APA INSURANS GAP?

Insurans GAP adalah insurans tambahan berguna untuk memajak kenderaan. Liputan GAP yang juga disebut insurans komprehensif komprehensif, adalah insurans kenderaan tambahan untuk kenderaan yang disewa. Perlindungan GAP diambil bersama dengan insurans komprehensif penuh atau separa. Istilah insurans adalah Perlindungan Aset Dijamin.

Sesiapa yang pernah memiliki kenderaan yang disewa mungkin pernah mendengarnya - tetapi ramai yang tidak tahu sebenarnya apa sebenarnya dan apa yang diperlukannya. Sangat digalakkan untuk kenderaan dari kelas menengah atas.

Liputan perbezaan atau perlindungan GAP penting bagi sesiapa yang ingin menyewa atau membiayai kenderaan. Insurans separa atau menyeluruh secara amnya merangkumi nilai penggantian kenderaan yang disewa atau dibiayai sekiranya berlaku kerugian atau kecurian. Namun, selalunya, ini lebih rendah daripada ansuran sewa atau kredit yang belum dijelaskan. Perbezaan ini kemudiannya harus ditanggung oleh pemegang polisi - kecuali jika dia mempunyai liputan GAP. Kerana ini dapat menjamin "jurang keselamatan" ini untuk pihak yang diinsuranskan.

Nilai penggantian biasanya kurang dari jumlah baki yang harus dibayar kepada pemberi pajak. Perlindungan GAP menutup jurang kewangan ini dan merangkumi perbezaan antara nilai penggantian dan baki tuntutan.

Berapakah kos insurans GAP?

Sekiranya memilih perlindungan GAP semasa anda mengambil insurans kereta anda, insurans GAP sudah termasuk dalam premium insurans kereta anda dan tidak perlu dibayar secara berasingan.

Bilakah penutup jurang berlaku?

Insurans GAP berkuat kuasa sekiranya anda mengalami kerugian sepenuhnya dengan kenderaan yang anda sewa atau jika dicuri. Semua kerosakan lain diatur oleh insurans komprehensif anda.

Untuk apa saya memerlukan perlindungan GAP?

Kontrak penyewaan diatur sedemikian rupa sehingga penyewa mesti mengamankan kereta yang disewa dengan cara yang sesuai terhadap kerosakan dan pencurian. Agar perkara ini berlaku, pemajak biasanya memerlukan sekurang-kurangnya satu insurans komprehensif separa mesti dikeluarkan. Sebahagiannya secara jelas memerlukan insurans GAP dikeluarkan.

Sekiranya kenderaan pajakan dicuri atau musnah sepenuhnya akibat kemalangan, anda akan menerima nilai penggantian tanpa jurang - tetapi ini biasanya tidak mencukupi untuk membayar baki jumlah pajakan. Di sinilah insurans GAP masuk.

Bilakah liputan GAP bermanfaat?

Sekiranya anda memandu kereta jarak menengah atau model mewah, liputan GAP sangat digalakkan.

Sebabnya: Dengan kenderaan baru dan terutama dengan model kenderaan yang mahal, kerugian nilainya sangat tinggi dalam beberapa bulan pertama. Sekiranya kereta anda dicuri atau jika anda mengalami kerugian, ia akan menjadi mahal dengan cepat.

Tetapi liputan GAP juga bermanfaat dengan kereta baru yang lebih murah. Pada akhirnya, ini adalah soal aritmetik dan persoalan seberapa baik anda ingin melindungi diri anda dan bagaimana anda menilai risiko penghapusan total atau kecurian kereta. Walaupun perlindungan tambahan memberi kesan kepada premium insurans anda - jika yang terburuk menjadi yang paling teruk, anda tidak perlu membayar perbezaannya.

Pengiraan sampel untuk liputan GAP

Bayangkan anda mengalami kemalangan dengan kereta sewa anda yang diinsuranskan sepenuhnya. Hasilnya: kerugian keseluruhan ekonomi.

Menurut laporan itu, kenderaan itu mempunyai nilai ganti $ 20,000 pada hari kerosakan. Insurans kereta anda akan membayar anda atas sumbangan ini. Walau bagaimanapun, baki jumlah pajakan adalah $ 25,000. Perbezaan $ 5000 dilindungi oleh jurang insurans.

Berapa lama liputan GAP masuk akal?

Sebagai peraturan, kontrak penyewaan mempunyai jangka masa 36 bulan. Perlindungan GAP adalah disarankan untuk semua pemajak sepanjang tempoh pajakan. Amat berguna jika anda tidak mempunyai pampasan harga baru, kerana anda hanya akan menerima jumlah penggantian, bukan harga baru kereta.

Apa yang dibayar oleh insurans GAP?

Perlindungan GAP menggantikan baki jumlah pajakan pada hari tuntutan ditolak pampasan dari insurans komprehensif, iaitu nilai penggantian serta baki bahagian lama dan lama kereta anda dan potongan yang telah anda setujui. Pembayaran sewa yang telah dibayar tidak termasuk dalam perlindungan GAP.

Bagaimana saya boleh membatalkan liputan GAP?

Oleh kerana insurans GAP dikaitkan dengan kontrak pajakan, perlindungan secara automatik akan berakhir pada akhir kontrak pajakan.

Liputan GAP atau pampasan harga baru?

Liputan jurang dan pampasan untuk harga baru tidak saling eksklusif, tetapi dapat saling melengkapi. Ini berbeza dari satu kes yang lain dan harus dipertimbangkan secara individu.

Sekiranya anda telah bersetuju untuk membayar ganti rugi untuk harga baru, insurans akan membayar balik anda untuk keseluruhan harga pembelian dalam jangka masa sehingga 24 bulan. Oleh itu, anda mendapat lebih daripada sekadar nilai penggantian! Pengecualian: Potongan yang dipersetujui dan nilai baki setelah jumlah kerugian tidak diganti.

Perlindungan dan penggantian GAP untuk nilai-nilai baru adalah kombinasi yang selamat. Sekiranya anda ingin benar-benar yakin, anda harus mengatur insurans GAP dan pampasan harga baru tepat pada awal pajakan. Perlindungan GAP selalu berlaku apabila penggantian pembayaran tidak lagi berlaku, misalnya ketika tempohnya telah habis. Walau bagaimanapun, ia juga boleh berlaku bahawa jumlah pajakan lebih tinggi daripada nilai perolehan kerana harga kenderaan yang tidak stabil dan jurang kewangan tetap ada jika perlu. Di sinilah insurans GAP masuk semula. Oleh itu, beberapa pemberi lesen juga memerlukan insurans komprehensif dengan perlindungan GAP.

Untuk siapa liputan GAP?

Liputan GAP sangat bermanfaat jika anda menyewa atau membiayai kenderaan di kelas menengah atas atau kelas atas - hanya kerana kenderaan yang lebih mahal, semakin besar jurang yang akan ditutup.

Anda biasanya boleh membuat perlindungan GAP secara langsung dengan insurans komprehensif anda. Sekiranya anda tidak mempunyai liputan GAP dalam polisi anda, anda biasanya boleh menempahnya juga.

Perlindungan GAP - ya atau tidak?

Walaupun jelas bahawa perlindungan GAP bermanfaat untuk kenderaan yang sangat mahal, tidak selalu mudah untuk menentukan kenderaan di kelas menengah bawah dan juga untuk kereta kecil.

Sudah tentu, liputan GAP menjadikan perlindungan insurans anda lebih mahal. Tegasnya, anda harus mengira bila kos tambahan untuk liputan GAP akan melebihi jurang yang sebenarnya timbul dan kemudian menimbang dengan sewajarnya. Itu adalah pendekatan ekonomi semata-mata.

Namun, ada alasan lain yang baik untuk perlindungan GAP. Sebagai contoh, bagi kebanyakan orang, jauh lebih mudah untuk mengira premium insurans yang sedikit lebih tinggi daripada meletakkan $ 2,000, $ 3,000 atau lebih banyak lagi sekaligus. Perlindungan GAP dapat membantu walaupun dengan anggaran yang ketat.

Walau bagaimanapun, pada akhirnya, ini selalu menjadi persoalan keperluan keselamatan individu dan perancangan kewangan peribadi.

Jenis insurans mana yang tidak dapat disimpan?

Insurans automatik dibahagikan kepada insurans wajib dan insurans komersial mengikut sifatnya, dan insurans komersial dibahagikan kepada insurans asas dan insurans tambahan mengikut skop tanggungjawab. Insurans lalu lintas wajib adalah sejenis insurans yang mesti diinsuranskan wajib oleh negara. Insurans komersil asas boleh diinsuranskan oleh satu atau lebih, sementara insurans komersial tambahan tidak dapat diinsuranskan secara bebas.

Dengan meningkatnya populariti kereta persendirian, bahaya lalu lintas tersembunyi juga meningkat. Anda perlu membeli insurans kereta yang diperlukan untuk melindungi kereta anda dan orang lain. Di bawah ini adalah data yang tidak dapat disimpan oleh insurans kenderaan:

1. "Insurans kerosakan kereta" mesti dilindungi

Sama ada kereta baru atau kereta lama yang telah dipandu selama dua tahun, insurans kerosakan kereta mesti dilindungi. Walaupun kemahiran memandu anda baik, tetapi pepatah berjalan lancar, "Jangan takut sepuluh ribu, takut kemalangan." Mungkin tersentuh atau tercalar satu hari. Akan memerlukan banyak wang untuk pergi ke bengkel untuk sedikit pembaikan.

2. Terdapat petua untuk insurans liabiliti kereta.

Sekiranya anda sering membawa ahli keluarga ke dalam kereta anda, dan anda dan keluarga anda telah mengambil insurans kecelakaan dan insurans perubatan kemalangan, maka sebagai kereta persendirian, tidak perlu mengambil insurans tanggungjawab peribadi di atas kereta. Kerana perlindungan yang dilindungi oleh kecederaan tidak sengaja dan insurans perubatan tidak sengaja pada dasarnya merangkumi perlindungan yang dapat diberikan oleh insurans liabiliti untuk personel dalam pesawat. Walau bagaimanapun, jika anda sering membawa orang yang berlainan di dalam kereta anda, yang terbaik adalah memastikan insurans liabiliti kakitangan di dalam pesawat.

3. Beli insurans kaca, lihat jenis kaca.

Semasa membeli insurans kaca, anda harus memperhatikan memilih insurans kaca import atau insurans kaca domestik. Perbezaan premium antara keduanya besar. Oleh kerana kualiti tinggi dan harga kaca kenderaan domestik yang rendah, ia setanding dengan yang lain dari kaca asing, jadi anda boleh mempertimbangkan untuk memilih kaca domestik, yang dapat menjimatkan sekitar separuh daripada premium insurans.

Sebilangan pemilik kereta sangat menghargai kereta mereka, mereka seperti yang asli, jadi mereka harus memilih kaca yang diimport, tetapi jika mereka tidak memperhatikan jenis insurans kaca ketika mengasuransikan, dan hanya mengetahui bahawa insurans itu adalah insurans kaca domestik apabila anda menukar gelas, ia akan memberi banyak masalah kepada anda.

4. tidak termasuk insurans yang boleh ditolak untuk dipilih

Sebaiknya anda mengambil insurans khas tanpa potongan. Menurut statistik, pemilik kereta menggunakan insurans kerosakan kereta dan insurans liabiliti pihak ketiga ketika mereka berada dalam bahaya. Dengan membeli insurans khas tanpa dikurangkan, anda boleh mendapat pampasan 100% atas kerugian yang harus anda tanggung atas kedua-dua jenis insurans ini. Sudah tentu, bagi syarikat insurans yang berlainan, tidak semua insurans tambahan tidak boleh ditolak, begitu juga untuk membeli insurans yang tidak boleh dikurangkan dan pemiliknya sendiri juga menanggung sebahagian daripada kos "tolak mutlak" dan oleh itu, pakar insurans mengingatkan pemilik dalam pembelian untuk membeli insurans kenderaan.

Insurans liabiliti pihak ketiga

Apakah insurans liabiliti pihak ketiga? Insurans liabiliti pihak ketiga bermaksud bahawa sekiranya berlaku kemalangan, syarikat insurans akan mengimbangi kecederaan diri atau kematian orang lain, kecuali pemandu dan penumpang atau kerosakan langsung harta benda. Contohnya, sekiranya kereta melanggar kereta elektrik secara tidak sengaja, syarikat insurans bertanggungjawab ke atas kerosakan kereta elektrik dan pampasan bagi kecederaan pemandu kereta elektrik.

Apa yang perlu diberi perhatian semasa membeli insurans kenderaan.

Dengan peningkatan jumlah kenderaan bermotor di masyarakat, kesedaran insurans pemilik kenderaan secara beransur-ansur meningkat. Banyak pemilik kereta mempunyai pelbagai masalah dalam membeli insurans kereta. Pakar insurans mengingatkan bahawa pengguna harus membaca dengan teliti klausa insurans kenderaan dan peraturan yang berkaitan ketika membeli insurans kenderaan.

Untuk menjimatkan premium, beberapa pemilik kereta tidak mempunyai insurans yang mencukupi. Dengan cara ini, pemegang polisi dapat menjimatkan sedikit premium, tetapi jika kemalangan menyebabkan kerosakan kenderaan, mereka tidak akan dibayar sepenuhnya.

Semasa membeli insurans kenderaan, insurans lalu lintas wajib mesti dibeli. Pakar mencadangkan bahawa selain insurans lalu lintas wajib, pemilik kereta yang berbeza dapat meningkatkan jenis insurans mengikut keadaan sebenarnya.

Sekiranya pemandu veteran memandu kereta lama, dia memerlukan insurans kereta paling sedikit. Secara amnya, dia hanya perlu membeli tiga jenis insurans, termasuk insurans kerosakan kereta, insurans liabiliti pihak ketiga komersial, dan insurans liabiliti kakitangan kereta.

Pembaikan, jadi memastikan insurans kerosakan kereta sangat diperlukan. Walaupun pemandu veteran mempunyai banyak pengalaman memandu, kemalangan mungkin berlaku. Untuk melindungi diri anda, insurans insurans tanggungjawab pekerja juga perlu dilakukan.

Semasa membeli insurans kereta, aspek-aspek ini perlu jujur.

Setelah kereta persendirian diinsuranskan, polisi insurans yang berkesan adalah kontrak yang mengikat secara sah. Sebagai pihak dalam kontrak, hak dan kewajipan penanggung insurans dan penanggung insurans juga sama. Oleh itu, pengguna mesti memenuhi kewajiban sejati berikut setelah menginsuranskan dan menginsuranskan:

1. Maklumat asas mengenai kereta anda: nombor plat kenderaan, nombor enjin, nombor bingkai, tarikh pembelian, status pemeriksaan, dll.

2. Penyimpanan, penyelenggaraan dan situasi kemalangan harian kereta anda.

3. Mengenai pemandu kereta anda: sama ada ia tetap, jantina, umur dan pengalaman memandu.

4. Mengenai status insurans kereta anda yang lalu: syarikat insurans, jenis insurans, status tuntutan, dan lain-lain Perkara lain yang perlu diketahui oleh syarikat insurans.

Anda harus menjawab perkara di atas mengikut keadaan sebenar. Sekiranya anda sengaja menyembunyikan kandungan di atas, apabila berlaku kemalangan insurans, anda tidak akan menerima pampasan insurans, dan mustahil untuk menarik balik insurans seperti tanggungjawab insurans, pengecualian, jumlah insurans, tempoh insurans, pengendalian tuntutan, insurans asas dan tambahan insurans di kawasan masing-masing serta perkara-perkara lain.

Hanya dengan menguasai kandungan di atas, kita dapat melindungi hak kita dengan lebih baik dan memperoleh pampasan kewangan.

Sebelum anda membeli insurans kereta

Pertama, baca klausa insurans kereta dengan teliti. Ramai pemilik kereta hanya mengetahui nama jenis insurans kenderaan dan apa yang diinsuranskan. Seperti semua orang tahu, setiap jenis insurans sangat berpengetahuan. Hanya dengan membaca klausa insurans, insurans auto yang diinsuranskan dapat memainkan peranan terbaik.

Kedua, perhatikan pengecualian setiap jenis insurans. Dalam banyak kes insurans kenderaan, pertikaian sering disebabkan oleh pemilik kereta mengabaikan pengecualian ketika mereka memohon insurans.

Apabila mereka berada dalam bahaya, mereka akan bekerja sama dengan syarikat insurans. Sekiranya anda memahami pengecualian, anda dapat mengetahui apa yang harus dilakukan dan mengurangkan berlakunya pertikaian.

Apa yang mesti saya beli untuk insurans kereta?

Insurans trafik wajib melindungi terutamanya risiko kecederaan diri dan kehilangan harta benda sekiranya berlaku kemalangan jalan raya, sementara insurans kerosakan kenderaan bertanggungjawab untuk pampasan kerosakan kenderaan akibat kemalangan.

Pemandu baru yang baru saja membeli kereta pasti akan mengalami calar kecil semasa proses pemanduan, dan setiap pembaikan akan membuang banyak wang. Sekiranya anda membeli insurans kerosakan kereta pada masa ini, syarikat insurans boleh menanggung kosnya.

Di samping itu, insurans liabiliti pihak ketiga juga merupakan jenis insurans asas, sesuai untuk pemula yang baru berada di jalan raya. Insurans liabiliti pihak ketiga merangkumi terutamanya yang diinsuranskan apabila berlaku kemalangan, yang menyebabkan kecederaan peribadi atau kerosakan harta benda pihak ketiga. Sekiranya berlaku kemalangan, syarikat insurans akan bertanggungjawab untuk pembayaran tersebut.

Sudah tentu, jumlah insurans juga perlu ditetapkan mengikut kemampuan memandu pemiliknya. Secara amnya, perlindungan insurans untuk pemandu lama pada amnya lebih rendah daripada insurans untuk pemula.

Insurans kereta biasanya dibeli setahun sekali, tetapi bagi pemilik kereta yang membeli kereta dengan pinjaman, insurans kerosakan kereta memerlukannya dibeli mengikut jangka masa pinjaman, dan insurans lain masih diinsuranskan setahun sekali.

Jenis insurans kenderaan yang disyorkan untuk kereta baru

Dalam keadaan seperti itu, insurans komersial, insurans kerosakan kereta, insurans kecurian dan penyelamatan, insurans kaca, dan lain-lain disyorkan kepada kebanyakan pemilik dan pengguna kenderaan. Sekiranya kualiti kereta baru dapat diterima, insurans pembakaran spontan boleh dibeli atau tidak.

Untuk membeli insurans kereta untuk kereta baru, sebagai tambahan kepada perkara utama yang dijelaskan di atas, pemilik dan pengguna kereta juga harus membuat penilaian yang komprehensif berdasarkan persekitaran pemanduan sebenar dan kemahiran memandu mereka untuk membina rancangan insurans yang sesuai.

Penting: Liputan GAP (perbezaan liputan) hanya berlaku untuk kenderaan yang disewa dan bukan untuk kenderaan bermotor yang dibiayai secara kredit. Pastikan bahawa kontrak penyewaan sudah termasuk liputan GAP.

1 Suka

INSURANS GAP

Apa itu Insurans GAP?

