Apa itu Gratzie? Grazie adalah bentuk Gratzie yang betul. Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Ini adalah kaedah yang paling popular dan paling sederhana untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Ia adalah jamak Grazia . Terdapat banyak makna untuk perkataan ini seperti rahmat dan keanggunan, tetapi ia juga digunakan untuk kata lain seperti nikmat, faedah dan rahmat.

terima kasih

Cara mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali:

Dimaklumkan bahawa anda dihargai adalah salah satu perkara paling mudah, menarik dan memberi inspirasi yang dapat anda dengar. Pengiktirafan dan penghargaan adalah salah satu cara yang paling kuat dan paling sederhana untuk mengakui nilai dan kemanusiaan orang lain. Salah satu perkara yang paling biasa untuk menyatakan rasa terima kasih kepada orang lain adalah mengucapkan terima kasih, perkara yang telah kita pelajari sejak kecil. Tidak kira di mana anda tinggal atau bahasa apa yang anda bercakap, mengucapkan terima kasih selalu dianggap sangat penting untuk menghargai orang lain dan mengucapkan terima kasih kepada mereka. Ia diberikan kepentingan dalam hampir semua bahasa. Yang jelas, saya akan membincangkan kata-kata dan frasa untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali.

terima kasih

Orang Itali menumpukan perhatian yang tinggi untuk menyatakan rasa terima kasih dan penghargaan kepada orang lain. Mereka sangat berminat untuk memperlakukan orang lain dengan cara yang baik. Terdapat banyak cara untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali, tetapi perkataan yang paling umum dan terkenal ialah Grazie. Ini adalah perkataan Itali yang digunakan untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Perkataan ini digunakan dalam semua formal cara dan tidak rasmi untuk menyatakan kesyukuran.

Grazie adalah jamak dari Grazia , dalam bahasa Latin berasal dari Gratia. Dari mana banyak perkara dapat dimaksudkan seperti rasa syukur, rahmat, kedamaian, perenungan dan juga kepuasan . Kata Grazie ini lebih sering digunakan setelah tahun 1800. Sampai ketika itu orang menggunakan rasa terima kasih dengan mengatakan Vi rendo Grazie (saya membayar anda dengan ucapan terima kasih). Sama ada orang yang membuka pintu untuk anda, pelayan yang memberikan sepiring makanan kegemaran anda di restoran atau pemandu teksi yang menurunkan anda di destinasi anda, anda boleh mengucapkan terima kasih kepada mereka dengan mengucapkan Grazie. Perkataan ini boleh digunakan pada bila-bila masa baik secara formal atau biasa. Grazie sama dengan ucapan terima kasih atau terima kasih.

Pengucapan Gratzie:

Pengucapan Grazie sering disalah anggap oleh orang-orang yang bukan penutur bahasa Itali. Mereka sering menyebutnya Grazie sementara itu harus diucapkan dengan tepat sebagai graht-see-eh atau Gratzie. Huruf terakhir dibunyikan secara berbeza dalam bahasa Inggeris dan Itali. Jadi, anda harus menyebutnya dengan betul.

Perbezaan antara Gratzie dan Grazia:

Namun, ada orang yang keliru antara Gratzie dan Grazia. Gratzie umumnya adalah bentuk jamak dari Grazia. Tetapi anda tidak boleh menggunakan kata Grazia untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang. Makna sebenarnya adalah rahmat yang sangat berbeza dengan ucapan terima kasih. Seseorang mungkin keliru dalam kedua-duanya kerana kedua-duanya diucapkan tetapi maksudnya berubah. Perkataan Grazia juga sebutan. Jadi, bukan kata yang tepat untuk mengucapkan terima kasih. Satu-satunya pengucapan Gratzie yang sebenarnya dan betul adalah graht-see-eh.

Penggunaan Gratzie:

Kata Gratzie digunakan untuk sekadar berterima kasih kepada seseorang dengan cara formal dan tidak rasmi dalam bahasa Itali. Ia adalah bahagian yang diharapkan dari pertukaran yang baik. Gratzie digunakan untuk mana-mana orang, sama ada untuk lelaki atau wanita. Anda boleh mengatakannya kepada satu orang atau sekumpulan orang pada masa yang sama. Gratzie juga dikomunikasikan walaupun untuk perkara kecil seperti jika seseorang menunjukkan kepada anda arah, orang yang membawa makanan atau orang yang membuka pintu untuk anda. Seperti dalam bahasa Inggeris apabila seseorang menawarkan sesuatu kepada kita, tidak kira sama ada kita mengambil atau tidak, kita biasanya mengucapkan terima kasih kepada mereka. Sama dalam bahasa Itali, Gratzie digunakan untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang yang menawarkan sesuatu kepada anda, tidak kira sama ada anda menerimanya atau tidak. Anda boleh mengatakan Sì Gratzie, itu secara harfiah bermaksud ya terima kasih. Atau anda boleh mengatakan Tidak Gratzie yang bermaksud tidak, terima kasih. Sebagai contoh:

Contoh Posso constarti una borsa? Sì Gratzie / Tanpa Grazie.

Terjemahan Bolehkah saya membeli beg? Ya terima kasih / tidak terima kasih.

Cara lain untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali:

Walaupun, dalam bahasa Itali mengatakan Gratzie adalah cara yang mudah dan senang untuk mengucapkan terima kasih dalam banyak situasi, tetapi juga ada beberapa cara lain untuk mengucapkan terima kasih seperti yang ditunjukkan dalam video.

Makna umum dari semua ayat ini adalah terima kasih tetapi ini akan memberikan kesan yang lebih bertenaga dan bersemangat kepada pendengar. Ini adalah seperti di bawah:

Terima kasih tidak rasmi dan rasmi dalam bahasa Itali:

Walaupun, mengucapkan Gratzie cukup untuk mengucapkan terima kasih dalam situasi formal atau tidak rasmi tetapi anda juga boleh menggunakan frasa lain untuk mengucapkan terima kasih seperti dalam situasi santai, anda boleh menggunakan frasa berikut:

Molte Gratzie (Terima kasih banyak) Mille Gratzie (sejuta terima kasih)

Kedua-dua ayat ini digunakan lebih biasa dalam situasi santai. Pada frasa pertama, molte bermaksud banyak, molte Gratzie bermaksud banyak terima kasih. Dalam frasa kedua, perkataan Mille mirip dengan perkataan Inggeris sejuta, tetapi di sini perkataan mille bermaksud seribu. Ini secara amnya bermaksud sejuta terima kasih. Kedua-dua ayat ini lebih kerap digunakan untuk pertukaran santai dan tidak rasmi. Begitu juga frasa lain untuk Terima kasih tidak rasmi, adalah:

Ti ringrazio tanto ( terima kasih banyak )

Gratzie tante ( terima kasih banyak )

Kedua-dua ayat ini mempunyai makna yang hampir sama terima kasih banyak atau terima kasih banyak. Frasa pertama umumnya digunakan untuk orang bujang sahaja. Untuk dua orang atau lebih, anda boleh menggunakan istilah Vi ringrazio tanto dan bukannya frasa pertama.

Frasa kedua kadang-kadang digunakan untuk menunjukkan kesan mencemuh atau menyindir orang lain atas segala kesulitan oleh mereka.

Untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang secara rasmi, anda boleh menggunakan frasa berikut:

La ringrazio tanto

Sama seperti Ti ringrazio tanto tetapi bezanya adalah kata ganti Ti yang digunakan secara santai sementara La digunakan dengan cara yang lebih formal. Kalimat ini biasanya digunakan untuk orang-orang, yang sangat anda hormati atau untuk orang-orang yang baru bagi anda dan anda tidak tahu banyak tentang mereka. Ini juga digunakan untuk satu orang, untuk lebih dari satu orang, anda boleh menggunakan Tanto Vi ringrazio yang sama.

Mengucapkan terima kasih dalam Bahasa Itali:

Sekiranya anda ingin terdengar lebih mendalam dan ikhlas sambil mengucapkan terima kasih kepada seseorang yang telah melakukan sesuatu yang sangat, sangat istimewa untuk anda, anda boleh menggunakan frasa berikut:

Gratzie tak terhingga ( terima kasih banyak / terima kasih yang tidak terhingga )

Gratzie di cuore ( terima kasih dari lubuk hati saya / terima kasih dengan sepenuh hati )

Kedua-dua ayat ini hampir sama. Keduanya jika ini akan membantu anda mengucapkan terima kasih kepada orang istimewa. Ini adalah cara yang sangat lembut untuk mengucapkan terima kasih kepada orang tertentu.

Terima kasih eksponensial dalam bahasa Itali:

Apabila seseorang begitu baik kepada anda, bantu mempermudah kerja anda atau sering membantu anda dalam sesuatu perkara, anda boleh menggunakan frasa berikut untuk mengucapkan terima kasih:

Gratzie di tutto ( terima kasih untuk semuanya )

Kalimat ini akan membantu menyedarkan orang lain bahawa anda sangat berterima kasih atas apa yang telah mereka lakukan untuk anda.

Terima kasih Tuhan dalam bahasa Itali:

Untuk menunjukkan penghiburan dan kesenangan, kami menggunakan frasa Gratzie Dio yang menyerupai terima kasih tuhan dalam bahasa Inggeris.

Terima kasih kerana:

Frasa di atas digunakan untuk memberikan respons statik, tetapi jika anda ingin memberikan jawapan yang lengkap, anda boleh menggunakan susunan ayat berikut:

Gratzie de / per + bentuk tak terbatas dari kata kerja bantu + partisiple masa lalu kata kerja.

Contoh berikut akan menjelaskannya kepada anda.

1. Terima kasih kerana menggayakan saya.

Gratzie per avermi vestito.

2. Terima kasih untuk makan malam.

Gratzie per cena.

3. Terima kasih kerana bermain.

Gratzie per avergiocato.

4. Terima kasih buat masa ini.

Gratzie del regalo.

5. terima kasih atas panggilan.

Gratzie della chiameta.

Balasan terima kasih dalam bahasa Itali:

Dalam bahasa Inggeris, kami biasanya menjawab Terima kasih, dengan mengatakan bahawa anda dialu-alukan. Begitu juga, dalam bahasa Itali, respons yang paling biasa dan biasa untuk mengucapkan terima kasih / Gratzie adalah mengucapkan Prego yang bermaksud anda diterima. Perkataan ini boleh digunakan untuk satu orang atau sekumpulan orang pada masa yang sama. Ia boleh digunakan dalam keadaan santai dan juga dalam situasi formal. Contohnya akan menjelaskan kepada anda:

Contohnya

Mi compreresti della frutta? Certo, perché no. Gratzie! Prego!

Terjemahan Adakah anda membelikan saya beberapa buah? Pasti mengapa tidak. Terima kasih! Selamat datang!

Walaupun, kata Prego adalah jawapan yang paling klasik untuk kata Gratzie, anda juga dapat menggunakan beberapa kata lain untuk menjawab Terima kasih, seperti di niente atau di nulla. Kedua-duanya mempunyai makna yang hampir sama, tidak ada masalah atau tidak ada kebimbangan. Anda boleh menggunakannya untuk terdengar lebih santai dan bersyukur.

