Apa itu Cross Street? Persimpangan jalan adalah jalan yang bersilang dengan jalan lain. Ia adalah jalan pendek yang menghubungkan jalan-jalan utama. Ini adalah jalan terdekat dan terdekat yang melintasi jalan alamat penghantaran , Ia adalah jalan terdekat dengan lokasi yang melintasi jalan lokasi.

alamat persimpangan jalan

Apa itu jalan?

Umumnya, jalan adalah jalan raya awam yang mempunyai banyak rumah dan bangunan di sepanjangnya. Jalan raya biasanya dibina di bandar dan bandar. Ini adalah sebidang tanah umum yang memiliki banyak bangunan yang biasanya bersebelahan dengan salah satu atau kedua-dua sisinya. Rumah, rumput dan pokok-pokok merupakan satu jalan yang amat menarik. Jalan raya umumnya dibina di bandar-bandar untuk tujuan jaringan dalam semua aktiviti sosial, ekonomi dan fizikal manusia. Jalan-jalan melintasi jalan-jalan lain yang dipanggil cross street.

Kepentingan jalan:

Jalan-jalan memberi ruang untuk pengangkutan, pergerakan dan akses, dan sangat berguna dalam pelbagai aktiviti. Jalan-jalan biasanya dinamakan sebagai "Jalan Koridor " oleh beberapa pereka dan jurutera bandar. Seperti lorong di setiap bangunan, atau pangsapuri rumah, jalan-jalan adalah koridor antara pelbagai bangunan yang terbentuk di setiap sisinya. Walaupun, jalan-jalan dapat membuat kesesakan di lalu lintas yang sibuk yang kadang-kadang boleh menyebabkan kegusaran dan rasa tidak senang bagi anda, terdapat banyak jalan di seluruh dunia yang sangat disayangi dan terkenal sehingga ia dianggap sebagai tempat pelancongan teratas. Ringkasnya, kita dapat mengatakan bahawa jalan-jalan adalah darah kehidupan kota-kota.

Penemuan jalan:

Kredit untuk membina jalan dan jalan raya diberikan kepada dua jurutera Scotland bernama Thomas Telford dan John Loudon McAdam.

Unsur jalan:

Jalan adalah ruang yang aktif dan dipaksa secara moral yang menampung dari masa ke masa untuk menyokong pemeliharaan alam sekitar , aktiviti ekonomi dan kepentingan budaya. Jalan biasanya berbentuk sama dengan ruang luar yang mempunyai sejumlah pesawat. Seperti di bawah permukaan tanah, di sisi bangunan dan dasar jalan dan bidang kanopi seperti siling bilik. Setiap satah jalan mempunyai banyak unsur. Unsur-unsurnya adalah bahagian jalan yang membina garis besar keseluruhan jalan. Walaupun ukuran dan bentuk setiap jalan berbeza tetapi elemen asasnya selalu sama di setiap jenis jalan. Semua elemen ini dibina untuk tujuan tertentu. Elemen asas jalan adalah:

• Tempat letak kenderaan di jalan

• Jalan kaki

• Tempat letak kenderaan

• Kemudahan transit

• Prasarana perkhidmatan

• Ruang peribadi

• Perabot jalan

• Tepi bangunan

• Laluan perjalanan

• Lorong sampingan

• Kemudahan kitaran

• Penanaman.

Nombor jalan:

Jalan-jalan yang sangat penting dalam alamat sesuatu yang tertentu tempat . Untuk mencari alamat, satu perkara penting yang perlu diberi perhatian adalah nombor jalan.

nombor jalan

Nombor jalan pada umumnya adalah lokasi pasti dan tepat dari bangunan tertentu atau rumah di jalan. Adalah sukar untuk mencari rumah atau bangunan tanpa nama jalan dan nombor jalan yang betul. Nama jalan dan nombor jalan juga penting ketika anda memberikan lokasi tepat anda kepada seseorang. Kadang-kadang, nombor jalan lebih penting semasa anda mencari penghantaran atau ketika anda memanggil ambulans. Jadi, nombor jalan memberikan maklumat khusus mengenai lokasi tepat anda. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa nombor jalan hanyalah sebahagian dari alamat lengkap lokasi anda. Alamat lokasi yang tepat mengandungi banyak maklumat yang diperlukan untuk mencapai lokasi yang diinginkan.

