Bangunan Insurans merangkumi perbelanjaan memperbaiki atau memperbaiki harta benda anda sekiranya berlaku kerosakan.

Rumah anda mungkin akan menjadi spekulasi terbesar yang akan anda buat sepanjang hayat anda, sehingga menjadi pertahanan yang baik untuk melindungi dari kebakaran, pencurian, dan bahaya tambahan. Namun, untuk menjaga keselamatan kediaman anda, keputusan strategi insurans dapat diatasi. Ada insurans rumah, insurans bahan, insurans bangunan, jumlahnya berterusan tanpa henti, namun adakah anda benar-benar memerlukan semuanya, dan adakah mereka akan mengatakan bahawa ia adalah wajib?

Dalam artikel ini, kita akan mengkaji pentingnya Insurans Bangunan, dan mengapa semua pemegang gadai janji Ireland harus memasukkan sumber daya ke dalam rancangan semacam ini.

Apakah Perbezaan Antara Insurans Rumah dan Insurans Bangunan?

Insurans rumah terdiri daripada insurans bangunan atau insurans bahan, atau gabungan keduanya. Bangunan Insurans merangkumi struktur, peralatan, dan kelengkapan rumah anda, sementara insurans bahan meliputi kesan anda di dalam, misalnya, perabot, barang elektrik, dan pakaian.

Sejauh ini, semasa mempertimbangkan 'Insurans Rumah', anda perlu memilih sama ada anda memerlukan Insurans Bangunan, Insurans Kandungan, atau kedua-duanya.

Adakah Insurans Bangunan Wajib di Ireland?

Walaupun Insurans Bangunan tidak diwajibkan di Ireland, jika anda merancang untuk membeli rumah anda melalui bank pinjaman rumah Ireland, anda perlu mengambil strategi insurans bangunan untuk memastikan usaha anda. Tanpa itu, anda tidak akan mendapat pinjaman rumah. Bank pinjaman rumah anda mungkin menawarkan pelan insurans bangunan, namun anda tidak wajib menerimanya. Anda boleh melihat-lihat atau meminta perantara insurans anda menemui kaedah terbaik.

Sekiranya anda membeli harta tanah dengan wang, tidak ada keperluan yang sah bagi anda untuk mengambil strategi insurans bangunan, namun sangat baik untuk memastikan usaha anda, terutama untuk perkara di luar kemampuan anda untuk mengawal, misalnya, bahaya banjir, bahaya ribut , dan api.

Apa yang Dilindungi Insurans Bangunan?

Insurans Bangunan merangkumi struktur harta tanah anda sekiranya berlaku kerosakan. Kerosakan ini boleh disebabkan oleh kebakaran, iklim yang mengerikan (ribut, kilat, angin sepoi-sepoi dan sebagainya.), Gempa, letupan gas, garis letupan, kerosakan, banjir atau beberapa penjelasan lain yang tercatat dalam strategi insurans anda. Ia juga merangkumi alat dan kelengkapan yang kekal, sebagai contoh,

 • Bumbung
 • Dinding dan Siling
 • Lantai
 • Dapur Dilengkapi dan Suite Bilik Mandi
 • Tingkap dan Pintu
 • Almari pakaian yang mendasari
 • Kabel Elektrik, Paip Paip, dan Saliran

Kawasan terbuka, misalnya, bangsal dan carport juga mungkin dilindungi. Pada dasarnya, pendekatan anda harus memberi perlindungan yang cukup kepada anda untuk membina semula kediaman anda dari tempat penginapan jika ia dirugikan tanpa harapan, jadi periksa cetakan baik dengan peniaga insurans anda untuk memastikan anda dilindungi sepenuhnya.

Insurans Bangunan dan Bangunan Baru

Sekiranya anda membeli harta tanah asli di Ireland dari pemaju yang mendaftar dengan Home Bond, rumah anda harus dilindungi dengan jaminan 10 tahun. Bergantung pada tahap perlindungan yang disertakan, ini akan merangkumi kecacatan tambahan utama selama 10 tahun dan kemudaratan lain selama 5 tahun.

Walau bagaimanapun, Home Bond tidak melindungi rumah anda daripada komponennya, dan setelah musim sejuk yang paling dahsyat dalam lebih dari 300 tahun, disarankan agar anda mengambil insurans bangunan tambahan untuk menampung bahaya iklim yang teruk.

Pemilik Tanah dan Penyewa: Siapa yang Bertanggungjawab untuk Insurans Bangunan?

Pemilik harta tanah bertanggungjawab untuk menjamin strukturnya, oleh itu anda harus bertanya sama ada rumah atau kondo yang anda minati ditutupi. Penduduk tidak perlu mengambil strategi insurans bangunan, namun, disarankan agar anda mengambil strategi insurans bahan untuk melindungi harta benda anda, terutama jika Anda tidak memerlukan sewa.

Kawasan Penurunan dan Risiko Banjir

Sekiranya anda berfikir bahawa sukar untuk memastikan strategi insurans bangunan yang munasabah di wilayah bahaya banjir, atau wilayah di mana penurunan normal, hubungi perantara insurans anda. Walaupun kejujuran sepenuhnya dapat menaikkan perbelanjaan caj insurans bangunan anda, ia dapat menjimatkan sejumlah besar Euro dalam jangka masa panjang, dan anda akan berehat lebih baik sekitar waktu petang menyedari bahawa rumah anda dilindungi sepenuhnya dari bahaya.

Apakah insurans bangunan?

Insurans bangunan adalah yang merangkumi rumah simen anda dan asas struktur rumah anda. Apakah insurans bangunan? Insurans bangunan memberi perlindungan kepada kerugian yang mempengaruhi bentuk bangunan anda. Ia adalah untuk infrastruktur rumah yang sebenarnya. Ia merangkumi perkara-perkara seperti;

 • Dinding

 • Lantai

 • Bumbung

 • Bangsal

 • Garaj

 • Tingkap dan Pintu

 • Dinding pagar

Dan banyak perkara lain yang terdapat dalam infrastruktur merangkumi bangunan Insurans.

