Apa yang dijelaskan oleh Insurans auto GAP? Insurans kereta (juga disebut liputan kenderaan, liputan motor, atau liputan kereta) adalah perlindungan untuk kereta, trak, basikal, dan motor jalan lain. apakah insurans jurangAnda berada di tangan yang baik

INSURANS GAP AUTO

Penggunaan nombor satu adalah untuk menawarkan perlindungan kewangan dari kerosakan fizikal atau kecederaan fizikal akibat pelanggaran pengunjung laman web dan terhadap tanggungjawab undang-undang yang juga timbul akibat insiden di dalam kereta. Selain itu, insurans kenderaan boleh menawarkan keselamatan wang daripada pencurian kenderaan, dan terhadap kemudaratan terhadap kenderaan yang disebabkan oleh aktiviti selain dari perlanggaran lalu lintas, termasuk kunci, iklim atau ramuan herba, dan bahaya yang dialami dengan menggunakan alat bertabrakan dengan meja. Syarat yang tepat mengenai liputan kenderaan dengan peraturan perundangan di setiap wilayah.

SEJARAH

Penggunaan kenderaan bermotor yang besar bermula selepas pertempuran global pertama di wilayah bandar. kereta telah cepat dan berbahaya pada tahap itu, namun masih belum ada bentuk perlindungan kenderaan yang wajib di mana-mana di dunia.

Ini bertujuan agar penderita yang cedera jarang mendapat pembayaran secara kebetulan, dan pemandu secara berkala menghadapi perbelanjaan yang besar untuk membahayakan kenderaan dan barang mereka.

Skim insurans kenderaan wajib diperkenalkan pertama kali di dalam kerajaan dengan Akta lalu lintas jalan raya 1930.

Ini memastikan bahawa semua pemilik dan pemandu kereta perlu diinsuranskan atas tanggungjawab undang-undangnya atas bahaya atau kehilangan nyawa kepada 0.33 pihak pada masa yang sama ketika kenderaan mereka digunakan di jalan umum.

Jerman memberlakukan peraturan yang setara pada tahun 1939 yang disebut "Undang-Undang pada Pelaksanaan insurans wajib bagi pemilik kenderaan bermotor."

Ringkasan

• Invoice GAP menawarkan perlindungan insurans terhadap kerugian kewangan sekiranya syarikat insurans automatik anda menyatakan insurans kerugian keseluruhan kenderaan. • Had liabiliti maksimum ialah £ 125,000 (termasuk PPN) bergantung pada tahap perlindungan yang dibeli. • Perlindungan dijadualkan selama 12, 24, 36, 48 atau 60 bulan dari tarikh mula polisi anda, bergantung pada tempoh pembelian insurans dan anda akan ditunjukkan pada jadual polisi anda. • Perlindungan mesti dibeli dalam masa 365 hari dari kenderaan pemilikan.

Soalan Lazim

Bagaimana insurans auto gap berfungsi: contoh insurans gap

Apabila anda mengalami kemalangan dan perlu mengemas kini kenderaan anda, polisi insurans kenderaan standard boleh membayar harga syiling sebenar. Sekiranya harga tunai sebenar adalah $ 10,000, tetapi anda berhutang $ tiga belas, 000 dalam pinjaman kereta anda atau jika sewa beli- tanpa bayaran, maka tanpa jurang perlindungan, anda akan berhutang dengan perbezaan $ tiga, 000 walaupun pada masa ini anda tidak mempunyai kereta. walaupun beberapa sewa kereta mempunyai klausa jurang atau penyelesaian Jurang Pengecualian yang dapat memaafkan perbezaannya, pinjaman tidak akan lagi memaafkan jumlah wang tunai yang anda pinjam untuk membeli kenderaan anda, dan mereka akan membuat anda dikenakan bayaran kerana membayar balik pinjaman anda. Insurans kenderaan GAP akan datang dengan wang yang anda mahu bayar untuk mengembalikan baki gadai janji atau pajakan sehingga anda tidak lagi muncul sebagai pembayaran dari saku. Dalam keadaan ini, liputan kenderaan anda akan membayar $ 10,000 pertama, dan kemudian jurang anda mungkin memberi anda $ 3,000 terakhir, dan anda akan keluar sama rata.

Apakah tahap Liputan?

Insurans kereta boleh merangkumi beberapa atau semua alat berikut:

• Perayaan yang diinsuranskan (bil saintifik) • kerosakan harta benda akibat dari yang diinsuranskan • Kenderaan yang diinsuranskan (bahaya fizikal) • 1/3 pihak (kereta dan orang, kerosakan barang dan kecederaan badan) • perayaan 0.33, perapian dan pencurian beberapa bidang kuasa yang merangkumi kemalangan kepada individu yang menumpang kenderaan yang diinsuranskan harus diambil kira mengenai kesalahan dalam kemalangan kereta (No Fault car coverage) • Bayaran untuk menyewa kenderaan jika kenderaan anda rosak. • Nilai untuk menarik kenderaan anda ke kemudahan pemulihan. • kecederaan akibat pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan.

garis panduan khas menentukan keadaan di mana setiap objek dilindungi. sebagai contoh, sebuah kenderaan boleh diinsuranskan untuk menentang rompakan, kerosakan kebakaran, atau kecelakaan secara bebas.

Sekiranya kenderaan dinyatakan mengalami kerugian total dan harga pasar kenderaan lebih rendah dari jumlah yang harus dibayar kepada bank ini, ini membiayai kenderaan, liputan jurang juga dapat mengatasi perbedaannya. tidak semua peraturan liputan kereta merangkumi liputan jurang. insurans jurang sering ditawarkan oleh syarikat kewangan semasa kenderaan dibeli.

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas tentang apa itu insurans auto gap, kami menyimpulkan bahawa insurans Gap dapat menawarkan cara untuk melunaskan pembiayaan tertunggak pada kereta anda, yang bermaksud bahawa jika kereta anda dicuri atau rosak sehingga tidak dapat diperbaiki, anda tidak perlu terus membuat pembayaran di atasnya. Lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar jumlah kerugian setelah kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Topik-topik yang berkaitan:

1- insurans jurang?

2- berapakah insurans anjing?

3- Insurans jurang pinjaman automatik?

4- untuk apa jurang insurans?

klik untuk mengetahui lebih lanjut: