Apakah Insurans Penjagaan Jangka Panjang

Polisi insurans penjagaan jangka panjang dirancang untuk melindungi anda dan juga orang tersayang sekiranya rawatan jangka panjang diperlukan. Hampir satu daripada setiap dua individu yang berumur 65 dan lebih tua berkemungkinan akan meluangkan masa di rumah tinggal yang dibantu, jumlah wang biasa untuk perbelanjaan rumah penjagaan setiap tahun adalah $ 30,000. Walaupun begitu, jika anda tinggal di bandar yang signifikan, kos purata meningkat menjadi sekitar $ 60,000 dan kadang-kadang sebanyak $ 100,000.

Tinggal biasa orang tua di rumah persaraan adalah sekitar sembilan belas bulan yang bermaksud mereka yang warga emas yang menetap di sebuah bandar besar pastinya akan melaburkan $ 100,000 untuk rawatan jangka panjang sebagai tambahan kepada perbelanjaan perubatan dan preskripsi. Sekiranya anda mempunyai ibu dan bapa yang sudah matang, atau mungkin anda sekarang adalah warga tua, insurans rawatan jangka panjang mungkin merupakan sesuatu yang perlu anda pertimbangkan, kerana apabila pengguna memerlukan kelebihan polisi rawatan jangka panjang, mereka mungkin secara harfiah, psikologi , atau cacat mental serta tidak berada dalam suasana untuk menegaskan hak undang-undang mereka.

Mengenali jangka panjang syarikat polisi insurans rawatan berkekalan dan juga membandingkan rancangan pelbagai syarikat sangat penting untuk memastikan anda mendapat perlindungan yang anda mahukan.

ADAKAH PENJAGAAN JANGKA PANJANG DIBERI DI BAWAH INSURANS KESIHATAN SAYA?

Insurans perubatan dan makanan tambahannya tidak dikembangkan untuk rawatan jangka panjang dan juga tidak akan menampung perbelanjaan rumah tinggal yang dibantu. Medicaid adalah program kebajikan yang berfungsi sebagai jaring keselamatan untuk penjagaan kesihatan tetapi tidak menjalani rawatan jangka panjang dan juga tidak akan menampung perbelanjaan jangka panjang untuk orang Amerika biasa. Medicare, walaupun ia membolehkan rawatan kejururawatan yang kompeten di bawah keperluan kelayakan tertentu, tambahan sebenarnya mempunyai penjagaan yang terhad. Tanpa insurans penjagaan jangka panjang, rumah tangga dan juga orang harus memanfaatkan penjimatan kos, harta tanah serta wang tunai untuk membayar perbelanjaan yang dikeluarkan untuk rawatan jangka panjang.

APA YANG DILAKUKAN INSURANS PENJAGAAN JANGKA PANJANG?

Sebilangan besar polisi insurans penjagaan jangka panjang memberikan liputan dalam mematuhi 4 lokasi asas.

  1. Latihan pemulihan di rumah atau di rumah persaraan.

  2. Kejururawatan yang mahir dijalankan sama ada di rumah atau di pusat rawatan jangka panjang

  3. Keperluan harian seperti makan, mandi, berpakaian

  4. Rawatan mereka yang mempunyai masalah kognitif seperti Alzheimer.

BAGAIMANA INSURANS PENJAGAAN KESIHATAN JANGKA PANJANG BEKERJA?

Seperti jenis perlindungan insurans apa pun, orang yang diinsuranskan membayar premium untuk perlindungan insurans kesihatan jangka panjang untuk melindungi daripada perbelanjaan tinggi dari keadaan kesihatan yang memerlukan rawatan jangka panjang. Semasa memperoleh polisi insurans penjagaan jangka panjang, terdapat pelbagai pilihan yang perlu difahami oleh pembeli.

Memungut Liputan. Banyak rancangan Penjagaan Jangka Panjang memberikan pilihan yang membolehkan anda memilih sama ada anda mahukan perlindungan hanya untuk mengurus rawatan kediaman, atau hanya untuk rawatan di rumah. Atau, anda boleh memilih untuk memilih perlindungan yang memungkinkan campuran alternatif penjagaan yang terdiri daripada tempat penitipan anak untuk orang dewasa, rumah jagaan, dan juga membantu kehidupan. Anda mungkin juga ingin memilih pilihan tambahan yang disediakan oleh beberapa rancangan rawatan jangka panjang yang membolehkan rakan atau ahli keluarga dibayar untuk menjaga peribadi di rumah anda.