Bagaimana insurans bangunan berfungsi?

Insurans bangunan merangkumi kerugian struktur bangunan dan kerugian yang disebabkan oleh kebakaran, letupan, hujan, banjir, gempa bumi, pelanggaran benda ke dinding rumah. Paip, kabel dan sistem saliran juga termasuk dalam insurans ini dan jika terdapat paip pecah dan kerosakan sistem saliran, maka insurans ini menyediakan proses pembaikan. Insurans ini berfungsi dalam menyediakan kemudahan memperbaiki kehilangan infrastruktur mereka.

Adakah insurans bangunan sama dengan insurans kandungan?

Terdapat dua sisi atau jenis insurans Rumah; 1-Insurans bangunan, insurans 2-Isi.

 1. Insurans bangunan memperbaiki kerosakan struktur rumah. Ini merangkumi perkara-perkara yang terpasang pada struktur rumah seperti dapur, almari, bumbung dll, ini adalah perkara-perkara yang dilindungi oleh insurans bangunan.

 2. Kandungan Insurans adalah insurans barang-barang yang ada di dalam rumah yang boleh dipindahkan dan boleh dibawa keluar dari rumah. Perkara yang terdapat di bawah insurans kandungan ialah meja, permaidani, peralatan dapur, perabot. Sekiranya terdapat kerosakan pada kandungan ini, ia akan berada di bawah kategori kandungan insurans.

Adakah anda memerlukan insurans bangunan?

Memiliki insurans bangunan tidak perlu tetapi penting jika anda mahukannya. Anda harus membeli insurans bangunan dengan mengingat lokasi rumah anda kerana jika rumah anda berada di tempat berbatu atau tempat yang mempunyai risiko banjir atau gempa bumi lebih banyak di kawasan itu, maka anda perlu membeli insurans ini kerana kami membelanjakan barang berharga kami wang di rumah kami untuk hiasan dan tarikan rumah.

Adakah saya memerlukan insurans bangunan jika saya menyewa?

Tidak, sebenarnya tidak ada keperluan insurans jika anda memiliki rumah sewa kerana ia tidak akan menguntungkan anda dan tidak ada polisi atau kaedah pembayaran untuk pemegang sewa. Sekiranya rumah anda yang disewa dan anda mahukan insurans untuk rumah itu, pertama-tama anda menghubungi pemilik rumah tersebut dan meminta dia untuk mengambil bahagian dalam insurans dan untuk membahagikan faedahnya sekiranya berlaku kejadian yang tidak dijangka dengan anda.

Berapakah kos purata insurans bangunan?

Untuk mengetahui dengan lebih baik mengenai kos purata pelbagai keadaan insurans, kami akan membincangkan jadual harga insurans di sini;

Nyatakan Insurans Rumah Insurans Kandungan
NSW $ 1,117 $ 431
QLD Utara * $ 3,860 $ 798
QLD $ 1,299 $ 397
VIC $ 935 $ 377

Soalan Lazim

Orang bertanya beberapa soalan sebelum membeli insurans bangunan. Berikut adalah soalan-soalan tersebut;

Bagaimana anda mendapat sebut harga insurans bangunan?

Membangun sebut harga insurans bermaksud mendapatkan perjanjian insurans dan mempunyai pendapat syarikat yang berbeza mengenai struktur rumah anda. Dalam kes ini, anda harus memberikan beberapa maklumat rumah anda kepada pemasar untuk menunjukkan perincian tp beberapa syarikat dan kemudian membiarkan anda memilih tawaran terbaik untuk anda.

Adakah anda memerlukan dokumen untuk mendapatkan sebut harga insurans bangunan?

Tidak, anda tidak memerlukan dokumen untuk mendapatkan sebut harga insurans bangunan . Anda hanya perlu memberikan maklumat ringkas mengenai rumah bahawa ketika rumah itu dibuat, bagaimana keadaan rumah itu, bahan apa yang digunakan dalam pembinaan. Ini adalah fakta asas yang diberikan kepada syarikat untuk mendapatkan polisi insurans.

Kesimpulannya

Apakah insurans bangunan? Insurans bangunan ada untuk memberi perlindungan kepada infrastruktur bangunan termasuk struktur infrastruktur. Sekiranya terdapat kerosakan pada bangunan, polisi insurans akan berlaku dan melindungi anda dari segi kewangan dan membaiki barang dan membayar ganti rugi. Itulah sebabnya insurans bangunan bermanfaat.

Topik-topik yang berkaitan

Apakah istilah insurans hayat?

Bagaimana insurans berfungsi?

Apa itu insurans?

Apakah insurans tanaman?

Insurans bangunan adalah polisi insurans yang merangkumi kos kewangan untuk membina semula kerosakan struktur fizikal harta benda sekiranya berlaku kerosakan atau kecurian. Ini termasuk lantai, atap, dan dinding, serta peralatan tetap atau terpasang (misalnya dapur yang dipasang). Sebagai peraturan biasa, insurans bangunan merangkumi kos membina semula rumah anda dari bawah ke atas. Ia mungkin berbeza dengan nilai pasaran rumah anda dan kadangkala merangkumi kos perkhidmatan seperti pelonggaran tapak, pembongkaran, dan bayaran arkitek.

Insurans Bangunan

Apa sebenarnya Insurans Sebelum memahami konsep insurans bangunan adalah bermanfaat untuk memahami konsep apa itu insurans. Insurans adalah kontrak, ia adalah perjanjian hukum antara dua pihak iaitu individu dan syarikat insurans. Dalam hal ini, syarikat insurans memberi jaminan untuk mengorbankan kerugian yang diinsuranskan semasa kejadian luar jangka yang diinsuranskan.

Kontinjensi adalah kejadian yang menyebabkan kerugian. Ia boleh menjadi pemusnahan harta benda atau kematian pemegang polisi. Ini disebut kemungkinan kerana terdapat ketidakpastian mengenai kejadian itu. Diinsuranskan membayar premium sebagai ganti perjanjian yang dibuat oleh syarikat insurans.

Insurans Bangunan Insurans bangunan merangkumi kos pembaikan hingga kerosakan struktur harta tanah. Gudang, Garasi, dan pagar juga dilindungi, serta kos penggantian barang seperti kabel, longkang, dan paip.

Insurans bangunan secara amnya merangkumi kerosakan atau kerugian yang disebabkan oleh:

 • Pengurangan

 • Tiang lampu, pokok tumbang, piring satelit atau udara

 • Paip pecah dan beku

 • Mencuba pencurian, pencurian dan vandalisme

 • Banjir, gempa bumi, ribut, kebakaran, letupan

Berapakah insurans bangunan Insurans bangunan dinilai berdasarkan nilai pembangunan semula, bukan nilai pasaran harta tanah. Ini bererti harta tanah akan diinsuranskan untuk kos menyusun semula semua kerugian setelah berlaku bencana. Ini adalah perbezaan penting, kerana anda tidak akan dilindungi untuk nilai pasaran harta tanah sebelum kerugian.

Seperti kebanyakan polisi insurans, harganya akan berubah bergantung pada sejumlah syarat, termasuk nilai apa yang dilindungi, sejauh mana perlindungan anda, dan apa-apa tambahan yang mungkin anda ingin tambahkan pada polisi.

Satu tambahan yang perlu dipertimbangkan adalah insurans kecemasan rumah. Ini akan melindungi anda sekiranya berlaku kegagalan kemudahan seperti elektrik dan gas yang tidak dijangka dan kompromi terhadap keselamatan bangunan, atau wabak penyakit.

Beberapa aspek kediaman anda akan mempengaruhi kos insurans anda setiap tahun, termasuk sama ada rumah anda adalah bangunan tersenarai, kos penginapan yang sesuai, dan usia harta tanah sekiranya anda perlu mengubahnya semasa pembinaan semula berlaku. Memahami dengan tepat apa yang diambil oleh penyedia insurans anda semasa membuat sebut harga, dan sejauh mana perlindungan yang ada untuk anda, adalah penting sebelum mengambil polisi.

Ringkasan Insurans bangunan dinilai berdasarkan nilai pembangunan semula, bukan nilai pasaran harta tanah. Seperti kebanyakan polisi insurans, harganya akan berubah bergantung pada sejumlah syarat, termasuk nilai apa yang dilindungi, sejauh mana perlindungan anda, dan apa-apa tambahan yang mungkin anda ingin tambahkan pada polisi.

Berapa banyak insurans rumah Walaupun membincangkan insurans bangunan adalah bermanfaat untuk membincangkan berapa banyak insurans rumah . Purata kos insurans rumah mengikut negeri. Itu bergantung, namun rata-rata nasional untuk insurans rumah adalah $ 2,305. Banyak negeri membayar lebih banyak, tetapi beberapa lebih rendah. Tetapi perlu diingat bahawa ini didasarkan pada rumah yang bernilai $ 300,000 sebagai perlindungan kediaman dan tanggungjawab peribadi dan dengan potongan $ 1,000.

Nyatakan PURATA NEGERI PURATA
Alabama $ 1,433 Montana $ 1,174
Alaska $ 959 Nebraska $ 1,481
Arizona $ 825 Nevada $ 755
Arkansas $ 1,373 New Hampshire $ 972
California $ 1,008 Jersi baru $ 1,192
Colorado $ 1,495 Mexico baru $ 1,017
Connecticut $ 1,479 New York $ 1,309
Delaware $ 833 Carolina Utara $ 1,086
Daerah Columbia $ 1,235 Utara Dakota $ 1,253
Florida $ 1,951 Ohio $ 862
Georgia $ 1,267 Oklahoma $ 1,885
Hawaii $ 1,102 Oregon $ 677
Idaho $ 730 Pennsylvania $ 931
Illinois $ 1,056 Pulau Rhode $ 1,551
Indiana $ 1,000 Carolina Selatan $ 1,269
Iowa $ 964 Dakota Selatan $ 1,202
Kansas $ 1,584 Tennessee $ 1,196
Kentucky $ 1,109 Texas $ 1,893
Louisiana $ 1,968 Utah $ 692
Maine $ 882 Vermont $ 918
Maryland $ 1,037 Virginia $ 999
Massachusetts $ 1,488 Washington $ 854
Michigan $ 942 Virginia Barat $ 940
Minnesota $ 1,348 Wisconsin $ 779
Mississippi $ 1,537 Wyoming $ 1,156
Missouri $ 1,285

Ringkasan Jumlah insurans rumah mungkin berbeza dari negeri ke negeri atau polisi yang telah anda pakai. Purata kos insurans rumah mengikut negeri. Itu bergantung, namun rata-rata nasional untuk insurans rumah adalah $ 2,305.

Berapa banyak insurans kesihatan Semasa membincangkan insurans bangunan dan rumah adalah bermanfaat untuk membincangkan berapa banyak insurans kesihatan. . Insurans kesihatan merangkumi kos rawatan di hospital, ubat preskripsi dan lawatan ke pejabat doktor.

Setiap orang mencari kesejahteraan kesihatan mereka, ketika kita sering memikirkan tentang insurans kesihatan, kita selalu berfikir bahawa berapa banyak kos insurans kesihatan setiap bulan, mengetahui tentang kos insurans kesihatan kita masih mengharapkannya sebagai keperluannya untuk hari-hari kita yang tidak dijangka kerana semua kita tahu bahawa kesihatan adalah keadaan keharmonian badan yang lengkap.

