Apa maksud mm? MM adalah singkatan yang bermaksud banyak perkataan. Terutama MM bermaksud '' juta '' untuk membawanya dalam bentuk kecil. Dalam bentuk ringkas, mm bermaksud mil batu yang bermaksud 1000 x 1000.

MM adalah singkatan yang bermaksud Singkatan berjuta-juta atau anda boleh katakan mil batu. Singkatan menjadikan istilah lebih pendek dalam tulisan. Dengan cara yang sama, mm mewakili istilah mil batu atau juta yang menjadikannya lebih pendek.

MM bukan hanya singkatan Juta atau mil batu. Tetapi sebenarnya ia mewakili pelbagai istilah yang mempunyai M ganda dalam nama dan kata-kata mereka. Terdapat banyak istilah lain yang juga diwakili oleh singkatan MM.

1. Apa maksud mm dalam teks?

Singkatan mm dalam teks bermaksud Make Me . Buat saya adalah perkataan yang dilambangkan oleh MM dalam teks. Sekiranya seseorang memberi anda kerja dan anda tidak mahu melakukannya. Kemudian anda menggunakan MM dalam teks itu yang bermaksud membuat saya bersedia atau layak untuk kerja itu. Mm adalah format ini memberi kemudahan kepada bentuk pendek dalam menulis teks.

2. Apakah maksud mm dalam ukuran?

Satuan panjang SI antarabangsa dalam ukuran di Milimeter yang disingkat mm. Simbol bagi milimeter adalah mm yang merupakan unit yang digunakan untuk mengukur panjang. Seperti yang kita ketahui, terdapat 1000 milimeter dalam satu meter. Jadi, milimeter sama dengan 100 meter. Sistem unit antarabangsa telah mengeluarkan singkatan ini dan juga istilahnya.

:m: Berapa mm tepat satu inci?

Inch adalah unit yang digunakan untuk mengukur panjang kawasan dan barang kecil. Mm mewakili milimeter. Jadi, panjangnya betul-betul 25.4mm dalam inci. Pengukuran ini diberikan mengikut dasar sistem Unit antarabangsa. Nilai tepat mm dalam satu inci berbeza sebelum sistem unit ini. Tetapi sejak tahun 1960-an ketika sistem ini wujud, maka nilai tepat mm dalam satu inci ditentukan iaitu 25.4mm.

3. Apakah maksud mm dalam wang?

Dari segi kewangan, mm bermaksud juta . MM mewakili istilah Juta yang boleh anda katakan kerana M digandakan dengan M dalam istilah kewangan ini. Di sini M menunjukkan ribu. Jadi, 1000 x 1000 yang menghasilkan 1,000,000 iaitu satu juta. Di sini dalam istilah ini M menunjukkan ribu. Ini adalah perwakilan wang dalam mm.

:m: Apa maksud $ 10 mm?

Seperti yang kita ketahui, dalam kewangan dan perakaunan MM bermaksud juta kerana M menunjukkan ribu. Apabila M x M, maka ia menghasilkan juta. Jadi, $ 10mm bermaksud atau sama dengan $ 10 juta. Seperti $ 10mm = $ 10 juta. Dalam kewangan istilah mm ini sangat popular.

:m: Bagaimana anda menulis berjuta-juta?

Singkatan satu juta dalam bentuk pendek diberikan oleh bahasa Latin untuk menjalankan urusan perniagaan dan kewangan. Singkatan untuk satu juta adalah;

  1. MM - di mana M sama dengan ribuan

  2. M untuk juta

  3. Mil.

4. Apakah maksud mm dalam kimia?

Dalam Kimia, singkatan mm bermaksud Millimolar. Millimolar adalah istilah kimia yang digunakan untuk menentukan mol dan nilainya. Dalam kimia, milimolar juga dinyatakan sebagai mM yang juga setanding. Dalam kimia, larutan mempunyai kepekatan 1 ribu mol per liter. Inilah maksud mm dalam Kimia.

:m: Apakah maksud mM dalam molariti?

Dalam molaritas, mm bermaksud milimolar yang merupakan larutan 1 molar mengandungi 1 mol per liter. Begitu juga, larutan satu milimolar (mM) mengandungi 1 milimol seliter. Perhatikan bahawa mol dan molar bermaksud sama dalam molariti. Kedua-duanya mempunyai nilai dan penggunaan yang sama.

:m: Apa maksud mm dari seorang gadis?

Apa maksud mm? Istilah MM atau singkatan juga mempunyai makna bagi gadis. Dalam slanga mm bermaksud ' Lelaki Berkahwin ' yang digunakan dalam seksi dan laman web dewasa dalam talian di mana kanak-kanak perempuan berbual dan bersenang-senang dengan lelaki. Istilah mm bermaksud di sini Lelaki Berkahwin dan memberi kemudahan kepada gadis-gadis untuk mengetahui status perkahwinan lelaki yang mereka temui.

5. Apakah maksud mm untuk bulan?

MM adalah istilah yang mempunyai pelbagai penggunaan. Dalam kategori tarikh, istilah mm digunakan sebagai MM / DD / YY di mana mm bermaksud sebagai Bulan. Istilah mm dalam gaya ini menunjukkan bulan. Jadi, persoalannya apa maksud mm? dijawab dengan banyak cara dan salah satunya ialah mm bermaksud Bulan.

:m: Apa maksud mm / dd / yyyy?

MM / DD / YYYY adalah cara mereka menulis tarikh hari ini. Dalam gaya ini kita menulis tarikh dan ini bermaksud mm sebagai dua digit untuk bulan, dd sebagai dua digit untuk tarikh dan YYYY sebagai empat digit untuk tahun. Dengan cara ini kita menulis tarikh. MM adalah singkatan yang mewakili Bulan dalam tarikh.

:writing_hand: Ringkasan

MM adalah singkatan yang digunakan untuk banyak perkataan dalam bentuk pendek. Terutamanya Mm digunakan untuk menulis juta dalam bentuk pendek. Ia juga digunakan untuk menulis dalam teks yang bermaksud Buat saya. Mm juga digunakan dalam tarikh penulisan sebagai MM / DD / YYYY. Istilah MM juga digunakan dalam unit SI yang menunjukkan milimeter yang digunakan untuk mengukur panjang. Istilah MM juga digunakan dalam makna slanga.

:white_check_mark: Soalan Lazim

Apa maksud mm? Mm adalah singkatan yang digunakan untuk banyak perkataan. Mm bermaksud satu juta kerana M digandakan oleh M. Sebilangan orang keliru tentang pelbagai istilah di mana mm digunakan. Jadi, mereka mengemukakan banyak soalan dan ada di antaranya;

:one: Apa maksud mm pada snapchat

Istilah mm bermaksud dalam Snapchat adalah Married Minded atau Married Man. Snapchat adalah aplikasi yang digunakan untuk berbual, mengirim teks, berkongsi media. Akaun snapchat premium digunakan untuk sexting dengan kandungan dewasa. Lelaki yang berkahwin di laman web ini, melambangkan diri mereka sebagai MM yang bermaksud mereka sudah berkahwin dan gadis menilai mereka dengan istilah MM ini.

:two: Apa maksud mm dalam Perubatan?

Dalam kategori perubatan, istilah mm digunakan untuk menunjukkan banyak ubat dan bidang dalam bentuk pendek. MM adalah singkatan meningomyelocele , myeloma berganda dan melanoma malignan . Ini adalah makna mm dalam perubatan. MM adalah istilah yang digunakan sebagai singkatan ubat.

:three: Apa maksud mm dalam permainan?

Mm adalah istilah yang digunakan untuk singkatan permainan video teknologi. Dalam kategori permainan, MM digunakan sebagai singkatan untuk Monster Manual yang merupakan permainan video berdasarkan teknologi. Monster Manual adalah permainan video permainan rol dan mm adalah bentuk ringkas dari Monster manual.

:four: Bagaimana anda menukar cm ke mm?

Dalam penukaran sentimeter ke milimeter , di sini mm mewakili milimeter. Jadi, jika anda mahu menukar cm menjadi mm, kalikan nilai sentimeter dengan 10 dan anda akan mendapat nilai milimeter anda.

Sebagai sentimeter (cm) x 10 = milimeter (mm)

:radio_button: Kesimpulannya

Apa maksud mm? MM adalah singkatan yang digunakan untuk menggambarkan atau menunjukkan istilah dalam bentuk pendek. Mm dalam kewangan bermaksud satu juta kerana M sama dengan ribu dan 1000 x 1000 = juta. Mm juga digunakan untuk banyak perkataan lain seperti milimeter yang digunakan untuk mengukur panjang benda. Dalam pengertian orang dewasa, mm digunakan dalam pemilihan sebagai mewakili lelaki yang sudah berkahwin. Pada tarikh penulisan, mm digunakan untuk menulis bulan sebagai MM / DD / YYYY. Istilah mm digunakan dalam pelbagai kategori.

:place_of_worship: Topik-topik yang berkaitan

MM

Bagaimana cara menukar cm menjadi mm?

MM dalam ukuran kertas