk kesilapan dan maklumat palsu, dan dihantar oleh pengirim yang tidak dikenali secara besar-besaran.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Walaupun banyak orang masih bergantung pada perkhidmatan pesanan teks lama yang baik, walaupun dengan pengenalan platform pemesejan yang lebih popular. Oleh itu, menjengkelkan kerana menyekat mesej pemberitahuan aktif ketika anda ingin menghantar pesanan teks.

Banyak sebab yang mungkin timbul untuk pemberitahuan ini. Rangkaian anda mungkin lemah, atau baki akaun anda mungkin tidak mencukupi untuk menghantar mesej. Sebab lain untuk tidak menerima pesanan teks mungkin ialah penerima anda telah menyekat nombor anda. Anda boleh menghubungi orang itu untuk mengetahui sama ada dia menyekat anda.

:pencil2: artikel berkaitan

Apakah penyekat mesej yang aktif?

Apabila pemblokiran mesej diaktifkan, setiap pesan yang anda kirim tidak akan diterima oleh penerima yang dimaksudkan. Di skrin anda, anda mungkin melihat frasa "msg percuma: tidak dapat menghantar penyekat mesej aktif."

Mengapa penyekat mesej aktif?

Berikut ini adalah senarai kemungkinan penyebab munculnya pemberitahuan "pemblokiran pesan aktif".

 • Senarai sekatan

Muncul pemberitahuan aktif adalah salah satu penyebab penyekat mesej yang paling biasa. Ia berlaku apabila salah satu atau kedua-dua pengirim dan penerima berada dalam senarai kenalan yang disekat satu sama lain. Anda boleh mengesahkannya dengan menghubungi antara satu sama lain dan melihat apakah panggilan itu berjaya. Dalam beberapa keadaan, kawalan ibu bapa mungkin diaktifkan secara tidak sengaja.

 • Isu Kod Pendek

Ini nampaknya menjadi penyebab masalah bagi sebilangan besar pelanggan T-Mobile. Untuk menyelesaikan masalah ini, anda memerlukan bantuan profesional yang mahir.

 • Gangguan Perkhidmatan

Sekali lagi, ini bukan salah anda. Kerana kelewatan penyedia perkhidmatan anda, penyekat pesanan pemberitahuan mungkin diaktifkan. Anda boleh cuba menghubungi bahagian sokongan pelanggan masing-masing untuk melihat sama ada perkhidmatan pesanan anda ditangguhkan secara tidak sengaja.

 • Lebihan Mesej Premium

Anda mungkin telah memilih pilihan yang menghalang telefon anda daripada menerima atau mengirim teks premium dalam senario ini. Walaupun hanya beberapa aplikasi pemesejan menggunakan fitur ini, ia tetap merupakan komponen yang diperlukan untuk berfungsi dengan baik.

 • Pelan Tidak Sesuai

Ini berlaku apabila rancangan langganan anda tidak meliputi perkhidmatan menghantar teks. Untuk mengetahui sama ada anda memilih pakej yang sesuai, hubungi khidmat pelanggan. Walaupun perkhidmatan pesanan termasuk dalam rancangan semasa anda, akaun prabayar anda mungkin tidak mempunyai baki yang mencukupi untuk menghantar mesej.

Bagaimana membetulkan penyekatan mesej aktif?

 • Periksa liputan

Kaji liputan rangkaian anda untuk melihat apakah itu mencukupi. Di sudut kanan atas telefon anda, ini biasanya dipaparkan sebagai piktogram. Anda mungkin tidak dapat memanggil seseorang atau menghantar dan menerima pesanan teks jika liputan tersebut dilaporkan sebagai Tiada atau anda tidak dapat mengesan bar.

 • Periksa sama ada telefon anda aktif

Periksa sama ada telefon anda ditunjukkan sebagai Aktif dalam tetapan peranti di telefon anda. Anda mungkin tidak dapat membuat panggilan atau mengirim dan menerima mesej teks jika anda melihat Penggantungan atau Pelabuhan yang Tidak Digantung dan bukannya Aktif.

 • Periksa sama ada mesej disertakan dalam rancangan anda

Untuk memulai, pastikan bahawa pilihan Boleh Mengirim / Menerima Mesej Teks diaktifkan di halaman tetapan akaun anda. Kerana pemesejan teks tidak termasuk dalam rencana premium Anda, jika pilihan itu diaktifkan, kemungkinan Anda akan menyekat pemberitahuan yang menyekat adalah pemberitahuan aktif.

 • Periksa sama ada terdapat simpanan yang mencukupi

Untuk menghantar pesanan teks, anda memerlukan sekurang-kurangnya 15% kapasiti simpanan telefon anda secara percuma. Singkirkan perisian berlebihan, dokumen berlebihan, dan gambar lama untuk menjimatkan ruang cakera.

 • Periksa sama ada anda menggunakan kod negara yang betul

Sekiranya anda melintasi sempadan antarabangsa, anda mungkin mendapati bahawa mesej anda disekat hanya kerana anda memasukkan kod negara yang salah. Untuk mengetahui sama ada anda menggunakan kod negara yang betul, yang perlu anda lakukan hanyalah melakukan carian Google dengan pantas.

 • Cuba simpan semula kenalan

Sekiranya masalah berlanjutan setelah anda mencuba semua penyelesaian sebelumnya, ini mungkin berkaitan dengan kenalan tertentu. Anda mungkin memasukkan digit yang salah secara tidak sengaja. Akibatnya, hapus kenalan dan simpan semula dengan digit yang betul.

 • Buka sekatan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda mungkin tidak dapat menghantar mesej kerana orang lain telah menyekat kenalan anda atau sebaliknya. Oleh itu, pergi ke kenalan anda dan lihat senarai kenalan anda yang disekat. Sekiranya mereka berada dalam senarai, nyahsekatnya. Minta orang lain melakukan perkara yang sama. Sahkan bahawa anda telah mengeluarkan penerima dari senarai blok dengan memanggilnya.

Menyekat kenalan yang tidak diketahui pada peranti Android anda:

Untuk mendapatkan lebih banyak pilihan, pergi ke aplikasi Telefon anda dan tekan butang Lagi Pilihan. Pergi ke Sejarah Panggilan dan pilih panggilan dari nombor telefon yang ingin anda sekat. Setelah membuat pilihan, ketuk Blokir / Laporkan Spam. Kenalan yang berkaitan kini akan ditambahkan ke senarai telefon yang disekat.

Nyahsekat nombor pada peranti Android anda

Untuk mendapatkan lebih banyak pilihan, pergi ke aplikasi Telefon anda dan tekan butang Lagi Pilihan. Nombor yang Disekat dapat dijumpai dengan pergi ke Tetapan dan menatal ke bawah ke Nombor yang Disekat. Di sebelah kenalan yang ingin anda nyahsekat, anda akan melihat pilihan Nyahsekat. Untuk mengeluarkan kenalan dari senarai blok, ketuk di atasnya.

Sekat / Buka Sekatan Kenalan pada iPhone

Dari Skrin Utama atau Perpustakaan Aplikasi, pilih Aplikasi Telefon. Blok Pemanggil ini adalah pilihan yang terdapat di bahagian bawah skrin. Untuk menyekat kenalan yang tidak diketahui, ketik padanya. Dengan cara yang sama, anda boleh menyahsekat kenalan.

 • Dayakan akses premium

Sangat mudah untuk melihat apakah anda mempunyai akses premium yang diaktifkan pada telefon anda. Navigasi ke Tetapan dan pilih Pengurusan Aplikasi. Anda harus melihat ikon Pemesejan di skrin anda. Navigasi hingga ke Akses Khas dengan mengetuknya. Membolehkan Akses Premium harus menjadi pilihan. Sekiranya belum dihidupkan, lakukan sekarang.

 • Kandungan Teks

Oleh kerana semua elemen bukan teks ditambahkan pada mesej anda, ada kemungkinan anda mendapat ralat "penyekat mesej aktif". Sekiranya demikian, hantarkan mesej teks tulen tanpa gambar, GIF, emoji, atau lampiran untuk menyelesaikan masalah tersebut.

iMessaging

Walaupun anda telah beralih dari iPhone ke telefon pintar Android, kemungkinan nombor telefon anda masih direkodkan sebagai nombor iMessaging. Untuk mengatasi masalah ini, hubungi wakil perkhidmatan pelanggan Apple.

 • Tetapkan semula telefon anda

Sekiranya semua pilihan lain gagal, biasanya ini adalah pilihan terakhir. Tekan butang kuasa pada telefon anda sehingga ia dimulakan semula. Sekiranya telefon anda mempunyai bateri yang boleh diganti, cuba lepaskan dan pasang semula. Sekiranya anda tidak dapat mengeluarkan bateri, cuba keluarkan kad SIM dari dulang yang ditentukan dan gantikannya.

Gunakan Kes

 • Penyekatan mesej adalah ralat aktif di Gmail

Kebimbangan ini tidak terhad kepada perkhidmatan pesanan teks; mungkin juga mempengaruhi bentuk komunikasi lain, seperti Gmail. Anda mungkin menghadapi masalah dengan pelbagai alasan. Berikut adalah beberapa contoh:

Memasukkan alamat e-mel yang salah

Secara tidak sengaja, titik telah ditambahkan pada akhir ID E-mel.

Dalam e-mel, terdapat ralat (spasi di antaranya)

Surat spam sentiasa dihantar.

Langkah penyelesaian

Pastikan alamat e-mel yang anda gunakan tepat. Jangan masukkan titik di hujung alamat e-mel anda.

Algoritma Google akan mengenali anda sekiranya anda mengumpulkan maklumat peribadi melalui surat spam. Ada kemungkinan anda akan dilabel sebagai perisian hasad, yang mengakibatkan penyumbatan mesej. Hantar mesej kepada sekumpulan besar individu menggunakan Kumpulan Google.

Sekiranya tiada kaedah yang dapat dilakukan, anda mungkin perlu menggunakan perkhidmatan talian bantuan.

 • Penyekat mesej adalah mesej aktif di Google Hangouts

Sebilangan besar, jika tidak semua, telefon Google, Google Hangouts adalah aplikasi pesanan lalai. Anda mempunyai pilihan untuk mengirim pesan Hangout atau SMS biasa, tetapi nombor telefon penerima anda mesti dihubungkan ke akaun Gmail mereka. Cubalah beberapa prosedur penyelesaian masalah mudah yang kami sarankan sebelumnya jika anda menghadapi masalah. Periksa penerimaan selular dan Wi-Fi untuk melihat apakah keduanya berfungsi dengan baik.

 • Penyekatan mesej percuma adalah pemberitahuan aktif di T-Mobile

Pelanggan T-Mobile nampaknya paling teruk terjejas daripada semua penyedia perkhidmatan. Jika peranti belum diperbarui, mereka mungkin melihat pemblokiran pesan sebagai pesan aktif atau tindakan tindakan di layar. Ia juga boleh berlaku jika anda tidak sengaja melepasi had watak.

Penyelesaian untuk penyekat mesej di peranti T-Mobile

Untuk telefon Android

Padamkan semua data dari cache aplikasi Pemesejan.

Pastikan anda telah menaip nombor telefon penerima dengan tepat.

Cuba nyahpasang dan kemudian pasang semula program pesanan peranti anda.

Nama Titik Akses (APN) harus dikembalikan ke keadaan lalai.

Untuk telefon Apple

Pulihkan Tetapan Rangkaian ke keadaan lalai mereka.

Kemas kini telefon anda ke versi terbaru yang tersedia.

Keluarkan kad SIM dan cubalah pada telefon pintar yang lain untuk melihat sama ada masalahnya dengan rangkaian.

 • Penyekatan mesej adalah ralat aktif pada iMessaging

iMessaging adalah perkhidmatan pesanan lalai di semua peranti Apple, sama seperti Hangouts adalah perisian pesanan lalai di semua telefon Google. Sekiranya penerima anda bukan pelanggan iMessaging atau jika anda secara salah telah melumpuhkan keupayaan iMessaging, teks boleh dihantar melalui platform SMS tradisional.

Melakukan sandaran dan pemulihan pada iPhone

Di laman utama anda, pergi ke Tetapan.

Pergi ke Tetapan Umum, yang mungkin memerlukan beberapa tatal.

Leret ke bawah sehingga anda menemui apa yang anda cari.

Pilih Padam Semua Kandungan dan Tetapan dari menu lungsur.

iCloud adalah kaedah terbaik untuk membuat sandaran fail dan data anda.

Apabila anda mengklik Padam Sekarang, anda mungkin melihat kotak dialog muncul. Ia akan membawa anda ke pusat pemeriksaan keselamatan pertama.

Klik Padam iPhone setelah memasukkan kata laluan anda.

Kotak dialog kedua dipaparkan setelah anda memasukkan semula kata laluan Apple ID anda dan mengesahkannya. Setelah selesai memasukkan maklumat keselamatan, operasi mulakan semula akan dimulakan sebentar lagi.

Ingat bahawa tetapan semula kilang akan menghapus semua data peribadi anda, termasuk dokumen dan aplikasi pihak ketiga.

 • Penyekatan mesej adalah ralat aktif pada Lycamobile

Masalah ini nampaknya tidak terhad kepada pelanggan T-Mobile. Pemblokiran mesej juga telah disebut sebagai masalah bagi pengguna Lycamobile. Anda mungkin akan menerima mesej tersebut sekiranya rancangan anda telah berakhir sebelum waktunya atau jika anda gagal mengisi semula telefon anda, seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya.

Langkah-langkah menyelesaikan ralat

Pengguna telah melaporkan bahawa mematikan Wi-Fi telah menyelesaikan masalah tersebut, dan pemesejan nampaknya berfungsi kembali. Keluarkan kad SIM Lycamobile dari telefon anda dan masukkan ke dalam telefon pintar yang lain. Sekiranya masalah itu berkaitan dengan kad SIM khususnya, ini harus menyelesaikannya. Periksa untuk mengetahui apakah perkhidmatan pesanan teks Lycamobile anda disambungkan ke pusat pesanan Lycamobile terbaru. Anda boleh memeriksa ini dengan pergi ke halaman Tetapan dan kemudian ke bahagian Menghantar Profil.

 • Bagaimana untuk membetulkan penyekatan mesej aktif di Metro PC?

Oleh kerana rancangan anda tidak merangkumi panggilan antarabangsa, salah satu penyebab paling kerap penyekat pesanan di PC Metro adalah kerana rancangan anda tidak termasuk panggilan antarabangsa (panggilan dari Amerika Syarikat, Kanada, Inggeris, atau Australia). Dalam keadaan seperti itu, peningkatan rancangan anda harus membantu.

Apa yang dimaksudkan dengan Penyekat Mesej Aktif pada Android & iPhone - Pembaikan Terbaik?

Masalahnya "msg percuma: tidak dapat menyekat pemblokiran mesej mesej aktif." telah diperhatikan oleh banyak pengguna, dan itu dapat menjengkelkan, terutama ketika kita perlu mengirim pesan mendesak. Oleh kerana pemesejan teks adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian kita, sebarang masalah untuk mendapatkan maklumat tepat pada masanya mungkin sangat membimbangkan.

Apakah maksud penyekat mesej adalah aktif?

Pada Android dan iPhone, ralat "menyekat mesej aktif" menunjukkan bahawa anda telah menyekat orang lain. Apabila anda menerima mesej ralat ini, salah satu perkara pertama yang perlu diperhatikan adalah bahawa penerima sama ada memasukkan anda ke dalam senarai blok mereka atau anda memilikinya.

Pemadaman perkhidmatan

Mesej ralat "msg percuma: tidak dapat menyekat pemblokiran mesej mesej aktif." boleh menunjukkan gangguan perkhidmatan. Jadi, sebelum mencuba semula, tunggu beberapa minit atau jam. Ada kemungkinan penyedia rangkaian anda melakukan penyelenggaraan dan telah menghentikan perkhidmatan pesanan.

Masalah kod pendek

Kemungkinan lain, menurut T-Mobile, adalah jika kod pendeknya tidak betul. Kod pendek yang tidak aktif atau salah menyebabkan beberapa ralat "menyekat mesej aktif". Sekiranya anda jelas, kesalahannya ada pada T-end, Mobile dan anda perlu menghubungi mereka supaya pakar mereka dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Sekatan aplikasi pesanan teks

Kesalahan "msg percuma: penerima tidak dapat menerima mesej - penyekat mesej aktif." menunjukkan bahawa penerima mempunyai komunikasi dari sekumpulan orang yang dilarang. Beberapa aplikasi pemesejan mungkin tidak dapat berkomunikasi dengan pembawa anda dengan cara yang cekap.

Masalah rancangan data

Anda juga harus memeriksa semula rancangan yang telah anda pilih. Sekiranya anda menggunakan rancangan Hanya Data untuk mengirim pesanan teks, ada risiko yang tidak akan dilalui oleh mesej dan anda akan melihat mesej ralat ini.

Periksa sokongan mesej premium

Anda juga harus memastikan penyedia yang anda kirimi pesanan menyokong pesanan teks premium. Kami sebelum ini berbincang untuk tidak dapat menghantar mesej kerana pembawa anda tidak menyokong perkhidmatan pesanan teks premium; dalam kes ini, pastikan masalahnya bukan dengan penerima.

Cara membetulkan dan membuka blokir " msg percuma: tidak dapat mengirim mesej - penyekat mesej aktif. "Masalah ralat pada Android dan iPhone?

Anda harus mencuba kaedah alternatif ini untuk menyelesaikan masalah ini. Dalam komen, beritahu kami pilihan mana yang paling sesuai untuk anda.

Cara menyahsekat pemblokiran mesej Perbaiki 1: Periksa liputan

Sekiranya liputan lokasi ditandai sebagai Tiada, anda tidak akan dapat mengirim atau menerima teks atau membuat atau menerima panggilan telefon.

Betulkan 2: Adakah telefon anda aktif?

Periksa dan sahkan bahawa telefon anda Aktif di halaman tetapan peranti akaun anda; jika ia dipaparkan sebagai Penangguhan atau Pengalihan Masih, anda tidak akan dapat mengirim atau menerima pesanan teks.

Betulkan 3: Adakah pesanan teks adalah sebahagian daripada rancangan anda?

Perkara ini telah dinyatakan. Periksa untuk melihat apakah fitur Dapat Mengirim / Menerima Pesan Teks diaktifkan di halaman pengaturan perangkat akun Anda. Sekiranya anda belum melakukannya, aktifkan pilihan ini.

Betulkan 4: Apakah kod negara?

Sekiranya masalah itu berlaku dalam teks asing, carian pantas kod negara di Google akan menunjukkan sama ada anda menggunakan yang betul.

Bagaimana mematikan pemblokiran mesej Betulkan 5: Mulakan semula proses?

Sekiranya ralat "msg percuma: penerima tidak dapat menerima mesej - penyekat mesej aktif." berlaku hanya pada satu telefon, nombornya mungkin bermasalah. Ada kemungkinan ia tidak tepat. Cuba semula dengan menghapus dan menyimpan semula nombor tersebut.