Apa yang merangkumi Insurans bangunan Insurans bangunan akan merangkumi semua perkara yang boleh dianggap sebagai bahagian kekal harta tanah. Ini melibatkan tingkap, pintu, dan apa sahaja yang penting untuk menjadikan harta benda selamat. Ini juga meliputi perlengkapan bilik mandi seperti tandas dan pancuran, dan peralatan dapur yang dipasang yang tidak dapat dirundingkan untuk harta tanah baru.

Banyak polisi juga akan melindungi bangunan luar di kawasan hartanah seperti gudang atau garaj. Ini adalah amalan biasa, tetapi ada pengecualian. Struktur seperti kolam renang secara amnya tidak dilindungi, dan bagaimanapun anda biasanya boleh mengatur dengan syarikat anda untuk dimasukkan, ini akan menambah kos insurans anda.

Titik kebingungan umum adalah sejauh mana polisi insurans bangunan akan melindungi kekuasaan anda sekiranya berlaku kerosakan. Walaupun ada yang menganggap bahawa dengan menginsuranskan bangunan anda telah memastikan bahawa semua yang ada di dalamnya juga akan dilindungi, ini tidak berlaku.

Untuk barang peribadi, barang hiasan dan perkakas bebas seperti langsir dan langsir permaidani, insurans kandungan biasanya diperlukan untuk memberi perlindungan. Kelengkapan dan kelengkapan, bagaimanapun, cenderung dilindungi oleh insurans bangunan anda. Anda mesti memeriksa perincian polisi anda untuk mengesahkan sejauh mana perlindungan anda.

Ringkasan Insurans bangunan akan merangkumi semua perkara yang boleh dianggap sebagai bahagian kekal harta tanah. Banyak polisi juga akan melindungi bangunan luar di kawasan hartanah seperti gudang atau garaj.

Apa yang dilindungi insurans pemilik rumah Semasa membincangkan insurans pemilik rumah, adalah mustahak untuk membincangkan apa yang dilindungi insurans pemilik rumah. . Insurans asas pemilik rumah merangkumi kerugian kewangan yang disebabkan oleh cuaca seperti hujan es atau kilat.

Insurans pemilik rumah merangkumi malapetaka seperti letupan atau kebakaran. Insurans ini pada dasarnya melindungi kita daripada gempa bumi, banjir, perang, kegagalan kuasa atau kehilangan sengaja.

Insurans Bangunan

Polisi Insurans Bangunan

Dari penggunaan komersial hingga penggunaan kediaman dan persendirian, sangat penting bagi pemilik bangunan untuk mempunyai polisi untuk melindungi diri mereka sekiranya terjadi sesuatu yang tidak menyenangkan, seperti banjir atau kebakaran. Acara berlaku sepanjang masa, dan terdapat pelbagai jenis insurans yang dapat memenuhi keperluan pemilik bangunan untuk sebarang keadaan.

Pertimbangan Komitmen utama polisi insurans adalah menjadikan seseorang atau sesuatu menjadi utuh setelah mengalami kerosakan atau kerugian. Syarikat insurans mempertimbangkan banyak faktor sebelum memberikan tawaran premium kepada pemohon.

Berbagai faktor adalah risiko dari lokasi, jumlah liputan, jenis pekerjaan yang dilakukan di dalam bangunan dan sejarah tuntutan harta tanah serupa. Tawaran dari syarikat insurans menggambarkan apa yang menentukan jumlah risiko yang diambil untuk memberikan perlindungan. Adalah menjadi tanggungjawab pemilik polisi untuk memberikan pembayaran premium untuk mengekalkan dan menerima perlindungan.

Manfaat Insurans bangunan memberi ketenangan kepada pemilik bahawa harta dan tanggungjawab mereka untuk membayar kemungkinan pertengkaran dijaga. Syarikat insurans mereka akan memikul tanggungjawab untuk membayar syarat yang diajukan hingga jumlah perlindungan. Sekiranya tuntutan undang-undang dibawa ke atas individu tersebut, syarikat insurans akan melakukan pemeriksaan sendiri untuk memastikan perkara undang-undang dibenarkan.

Juga, pemilik bangunan yang membeli polisi mempunyai faedah apabila insurans membayar kos penggantian dan bukannya kos sebenar. Namun lebih mahal daripada liputan kos sebenar, yang membayar nilainya pada saat acara, ini akan membayar kos barang yang perlu diganti tanpa mengira kapan peristiwa itu terjadi.

Amaran Tidak mempunyai insurans bangunan yang mencukupi untuk menampung kerosakan atau kerugian harta benda atau orang boleh menimbulkan beban besar bagi pemilik bangunan. Kekurangan ini boleh menyebabkan mereka bertanggungjawab untuk jumlah penghargaan dan membina semula kos yang melebihi had liputan mereka.

Pemilik bangunan harus mengira semula polisi secara sistematik untuk memastikan jumlah perlindungan mencerminkan perubahan nilai pada harta tanah dan cukup lengkap untuk melindungi semua kejadian tertentu. Di beberapa daerah, mungkin melanggar undang-undang jika pemiliknya tidak mempunyai liputan.

Jenis Terdapat pelbagai pilihan polisi yang tersedia untuk pemilik bangunan untuk memberikan perlindungan terbaik untuk harta tanah mereka. Polisi liabiliti lengkap memberikan perlindungan untuk kecederaan dan kerosakan harta benda yang dialami di dalam dan di sekitar bangunan dan struktur di sekitarnya jika ia termasuk dalam polisi. Untuk bangunan komersial, terdapat dua jenis polisi insurans yang sangat popular yang disebut "semua risiko" dan "bernama-bahaya".

Semua risiko merangkumi kerugian harta benda oleh semua peristiwa kecuali yang disebutkan dalam polisi. Dinamakan bahaya adalah polisi yang merangkumi kerugian harta benda oleh sebarang peristiwa yang disebutkan secara khusus dalam polisi. Pemilik harta tanah kediaman dapat melindungi bangunan mereka dari peristiwa tertentu dengan membeli polisi individu atau melabur dalam pakej yang dikemas, yang dapat mengurangkan biaya premium. Peristiwa yang mungkin disebut dalam polisi adalah banjir, kebakaran, pencurian, gempa bumi, dan vandalisme.