Untuk mengkaji lebih lanjut mengenai insurans jurang, kita perlu mengetahui apa itu insurans jurang. GAP pada dasarnya adalah singkatan untuk Perlindungan Aset Dijamin dan ia ditubuhkan di industri kewangan Amerika Utara. Insurans jurang pada dasarnya digunakan pada kenderaan baru dan terpakai seperti kereta dan trak berat, juga diperlukan oleh syarikat dan syarikat pembiayaan.

CARA MENDAPATKAN CAPAIAN GAP:

Terdapat dua jenis cara untuk mendapatkan liputan jurang.

-Jenis pertama adalah lebih mudah sebagai polisi insurans yang dijual oleh broker. Ini diatur oleh industri insurans, liputan di sini dan juga jenis kedua sama dan dijual sebagai produk lembut melalui pengedar kereta.

  • Jenis kedua adalah perjanjian pengabaian yang dijual oleh Pengurus Kewangan & Insurans. Jenis ini tidak terkawal. Perlindungan biasanya dibiayai bersama dengan pajakan / pinjaman. Tuntutan dikenakan kerugian keseluruhan. Jumlah kerugian biasanya ditentukan oleh pihak ketiga syarikat insurans utama .

KOS INSURANS GAP:

Sama seperti insurans biasa berbeza dengan negeri dan kawasan yang berbeza dengan cara yang sama insurans jurang juga berbeza dengan negeri. Beberapa pengecualian merangkumi had kerugian maksimum $ 50,000 sementara yang lain memerlukan jangka masa pinjaman kurang dari lapan puluh empat bulan. GAP adalah pembelian pilihan, namun, banyak negeri di AS mengharuskan pengedar kereta menawarkan GAP di tempat pembelian. Walaupun GAP adalah pilihan, beberapa syarikat kewangan memerlukan GAP sebagai syarat untuk mendapatkan pinjaman .

INSURANS GAP UK:

Berjalan ke masa lalu, Pada bulan September 2015, FCA mengubah cara penjualan Gap Insurance oleh peniaga kereta di UK.

Nisbah tuntutan untuk insurans GAP hanya 10% antara tahun 2008 dan 2012, yang bermaksud bahawa hanya £ 10.00 telah dibayar untuk setiap £ 100.00 yang dibayar premium . Nilai wang yang rendah yang diberikan kepada pengguna mendorong FCA untuk meminta peraturan berikut:

Mereka harus memastikan peniaga menyedari pengguna tentang hakikat bahawa ada pembekal lain.

urus niaga mungkin tertangguh selama 4 hari bekerja sahaja.

Apakah INSURANS GAP?

https://www.pexels.com/photo/set-of-black-opened-envelope-and-cash-dollars-4386370/ Insurans Perlindungan Aset Dijamin (juga disebut GAPS). Ia ditubuhkan dalam industri kewangan di Amerika Utara . Ia merangkumi jumlah pinjaman yang merupakan perbezaan antara jumlah hutang dan jumlah perlindungan oleh polisi insurans lain .

Syarikat kewangan menawarkan insurans jurang semasa pembelian.

Apakah cara untuk mendapatkan jurang insurans?

ada dua cara.

1: Insurans yang dijual oleh broker

2: mana-mana perjanjian pengecualian pengurus kewangan / Insurans menjual

Industri insurans mengatur yang pertama sementara yang kedua tidak terkawal.

Liputan dijual sebagai produk lembut dan biasanya sama dalam kedua-dua kes.

Apakah kemas kini insurans Gap di UK ?

Nisbah yang dituntut pasti hanya 10% antara tahun 2008 dan 2012. bermaksud setiap £ 100.00 hanya £ 10.00 dibayar premium.

Apakah risiko asasnya?

Bahaya dan risiko adalah, sebagai penanggung insurans utama, yang dianggap sebagai pembeli lindung nilai indeks dan kontrak insurans yang merangkumi perbezaan antara kerugian sebenar dan lindung nilai indeks.

Hasil risiko:

Hasil menunjukkan bahawa menggabungkan insurans dengan indeks hegde dapat meningkatkan kemungkinan penjualan dan memperluas keuntungan kecekapan.

Pada dasarnya hasilnya bergantung terutamanya pada kos transaksi yang berkaitan dengan kedua instrumen tersebut.

Adakah kita memerlukan Insurans GAP?

Sesiapa yang telah membeli kereta baru yang mahal, pasti harus mempertimbangkan jenis insurans ini. Dan seseorang yang menyewa kereta, juga harus mempunyai insurans kekurangan.

Di mana ia tersedia?

Ia tersedia di kebanyakannegeri tetapi di bandar-bandar besar, contohnya; NY, LA, VA, CT, VT dan NH mereka tidak membenarkan insurans ini.

Sebilangan besar syarikat mempunyai insurans ini sebagai pilihan, tetapi tidak semuanya, jadi pastikan sebelum ini jika anda mahukan jenis produk yang diinsuranskan.

Berapa mahal jurang insurans?

Ia mahal tetapi sangat berbaloi pada akhirnya.

Membeli kereta baru, kemudian menambahkan harga pelekat kereta sekitar 5% untuk insurans jurang, nampaknya terlalu mahal.

Anda mempunyai margin 1 tahun, untuk membeli insurans, setelah membeli kereta baru.

Berjaga-jaga dengan:

Ketahui peniaga yang mengatakan bahawa anda hanya boleh membeli insurans pada hari pembelian kenderaan anda, dan hanya dari mereka.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Ini pada dasarnya dengan kata mudah adalah; perbezaan antara nilai yang ditempah sebuah kereta dan apa yang anda berhutang pada pajakan .

Sebaik sahaja anda memandu kereta dari tempat peniaga, nilainya menurun dalam ribuan.

Oleh itu, jika anda mengalami kemalangan, ia merangkumi perbezaan antara nilai buku dan apa yang anda berhutang pada kereta yang disewa.

Apa faedahnya?

Ini adalah perlindungan insurans pilihan yang dapat membantu anda melunaskan pinjaman sekiranya kereta anda dicuri dan jika lebih daripada nilai kereta.

Berapa lama ia sah?

Ia berlaku selama hampir3 tahun (36 bulan). Walaupun nilainya berbeza pada penyedia.

Adakah anda mendapat wang kembali setelah membatalkan insurans?

Selalunya anda mendapat bayaran balik sepenuhnya, apabila membatalkan dalam 30 hingga 90 hari. Tetapi ia juga berbeza pada setiap penyedia .

Sekiranya anda membatalkannya setelah anda dibenarkan mendapatkan bayaran balik sepenuhnya, maka anda perlu membayar baki pembayaran kerana anda belum membayar bahagian yang anda batalkan.

INSURANS GAP:

GAP bermaksud Projek Aset Dijamin.

Insurans GAP melindungi anda daripada kerugian kewangan sekiranya kenderaan anda menyatakan kerugian atau penghapusan oleh penyedia insurans kereta anda.

Adakah insurans jurang berbaloi?

Insurans jurang mungkin berbaloi jika:

• jika anda membuat pembayaran kecil pada kereta baru atau tidak sama sekali. • Sekiranya anda membeli kereta yang menurunkan nilai lebih daripada purata. • Sekiranya anda memandu dengan banyak yang mengurangkan nilai kereta. • Sekiranya pinjaman kereta mempunyai jangka masa lima tahun. • Sekiranya pinjaman mempunyai kadar faedah yang tinggi • Sekiranya hutang anda lebih banyak daripada pinjaman kereta anda daripada nilai kenderaan. • Sekiranya anda mempunyai insurans nyawa yang sedikit atau tidak, ia lebih berbaloi untuk anda. • Dan merupakan titik paling penting untuk mengetahui bahawa insurans Jurang dapat membantu anda membayar kewangan kereta anda jika kereta anda ditulis atau dicuri

anda mungkin berhutang lebih daripada nilai kereta anda:

• jika anda membayar hutang dengan perlahan. • Sekiranya jangka masa pinjaman awal adalah pendek. • bayaran pendahuluan untuk urusan kewangan anda sangat kecil. • Itu bergantung pada jenis atau jenis kereta yang anda beli, jika ia kehilangan nilainya dengan cepat daripada ia tidak lagi layak. • Sekiranya anda membayar banyak faedah.

Bilakah untuk mempertimbangkan insurans jurang?

  1. Ini juga merupakan pilihan yang baik untuk jenis pemandu berikut:

pemandu yang berhutang lebih banyak daripada pinjaman kereta mereka daripada kereta yang bernilai. Sekiranya anda membuat pembayaran pinjaman kereta, pastikan anda mengira baki pinjaman dan menimbangnya dengan wang tunai semasa kereta anda. (Ini sama sekali berbeza dengan jumlah yang anda bayar untuk kereta) Sekiranya ada jurang, anda harus mempertimbangkan insurans jurang.

• Pemandu yang pinjaman kereta memerlukan insurans jurang. tidak kira apa yang anda berhutang pada pinjaman anda, sebilangan penyedia pinjaman memerlukan insurans jurang dari titik permulaan pinjaman anda.

• Pemandu yang sewanya memerlukan insurans jurang . Banyak pajakan memerlukan insurans jurang sebagai langkah perlindungan.

  1. jika anda membuat bayaran pendahuluan lebih dari 25 peratus pada kenderaan anda yang seterusnya, atau jika polisi insurans anda akan menggantikan kereta anda jika diisytiharkan kerugian sedikit atau lebih dalam beberapa tahun pemilikan awal, anda tidak banyak menggunakan insurans jurang.

Bagaimana untuk mendapatkan insurans gap?

Anda tidak perlu membeli insurans kekurangan di pengedar kenderaan kerana anda tidak boleh membelinya pada bila-bila masa. Beberapa syarikat insurans mensyaratkan anda untuk menjadi pemilik kenderaan sebenar.

