Apa yang dilindungi insurans penyewa?

Banyak penyewa rumah dan rumah telah bertanya kepada saya jika mereka memerlukan insurans untuk penyewa, dan jika mereka melakukannya - apa yang dilindungi oleh insurans insurans penyewa? Walaupun anda mempunyai hak milik sendiri, semua penyewa perlu dijamin bukan hanya untuk melindungi barang peribadi anda tetapi juga untuk perlindungan kewajiban yang diperlukan. Izinkan saya menerangkan apa yang merangkumi.

Perlindungan polisi insurans penyewa mempunyai dua komponen:

 1. Komponen pertama adalah 'perlindungan asas insurans' barang peribadi anda dari kecurian atau kerosakan.

 2. Komponen kedua adalah 'perlindungan insurans tanggungjawab' berbanding kerugian ekonomi yang disebabkan oleh kecederaan pada lawatan ke kediaman anda. Bergantung pada rancangan anda, ini biasanya terdiri dari perbelanjaan klinikal pelawat laman web, ditambah dengan undang-undang, dan pelbagai yuran lain yang berkaitan perlu diajukan tuntutan.

Tanyakan kepada perwakilan polisi insurans anda mengenai perlindungan khusus dalam sebarang rancangan yang anda fikirkan.

Polisi insurans pemilik harta tanah

Sebilangan penyewa salah berfikir bahawa polisi insurans struktur pemilik pasti akan melindungi apa sahaja yang mungkin jatuh di sebuah apartmen. Itu tidak nyata.

Kenyataannya adalah bahawa polisi insurans pengurus harta tanah tidak membahayakan kerangka bangunan dan perlindungan kewajiban untuk lokasi khas. Perlindungan insurans pemilik harta tanah tidak meliputi perabot, harta benda individu, atau kerosakan yang mungkin anda lakukan terhadap struktur pemiliknya. Anda menjaga barang dan kesihatan rumah anda atau menyewa kediaman. Anda juga mengikut urutan kewajiban di tempat yang anda sewa. Oleh itu, anda memerlukan perlindungan insurans penyewa untuk melindungi barang-barang anda dan juga tanggungjawab di dalam rumah anda.

Beberapa Faktor Perlindungan

Apa yang dilindungi oleh insurans insurans penyewa? Berikut adalah faktor perlindungan insurans untuk menunjukkan kepada anda bagaimana perlindungan insurans ini dapat memberi keuntungan kepada anda:

 • Barang-barang anda pasti akan dijamin dari pencurian dan juga kerosakan jenayah.

 • Barang-barang anda pasti akan dijamin berbanding ganti rugi daripada ancaman yang disebut seperti kebakaran dan juga taufan. *.

 • Katakan ada kerosakan pada pangsapuri atau kondo atau kediaman yang anda sewa, dan anda tidak boleh tinggal di sana. Sekiranya demikian, banyak rancangan insurans penyewa pasti akan menawarkan perbelanjaan sara hidup sementara sementara kerja-kerja pembaikan selesai.

 • Harta tanah anda pasti akan dijaga jauh dari kediaman anda, seperti barang di dalam kereta dan trak anda, atau barang yang anda bawa semasa bercuti.

 • Rancangan merangkumi "ancaman yang diinsuranskan", yang kebanyakan disebut dalam rancangan anda. Bahaya yang dijamin tidak pernah berlaku seperti banjir dan juga gempa bumi. Ini dipertimbangkan ancaman berbeza yang memerlukan projek lain.

Dalam melihat senarai semak di atas, mudah untuk melihat bahawa anda boleh mendapatkan perlindungan polisi insurans penyewa yang signifikan; dan juga dilengkapi dengan sedikit perbelanjaan. Anda pasti tidak akan menghadapi masalah untuk mencari perlindungan insurans penyewa yang hebat dengan harga $ 20 sebulan atau lebih kurang untuk rancangan standard.

Saya menyedari bahawa banyak penyewa menganggap mereka tidak mempunyai barang yang mencukupi untuk mendapatkan perlindungan insurans. Baiklah, anggaplah jumlah koleksi CD dan DVD anda, sistem komputer anda, TELEVISION, pelbagai alat elektronik, pakaian, perabot, linen tempat tidur, dan pelbagai perkara lain yang lain. Sekiranya demikian, anda pasti akan dapati semuanya terkumpul dengan segera.