Insurans Bangunan Fakta memberi perlindungan untuk bangunan dan banyak harta tanah di sekitarnya. Insurans bangunan merangkumi struktur bangunan, lekapan di dalam seperti sink di bilik mandi dan dapur, paip, tab mandi dan tandas.

Lekapan luar seperti pagar dan dinding yang merangkumi harta benda anda juga boleh ditutup serta gudang dan garaj. Polisi ini boleh merangkumi perabot di bangunan komersial seperti peralatan dan perabot dan juga inventori. Beberapa polisi merangkumi kematian atau kecederaan peribadi yang berlaku di dalam bangunan.

Ringkasan Komitmen utama polisi insurans bangunan adalah menjadikan seseorang atau sesuatu menjadi utuh setelah mengalami kerosakan atau kerugian. Insurans bangunan memberi ketenangan kepada pemilik bahawa harta dan tanggungjawab mereka untuk membayar kemungkinan pertengkaran dijaga.

Insurans Bangunan

Cara mengira perlindungan insurans bangunan Terdapat banyak penilaian semula dalam talian yang boleh anda gunakan untuk menguruskan kos membina semula rumah. Kos tidak tetap, jadi ini dapat membantu memberi anda idea sama ada insurans bangunan anda mencukupi.

Membina semula penilai dan laman perbandingan harga boleh berguna untuk penyiasatan awal, tetapi penemuan dan petikan mereka mungkin tidak memberikan gambaran lengkap mengenai kos yang akan anda hadapi. Untuk kos pembinaan semula yang sah, menghubungi juruukur adalah pilihan yang baik.

Sekiranya anda memperoleh rumah pertama atau berfikir untuk menukar penyedia insurans bangunan anda, selalu hubungi syarikat insurans secara langsung dan bincangkan keperluan anda. Perlindungan insurans bangunan berbeza dari penyedia ke pembekal, dan penting untuk anda memilih polisi yang sesuai untuk anda dan situasi individu di rumah anda.

Ringkasan Terdapat banyak penilaian semula dalam talian yang boleh anda gunakan untuk menguruskan kos membina semula rumah. Membina semula penilai dan laman perbandingan harga boleh berguna untuk penyiasatan awal, tetapi penemuan dan petikan mereka mungkin tidak memberikan gambaran lengkap mengenai kos yang akan anda hadapi.

Adakah anda memerlukan insurans bangunan tambahan Untuk menampung risiko , anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membuat insurans bangunan tambahan. Anda perlu membayar premium yang besar untuk perlindungan ini. Anda boleh menambah insurans tambahan untuk:

 • Penurunan atau banjir sekiranya anda tinggal di kawasan berisiko lebih besar

 • Penginapan alternatif sekiranya anda terpaksa berpindah dari rumah anda setelah membuat tuntutan

 • Kerosakan kemalangan di rumah anda

 • Kerosakan kabel, paip bawah tanah, bekalan elektrik dan gas.

 • Kerosakan pagar, dinding sempadan, gerbang, kolam renang dan jalan masuk.

 • Perlindungan perbelanjaan undang-undang

 • Perlindungan liabiliti sekiranya harta benda orang lain juga rosak

 • Kaca di pintu, tingkap, lampu langit dan konservatori.

Ringkasan Untuk menanggung risiko, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil insurans bangunan tambahan. Anda boleh menambah insurans tambahan untuk: Kerosakan kabel, paip bawah tanah, bekalan elektrik dan gas. Kerosakan pagar, dinding sempadan, pintu pagar, kolam renang dan jalan masuk dll.

insurans bangunan

Bagaimana insurans bangunan berfungsi? Insurans bangunan secara amnya meliputi kerosakan atau kerugian yang disebabkan oleh: ribut, gempa bumi, kebakaran, letupan dan ribut. Insurans bangunan merangkumi kos membaiki kerosakan struktur harta tanah anda. Gudang, garaj, dan pagar juga dilindungi serta kos penggantian barang seperti kabel, longkang dan paip.

Bagaimana cara kerja insurans nyawa Adalah istilah penting untuk memahami bahawa bagaimana insurans nyawa berfungsi . Terdapat pelbagai faktor yang terlibat dalam proses kerja insurans hayat. Faktor-faktor ini adalah pilihan polisi insurans hayat, kaedah pembayaran dan pemilihan benefisiari dan tuntutan untuk faedah kematian. Hidup kita adalah hasil pilihan yang telah kita buat.

Dasar yang berbeza sesuai untuk orang yang berbeza. Pembayaran premium boleh dibuat secara bulanan atau setiap tahun bergantung pada rancangan polisi. Mengikut syarat polisi insurans hayat, benefisiari harus mengemukakan sijil kematian pemegang polisi berserta bukti lain untuk kematian dan pengenalan diri.

Jenis Insurans Bangunan yang berbeza

Bilik Tidur Nilai bilik tidur Penutup menilai kos pembinaan semula rumah anda berdasarkan jumlah bilik tidur yang anda miliki. Polisi seperti ini melindungi anda dari kekurangan insurans dan memberikan perlindungan yang diinsuranskan dengan jumlah yang sangat besar. Penutup dinilai bilik tidur cukup mudah dan anda tidak perlu risau untuk menilai kos pembinaan semula rumah anda. Walaupun begitu, perlu diingat bahawa anda mungkin terlalu banyak menginsuranskan diri sendiri dan membayar perlindungan yang mungkin tidak anda perlukan.