Apakah itu jalan silang?

Persimpangan jalan adalah jenis jalan yang memotong jalan lain atau menghubungkan dua jalan. Cross Street melintasi jalan atau jalan utama, terutamanya pada sudut yang tepat dan ia bergerak ke depan di kedua-dua sisinya. Jalan silang adalah jalan bersebelahan dan langsung yang melintasi jalan alamat penghantaran. Jalan silang boleh berupa arteri, jalan kecil, atau jalan lain. Persimpangan juga boleh dikenali sebagai persimpangan 8, persimpangan jalan, persimpangan atau persimpangan. menyeberang jalan

Contoh persimpangan jalan:

• Dengan kata mudah, mari kita pertimbangkan bahawa anda berjalan di sepanjang jalan atau Avenue tertentu dan anda menjumpai persimpangan, perkara yang melintasi jalan atau Avenue anda adalah persimpangan jalan. Oleh itu, ia dipanggil jalan persimpangan kerana melintasi jalan tertentu di mana anda berada. • Atau, kita juga boleh mengambil contoh lain. Anggaplah jika saya tinggal di jalan tertentu, dan jalan yang berdekatan dan paling dekat dengan rumah saya yang melintasi itu adalah Avenue B. Jadi, Avenue B adalah persimpangan kerana ia telah memotong jalan di mana saya berada.

Cara mencari jalan silang untuk alamat:

Tidak begitu mudah untuk mencari alamat di kawasan isi rumah jika agak jauh dari jalan utama. Untuk tujuan ini ada berbagai peta yang digunakan untuk mencari alamat dan memperluas pencarian ke persimpangan jalan di sekitarnya. Beberapa cara biasa adalah seperti di bawah:

  1. Sekiranya anda mencari alamat yang berada di kawasan luar bandar , gunakan peta terperinci. Anda juga boleh menggunakan peta lebuh raya daerah.

  2. Sekiranya alamat tertentu yang anda cari adalah di kawasan bandar atau pinggir bandar, anda boleh menggunakan atlas yang mempunyai peta halaman untuk setiap komuniti. Langkah-langkah untuk mencari alamat jalan di atlas adalah: • Cari nama jalan tertentu dalam indeks. • Apabila anda masuk ke dalam peta, anda dapat melihat persimpangan jalan di kawasan kejiranan dan kawasan.

  3. Kaedah lain yang mudah dan mudah untuk mencari jalan silang untuk alamat adalah aplikasi pemetaan di telefon pintar. Hampir setiap telefon pintar mengandungi GPS atau aplikasi peta. Tetapi jika anda tidak dapat memanfaatkan telefon pintar, anda boleh menggunakan laman web pemetaan dalam talian di tablet atau PC anda. Peta Google dan MapQuest adalah laman peta yang paling popular yang akan memberi anda peta tepat dan terkini dari mana-mana kawasan yang dihambat di dunia. Anda dapat mencari alamat yang sesuai untuk kawasan yang diberikan dan juga, anda boleh mengezum keluar halaman peta untuk mencari persimpangan jalan terdekat. Langkah untuk mencari jalan raya menggunakan perkhidmatan dalam talian adalah:

• Buka mana-mana aplikasi perkhidmatan pemetaan. • Masukkan nama lokasi atau komuniti tertentu. • Juga, anda boleh memasukkan nama jalan yang anda cari. • Lokasi akan muncul di halaman peta. • Zum lokasi dan peta akan menjadi lebih terperinci. Nama jalan dan jalan keluarga terdekat akan muncul. • Beberapa laman web juga memberikan pandangan udara. Oleh itu, jika anda mengetahui alamatnya, anda dapat melihat persimpangan jalan terdekat.

