Apa yang Dilindungi Insurans Haiwan Peliharaan?

Semasa meninjau liputan insurans anjing peliharaan, banyak individu memberikannya kepada "HANYA penting dalam situasi bencana", seperti pembedahan besar - dan juga sel barah - dan akibatnya biasanya tidak mempertimbangkannya sehingga anjing peliharaan mereka mulai bertambah tua. Walau bagaimanapun, insurans perubatan boleh bermanfaat bagi ibu bapa haiwan peliharaan sejak anda membawa rumah ahli keluarga anda yang baru dan berbulu!

Apa yang dilindungi insurans veterinar

Pasti, kebanyakan insurans veterinar merangkumi perbelanjaan klinikal UTAMA yang dapat ditanggung oleh haiwan kesayangan anda sepanjang hayatnya - dari kemalangan dan juga kecederaan, hingga masalah kesihatan dan kemasukan ke hospital - namun adakah anda menyedari bahawa banyak strategi perlindungan insurans haiwan peliharaan juga merangkumi pemeriksaan kesihatan tahunan , membersihkan gigi, serta inokulasi dan juga perbelanjaan penularan dan pemutihan juga? Walaupun anda mungkin percaya bahawa harga tersebut minimum pada haiwan peliharaan keluarga yang sihat dan seimbang, sepanjang hayatnya, anda mungkin terkejut dengan berapa banyak wang yang anda akan habiskan untuk ubat-ubatan preskripsi, pemeriksaan makmal, terapi dan juga kecemasan "selepas waktu" yang kadang-kadang pergi ke (yang juga anjing peliharaan yang paling sihat dan berhati-hati akan mengalami sekurang-kurangnya sebaik sahaja mereka berkhidmat dengan anda!).

Apa yang di luar insurans standard

Di luar perlindungan insurans standard yang akan anda dapatkan dari perlindungan insurans anjing peliharaan anda, beberapa strategi insurans haiwan peliharaan keluarga doktor haiwan juga memberikan rawatan pakar, mulai dari "Kaedah Timur" hingga rawatan haiwan kesayangan keluarga anda (terdiri daripada akupunktur dan perawatan alternatif) kepada kepakaran veterinar termasuk oftalmologi, neurologi dan dermatologi. Malah rawatan rawatan kiropraktik, yang diberikan oleh doktor haiwan yang bertauliah, dilindungi di bawah beberapa rancangan!

Sememangnya, seiring dengan bertambahnya usia haiwan peliharaan kita (seperti usia mereka lebih cepat daripada kita), mereka mengalami kesakitan yang sama dan juga ketidakselesaan yang kita lakukan. Keradangan sendi, masalah jantung, sel barah, dan juga kegagalan buah pinggang boleh mempengaruhi gaya hidup anggota keluarga kita yang berbulu. Untuk mengesan masalah ini, MRI, scan CAT, sinar-X dan pelbagai pemeriksaan diagnostik lain biasanya diperlukan untuk mengenal pasti strategi rawatan yang terbaik. Polisi insurans anjing peliharaan boleh membantu mengimbangi kos ini.

Polisi insurans arnab haiwan yang cekap pasti akan merangkumi penyakit, kecelakaan, beberapa masalah yang berkaitan dengan jenis tertentu, dan juga rawatan alternatif seperti hidroterapi dan juga akupunktur. Dengan strategi yang dapat disesuaikan, mereka dapat memenuhi sebagian besar permintaan anggaran setiap individu. Walaupun keadaan atau masalah telah berlaku sebelum perlindungan insurans diberikan, mereka mungkin masih melindungi haiwan kesayangan untuk kecelakaan dan mungkin perlindungan insurans kesihatan.

Penyedia perlindungan insurans anjing peliharaan yang membayar berdasarkan bil yang dikemukakan oleh doktor haiwan anda dan bukannya rutin caj yang telah ditetapkan harus disukai. Liputan harus teliti dan juga meliputi keadaan berterusan selain keadaan keturunan. Ringkasnya, walaupun Anjing Gembala Jerman, sebagai jenisnya, cenderung mengembangkan displasia pinggul, tidak menunjukkan bahawa mereka tidak akan memberikan perlindungan jika Gembala anda pernah mengembangkannya sendiri.

Had tahunan atau tolak untuk perlindungan insurans mungkin merupakan jenis jumlah yang ditetapkan, 2 hingga 5 ribu dolar namun tidak semestinya ada caj per acara atau had seumur hidup yang diletakkan pada perlindungan.