Jumlah yang Diinsuranskan Jumlah perlindungan yang diinsuranskan dinilai dengan mengusahakan kos pembinaan semula rumah anda dari awal. Ini melibatkan kos seperti yuran profesional dan tidak sama dengan nilai pasaran rumah anda - yang mungkin lebih besar atau lebih rendah daripada anggaran. Kos membina semula harta tanah anda akan meningkat selama bertahun-tahun, jadi ada baiknya memilih dasar yang berkaitan dengan indeks. Ini mengemas kini jumlah yang diinsuranskan untuk menggambarkan kos gantian membina semula rumah anda. Jumlah perlindungan yang diinsuranskan boleh menjadi sangat penting untuk dikira tetapi ini bermaksud bahawa anda hanya membayar perlindungan yang anda perlukan.

Ringkasan Perbezaan jenis insurans bangunan merangkumi nilai bilik tidur dan jumlah yang diinsuranskan. Penutup dengan nilai bilik tidur mengukur kos pembinaan semula rumah anda berdasarkan jumlah bilik tidur yang anda miliki. Jumlah perlindungan yang diinsuranskan dinilai dengan mengusahakan kos pembinaan semula rumah anda dari awal.

Adakah Insurans Bangunan melindungi kerosakan yang tidak disengajakan Kerosakan yang tidak disengajakan berlaku apabila terdapat satu kejadian tidak dijangka yang merosakkan struktur harta tanah anda. Ini mungkin berupa pecah paip hingga bola sepak ditendang ke jendela anda dan meletakkan paku di tempat yang salah.

Perlindungan untuk kerosakan akibat kemalangan biasanya dibeli sebagai tambahan kepada polisi kerana syarikat insurans rumah memberikan perlindungan yang sangat terhad sebagai standard. Perlindungan kerosakan akibat kemalangan meningkatkan harga premium insurans rumah anda dan boleh dikenakan bayaran tambahan £ 20 - £ 1,000 bergantung pada polisi anda.

Soalan Lazim

Adakah insurans bangunan sama dengan insurans rumah? Insurans bangunan melindungi kain kediaman anda seperti dinding, tingkap, bumbung dan kelengkapan tetap seperti garaj, dapur yang dipasang, bangunan luar dan konservatori. Insurans rumah melindungi struktur harta benda dan barang-barang di dalamnya.

Adakah insurans bangunan merangkumi dinding kebun? Taman dikira sebagai ciri kekal rumah, kebanyakan orang yang mempunyai insurans rumah standard semestinya sudah memiliki perlindungan untuk kebun mereka. Insurans bangunan biasanya meliputi perkara seperti dinding dan pagar.

Apakah maksud insurans bangunan tanpa had? Insurans rumah tidak terhad bermaksud: tidak ada had bagaimana anda boleh menuntut insurans bangunan anda sekiranya anda terpaksa membina semula atau memperbaiki rumah anda. Insurans kandungan tanpa had memberi anda perlindungan isi rumah tanpa had, jadi anda tidak perlu bimbang akan diinsuranskan.

Adakah saya memerlukan insurans bangunan sebagai penyewa? Segala kerugian yang disebabkan oleh tempat yang anda sewa akibat kecurian akan ditanggung melalui insurans rumah tuan tanah atau pemilik harta tanah anda. Selama anda penyewa, adalah idea yang baik untuk mengambil insurans kandungan untuk melindungi barang-barang anda dari kerosakan atau kerugian.

Adakah insurans bangunan termasuk dalam caj perkhidmatan? Caj perkhidmatan membolehkan pemegang bebas mendapatkan kembali kos penyediaan perkhidmatan seperti penyelenggaraan di bawah pajakan. Bayaran perkhidmatan pada amnya merangkumi perkara seperti: pembaikan, penambahbaikan kawasan komunal atau struktur bangunan.

Kesimpulan Insurans bangunan adalah polisi insurans yang merangkumi kos kewangan untuk membina semula kerosakan struktur fizikal harta benda sekiranya berlaku kerosakan atau kecurian. Ini termasuk lantai, atap, dan dinding, serta peralatan tetap atau terpasang. Insurans bangunan dikira berdasarkan nilai pembangunan semula, bukan nilai pasaran harta tanah. Insurans bangunan akan merangkumi semua perkara yang boleh dianggap sebagai bahagian kekal harta tanah. Dari penggunaan komersial hingga penggunaan kediaman dan persendirian, sangat penting bagi pemilik bangunan untuk mempunyai polisi untuk melindungi diri mereka sekiranya terjadi sesuatu yang tidak menyenangkan, seperti banjir atau kebakaran. Terdapat banyak kalkulator membina semula dalam talian yang boleh anda gunakan untuk menguruskan kos membina semula rumah.

artikel berkaitan

Insurans Haiwan Peliharaan

Polisi insurans kereta untuk pemandu baru

Apa itu insurans tanaman

Apa itu insurans gadai janji

Insurans bangunan merangkumi kos memperbaiki kerosakan pada struktur harta tanah anda. gudang gudang dan pagar juga dilindungi, serta kos memperbaharui barang seperti paip, kabel, dan longkang. Insurans anda semestinya memenuhi kos penuh untuk membina semula rumah anda. Ini juga meliputi kos pemusnahan, pembersihan tapak, dan bayaran pembangun.

Apa itu Insurans?

Insurans adalah komitmen, yang dinyatakan oleh polisi, di mana individu atau entiti mendapat jaminan kewangan atau pembayaran balik daripada kerugian dari syarikat insurans. Syarikat ini mengumpulkan risiko pelanggan untuk membuat jumlah yang lebih berpatutan untuk diinsuranskan.

Jenis Insurans Pembinaan:

 • Insurans Liabiliti Am Komersial dan Kontraktor.

 • Insurans Laut Dalam Negeri.

 • Insurans Auto Komersial.

 • Bon Pembangunan.

 • Bon Lesen Kontraktor.

 • Insurans Bahaya Pembina (Kursus Pembinaan).

 • Insurans Pampasan Pekerja.

Insurans bangunan biasanya merangkumi kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh:

 • Pencurian mencuba pencurian dan vandalisme.

