Adakah anda memerlukan insurans gap pada kereta atau adakah anda ingin mengetahui apa itu insurans gap pada kereta? Insurans Perlindungan Aset Dijamin (GAP) (juga disebut sebagai GAPS) berubah menjadi terpasang dalam perusahaan kewangan Amerika Utara. Insurans jurang secara khusus digunakan pada kenderaan kecil (kereta dan trak) baru dan terpakai dan kenderaan berat. beberapa perniagaan pembiayaan dan kontrak sewa memerlukannya.

INSURANS GAP PADA KERETA

Insurans GAP pada Kereta

Sekiranya anda beralih dari kereta lama ke yang baru, atau mungkin membeli kereta pertama anda, ini adalah konsep yang bagus untuk mengetahui tentang apa jurang liputan kenderaan dan bila anda menginginkannya.

Mencari liputan kenderaan murah semasa anda menginsuranskan kenderaan baru biasanya merupakan salah satu barang yang anda cari, namun anda juga ingin memastikan bahawa insurans yang anda beli melindungi anda sepenuhnya dan tidak akan mengeluarkan anda dari saku dalam tuntutan.

Semasa anda membeli kenderaan baru, salah satu pilihan yang boleh anda pertimbangkan adalah sama ada mahu membeli liputan kereta GAP atau tidak.

Inilah yang perlu anda fahami mengenai apa yang merangkumi insurans jurang untuk menentukan sama ada anda boleh membelinya (atau tidak lagi).

ORANG JUGA MEMINTA:

1- untuk apa jurang insurans?

2- apakah jurang insurans auto?

3- apakah jurang insurans pada kereta?

4- apakah perlindungan insurans jurang

Soalan Lazim

apa perlindungan insurans jurang pada kereta?

Perlindungan GAP (perlindungan Aset terjamin) adalah insurans tidak wajib.

Untuk memahami jurang insurans pada kereta, pertama-tama anda harus ingat hakikat bahawa pada liputan perlindungan kenderaan am, kereta anda dilindungi untuk nilai tunai sebenar atau susut nilai semasa tuntutan.

Cakupan jurang pada kereta adalah jenis perlindungan insurans kenderaan yang tersedia secara pilihan yang memberikan perlindungan tambahan untuk perbezaan antara kos syiling sebenar (ACV) kenderaan anda dan jumlah yang anda berhutang kepada pemberi pinjaman atau organisasi penyewaan anda semasa tuntutan.

GAP akan memberi anda wang tunai yang mencukupi untuk menampung perbezaan antara apa yang perlu dibayar untuk kenderaan itu, dan apa yang dibayar oleh syarikat insurans sekiranya berlaku nasib atau kerugian.1 mengkaji lebih lanjut mengenai keperluan insurans jurang dan hak anda.

Bagaimana insurans jurang berfungsi pada kereta: contoh insurans jurang

Apabila anda mengalami kemalangan dan perlu mengemas kini kenderaan anda, polisi insurans kenderaan standard boleh membayar harga syiling sebenar. Sekiranya harga tunai sebenar adalah $ 10,000, tetapi anda berhutang $ tiga belas, 000 dalam pinjaman kereta anda atau jika bayaran sewa beli, maka tanpa liputan jurang, anda akan berhutang dengan perbezaan $ tiga, 000 walaupun anda sekarang tidak mempunyai kereta.

Walaupun sebilangan sewa kereta mempunyai klausa jurang atau penyelesaian Jurang Pengecualian yang dapat memaafkan perbezaannya, pinjaman tidak akan lagi memaafkan jumlah wang tunai yang anda pinjam untuk membeli kenderaan anda, dan mereka akan membuat anda dikenakan bayaran kerana membayar balik pinjaman anda.

Insurans kereta GAP akan datang dengan wang yang anda mahu bayar untuk mengembalikan baki gadai janji atau pajakan sehingga anda tidak lagi muncul sebagai membayar saku. Dalam keadaan ini, liputan kenderaan anda akan membayar $ 10,000 pertama, dan kemudian jurang anda mungkin memberi anda $ 3,000 terakhir, dan anda akan muncul walaupun

Ringkasan

• Sekiranya kenderaan anda dinyatakan kerugian keseluruhan insurans kereta, polisi insurans merangkumi invois

Perbezaan kewangan GAP antara nilai yang diinsuranskan dan harga pembelian kenderaan yang diinsuranskan, seperti yang disahkan oleh Harga Jual Bersih invois atau jika lebih besar, jumlah angka penyelesaian kontrak pembiayaan awal anda, kecuali kenderaan anda disewa, dalam hal ini, bil insurans GAP polisi merangkumi perbezaan kewangan antara nilai yang diinsuranskan dan caj penamatan awal yang diperlukan oleh Syarikat.

Apakah liputan kenderaan Jurang kerugian umum?

Cakupan jurang pada kereta merangkumi kerosakan yang dapat diinsuranskan oleh liputan kenderaan bergaya anda, beberapa contoh terdiri daripada

• rompakan • perapian • Vandalisme • kecederaan • Banjir • puting beliung • taufan

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas tentang apa itu insurans jurang pada sebuah kereta, kami menyimpulkan bahawa insurans Jurang dapat menawarkan cara untuk melunaskan pembiayaan tertunggak pada kereta anda, yang bermaksud bahawa jika kereta anda dicuri atau rosak sehingga tidak dapat diperbaiki, anda tidak perlu terus membuat pembayaran ia. Lebih cepat kereta anda kehilangan nilai, semakin sedikit syarikat insurans anda akan membayar jumlah kerugian setelah kejadian itu, berbanding dengan apa yang anda bayar untuknya. Insurans jurang bermaksud anda akan mendapat lebih banyak pulangan

Carian Berkaitan :

1- berapakah insurans anjing?

2 - berapakah insurans kesihatan?

3- Insurans GAP?

4- Auto insurans GAP?

klik untuk mengetahui lebih lanjut: