Apa itu insurans GAP: Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. Beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa beli memerlukannya. Insurans kesenjangan boleh menawarkan cara untuk melunaskan pembiayaan tertunggak pada kereta anda, yang bermaksud bahawa jika kereta anda dicuri atau rosak sehingga tidak dapat diperbaiki, anda tidak perlu terus membuat pembayaran di atasnya. peminjam jika kereta tersebut dihitung dengan membayar selebihnya selebihnya b / w nilai tunai sebenar kenderaan dan masih terhutang pada pembiayaan.

untuk apa jurang insurans untuk

Insurans jurang: Adakah anda memerlukannya?

Ini adalah fakta gaya hidup yang tidak menyenangkan bahawa sekiranya anda membeli kenderaan moden, yurannya akan turun hingga ke-3 secepat anda memaksanya keluar dari halaman depan, dan boleh jatuh sebanyak empat puluh% pada tahun pertama dan sebanyak 60% lebih tiga tahun secara purata, selaras dengan AA. Sekiranya kereta itu dihapus kira atau dicuri, syarikat insurans anda dapat membayar apa yang sebenarnya bernilai pada masa itu - kemungkinan akan jauh lebih rendah daripada yang anda bayar semasa anda membelinya, terutamanya jika ia adalah zaman moden. ini menunjukkan semasa anda mendapatkan kereta alternatif mungkin terdapat 'GAP' antara jumlah yang boleh dibayar oleh syarikat insurans anda dan jumlah yang anda bayar pada awalnya.

PENUTUP GAP

jika anda memilih untuk membeli liputan jurang , ini adalah 'GAP' yang diliputinya. Pengedar biasanya mempromosikannya dan peraturan berharga antara £ 100 dan £ 300 untuk cowl bernilai 3 tahun. namun, insurans jurang ingin diambil dengan sedikit garam. itu kerana:

Liputan GAP tidak penting kerana syarikat insurans kenderaan anda harus SELAMAT membayar untuk kenderaan alternatif. Dan jika kenderaan itu lebih lama daripada dua belas bulan vintaj, ia akan menjadi kenderaan baru.

Oleh itu, adakah anda mesti mendapat insurans jurang dan adakah anda akan mendapat faedahnya? Atau adakah produk yang boleh dielakkan? Kami menerangkan dengan tepat cara kerjanya bersama dengan profesional dan kontra untuk membantu anda menentukan

Orang juga meminta

1- polisi insurans kereta?

2- apakah jurang insurans pada kereta?

3- apakah jurang insurans auto?

GAP mungkin bermanfaat bagi anda sekiranya…

Insurans GAP benar-benar bernilai untuk dibeli dengan beberapa motif. Di sini, kami menyenaraikan yang utama…

1-Anda memerlukan kereta moden

Sekiranya anda tidak bermaya untuk mendapatkan jenama kenderaan baru jika kenderaan anda dihapus, anda tidak boleh melupakan liputan jurang .

Sebagai contoh, sekiranya anda membayar £ 30,000 untuk kenderaan baru dan 15 bulan kemudian, syarikat insurans kenderaan anda akan membayar £ 18,000 (berapa nilainya pada masa itu).

Sekiranya anda tidak lagi berpuas hati dengan penurunan kuantiti - walaupun benar-benar mencukupi untuk menawarkan anda kenderaan pengganti yang serupa - insurans jurang mungkin berbaloi.

Ringkasan

Invoice GAP menawarkan perlindungan insurans terhadap kerugian kewangan sekiranya syarikat insurans automatik anda menyatakan insurans kerugian keseluruhan kenderaan.

2-Anda berhutang dengan syarikat perniagaan kewangan kereta

Sekiranya anda menggunakan kewangan untuk membeli kenderaan - contohnya gadai janji bukan awam - anda mungkin menganggap insurans GAP berguna.

Ini kerana jika anda telah menjual kereta dengan cara ini dan dihapus atau dicuri, walaupun syarikat insurans kereta anda akan membayar harga yang setimpal pada masa itu, anda masih dibiarkan membayar nilainya semasa anda mula-mula beli Ia.

Sekiranya anda melanggar kereta atau sekarang tidak, anda tetap perlu membayar balik pinjaman yang lebih rendah. namun sekiranya anda telah menjual celah , gadai janji dapat dilunaskan lebih awal sehingga anda tidak akan dibiarkan membayar balik wang tunai untuk kereta yang tidak anda miliki atau kereta yang tidak anda miliki jika anda, sebagai contoh, anda merosakkan kereta dan sekarang mungkin tidak memandu lagi.

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas mengenai apa itu insurans jurang kerana kami menyimpulkan lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin kurang syarikat insurans anda akan membayar kerugian keseluruhan selepas kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Topik-topik yang berkaitan :

1- apakah insurans jurang?

2- jika insurans jurang berbaloi?

Perlindungan insurans 3- jurang?