 • Paip beku dan pecah.

 • Api, retak, ribut, banjir, gempa bumi.

 • Pokok jatuh, tiang lampu, udara atau piring satelit.

 • Bencana kenderaan atau pesawat.

 • Pengurangan.

Polisi Insurans Bangunan yang Menyediakan:

Polisi insurans bangunan merangkumi kerosakan rumah anda yang disebabkan oleh pelbagai bahaya seperti:

Insurans Bangunan merangkumi:

Insurans bangunan merangkumi pelbagai risiko berskala besar, tetapi tidak termasuk semuanya. Penting untuk membaca polisi anda supaya anda mengetahui perkara yang tidak termasuk. Walaupun pengecualian umum mungkin berbeza antara dasar, anda biasanya tidak akan dilindungi:

 • Haus dan lusuh umum ** (objek seharian yang berlaku pada harta benda anda dari masa ke masa, seperti permaidani yang memakai barang).

 • Kerugian kerana kekurangan penyelenggaraan (mis. Jubin bumbung tidak diganti dan bumbung bocor apabila berlaku ribut).

 • Kerosakan mekanikal atau elektrik, seperti peti sejuk yang pecah kerana ia hampir habis.

 • Perlindungan terhad apabila rumah anda kosong untuk jangka masa panjang, selalunya 30 atau 60 hari, (dinyatakan dalam polisi) atau dibenarkan kepada penyewa.

 • Sebarang jumlah melebihi had yang dinyatakan dalam polisi.

Sebilangan besar syarikat insurans juga memberikan pembesaran pilihan berikut:

Kerosakan tidak sengaja pada struktur anda:

Contohnya, meletakkan kaki anda melalui siling atau menggerudi melalui paip yang membuat kebocoran.

Perbelanjaan undang-undang merangkumi:

Biasanya memberi anda akses kepada nasihat undang-undang, dan meliputi kos undang-undang untuk mencabar pampasan berikutan kemalangan yang bukan salah anda, serta kos mengambil atau menyokong tindakan undang-undang lain yang ditentukan, seperti pekerjaan atau konflik jiran.

Bantuan kecemasan di rumah:

Ini termasuk kos untuk memanggil seorang peniaga untuk menangani masalah mendesak, seperti terkunci dari rumah anda. Ini akan meliputi pemulihan dan buruh dan mungkin termasuk perjanjian semalam jika anda tidak dapat tinggal di rumah anda sebagai kesimpulan.

Purata Kos Insurans Rumah mengikut Negeri:

Negeri Bangunan & Kandungan Isi kandungan sahaja Bangunan sahaja
NSW $ 145.25 $ 51.72 $ 121.63
QLD $ 122.96 $ 39.07 $ 99.88
WA $ 106.22 $ 35.27 $ 87.20
VIC $ 115.59 $ 35.51 $ 98.87
AKTA $ 102.80 $ 34.60 $ 83.91
SA $ 96.10 $ 31.83 $ 78.70
TAS $ 97.72 $ 33.06 $ 78.79
Kos purata $ 112.38 $ 37.29 $ 92.71

Purata Kos Insurans Pemilik Rumah Dengan Liputan:

Berapakah kos insurans pemilik rumah? Itu bergantung pada tempat anda berada dan berapa banyak liputan yang anda mahukan. Terdapat dua jenis liputan yang perlu anda periksa ketika membeli insurans pemilik rumah : penginapan dan tanggungjawab. Berikut adalah pembahagian purata kos insurans rumah berdasarkan jumlah perlindungan. Anda harus bermula dengan memilih liputan tempat tinggal yang hampir sama dengan nilai rumah anda. Adakah anda tahu Adakah insurans hayat dikenakan cukai?

Liputan tempat tinggal Perlindungan liabiliti Boleh ditolak Premium tahunan purata
$ 200,000 $ 300,000 $ 1,000 $ 1,824
$ 300,000 $ 100,000 $ 1,000 $ 2,285
$ 300,000 $ 300,000 $ 1,000 $ 2,305
$ 200,000 $ 100,000 $ 1,000 $ 1,806
$ 400,000 $ 300,000 $ 1,000 $ 2,709
$ 400,000 $ 100,000 $ 1,000 $ 2,694

Purata Perbezaan Premium Tahunan Negeri yang Berbeza:

Nyatakan Premium tahunan purata Perbezaan peratusan dari purata nasional
Arkansas $ 3,439 49%
Florida $ 3,439 49%
Texas $ 3,429 49%
Alaska $ 1,799 -22%
Jersi baru $ 1,744 -24%
Wisconsin $ 1,732 -25%
Dakota Selatan $ 3,172 38%
Nebraska $ 3,133 36%
Missouri $ 3,111 35%
Oklahoma $ 4,445 93%
Kansas $ 3,931 71%
Colorado $ 3,082 34%
Minnesota $ 3,010 31%
Mississippi $ 3,340 45%
Louisiana $ 3,270 42%
Montana $ 2,809 22%
Carolina Selatan $ 2,678 16%
Alabama $ 2,981 29%
Kentucky $ 2,862 24%
Iowa $ 2,540 10%
Virginia Barat $ 2,486 8%
Indiana $ 2,423 5%
Mexico baru $ 2,299 0%
Utara Dakota $ 2,601 13%
Michigan $ 2,153 -7%
Pulau Rhode $ 2,125 -8%
Ohio $ 2,107 -9%
Wyoming $ 2,083 -10%
Carolina Utara $ 2,009 -13%
Tennessee $ 2,692 17%
Georgia $ 2,555 11%
Arizona $ 1,976 -14%
Connecticut $ 1,961 -15%
Virginia $ 1,956 -15%
Massachusetts $ 1,920 -17%
Illinois $ 2,201 -5%
Idaho $ 1,842 -20%
New York $ 1,840 -20%
Maine $ 1,833 -20%
Pennsylvania $ 1,720 -25%
Oregon $ 1,608 -30%
Vermont $ 1,212 -47%
California $ 1,166 -49%
Maryland $ 1,518 -34%
Washington $ 1,514 -34%
Daerah Columbia $ 1,488 -35%
Nevada $ 1,486 -36%
New Hampshire $ 1,455 -37%
Utah $ 1,378 -40%
Delaware $ 1,521 -34%
Hawaii $ 499 -78%