Dalam setiap keadaan, perlindungan insurans penyewa menjadikan banyak perasaan sebagai alat untuk melindungi harta benda anda dengan harga hanya dua pizza kecil sebulan. Apabila anda memikirkannya, ini adalah titik pintar untuk mendapatkannya.

Apa yang dilindungi insurans penyewa?

Insurans penyewa adalah kaedah yang baik untuk memastikan anda sentiasa selamat. Sebilangan besar orang tidak menggunakan polisi tersebut dan mereka melepaskan diri dengan faedah yang mungkin bermanfaat bagi mereka sekiranya berlaku kerosakan. Rata-rata hanya 37% orang yang menuntut polisi insurans penyewa mereka namun semurah $ 15 . Dalam banyak kes, tuan tanah sendiri meminta anda membeli polisi tetapi walaupun tidak, selalu baik untuk mempunyai polisi untuk diri sendiri, kerana ini mungkin bermanfaat bagi anda dalam semua perkara. Oleh itu, mari kita lihat perkara-perkara yang merangkumi insurans penyewa:

Insurans penyewa dibahagikan kepada 3 jenis perlindungan:

1). Perlindungan harta peribadi:

Ini merangkumi pelbagai perkara atau harta peribadi anda seperti alat elektronik , perhiasan, pakaian atau peralatan lain jika ia rosak atau dicuri dengan cara seperti:

 • Keadaan cuaca yang melampau seperti ribut petir atau ribut petir.
 • Pencuri memasuki rumah anda dan mencuri barang-barangnya.
 • Litar pintas yang berlaku disebabkan oleh kerosakan elektrik dan merosakkan banyak peralatan rumah elektrik.
 • Kenderaan seperti kapal terbang atau helikopter.
 • Apa-apa kejadian di mana kebakaran berlaku di rumah anda atau jika terkena kilat.
 • Sekiranya berlaku sebarang jenis rusuhan di negara ini seperti protes terhadap sebarang agenda .
 • Sebarang kerosakan yang disebabkan oleh letusan gunung berapi.
 • Biasanya di negara-negara di mana terdapat salji salji, rumah-rumah terjejas kerana pencairan ais atau salji. Oleh itu, polisi insurans anda perlu memperbaiki rumah.
 • Sekiranya terdapat sebarang kebocoran di paip dan rumah anda sekiranya terjejas olehnya.
 • Sekiranya paip rumah beku kerana musim sejuk atau meletup dalam keadaan panas yang melampau.

Walaupun rumah penyewa membuat rumah lain terjejas, kebocoran gas seperti itu menyebabkan kebakaran di rumah jiran, maka polisi insurans anda bertanggungjawab terhadapnya.

2. Bantuan perubatan:

Beberapa polisi juga memberikan bantuan perubatan jika seseorang cedera kerana keadaan yang tidak dijangka dan rumah itu bertanggungjawab untuknya.

Contohnya: Sekiranya anda cedera di dalam premis rumah, dengan tergelincir secara tidak sengaja atau cedera disebabkan oleh objek pecah di pangsapuri maka anda boleh menuntut polisi insurans anda untuknya.

3. Tempat tinggal sementara:

Dalam beberapa polisi, polisi insurans memberi anda bahagian yang selamat sekiranya anda menghadapi masalah di pangsapuri atau rumah tempat anda tinggal. Contohnya, terdapat kerosakan besar di paip anda dan kebocoran atau kebakaran berlaku di rumah anda, jadi anda pasti perlu berpindah di tempat sementara sama ada hotel atau tempat lain. Jadi polisi insurans dapat menampung bil atau perbelanjaan makan anda . Sekiranya tidak sepenuhnya, ia dapat memberi anda beberapa perbelanjaan besar untuk menyesuaikan diri dengan perbelanjaan tersebut.

Apakah insurans penyewa yang tidak dilindungi?

Sebagaimana kebanyakan kes telah dijelaskan di atas, di mana anda boleh menuntut polisi insurans penyewa anda tetapi ada beberapa kes yang tidak membenarkan anda menuntut polisi tersebut. Ini adalah situasi berikut:

 • Ia tidak meliputi bencana alam seperti kerosakan yang disebabkan oleh gempa bumi atau banjir jika anda tinggal di kawasan di mana banjir sering berlaku atau ada kemungkinan banjir akibat tanah tergelincir, dan kemudian anda perlu membayar sejumlah tambahan untuk memiliki dasar ini.
 • Kerosakan yang disebabkan oleh perosak atau perayapan menyeramkan lain juga bukan merupakan sebahagian daripada polisi insurans. Anda perlu mengaturnya sendiri.
 • Dalam beberapa polisi, jika barang berharga menyebabkan lebih dari $ 2500 (untuk peralatan) dan $ 1500 (sekiranya barang kemas mahal), maka anda tidak boleh menuntut insurans kerana jumlah wang yang terhad untuk insurans.
 • Polisi insurans juga tidak memberikan perlindungan untuk kerosakan yang disebabkan oleh keganasan. Anda sekali lagi perlu membayar sejumlah wang tambahan jika anda ingin memasukkan perlindungan ini dalam polisi anda.

Berapakah kos insurans penyewa?

Kos insurans penyewa tidak begitu tinggi. Selalunya, harganya serendah $ 15 atau $ 180 untuk satu tahun. Walau bagaimanapun, ia mungkin berbeza dari negeri ke negeri atau organisasi yang berbeza.

Nama negeri Kos tahunan Liputan bulanan
Alaska $ 166 $ 14
Arizona $ 178 $ 15
Arkansas $ 212 $ 18
California $ 182 $ 15
Colorado $ 159 $ 13
Connecticut $ 192 $ 16
Delaware $ 159 $ 13
Daerah Columbia $ 158 $ 13
Florida $ 188 $ 16
Georgia $ 219 $ 18
Hawaii $ 185 $ 15
Idaho $ 153 $ 13
Illinois $ 167 $ 14
Indiana $ 174 $ 15
Iowa $ 144 $ 12
Kansas $ 172 $ 14
Kentucky $ 168 $ 14
Louisiana $ 235 $ 20
Maine $ 149 $ 12
Maryland $ 161 $ 13
Massachusetts $ 194 $ 16
Michigan $ 182 $ 15
Minnesota $ 140 $ 12
Mississippi $ 258 $ 22
Missouri $ 173 $ 14
Montana $ 146 $ 12
Nebraska $ 143 $ 12
Nevada $ 178 $ 15
New Hampshire $ 149 $ 12
Jersi baru $ 165 $ 14
Mexico baru $ 187 $ 16
New York $ 194 $ 16
Carolina Utara $ 157 $ 13
Utara Dakota $ 120 $ 10
Ohio $ 175 $ 15
Oklahoma $ 236 $ 20
Oregon $ 163 $ 14
Pennsylvania $ 158 $ 13
Pulau Rhode $ 182 $ 15
Carolina Selatan $ 188 $ 16
Dakota Selatan $ 123 $ 10
Tennessee $ 199 $ 17
Texas $ 232 $ 19
Utah $ 151 $ 13
Vermont $ 155 $ 13
Virginia $ 152 $ 13
Washington $ 163 $ 14
Virginia Barat $ 188 $ 16
Wisconsin $ 188 $ 16
Wyoming $ 147 $ 12

Mengapa penting untuk memiliki insurans penyewa?

Adalah penting dan bermanfaat untuk memiliki insurans penyewa kerana:

 • Ia berpatutan dan tidak memerlukan banyak kos.
 • Ia menyediakan pemulihan harta benda peribadi anda supaya anda tidak merasa tegang untuk keseluruhan bagasi penting.
 • Sekiranya tuan tanah sendiri memberikan polisi maka itu tidak akan memberi banyak faedah kepada anda, oleh itu lebih baik anda menuntut insurans itu sendiri sebelum tuan tanah menuntut polisi sendiri.
 • Ia juga merangkumi harta tanah anda sekiranya anda dalam perjalanan. Oleh itu, jika anda mempunyai pekerjaan di mana anda mesti melakukan banyak lawatan , adalah baik bagi anda untuk memiliki polisi insurans.

artikel berkaitan

1), Apa itu Insurans Penyewa? 2). Berapa Banyak Insurans Penyewa ? 3). Apakah insurans hayat? 4). Berapa banyak insurans rumah? 5). Apa yang Dilindungi Insurans Pemilik Rumah? 6). https://npcparty.org/tag/insurans

Rujukan

1). https://www.policygenius.com/homeowners-insurance/how-much-does-homeowners-insurance-cost/ 2). https://www.policygenius.com/renters-insurance/learn/what-does-renters-insurance-cover/