Ringkasan : Kata Gratzie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang atas sesuatu. Ini adalah bentuk Gratzie yang betul. Ia adalah jamak dari Grazia tetapi mempunyai makna yang berbeza daripadanya. Pengucapan Gratzie yang betul adalah graht-see-eh . Ini adalah cara yang paling biasa dan lurus untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Walau bagaimanapun, ada beberapa cara lain untuk mengucapkan terima kasih kepada yang lain dalam bahasa Itali. Ini boleh digunakan pada kesempatan yang berbeza bergantung pada keadaan. Ungkapan-ungkapan ini secara amnya bermaksud terima kasih tetapi mengatakan ini akan memberikan kesan yang baik dan baik terhadap anda kepada pendengar. Kata Prego digunakan untuk menjawab perkataan Gratzie dalam bahasa Itali. Ini bermaksud anda dialu-alukan. Ini adalah cara paling umum untuk mengucapkan selamat datang kepada seseorang dalam bahasa Itali.

Soalan Lazim

1. Bahasa apa itu gratzie?

Gratzie adalah bahasa Itali yang digunakan untuk mengucapkan terima kasih!

2. Adakah anda menyebut E dalam Gratzie?

Akhir E diucapkan seperti bunyi A, anda boleh menyebutnya sebagai grazi-ay

3. Bagaimana anda mengatakan selamat malam dalam bahasa Itali?

Dalam bahasa Itali anda mengatakan "nota buona" untuk mengucapkan selamat malam.

Kesimpulan:

Menyatakan rasa syukur dan menghargai orang lain atas apa yang telah mereka lakukan untuk anda semestinya sangat penting bagi semua orang. Mengucapkan terima kasih adalah cara yang paling biasa untuk melakukan ini. Inilah antara perkara yang biasa kita katakan sejak kecil kita. Ia sangat penting dalam setiap bahasa. Dalam bahasa Itali, penggunaan perkataan Grazie sangat biasa. Tidak kira, sama ada perkara kecil atau besar, anda harus mengucapkan kata ini kerana mengucapkan terima kasih kepada seseorang dan mengucapkan terima kasih kepada mereka.

Artikel berkaitan:

1. Bagaimana Ucapan dan Selamat Sejahtera Itali

2. Cara Ucapan dan Selamat tinggal Jepun

3. Cara mengucapkan Hello dalam Bahasa Rusia

Apakah maksud Grazie? Reaksi teladan terhadap grazie adalah kata tunggal prego, yang dimulai dari kata tindakan pregare (untuk memohon, meminta atau menuntut). Ini adalah kaedah yang paling selamat untuk mengatakan "kesenangan adalah milik saya" kerana ia dapat digunakan dengan baik oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia atau status mereka. Grazie per avermi aiutato.

Apa perbezaan antara "gratzi" dan "gratzie? Bagaimana mereka digunakan dalam perbualan? Ini menunjukkan bahawa anda sedang membincangkan perkataan Itali grazie. Ini adalah jamak gratis, atau keanggunan. Ia jelas merupakan jenis singkatan yang lebih digambar mengeluarkan artikulasi, misalnya, "Kecantikan tiba," namun saya tidak dapat menegaskannya dengan rujukan.

Gratzia adalah landasan kata tindakan mereka untuk "terima kasih," ringraziare. Adalah sangat formal bagi orang Itali untuk mengatakan, "Ti ringrazio," atau lebih mungkin dalam struktur formal (Lei), "La ringrazio."

Dari penglibatan saya dengan Itali, saya tidak dapat mengingati orang tempatan yang benar-benar menggunakan cincin-razio artikulasi formal, namun pengalaman saya tidak termasuk persekitaran sosial yang lebih konvensional. Terlebih lagi, saya tidak pernah mendengar struktur yang dikontrak, "Gratzi," dan saya berada di selatan Itali, di mana pemotongan dan laluan alternatif yang berbeza lebih biasa. (Sebagai contoh, mi spiace untuk "Saya berduka" dan bukannya mi.)

Ini adalah penilaian saya bahawa "Gratzie" anda adalah orang Amerika (seperti sesat) yang berasal dari Amerika, dan telah mengalami pemendekan dari tiga suku kata menjadi dua di sisi laut ini, kerana orang Itali juga cenderung menjatuhkan jamak Selain itu - seperti yang kita dalam bahasa Inggeris, kita lupakan 's'. Ia tidak dapat diterima, dan terlalu mudah untuk difikirkan dengan betul.

** Beberapa Cara Menanggapi "Grazie" (Terima Kasih) dalam bahasa Itali

1 Prego:

Reaksi teladan terhadap grazie adalah kata tunggal prego, yang bermula dari kata tindakan pregare (untuk meminta, meminta atau menuntut). Ini adalah kaedah yang paling selamat untuk mengatakan "kesenangan saya" kerana sangat baik dapat digunakan dengan siapa saja, tanpa mengira usia atau status mereka.

2. Di niente / di nulla:

Artikulasi di niente dan di nulla seperti bahasa Inggeris tidak ada masalah atau tidak ada. Tidak kira sama ada anda menggunakan niente atau nulla melibatkan kecenderungan individu. Pilihan ketiga adalah masalah nessun yang dalam erti kata sebenarnya tidak menyiratkan masalah.

3. Ci mancherebbe (altro):

Ci mancherebbe (altro) pada dasarnya sama dengan figurati kerana menekankan kesungguhan penutur untuk membantu individu yang mengucapkan terima kasih kepada mereka. Ia berasal dari kata tindakan mancare yang ingin dilewatkan. Terlepas dari apakah anda memutuskan untuk menambahkan altro hingga akhir sepenuhnya bergantung pada anda.

Bagaimana saya menghubungi Grazie? Sekiranya masalah berterusan, jika tidak terlalu banyak masalah, hubungi perwakilan Grazie di 1-877-247-2943. Bagaimana kalau kita memulakan perhimpunan. Berkesan sebagai Ahli Grazie? Log masuk Ingin dunia? Dapatkannya dengan Grazie. Jangan tinggalkan kelebihan yang tidak dikenali. Individu Grazie secara konsisten mendapat harga terbaik, tawaran e-mel, pra-tawaran tayangan pas, dan sumbangan terpilih lain sebelum kumpulan.

Ia sebenarnya adalah bahasa Itali grazie. Ini jamak grazia, atau rahmat. Ini sebenarnya bentuk pendek dari ungkapan yang lebih panjang seperti, "Rahmatlah kamu," Grazia adalah akar kata kerja mereka untuk "mengucapkan terima kasih," Tetapi "gratzi" adalah aksen Amerika. Ia hanya salah, dan terlalu mudah untuk dinyatakan dengan betul.

grazie dan grazia

Grazie dan grazia adalah dua perkataan yang sama sekali berbeza dan mempunyai makna yang berbeza. Grazie adalah bentuk jamak grazia, dan anda tidak boleh menggunakan grazia untuk mengucapkan terima kasih. Sebilangan orang mungkin membingungkan menggunakan kedua-dua kata tersebut kerana mereka mempunyai sebutan yang serupa, tetapi grazia sebenarnya bermaksud "rahmat" dan tidak ada hubungannya dengan mengucapkan terima kasih. Grazia dengan modal G juga nama, sama dengan nama Inggeris "Grace". , Grazie adalah cara bercakap seseorang dan jika anda mendengar mana-mana orang Itali mengucapkan grazia sebagai terima kasih tetapi itu bukan bentuk yang standard dan tepat. Satu-satunya pengucapan yang betul untuk terima kasih dalam bahasa Itali adalah "graht-see-eh".

Penggunaan grazie

Perkara yang paling penting untuk berkomunikasi dengan orang yang mempunyai budaya yang berbeza daripada anda hanya dapat dilakukan dengan bersikap sopan, dan yang paling penting mengucapkan terima kasih, sama ada seseorang yang membimbing anda untuk jalan atau pelayan yang memberikan yang terbaik. Walaupun terdapat beberapa standard Ucapan bahasa Itali seperti grazie yang mungkin menyelesaikan tugasnya, belajar bagaimana mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali lebih penting daripada mencari tanda penghargaan yang paling cepat atau paling sederhana.

Berbagai cara untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali

Berbagai cara untuk mengucapkan terima kasih yang lebih dari sekadar mengucapkan "terima kasih" dan menawarkan sedikit kesopanan dan semangat yang sangat penting dalam budaya apa pun.

 • La ringrazio tanto

Pengucapannya adalah (la reen-graht-see-oh tahn-toe) dan diterjemahkan menjadi "Terima kasih banyak", kata ganti "la" menunjukkan bahawa anda ingin mengucapkan terima kasih kepada seseorang secara formal. Dalam bahasa Itali, terdapat juga banyak cara lain, anda boleh terdengar lebih sopan dan hormat.

 • Grazie di cuore

Pengucapannya adalah (Graht-see-eh dee qwor-eh) dan menggunakannya ketika anda benar-benar bersyukur dan ingin meluahkan perasaan mendalam dan tulus anda terhadap seseorang yang dapat anda katakan, Grazie di cuore

Ini sama seperti mengucapkan "terima kasih dari lubuk hati saya" atau "terima kasih dengan sepenuh hati" dan dikatakan ketika seseorang melakukan sesuatu yang tambahan untuk anda.

 • Bagaimana untuk mengatakan "terima kasih untuk ..."

Sekiranya anda ingin mengucapkan ayat yang lebih lengkap, anda boleh menggabungkan perkataan, Terima kasih untuk + kata kerja. Grazie per adalah seperti "terima kasih untuk" dan mesti diikuti oleh kata kerja atau kata nama. Tetapi, pembinaan ini mungkin sukar bagi penutur bahasa Inggeris, kerana kesalahan yang sangat biasa dilakukan oleh banyak orang ialah menggunakan grazie di / per + bentuk kata kerja tak terbatas. Lihat beberapa contoh.

 • Grazie di chiamare Terima kasih kerana memanggil
 • Grazie di aiutarmi Terima kasih kerana membantu

di + bentuk infinitif kata kerja bantu

 • Molte grazie adalah ucapan terima kasih kasual dalam bahasa Itali

Satu frasa Itali, molte grazie, sama seperti rasanya. Molte bermaksud "banyak", jadi ini adalah versi Itali dari "banyak terima kasih" yang mungkin anda dengar dalam pelbagai bahasa dan biasanya digunakan untuk pertukaran tidak rasmi.

 • Berikan sejuta terima kasih dengan grazie mille

Walaupun orang berbahasa Inggeris lebih akrab dengan pepatah ini sebagai "juta terima kasih", tetapi dalam bahasa Perancis dan Itali, emosi terima kasih yang sama ditawarkan sebagai "seribu terima kasih." Walaupun mille terdengar seperti perkataan Inggeris "juta", ia sebenarnya diterjemahkan menjadi "ribu". dan katakan grazie mille

 • Grazie tante, terima kasih sarkastik

Sekiranya anda mendengar grazie tante atau tante grazie dari seseorang, maka secara santai tidak digunakan untuk menyampaikan terima kasih. Ungkapan sarkastik Itali ini sama sekali berbeza dan diterjemahkan kepada sesuatu seperti mengejek "terima kasih banyak" untuk menyatakan kerengsaan atas kesulitan. Ketika berbicara mengenai pepatah Itali ini, perhatikan nada dan konteksnya

Bagaimana anda menjawab terima kasih dalam bahasa Itali?

Sambutan yang paling santai untuk ucapan terima kasih seseorang adalah dengan mengatakan prego dalam bahasa Itali, itu bermaksud "anda dialu-alukan." Orang Itali biasanya menghormati usaha pelawat dengan penuh kesabaran dan sikap yang baik.

Anda juga boleh menggunakan di niente dan di nulla yang lebih biasa yang sama dengan bahasa Itali dengan "tidak ada masalah" atau "jangan risau."

Grazie adalah bentuk Grazie yang tepat. ini adalah istilah Itali (Latin, Umbria, Liguria) yang dimiliki sebelumnya untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Grazie adalah kaedah terkenal dan mudah untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Terdapat banyak lagi definisi untuk istilah ini seperti daya tarikan dan bergaya, tetapi ia juga dimiliki untuk istilah lain seperti citarasa, kelebihan, dan gaya yang baik. Peguambela yang baik sangat utama di Itali. Ini semua berasal dari "Bella figura" atau menghasilkan inspirasi yang baik. Orang Itali memberikan penekanan yang tinggi dalam permohonan sila dan terima kasih - mereka akan mengucapkan terima kasih kerana berterima kasih kepada mereka! Oleh itu, jika anda berada di kapsyen ke Itali, anda perlu mengetahui cara melakukannya!

Cara mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali kaedah mudah;

Terima kasih Tuhan

Kami memiliki bahasa yang sama iaitu Grazie a Dio atau Grazie al Cielo (terima kasih syurga) untuk menunjukkan kelegaan dan kesenangan.

Terima kasih kepada Yang Maha Kuasa yang menginginkan yang lebih baik. Grazie a Dio è andata bene.

Terima kasih kerana

Terima kasih kerana boleh ditukar sebagai Grazie per atau Grazie di.

Dengan sebutan:

Grazie del Regalo. Terima kasih kerana hadir. Grazie per la bella serata. Terima kasih untuk malam yang indah.

Dengan Pindaan:

Grazie per avermelo dett. Terima kasih kerana memaklumkan kepada saya. Grazie di aver badato al mio gatto. Terima kasih kerana menjaga kucing saya.

Beberapa kaedah lagi untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali

Grazie adalah privasi yang terpilih dalam satu dan semua keadaan dan akan benar-benar bersuara tidak sesuai, bukan satu-satunya prosedur untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Dari semasa ke semasa anda mungkin berfikir bahawa Grazie yang mudah boleh menjadi terlalu tepat atau tidak mencukupi, atau mungkin anda ingin mencari ungkapan baru untuk menyuarakan lebih seperti vernakular. Diatur mengenai betapa bersyukurnya anda, anda pasti dapat menghiasi Grazie anda dengan kaedah yang lebih berubah. Sekarang lihat cara menghitung istilah baru untuk memperluas definisi anda:

Grazie mille! (Graht-see-eh mee-leh) Mille Grazie! (Mee-leh graht-see-eh) Molte grazie! (Mol-teh graht-see-eh)

Kepentingan lain yang diterapkan setiap jam untuk menunjukkan rasa penghargaan anda yang besar adalah:

Grazie tidak terbatas! (graht-see-eh een-feen-eet-eh)

Cara mengucapkan terima kasih untuk:

Sekiranya anda ingin menunjukkan sebilangan ayat yang lengkap, anda boleh menggunakan kenaikan nilai Terima kasih untuk istilah tambah. Grazie per adalah "terima kasih" yang biasa dan harus diikuti dengan kata kerja atau kata nama. jadi, bangunan ini boleh menjadi keajaiban bagi penutur bahasa Inggeris, kerana salah anggapan yang biasa dilakukan oleh beberapa manusia adalah menggunakan Grazie di / per + bentuk infinitif yang sangat. berikut adalah beberapa contoh.

 1. Grazie di chiamare 2. Grazie per cucinare
 2. Grazie di aiutarmi
 3. Terima kasih kerana memanggil
 4. Terima kasih kerana membakar
 5. Terima kasih kerana merawat

Banyak manusia menggunakan peningkatan ini, tetapi tidak betul. Pembinaan yang betul adalah berdasarkan penggunaan grazi + di / per + bentuk terhad kata kerja tambahan + kerana kata kerja tidak terbatas. lihat ini bagaimana cara menggunakannya:

1.Grazie di aver chiamato 2. Grazie per aver cucinato 3. Grazie di avermi aiutato 4. Terima kasih kerana memanggil 5. Terima kasih kerana membakar 6. Terima kasih kerana menjaga

Atau, anda juga harus menggunakan bangunan bertentangan ini: Grazie + di / per + kata nama

 1. Grazie della chiamata
 2. Grazie per il pranzo
 3. Grazie dell'aiuto
 4. Terima kasih atas kedatangan (panggilan)
 5. Terima kasih untuk bufet
 6. Terima kasih kerana membantu

Bagaimana cara menjawab terima kasih dalam Bahasa Itali?

Balasan asas untuk istilah Grazie adalah kata prego bertanda solat-pergi. Prego mendefinisikan anda boleh diterima dan merupakan manusia pertama setelah kata kerja pregare (untuk berdoa). Ia bekerja dalam keadaan pasangan yang sah dan tidak teratur dan digunakan atau untuk mengucapkan terima kasih kepada satu atau beberapa yang terpisah. Sampel:

Mi passi il deal, setiap harga Ecco a te! Grazie! Prego!

Bolehkah anda memberi saya garam? Inilah anda! Terima kasih! Sama-sama!

Di Niente paling banyak berlaku seperti prego dan mendefinisikan banyaknya. Dalam beberapa keadaan, anda juga dapat mendengar jawapan manusia Itali kepada Grazie dengan salah satu yang diberikan di bawah ini:

Nonc'è di che (sah) E di che (tidak teratur) Di nulla (tidak teratur)

Semua ini mempunyai definisi yang sama untuk itu adalah perdagangan yang kosong atau tidak besar. Anda boleh menggunakan salah satu ketetapan ini untuk membalas kepada Grazie jika anda ingin memotong pokok dari apa yang disyukuri oleh manusia, izinkan dia atau penguasaannya bahawa itu tidak sukar bagi anda. Anda juga harus membincangkan masalah Non-c'è, yang tidak mendefinisikan masalah.

Di bawah ini, anda akan mencari lapan kaedah perubahan untuk menunjukkan takhta anda yang hanya mengucapkan “terima kasih” dan memberikan sedikit kebahagiaan yang menjadi pusat tradisi dan dialek Itali.

 1. Grazie, terima kasih dalam bahasa Itali
 2. Ucapkan terima kasih dengan È molto gentile da parte tua
 3. Molte Grazie adalah pesara terima kasih dalam bahasa Itali
 4. Terima kasih yang tidak terkira banyaknya dengan Grazie Mille
 5. Grazie tante adalah asardonik Itali terima kasih
 6. Frasa Itali la ringrazio tanto adalah ucapan terima kasih yang sah
 7. Jangan terkawal dengan Grazie tidak teratur atau Grazie di Cuore
 8. Grazie di Tutto adalah penghargaan yang berlipat ganda dalam bahasa Itali

terima kasih

Gratzie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk mengatakan "terima kasih" dalam bahasa Itali. Ini adalah kaedah yang paling popular dan termudah untuk mengucapkan "terima kasih" dalam bahasa Itali. Kata ini mempunyai banyak makna, seperti keanggunan dan keanggunan, tetapi ia juga digunakan dalam istilah lain seperti nikmat, keuntungan, dan rahmat yang baik.

bagaimana mengatakan grazie dalam bahasa Itali

Grazie setara dengan "Terima kasih" atau "Terima kasih" . Kesalahan umum bagi orang Itali yang bukan penduduk asli adalah menyebut grazie sebagai "gra-zee", tetapi pada kenyataannya itu harus disebut "graht-see-eh".

makna grazie dalam bahasa inggeris

Grazie bermaksud Terima kasih dalam bahasa inggeris.

grazia grazie

Grazie adalah bentuk grazia jamak , tetapi anda tidak boleh menggunakannya untuk mengucapkan terima kasih. Beberapa orang mungkin membingungkannya karena sebutannya yang serupa, tetapi Grazia sebenarnya bermaksud "rahmat" dan tidak ada hubungannya dengan ucapan terima kasih . Satu-satunya pengucapan terima kasih yang betul dalam bahasa Itali adalah "graht-see-eh".

apa maksud grazie bella

Grazie bella bermaksud terima kasih cantik.

makna grazie mille

Berikan 1 juta (atau 1000) terima kasih di grazie mille

Penutur bahasa Inggeris biasa dengan pepatah ini sebagai "juta terima kasih," tetapi dalam bahasa Perancis dan Itali, rasa terima kasih yang sama ditawarkan sebagai "ribuan terima kasih." Mill terdengar seperti perkataan Inggeris "juta", tetapi sebenarnya ditukar menjadi "ribu".

makna tante grazie

Tante grazie bermaksud terima kasih banyak.

grazie a dio terjemahan

Grazie a dio bermaksud Terima kasih Tuhan.

molto grazie italia

Molto grazie santai terima kasih dalam bahasa Itali

Oleh kerana Morte bermaksud "banyak", ini adalah versi Itali dari "banyak terima kasih", dapat didengar dalam berbagai bahasa dan biasanya digunakan untuk pertukaran tidak formal.

tindak balas terhadap grazie

Respons grazie adalah PREGO yang bermaksud Anda dipersilakan atau kesenangan saya.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apa maksud Grazie dalam puisi?

Terima kasih, dan semua orang mengetahuinya

Grazie bermaksud terima kasih dan semua orang mengetahuinya.

Q: Bagaimana anda mengucapkan Grazie?

sebut grazie sebagai "gra-zee", sementara anda sebenarnya harus mengucapkan "graht-see-eh".

S: Apa itu Saramat Itali?

Grazie dapat ditekankan dengan menambahkan pabrik yang secara harfiah berarti "ribu", tetapi orang Itali menggunakannya untuk mengatakan "banyak". Anda boleh mengucapkan grazie mille, yang setara dengan "terima kasih" atau "terima kasih banyak".

Q: Apa maksud Lagu dalam Bahasa Itali?

Dalam masakan Itali, ragout (diucapkan [raˈɡu]) adalah sos berasaskan daging yang biasanya disajikan dengan pasta. Persatuan Gourmet Itali, Accademia Italiana della Cucina, telah mencatatkan beberapa resipi ragout. Ciri khas resipi adalah kehadiran daging dan fakta bahawa semuanya adalah sumber pasta.

S: Bagaimana anda membalas Grazie Mille?

Balas "grazie". Ia seperti mengatakan "tidak ada apa-apa". Untuk mengucapkan terima kasih di meja, Quant'è buono! Boleh dikatakan.

Q: Adakah CC diucapkan ch dalam bahasa Itali?

Ganda "cc" diucapkan sebagai bahasa Inggris "ch" kecuali diikuti oleh "e" atau "i", misalnya kata "pistachio" diikuti oleh "h". Dalam kes ini, ia akan menjadi sukar seperti Bahasa Inggeris. "K", "pee-sta (r) k ke (y) o (ff)".

Q: Adakah Pistachio adalah perkataan Itali?

Pistachio berasal dari akhir "pistace" Inggeris Tengah, dari Old French, diganti pada abad ke-16 oleh bentuk "pistacchio" Itali, melalui bahasa Latin dari Yunani πιστάκιον "pistákion", dari Persia Tengah "* pistak" (varian Baru Parsi menjadi پسته "trek").

Q: Apa itu Ciao Bella?

Ciao Bella adalah ungkapan tidak rasmi Itali yang secara harfiah bermaksud "selamat tinggal (atau hello), cantik".

Kesimpulannya

Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk mengatakan "terima kasih" dalam bahasa Itali. Ini adalah kaedah yang paling popular dan termudah untuk mengucapkan "terima kasih" dalam bahasa Itali. Kata ini mempunyai banyak makna, seperti keanggunan dan keanggunan, tetapi ia juga digunakan dalam istilah lain seperti nikmat, keuntungan, dan rahmat yang baik.

Perkataan yang betul adalah grazie, bukan gratifan. Grazie adalah perkataan Itali yang anda gunakan dalam bahasa Itali untuk mengucapkan terima kasih. Ini adalah kaedah yang paling biasa dan paling mudah untuk mengucapkan terima kasih. Ini jamak Grazia. Kata ini mempunyai beberapa makna, seperti rahmat dan keanggunan, tetapi mungkin juga digunakan untuk kata-kata lain seperti nikmat, kelebihan, dan rahmat.

:small_red_triangle_down: Ucapkan Terima Kasih Dalam Bahasa Itali

Grazie adalah perkataan Itali yang anda gunakan untuk mengucapkan terima kasih. Ini adalah salah satu perkara termudah yang dapat anda dengar untuk diberitahu bahawa anda dicintai , ditinggikan, dan memberi inspirasi. Pengiktirafan dan rasa syukur adalah beberapa kaedah yang paling berkesan dan mudah dicapai untuk mengenali nilai dan kemanusiaan orang lain.

Salah satu perkara yang sering dilakukan untuk mengucapkan terima kasih kepada orang lain adalah dengan mengucapkan terima kasih, perkara yang telah kita pelajari sejak kecil. Di mana sahaja anda tinggal atau bahasa apa yang anda terima, tidak menjadi masalah - mengatakan bahawa terima kasih, anda sentiasa penting untuk menghargai orang lain dan menyampaikan rasa terima kasih kepada mereka. Dalam hampir setiap bahasa, sangat penting.

Saya akan bercakap dengan jelas mengenai kata-kata dan frasa untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Orang Itali menekankan menunjukkan penghargaan dan terima kasih kepada orang lain. Mereka sangat berminat untuk merawat orang dengan sangat baik. Terdapat beberapa cara untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali , tetapi Grazie adalah perkataan yang paling popular dan terkenal.

Ini adalah perkataan Itali yang digunakan dalam bahasa Itali untuk menyampaikan rasa terima kasih. Kata ini digunakan untuk menyatakan rasa terima kasih dalam semua tata cara rasmi dan tidak rasmi. Grazie adalah jamak dari Grazia, dan berasal dari Grazia dalam bahasa Latin. Banyak hal yang dimaksudkan untuk rasa syukur, rahmat, ketenangan, perenungan, dan kepuasan.

Perkataan Grazie muncul selepas tahun 1800 untuk diucapkan lebih kerap. Sehingga itu, individu mengucapkan terima kasih dengan mengatakan Vi rendo Grazie (saya membayar anda dengan ucapan terima kasih). Sama ada anda membuka pintu, pelayan di restoran mengatakan makanan kegemaran anda, atau pemandu teksi menurunkan anda di destinasi anda, Grazie boleh mengucapkan terima kasih kepada mereka. Perkataan ini dapat digunakan secara formal atau santai pada setiap kesempatan.

Pengucapan Grazie biasanya disalahpahami oleh mereka yang bertutur dalam bahasa Itali yang bukan asli. Grazie biasanya diucapkan, sedangkan Grazie diucapkan dengan tepat sebagai hibah-lihat-eh atau Grazie. Huruf terakhir didengar dalam bahasa Inggeris dan Itali secara berbeza. Oleh itu, anda harus mengucapkannya dengan tepat.

Ringkasan

Kata Grazie adalah perkataan Itali yang digunakan untuk menyampaikan sesuatu terima kasih kepada seseorang. Ini bentuk Gratzie yang tepat. Ia adalah jamak Grazia, tetapi mempunyai makna yang unik. Pengucapan Grazie yang betul hebat-lihat-eh. Ini kaedah termudah dan paling popular untuk mengucapkan terima kasih dalam bahasa Itali. Walau bagaimanapun, kerana orang lain dalam bahasa Itali, terdapat beberapa cara yang berbeza untuk menyatakan sesuatu.

:small_red_triangle_down: Perbezaan antara Gratzie dan Grazie

Grazie biasanya berbentuk jamak Gratzie. Tetapi terima kasih kepada seseorang, anda tidak boleh menggunakan perkataan Grazia. Makna sebenarnya adalah rahmat yang jauh berbeza dengan ucapan terima kasih. Dalam kedua-duanya, seseorang mungkin keliru kerana mereka diucapkan, tetapi makna mereka diubah.

Perkataan Grazia adalah nama juga. Oleh itu, tidak wajar untuk mengucapkan terima kasih. Satu-satunya pengucapan Grazie yang tepat dan mencukupi adalah hebat-lihat-eh. Kata Grazie digunakan untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang dalam bahasa Itali baik secara formal dan tidak formal. Ini adalah komponen jangkaan pertukaran yang baik. Bagi sesiapa sahaja, sama ada untuk lelaki atau wanita, Grazie digunakan.

Anda boleh menceritakannya kepada satu orang atau sekumpulan orang secara serentak. Grazie juga disampaikan untuk perkara-perkara kecil, seperti jika seseorang memberi anda arahan, memberikan makanan , atau membuka pintu kepada anda. Sama seperti dalam bahasa Inggeris, apabila seseorang memberi kami apa-apa, kami biasanya mengucapkan terima kasih tidak kira sama ada kami menerimanya atau tidak .

Perkara yang sama berlaku dalam bahasa Itali ; Grazie digunakan untuk mengucapkan terima kasih kepada seseorang yang menawarkan apa-apa kepada anda, tidak kira anda menerimanya atau tidak. Ini bermaksud ya, terima kasih, Sì Grazie. Atau, terima kasih, anda mungkin mengatakan Tidak Grazie, itu bermaksud tidak.

Contohnya

Gratzie / Tanpa Grazie.

Terjemahan

Bolehkah saya membeli beg untuk anda?

Ya, terima kasih / tidak terima kasih.

:small_red_triangle_down: Kaedah tambahan untuk mengucapkan Terima Kasih dalam Bahasa Itali

Dalam bahasa Itali, Grazie adalah cara mudah untuk mengucapkan terima kasih dalam banyak keadaan, tetapi ada kaedah alternatif untuk mengucapkan terima kasih, seperti yang dilihat dalam video. Terima kasih atas kepentingan keseluruhan semua frasa ini, tetapi mereka akan mempunyai makna yang lebih besar dan pengaruh yang lebih kuat pada pendengar.

Grazie dapat mengucapkan terima kasih baik dalam keadaan formal dan tidak formal. Namun, anda juga dapat menggunakan kata-kata lain untuk mengucapkan terima kasih, seperti dalam acara santai, kepada frasa berikut:

Gratzie Molte (Terima kasih banyak)

Ribuan Gratzie (sejuta terima kasih)

Kedua-dua frasa ini lebih kerap digunakan dalam konteks tidak rasmi. Cair bererti banyak, Gratzie cair mengucapkan banyak terima kasih pada ayat pertama. The word Mille is one million in English in the second word, while here, the word thousand signifies one thousand. It's usually a million thanks.

Both these phrases are utilized for informal and casual conversations more frequently.Other casual thank you. Words are similarly: Ti ringrazio tanto (thank you very much) (thanks a lot)Both these phrases have virtually the same significance. Thank you very much, or thank you so much.

The first sentence is usually only used for a single individual. You can use the word Vi ringrazio tanto for two or more individuals instead of the first sentence.The second sentence is frequently used to give people a disgusting or sarcastic perception of any difficulty.

The distinction is that Ti ringrazio molto, but the Ti pronoun is used informally, whereas La is used more formally. This phrase is usually used for those you respect a lot of those new to you, and you know nothing about them. This is also used for a single individual, and you may use the same for more than one person. I saw so much ringrazio.

Thank you in Italian, Gushing

To seem more profound and more sincere while thanking someone who has done something essential for you, you might use the following sentences:

Gratzie infinite (thanks so much / thanks so endlessly)

Grazie di Cuore (thank you with all my heart from the bottom of my heart)

If someone is very good to you, aid your job, or help you regularly in something, the following phrase can be used to say thank you:

Gratzie di tutto Gratzie (thanks for everything)

This statement helps someone else know that you are appreciative of what they did for you.

:small_red_triangle_down: Italian Thanks Response

We generally reply to Thank you in English by saying that you are welcome . Similarly, in Italian, Prego is the most popular and typical answer to thank you / Grazie. This word can be used simultaneously for either one person or a group of individuals.

It may be used in both informal and formal contexts. The examples will show you clearly.Although the word Prégo is the standard answer to Gratzie, you may also use other words to say. Thank you, for example, di Niente or di nulla. Both have virtually the same significance, with no difficulty or concern. These might be used to sound more relaxed and thankful.

Ringkasan

The word Grazie is an Italian word used to convey something thanks to someone.The word Prego is used to answer the Italian word Gratzie. Sama-sama. Sama-sama. This is the most popular method to tell someone in Italian that they are welcome.

Soalan Lazim

People ask many questions about gratzie. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Apa itu Gratzie?

Thank you, Grazie, and everyone knows that. Terdapat lebih banyak lagi. Kata jamak Grazie. This beautiful, uplifting word may signify a lot: For example, grace and elegance.

:two: How do you reply in Italian to Grazie?

Prego (welcome), or you might say di Niente is the answer to Grazie that you are most likely to use or hear (not at all). You can use s'immagini or si figuri in the formal and figurati informally (not mention)

:three: How are you presenting yourself in Italy?

Ciao or Buon Giorno is the most straightforward welcome, which means Hello or Good Day. Present yourself. The two most frequent methods to introduce are to say My Chiamo Name or Sono Name (I am Name). Since you first meet the individual, you should use the more standard form.

:four: How do you welcome an Italian woman?

“Ciao” is the usually spoken greeting (Hello). It's pretty casual. They can also say 'Buongiorno,' or 'Buonasera,' to be more official. Address a person by Name and Last Name and continue to do so until the first Name is invited.

:five: How do you reply in Italian to Grazie?

Prego (welcome), or you might say di Niente is the answer to Grazie that you are most likely to use or hear (not at all). You can use s'immagini or si figuri in the formal and figurati informally (not mention)

Kesimpulannya

The word Gratzie is an Italian word used to convey something thanks to someone. It should be essential for everyone to express appreciation and appreciate others for what they did for you. The most frequent approach to accomplish this is to say thank you. This is one of the things we've been used to saying since our infancy. In any language, it is imperative. The usage of the word Grazie is quite prevalent in Italian. Whether it's something little or huge, you have to use this word for thanking someone and appreciating them.