  1. Selain cara ini, anda juga boleh menghubungi pejabat harta tanah pemetaan cukai sektor anda. Sekiranya anda gagal mencari alamat anda melalui peta dalam talian atau peta salinan cetak, mereka akan memberi anda senarai persimpangan sekiranya anda memberitahu mereka alamat yang tepat.

Penyenaraian lintas jalan:

Kadang-kadang, apabila terdapat dua atau lebih jalan bersilang yang saling bersilang pada sudut yang betul, kita mungkin keliru dalam penyenaraian persimpangan dengan nama jalan yang mana yang harus kita senaraikan terlebih dahulu dan yang mana yang terakhir menjadi alamat menulis. Untuk menulis alamat yang sesuai, urutan yang betul diberikan apabila terdapat lebih dari satu jalan di alamat. Jadi, untuk penyenaraian persimpangan jalan ini, beberapa peraturan dapat diikuti. Peraturan ini adalah seperti di bawah: • Koherensi Cartesian: Dalam peraturan ini, jalan menegak disenaraikan terlebih dahulu dan jalan mendatar disenaraikan setelahnya.

• Koherensi geografi: Dalam peraturan ini, jalan mendatar disenaraikan terlebih dahulu dan jalan menegak disenaraikan selepasnya.

• Jalan terkenal pertama: Dalam peraturan ini, jalan yang lebih dikenali oleh anda di mana-mana 2 jalan yang bersilang satu sama lain, disenaraikan terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, pada dasarnya bergantung pada bagaimana anda lebih memahami kawasan ini untuk berjaya menggunakan peraturan ini. Sekiranya tidak, anda boleh menggunakan Peta Google untuk tujuan ini.

Konsep lain:

Daripada ini, idea lain adalah menggunakan susunan abjad mengikut nama jalan. Walau bagaimanapun, peraturan ini tidak begitu berguna kerana boleh menimbulkan konflik sekiranya jalan-jalan dimulai dengan huruf yang sama. Di samping itu, ia perlu diingat bahawa tidak semua jalan-jalan bersilang antara dalam membujur atau latitud garis . Jadi, ini menunjukkan konflik dalam dua peraturan pertama sekiranya, jika jalanan tidak sesuai dengan pesawat X, Y.

Ringkasan: Jalan silang adalah jalan yang melintasi jalan utama atau menghubungkan dua jalan utama. Jalan raya adalah aspek terpenting dan berguna di bandar kerana ia membantu dalam pengangkutan dan sangat berguna dalam mencapai tujuan yang diingini kerana ia dipesan dengan nombor jalan di setiap kawasan atau lokasi. Nombor jalan ini cukup berguna dalam mencari alamat lokasi tertentu. Alamat lintas jalan boleh didapati melalui perkhidmatan pemetaan dalam talian di telefon pintar atau laman web. Yang paling biasa ialah Peta Google. Lebih-lebih lagi, terdapat beberapa peraturan yang berlaku untuk menyenaraikan persimpangan jalan dalam urutan yang betul.

Soalan Lazim:

1. Bagaimana melihat sejarah lokasi anda di Peta Google?

Untuk melihat sejarah lokasi anda di Peta Google, anda perlu mengikuti langkah-langkahnya…

  1. Buka aplikasi Google map di telefon anda.
  2. Di bahagian atas skrin ketik 3 garis mendatar.
  3. Ketik garis masa anda.

2. Di manakah persimpangan jalan terdekat saya?

Lawati dan buka perkhidmatan dalam talian seperti Peta Google atau Yahoo. Masukkan nama jalan persimpangan anda yang anda cari sekarang cari dan kemudian akan muncul di halaman.

3. Bagaimana anda mengenal pasti persimpangan jalan?

Semasa anda menyusuri jalan dan anda menemui persimpangan, Perkara yang sedang dilalui oleh Jalan yang anda lalui sebenarnya adalah persimpangan .

Kesimpulan:

Jalan raya adalah bahagian terpenting dalam kehidupan bandar. Mereka memberikan banyak faedah dalam pengangkutan dan aktiviti kehidupan manusia yang lain. Persimpangan jalan biasanya merupakan bentuk jalan yang melintasi jalan utama. Ia adalah jalan yang paling dekat dengan lokasi jalan utama. Terdapat kaedah yang tepat untuk mencari jalan silang di lokasi tertentu.

