Apakah insurans liabiliti? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Polisi insurans liabiliti sebahagian besarnya merangkumi tuntutan insurans dari perayaan ke-3 berbanding perniagaan tempatan yang pasti akan muncul kerana tindakan termasuk peninggalan atau pengabaian. Pelan liabiliti asas industri yang biasa merangkumi kes-kes yang berkaitan dengan kerosakan harta tanah kediaman atau bahkan kemalangan yang berlaku melalui jenis tindakan ini, dan juga pelbagai polisi liabiliti lain merangkumi pelbagai jenis masalah dan juga penyebabnya. Rancangan tanggungjawab umum komersial cenderung dimuatkan dengan pengecualian yang melarang perlindungan untuk beberapa tindakan atau mungkin masalah, yang memungkinkannya diperlukan bagi syarikat yang prosedurnya dalam beberapa kes boleh terdiri dari tindakan atau keadaan yang ditinggalkan untuk memperoleh tambahan, atau mungkin lebih pasti perlindungan.

Sebilangan jenis insurans tanggungjawab yang lebih khusus terdiri daripada perkara-perkara seperti:

Perlindungan insurans kewajiban payung yang berlebihan: Pada zaman, di mana pertimbangan berjuta-juta dolar telah berkembang menjadi lazim, umumnya adalah idea yang baik untuk menambahkan lapisan perlindungan tambahan kepada perlindungan insurans anda yang bermaksud pembatasan perlindungan. Tanggungjawab payung yang berlebihan merangkumi satu lagi had perlindungan untuk semua polisi tanggungjawab anda. Satu contohnya ialah, sekiranya anda dituntut dan perlindungan polisi insurans anda memberikan had perlindungan sebanyak $ 2 juta, dan mahkamah menghormati penggugat $ 3, 000, 000, anda pasti akan ditinggalkan dengan harga $ 1 juta. Iaitu, melainkan jika anda mempunyai liabiliti payung yang berlebihan. Sekiranya, dalam senario ini, anda mempunyai perlindungan insurans tanggungjawab payung melebihi $ 5 juta, sehingga $ 1, 000, 000 melebihi had pelan tanggungjawab am komersial anda akan dilindungi.

Perlindungan insurans tanggungjawab antarabangsa

Sebilangan besar polisi insurans tanggungjawab merangkumi kejadian yang berlaku di Amerika Syarikat. Ketika datang ke syarikat dengan prosedur di luar negeri, ini akan mengurangkan kecekapan liputan tertentu ini. Nasib baik, penyedia polisi insurans menawarkan insurans liabiliti antarabangsa, yang biasanya akan membenarkan polisi anda yang lain meletakkan peristiwa yang berlaku di luar negara. Perlindungan insurans tertentu ini diperlukan untuk semua jenis organisasi yang beroperasi di luar negara, yang hanya terdiri daripada perjalanan syarikat oleh pegawai firma.

Anda mempunyai organisasi dan anak kecil jatuh dan juga patah kakinya di harta kediaman atau komersial anda. Ini adalah kejadian yang akan membuat anda bertanya, apakah polisi insurans tanggungjawab? Sekiranya anda memilikinya, anda pasti akan dilindungi dari harga peguam yang tinggi untuk membela anda dan perbelanjaan klinikal yang perlu anda belanjakan untuk anak muda ini sekiranya anda kehilangan hak di mahkamah.

Inilah kebenaran dunia tempat kita tinggal

Individu menuntut kerana kopi mereka terlalu panas atau kerana terlalu bodoh untuk melihat ke mana mereka pergi. Ini adalah kesalahan perniagaan kerana saya tergelincir dan juga jatuh di atas kaki saya sendiri. Tidak ada yang bersedia untuk menyalahkan tindakan mereka sendiri dan inilah sebabnya mereka berhasrat untuk memanggil antara peguam yang memberi makan yang menguruskan situasi kecederaan diri dan juga mengambil tindakan undang-undang.

Sekiranya mereka menuntut perkhidmatan anda, ada kemungkinan besar mereka akan membuat anda keluar dari perniagaan atau sekurang-kurangnya menimbulkan beberapa kerosakan pada pertumbuhan anda akan membuat anda perlu berbelanja untuk wakil undang-undang dan juga jika anda menumpahkan, anda pasti perlu membelanjakan untuk jumlah rundingan atau jumlah yang diperintahkan mahkamah yang ditentukan.