Betulkan 6: Keluarkan dan Tukar SIM

Tukar kad SIM di telefon Samsung anda dan cuba menghantar pesanan dengan kad SIM yang lain. Sekiranya ia berfungsi, masalahnya kemungkinan besar berlaku pada SIM. Periksa sama ada ketidakupayaan anda untuk menghantar pesanan teks khusus SIM.

Cara menyahaktifkan pemblokiran mesej Betulkan 7: Buka sekatan

Sekiranya anda masih mendapat masalah "tidak dapat menghantar mesej - penyekat mesej aktif", anda boleh meminta orang yang menyekat anda untuk membatalkan penyekat anda. Hubungi nombor tersebut jika anda tidak pasti sama ada anda telah disekat atau tidak. Sekiranya tidak tersambung, kemungkinan anda telah disekat atau individu tersebut telah menyekat anda.

Cara menyahsekat pemblokiran mesej Betulkan 8: Kandungan Teks

Beberapa pengguna dapat menyelesaikannya dengan hanya mengirim teks biasa dalam komunikasi mereka. Terdapat kemungkinan bahawa semua teks bukan-teks lain dalam mesej menyumbang kepada masalah ini. Cuba semula setelah mengeluarkan semua lampiran, emoji, gambar, atau grafik dari mesej.

Betulkan 9: Lakukan Tetapan Semula Kilang Lengkap

Penyetelan semula kilang alat kami akan menjadi pilihan terakhir kami. Untuk melakukan ini, pergi ke Tetapan >> Reset >> Reset Data Kilang >> masukkan maklumat yang diminta dan lakukan tetapan semula kilang sepenuhnya telefon anda untuk mengembalikannya ke tetapan lalai. Sekiranya anda melakukan ini, ia mesti berfungsi, tetapi saya harus memberi amaran bahawa ia hanya boleh digunakan sebagai jalan terakhir.

Soalan Lazim

Apa Artinya Dan Bagaimana Memperbaiki?

Ini menandakan bahawa pembawa orang tersebut telah melumpuhkan semua pesanan teks dan mereka tidak dapat mengirim atau menerima teks. Sekiranya demikian, pastikan orang yang anda kirim SMS mempunyai kemampuan untuk menghantar dan menerima pesanan teks yang diaktifkan di telefon mereka. It could be a general regulation or a disciplinary measure. This is something that just happened to me. Before you presume it's on the other person's phone, reboot your phone and call your carrier. Check to see if you have message blocking enabled.

What is message blocking is active?

When message blocking is enabled, all communications you try to send to the recipient are blocked. On the screen, you may notice “Free Message: Unable to Send Message, Blocking Active.” It can happen for a variety of reasons, but most of the time the sender or recipient is on a list of blocked contacts. Furthermore, T-Mobile customers frequently have this issue. In the following part, we'll delve deeper into the causes.

Why is message blocking active?

Because there are current notifications, this is one of the most typical reasons for blocking communications. When the sender or recipient is on your blocked contact list, this happens. You can test this by contacting yourself and seeing whether or not the connection is successful. It may also mistakenly activate parental restrictions in some circumstances.

How to fix message blocking is active on Metro computers?

Your subscription does not allow international calls, which is one of the most common reasons message blocking is active on Metro PCs (calls to the US, Canada, UK, or Australia). In these situations, revising your plan should be beneficial.

If the problem is with the SIM card, it shouldn't matter if you remove it and put it in another device. The only option may be to totally reset the network.

Check to see if your receiver has paid their bills on time. Even if you completed everything correctly, your message may not be received.

Request a new batch of smartphones or SIM cards from your nearest Metro PC information center. As you can see, this addresses the problem for a lot of people.

Kesimpulannya

Check your device's Message blocking feature, as well as parent controls and carrier allowances, to see whether they're stopping you or your recipient from texting.

That message was sent to me through text from my girlfriend. They suspended her messaging because her bill was overdue, despite her wrongly claiming I had blocked her and being unhappy with me. Autopay was unable to process her payment since her address had changed.