Anda boleh membeli insurans gap melalui: • Penjual kereta anda mungkin menawarkan untuk menjual insurans gap pada kenderaan baru anda. • namun banyak syarikat insurans kereta juga menawarkan anda untuk mendapatkannya dan mereka biasanya mengenakan bayaran lebih rendah daripada peniaga. • penyedia insurans kenderaan anda yang boleh menambahkan polisi tambahan ke akaun anda. • Syarikat yang pakar dalam menjual insurans jurang. • Seorang ejen insurans bebas, biasanya adalah elakkan membeli insurans ini dari pengedar di mana anda membeli kereta anda. Kerana mereka dapat menyebut harga hampir 4 kali lebih besar daripada harga biasa.

Bolehkah anda mendapat bayaran balik untuk insurans jurang?

• Anda boleh membatalkan polisi insurans jurang dalam tempoh 30 hari dari tarikh pembelian polisi dan mendapatkan bayaran balik sepenuhnya dengan menghubungi jurang langsung.

• Bayaran balik jurang mungkin dikeluarkan untuk bahagian liputan yang belum diterima kerana insurans jurang sering dibayar di muka di pengedar atau dengan pemberi pinjaman anda .

• Namun, jika anda membayar perlindungan secara ansuran bulanan, anda tidak berhak mendapat bayaran balik.

• Pastikan mendapat bayaran balik:

• setelah kenderaan dilunaskan, segala premium yang belum diterima dikembalikan kepada pihak yang diinsuranskan. Sebagai contoh, jika kenderaan dibiayai selama 24 bulan dan hanya dilunasi dalam 12 bulan, caj premium satu tahun akan dibayar balik kepada pihak yang diinsuranskan kerana perlindungan jurang biasanya dibayar di muka

• insurans jurang hanya berlaku untuk jangka masa pinjaman anda, setelah anda membayar pinjaman anda, anda tidak lagi memerlukan perlindungan khusus ini.

• Premium untuk insurans jurang biasanya dibayar di muka atau dibiayai menjadi pinjaman tetapi ingat jika anda menjual kereta sebelum jangka masa pinjaman anda tamat, anda harus menerima bayaran balik. Walaupun anda telah membayar premium insurans jurang anda di muka, jumlahnya masih diprorata sepanjang jangka hayat pinjaman.

• Sekiranya anda menggunakan insurans jurang anda untuk membayar pinjaman anda kerana kehilangan keseluruhan kemalangan, daripada anda mungkin tertanya-tanya apakah selebihnya premium perlindungan jurang anda mungkin akan dikembalikan

• anda mungkin layak mendapat bayaran balik insurans jurang jika anda melunaskan kereta anda lebih awal.

• Syarikat mana yang menawarkan insurans jurang dan dengan kos berapa?

Sebilangan besar syarikat insurans kereta menawarkan insurans jurang, walaupun banyak mempunyai batasan tertentu di mana mereka akan menginsuranskan kenderaan.

Terdapat begitu banyak syarikat yang menawarkan insurans jurang yang sama, sementara ada beberapa kriteria untuk menilai penyedia perlindungan insurans jurang, kriteria tersebut yang merangkumi harga, keyakinan, teks Pratformat yang berkualiti , perkhidmatan pelanggan dan ketersediaan berbagai pilihan liputan.

Penanggung insurans Adakah ia menawarkan insurans jurang Batasan
Ladang Negeri YA Hanya kenderaan yang dibiayai melalui State Farm
USAA YA Hanya kenderaan yang dibiayai dengan pinjaman USAA
Pelancong YA Jenis kenderaan baru sahaja
Allstate YA Jenis kenderaan baru sahaja.
Progresif YA Hingga 25 peratus nilai tunai (pajakan atau perlindungan pinjaman).
Ketahanan YA Hingga 25 peratus nilai tunai (pajakan atau perlindungan pinjaman).
21 abad YA Hanya terdapat dalam AZ, CO, ID, OR, NE, UT, TN, NM, MT, KY, WA dan WI
Di seluruh negara YA ----
Petani YA Jenis kenderaan baru sahaja
GEICO TIADA ----

Sebelum anda mendapatkan kereta anda dengan pinjaman yang lengkap, adakah anda pernah terfikir bahawa misalnya anda terlibat dalam kemalangan kereta yang serius dan kereta itu musnah sepenuhnya, bagaimana anda dapat membayar sepenuhnya wang kepada peniaga kereta sejak kereta biasa anda insurans hanya akan merangkumi sekitar 89% daripada harga kereta ?. Dalam keadaan seperti ini, insurans GAP membuat anda dilindungi. Insurans GAP, apakah insurans GAP? Mungkin ada yang bertanya.

Apakah insurans GAP

GAP adalah akronim untuk jaminan perlindungan aset. Insurans GAP adalah perlindungan insurans Insurans liabiliti perniagaan . yang meliputi perbezaan antara apa yang anda berhutang peniaga kereta anda dan apa yang syarikat insurans kereta anda akan berpuas hati dalam kes kemusnahan Pemusnahan . ke kereta.