Artikel berkaitan:

1. 9 tempat terbaik semasa lawatan ke Vietnam

2. Panduan Terbaik untuk kehilangan tempat tinggal

3. Bandar & negara

Apa maksud lintas jalan?

Jalan yang melintasi jalan lain atau menghubungkan dua jalan.

Peta rentas jalan

Untuk mencari persimpangan antara dua jalan, masukkan ampersand ("&") di antara dua nama jalan. Cari "Broadway & E 14th St, New York, NY" untuk mencari persimpangan antara Broadway dan East 14th Street di New York, misalnya. Klik "Street View", jika pilihan muncul, untuk melihat kawasan dari tingkat jalan.

Persimpangan jalan terdekat

Jalan silang terdekat adalah jalan terdekat yang bersilang dengan jalan di mana alamatnya berada, sama ada jalan arteri atau jalan kecil atau jalan lain.

Persimpangan jalan terdekat

Persimpangan jalan adalah di mana dua atau lebih jalan bertemu dan / atau merupakan titik konflik kenderaan yang berpotensi. Persimpangan adalah pemisahan gred dengan jalan penghubung yang membolehkan pemindahan jalan antara lebuh raya yang bersilang.

Jalan silang terdekat

Ia adalah "jalan persimpangan". Oleh itu, jika anda tinggal di Front Street dan jalan terdekat dengan rumah atau apartmen anda yang melintasi Front Street adalah Main Street, Main Street adalah persimpangan terdekat. Jalan terdekat yang melintasi jalan dari alamat penghantaran.

Bagaimana mencari jalan silang untuk alamat?

Lawati perkhidmatan pemetaan dalam talian seperti Mapquest, Peta Google, atau Peta Yahoo. Masukkan nama komuniti dan / atau jalan yang anda cari dan cari di peta yang muncul di halaman. Semasa anda mengezum ke lokasi, peta menjadi lebih terperinci dan nama jalan dan jalan kediaman muncul.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apakah maksud persimpangan semasa penghantaran?

Ia adalah jalan pendek yang menghubungkan jalan-jalan utama. Ia adalah jalan terdekat dan paling dekat yang melintasi jalan alamat penghantaran, Ia adalah jalan terdekat dengan lokasi yang melintasi jalan lokasi.

S: Apakah maksud persimpangan jalan terdekat?

Persimpangan jalan adalah jalan yang paling dekat dengan lokasi yang melintasi jalan lokasi. Sekiranya saya tinggal di First Street dan jalan terdekat dengan rumah saya yang bersilang (persimpangan) adalah C Avenue, maka C Avenue adalah persimpangan jalan.

S: Bagaimana anda menulis persimpangan jalan?

Jalannya betul. Jalan dulu. Jalan, kemudian jalan. Ini masuk akal kerana terdapat jalan yang jauh lebih banyak daripada jalan raya, jadi mulailah dengan aspek yang lebih spesifik dan kemudian tambahkan persimpangan jalan.

S: Bagaimana anda menemui jalan-jalan di New York?

Alamat bangunan boleh memberitahu anda di antara jalan mana ia berada. Untuk alamat di sebelah barat, tambahkan digit pertama alamat (sifar jika alamatnya hanya dua digit) hingga 5 untuk persimpangan bawah. Contohnya, 225 W 37th St.

S: Apakah persimpangan jalan NYC Wall Street yang terkenal?

Jalan Luas

Broad Street adalah jalan utara-selatan di daerah kewangan Lower Manhattan di New York City. Asalnya adalah Terusan Lebar di New Amsterdam, ia membentang dari South Street hingga Wall Street sekarang.

S: Apakah persimpangan terdekat?

Titik yang dipilih adalah persimpangan terdekat dan inilah yang digunakan untuk menandakan harta benda yang tidak didedahkan pada peta. Gambar rajah di bawah menggambarkan persimpangan untuk harta tanah tertentu: Contoh titik persimpangan untuk alamat tertentu.