Apakah insurans Gap dan apakah perlindungan insurans Gap? Perlindungan Aset Dijamin (GAP) (juga disebut sebagai GAPS) berubah menjadi terpasang di dalam perusahaan kewangan Amerika Utara.

apakah insurans jurangAnda berada di tangan yang baik.

Apakah liputan Jurang?

Cakupan jurang melindungi peminjam jika kenderaan itu dihitung dengan membayar perbezaan penutup antara harga syiling sebenar sesebuah kenderaan dan kestabilan yang perlu dibayar oleh pembiayaan.

Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa memerlukannya. Insurans GAP merangkumi jumlah pinjaman yang menjadi perbezaan antara jumlah hutang dan kuantiti yang dilindungi melalui polisi insurans lain.

Beberapa garis panduan GAP juga merangkumi yang boleh dikurangkan. Liputan ini dipasarkan untuk pinjaman pendahuluan rendah, pinjaman kadar hobi berlebihan dan pinjaman dengan frasa 60 bulan atau lebih lama. Insurans jurang biasanya diberikan melalui syarikat kewangan semasa membeli.

Perniagaan liputan kenderaan maksimum menawarkan liputan ini kepada pembeli. Liputan jurang biasanya dibayar di muka dan, untuk alasan itu, seseorang layak mendapat penggantian jika dia menjual atau memperbaiki kenderaan mereka.

Terdapat pendekatan untuk mendapatkan insurans GAP . Jenis utama adalah polisi insurans yang dibeli melalui broker. Jenis kedua adalah perjanjian pengabaian yang ditawarkan dengan menggunakan penyelia Kewangan & perlindungan.

Yang pertama diatur dengan menggunakan industri liputan, yang kedua tidak diatur. Dalam kedua-dua kes, liputan biasanya sama dan dijual sebagai produk lancar melalui pengedar kereta. Insurans biasanya dibiayai di sisi sewa / gadai janji.

Tuntutan adalah kesukaran untuk kerugian sepenuhnya. Jumlah kerugian biasanya ditentukan dengan menggunakan penilai perayaan 0.33 syarikat liputan nombor satu. Pengecualian untuk liputan jurang berbeza mengikut Amerika Syarikat atau negara.

Beberapa pengecualian terdiri daripada sekatan kerugian maksimum $ 50,000 walaupun yang lain memerlukan jangka masa gadai janji kurang dari 84 bulan.

Jurang adalah pembelian yang tidak wajib; namun, banyak negeri di AS menghendaki agar pengedar kenderaan menawarkan GAP pada titik beli. Negeri-negeri lain menghendaki syarikat insurans menawarkan jurang sekiranya pengguna memintanya. Negara-negara yang merangkumi Louisiana menghendaki pelanggan memberi isyarat pendedahan sebagai bukti. Walaupun jurang adalah pilihan, beberapa agensi kewangan memerlukan GAP sebagai keadaan untuk mendapatkan pinjaman.

Kos insurans jurang tahunan dari negeri ke negeri

Tidak. Nyatakan Rata-rata
1 Louisiana $ 2,389
2 Florida $ 2,239
3 Texas $ 2,050
4 California $ 1,968
5 Georgia $ 1,936
6 DC $ 1,928
7 Pulau Rhode $ 1,918
8 Carolina Selatan $ 1,759
9 Delaware $ 1,757
10 Colorado $ 1,741
11 Montana $ 1,693
12 Connecticut $ 1,688
13 Wyoming $ 1,684
14 Kentucky $ 1,621
15 Arkansas $ 1,620
16 Mississippi $ 1,580
17 Nevada $ 1,570
18 Jersi baru $ 1,558
19 Arizona $ 1,557
20 Mexico baru $ 1,479

Kenyataan dalam Akta Pinjaman tidak termasuk premium jurang dari kos ekonomi sekiranya GAP berubah menjadi tidak diperlukan lagi melalui pemiutang, premium dinyatakan secara bertulis, dan pelanggan memberikan permintaan bertulis untuk insurans.

INSURANS GAP

Apa yang meliputi liputan jurang?

Konsep asas di sebalik liputan jurang cukup mudah untuk difahami - bagaimana sebenarnya ia merangkak? Perlindungan insurans jurang cukup serba boleh, tetapi ketahuilah bahawa ia hanya merangkumi kerosakan pada kenderaan anda, bukan harta benda atau kemalangan fizikal yang berlainan akibat kemalangan. di sini adalah beberapa soalan biasa yang berkaitan dengan insurans liputan jurang.

Ringkasan

Cakupan jurang pada kereta merangkumi kerosakan yang dapat diinsuranskan oleh liputan kenderaan bergaya anda, beberapa contoh terdiri daripada

• rompakan • perapian • Vandalisme • kecederaan • Banjir • puting beliung • taufan

Soalan Lazim:

1-Adakah insurans GAP melindungi rompakan?

pasti, insurans jurang mungkin berlaku rompakan semasa kereta anda dicuri dan tidak dijumpai.

2- Adakah insurans GAP melindungi harga yang boleh dikurangkan?

Tidak. Walaupun dalam keadaan kebetulan dilindungi dengan bantuan liputan jurang anda, anda tetap harus membayar potongan anda.

Dalam frasa yang berbeza, jika jumlah pembayaran "jurang" adalah $ 4.000 dan potongan anda ialah $ 500, jumlah pembayaran umum anda mungkin $ 3,500.

3-Adakah GAP merangkumi kegagalan enjin cowl?

Tidak ada liputan GAP yang paling mudah digunakan sekiranya berlaku kerugian sepenuhnya dari kemalangan yang dilindungi, sekarang bukan untuk pembaikan mekanikal.

4-Adakah insurans GAP melindungi kehilangan nyawa?

Tiada insurans jurang yang paling sesuai untuk kerugian kenderaan dan tidak lagi melindungi kecederaan badan, harga perubatan, kehilangan gaji atau harga pengebumian.

5-Adakah insurans GAP melindungi kewajaran negatif?

iya. ekuiti buruk adalah setiap istilah lain untuk jurang antara apa yang anda berhutang untuk gadai janji kereta anda dan nilai sebenar kereta

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas mengenai apa yang dimaksudkan dengan perlindungan insurans jurang, kami menyimpulkan bahawa liputan insurans Jurang dapat menawarkan cara untuk melunaskan pembiayaan tertunggak untuk kereta anda, yang bermaksud bahawa jika kereta anda dicuri atau mengalami kerosakan, anda tidak perlu terus melakukan pembayaran di atasnya. Lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar jumlah kerugian setelah kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Orang juga meminta

1- Insurans GAP untuk?

2- Berapakah insurans anjing?

Klik untuk mengetahui lebih lanjut