Ringkasan Insurans GAP adalah perlindungan insurans yang merangkumi perbezaan antara apa yang anda berhutang kepada peniaga kereta dan apa yang sanggup dilunaskan oleh insurans kereta anda sekiranya berlaku kerosakan sepenuhnya pada kereta.

Mengapa insurans GAP

Syarikat insurans kereta biasa anda Syarikat insurans . tidak merangkumi 100% harga harga yang anda beli kereta anda dari peniaga anda Kos peniaga . Ia hanya meliputi sekitar 80%. Sekiranya kereta anda dipinjamkan sepenuhnya, maka anda memerlukan insurans GAP untuk melindungi baki 20% sekiranya berlaku kerosakan keseluruhan kereta mungkin disebabkan kemalangan atau apa sahaja. Itulah sebabnya anda memerlukan insurans GAP. ANDA MEMERLUKAN INSURANS GAP KHAS APABILA ANDA DIBELI SELESAI PINJAMAN SELESAI . ATAU KETIKA ANDA MEMILIKI LEBIH LANJUT DARIPADA INSURANS KERETA NORMAL ANDA

Ringkasan Anda memerlukan insurans GAP jika anda membeli kereta anda dengan pinjaman yang lengkap atau jika anda berhutang lebih banyak daripada yang boleh dilindungi oleh insurans kereta biasa anda.

Siapa yang tidak boleh mendapat insurans kekurangan

Sekiranya anda berhutang lebih rendah daripada nilai kereta anda, adakah insurans jurang bernilai? . anda tidak memerlukan insurans GAP. Contohnya anda membeli Pembelian kereta. dipinjamkan sebanyak $ 25 tetapi anda sudah membayar $ 15 daripadanya sehingga anda berhutang hanya $ 10, jika kereta itu terlibat dalam kemalangan yang sangat dahsyat dan kereta itu musnah… apakah insurans kereta biasa anda Berapa Banyaknya Insurans Kereta? . yang akan diberikan harus dapat menampung baki $ 10, kerana anda sudah membayar sebahagian dari pinjaman kereta Apa yang Dilindungi oleh Gap Insurance . diri anda sebelum… DALAM JENIS SITUASI INI, ANDA TIDAK PERLU INSURANS GAP. Mereka yang berhutang kurang Berapa Jurang Insurans . daripada harga kereta mereka tidak memerlukan liputan GAP.

Ringkasan Anda tidak memerlukan liputan GAP jika anda berhutang lebih rendah daripada nilai kereta anda.

Berapakah kos GAP

Berapa kos GAP bergantung kepada institusi kewangan individu. Sebilangan institusi kewangan mengenakan bayaran lebih tinggi, yang lain mengenakan bayaran lebih tinggi… tetapi banyak institusi kewangan mengenakan jumlah yang sama untuk semua jenis kenderaan APAKAH INSURANS GAP? . contohnya jika institusi kewangan mengenakan $ 25000 untuk GAP, maka tidak masalah jika anda mahukan GAP untuk trak atau kereta sport ... mereka akan mengenakan bayaran sebanyak $ 25000 kepada anda .

Ringkasan Berapa banyak yang anda bayar dalam insurans GAP sebagai caj bergantung kepada institusi kewangan yang anda gunakan untuk mendapat perlindungan GAP. Tetapi banyak institusi kewangan mengenakan jumlah yang sama untuk semua jenis kenderaan.

APA MODALITI UNTUK MEMBAYAR Bayaran . UNTUK GAP

Sebilangan besar institusi kewangan Institusi kewangan . akan memberi anda dua pilihan. Mereka akan memberitahu anda kepada;

  1. bayar GAP http: // GAP . mengenakan Caj . dimuka atau
  2. masukkan caj GAP ke dalam pinjaman http: // pinjaman . sendiri.

Oleh itu, anda memutuskan kaedah mana yang sesuai untuk anda.

soalan yang sering diajukan

Adakah insurans GAP juga bergantung pada premium saya? Premium insurans anda adalah kebarangkalian berlaku sesuatu yang tidak betul. Setiap polisi insurans dibina berdasarkan premium, boleh dikatakan.

Saya telah membayar lebih 30% pinjaman untuk kereta saya, adakah saya masih memerlukan GAP? If you've paid over 30% of your loan payment then you don't need GAP coverage, because in the case of total destruction to the car, your normal car insurance will cover for the remaining 70%.

kesimpulan

GAP insurance is an insurance protection that covers for the difference between what you owe your car dealer and what your normal car insurance will settle for in case of total destruction to the car.

Artikel berkaitan

Insurans Kesihatan Haiwan Peliharaan Terbaik .

Is life insurance taxable? .

Apa itu Insurans Bangunan? .

Insurans Haiwan Peliharaan .

What is universal life insurance and how does it work? .

1 Suka