Message Blocking is Active”

If you receive the “message blocking is active” error message on your smartphone after attempting to send a text message to your smartphone contacts, it will be extremely frustrating to resolve, especially if you have not recently changed your smartphone settings. This implies you won't be able to send messages to the number shown as “Message Blocking Is Active.”

Regardless of the time, you attempt to send a text message to the contact number numerous times, but the network authority refuses to allow the message to be delivered. For the time being, we've looked into this error message and discovered some working solutions. The contents are hidden.

Can't Send Text Messages on iPhone X – Unable to Send Message Blocking is Active

If you can't send text messages on your iPhone X, make sure the text messaging feature is turned on. Simply go to your device's settings. If you're still unable to send a message and it says blocking is active, follow the steps below to resolve the issue.

If you're having problems sending text messages or iMessages from your iPhone X, it's most likely due to a software issue, which you should be able to resolve quickly.

The first step will be to figure out whether the issue is with I Message or normal text messaging:

Turn I Message off in Settings > Messages. Try sending a message after you've turned off I Message.

If the message is delivered,

Message blocking is active iphone: Simple Solutions

I believe that we, as ordinary people, are frequently perplexed by the fact that Message blocking is enabled on the iPhone. This is a mistake that we all make at some point in our lives. So here we are, with this blog, attempting to address this issue.

We also provide options for users of Android and iPhone. Text messages have been essential since the beginning of time. It has become well-known as a result of different messaging apps that have recently swept the globe. Some people still use text messaging apps as their primary mode of communication.

That is why it is a problem when the iPhone's Message Blocking feature is turned on. And here we are, with the message blocking solution in place. Message blocking is enabled on the iPhone. Also read: Chrome OS isn't what it used to be.

Error 30004 “Message Delivery - Message blocked” when Sending SMS

When sending SMS, Error 30004 “Message Delivery - Message Blocked” occurs. If a message you sent is not delivered to the end device and a 30004 error code is returned, it signifies that delivery of your message was unsuccessful because the destination was blocked from receiving it.

Error 30004: “Undelivered” Messages

If your message is marked as “undelivered,” it signifies that Twilio's attempt to send it to the carrier was unsuccessful. The following are some of the possible causes of error 30004 on “undelivered” messages:

A “Do Not Disturb” or “Do Not Call” list has been set up for the user, which prevents SMS from unknown senders. Due to a configuration issue, the user is unable to receive your SMS.

Soalan Lazim

What does “message blocking is active” mean and the fix?

Are you trying to send an urgent text message but your carrier is telling you that “message blocking is active”?

Despite the fact that short texts have revolutionized how we interact on the go, concerns like not being able to communicate on the platform can be aggravating. In the event that you encounter the bug, there are workarounds available.

So, what does it imply when it says “message blocking is active”?

This error indicates that the text message could not be delivered to the intended recipient. It could be because you're travelling in another nation or because the recipient has barred you.

T-message mobile's blocking indicates that the shortcode is either inactive or wrong.

What does message blocking is active mean Android?

Many Android users have encountered the message blocking issue, which has resulted in the phrase “message blocking is active” being displayed many times.

When you need to send an urgent communication, it is really inconvenient. However, in order to resolve this issue, you must first understand what message blocking in your Android smartphone entails.

Text messages are an important tool for communicating with others. However, in order to fix this issue, you must first understand it and then investigate it. On the other hand, you can use your Android phone to prevent unsolicited messages. I've brought all of the relevant information with me.

Message filtering is enabled.

Kesimpulannya

Have you ever received an Unable to Send Message?

Message Blocking is Active problem on an Android device while trying to send a text message? If you answered yes, you could assume that the receiver has blocked your contact, but this is not always the case.

There are a variety of different reasons why you might be unable to send a text message. But don't panic, this is a common problem among Android users.

Make sure you're sending plain text material to a valid phone number and that your phone's signal is strong. If you still can't send a message after checking these things, you can use the Android Data Eraser Tool to factory reset your phone. Well, it's unavoidable.