apakah peguam kecederaan diri? Jawapannya ada di sini, Mempekerjakan peguam cedera sangat penting jika anda cedera kerana kecuaian orang lain dan anda memerlukan perwakilan atau pampasan. Sekiranya anda mahu kes anda tidak terlalu tertekan maka anda mesti mengupah peguam yang berpengalaman. peguam kecederaan diri

Penerangan & kemahiran kerja yang diperlukan untuk peguam kecederaan

Seorang peguam kecederaan peribadi mengemukakan aduan undang-undang, menyiapkan dokumen undang - undang , menawarkan nasihat undang-undang, dan mewakili kliennya di mahkamah . Seorang peguam cedera pertama mencari keadilan kepada pelanggan mereka dan pampasan yang diberikan kepada pihak yang cedera.

Seorang peguam kecederaan peribadi akan mengkhususkan diri dalam kecuaian anestesia dan secara kerap mengadili kes penyelewengan. Peguam peribadi mesti mempunyai dedikasi untuk keadilan peraturan etika yang kuat, dan kasih sayang kepada pelanggan mereka. . Peguam peribadi juga menjadi penyokong yang berkesan untuk pelanggan mereka. Mereka mesti mempunyai kemahiran analisis; mempunyai kemampuan untuk meneliti dan mengumpulkan untuk menyokong kes pelanggan mereka.

Gaji & Tinjauan Pekerjaan peguam cedera

Peguam kecederaan peribadi tidak boleh mengenakan bayaran setiap jam. Peguam kecederaan peribadi boleh memperoleh sebanyak 45% dari pampasan pelanggan yang menang dalam kes berprofil tinggi. Gaji purata seorang peguam kecederaan peribadi adalah $ 74,000 selama setahun. Peguam yang dipekerjakan oleh firma undang-undang yang lebih besar harus memperoleh lebih banyak, melebihi skala gaji antara $ 81,000 hingga $ 164,000 setahun. Mereka yang bekerja oleh organisasi bukan keuntungan mendapat paling sedikit sementara peguam yang bekerja kerajaan memperoleh rata-rata $ 71,000 di peringkat negeri dan tempatan dan hingga $ 122,000 di peringkat persekutuan.

Perkhidmatan peguam cedera untuk kecederaan

Di bawah ini saya menerangkan beberapa perkara yang paling biasa, walaupun bukan satu-satunya:

  • Kes Selip dan Jatuh
  • Kes penyelewengan perubatan
  • Kerosakan reputasi anda dengan pembunuhan watak
  • Serangan haiwan, termasuk gigitan anjing
  • Kemalangan dalam pekerjaan Kemalangan pembinaan

Seperti yang anda lihat, senarai tersebut boleh merangkumi pelbagai kemalangan yang memerlukan bantuan peguam.

Bagaimana Peguam Kecederaan Peribadi Boleh Membantu Saya?

Sekiranya anda cedera kerana kecerobohan atau tindakan buruk orang lain atau seseorang tidak mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi anda daripada kecederaan sekiranya anda bertindak dan menanggung ganti rugi anda.

Pihak yang bertanggungjawab mungkin diminta membayar bil perubatan anda dan memberi pampasan kepada anda atas kehilangan gaji dan juga gaji yang berpotensi hilang. Selepas anda cedera, anda mesti mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi diri dan keluarga anda. Anda mesti mengupah peguam untuk meneroka pilihan undang-undang anda.

Mengapa Anda Perlu Mengupah Pengacara Cedera Peribadi?

Kes kecederaan peribadi memerlukan perhatian yang terperinci. Menyelesaikan kes kecederaan boleh memerlukan prosedur formal, dokumentasi, dan banyak masa. Untuk melindungi hak anda, anda mesti menyewa peguam yang berpengalaman dalam undang-undang kecederaan peribadi.

Peguam yang berpengalaman akan mempunyai akses ke rangkaian penyiasat dan saksi pakar yang dapat membuat perbezaan tuntutan anda. Banyak peguam kecederaan peribadi mengenakan bayaran luar jangkaan yang bermaksud bahawa mereka tidak akan mengumpulkan kecuali anda memenangi kes itu. peguam kecederaan diri

Peguam Kecederaan Peribadi

Peguam menyediakan perkhidmatan undang-undang dan peguam cedera adalah orang yang pakar dalam kes-kes ketika seseorang cedera kerana kecuaian seseorang dan mewakili di mahkamah untuk mendapatkan pampasan.

Peguam kecederaan peribadi

Peguam kecederaan peribadi adalah seseorang yang pakar dalam kes-kes di mana seseorang cedera, mereka menolong mereka dengan kemampuan undang-undang yang tidak terhitung jumlahnya dan meneroka hak mereka untuk mendapatkan ganti rugi atas kecederaan tersebut.

Cara memilih peguam kecederaan peribadi anda

Untuk memilih peguam kecederaan peribadi anda, anda mempunyai kriteria, Minta pengacara keluarga dan rakan anda, Cari jumlah kes yang telah mereka menangkan, Lihat reputasi mereka yang telah mereka menangi dalam bidang berikut, Cari disiplin dan status peguam, Ajukan soalan dan jawapan daripada peguam.

Soalan yang kerap diajukan

Orang ramai mempunyai banyak soalan yang diberikan di bawah:

Apa yang memenuhi syarat sebagai kes kecederaan peribadi?

Kes kecederaan peribadi adalah pertikaian undang-undang yang timbul ketika seseorang menderita kecelakaan atau kecederaan, dan orang lain mungkin bertanggungjawab secara sah atas bahaya tersebut.

Apakah tawaran penyelesaian yang baik?

Sebilangan besar kes diselesaikan di luar mahkamah sebelum meneruskan perbicaraan. Beberapa faktor dapat memberikan panduan mengenai apakah penyelesaian harus diterima. Secara umum, jika Anda dapat mendekati nilai penilaian kes dalam penyelesaian, maka itu harus dianggap sebagai penyelesaian yang sangat baik

Apa yang dilakukan oleh peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi adalah orang yang memberikan perwakilan undang-undang kepada individu yang telah cedera dalam kemalangan yang bukan salah mereka. Mereka bekerja dalam undang-undang siksaan, yang merangkumi kedua-dua tindakan yang disengaja dan juga tindakan yang cuai, untuk mendapatkan pampasan bagi mangsa kemalangan.

Kesimpulannya

Anda mengupah peguam jika anda cedera kerana kecuaian atau tindakan buruk seseorang. Anda kehilangan gaji, pendapatan, dan anggaran kerana cedera maka anda mesti mengambil tindakan terhadap mereka. Peguam anda mesti mempunyai pengalaman bertahun-tahun, tersedia untuk anda 24 jam sehari, setia kepada anda, dan mengumpulkan pampasan untuk anda. Dia mesti memiliki kemampuan untuk mengajukan dokumen anda dengan cara yang baik di pengadilan dan mendapatkan hasil dari minat anda.

Artikel berkaitan

Perlindungan kecederaan diri

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menjadi peguam?

Apakah insurans liabiliti?