Terdapat banyak pekerjaan yang menjadi trend sekarang. Seperti yang kita ketahui, belia masa kini komited untuk memelihara alam sekitar dan memperoleh banyak wang secara serentak. Atas sebab itu, operasi pakar bedah pokok tempatan semakin meningkat sekarang ini. Pakar bedah pokok Terbaik bertujuan untuk memberikan hasil yang terbaik dan memuaskan. Diperlukan bertahun-tahun latihan dan pengalaman untuk memberikan perkhidmatan pembedahan pokok terbaik. Marilah kita mengetahui beberapa asas pembedahan pokok yang sangat diperlukan.

Bagaimana untuk bersiap untuk pembedahan pokok?

Sekiranya anda merasakan bahawa pokok itu mesti dibentangkan, anda harus memastikan terlebih dahulu adakah pokok itu benar-benar aman. Sekiranya anda mengalami kelemahan pada batang, disarankan menggunakan tali. Tali akan membantu melekatkan pokok lain dengan pokok yang berpenyakit tertentu. Ini akan membantu memberikan kestabilan tambahan pada pokok.

Peralatan lain yang manakah boleh digunakan sekiranya seseorang harus menghadapi batang yang lemah?

Memastikan peralatan dirancang untuk digunakan dalam keadaan apabila batang pokok lemah dan perkara yang sama harus ditangani:

Platform peningkatan mudah alih

Kren

Sistem pendakian tali

Apakah teknik pendakian yang dominan?

Berikut adalah teknik mendaki asas:

Sistem Penentududukan Kerja

Akses tali dan kedudukan

Bagaimana menjalankan Pembedahan pokok?

Terdapat pelbagai teknik yang dapat digunakan untuk menghentikan batuk yang dijangkiti atau tercemar melalui luka yang terkawal dan sepenuhnya bersih.

Banyak pakar bedah bertujuan untuk menghentikan cawangan berhampiran batang . Ini mengakibatkan pemotongan pokok yang diperbesar. Potongan tersebut biasanya rata dan oleh itu menjadi sukar bagi pokok untuk memulihkannya.

Stratagems mana yang digunakan untuk membuat pokok memperoleh kejadian semula jadi?

Teknik-teknik selanjutnya digunakan yang bertujuan menjadikan pokok-pokok menyerupai kejadian semula jadi keseluruhan:

Pemangkasan Fraktur Semula Jadi

Pemangkasan Coronet

Apa yang harus dilakukan jika pokok-pokok di tepi bahaya tercerai-berai?

Kabel digunakan dalam keadaan seperti itu. Kabel membantu menyokong cabang terpencil. Prosedur membuat pokok memperoleh keseimbangan sekali lagi disebut sebagai penyangga kabel.

Bagaimana jika pokok terlalu muda untuk diadaptasi dengan penyangga kabel?

Pada saat itu, pemangkasan formatif akan digunakan yang akan menekankan pertumbuhan semula pokok dengan menghentikan cabang yang tidak berfungsi.

Apakah konotasi teknik pemangkasan?

Pemangkasan modus operandi digunakan setiap kali ada keperluan untuk menghentikan bough ke titik pertumbuhan. Ini membantu getah untuk meneruskan prosesnya hingga ke titik akhir atau akhir cabang.

Pemikiran Akhir

Sekiranya teknik pemangkasan adalah teknik yang tidak terbukti menjadi penyelesaian yang berkesan untuk pembedahan pokok, maka pilihan utama yang diserahkan kepada pakar bedah adalah melakukan penebangan pokok. Dalam strategi ini, pokok itu ditebang dari akarnya.

1 Suka