Bandar yang Paling Mahal dan Paling Berpatutan Untuk Insurans Pemilik Rumah:

Berdasarkan kediaman dengan perlindungan kediaman $ 300,000, perlindungan liabiliti $ 300,000 dan potongan $ 1,000, 10 pasaran insurans rumah termahal termasuk:

Bandar Premium tahunan purata
Desa Kepulauan Islamorada, Florida $ 6,295
Louise, Texas $ 5,911
Mudah Alih, Alabama $ 5,752
Loco Hills, New Mexico $ 4,071
Cashion, Oklahoma $ 4,966
Emerald Isle, North Carolina $ 4,654
Kenner, Louisiana $ 4,612
Awendaw, Carolina Selatan $ 4,612
Quinter, Kansas $ 4,666
Holyoke, Colorado $ 4,361

Dengan menggunakan kriteria yang sama, 10 pasaran insurans pemilik rumah dengan harga paling tinggi di negara ini merangkumi:

Bandar Premium tahunan purata
Oceano, California $ 881
Winooski / Burlington, Vermont $ 1,107
Potomac, Maryland $ 1,144
Honolulu, Hawaii $ 490
Anahuac, Texas $ 1,148
Pike Creek, Delaware $ 1,190
Bandar Perak, Nevada $ 1,313
Syracuse, Utah $ 1,265
East Rochester, New York $ 1,319
Padang Emas, Louisiana $ 1,308

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Adakah insurans bangunan sama dengan insurans rumah?

Insurans bangunan , sebaliknya, melindungi kain kediaman anda, seperti bumbung, dinding, tingkap, dan lekapan yang tidak berubah seperti dapur, tempat letak kereta, konservatori, dan rumah luar. Insurans rumah melindungi struktur harta benda anda dan barang-barang di dalamnya. Semua orang ingin tahu bahawa berapa banyak insurans pemilik rumah?

Bagaimana syarikat insurans menentukan kos insurans bangunan?

Penanggung mengambil kira pelbagai faktor semasa mengira premium insurans bangunan seperti:

Kos pembinaan semula:

Ini mengambil kira ukuran rumah anda jika ia bertingkat, separa terpisah, atau terpisah dan kaedah pembinaannya.

Kemungkinan tuntutan:

Sekiranya rumah anda berisiko meningkat, berada di kawasan yang mempunyai risiko banjir atau terdedah kepada penurunan.

 • Sejarah tuntutan sebelumnya.

Adakah insurans bangunan merangkumi dinding taman?

Ya, pagar rumah anda biasanya dilindungi oleh insurans rumah anda , asalkan ia dirosakkan oleh peristiwa yang disenaraikan dalam polisi anda (contohnya musnah akibat kebakaran, rosak oleh kereta). Insurans rumah menyediakan perlindungan untuk pembinaan tetap di sekitar rumah anda seperti gudang taman, kolam renang dalam tanah, pengembangan rumah, dan pagar.

Apakah dua jenis insurans harta tanah?

Terdapat tiga jenis perlindungan insurans harta tanah :

Kos penggantian:

Kos penggantian meliputi kos membaiki atau mengganti harta tanah pada nilai yang sama atau sama.

Nilai tunai sebenar:

Perlindungan nilai tunai sebenar membayar pemilik atau menyewa kos penggantian dikurangkan susutnilai.

Siapa yang mempunyai insurans rumah termurah?

Dengan kadar purata bulanan $ 116, Allstate adalah syarikat insurans rumah termurah . Liberty Mutual adalah yang kedua termurah, dengan premium insurans bulanan hanya satu dolar lebih tinggi daripada kadar Allstate.

Apakah faedah insurans?

Banyak faedah mempunyai insurans hayat :

 • Penggantian pendapatan selama bertahun-tahun kehilangan gaji.

 • Melunaskan gadai janji rumah anda.

 • Melunaskan hutang lain, seperti pinjaman kereta, kad kredit, dan pinjaman pelajar.

 • Menyediakan dana untuk pendidikan kolej anak-anak anda.

 • Membantu dengan kewajipan lain, seperti menjaga ibu bapa yang sudah tua.

Siapa yang mempunyai insurans rumah terbaik?

Tidak seperti banyak syarikat insurans lain, Amica hampir selalu diberi nilai tinggi untuk perkhidmatan pelanggannya, yang sukar didapati dalam industri insurans. Amica telah memegang kedudukan tertinggi untuk insurans rumah dari JD Power selama 18 tahun berturut-turut. Adakah anda tahu berapa banyak insurans penyewa?

Kesimpulan:

Polisi insurans insurans bangunan yang merangkumi kos fiskal untuk memperbaiki kerosakan pada struktur konkrit harta tanah sekiranya berlaku kerosakan atau kecurian. Ini termasuk lantai, atap, dan dinding, serta peralatan tetap atau yang berkaitan. Insurans bangunan ditambahkan pada kos pembinaan semula, bukan nilai pasaran harta tanah. Insurans bangunan akan merangkumi semua perkara yang boleh dianggap sebagai bahagian harta tanah yang tidak berubah. Dari penggunaan komersial hingga penggunaan kediaman dan swasta, sangat penting bagi pemilik bangunan untuk memiliki rancangan untuk melindungi diri mereka sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini, seperti kebakaran atau banjir. Terdapat banyak kalkulator membina semula dalam talian yang boleh anda gunakan untuk menguruskan kos pembinaan semula rumah.

Baca Topik Berkaitan: